Messenger Discovery 2 - MessengerDiscovery X 2 TR Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Protokol Bölümü :: > Arşive Kaldırılan Konular
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Konu Kapalı Yeni Konu Aç
Eski 29-12-2005   #61 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı
Cvp: MessengerDiscovery X 2 TR

MessengerDiscovery X sürümü,

MessengerDiscovery X 2.1 olarak güncellendi...

http://www.msxlabs.org/html/messengerdiscovery-live.php sayfasından MDX 2.1 TR sürümünü indirip kurabilirsiniz.

Kurmadan önce program Ekle/Kaldır listesinden eski sürümü bulup kaldırın ve bilgisayarınızı baştan başlatın.

Yeni sürümü kurun, X sembolü saatin yanına geldiği zaman sağ tıklayın ve Options menüsüne girin. Herhangi bir ayar yapmadan bu pencereyi kapatın ve aynı şekilde tekrar açın. Menülerin Türkçe'leştiğini göreceksiniz.

MessengerDiscovery bir türlü MSN Messenger'la bütünleşmiyorsa, Başlat > Programlar menüsü altındaki MessengerDiscovery kısayollarını kullanarak birkaç kez MSN Messenger ve MessengerDiscovery'i kapatıp tekrar açarak sorunu giderebilirler.

Karşılaştığınız sorunları teknik bilgiler vererek burada bildirebilirsiniz...

İşletim sisteminiz, kullandığınız MSN Messsenger sürümü, internet bağlantı türünüz vb...
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et
Eski 30-12-2005   #62 (mesaj-linki)
XX_TuRKeY_XX

selamm arkadaşlarr
şu an messenger discovery neden indirilmiyorr bi bilgisi olan var mııı
NeutralizeR lütfen yardımcı ol banaa
Eski 31-12-2005   #63 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı

İndirme bağlantısında herhangi bir problem yok. http://www.msxlabs.org/html/messengerdiscovery-live.php sayfasındaki Download tuşuna bastığınızda indirme işlemi başlar, onaylayıp kaydetmeniz gerekiyor. İndiremeyen arkadaşlar muhtemelen 404 hatası alıyorlar ve o sayfada ilgili bilgi verilmiş. Maalesef okuma alışkanlığımız olmadığı için bu konu da 12 sayfa olmuş.

*** MsXLabs sunucusunda bulunan bir dosya başka bir adresten çağrılamaz

*** Hotlink koruması altındaki bir dosyayı bu şekilde indiremezsiniz (*GetRight, FlashGet, Download Accelerator vb. bir indirme yöneticisi kullanıyorsanız, geçici olarak pasif hale getirin ve tarayıcınızla indirin...)

Sayfada yazan bilgi de bu. Ya bu download yöneticileri geçici olarak pasif hale getireceksiniz, direkt kullandığınız taracıyıdan tıklayarak indireceksiniz (internet explorer, firefox) ya da bağlantıya sağ tıklayabildiniz sayfalarda sağ tıklayıp "FlashGet ile indir" ve benzeri seçenekleri kullanarak indirme gerçekleştireceksiniz. Tüm dosyalar için bu koruma geçerli. Ziyaretçilere de dosya indirmelerine müsade ettiğimiz için hotlink koruması mevcut. Aksi takdirde şu anki sistemde bile günlük trafiğin inanılmaz boyutlarda olduğunu düşünürsek, koruma olmadan trafiği kaldırmamız mümkün olmaz.

Bir de yine okuma alışkanlığımızın olmaması, hazırcı olmamız ve üşengeçliğimizden dolayı sitenin karışık olduğunu söyleniyor. Oysa en üstte bulunan iki menü sitenin tüm bölümlerine erişim sağlıyor ve tüm sayfalarda mevcut bu menüler. Google'dan bu siteye ulaşıp MSN Messenger için ifade (emoticon) edinmek isteyen bir kişinin yapacağı işlem, menüde mouse imlecini MSN Messenger yazısı üstüne götürmek ve alt menüden Ücretsiz İfadeler'e tıklamak. Yazıları okumak, bir çok zaman karşılaşılacağınız muhtemel problemleri ve site içerisinde kaybolmanızı kendiliğinden engelleyecektir...

Konumuza dönecek olursak; MessengerDiscovery sayfasından MDX2TR'yi indirdiniz. ZIP dosyası içinden MDX kurulumunu çıkarınız. (Bu işlemleri yapabildiğinizi varsayıyorum, takılan olursa bu noktada mesaj geçebilir, cevap gelecektir)

Şimdi kurulumu başlatmadan önce bilinmesi gereken birkaç nokta var. MessengerDiscovery, her ne kadar MSN Messenger fonksiyonelliğini arttırsa ve eğlenceli özelliklere sahip olsa da, Messenger Plus! kadar profesyonel, köklü ve problemsiz bir eklenti değil. Yine de tarif edildiği şekilde kurulduğu ve kullanıldığı sürece çalışmaması için hiçbir neden yok. Yukarıda bahsettiğim bu birkaç nokta; Internet bağlantı türünüz ve bağlantı yöntemi, işletim sisteminiz, MSN Messenger sürümünüz, bilgisayarınızda aktif olan güvenlik yazılımları...

