| | #1 (mesaj-linki) | |
| Norton GHOST 8.3 + Me Sistem + Ayrıntılı Anlatım (Virüs Belasına-Format Olayına Son) Norton GHOST 8.3 + Me Sistem + Ayrıntılı Anlatım (Virüs Belasına-Format Olayına Son) Aşağıda vermiş oluğum imajlar içerisinde WinME +Ghost+Mause+Resimli ve ayrıntılı tane tane Anlatım vardır. Yani böylelikle;
Nero benzeri bir programla aşağıda vermiş olduğum image dosyasını CD’ye Yazdırıp hemen kullanabilirsiniz. ALL WINDOWS içindir ( bütün Windows işletim sistemlerine uyumludur ) Not: NTFS tabanı için GHOST tanımıyor veya çalışmaz gibi söylentileri bir kenara atın. Yazı her ne kadar uzun gözükse de,yapılacak işlem gayet kolay ve bir kaç tuşla yapılacak bir işlemdir.Ben detaylı ve anlaşılır şekilde İmaj dosyasında uygulamalı olarak anlattım.Buradaki anlatım yazılarım biraz uzun olabilir. Homepage http://www.symantec.com Hepsi Bir Arada Full (Ghost 8.3+ Mouse + WinME Sistem + GHOST 8.3 Resimli ve Açıklayıcı Anlatımı RAR içerisinde İSO) 5.12mb Tavsiye Ettiğim http://www.hemenpaylas.com/download/1034104/GHOST_83_MESISTEM_ANLATIM.rar.html Sadece Ghost83.exe 1.35mb. http://www.hemenpaylas.com/download/1034228/Ghost83.rar.html Sadece GHOST 8.3 Resimli ve Açıklayıcı Anlatımı. rar 1.19 mb. http://www.hemenpaylas.com/download/1033958/GHOST_8.3_Anlatimi__musadilek_.rar.html Ghost 8.3+ Mouse + WinME Sistem RAR içerisinde İSO 3.92 mb. http://www.hemenpaylas.com/download/1032191/GHOST_83_MESISTEM.rar.html RAR Şifreleri : musadilek ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Symantec Ghost Corporate Edition 8.3 full (72 mb.) http://rapidshare.de/files/18140265/Ghost.CE.8.3.rar.html veya http://www.anonymz.com/?http://www2.fixdown.com/soft/932.asp?free=cqoltel-downs veya http://www.anonymz.com/?http://rapidshare.de/files/18148136/Symantec_Ghost_v8.3_Corporate_Edition.rar ![]() Norton ghost ne işe yarar sorusunu öncelikle açıklayalım. Örnek olarak; PC'nize Windows kurdunuz, tüm Driverlarınızı tanıttınız, ardından Ofis, Winamp , icq, Antivirüs, WinRAR, ACDSee, TV programlarınızı, download Manager'inizi, CD Yazıcı programlarını, Firewall'ınızı ve kişisel porgramlarınızı vb. kurdunuz. İnce ayarları yaptınız.Sonuç olarak PC'nizi mükemmel bir hale getirdiniz bu sizin yaklaşık en azından 5-10 saatinize mal oldu. Bir hafta sonra ise PC'nize Virüs bulaştı veya herhangi bir nedenden ötürü Windows çöktü bu durumda eğer Ghost veya alternatifi olan drive image gibi bir program ile aktif partitionunuzun (C:\'nin) image'sini almamışsanız her şeyi yeni baştan kurmanız gerekecektir. Oysa image'niz varsa PC'nizi ilk günkü haline yaklaşık 5 – 15 dakika içinde geriye getirebilirsiniz. Win Me ve Win Xp sürümlerinin hard diskinizi sürekli olarak yedekleme ve gerekli olduğu durumda ise bu yedeklemiş olduğu dosyalardan faydalanarak geçmiş tarihli PC'nizin düzgün olarak çalıştığı zamana geri döndürme yetenekleri vardır. Bu fonksiyon kulağa çok hoş gelse de, sürekli yedeklemelere Hard Diskler alan olarak yetişemedikleri için, şişen Hard Diskler nedeniyle bir süre sonra bu fonksiyon kesinlikle istenilmez ve kullanışsız hale