Arama

Android Teknik Destek

Güncelleme: 29 Nisan 2018 Gösterim: 44.176 Cevap: 68
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2013       Mesaj #1
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Şekil (pattern) Ekran Kilidi Şifrenizi Mi Unuttunuz?
Telefonu Sıfırlamak İstemiyor Musunuz?

Sponsorlu Bağlantılar
MsXLabs.org

sekil pattern ekran kilidi

Akıllı telefonların büyük bir hızla yayılmasıyla, hayatımızdaki yeri ve önemi de aynı hızla artmakta. Artık akıllı telefonumuzdan şahsi, özel bilgilerin haricinde işlerimizi dahi yapar olduk. Bu sebeple bir çok kullanıcı, telefonuna ekran kilidi koymaktalar, ve bunlardan bir çoğu da şekil (pattern) ekran kilidi kullanmaktalar.
Sponsorlu Bağlantılar
Ancak bu durum bazen kullanıcılara son derece rahatsızlık veridi durumlara sebep olmakta. Bu da şekil ekran kilidini unutunca başımıza gelmektedir.
Şekil ekran kilidini unutunca, yapıla bilecek en kolay yöntem, Google’ın hesap şifresini girmek olacaktır. Hesap şifresini unutmuş olanlar için de telefonu sıfırlamak, yani fabrika ayarlarına dönmek olacaktır. Telefonunuzun modeline göre, wipe (fabrika ayarlarına sıfırlama) yapabilmek için, bootloader‘a giriş yapmanız ve ardından recovery‘ye, eğer yüklü değil ise daha zor yöntem olan adb komut sistemine bağlanmanız gerekecektir.
Ancak çok önemli bir husus var ki o da, bütün bu yöntemlerle (ilk yöntem hariç) tüm verilerinizi kaybedeceksiniz. Şimdi sizlere, şekil ekran kilidini ve Google hesap şifrenizi unuttuğunuzda bilgilerinizi kaybetmeden nasıl telefonun ekran kilidini açabileceğinizi göstereceğim.
1. Adım: İlk olarak telefonunuzda Ayarlar bölümünde USB Hata Ayıklama (usb debug) modunun aktif olduğunu varsayıyorum. Telefonu açın ve usb kablosunu bilgisayara takın. Eğer USB hata ayıklama modu aktif değil ise, bunu fastboot moduna girerek de yapabilirsiniz, aynı işi görecektir. Önemli olan bilgisayarınızın telefonu görebilmesidir.
2. Adım: Cihazınızı bilgisayara bağladıktan sonra adb komut sistemi için tools.zip dosyasını indirmeniz gerekiyor. Dosyayı indirdikten sonra içindekileri bir klasöre açın.
3. Adım: Açtığınız klasörde klavyeden shift tuşuna basılı tutarak sağ tıklayın ve Komut Penceresini Buradan Aç‘a tıklayın.
4. Adım: Komut penceresine adb devices komutunu yazarak çalıştırın. Bilgisayarınız eğer telefonu algılarsa aşağıdaki gibi rakamlar çıkacaktır. Eğer görmüyorsa, driver’larını yükleyin. Driver yüklemeyi de anlatmayacağım buradan. Bunu yapamıyacaklar zaten bu işi hiç yapmasın.

Android Teknik Destek

5. Adım:
Cihazınızı tanıttıktan sonra, ardından sırasıyla aşağıdaki komutları giriyoruz:

adb shell
su
rm /data/system/locksettings.db
rm /data/system/locksttings.db-wal
rm /data/system/locksettings.db-shm
exit
exit
adb reboot


Android Teknik Destek

Bu kodları çalıştırdıktan sonra telefonunuz tekrar başlayacak ve kilit ekranınız kalkmış açılmış olacak. Bu yöntemle bilgilerinizi de kurtarmış oldunuz. Bir daha ki sefere daha kolay bir şekil ekran kilidi kullanmanızı tavsiye ederim.

