Arama

Android Teknik Destek - Sayfa 6

Güncelleme: 29 Nisan 2018 Gösterim: 44.172 Cevap: 68
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2014       Mesaj #51
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Samsung, Galaxy S5 için İlk Yazılım Güncellemesini Dağıtıma Sundu
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

181234 samsunggalaxys5handson

Samsung, 11 Nisan’da 125 ülkede satışa sunduğu ve ilk 25 günlük dilimde 10 milyon satış rakamına ulaşan amiral gemisi Galaxy S5 için ilk yazılım güncellemesini Kies ve OTA üzerinden kullanıcılarla buluşturmaya başladı. Galaxy S5′in uluslararası versiyonu olan SM-G900F için İngiltere’de başlayan güncelleme telefonda şu ana dek rapor edilen bazı hataları gidermekle kalmıyor bazı iyileştirmeler ve daha kararlı bir yazılım sunuyor. Android 4.4 KitKat üzerine inşa edilen yeni yazılım; daha hızlı çalışan bir kamera, hatalardan arındırılmış galeri uygulaması, gelişmiş RAM yönetimi ve performans artışını beraberinde getiriyor. Güncellemeyle birlikte home butonunun altına konumlandırılan parmak izi sensörü artık daha doğru ve hızlı tarama yapabilmektedir. 8 Mayıs’ta henüz birkaç gün önce inşa edilen yazılımda kullanıcı arayüzünde herhangi bir değişim yer almıyor.
Galaxy S5 için dağıtılan güncellemenin ülkemiz kullanıcılara önümüzdeki günlerde (haftayı da bulabilir) ulaşması bekleniyor. Güncellemeyi beklemeden Odin aracılığıyla yüklemek için gerekli yazılımı BURADAN indirebilirsiniz.

andronova.net

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2014       Mesaj #52
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Sony Xperia Telefonlar için FIFA Brezilya Dünya Kupası 2014 Teması [APK Dosyası]
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Android Teknik Destek

Sony, Xperia cihazlar için bir süredir Google Play’de temalar yayınlamakta. Japon üretici bu temalara çok yakında bir yenisini daha ekleyecek. Eğer son dokuz ayı içerisinde Sony Xperia bir telefon satın aldıysanız kutu üzerindeki “Fifa Dünya Kupası Brezilya” logosunu mutlaka fark etmişsinizdir. Bunun nedeni Sony’nin bu yaz düzenlenecek dünya kupasının ana sponsorlardan biri olmasıdır. Sony sponsor olduğu bu dev futbol organizasyonunu görsel açıdan tüm Xperia cihazlara yansıtmaya hazırlanıyor. Kısa süre içerisinde Google Play’de yer alacak FIFA Brezilya Dünya Kupası 2014 teması henüz yayınlanmadan xperiaguide sitesi tarafından gün yüzüne çıkarıldı. Android 4.3 Jelly Bean ve üzeri Xperia telefonlarda çalışan temayı alt bölümde yer alan linkten indirebilirsiniz. FIFA Brezilya Dünya Kupası 2014 temasının Root’lu ve Root’suz telefonların tümünde çalıştığını belirtelim. Tema kısa süre içerisinde Google Play’de resmen yayınlanacak.

-Tema indirme linki


Android Teknik DestekAndroid Teknik DestekAndroid Teknik DestekAndroid Teknik Destek


andronova.net

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2014       Mesaj #53
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Galaxy Note 8 Wi-Fi için Android 4.4 KitKat Güncellemesi Başladı.
MsXLabs.org

mnz1373273704

Samsung’un geçtiğimiz yıl Dünya Mobil Kongresi’nde tüketicilerle buluşturduğu 8-inçlik tablet bilgisayar modeli Galaxy Note 8 için Android 4.4.2 KitKat güncellemesi geçtiğimiz günlerde tabletin 3G versiyonu için başlamıştı. Bugün itibariyle ise İngiltere’de Galaxy Note 8′in Wi-Fi versiyonu için KitKat güncellemesi kullanıcılarla buluşmaya başladı. OTA (şebeke üzerinden) ve Kies aracılığıyla dağıtılan güncellemenin kısa süre içerisinde farklı bölgelerde de başlaması bekleniyor. Android 4.4.2 güncellemesi, diğer Samsung cihazlara sunulan yeniliklerin büyük bölümünü Galaxy Note 8′e de getirmektedir. Daha hızlı ve kararlı bir arayüz deneyimin, performans artışı, beyaz durum çubuğu simgeleri, gelişmiş pil ömrü, gelişmiş RAM kullanımı, kilit ekranda tam ekran müzik çalar, kilit ekranda kamera kısayolu, kablosuz yazıcı desteği, ufak çaplı arayüz değişimleri bunlar arasında sayılabilir.
Güncellemenin önümüzdeki haftalarda ülkemiz Galaxy Note 8 Wi-Fi kullanıcılarına da ulaşması beklenmektedir. Güncellemeyi beklemeden İngiltere için yayınlanan KitKat yazılımını dilerseniz Odin aracılığıyla tabletinize yükleyebilirsiniz. Yükleme işlemi için gerekli olan ROM’u BURADAN indirebilirsiniz.

Andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2014       Mesaj #54
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Galaxy Note II İçin Android 4.4 KitKat Güncellemesi Ülkemiz Kullanıcıları İçin Dağıtıma Sunuldu
MsXLabs.org

Galaxy Note 2 front1

İlk olarak nisan ayı içerisinde Galaxy Note II için Android 4.4 güncellemesini dağıtmaya başlayan Samsung, son birkaç haftadır birçok ülkede halihazırdaki en güncel Android sürümünü Galaxy Note II kullanıcılarıyla buluşturmayı sürdürüyor. 2012 yılı eylül ayı başında tanıtılan ikinci nesil Galaxy Note modeli için ikinci kapsamlı güncelleme bugün itibariyle ülkemiz kullanıcıları tarafından indirilmeye başlandı. Kies ve OTA (şebeke) üzerinden dağıtımı sağlanan 489MB boyutundaki güncelleme, daha önceki Android 4.4 güncellemesi alan Samsung cihazlara sunulan yeniliklerin büyük bölümünü Galaxy Note II kullanıcıları için de getiriyor. Bunlar; daha hızlı arayüz geçişleri, durum çubuğundaki simgeler beyaz renge bürünmesi, genel performans artışı, pil ömründe iyileştirmeler, Knox güvenlik uygulaması, gelişmiş RAM kullanımı , kablosuz yazıcı desteği, kilit ekranda kamera kısayolu, Hangouts’ın yerleşik SMS uygulaması olarak kullanılabilmesi, yine kilit ekranda tam ekran albüm kapağı ve performansı artırılan klavye.
Ayalar> Cihaz Hakkında>Yazılım Güncelleştirme menüsünden dağıtımda olan son güncellemenin kontrolünü sağlayabilirsiniz. Dilerseniz Türkiye ROM’unu BURADAN indirerek kurulumu Odin aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Android Teknik Destek


Andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2014       Mesaj #55
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Google, Android 4.4.3 Fabrika İmaj Dosyalarını Yayınladı
MsXLabs.org

android 443 kitkat eal

Google ofislerinden uzun zamandır test edilen ve ilk olarak nisan ayı içerisinde Amerikalı operatör Sprint tarafından Nexus 5 için yayınlanan Android 4.4.3 güncellemesinin birkaç gün içerisinde uluslararası arenada tüm Nexus cihazları kapsaması bekleniyor, zira Google geliştiriciler sayfasından Android 4.4.3 güncellemesi alacak cihazlar için fabrika imaj dosyalarını yayınladı. Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 (2012, 2013) ve Nexus 10 için OTA üzerinden dağıtıma sunulacak Android 4.4.3 güncellemesi genel olarak sistem altyapısını hedef alıyor. Arayüzde önemli bir değişiklik getirmeyen güncelleme Nexus 5′te kamera yazılıma bağlı olarak ortaya çıkan düzensiz pil tüketimi, kamera tarafında iyileştirmeler, LTE, Wi-Fi ve Bluetoothbağlantılarıyla ilgili hataların düzeltilmesi, güvenlik iyileştirmelerini beraberinde getiriyor. Resmi güncellemenin kısa süre içerisinde arama motoru devi tarafından başlatılması bekleniyor. Yükleme talimatı biliyorsanız dilerseniz BURADAN cihazınızla ilgili fabrika imaj dosyasını indirerek yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Android 4.3.3 güncellemesiyle birlikte arayüzde dikkat çeken en önemli yenilik çevirici de karşımıza çıkıyor. Google rehber ve arama ekranını renkli kutucuklara yer veriyor. Ayrıca Google Play’de büyük boyutlu bir dosya indirildiğinde yüklemeyi durdur seçeneği de yeni güncelleme içerisinde yer alıyor.
Android 4.3.3 güncellemesi Nexus cihazlar sonrası Google Play Edition modeller için dağıtıma sunulacak. Android üreticilerinin ise güncellemeye temmuz ya da ağustos ayı içerisinde başlaması bekleniyor.

badland downloader 1024x770
android 4 4 dialer 1024x750


Andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2014       Mesaj #56
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Sony Xperia Launcher Güncellendi [APK Dosyası İndir]

