Windows Live Messenger 2009 için Messenger Plus! Live Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Protokol Bölümü :: > Arşive Kaldırılan Konular
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Konu Kapalı Yeni Konu Aç
Eski 22-01-2009   #261 (mesaj-linki)
saafaak
Cvp: Windows Live Messenger 2009 için Messenger Plus! Live

Sonunda problemi çözdüm usta.Sorun baştada dediğim gibi ne plus ta ne msn de.Şöyle bi düşündüm son günlerde neyi yükledim diye.Bazı programları kaldırıp her kaldırdığım programdan sonra msn i açtım.Mcafee Site advisor adında ufak bi güvenlik programı kaldırıldığında sorun çözüldü.Sanırım bi çakışma oluyo.HOş ne alakadır anlamış değilim ama çokta önemli değil artık Yardımlarınız için teşekkür eder,bu kadar kafanızı arıttığım için af dilerim.Saygılar
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et
Eski 22-01-2009   #262 (mesaj-linki)
ahmetgns - avatarı

saafaak adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Sonunda problemi çözdüm usta.Sorun baştada dediğim gibi ne plus ta ne msn de.Şöyle bi düşündüm son günlerde neyi yükledim diye.Bazı programları kaldırıp her kaldırdığım programdan sonra msn i açtım.Mcafee Site advisor adında ufak bi güvenlik programı kaldırıldığında sorun çözüldü.Sanırım bi çakışma oluyo.HOş ne alakadır anlamış değilim ama çokta önemli değil artık Yardımlarınız için teşekkür eder,bu kadar kafanızı arıttığım için af dilerim.Saygılar
Sorunun muhtemel sebebi SiteAdvisor'ın Messenger Plus! hakkında yanlış bir kanıya sahip olması. Şuraya bakın ( msgpluslive.net | Web Safety Ratings from McAfee SiteAdvisor ), Messenger Plus!'ın resmî sitesi, program isteğe bağlı bir sponsor yazılımı içeriyor diye olumsuz yorum alıyor. Hatta siteyi Microsoft'un sitelerine benzettiklerini iddia edeni bile okudum, sitenin altında "This site is not affiliated in any way with Microsoft Corporation." yani "Bu sitenin Microsoft Şirketiyle herhangi bir bağı yoktur." diye yazdığı halde!
Eski 22-01-2009   #263 (mesaj-linki)
saafaak

Evet verdiğiniz linkten anlaşılıyıor nedeni.Bilgi için teşekkürler.
Eski 22-01-2009   #264 (mesaj-linki)
pugulli

Arkadaşlar ben az önce messenger 9 u yükledim..burdaki yorumlar sonucunda da msn plus 4.79 0 353 versiyonunu yükledim ve oldu herhangi bir sorun yok..
nickim renkli oldu messenger kilidi calısıyor...aynı sohbet penceresinde msn ler açılıyor..vsvs..

Resimler asaşıda..
ImageShack - Image Hosting :: adszij5.jpg

ImageShack - Image Hosting :: adsz1uo5.jpg
Eski 23-01-2009   #265 (mesaj-linki)
mito1172 - avatarı

pugulli adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Arkadaşlar ben az önce messenger 9 u yükledim..burdaki yorumlar sonucunda da msn plus 4.79 0 353 versiyonunu yükledim ve oldu herhangi bir sorun yok..
pugulli adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle

nickim renkli oldu messenger kilidi calısıyor...aynı sohbet penceresinde msn ler açılıyor..vsvs..

güzel olmuş kardeş bendede sorunsuz herşeyi yüklendiama bir tavsiyede benden msnin altınki reklamdan kurtulmak istiyorsan bunuda kur Windows Live Messenger 9.0 İçin A-Patch bak bu şekilde olur temiz

Eski 23-01-2009   #266 (mesaj-linki)
XaFerS

seLam.bugun Msn 8100030d hata uyarısı aLdım Msn acamıyorum.ßagLantı ayarLarımda Problem yok.HAta Uyarısı aLmadıgım ßir gune Sistem Geri YukLeme yapmama ragmen Msn acamıyorum.İSin ilginc Yanı,Pc'mde herhangi biri Kendi Msn sini acabiliyor yani Sadece Benim Msn'm acıLmıyor.Yardımcı oLursanız sevinirim
Eski 23-01-2009   #267 (mesaj-linki)
mito1172 - avatarı