Kaynak: Andronova.net

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2013       Mesaj #2
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Android ve RAM Kullanımı!
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

anroid ram kullanimi

Android’in hızla ulaştığı kullanıcı sayısının artmasıyla birlikte, bazı sorular çok daha fazla sorulmaya başladı. Bunlardan en önemli ve kullanıcıların kafalarını karıştıranı ise şüphesiz, Android‘deki RAM kullanım oranı.
Sponsorlu Bağlantılar
Çare olarak bir çok RAM optimizasyonu/görev yöneticileri uygulaması yazıldı ve milyonlarca kez, milyonlarca kullanıcı tarafından indirildi. Bunu yazdım çünkü, başlangıçta bu noktaya odaklanmanızı istiyorum.
RAM optimizasyonu veya Task Killer benzeri görev yönetici uygulamalarının hiç bir faydası yoktur! Tam aksine, bunlar Android’in yani Linux’un çalışma mantığına aykırı oldukları için, telefonunuza farklı yönlerde zarar verirler. Sizin bunlar arasında ilk fark edeceğiniz şey telefonun pilinin çabuk tükenmesi olacaktır.
Peki nedir bu RAM kullanımının altında yatan gerçek? Cevabı şöyle izah etmeye çalışayım;
Öncelikle şunu bilmemiz gerekir: Linux‘un RAM kullanımı felsefesi “boşta kalan RAM israf edilen RAM’dir.
Bu ne demek oluyor? Bu Linux’un RAM’i her daim Önbellek’te hazır tutması ve açılmak istenen uygulamanın veya görevin beklemeden işleme koyulmasını hızlandırması demek oluyor.
Yani siz “telefonumda sadece 10MB boş RAM var, Android çok fazla RAM harcıyor” dediğiniz vakit, Android’i anlamamış olduğunuz ortaya çıkıyor. Bunu şu örneklerle pekiştirelim;
Bir kitap okumak istediniz. Bunun için en güzel yer kütüphane olsa gerek ve gidip oradan bir kitap aldınız, başladınız okumaya. O kadar hızlı okudunuz ki kitap bitti. Ama siz başka kitap’da okumak istiyorsunuz. Bunun için yerinizden kalkıp tekrar kütüphaneye gitmeniz gerekecek değil mi? İşte bu Android’de bu şekilde olmuyor!
Eğer bir kitap okumak istiyorsanız, okumak isteyeceğiniz o kitapların hepsi zaten evinizdeki kütüphane de mevcut olduğundan hızlıca zaman kaybetmeden okumaya koyulursunuz. Android’deki çalışma mantığı da buna benzer. Tüm uygulamaların, görevlerin hepsini zaten sizin için hazır durumda açık tutulduğundan, vakit kaybetmeden işleme konulması sağlanır.
Peki bu durum telefonun yavaşlamasını sağlar mı? Cevap, Hayır!
Linux tabanlı bir işletim sistemi olan Android, arka planda 1 uygulama da çalışsa yüzlerce uygulama da çalışsa performansını kaybetmeyecektir. Çünkü bu görevlerin hepsi Önbellekte tutulur. Yani siz kendi kütüphanenizdeki rafları doldurmuş onca kitabı aynı anda okumaya kalkmazsınız. Lazım oldukça okursunuz. Durum buna benzer.
RAM optimizasyonu ve görev sonlandırıcı uygulamalara gelince. Bu uygulamalar, Android’in çalışma mantığına ters oldukları için, her görev sonlandırmanızın ardından, Android tüm işlemleri Önbelleğe tekrar almak isteyeceğinden ve yeniden açacağından dolayı işletim sistemini çok daha fazla yorarlar. Bu hem telefonun yavaşlamasına sebep olur, hem de pilin çok daha çabuk bitmesine.
Ancak bazı durumlar vardır ki mesela, yüklediğiniz oyun veya uygulamadan kaynaklı bir hata sebebiyle işletim sistemi kasmaya, yavaşlamaya başlar. İşte bu gibi durumlarda ya bu uygulamanın silinmesi, yada sadece o uygulamanın kapatılması gerekmektedir. Kesinlikle görev sonlandırıcı kullanmayın.
Ice Cream Sanswich ve Jelly Bean ile artık çok stabil olan Android, gerek Kernel optimizaysonu gerek ise çalışma stabilitesi ile artık kendini tamamlamış durumdadır.
Umarım RAM ile alakalı aklınızdaki soru ve problemleri giderecek bir yazı olmuştur.

