Arama

Android Dünyasından Haberler

Güncelleme: 7 Ekim 2016 Gösterim: 74.463 Cevap: 315
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
3 Temmuz 2013       Mesaj #1
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Android dünyasından haberler
Android dünyasındaki son gelişmeler nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar
MsXLabs.org

Android için SMS Yedekleme Uygulaması: SMS Backup & Restore
En kullanışlı android uygulamalarından biri olan bu uygulama, SMS’lerinizi ister manuel bir şekilde isterseniz de zamanlanmış olarak otomatik bir şekilde yedeklemenizi sağlıyor. Yedeklediğiniz SMS’lerinizi belirlediğiniz konumda XML formatında saklıyor. Uygulama, bütün SMS’lerinizi topluca yedekleyebileceğiniz gibi sadece bir kişiyle olan görüşmelerinizi de seçme imkanı sunuyor. Uygulamada yedeklemenin yanısıra geri yükleme özelliği de bulunuyor; yedek dosyasındaki bütün SMS’leri orijinal tarih ve saatiyle tekrar telefonunuza yüklüyor.
Yedek dosyalarını tekrar yüklemenize gerek kalmaksızın uygulamanın kendi arayüzden görüntüleyebilme, içerisinde arama yapabilme gibi seçenekler de mevcut. Bunların özelliklerinin dışında, SMS’leri eposta yoluyla ya da eklentilileriyle beraber kullanıldığında Dropbox & Google Drive konumlarına da yedekleme imkanı mevcut.
Alıntı

Özellikle telefonunuza yeni bir rom ya da versiyon yüklerken SMS’lerinizi kaybetme riskini ortadan kaldırıyor. Fakat MMS mesajlarını yedekleyemediğinizi unutmamak gerekir.

Tamamen ücretsiz olan bu uygulamada bir çok uygulamada olduğu gibi yerleşik reklam bulunuyor, fakat uygulamanın seçeneklerinde “Reklamları Gösterme” seçeneğini işaretlediğinizde o sorundan da kurtuluyorsunuz. Uygulamaya otomatik yedekleme ayarlamadığınız zaman arka planda çalışmıyor, böylece telefonunuzda yavaşlama ya da fazladan pil tüketme gibi sorunlar yaşamazsınız. Ayrıca Türkçe dil desteği de bulunan bu uygulamanın kullanımı oldukça basit.

Bu başarılı SMS yedekleme uygulaması için Google Play indirme linki: SMS Backup & Restore


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 6 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
9 Temmuz 2013       Mesaj #2
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Tek yöntemle tüm Android cihazlar hack'lenebiliyor!
Şu her kapıyı açabilen maymuncuk denen aleti biliyorsunuzdur. Ne yazık ki Android'de de bir maymuncuk ortaya çıktı ve tüm Android'li telefonları hack'leyebiliyor. Siber korsanlar, BluBox araştırma firmasının ortaya çıkardığı bu maymuncuk ile her Android'li cihaza sınırsız erişim sağlayabiliyor. Android'deki bir açıktan yararlanan ve tüm cihazlarda son derece etkili olan bu yöntem ile telefon ve tabletinizden veri çalmaktan, telefonlarınızı dinlemeye ve tüm SMS ile e-postalarını görüntülemeye kadar geniş bir erişime sahip oluyorlar. BlueBox, bu açığın 2009'dan beri tüm Android versiyonlarında yer aldığını belirtiyor. Google BlueBox'ın önemli keşfi hakkında hiçbir açıklama yapmadı. BlueBox blogunda keşfi ve tehlikeyi ''devasa'' olarak tanımladı.
Sponsorlu Bağlantılar

Tüm telefonu ele geçirmelerini sağlıyor!
Güvenlik açığının var olmasının sebebi, Android'in telefona yüklenen uygulamaları doğrulamak için kullandığı kriptografik yöntemle alakalı. Android indirilen her uygulamayı kriptografik imzalarla kontrol ediyor ve BlueBox'ın keşfettiği gibi bir açığa sahip olup olmadığını denetliyor. BlueBox'tan Jeff Forristal ve arkadaşları, Google'ın bu denetleme sisteminin zayıf ve atlatmanın son derece basit olduğunu keşfetti. Bu yöntem ile uygulama Google tarafından zararlı olarak algılanmıyor.