XaFerS adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
seLam.bugun Msn 8100030d hata uyarısı aLdım Msn acamıyorum.ßagLantı ayarLarımda Problem yok.HAta Uyarısı aLmadıgım ßir gune Sistem Geri YukLeme yapmama ragmen Msn acamıyorum.İSin ilginc Yanı,Pc'mde herhangi biri Kendi Msn sini acabiliyor yani Sadece Benim Msn'm acıLmıyor.Yardımcı oLursanız sevinirim
öncelikle bu olay bendede olmuştu diğer msn adreslerim açılırken açmaya çalıştığım adresim açılmamıştı sonuç olarak msn sürümünü yükselttim düzelmişti şayet seninkide eski sürümse yeni sürüme yükselt artı bunlları dene kolay gelsin

Msn Messenger 8100030d Hata Kodu ve Çözümü
Bu hatanın birkaç farklı nedeni ve çözümü mevcuttur.
Neden 1 : Bilgisayarınızın yüksek güvenlik altında çalışması.. ( Güvenlik duvarı,antivirüs; firewall ayarlarınız ) Bu hata live'da sıklaşmıştır, eski sürüm msn 7.5 kullanmayı sevenler, o sürümü kullanabilirler.

Neden 2 : Bios pilinizin zayıflamasından dolayı,saat ayarlarınızın geride kalması..

Neden 3 : Genel,klasik msn hataları ( daha detaylı bir araştırma yapmak zorunda kalabilirsiniz )

Not : Bu çözüm yollarını kullanırken, msn'den system tray'da yani saatin bulunduğu bölgedende çıkış yaptığından emin olunuz.

İlk Çözüm Yolu : Bilgisayarınızın saat ayarı...
MSN'i kapatın bilgisayarın saatini Gün /Ay / Yıl / Saat / Dakika olarak güncelleyin..
Veya bios'a girip, biostan saat ayarını yapınız..

İkinci Çözüm YOlu :
başlat >Çalıştır > regsvr32 softpub.dll girip enter diyoruz...

Üçüncü Çözüm Yolu :
Kullandığınız antivirüs programlarının, hassasiyetinden emin olunuz.
Eğer engelliyorsa izin veriniz, hangi antivirüs kullandığınızı bilemiyeceğim bunu tek tek antivirüslere göre anlatamayacağım,ama siz izin verdiğinden emin olana kadar bu işlemi hallediniz.
Zone Alarm,Kaspersky gibi güvenlik programları kullanıyorsanız özellikle bu hata ile karşılaşmamanız çok nadir bir durum.
Kullandığınız güvenlik programlarının eminimki izinliler listesi vardır,kesinlikle kontrol ediniz ve uygulayınız..

Devam..

Windows Güvenlik Duvarı ayarları..
Resim :

Resimde gözüken tik işaretlerinden emin olunuz, yani izin verdiğinizden.

Dördüncü Çözüm Yolu :
Msn > Araçlar > Seçenekler > Bağlantı > Bağlantı Sorun Gidericisi ( çalıştırın ) > verilen hatayı onarınız > size bir onay sorusu soracaktır; silmek için onaylayınız...

Not 2 : Son çözüm yolu için system tray'dan çıkmaya çalışmayın,zaten mümkün değil; oradan gireceksiniz...

Halada çözemediyseniz,çaresiz kaldıysanız: sistem geri yükleme yapınız.
( hatayı almadığınız bir önceki güne )
Eski 23-01-2009   #268 (mesaj-linki)
XaFerS

mito1172 adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
öncelikle bu olay bendede olmuştu diğer msn adreslerim açılırken açmaya çalıştığım adresim açılmamıştı sonuç olarak msn sürümünü yükselttim düzelmişti şayet seninkide eski sürümse yeni sürüme yükselt artı bunlları dene kolay gelsin

Msn Messenger 8100030d Hata Kodu ve Çözümü
Bu hatanın birkaç farklı nedeni ve çözümü mevcuttur.
Neden 1 : Bilgisayarınızın yüksek güvenlik altında çalışması.. ( Güvenlik duvarı,antivirüs; firewall ayarlarınız ) Bu hata live'da sıklaşmıştır, eski sürüm msn 7.5 kullanmayı sevenler, o sürümü kullanabilirler.

Neden 2 : Bios pilinizin zayıflamasından dolayı,saat ayarlarınızın geride kalması..