33pavkj 1

Sony’nin telefon ve tablet cihazlarda yer verdiği Xperia arayüzü sade görünümü ve basit kullanımıyla dikkat çekiyor. Her yıl amiral gemisi modellerde arayüzü önemli ölçüde yenileyen Japon üretici kimi zaman yeni Android sürümlerinde de Xperia Laucnher’da bir dizi değişiklilere gidiyor.Geçtiğimiz günlerde giriş seviyesi akıllı telefonu Xperia E için Android 4.4.2 KitKat güncellemesini yayınlayan Sony, aynı zamanda Xperia Launcher başlatıcısını bir üst sürüme yükseltti. Yükseltme işlemini giriş seviyesi bir modelden başlatan Sony, yeni arayüzde çöp kutusu simgesini değiştiriyor. 6.3.A.0.7 yapı numarasına sahip sürümde kimi hataların da düzeltildiği tahmin ediliyor.
Dilerseniz Xperia Launcher’ın en güncel sürümünü APK dosyası şeklinde BURADAN indirerek Android cihazınıza yükleyebilirsiniz. Dosyayı root’lu ve root’suz tüm cihazlarda deneyebilirsiniz. Bir hatırlatma yapacak olursak; yenilenen Xperia Launcher sadece Android 4.4 KitKat ve üzeri sürümlerde çalışıyor.
APK dosyasını indirdikten sonra telefon hafızasına ya da microSD karta taşımanız gerekiyor. Herhangi bir dosya yöneticisi yardımıyla yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Yükleme işlemi öncesi Ayarlar> Güvenlik>Bilinmeyen kaynaklar sekmesini aktif hale getirmeniz gerekiyor.

_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2014       Mesaj #57
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Google Klavye Uygulaması Materyal Tasarıma Güncellendi!

google klavye lollipop 795x350

Google, hiç bir yavaşlama belirtici göstermeden büyük bir hızla Android 5.0 Lollipop sonrası Materyal Tasarım uyarlamalarına ve Lolipop cihaz güncellemelerine devam ediyor. Google şimdi de, Google Klavye (Google Keyboard) uygulamasını Materyal Tasarım ile buluşturdu. Android 5.0 uyumlu yeni klavye, Meteriel Light (açık) ve Material Dark (koyu) olarak iki seçenekleriyle geliyor. Tuşların etrafında cizgilerin bulunmadığı yeni tasarım, önceki Holo arayüzünden biraz farklılık gösteriyor. Google, ayrıca temalarda eski Holo arayüzünü de saklayarak, değişiklik istemeyen kullanıcıların memnuniyetini de düşünmüş.
Yeni Google Klavye ek olarak,uzun basma ve yenilenmiş uygulama ikonuyla birlikte geliyor.

googlekeyboardmaterialdesignaam

Henüz markette bir çok ülke için güncellenmeyen Google Klavye’nin ne zaman ülkemizde güncelleneceği belli olmamakla birlikte kısa süre içesinde geleceği tahmin ediliyor.
Eğer beklemek istemiyor, hemen kullanmak istiyorsanız, 4.0.21173.1569296 sürüm numaralı Materyal Tasarıma bulanmış yeni Google Klavye‘nin *.apk dosyasını BURADAN indirebilirsiniz.

Andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2014       Mesaj #58
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Google, Messenger Uygulamasını Play Store’da Yayınladı!

google messenger

Google, arkadaşlarınıza mesaj göndermenizi sağlayan yeni mesajlaşma uygulamasını yayınladı! Peki Hangouts zaten Google’ın mesajlaşma uygulaması değil mi? Soru ve cevabı ne kadar muallak ise de, Google Messenger ismini verdiği mesajlaşma uygulamasını Play Store‘da yayınladı. Yeni uygulama, Android 5.0‘da kullanılan stok (orjinal) SMS/MMS uygulamasının ta kendisi, ancak şimdi Android 4.1 ve üstü versiyonu kullanan diğer kullanıcılar için de indirilebilir ve cihazlarında mevcut SMS/MMS uygulamalarının yerine kullanılabilir durumda. Peki nedir Messenger’i bu kadar özel yapan? Açık söylemek gerekirse mesaj uygulamasından fazlası değil. Resimleri ve videoları paylaşabileceğiniz, istenmeyen SMS’leri engelleye bileceğiniz, sesli mesaj gönderebileceğiniz standart bir mesajlaşma uygulaması.

googlemessengerfull 630x370

Ancak Google’ın Hangouts’un da SMS/MMS desteği varken neden böyle bir şey yaptığı belli değil!? Belki de Google, Hangouts’u beğenmeyen kullanıcılara alternatif olarak Messenger’ı çıkarmaya karar verdi. Çünkü Hangouts ciddi sıkıntılı dönemlerden geçerek, hatalarıyla ve onlara karşı her 1-2 gün içerisinde yayınladığı güncellemelerden sonra ancak stabil hale gelebildi. Tabi buna rağmen bir çok kişinin beğenisini de kazanamadı.
Veya cevap çok basit. Google, Android 5.0 almayacak kişilerin de Materyal Tasarımın nasıl olduğunu bilmesini ve bu sayede telefonlarını değiştirmelerini istiyor olabilir! Messenger’ı buradanindirebilirsiniz.

Andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2014       Mesaj #59
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Sprint, Nexus 5 için Android 5.0 Lollipop Güncellemesini Yayınladı

android 5 0 update 795x350

Siz de Nexus‘lu musunuz? O halde bu haberimiz sizin için. Android 5.0 Lollipop‘un fabrika imajlarının yayınlanmasıyla birlikte, resmi güncellemelerin ilk olarak alan Nexus cihaz sahibi kullanıcıları sevindirecek haber geldi. Sprint’in yayınladığı habere göre, Nexus 5 kullanıcıları LRX21O yapı numaralı Android 5.0 güncellemesini, Android 5.0 Lollipop’un ima edildiği tahmin edilen, ancak henüz güncellenmemiş olduğu veya güncellemeyi unuttukları “yeni Android L Sürüm güncellemesi” adı altında yayınladı.
Bu gelişmeyle birlikte, Nexus kullanıcıları arasında yeni bir kıpırdama başladı. Merakla Lolipop şekerlerini almak isteyen çocuk edasıyla “o” anı bekleyen Nexus kullanıcıları, bu haberle anlaşılıyor ki güncellemeyi kısa süre içerisinde alacaklar.
Eğer OTA güncellemesini beklemek istemiyorsanız, aşağıdan Google tarafından yayınlanan fabrika imaj (factory image) larıyla kendiniz Android 5.0′a kavuşabilirsiniz.

Nexus 5 için Android 5.0 (LRX21O) fabrika imaj dosyası:
Link

Andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2014       Mesaj #60
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
LG G2′yi G3′e Dönüştüren CloudyG3 ROM Yayınlandı

CG3 SS 5

LG G3 sahip olduğu donanım özelliklerinin yanında büyük oranda değişime uğrayan yeni Optimus arayüzüyle dikkat çeken bir telefon oldu. Sade ve kullanımı daha kolay bir arayüzü yeni telefonunda benimseyen LG’nin söz konusu arayüzü diğer telefonlara ne zaman sunacağı henüz belli değil. Bir sonraki kapsamlı Android güncellemesi olmasa da, LG’nin ilerleyen dönemlerde yeni Optimus arayüzünü LG G2, Optimus G Pro, Optimus G Pro 2 ve G Lex modellerine dağıtması bekleniyor. Eğer Android cihazınıza dışarıdan müdahale (ROM, Root, Custom Recovery yükleme) edecek tecrübeye, bilgi ve birikimi sahipseniz LG G3′te yer alan tüm yazılımsal içeriklerden faydalanmak için LG’nin sunacağı güncellemeyi beklemek zorunda değilseniz. XDA Geliştiriciler sitesinde LG G2 için geçtiğimiz günler yayınlanan CloudyG3 ROM, LG G3′te yer alan tüm arayüz içeriklerini LG G2′ye getiriyor.
LG Healt, Akıllı ipuçları, yeni widgetler, tamamen değişen arayüz simgeleri, yenilenen kamera arayüzü, 4K Ultra HD video kaydı, arka planı bulanıklaştıran Sihirli odak çekim modu, çok fonksiyonlu yeni klavye, liste ve sekmeli Ayarlar menüsü, Smart Notice (Akıllı Uyarı) özelliği, kısacası bu ROM’da LG G3′te yer alan tüm içerikleri bulabileceksiniz.
Söz konusu ROM’u LG G2 telefonunuzda denebilirsiniz, ancak bunun için öncelikle cihazınızda Root yetkisi ve özel bir Recovery modunun olması gerekir. Bu işlemler için Forum. Andronova’da yer alan BURADAKİ konuya göz atabilirsiniz. LG G2′yi G3′e dönüştüren CloudyG3 ROM’u ise BURADAN indirebilirsiniz.

Andronova.net

Benzer Konular

23 Haziran 2018 / Misafir Bilgisayar
31 Aralık 2012 / karamgozlu Bilgisayar
9 Eylül 2008 / Misafir Sosyal Ağlar
7 Ocak 2013 / efsanemre Bilgisayar
10 Haziran 2015 / _EKSELANS_ Telefon