BlueBox'ın ortaya çıkardığı ve dört yıllık süreçte birçok siber korsan tarafından kullanıldığı tahmin edilen bu güvenlik açığı sayesinde, virüslü uygulama tıpkı Google Play'den indirilmiş bir uygulama gibi güvenli sayılıyor.

BlueBox'tan Forristal güvenli açığının kullanıcıları ne denli tehdit ettiğini şöyle açıklıyor: ''Bu açık tam anlamıyla telefonun tüm fonksiyonlarını ele geçirebilir ve yönetebilir.'' Şubat ayında bu açığı Google'a bildirdiklerini belirten Forristal, bu ağustos ayında siyah şapkalı hacker’ların bir araya geleceği konferansta bu konu hakkında daha çok bilgi vereceğini belirtti.

Henüz herhangi bir cihazın bu açık kullanılarak hack'lendiğine dair bir delil yok. Ancak bu yöntem kullanılarak hack'lenen kullanacılar bunun basit bir virüslü uygulama vakası olduğunu sanmış olabilirler. Şu an kullanıcıların bu açıktan korunabilmeleri için tek yapabilecekleri şey güvenilir kaynak olan Google Play haricinde uygulama indirmemek.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 5 Şubat 2018 01:51
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
19 Temmuz 2013       Mesaj #3
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Son 1 Haftada Android Dünyasında Yaşanan Önemli Gelişmeler Nelerdir?
MsXLabs.Org

Moto X


Son bir haftada yaşanan gelişmelerin bir bölümüne değinecek olursak; gündemin bir numarasında Moto X’i görüyoruz. Google ve Motorola telefon için reklam çalışmalarına başlarken, 500 milyon dolarlık pazarlama bütçesi Moto X’ten beklentilerin ne denli yüksek olduğunu gösteriyor. Donanım noktasında orta-üst sınıf arasında konumlandırılan telefonda asıl dikkat çeken özellikler ise yazılım tarafında karşımıza çıkacak. Telefon için yayınlanan ilk tanıtım videosunda telefonun kilit ekranda dahi sesli komutları yerine getirdiği görüldü. Bunun yanı sıra bildirimler kilit ekranda bir uyarı şeklinde belirecek.

Moto X’in dikkat çeken bir diğer özelliği ise kamerası olacak. Clear Piksel teknolojisyle donatılan kamera 10MP çözünürlükte olacak ve herhangi bir çekim butonu barındırmayacak. Ekrana dokunma ile fotoğraf ve video çekimleri sağlanabilecek. Moto X’in ağustos ayında tanıtılması bekleniyor.
Son düzenleyen Safi; 5 Şubat 2018 01:52
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013       Mesaj #4
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Samsung, Galaxy S3 için Android 4.3′ü Test Etmeye Başladı!


Galaxy S3 Jelly Bean

Samsung cephesinden Android 4.3 ilk olarak Galaxy S4 Google Edition için ortaya çıkmıştı. Yaşanan bu gelişme de “Samsung’un Galaxy S4’ün yanı sıra kimi modelleri için Android 4.3 hazırlıklarına başladığı” şeklinde değerlendirilmişti.Sponsorlu Bağlantılar
Süreç devam ederken Samsung Hindistan Ar-Ge merkezi kaynak gösterilen kimi haberler, Güney Koreli üreticinin Galaxy S3 ve Galaxy Note 2 modelleri için Android 4.2.2 güncellemesini atlayıp doğrudan Android 4.3’e yükseltileceğini belirmişti.
Galaxy S3 için sızdırılan Android 4.2 güncellemelerinin henüz tam hazır bir performans sunmaması ve Galaxy Note 2 cephesinde herhangi bir çalışmanın yapılmadığı iddiası, Androlid 4.2’nin doğrudan geçileceğini destekler gelişmeler olarak değerlendirilirken; Avustralyalı taşıyıcı Telstra’nın güncelleme sayfasında Galaxy Note 2 4G modeli için güncelleme durumunu yenilemesi ve “Samsung’un Android 4.2.2’yi atlayarak bir sonraki Android versiyonunu dağıtacağı” şeklindeki açıklaması güncellemeye dair birçok detaya da açıklık getiriyordu.
Son olarak iddiaların başlamasında kaynak rolü üstlenen Samsung Hindistan Ar-Ge merkezinden yeni bir görsel internete servis edildi (ya da sızdırıldı). Görselden anlaşıldığı kadarıyla Samsung, geçtiğimiz yıla damga vuran amiral gemisi modeli için Android 4.3 hazırlıklarına başlamış. Güncellemenin dağıtımına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmış değil, ancak ilerleyen haftalarda test aşamasındaki yazılımların sızdırılması bekleniyor.