gelir. ( Sistem geri yükleme noktaları, kurulan programlara göre değişmekle beraber, 800 MB ile 3–5 GB üzerinde yer tutmaktadır.)Ayrıca sistem geri yükleme işlemi Virüslerden dolayı uygulanamaya bilir. Drive image kullanımı daha kolay olan iyi bir programdır. Ghost ise biraz daha karışık olmakla birlikte bünyesinde çok daha fazla özellik barındırır ve bence image'nizi direkt olarak DOS ortamında Writer'iniz aracılığıyla CD'ye alabilmesi hemde bu CD'yi bootable yapabilmesi, programı daha çok üstün kılmaktadır.(Ghost da image in yazilacagi yeri CD/DVD olarak gosterdikten sonra boyut fazla ise ilk CD/DVD bittiginde 2. CD/DVD yi ister… direk CD/DVD ye yazacak iseniz pc de herhangi bir CD/DVD yazma programının yüklü olması gerekiyor.Çünki ghost bu driverları kullanıyor.) Fakat yinede ben GHOST’u harddiske yedekliyorum…. FAT32 VE NTFS li hard disklerde Norton Ghost 8.3 sorunsuz çalışmaktadır. Denenmiştir… İsterseniz ayarlarını Ghostun yapıp yedeklerinizi parola ile koruyabilirsiniz. Ghost Hakkında Ayrıntı isterseniz. Uzun süredir bilgisayar kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim ki, bilgisayarın zaman içinde davranışları bir insanın yaşam süresini andırıyor. İşletim sisteminizi bilgisayarınıza tertemiz kurup bilgisayarınıza temiz kurup çalışmaya başladığınızda önceleri sistem tabiri caizse çakı gibi, deli dolu ama tecrübeden yoksun bir çalışma ortamına kavuşuyorsunuz. Daha sonra ayar ve programları yükleme süreci başlıyor. Donanımlarınızın yeni sürücülerini yükleyerek onları daha verimli ve sorunsuz hale getiriyor, bilgisayarınızdan sağlamayı planladığınız faydayı elde etmek üzere yeni programlar kuruyor ve tüm ayarları kendinize göre kişiselleştiriyorsunuz. Bu işlemlerin sonunda bilgisayarınız üzerine bir nebze yük bindiği için performansı en baştaki halinden bir miktar ödün vermekle birlikte daha tecrübeli, daha becerikli, daha tutarlı ve daha keyifli bir ortama ulaşıyorsunuz. Ancak ideal olarak kabul edebileceğimiz bir olgunluk çağının ardından bir yaşlanma dönemidir başlıyor. Eklediğiniz her program yeni şeyler getiriyor, farkında olarak yaptığınız her ayar öncekilerle çakışıyor. Güncellediğiniz her yazılım geride bir şeyler bırakıyor ve bu sürekli değişim içinde birbiriyle uyumsuzluk çıkarması muhtemel yazılım ve donanım yoğunluluklarının sayısı artıyor. Sonunda karşınızda başlardaki olgunluktan eser kalmamış, verdiğiniz işi mızmızlanarak yapan ve fırsat bulduğu her an sorun çıkarmaktan geri durmayan, yorgun ve asabi bir işletim sistemiyle karşı karşıyasınız. Ancak hayat ve bilgisayarı birbirinden ayıran bir yön var: Bilgisayarlarda bir şekilde zamanı geri alabiliyor, ilişkinizde tertemiz bir sayfa açarak tüm problem ve küskünlükleri geride bırakabiliyor ve zamanın onun üzerinde bıraktığı izleri silip atabiliyorsunuz. Ancak kurtarmak zorunda kaldığınız her ilişkide olduğu gibi, burada da katlanmanız gereken bazı zorluklar sizi bekliyor. Öncelikle tüm önemli verilerinizin yedeğini almanız, işletim sistemini tekrar yüklemeniz, dilediğiniz ayarları kurulum sırasında tek tek tanımlayarak