Kaynak: Andronova.net

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2013       Mesaj #3
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Xperia Z Ultra Arayüzü, Android 4.1 ve Üzere Telefonlara Uyarlandı, Hemen Yükle!
MsXLabs.org

nexusae0 14 Xperia Z Ultra Range


Sony, ocak ayında duyurduğu Xperia Z modeli ile dört çekirdekli ilk telefonunu kullanıcıların beğenisine sunarken, cihazda yer alan yeni nesil Xperia arayüz ve suya karşı dayanıklı yapı birçok kesimin takdirini kazanmıştı. Japon üretici Xperia Z modelinde yer verdiği arayüzü Xperia Z Ultra modelinde daha özelleştirerek birçok noktada daha kullanışlı bir arayüz karşımıza sundu. Söz konusu arayüzün kod adı Honami olan modelde de yer alacağını belirtelim.
Sponsorlu Bağlantılar
XDA Forum üyeleri ise Xperia Z Ultra ile daha fazla beğeni toplayan arayüzü APK dosyası şeklinde Android kullanıcılarına sundu. Launcher şeklinde çalışan uygulama ile arayüz noktasında özelleştirmeler sağlanabilmekte.
Geliştiriciler, ayrıca arayüzde yer alan widget’ları da yüklenebilir hale getirdi. Xperia Z Ultra arayüzünü buradan indirebilirsiniz, bunun yanı sıra saatler, hava durumu, fotoğraf ve video, son aramalar, araçlar, WALKMAN ve notlar için widget APK dosyalarını alt bölümde yer alan linklerden indirerek Android 4.1 ve üzeri telefonunuzda tecrübe edebilirsiniz. Arayüz uygulamasının nasıl çalıştığına dair daha fazla detay için aşağıda yer alan ekran görüntüleri ve videoya göz atabilirsiniz.

İndirme Linkleri;
Saatler, Hava durumu, Fotoğraf ve Video, Son aramalar, Araçlar, WALKMAN, Not uygulaması (JB), Favori Kayıtlar

Screenshot 2013 07 22 14 42 43Screenshot 2013 07 22 14 43 06

Sponsorlu Bağlantılar
Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2013       Mesaj #4
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Paranoid Android Ekibi, Nexus 4 için Android 4.3′e Dayalı İlk Yazılımını Yayınladı!
MsXLabs.org

nexus 7 ve nexus 4e coklu pencere destegi

Android ekosisteminin önde gelen yazılım geliştirici ekibi Paranoid Android, Android 4.3 üzerinde inşa ettiği ilk yazılımı Nexus 4 için yayınladı. Custom ROM yükleyen kayda değer bir kesim Paranoid Android cephesinde oluşturulan ROM’ları en özel yazılımlar olarak göstermektedir.
Sponsorlu Bağlantılar
Ekip, “Ayarlar” menüsü altında sunduğu “Hibrit Projesi” kapsamında DPI ayarlarını değiştirerek kullanıcılara farklı modları sunarken; söz konusu bu modlar içerisinde Phone Mod, telefonun mevcut çözünürlükte çalışmasına olanak sağlar ve klasik yazılım tuşları ekranı alt bölümünde yer alır. Talet Mod’da ise telefon, tablet arayüzüne kavuşur. Son olarak Phablet Mod’da ise tablet-telefon karşımı bir arayüz karşımıza çıkıyor.
Bunun yanı sıra yazılımlarda karşımıza çıkan bir diğer önemli gelişme ise Halo bildirim baloncuğudur. Halihazırda bir Android Açık Kaynak Projesi olan ve son dönemde karşımıza çıkan bir Custom ROM’da yer bulan Halo bildirim baloncuğu, temelinde bir çoklu görev yöneticisi işlevi görür. Telefon ekranında sürekli aktif halde bulunan bildirim baloncuğu (kullanıcı dilerse pasif hale getirebilir) sayesinde, menüler arasında gezinme ihtiyacı duymadan, gelen tüm iletilere söz konusu bildirim baloncuğundan bakılabiliyor. Cevapsız arama, kısa mesaj, Gmail, WhatsApp, Google Talk, Play Store ve müzik servisi gibi birçok iletiye, telefon menüsünde ileri ve geri gitmek zorunda kalmadan erişim sağlanabiliyor. Aşağıdaki videodan Halo uygulamasının nasıl çalıştığına göz atabilirsiniz.
Geliştirici ekip Android 4.3 kaynak kodlarının Google tarafından yayınlanması sonra, kendi geliştirdiği yazılımları da en güncel sürüme taşımayı kısa süre içerisinde gerçekleştirdi.
Sizde geliştirici ekip tarafından hazırlanan Android 4.3 tabanlı ParanoidAndroid 3.91 yazılımı Nexus 4 telefonunuzda tecrübe etmek istiyorsanız yükleme talimatı için linki ziyaret edebilirsiniz.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2013       Mesaj #5
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Telefonunuzu kutudan ilk çıktığı haline geri döndürme. (STOCK)
MsXLabs.org

