| | #1 (mesaj-linki) | |
| Swish Flash Dersleri Ders 1 -Giriş- Swish tam anlamıyla mükemmel bir yazılım. Flash vektörel canlandırmalarda ilk ve en gelişmiş örnek olmaya devam etsede yazı konusunda Swish ile boy ölçüşemez. Dosya boyutu oldukça küçük olan Swish yazı hazırlamamızda bize çok yardımcı olmaktadır. Swishde yaptığımız çalışmalar .SWI olarak kaydedilir. Ayrıca Swishde .SWF ve HTML olarak kayıt yapabilme seçenekleride var. ![]() Swish de çalışmaya başladığımızda karşımız gelen Ana Menü burasıdır. Tüm çalışmalar bu menüde yapılmaktadır. Scene yani sahnemiz hareket alanımızdır. Bu alana girişler ise kırmızı ile işaretli olan üç şekil ile yapılır eğer şekilleri kullanmam ben File dan girerim diyorsanız File menüsünden de girebilirsiniz... File menüsü bildiğimiz Windows menüleriyle aynı özelliklere sahip bir menü... Anlatmaya sanırım gerek yok... Zaten bu yazılımın en güzel yanı çok kolay kullanılması... Movie Width : Ekranımızın genişliğini ayarlamamıza yarar. Movie Height :Ekran yüksekliği için. Frame per Second aniyede oynayacak görüntü sayısı.Backgraund Color : Arka plan rengi. Önerim ilk baştan bu ayarları yapmanız ... Sceneyani sahne girişleri için. TextYazı girişleri İmage Resim girişlerimiz için.Ders 2 -Yazı- Yazı simgemize bir kez tıkladıktan sonra aşağıdaki görüntümüz olacaktır.![]() Text yazan bölüme istediğimiz bir yazıyı girelim... (swish.sitemynet.com) diyelim. Ben dedim... ) Siz de diyebilirsiniz... )) Ama özellikle ayarlara bakın ve kendinize göre bir ayar yapın. ![]() X ve Y ayarlarını ortalamak için "General" bölümünde yaptığımız ayarların orta değerlerini yazdım. Şimdi yazımız hazır bakalım daha neler yapacağız? Azzz Sonra... Şimdi birer kahve içelim... Ders 3 Eveeet... Kahvenizi içtiniz mi? Ben içtim... ) Şimdi Timeline a tıkladık karşımıza yeni bir ekran çıktı. İşte bu ekranda biz yazı ve resimlerimize kumanda ediyoruz... Yeşil daire içindeki kısımdan ise yani Add Effect Kısmından yazı ve resimlerimize birçok efekt veriyoruz. Aşağıda bu efektlerin ismi ve ne yaptıkları konusunda açıklamaları göreceksiniz... Yalnız unutmayın sadece okumakla hiçbir şeyi öğrenemezsiniz. Zaten bu sitede verilen dersler temel bilgi seviyesindedir. Swish kullanımınız geliştikçe binlerce değişik etkileşimle milyonlarca farklı yapıt oluşturursunuz... Ders 4 Simple Effect- ![]() Add Effect : Swish çalışmalarımızda yazılarımıza her türlü efekti bu menü ile veririz. Menüde iki ana bölüm bulunur. Yukarıdaki resimde gördüğünüz yeşilimsi kısıma "Simple Effect" Sarı olan kısıma ise "Complex Effect" diyoruz...
![]() Fade In & Out
Bu efektleri deneme yanılma ile daha iyi anlayacaksınız... Şimdi Complex Effectlere geçelim... DERS 5 -Complex Effect- ![]() 2- Complex Effect : Efektlerin özelliklerini görmek için üzerine tıklayın... Ders 6 -Actions- ![]() ![]()
![]() Yukarıdaki resimlerde daha iyi anlamanız için Nuktan.com tarafından Türkçeleştirilmiş görüntüsü ile verilmiştir. Yazı ya da resmimizin üzerine/üzerinde fare ile verebileceğimiz "Olayları" görüyoruz. Bu işlemleri iyi anlamanız için mutlaka defalarca tekrarlamanız gerekiyor. Eğer İngilizceniz yeterli değilse öncelikle bu programı Türkçeye çevirip kullanın. Çok kısa süre içerisinde bu program ile çok güzel eserler oluşturduğunuzu göreceksiniz. Buradan nuktan.com a sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. ![]()
![]()
Derslerimiz burada bitiyor. Örnekleri inceleyip uygulama yaptıkça çok kısa sürede başarırsınız. | |
|
| | #2 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Swish Flash DersleriAga resimler gitmiş ya elinde varsa yenileyebilirmisin | |
|
| | #3 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Swish Flash Dersleri
Aqa Resimler Gitmiş Şu Resimleri Bi Yenileyebirsen Sevinirim ORACLE | |
|
| | #4 (mesaj-linki) | |
Evet Arakadasım Resimler Gitmis Bi El Atarasan Sevinirim | |
|
| | #5 (mesaj-linki) | |
YA BUNU KİM GÜNCELLEYECEK ACABA RESİMLER GÖRÜNMÜYOR..KİM BURANIN MODU NEDEN DÜZENLENMİYOR BU KONU
| |
|
![]() |
Swish Flash Dersleri Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Macromedia Flash Dersleri | PiSiK0PATR | Internet/Bilgisayar Dünyası | 19 | 25-09-2009 12:36 |
| Save Flash - Flash Saver - Flash Kaydedici | virtuecat | Ücretsiz-Beta Yazılımlar | 8 | 21-02-2009 23:48 |
| Flash (Flash Kimdir? - Flash Hakkında) | KisukE UraharA | Süper Kahramanlar | 6 | 18-01-2009 23:44 |
| SWF9 Patch - Flash Player 9'da yüklenmeyen flash animasyonları için | NeutralizeR | Flash/Video Dünyası | 13 | 12-12-2008 20:04 |
| Flash Programları AnimFx MixFX Magic Flare Astro Flash AnFx | Blue Blood | Arşive Kaldırılan Konular | 13 | 26-09-2006 16:08 |