yaklaşık yarım saat süren bir kopyalama seremonisinden geçmeniz, ardından donanımlarınızın sürücülerini ve size yardımcı olarak programları tekrar kurmanız ve son olarak bunların size özel ayarlarını yapmanız lazım ki, tekrar gönül rahatlığıyla işe başlayabilesiniz. Bütün bunlar için size gereken süre ise, tecrübe ve bilgilerinize bağlı olarak birkaç saat ve birkaç gün arasında değişiyor. Peki bilgisayarınızın şu an olgun ve sorunsuz zamanına bir işaret koyup, yeni bir başlangıca ihtiyaç duyduğunuzda işaretlediğiniz geçmişe dakikalar içinde dönebilmeye ne dersiniz? İşte bu bahsi geçen işlemler ,sabit diskinizin imajını yaratan programlar sayesinde kısa süren ve uygulaması kolay bir işleyişe kavuşabiliyor. Sabit diskinizin imajının alınması olayını, belli bir anda bir diskinizin tüm içeriğini partisyon tabloları ve içerdiği tüm veriler dahil olmak üzere, sıkıştırılmış tek bir dosya haline getirilmesi olarak özetlemek mümkün. Böylece sahip olduğunuz tüm verileri, seçenekleri, programları ve ayarları kolayca yedekleyebilen bir tek dosyaya indirgiyorsunuz. İçinde o anın bütün bilgilerini barındıran, dilediğiniz zaman yedeğini aldığınız ana geri dönmek için kullanabileceğiniz tek bir dosya... Bu nedenle disk klonlama yazılımları, çalışma ortamınızın genel bir yedeğini almak için günümüzde kullanabileceğiniz en kolay ve en güvenilir yöntemler arasında yer alıyor. Bu programlar, sistemin sağlam çalıştığı ve ihtiyacınıza göre özelleştirildiği anda alınan bir yedeği alarak, olası bir ciddi sorun veya zaman içinde aşırı yığılmadan kaynaklanan problemlerin rahatsızlık verdiği durumlarda size zahmetsiz geri dönüş olanağı sağlayabiliyorlar. Ayrıca bu programları çalışma ortamınızın periyodik yedeklerini almak içinde kullanabilirsiniz. Bu yazıda size bu konuda çok başarılı olarak nitelendirilebilecek bir yazılımı tanıtmak istiyoruz: Symantec Norton Ghost 8.3 gerçek anlamda komple bir disk klonlama yazılımı. Symantec'in bu yedekleme canavarı ihtiyacınıza göre sabit diskinizin içindeki seçtiğiniz partisyonu klonlayabildiği veya yedekleyebildiği gibi, dilerseniz bütün diski de bir defada yedekleyebiliyor. Üstelik bu kadarla da kalmayıp, hazırladığı bu imaj dosyalarını ağ bağlantıları üzerinden gönderebiliyor. Hatta dilerseniz imajlarınızı anında CD'ye tanışabilir depolama cihazlarına yazıp yanınızda taşımanıza izin veriyor. Symantec Ghost paket içinde bulunan Ghost Explorer adlı araç sayesinde, hazırladığınız bu imaj dosyalarının içinde tıpkı sıkıştırılmış bir zip dosyasını incelermiş gibi gezebiliyorsunuz. Hatta gerektiğinde bu imajların içine kolayca yeni dosyalar ekleyebilmeniz de mümkün. Bir partisyonun yedeğini yine aynı sabit disk üzerinde bir yere almak istediğinizde ise, bu iş için yedeğini almayı planladığınız partisyonun dışında bir partisyon seçmeniz zorunlu. Açılış CD’sinden Ghost çalıştırıldıktan sonra disk veya partisyon yedeklerini almak Windows benzeri arabirim sayesinde oldukça kolay. Kullanımı kolay program sayesinde, sonuçlar her ne kadar sistem özelliklerine bağlı olsa da 3 GB'lık bir disk