Cihazını tüm kurcalamaların ardından servise vermek zorunda kalacak veya yeni bir başlangıç yapmak isteyen arkaşlar için:

Bu işlem için öncelikle ilk aldığınızda içinde hangi versiyon FIRMWARE (FW) olduğunu bilmeniz gerekli. Bunu biliyorsanız ilk işlem olarak bu sürümü tekrar yüklemelisiniz. Bilmiyorsanız herhangi bir STOCK FW de aynı işi görecektir. Ama şuna dikkat etmelisiniz ki cihaz tekrar servisler de sorun olmadan hizmet alabilecek duruma gelsin istiyorsaniz, KENDİ ÜLKENİZ VEYA CİHAZIN KAYITLI OLDUGU ÜLKE İÇİN OLAN FİRMWARE 'ı yüklemeniz gerekiyor.

1. Cihazınız için gerekli olan FW yi forumumuzun telefonunuzla ilgili olan kısmından indirin. Türkiye sürümleri ve güncel sürümler olarak tek tek belirtilmiş durumdadır FW ler. Eğer ki forumda cihazınız için bölüm veya FW yok sa (SAMSUNG İÇİN )BURADAN diğer cihazlar için de BURADAN veya BURADAN indirebilirsiniz.

2. FW yi indirdikten sonra bunu telefonunuza yüklemeniz gerekiyor. Şimdi cihazınıza CUSTOM ROM yüklü olduğuna göre , kies ten yükleme yapamazsınız , o zaman ne yapıyoruz bir ROM yükleme programı buluyoruz, en popülerlerden biri olan ODİN dir ve forumumuzda Levent Üstadın itina ile nasıl kullanıldıgını anlattığı konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

3.FW yüklemesini bitirdikten sonra WİPE seçenekleri yapılması zaruri bir durumdur ve bunun için telefonunuzu RECOVERY MODDA açarak görebildiğiniz tüm format seçeneklerini(Format işlemini her bölüm için yapmayabilirsiniz, External SD kart formatını es geçerek Harici Kartta bulunan verilerinizin silinmemesini sağlarsınız) uygulamanız gerekli.

4. ( SAMSUNG cihazlar için ) Arkadaş ben bunların hepsini yaptım ama illa KİES ten güncelleme alabilecek duruma gelmek istiyorum diyorsanız , sırasıyla ;

4.1. Türkiye için olan ve Kies te yayınlanmış FW ( 1.MADDE ) yi Odin ile telefona yüklemiştik zaten.

4.2. Yüklediğimiz UNOFFICIAL ROM lar telefonumuzun product kodu değiştirdiğinden, Türkiye veya telefonun kayıtlı ülkenin koduna geri çevirmemiz gerekiyor. Bunun için arama ekranına *#272*imei numaranız# tuşladığımızda, açılan pencerede "Tur" seçeneğini işaretleyeceğiz. Telefon format atmış gibi orjinal haline dönecek ve tüm verilerimiz silinecek.

4.3 Tüm bu işlemlerin sonunda Kiese bağlandığımızda güncellemeyi alacaktır. Tabi ki son güncel FW yi yüklemediyseniz.

5. Bunları yapmanız cihazınızda bulunan ROOT u kaldıracak , cihazı servis alabilir duruma getirecektir. Son bir işlem ise External Karta format atmak, bunu ister cihazınızın ayarlar kısmından istersenizde bilgisayara bağladığınızda WİNDOWS üstünden yapabilirsininz, bu sizin seçiminize bağlı birşey, sahsen ben yedeklemelerimin bir kısmını External SD Karta attığımdan uyğulamıyorum. Servise verirken kartı alırsınız olur biter.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2013       Mesaj #6
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Android 4.3 Tabanlı CyanogenMod 10.2 Nightly Sürümler Birçok Andorid Cihaz için İndirilebilir Durumda
MsXLabs.org


