MessengerDiscovery Live TR Beta Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Protokol Bölümü :: > Arşive Kaldırılan Konular
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Konu Kapalı Yeni Konu Aç
Eski 17-05-2006   #1 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı
MessengerDiscovery Live TR Beta



MessengerDiscovery Live'ın en son sürümü için tıklayınız:

MessengerDiscovery Live








Kişisel bilgisayarımda bazı sorunlar yaşadığım için Messenger sayfalarını bir süredir güncelleyemiyorum. Sistemimi yeniden kurar kurmaz MessengerDiscovery Live Final (Türkçe) sürümünün resimli anlatımlı sayfasını hazırlayacağım. Gelişmeleri duyuracağız.

O zamana kadar MessengerDiscovery Live TR Beta sürümünü kaldırıp aşağıdaki bağlantıda bulunan Final sürümünü kurmanız önerilir:

http://www.msxlabs.org/forum/messeng...ive-final.html


Windows Live Messenger Final'ın çıkmasına çok az bir süre kala Windows Live Messenger uyumlu eklentilerin beta sürümleri de yayınlanmaya başlandı. MessengerDiscovery Live Beta'yı sizler için Türkçe'leştirdik ve incledik. Bu sürüm X sürümlerine nazaran çok daha kolay bir Messenger bütünleşmesi sağlıyor ve önceki sürümlerde bulunan hataların bir çoğu giderilmiş durumda. Yalnız MessengerDiscovery Live'ın hala beta olduğunu ve kullanırken nadir de olsa ufak tefek hatalarla karşılaşabileceğinizi unutmayınız. Bu sürüm, MSN Messenger 7.5 ve Windows Live Messenger Beta sürümleri ile uyumludur.

MessengerDiscovery Live TR Final çıkana kadar bu konu altında temel özellikleri ve kullanımı hakkında bilgi ve indirme bağlantısını bulabilir, teknik destek almak amaçlı cevap gönderebilirsiniz.

Ekteki ZIP dosyasını indirdikten sonra kurulumu çalıştırın, aşağıdaki ekranı göreceksiniz:


Uyarılarda belirtildiği gibi kuruluma başlamadan önce, (varsa) önceki MessengerDiscovery sürümlerini kaldırmanız, Messenger'ı tamamen kapatmanız gerekmektedir.

Kurulum tamamlandıktan sonra system tray'e (saatin yanı) MessengerDiscovery Live sembolü gelecektir. Eğer bu sembolü göremiyorsanız; Başlat > Programlar > MessengerDiscovery Live TR Beta menüsü altından MessengerDiscovery Live TR Beta kısayoluna tıklayın. Messenger kısayolundan da Messenger'ınızı başlatın ve oturum açın.

Beta sürümün maalesef tüm bölümleri Türkçe'ye çevrilemiyor, eklenmiş olan resimlerden faydalanabilirsiniz. MessengerDiscovery Live sembolüne sağ tıkladığınızda aşağıdaki menü karşınıza çıkıyor:


Alt menülerin ve uyarıların hemen hemen tamamı Türkçe olduğu için kullanımında sorun yaşamayacaksınız.


Tavsiye edilen ayarların otomatik olarak yapılmış olduğunu göreceksiniz. Bu ayarları isteklerinize göre kişiselleştirebilirsiniz.

Henüz Beta olduğu için http://www.msxlabs.org/html/messengerdiscovery-live.php adresinde bulunan MessengerDiscovery sayfasını ve flash anlatımı güncellemiyorum, final sürüm yayınlandığı zaman özellikleri hakkında daha detaylı bilgiyi ve kullanma kılavuzunu bulabileceksiniz. Yine de menüler benzerlik gösterdiği için eski flash anlatımdan da faydalanabilirsiniz.

Aşağıda MessengerDiscovery'nin bazı önemli özellikleri ile ilgili resimli anlatımlar mevcut. Bunlar; karşınızdaki kişi tarafından gönderilmiş gibi gösterilen iletiler göndermek (!imitate komutu), karşınızdaki kişi eğer konuşma penceresini kapattıysa bu durumla ilgili bilgi almak, kişilerinizden biri sizi kişi listesinden sildiyse bu durumla ilgili uyarı almak...

!imitate komutu:
Arkadaşlarınızdan birine konuşma penceresi açın. Size bir ileti göndermelerini sağlayın (aksi halde font tipi ve rengi seçilemeyebiliyor). Ardından !imitate mesaj yazarak karşınızdaki kişiyi taklit edin. Örnek: !imitate itiraf ediyorum, sana aşığım... Her seferinde mesajınızın başına !imitate yazmak yorucu geliyorsa, !autoion yazıp enter'layın. Her iletiniz karşınızdaki kişi tarafından gönderilmiş gibi görünecektir. Kapatmak için !autoioff yazıp enter'layın.