Galaxy S3 Android 43

Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013       Mesaj #5
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Yeni Nexus 7′nin Basın Görseli Ortaya Çıktı.

nexus 7 factory

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen Google I/O etkinliğinde ilk tablet tecrübesi olan Nexus 7’yi kullanıcıların beğenisine sunan Google, özellikle Android tarafında 7-inç segmentinin önem kazanmasında etkili bir rol oynadı. Resmi kaynaklar açıklanmasa da 6-7 milyon civarında bir satış rakamından söz ediliyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Arama motoru devi söz konusu tabletini teknik özellikler noktasında geliştirerek ve biraz da kasa yapısında farklılığa giderek, sağladığı başarıda çıtayı biraz daha yukarılara taşımak istiyor. Yeni Nexus 7, 24 Temmuz’da Android takım lideri Sundar Pichai’nin gerçekleştireceği etkinlik kapsamında resmiyet kazanacak. Tablet kendisiyle beraber Android’in yeni sürümü 4.3’ü de getirecek.
Mobil dünyasının bir numaralı sızıntı kaynağı Evleaks, tabletin basın görsellerini ortaya çıkarırken, tablet ekranında yer alan saatin 4:30’u göstermesi Android 4.3 için en önemli ipucu. Zira Google, Nexus 4 tanıtımında da saati 4:20’ye ayarlamıştı. ( Geçtiğimiz yıl Nexus 7 tanıtıldığında da tabletteki saat 4:10 yani Android 4.1’i işaret etmişti).

gsmarena 0013
Sızdırılan basın görselinden anlaşıldığı üzere Google tabletin arka bölümünde farklılığa gitmiş. Hoparlörle bu noktada alt ve üst bölüme konumlandırılırken, arka kapağın daha pürüzsüz bir yapıda olduğu görülüyor. Yine arka bölümde yer alan Nexus yazısı de defa yatay konumdayken, 5MP çözünürlüklü arka kamera dikkat çeken bir diğer önemli detay.
Henüz kesinleşmemiş olmakla beraber tabletin teknik özelliklerine değinecek olursak; 7-inç boyutunda 1920 x 1200p çözünürlüklü IPS ekran, 1.5GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon işlemci, 2GB RAM, 16/32GB depolama seçenekleri, Android 4.3, 3G/Wi-Fi (LTE desteğini de olacağı konuşuluyor) ve kablosuz şarj desteği. Yeni Nexus 7’nin 16GB’lık versiyonu 230 dolardan, 32GB’lık seçenek ise 260 dolarlık bir fiyata sahip olacak.

Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013       Mesaj #6
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Galaxy Note 2′nin Doğrudan Android 4.3′e Güncelleneceği Onaylandı.


1360234501 samsung galaxy note 2 android 412 update

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir iddiaya göre Samsung, Galaxy S3 ve Galaxy Note 2 modelleri için Android 4.2 güncellemesi yerine ürünlerine doğrudan Android 4.3 sunacak. Galaxy S4 Google Edition için Android 4.3’ün Samsung cephesinden hazırlanıyor olması, Galaxy Note 2 cephesinde güncellemeye dair herhangi bir hazırlığın yapılmadığı söylentileri ve TouchWiz Nature UX 2.0 arabiriminin Android 4.2′ye uyumluluk noktasında oluşan sorunlarının hala giderilememiş olması söz konusu iddiayı destekler nitelikte.
Sponsorlu Bağlantılar
Konuya ilişkin Samsung cephesinde herhangi bir açıklama yapılmadı ancak, Avustralya’nın önde gelen taşıyıcılarından Telstra’nın güncelleme sayfasında yer alan bilgiye göre Samsung, Galaxy Note 2 4G modeli için Android 4.2 güncellemesinin atlayıp yeni Android sürümünü telefona sunacak. Sunulacak güncelleme içinse herhangi bir zaman dilimi belirlenmiş değil.
Haber doğrudan Samsung’dan gelmiyor ancak telekom operatörleri cihazlara sunulacak güncellemeler noktasında ön bilgilere sahiptir ve bu sürece doğrudan dahil olmaktadırlar. Bu sebeple Telstra taşıyıcısı tarafından sunulan bilginin yüksek ihtimalle doğru olduğunu ifade edebiliriz.

Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013       Mesaj #7
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Android 4.3 Resmi Dağıtım için 25 Temmuz İşaret Ediliyor, Nexus 4 için Hemen Yükle!

Android Dünyasından Haberler

Geçtiğimiz ay Galaxy S4 Google Edition için sızdırılan Android 4.3, XDA-Geliştiricileri tarafından Nexus 4 için indirilebilir hale getirildi. Jeff Williams isimli kullanıcının bir Google çalışanından satın aldığını iddia ettiği Nexus 4’te Android 4.3’ün yer aldığını fark eder ve XDA-Geliştiricilerin yardımı ile sistem dökümünü almayı başarır. Söz konusu yazılım şu an için indirilebilir durumda.
Sponsorlu Bağlantılar
Android 4.3’te yer bulan yeniliklere değinecek olursak; dokunmatik hassasiyetinin artırıldığı bildiriliyor, bunun yanı sıra arayüzü değiştirilen kamera/galeri uygulaması, konum bilgisinin hücresel ya da Wi-Fi bağlantı seçeneklerine bağlı olarak aktif hale getirilmesi, yeni API seviyesi (18), düşük güç tüketimi sağlayan Bluetooth 4.0 LE (mobil platformun yanı sıra sağlık ve güvenlik gibi alanlarda kullanılan cihazlarla bağlantı esnasında daha az enerjinin harcanması) ve arama ekranına T9 özelliğinin eklenmesi (numaranın tuşlanmasıyla aranacak kişinin ekranda belirmesi).
Daha hızlı ve detaylı grafiklere sahip uygulamaların oluşturulmasına olanak sağlayan ve aynı zamanda masaüstünde OpenGL 4.3 ile uyumlu olduğu için geliştiricilere büyük kolaylık sağlayacak yeni mobil grafik API’si OpenGL ES 3.0 ile geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan ve Android ekosisteminde birçok telefonun tehdit eden “Master Key” güvenlik açığına karşı oluşturulan güvenlik yaması da Android 4.3’te yer bulacak önemli yenilikler olacak.

Sızdırılan yazılımı dilerseniz linkte yer alan yükleme talimatı aracılığıyla Nexus 4 telefonunuzda tecrübe edebilirsiniz. Bunun için cihazın root yetkisine ve Custom Recovery’nin (TWRP) kurulu olması gerekiyor. Yazılımda bootloader ve radyonun henüz yer almadığı aktarılırken, oluşabilecek sorunlara karşı her ihtimali göz önünde bulundurarak mevcut yazılımınızı yedeklemenizi öneririz.
Andoroid 4.3’ün resmi olarak 24 Temmuz’da tanıtılmasına kesin gözüyle bakılan Yeni Nexus 7’de yer alması bekleniyor. Android takım lideri Sundar Pichai’nin gerçekleştireceği mini etkinlikte Android’in yanı sıra Chrome OS cephesinde de kimi yeniliklerin duyurulması bekleniyor. 24 Temmuz’da yayınlanacak Android 4.3’ün hemen bir gün soransında ise diğer Nexus cihazlara sunulması bekleniyor.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Efulim; 23 Temmuz 2013 23:04 Sebep: Link düzenlendi.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013       Mesaj #8
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Yeni ve Daha Gelişmiş Exynos 5 octa Önümüzdeki Hafta Tanıtılacak

