| | ||||||
| Anket Sonuçları: Türkiye-Ermenistan sınırı açılsın mı? | |||
| Evet, açılsın | | 1 | 10.00% |
| Hayır, açılmasın | | 6 | 60.00% |
| Dağlık Karabağ sorunu çözülmeden sınırlar açılmasın | | 3 | 30.00% |
| İlgilenmiyorum | | 0 | 0% |
| Oy Kullananlar: 10. Bu ankette oy kullanamazsınız | |||
![]() |
| | #1 (mesaj-linki) | |
| Türkiye ve Ermenistan Arasındaki Sınır Kapıları Açılsın mı? Türkiye ve Ermenistan Arasındaki Sınır Kapıları Açılsın mı? Komşularıyla dost olma politikasında hızlı adımlar atan Türkiye’nin Ermenistan ile ilişkilerinde önemli bir süreç başladı. Türkiye’nin Ermenistan açılımıyla ilgili ankete katılmanız, görüşlerinizi bildirmeniz dileğiyle... | |
|
| | #2 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Türkiye ve Ermenistan Arasındaki Sınır Kapıları Açılsın mı? Milli duygular ve milliyetçi tavırlar, küresel politikalar karşısında belki (ki hepsi tamamen ekonomik yaklaşımlardır aslında ve hepimizce malumdur), en hafif ifadeyle demode kaçmakta, gelişimlere ayak uyduramamak, günün trendlerine uyum sağlayamamak ve 100 yıl önceki siyasi yapıdan sıyrılamamak olarak empoze edilmekte bizlere tüm Batı dünyası tarafından. Ancak aynı Batı dünyası kendi milli değerlerinden ödün vermemekte de oldukça kararlı ve ısrarlı. Emrivakilerle aslında hiç de taraftar olmadığımız ve olmayacağımız şartlara sürükleniyor, sesimizi ise duyurmakta her zamanki gibi aciz kalıyoruz. "Hepimiz..." sloganlarıyla bizi bütün bunlara alıştırmalarına izin veriyor ve zaman içinde beyinlerimizi, edindirilen bu alışmalarla kendimiz yıkıyoruz. Hala "Türkler Ermenileri katletmiştir, bu bir soykırımdır" dayatması yaşanır ve dünyada bununla ilgili yaptırımlar yasallaştırılırken; tek taraflı iyi niyet elçiliğine soyunmak, dostluk göstermek, karşı tarafın da aslında "diaspora"dan uzak bir tutum içinde olduğuna inanmak ve bunu savunmak, tamamen dostane ilişkiler içinde olmayı arzuladıklarını söylemek yönetme sorumluluğunu üstlendikleri ülkenin vatandaşlarını aptal yerine koymaktır! Halkların kardeşliği savına inanmıyorum. Ermenilerin dost olduklarını ve olacaklarını düşünmüyorum. Bugün aç olanın karnı doyduğunda neler yaptıklarına bizler kişisel hayatlarımızda belki, ama tarihten gelen sayfalarda kesinlikle şahidiz. Osmanlının yönetim kadrolarında görev almış, hatta sadrazamlığa kadar yükselmiş Ermeni vatandaşlarımıza bizler sadık millet diye onur paye ederken, Birinci Dünya Savaşı'nda kışkırtmalara gelerek isyanlar çıkarmak vatan hainliği, bunu yapansa topyekün vatan hainidir. Bütün dünya ülkelerinin (ve bizim) anayasalarında bu da açıkça ifade edilir. Yukarıda yazılanlar, yazdıklarım, mevcut söylemlerin tarafımdan da tekrarlanmasından başka bir şey değil aslında, çaresiz ve sonuçsuz bir karşı koyuş diğerlerinin de yaptığı gibi. Soruya dönecek olursak, cevabı veremiyorum. Sınırlar açılmalı mı, açılmamalı mı? Hala ve henüz bilmiyorum. Bilmiyorum, çünkü hangi seçenek ülkem çıkarlarına daha uygun (ben de artık global dünyanın izinden yürüyorum), bir fikir yüyütemiyorum. Bu konuda yöneticiler, işin uzmanları, vb. tarafından ortaya atılmış net ve tatmin eden yanıt ve yanıtlar yok. Kararsızlığımı savunmak değil gayem, kararsızlık yanlış karardan daha kötü bir durum çünkü, ancak bugün kendi adıma durmakta olduğum nokta bu. Bu yüzden oylamaya da katılamıyorum. | |