Konuşma penceresini kapatan kişiler hakkında uyarı almak:

Ayrıca bu durumdan karşınızdaki kişinin haberi olmuyor.

Kişilerinizden birisi sizi sildiğinde uyarı almak:


Anında aşağıdakine benzer bir uyarı alacaksınız:



Teknik destek talebinde bulunmadan önce lütfen önceki MessengerDiscovery konularını gözden geçiriniz. Yeni sürümleri duyurmaya devam edeceğiz, belirli aralıklarla ilgili konuları ziyaret ediniz.

Saygılar
Eklenmiş Dosyalar | Download-İndir-Yükle
Dosya Türü: zip MessengerDiscoveryLiveTR.zip (1.21 MB, 31971 gösterim)

Son Düzenleyen NeutralizeR; 14-03-2007 @ 20:29.
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et
Eski 17-05-2006   #2 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı
Cvp: MessengerDiscovery Live TR Beta

orkun1968 adlı kullanıcıdan alıntı
incelediğim kadaryla çk güzel ama aha indiremedim yardımcı olabilirseniz sevinirim
Mesajımın sonunda eklenmiş dosyalar bölümündeki tek ek, tıklayın ve indirin...
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et
Eski 18-05-2006   #3 (mesaj-linki)
soil
Avatarı Yok (No Avatar)
Cvp: MessengerDiscovery Live TR Beta

Merhabalar,

Çok güzel bir program ama bende de birçok kişide olduğu gibi bütünleşme sorunu oluyor. Ne yaptıysam düzelmedi. Yardımcı olursanız sevinirim.
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et
Eski 18-05-2006   #4 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı
Cvp: MessengerDiscovery Live TR Beta

nightmare212 adlı kullanıcıdan alıntı
arkadaşlar ben messenger discovery live kurdum, program çalışıyor ama msnde aktif hale geçmiuor yardım ederseniz sevinirim
kyalcin adlı kullanıcıdan alıntı
öncelikle çook teşekkürler.ama benim bir kaç sorunum var.öncelikle kişiler sekmesinde beni silen yada engelleyeni göremiorum.denedim ama olmuyor.birde biri bana konuşma penceresi açtığında yada kapadığında uyarı vermiyor.aynı zamanda her msn yi açtığımda hata veriyor. yardım edinn lütfenn
MessengerDiscovery ve Messenger bütünleşmesinin sağlanıp sağlanamadığını öğrenmek için MessengerDiscovery sembolü > Contacts menüsüne tıklayın. Oturum açmış olmanız gerektiğine dair bir uyarı alırsanız, bütünleşme sağlanmamış demektir. Windows XP, Windows Live Messenger ve proxy sunucusu ardından olmayan bir internet bağlantısı ile MessengerDiscovery Live kullanamamanız için hiçbir neden görünmüyor. Herhangi bir güvenlik programı kullanıyorsanız, geçici olarak devre dışı bırakın, Messenger oturumunuzu birkaç kez kapatıp tekrar açın. Bütünleşmenin sağlanıp sağlanmadığını kontrol edin. Sizi engelleyenler hakkında bilgi almanız mümkün değil, sizi önceden kişi listesinden silenler hakkında bilgi almanız için herhangi bir eklentiye ihtiyacınız yok, forumda arama yaptırın, ilgili bilgi karşınıza çıkacaktır. MessengerDiscovery Live kurduktan sonra sizi listesinden silen bir kişiniz olursa, eklenti bu konuyla ilgili uyarı verecektir. Konuşma penceresi açanlar hakkında uyarı alabilmeniz için ayarları değiştirmeniz gerekiyor. Varsayılan olarak Meşgul durumdayken bu uyarılar gösterilmiyor.

asdf29 adlı kullanıcıdan alıntı
çok teşekkürler, çok güzel bir hizmet veriyorsunuz ama benim bir sorum olacak bu konuşma penceresinde X işaretine basıldığı zaman mı bu konuşma penceresi kapandı uyarısı çıkıyor yoksa konuşma penceresi değiştiği zamanda veriyor mu bu uyarıyı.. ilk msn discovery de böyle bir sorun vardı da
Pencere açtı ve ve pencereyi kapadı uyarıları %100 doğrulukta çalışmamaktadır. Bununla birlikte çoğu zaman uyarılar doğrudur. Fakat birisi kişi listesinde sizin kişi kartınıza tıklarsa, pencere açtı uyarısı alabilirsiniz ve yine birisiyle olan konuşmanızda belli bir süre aktiflik olmazsa (5-10 dakika) konuşma kapandı uyarısı almanız mümkün. (Messenger sunucusu konuşma seansını sonlandırır)
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et
Eski 18-05-2006   #5 (mesaj-linki)
CaNaRY - avatarı
Cvp: MessengerDiscovery Live TR Beta