Android Dünyasından Haberler


ARM’ın big.LITTLE mimarisini kullanan Exynos 5 octa, CES 2013 etkinliğinde resmiyete kavuşmuş ve iki aylık bir süreç sonrasında ilk olarak Galaxy S4’te (I9500) yer bulmuştu. Kağıt üzerinde 8 çekirdekten oluşan işlemci teknik olarak ise 4’erli iki grup şeklinde çalışmakta.
Sponsorlu Bağlantılar
1.6GHz frekans hızında çalışan Cortex-A15 mimarili küme cihazın performans gücünü ortaya koyarken, Cortex-A7 mimarili diğer küme ise pil tasarrufu adına daha basit işlemlerde görev alıyor. Yılın ilk yarısında Samsung’u performans noktasında mobil dünyasında zirveye taşıyan Exynos 5 octa, 2.3GHz frekans hızında çalışan Krait 400 mimarili Snapdragon 800’ün yaygın şekilde kullanılmasıyla tahtından oldu. Bunun yanı sıra Tegra 4’ün de özellikle tablet çözümlerinde kullanılmaya başlanması, Samsung’u işlemci üzerinde geliştirmeler yapmaya itmiş görünüyor.
Güney Koreli üretici resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada yeni ve daha gelişmiş Exynos 5 octa’nın önümüzdeki hafta resmiyet kazanacağı bildirdi. Şirket işlemcide yer bulacak yeniliklere dair bilgi sunmazken, frekans hızının artırılması, tam olarak sağlanan LTE entegrasyonu ve 8 çekirdeğin aynı anda çalışması akıllara gelen ilk yenilikler.
Samsung’un özellikle 8 çekirdeğin aynı anda çalışması yönünde çalışmalar yaptığı biliniyor. Mayıs başında ortaya çıkan bazı haberlerde ARM üzerinde Linux ve Android optimizasyonları yapan bağımsız kuruluş Linoro’nun 8 çekirdeği aynı anda çalıştırmayı başardığı ve bu noktada Samsung’a gerekli olan kodları sağladığı aktarılmıştı. O dönem ki iddialar göre bu sayede %10-15 seviyesinden performans artışı elde edildiği bildirilmişti.
Eylül başında Galaxy Note 3’ü tanıtmaya hazırlanan Samsung, LTE destekli ülkelerde yüksek ihtimalle yine Qualcomm cephesinden bir çözüme yer verecek. Üst sınıf telefonların birçoğunda Snapdragon 800’ün kullanılacak olması Note 3 için de akıllara aynı birimi getiriyor. Bunun yanında Samsung en azından aynı seviye de ya da daha güçlü bir Exynos 5 octa işlemcisini yeni nesil Note modelinin uluslar arası versiyonunda kullanmak istiyor.
Yeni nesil octa işlemcinin Exynos 5420 olması bekleniyor. iddialara göre Samsung söz konusu işlemcide PowerVR SGX 544 MP3 yerine ARM’ın yeni grafik birimi işlemcilerinden T600 ailesine ait bir çözüm kullanacak.

Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013       Mesaj #9
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
AnTuTu Testinde Görünen Galaxy Note 3′ün Teknik Özellikleri ve Taslak Çizimleri Ortaya Çıktı

Samsung Galaxy Note 3 690605317

2011 yılında tüketicilere sunduğu telefon/tablet çözümü modeliyle birçok kesimin beğenisini kazanan Samung 10 milyon satış rakamı elde ederek platformdaki iddialı marka olmayıı başarmıştı. Galaxy Note 2 ile başarısını bir adım daha ileri götürmeyi başaran mobil dünyasını bir numaralı ismi, önümüzdeki haftalarda ise seride 3. jenerasyonun resmi tanıtımını gerçekleştirecek.
Sponsorlu Bağlantılar

Başta mobil dünyasının popüler sızıntı kaynağı Evleaks tarafından olmak üzere telefona dair birçok sızıntı ve iddia gündeme gelirken, ortaya çıkan son çizimler ve AnTuTu test kriteri, Galaxy Note 3’te yer bulacak tasarım ve teknik detayları gün yüzüne çıkardı.
Öncelikle test raporunu ele alacak olursak; SM-N900 kod ismini alan telefonun test esnasında Android 4.2.2 ile çalıştığı gözleniyor. 1.9GHz fekans hızında çalışan bir işlemciyle birlikte 33.082 puan elde etmeyi başarıyor. Söz konusu işlemcinin Exynos 5 octa olduğu bildirilirke, telefonun uluslar arası vesiyonunda ise 2.3GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemcisine yer verilecek. Xperia Z Ultra söz konusu testten 34.758 puan, Galaxy S4 LTE-A modeli ise 31.491puan puan elde etmeyi başarmıştı.