ADSL-Dialup bağlantı (Proxy sunucusu ardında olmadan - Yani sade bir internet bağlantısıyla sade bir internet kullanıcısı), Windows XP, MSN Messenger 7.5 ve anti-virus/firewall (güvenlik duvarı) programınız tarafından MDX2TR'ye verilmesi gereken bağlantı izni sahibi olmanız, bu eklentiyi çalıştırabilmeniz ve kullanabilmeniz için yeterli... Programı kodlayan, kaynak kodu elinde bulunduran biz değiliz. Biz sadece Türkçe Dil Desteği ve teknik destek hizmeti veriyoruz, Türk MSN Messenger kullanıcılarıyla paylaşım yapıyoruz. Aklıma gelmişken, çoklu oturum açma yaması ile birden fazla MSN Messenger aynı anda çalışıyorsa, lütfen sadece tek bir MSN Messenger işlemini aktif bırakın. MessengerDiscovery sadece tek bir MSN Messenger işlemini destekliyor, her ne kadar MDX'i aktif bir şekilde kullanırken birden fazla MSN Messenger işlemi başlattığınızda problemle karşılaşmayacak olsanız da, ilk kurulumda sadece bir MSN Messenger işleminin çalışıyor olması tavsiye edilir...

Şimdi kurulumu başlatalım. 'Kur' tuşuna basarak hızlı bir kurulum gerçekleştiriyoruz, zaten küçük boyutta bir program.

Kurulum tamamlanmak üzereyken, kullandığım güvenlik programı (ZoneAlarm Pro, siz herhangi bir güvenlik programı kullanmıyor olabilirsiniz ya da başka bir program kullanıyor olabilirsiniz, bu ekranları görmeyecek ya da başka ekranlar göreceksiniz) bana bir uyarı verdi.

Güvenlik programının kendi ayarlarıyla alakalı olan kutucuğu işaretleyip 'Allow' seçeneğine tıklayarak MessengerDiscovery'nin her bilgisayar açılışında saatin yanına (system tray) sembolünün gelmesine izin verdim.

Kurulum tamamlandı ve aşağıdaki ekran karşıma çıktı.

Resim her şeyi söylüyor...

Kurulumu sonlandırdım, güvenlik programı bu kez de MDX2TR'nin 1863 numaralı port'u kullanarak bağlantı kurmak istediğine dair bir uyarı verdi. Bu port, MSN Messenger'ın bağlantı portudur. Şimdiye kadar MDX'ten dolayı hiçbir güvenlik açığı rapor edilmedi, bu yüzden endişelenmenizi gerektirecek bir durum söz konusu değil.

Her şeyi söylediğinden bahsettiğim resimde anlatılan işlemi yaptığınız zaman,
(yani Başlat > Programlar > MessengerDiscovery X 2 TR > MDX 2 TR & MSN Messenger KAPAT kısayoluna tıkladığınız zaman) MSN Messenger 7.5 ve MDX2TR kapatılmaya zorlanacaktır. Tıklama işleminden sonra mouse imlecini saatin yanındaki MSN Messenger ve MDX2TR kısayollarına götürdüğünüzde yok olduklarını göreceksiniz, çünkü sonlandırıldılar.

Sıra geldi MDX2TR destekli MSN Messenger oturumunuzu açmaya...
Başlat > Programlar > MessengerDiscovery X 2 TR > MessengerDiscovery X 2 TR Başlat kısayoluna tıklayın, X sembolü saatin yanına gelecektir.

Başlat > Programlar > MSN Messenger 7.5 kısayoluna tıklayın, MSN Messenger çalıştırılacaktır. Oturumunuzu açın, kişi listesinde X sembolünün olduğunu göreceksiniz. Aynı zamanda Messenger Plus! kullanıyorsanız, bu sembolün arada bir kaybolduğunu ve tekrar belirdiğini fark edebilirsiniz. Kişi listenizin sağ alt köşesinden tutup mouse ile sürüklediğinizde (pencere boyutunu değiştirdiğinizde) X sembolü tekrar belirecektir. X sembolünün kişi listesinde belirmesinin yanı sıra MDX2TR'nin MSN Messenger'la başarılı bir şekilde bütünleştiğini anlamanın bir diğer yolu da, saatin yanındaki X sembolüne sağ tıklayıp 'Kişiler' seçeneğine tıklamanızdır. Eğer 'Kişiler' penceresi açılırsa, bütünleşme sağlanmış demektir.

X sembolü MSN Messenger kişi listesinde hiçbir şekilde belirmiyorsa, 'Kişiler' penceresine giremiyorsanız, bütünleşme sağlanmamış demektir.

Bu durumda yapmanız gereken, kısayolları kullanarak bütünleşmeyi sağlayana kadar MSN Messenger ve MDX'i kapatıp açmanızdır. Bilgisayarınızı bir kez baştan başlatmak da isteyebilirsiniz...