bende ilk yüklediğimde hata verdi ama sorunun ne oldunu buldum arkadaşlar çoklu yama proğramınızıda kısayoldan kaldırmayınya proğramı kurmuyor şu an çok güzel kullanıyorum tşk ederim yardımlarınız için NeutralizeR
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et
Eski 18-05-2006   #6 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı
Cvp: MessengerDiscovery Live TR Beta

soil adlı kullanıcıdan alıntı
Tekrar merhabalar,

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Fakat sorun halen çözülmedi, fazladan bir sorun daha yaşamaya başladım. Discovery açıkken messengerda oturum aç**ıyorum. ancan ctrl + alt + del den kapatırsam ancak o zaman oturum açabiliyorum. Bütünleşme sorunu da halen devam etmekte. Biliyorum çok soru sordum ama yardımcı olursanız sevinirim.
Bütünleşmeyi engelleyen en büyük etkenlerden biri güvenlik duvarıdır. MessengerDiscovery için internet erişimi vermiş olduğunuzdan emin olun. Ayrıca çözüm önerisi sunabilmem için bazı teknik bilgiler vermeniz gerekiyor. Kullandığınız işletim sistemi, Messenger sürümünüz, internet bağlantı türünüz ve daha önce MessengerDiscovery kullanıp kullanmadığınız. Son olarak çoklu oturum açma yamalarından birini kullanarak oturum açtınız mı, Windows Messenger'ı da kullanıyor musunuz?

Messenger > Araçlar > Seçenekler > Bağlantı > Gelişmiş Ayarlar > SOCKS menüsü altında localhost : 1863 olarak ayarlı olduğundan emin olun.

MessengerDiscovery > Settings (Seçenekler) > Diger menüsü altında Custom CVR yazan bölümdeki bilgileri silin, Uygula'ya sonra da Tamam'a tıklayın.

Gözden kaçırmış olabileceğiniz bir nokta olabilir, aşağıdaki konuları inceleyin:
http://www.msxlabs.org/forum/messeng...ik-destek.html
http://www.msxlabs.org/forum/messeng...ry-x-2-tr.html
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et
Eski 18-05-2006   #7 (mesaj-linki)
soil
Avatarı Yok (No Avatar)
Cvp: MessengerDiscovery Live TR Beta

gril123456789 adlı kullanıcıdan alıntı
bende ilk yüklediğimde hata verdi ama sorunun ne oldunu buldum arkadaşlar çoklu yama proğramınızıda kısayoldan kaldırmayınya proğramı kurmuyor şu an çok güzel kullanıyorum tşk ederim yardımlarınız için NeutralizeR
Dediklerini yaptım NeutralizeR ,maalesef olmadı. yukarıda arkadaşın dediğini tam olarak anlamadım, onu biraz açabilirsen, bi de onu deneyeyim.
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et
Eski 19-05-2006   #8 (mesaj-linki)
rap_astro
Avatarı Yok (No Avatar)
Cvp: MessengerDiscovery Live TR Beta

anlaşılan bi süre daha bekleyeceğiz programı birde güncellendikten sonra görelim !
görebilirsek tabii ?
teşekkürler elinize sağlık
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et
Eski 19-05-2006   #9 (mesaj-linki)
sgoktekin
Avatarı Yok (No Avatar)
MessengerDiscovery Live TR Beta

İşte budur.
En çok konuşma penceresini kapatınca kapattım demesi çok komik.
Adamın adı yasıyo kapattım diyo
ÖRNEK
19.05.200600:23:56ÖzcanSelçukKonusma pencereni kapattim. [MessengerDiscovery]19.05.200600:24:05SelçukÖzcanhehe19.05.200600:25:07Özcan Selçukne oldu 19.05.200600:25:07Özcan Selçukbeaaa
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et
Eski 19-05-2006   #10 (mesaj-linki)
ozzyville
Avatarı Yok (No Avatar)
Cvp: MessengerDiscovery Live TR Beta

gril123456789 adlı kullanıcıdan alıntı
çoklu yama proğramınızıda kısayoldan kaldırmayınya proğramı kurmuyo
Kusra bakma kardeş anlayamadım, biraz açıklar mısın?
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et
Konu Kapalı Yeni Konu Aç
!imitate, imitate,
MessengerDiscovery Live TR Beta Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
MessengerDiscovery Live 1.5 NeutralizeR Arşive Kaldırılan Konular 539 10-07-2009 17:20
MessengerDiscovery 2 Beta (Preview) NeutralizeR Arşive Kaldırılan Konular 180 10-07-2009 17:14
Windows Live Messenger 2009 için Messenger Plus! Live ahmetgns Arşive Kaldırılan Konular 283 01-02-2009 13:37
MessengerDiscovery Live 1.1 NeutralizeR Arşive Kaldırılan Konular 265 14-03-2007 20:10
MessengerDiscovery Live Beta (İngilizce) Blue Blood Arşive Kaldırılan Konular 14 17-05-2006 17:32