CyanogenMod Blue Android

Şu sıralar kullanıcıları heyecanlandıracak yenilikler hazırlığında olan Cyanogen geliştirici ekibi, söz konusu yenilikler arasında yer alan Focal adlı kamera uygulamasını beta aşamasında geçtiğimiz gün kullanıcılara sunmuştu. Ekibin hazırlık içerisinde olduğu diğer gelişmeler ise gizemini korumaya devam ediyor.
Sponsorlu Bağlantılar
Yazılım tarafında sürdürülen diğer çalışmalara değinecek olursak; Google geçtiğimiz haftalarda Yeni Nexus 7’yi Android 4.3 ile tanıtmış ve kısa süre içerisinde işletim sisteminin kaynak kodlarını geliştiriciler sayfasından indirilebilir hale getirmişti. Aradan geçen dört haftalık süre sonrasında Cyanogen ekibi birçok cihaz için Android 4.3 tabanlı Nightly sürümleri, içerisinde Focal kamera uygulaması ile kullanıcılar ve geliştiriciler için indirilebilir hale getirdi.
Yayımlanan cihazlar arasında Galaxy S ailesine mensup birçok modele yer verilirken, ekibin 2013 model Nexus 7 için de ROM hazırlıklarına başladığını görüyoruz. Cyanogen ekibi gecelik sürümleri stabil seviyeye ulaşıncaya kadar günceller ve yazılımların diğer geliştiriciler açısından önem arz ettiğini belirtelim. Halihazırda birçok yazılım geliştirici, Cyanogen ekibinin geliştirdiği CyanogenMod ROM’lar üzerine yazılımlar inşa ediyor.
Android 4.3 tabanlı yayımlanan ilk sürümlerde haliyle kimi hatalar yer alabilir ve ekip zaten günlük olarak yazılımları yeniliyor. Siz de dilerseniz Android cihazınızda söz konusu ROM’u tecrübe edebilirsiniz. Cihazınıza uygun ROM’a buradan erişim sağlayabilirsiniz. Tüm cihazlar için gerekli olacak ve Android 4.3’te en güncel haliyle yer alan Google uygulamalarını ise buradaki kaynaktan indirebilirsiniz.

CyanogenMod ROM’lar nasıl yüklenir?

Cyanogen ekibi tarafından geliştirilen yazılımlar stok Android’e göre kullanıcılara daha fazla özelleştirilebilir seçenek sunuyor. Bunun yanı sıra ekibin Android tarafındaki bir çok cihaza uzun süreli güncelleme desteğini verdiğini hatırlatalım.
CyanogenMod ROM’un cihaza nasıl yüklendiğine değinecek olursak; öncelikle telefonunuz root yetkisine sahip olması gerekir. Bunun yanında Custom Recovery de ihtiyaç duyacağımız diğer bir unsur olacaktır. Eğer telefonunuzda her iki yetki de varsa ROM yükleme işlemi sadece birkaç dakikanızı alacaktır.
Öncelikle yukarıda belirttiğimiz kaynak linklerden cihazınız için gerekli olacak dosyaları indiriyorsunuz ve bunları cihazın sdkart bölümüne kopyalıyoruz. Sonrasında cihazı kapatıp Recovery moduna alıyoruz (Bu durum için bir tuş kombinasyonu gerekiyor ve cihazdan cihaza farklılık gösteriyor. Örneğin Galaxy S III’te; SES AÇMA + HOME + POWER (güç) tuşlarına aynı anda basılıyor.
Recovery Mod ekranına ulaştığınızda;
  1. Ses tuşlarını kullanarak install zip from sdcard seçeneğine geliyoruz. Güç tuşu ile onaylıyoruz.
  2. Gelen ekrandan ses tuşları ile choose zip from sd card seçeneğine geliyoruz ve Güç tuşu ile onaylıyoruz.
  3. Gelen ekrandan ben daha önce telefonumuza kopyaladığımız dosyalardan önce ROM’u daha sonra ise Google uygulamalarının yer aldığı Gapps dosyasını flaşlıyoruz. Bu işletimi yürütürken seçimleri yine güç tuşu ile yapıyoruz.
Not: Eğer cihazınızda dokunmatik Recovery menüsü var ise seçimler için fiziksel tuşları kullanmanıza gerek yok.

Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2013       Mesaj #7
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Portal Adlı Uygulama Android Kullanıcılarına, Paranoid Android Halo’nun Çoklu Görev Özelliğini Getiriyor
MsXLabs.org

Portal vs Halo multitasking

Android platformunun en popüler yazılım geliştirici ekiplerinden biri olarak gösterilen Paranoid Android, geçtiğimiz aylarda Halo adlı bildirim baloncuğunu hazırladıkları yazılımlara dahil ederek, çoklu görev yöneticisini daha geniş kitlelere ulaştırmayı başarmıştı. Geliştirici ekip, ilerleyen süreçte Halo’yu Açık Kaynak Projesi haline getirerek kullanım alanını genişletti ve bakıldığı zaman mevcut özel ROM’ların neredeyse tamamında Halo adlı çoklu görev yöneticisini görüyoruz.
Sponsorlu Bağlantılar
Halo uygulaması kullanıcıların büyük ilgisini çekti ve telefona gelen bildirimlerin tümüne ulaşmak daha basit bir hal aldı. Üstelik kullanıcı o an herhangi bir uygulama üzerinde çalışıyor ya da bir oyunun keyfini sürüyor olsa dahi, bildirim baloncuğu sürekli ekranın herhangi bir köşesinde bildirimlere basit bir şekilde erişim sağlamak için hazır bekliyor.
Söz konusu uygulama kimi geliştiricilere de ilham kaynağı oldu. Google Play Store’daki yerini henüz alan “Portal” adlı uygulama Halo’ya benzer özellikleriyle dikkat çekiyor.Uygulamayı kullanmak için Android cihazınızın root yetkisine sahip olmasına ya da cihazınızda özel bir ROM’un yüklü olmasına gerek yok.
Portal’ı aktif hale getirdikten sonra Halo’ya benzer şekilde bildirim daireleri ekranda beliriyor, ancak Halo’da yer alan bir dairenin aksine Portal uygulamasında dört adet kısa yol yer alıyor. Bu daireler aracılığı ile Facebook güncellemeleri, Twitter hesabına erişim, kullanıcı metin mesajları ya da internet tarayıcısına bir önceki uygulamayı kapatmadan erişim sağlayabiliyorsunuz.
Henüz beta aşamasında olan Portal’ın Halo kadar kapsamlı işlev görmediğinin altını çizelim, ancak kısa süre içerisinde kararlı sürüme kavuşması beklenen uygulamanın Android tarafında cihazlara getirdiği çoklu görev işlevi yine de mükemmel bir başlangıç olarak değerlendirilebilir. Uygulamayı ücretsiz olarak buradan indirebilirsiniz.

Kaynak: Andronova.net
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2013       Mesaj #8
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Google Play Store 4.3.11 Numaralı Sürüm Yayımlandı
MsXLabs.org


Download Google Play Store 4 3 11 for Android

Google, uygulama mağazası için kısa aralıklarla güncelleme sunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 4.3.10 numaralı Play Store’un dağıtımını gerçekleştiren arama motoru devi, uygulamalarım sekmesinde yer alan düzenlemelerin yanı sıra bazı ince ayarları elden geçirmiş ve Play Store’u daha hatasız bir mağaza haline getirmişti.
Sponsorlu Bağlantılar
Aradan geçen bir hafta sonrasında Google, Play Store’un 4.3.11 numaralı sürümünü dağıtmaya başladı. Bir önceki versiyonda kullanıcıların sıklıkla karşılaştığı ve kimilerine göre sunucudan kaynaklanan “paket dosyayı geçersiz” sorunu çözüme kavuşturuldu.
Google Play Store’un en güncel versiyonunu aşağıda yer alan herhangi bir linkten indirerek Android 2.3 ve üzeri cihazınıza yükleyebilirsiniz. İndirdiğiniz APK dosyasını telefon hafızasına gönderin ve yükleme öncesi Ayalar> Güvelik> Bilinmeyen Kaynaklar sekmesini aktif hale getirmeyi unutmayın.