Neden 3 : Genel,klasik msn hataları ( daha detaylı bir araştırma yapmak zorunda kalabilirsiniz )

Not : Bu çözüm yollarını kullanırken, msn'den system tray'da yani saatin bulunduğu bölgedende çıkış yaptığından emin olunuz.

İlk Çözüm Yolu : Bilgisayarınızın saat ayarı...
MSN'i kapatın bilgisayarın saatini Gün /Ay / Yıl / Saat / Dakika olarak güncelleyin..
Veya bios'a girip, biostan saat ayarını yapınız..

İkinci Çözüm YOlu :
başlat >Çalıştır > regsvr32 softpub.dll girip enter diyoruz...

Üçüncü Çözüm Yolu :
Kullandığınız antivirüs programlarının, hassasiyetinden emin olunuz.
Eğer engelliyorsa izin veriniz, hangi antivirüs kullandığınızı bilemiyeceğim bunu tek tek antivirüslere göre anlatamayacağım,ama siz izin verdiğinden emin olana kadar bu işlemi hallediniz.
Zone Alarm,Kaspersky gibi güvenlik programları kullanıyorsanız özellikle bu hata ile karşılaşmamanız çok nadir bir durum.
Kullandığınız güvenlik programlarının eminimki izinliler listesi vardır,kesinlikle kontrol ediniz ve uygulayınız..

Devam..

Windows Güvenlik Duvarı ayarları..
Resim :

Resimde gözüken tik işaretlerinden emin olunuz, yani izin verdiğinizden.

Dördüncü Çözüm Yolu :
Msn > Araçlar > Seçenekler > Bağlantı > Bağlantı Sorun Gidericisi ( çalıştırın ) > verilen hatayı onarınız > size bir onay sorusu soracaktır; silmek için onaylayınız...

Not 2 : Son çözüm yolu için system tray'dan çıkmaya çalışmayın,zaten mümkün değil; oradan gireceksiniz...

Halada çözemediyseniz,çaresiz kaldıysanız: sistem geri yükleme yapınız.
( hatayı almadığınız bir önceki güne )

Baba emin oL ki bugun hepsini yaptım. ustune sistem geri yukledim yine duzelmedi. 2 saat once ise ev haLkının Msn Leri de bu uyarıyı verip oturum acmadı suan Format attım Sisteme Msn yi yukluyorum suan.BakaLım Sorun Format iLe duzeLicekmi
Eski 23-01-2009   #269 (mesaj-linki)
mito1172 - avatarı

XaFerS adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Baba emin oL ki bugun hepsini yaptım. ustune sistem geri yukledim yine duzelmedi. 2 saat once ise ev haLkının Msn Leri de bu uyarıyı verip oturum acmadı suan Format attım Sisteme Msn yi yukluyorum suan.BakaLım Sorun Format iLe duzeLicekmi
anladım kardeş benimde aynı olay başıma gelmişti fakat benim sadece hep kullandığım adres açılmamamıştı diğer adreslerim açılıyordu.işin ilginci bende açılmayan adresim arkadaşımın pcde açılıyordu bende son çağre msn sürümünü yüksellttim bilemiycem tesadüfmü şansmı düzelmiştiumarım düzelir kolay gelsin
Eski 23-01-2009   #270 (mesaj-linki)
XaFerS

Hayret bir oLay Format attım Pc ye duzeLmisti.yine aynı sorun basLadı MSn acıLmıyor Hata Kodu 810030d KatiL oLucam
Konu Kapalı Yeni Konu Aç
Windows Live Messenger 2009 için Messenger Plus! Live Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
As Monaco Live Messenger Skin 8.1.0178 - Windows Live Messenger Skins Morrigan MSN Messenger Arayüzleri 5 18-09-2009 22:19
Perso Skin Windows Live Messenger 8.1.0178 - Windows Live Messenger Skins Morrigan MSN Messenger Arayüzleri 10 28-05-2009 14:25
Windows Live Messenger 2009 Final Görüntüsü DjTiesto Arşive Kaldırılan Konular 1 04-11-2008 14:11
Windows Live Messenger 2009 Beta (14.0.3921.717) NeutralizeR Arşive Kaldırılan Konular 18 17-09-2008 21:14
Windows Live Messenger 2009 (WLM 9.0 Beta 2) NeutralizeR Arşive Kaldırılan Konular 121 17-09-2008 20:57