Yazılan diğer tüm yardım istekleri ve hata bildirimleri tamamen bütünleşmenin sağlanmamasından dolayı MDX'in çalışmaması durumundan kaynaklanmaktadır.

Bu mesaj da sizin sorununuza çözüm olmadıysa, ilgili tüm teknik bilgileri belirterek yardım talebinde bulunabilirsiniz.

Forumun diğer tüm konularını da dahil ederek, yardım taleplerinizden dolayı kimseyi azarlamanın haddimize olmadığını bilmenizi isterim (Maalesef bu şekilde algılayan üye ve ziyaretçiler var). Amacımız elbette ki size yardımcı olmak ve bilgi paylaşımının olabilmesi adına forumu düzenli ve aktif tutmak.

Lütfen mesajları okumaya üşenmeyin, en azından gerçekten de bir eklentiyi, bir programı kullanmak istiyorsanız.

Saygılar

Son Düzenleyen NeutralizeR; 31-12-2005 @ 04:45.
Eski 31-12-2005   #64 (mesaj-linki)
kayaulas

öncelikle söyleyim 12 sayfayı da okudum. Her söyleneni de yaptım.
MessengerDiscovery X2 yi yükleyince MessengerDiscovery Kurtarma penceresi
açılıyor. orada;

"MessengerDiscovery, MSN Messenger'da oturum açmış olduğunuzu
belirledi, fakat bütünleşme sağlanamadı. Şimdi bu problemi çözmeye
çalışacağız."

diyor. Ama oturum filan açık değil. Altında Firewall check bölümü var;

MessengerDiscovery bir güvenlik duvarı tarafından engellenmemiş diyor
ve ileri tıklayın diyor.
Oturumunuz kapatılacaktır diyor. tamam diyince "Probleminiz çözülemedi lütfen formumuzdaki ilgili konulara bakınız diyor.

Messenger i açınca ismi değişmiş oluyor ama X işareti filan çıkmıyor tabi.
Kişilere tıklayınca oturum açmanız gerekiyor diyo bu arada oturum açıkken.
İki gündür uğraşıyorum buna.
Derdimi anlatabilmişimdir umarım...
Eski 31-12-2005   #65 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı

Windows Messenger'ı da kullanıyor musunuz aynı zamanda?

Windows Messenger açıldığında da MDX Kurtarma ekranı çıkıyor...

Bunun dışında bir önceki mesajıma ekleyebileceğim bir madde yok maalesef.

Ayrıca bundan sonraki sorun bildirimlerinde daha fazla teknik bilgi verilmesini rica etmiştim...
Eski 01-01-2006   #66 (mesaj-linki)
Eugene

ya bişi sorcam usta şimdi aslında online olup kendini cevrimdısı gosterenleri gorebiliomuyuz bu discovery programında??
Eski 01-01-2006   #67 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı

Size karşı kullanırsa....Hayır.
Eski 01-01-2006   #68 (mesaj-linki)
kayaulas

Bu windows messenger dan nasıl kurtulabilirim peki. Onu kullanmıyorum ama kaldıramıyorum da. windows bileşenlerinde yok program ekle kaldırda yok. Seçmeli başlangıçtan da engelledim. Ama Discovery i kullanmaya çalıştığımda oturum açmış olduğunuz tespit edildi diyor.
Eski 01-01-2006   #69 (mesaj-linki)
Eugene

bize karsı hayır diosn engelleme yada silme değil herkese cevrim dısı gorunme seceneği var ya hani kim var kim yok die giriyolar onu gorebiliomuyuz die sormustum aslında bide bi sorum daha var bu ekstra emotions ları nası eklioz hepsini teker teker deil dimi

Son Düzenleyen Eugene; 01-01-2006 @ 22:09.
Eski 01-01-2006   #70 (mesaj-linki)
pisykooo

ya ben kurdm fakat küçük simgeye sağ tıklayıp kişiler bölümüne tıklayınca bu özelliği kullanabilmeniz için oturum açmanız gerekmektedir diyor ne yapmam lzm
Konu Kapalı Yeni Konu Aç
En popüler 5 etiket
Bu Konunun Etiketleri
discovery 2 yükle, discovery x2 yükle, msm yukle, msn discovery 7 5 indir, msn pencere açıp kapama,
Messenger Discovery 2 - MessengerDiscovery X 2 TR Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Discovery hata demarcox Arşive Kaldırılan Konular 1 06-07-2008 13:58
Messenger Discovery Live v1.3.0322 hellboy726 Arşive Kaldırılan Konular 3 04-07-2008 05:04
MSN DISCOVERY Rosebud Arşive Kaldırılan Konular 1 28-04-2008 21:33
MessengerDiscovery v3 Repacked MSN Messenger 7.0 Blue Blood Arşive Kaldırılan Konular 1 25-10-2005 17:05
MSN Messenger 6.2 için MessengerDiscovery v2.6.3 Blue Blood Arşive Kaldırılan Konular 3 25-10-2005 17:03