|
| | #3 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Türkiye ve Ermenistan Arasındaki Sınır Kapıları Açılsın mı? Geçen haberlerde izledim mikrofon yöneltiyolar ermenilere çoğunluğun ortak söylediği "Türklerden dost olmaz / Türklere güven olmaz" bunlara kapı açılıp nolucaksa... | |
|
| | #4 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Türkiye ve Ermenistan Arasındaki Sınır Kapıları Açılsın mı? Sozde soykırım iddialarından vazgecilmedikce, Turkiye Cumhuriyetinin sınırlarını tanımadıkca, Azarbeycan topraklarının %20sinin isgali sona ermedikce, dısisleri Sehit burokratlarımızın katillerini Turkiyeye teslim etmedigi surece sınır kapısı acılmasın. | |
|
| | #5 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Türkiye ve Ermenistan Arasındaki Sınır Kapıları Açılsın mı? Hayır tabiki. Bunu ırkçılık olarak değerlendirmesin kimse. Ama yalan yanlış söylemlerle bir ispatla temellendirilmemiş iddialarla,bu vatan uğruna kan dökmüş aziz şehitlerimize ve elbette bütün Türk halkına büyük bir haksızlık yapan sözde ermeni soykırımının kabulü için Avrupa ülkelerinde propagandalar düzenleyen,toprak bütünlüğümüzü kabul etmeyen,Azerbaycan topraklarını işgal altında tutan bir millete neden açılsın ki sınır kapılarımız? | |
|
| | #6 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Türkiye ve Ermenistan Arasındaki Sınır Kapıları Açılsın mı?
Politik şeyler de oylamaya katılmam mazallah bir sorun çıkar | |
|
| | #7 (mesaj-linki) | |
bence karabağ sorunu çözülerek kapılara açılacak.ve protekol sayesinde ermenistan kapı kapı dolaşıp soykırımı kabul ettirmeye çalışmıyacak.300binlik nahcivan kapısının açılması bölge ekonomisine büyük katkı yaptı bide ermenistan nın nufusu daha büyük.
| |
|
| | #8 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Türkiye ve Ermenistan Arasındaki Sınır Kapıları Açılsın mı? Açılsın Ermenistanı İşgal Edeceğim. | |
|
| | #9 (mesaj-linki) | |
Hayır, açılmasın. Dipnot: Asla Açılmasın. | |
|
![]() |
| Etiketler |
| açılsın, arasındaki, ermenistan, kapıları, sınır, türkiye |
Türkiye ve Ermenistan Arasındaki Sınır Kapıları Açılsın mı? Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Türkiye - Ermenistan Maçı - 14 Ekim 2009 | Kral_Aslan | Dünya Kupası | 5 | 15-10-2009 11:08 |
| Sınır Rüya Tabiri (Rüyada Sınır Görmek) | ThinkerBeLL | Rüya Tabirleri | 0 | 16-06-2009 16:24 |
| Sınır - Sınır Nedir - Sınır Hakkında | ThinkerBeLL | X-Sözlük | 0 | 16-06-2009 16:23 |
| Ermenistan ve Ermenistan Tarihi | thedoctor_611 | Ülkeler ve Tarihleri | 1 | 10-10-2008 16:27 |
| Ermenistan - Türkiye Maçı - 06 Eylül 2008 | NeutralizeR | Dünya Kupası | 2 | 06-09-2008 23:12 |