08-09-2006 |
#13 (mesaj-linki)
|
| | Cvp: Hotmail'inizi 250 Mb'a Çıkarın
| akyal adlı kullanıcıdan alıntı
| Sn. "cesaret" (ve Diğer Arkadaşlar), Hesabınız bi yere gitmez; Sizin mail açılmazken çıkan uyarı ve yönlendirmeleri yazmamışsınız... İlk kayıt sırasında yaşınızı küçük yazdığınız hemen hemen kesin: Hesabınızın etkinleşebilmesi için Ebeveyninizin izin vermesi yada kredi kartı no.su girmeniz isteniyordur... Gereğini yaparsanız sorun kalmaz... Gelelim 250 MB'lık Hotmail'e: Görüldüğü üzere "Uyguladım, bir ay sonra 25'ten 250'ye çıktı" diyen bir arkadaşımız yok... Tümü de "çıkacak" diyor... "hercahi" arkadaşın da belirttiği üzere 6 ay hatta daha da önce bu iş bitti; ha, 2004'ün sonuna kadar "kopyala-yapıştır", "hesap kapat-aç" gibi atraksiyonlara gerek kalmaksızın yalnızca, kişisel bilgi sayfası (Türkiye yerine ABD'yi ve bir eyaletini seçip, posta kodunu da yazdıktan sonra "Kaydet"e basıp) güncellemek yeterliydi; 3-5 gün içinde 2 MB kendiğinden 250'ye çıkıyordu... Buna karşın, bekleyen arkadaşların "Tanrıdan (pardon Hotmail'den) umut kesilmez" deyip, beklemelerinde de elbette hiçbir sakınca yok.. 2'den 25 MB'a çıkarma işlemini yeni yapacak arkadaşların, uygulamada her hangi bir sorunla karşılaşmamaları için aşağıda yazacağım hususa dikkat etmeleri gerekir: Hesap kapatma işlemi için yukarda arkadaşlar bir link verip "'kopyala-yapıştır' yap ve Enter'a bas" demektedirler ki, bu link tüm hotmail hesapları için geçerli değildir; hesaptan hesaba farklılık olabilmekte, dolayısiyle de sorunla karşılaşılmaktadır. Bunu önlemek için işlem sırası şöyle olmalıdır: [Hesabınız 2 MB'lık ve ilk hesap açarken ülke olarak "Türkiye'yi (yada Hotmail'in Türkiye gibi 2 MB'lıktan yukarısına layık görmediği ülkelerden birini) seçtiğinizi varsayıyoruz] 1) Options>Personal>My Profile yoluyla girdiğimiz kişisel bilgiler sayfamızda Türkiye'yi ABD ile değiştirdik; 50 kusur eyaletten istediğimizi seçebiliriz; ancak, arkasından "zip code" kutusuna yazacağımız sayı, seçtiğimiz eyalette kullanılan bir posta kodu olmalı... Birkaç örnek: California : 91362, 94301, 95984 Colorado : 80237, 80901, 80920 Florida : 32611, 33602, 34243 Alaska : 99503, 99775, 99801 Utah : 84004, 84112, 84532 Yukardaki eyaletlerden birini seçip, ona ait kodlardan birini de yazarak "Save"ye basıyoruz; 2) Sıra geldi hesap kapatmaya (kapatmadan önce "language"e girip hesap dilini ingilizce yapmaya falan gerek olmadığı gibi, "mevcut epostalarım kaybolabilir" diyerek yedeklememize de hiç gerek yok; hiçbiri biyere gitmezler): İ. Explorer adres çubuğunda oldukça uzun bir link yazılıdır; işte bunun en sonundan başlayarak yavaş yavaş silin; " cgi-bin/ "e gelince silmeyi durdurun ve buraya -boşluk bırakmaksızın- " Accountclose " yazısını ekleyip ENTER'a basın; 3) Açılacak sayfada "Close My Account"ı tıklayarak hesabı kapatın; 4) Hemen arkasından (yada en geç 10 gün içinde) eski adresiniz ve şifrenizle hesabınıza girmeye çalışın; açılacak sayfada -Sizden hesabınızı etkinleştirmek isteyip istemediğiniz sorulacaktır- "Activate My Account"ı tıklayın; 5) Karşınıza ingilizce yazılı bir sözleşme sayfası açılacak: acele edip hemen "I Accept" falan demeyin; önce adres çubuğunda yazılı linkin sonuna ve yine boşluk bırakmadan " &_lang=tr " yazısını ekleyip ENTER'a basın! -Biraz önceki ingilizce sözleşmenin türkçeleştiğini göreceksiniz- Şimdi artık "Kabul Ediyorum"u rahatlıkla tıklayabilirsiniz. Arkasından açılan sayfanın sonundaki "Devam"ı da tıklayınca, hesabınız 25 MB'lık ve türkçe olarak karşınızda... Selam sevgi ve saygılar... Not: Hotmail'in bizi 2 MB'a layık görüyor olmasını ve bu tutumunu -10 GB'lık hatta 1 TB'lık eposta dağıtan firmalar bir yana: Yahoo 1 GB yapmış, Gmail ise 3 GB'a yaklaşıp dururken- hala sürdürmesini kınamak ve protesto etmek için Türkiye genelinde "Hotmail'i Bırakma ve Yeni Hesap Açmama" kampanyası başlatmanın çok yerinde olacağını düşünüyorum... | hocam calışmanız için tesekkürler izlememizi yazdıgınız yolu izledim fakat " acele edip hemen "I Accep" kısmına geldiğim zaman " &_lang=tr " yaptıktan sonra o ufak kutudaki yazı birden tam ekran oluyor ve baska hiçbir buton çıkmıyor resmini eklemk isterdim ** monitorden goruntu almasını bilmediğim için yapamıyorum birde bunun nasıl yapılığını yazarmısınız tesekkür ederim. not: yeniden oturum ac dediğimde şifreyi girdikten sonra &_lang=tr aynı yönlendirmeyi yapıyor |
|
| |