Link 1, Link 2, Link 3


Screenshot 2013 08 16 09 30 02Screenshot 2013 08 16 09 24 26

Kaynak: Andronova.net
Sponsorlu Bağlantılar
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013       Mesaj #9
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Ubuntu Lockscreen, Play Store’daki Yerini Aldı
MsXLabs.org


Ubuntu Nexus 620x400


En popüler Linux dağıtımlardan biri olan Ubuntu’nun mobil versiyonu Ubuntu Touch’ın geliştirme çalışmaları sürdürülürken, işletim sistemin geçtiğimiz aylarda beta aşamasında kimi modeller için yayımlandığına şahit olmuştuk. Tabi bu noktada geliştiriciler elde ettikleri sistem dökümü sayesinde işletim sisteminde yer alan arayüzü ve arayüze özel uygulamaları Android işletim sistemine uyarlamayı başardı.
Sponsorlu Bağlantılar
Play Store’da yer alan birçok Launcher uygulamasında Ubuntu teması mevcutken, XDA Forum üyelerinden Rotary Heart ise bir süredir Ubuntu Touch’ta yer alan kilit ekran uygulamasını Andorid’e uyarlamaya çalışıyor. Bir süredir beta aşamasında olan uygulama nihayet Play Store’daki yerini alırken, uygulamanın bazı noktalarda hala gelişmesi gerektiğini belirtmekte yarar var.
Animasyonlarla zenginleştirilen ve Türkçe dil desteği sunan ekran kilidinde, müzik çaları kontrolü sağlanabiliyor ve telefona gelen bildirimleri burada kontrol edebiliyoruz. Bunun yanı sıra kilit ekran için farklı bir güvenlik sistemi de oluşturabilir, ekranın kilitlenmesini zaman sayacı ile ayarlayabilir ve dilediğiniz bildirimin kilit ekranda görülmesini sağlayabilirsiniz.
Alışılmışın dışında ekranın sola doğru (bize göre) kaydırılması ile açılan kilit ekranı yükledikten sonra Ayarlar> Erişebilirlik sekmesinde aktif hale getirip varsayılan uygulama olarak seçmeniz gerekiyor. Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.

Kaynak: Andronova.net
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013       Mesaj #10
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Mobil Dünyasında Performans Ölçen Testlerin Başında Gelen Geekbench 3, Play Store’daki Yerini Aldı
MsXLabs.org


apk542


Sentetik testler mobil dünyasının vazgeçilmez uygulamaları arasında yer alıyor. Orta ve üst sınıf modellerin resmi lansmanları öncesi söz konusu bazı test kriterlerinde ortaya çıkması alışılagelmiş bir durum. Mobil cihazların grafik performansını gözler önüne seren AnTuTu ve Quadrant gibi uygulamaların yanında, daha geni bir yüzeyde tablet ya da akıllı telefonun performans gücünü detaylandıran ve bu anlamda en çok tercih edilen test uygulaması ise Geekbench olarak karşımıza çıkıyor. Primate Labs tarafından geliştirilen uygulamanın üçüncü sürümü beraberinde getirdiği birçok yenilik ve gelişimle beraber Play Store’daki yerini aldı.
Sponsorlu Bağlantılar
3 numaralı versiyonda 15 farklı kriter üzerinden cihazın gerçek dünya sonuçlarını en doğru şekilde aktaran Benchmark 3, yeni güncellenmiş versiyonunda performans sonuçlarını detaylandırırken, kullanıcılara çoklu çekirdek işlem gücünün yanı sıra, performans sonucunu diğer çekirdeklere paylaştırarak tek tek tüm çekirdeklerin göstermiş olduğu performansı da gözler önüne seriyor. Bu sayede cihazın çoklu ve tek çekirdek olmak üzere iki farklı puanını ortaya çıkarır. Bugün hala birçok uygulamanın çoklu çekirdek desteği sunmadığı dikkate alındığında tek çekirdek performansı kullanıcı ve geliştiriciler için önemli bir detaydır.
Geekbench 3’le birlikte test uygulamasında JavaScript’e dayalı JSON kategorileme dili kullanılır. Bilgisayar ile uyumluluk ve daha kolay anlamlandırmanın yanı sıra modern dillerinden birçoğuna destek sunan JSON dosya formatı ile veri alışverişi daha basit bir yöntemde gerçekleşir.
Geekbench 3 uygulamasına 0.96 dolarlık fiyatı ile Play Store üzerinden erişebilirsiniz.

Kaynak: Andronova.net

Benzer Konular

23 Haziran 2018 / Misafir Bilgisayar
31 Aralık 2012 / karamgozlu Bilgisayar
9 Eylül 2008 / Misafir Sosyal Ağlar
7 Ocak 2013 / efsanemre Bilgisayar
10 Haziran 2015 / _EKSELANS_ Telefon