galaxy note 3 antutu benchmark sm n900 1

Elde edilen çizimler belirtilen teknik özellikler tablousnda işlemci tarafından yer alan çözümler test raporunu doğrular nitelikte. Bunun yanı sıra modelde 5.7-inç boyutunda 1920 X 1200P çözünürlüklü Super AMOLED ekran yer alacak. Listede dikkat çeken ayrıntı ise telefonda Xenon flaşın da yer bulacak olmasıdır. 13MP çözünürlüklü ve optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip olması beklenen kameranın karanlık ve az ışıklı ortamlarda daha net çekimler sunan Xenon Flaş’a sahip olması sürpriz olmayacaktır.
Telefonun ön bölümünde Galaxy S4’te olduğu gibi birçok sensöre yer veren Samsung’un işin içine S-Pen destekli uygulamaları da dahil ettiğimiz zaman yine dopdolu bir yazılım desteğini sunacağını görüyoruz. Güç tuşuyla aynı hizada ve alt bölümde yer alan fiziksel tuş ise akıllara kameraya özel bir butonu hatırlatmadı değil.


galaxy note 3 sm n900 user manual sketch 1

Tasarıma değinecek olursak; Samsung son bir yıldır sürdürdüğü tasarım anlayışını Galaxy Note 3’te de devam ettirecek. Görsellerden anlaşılığı üzere telefon, Galaxy S4 ve Note 2 tasarımından esintiler sunarken, cihazda çıkarılabilir pil yapısı sunulacak.

galaxy note 3 sm n900 user manual sketch 2

Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2013       Mesaj #10
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Galaxy Note 3′te Yer Alacak İşlemciler Şekillenmeye Başladı.


355454 samsung galaxy note 3 updates new concept points to 6 3 inch screen 8 1


Samsung’un eylül ayı başında gerçekleşecek IFA Berlin etkinliği öncesi düzenleyeceği Unpacked etkinliğinde gün yüzüne çıkaracağı Galaxy Note 3 cephesinde lansman tarihi yaklaştıkça teknik özellikler noktasında kimi detaylarda açıklığa kavuşuyor.
Sponsorlu Bağlantılar

Kısa süre önce telefonun uluslar arası versiyonu SM-N900 kod ismiyle AnTuTu testinde ortaya çıkarken, telefonun 1.9GHz frekans hızında çalışan bir işlemciden güç aldığı anlaşılmıştı ve söz konusu işlemcinin yeni Exynos 5 octa olduğu iddia edildi. Güney Kore’de yayın yapan DDaily sitesi de Samsung’un Galaxy Note 3 modelinde daha hızlı ve daha güçlü bir yapı sunması beklenen Exynos 5 octa 5420 işlemcisinin kullanacağını doğruladı. Bunun yanı sıra site kaynakları, Samsung’un bu defa işlemci ile birlikte yer alacak grafik biriminin Mali-T600 serisine ait bir çözüm olacağını bildirdi.
Samsung daha önce Nexus 10 tabletinde yer verdiği Cortex-A15 mimarili Exynos 5250 işlemcisinde 4 çekirdekli Mali-T604 birimine yer vermişti. Son gelen gelen değerlendirmeler ise Samsung’un yeni nesil Exynos 5 octa işlemcisinde 8 çekirdekli Mali-T628 birimine yer vereceği şeklinde.
Telefonda yer alacak işlemci sadece Exynos 5 octa olmayacak. Samsung, Galaxy S4 modelinde olduğu gibi LTE destekli ülkelerde Snapdragon 800 çözümüne yer verecek. Krait 400 mimarisine sahip işlemci başta Galaxy S4 LTE-A modeli olmak üzere yılın ikinci yarısında tanıtılacak birçok üst sınıf telefona güç verecek.

note iii us

Ortaya çıkan son görselde ise Amerikalı taşıyıcı Verizon için hazırlanan ve SM-N900V kod ismini alan Galaxy Note 3, AnTuTu testinde görüntü. Test raporunda 28.786 puan aldığı görülen telefonda Android 4.2.2 ve 2.3GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemcisi yer alıyor.
Galaxy Note 3 için bahsi geçen diğer teknik özelliklere değinecek olursak; 5.7-inç boyutunda Full HD çözünürlüklü Super AMOLED ekran, optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip 13MP çözünürlüklü arka kamera (Xenon flaş ve fiziksel deklanşör tuş da iddialar arasında), 2/3GB RAM, 16/32/64GB depolama seçenekleri ve microSD kart desteği.

Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

2 Şubat 2016 / byseus Sosyal Ağlar
9 Eylül 2008 / kompetankedi Bilgisayar
2 Haziran 2014 / tonbalik Oyunlar
19 Ocak 2013 / Misafir Bilgisayar