yedeğini almak 10 dakikayı ve geri açmak 5 dakikayı geçmiyor. Hazırladığınız bu imaj dosyalarını bir takım güvenlik seçenekleriyle de donatabiliyorsunuz. Örneğin programın arabiriminde bulunan seçeneklerle imaj dosyalırı şifre korumasına almanız, veya lınan imajın sadece yedeğinin alındığı sisteme kurulabilmesi için anakartın BIOS özelliklerinin kontrol edebilmesini sağlamanız mümkün. Kısaca Ghost, bu türün oldukça uzun süredir ortalıkta dolaşan bir örneği olarak son derece hızlı, becerikli ve kullanımı kolay bir program. musadilek | |
|
| | #2 (mesaj-linki) | |
| hepsi paylaş kapatıldı
nasıl ulaşıcaz bu linklere
| |
|
| | #3 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Norton GHOST 8.3 + Me Sistem + Ayrıntılı Anlatım (Virüs Belasına-Format Olayına
arkadasım bu linklere ulasamiyoruz . baska bir link verirsen seviniriz. | |
|
| | #4 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Norton GHOST 8.3 + Me Sistem + Ayrıntılı Anlatım (Virüs Belasına-Format Olayına evet arkadasım linkleri başka bir siteye yüklersen sevinirim.... | |
|
| | #5 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Norton GHOST 8.3 + Me Sistem + Ayrıntılı Anlatım (Virüs Belasına-Format Olayına
şaka biyanada linkler nerde )) hemenpaylas gideli kaç ay oldu.rapid linki çalışıyomuş paylaşımın için teşekkürler arkadaşım. Son Düzenleyen andreyadoriya; 14-12-2006 @ 20:56. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi | |
|
| | #6 (mesaj-linki) | |
| Re: Norton GHOST 8.3 + Me Sistem + Ayrıntılı Anlatım (Virüs Belasına-Format Olayına S
I download Ghost from http://www.anonymz.com/?http://rapidshare.de/files/18148136/Symantec_Ghost_v8.3_Corporate_Edition.rar Anybody give me please a rar Pasword. Please english | |
|
| | #7 (mesaj-linki) | |
rar sifresi gerekiyor...
| |
|
| | #8 (mesaj-linki) | |
emek vermişsin sağol. lakin bunun rar şifresi için işkence çektirmen gerektirmiyor. Rar şifresinide yazarsan memnun oluruz. saygılar
| |
|
| | #9 (mesaj-linki) | |||||
| Cvp: RAR want the password
![]() Şayet iletişime geçmemiz isteniyorsa hazirana katılmadan edemicem. Son Düzenleyen Blue Blood; 11-02-2007 @ 19:51. | |||||
|
| | #10 (mesaj-linki) | |||||
| Cvp: RAR want the password
Maalesef verilen rar şifresi yanlış diyor.Şifre yanlış olunca da bu programı yüklemenin bir anlamı kalmıyor. | |||||
|
![]() |
| ghost 8 3, ghost32 8 3 kullanimi, norton ghost ne ise yarar, |
Norton GHOST 8.3 + Me Sistem + Ayrıntılı Anlatım (Virüs Belasına-Format Olayına Son) Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Format Atma - Nasıl Format Atılır? (Resimli) | Blue Blood | PC/Internet Teknik Destek | 161 | 1 Gün Önce 21:39 |
| Norton Ghost 2003 ile Sistem Yedekleme | Berkaytr | Ücretsiz-Beta Yazılımlar | 17 | 5 Gün Önce 15:55 |
| John "Johnny" Blaze / Ghost Rider (Ghost Rider Kimdir? - Ghost Rider Hakkında) | MaKaLeLe | Süper Kahramanlar | 38 | 17-10-2009 16:24 |
| Norton Ghost-9 | ahmetseydi | Internet/Bilgisayar Dünyası | 5 | 17-05-2009 10:27 |
| Sistem - Sistem Nedir - Sistem Hakkında | asla_asla_deme | X-Sözlük | 0 | 13-03-2008 12:43 |