| | #21 (mesaj-linki) | |
| Cvp: EURO 2008 - Avrupa Futbol Şampiyonası Macaristan Kıbrıs'da kayıp: 2-1 2008 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'nde Türkiye ile aynı grupta yer alan Macaristan, deplasmanda Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne 2-1 yenildi. Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne galibiyeti getiren golleri, 18. dakikada Yiasoumi, 72'de Okkas attı. Macaristan'ın tek golünü ise 89. dakikada Priskin kaydetti. Milliler şaşırttı: 1-0 Avrupa Şampiyonası finallerine hazırlanan A Milli Takımımız Gürcistan ile yaptığı özel maçta rakibine 1-0 mağlup oldu. Tiflis'teki Boris Paichadze Stadı'nda oynanan maçta oldukça tutuk görüntü çizen ekibimiz karşılaşmanın 75. dakikasında Siradze'nin golüne engel olamayarak karşılaşmadan 1-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Maçın sonunda iki takım oyuncuları arasında gerilimli anlar yaşanması dikkat çekti. MAÇTAN DAKİKALAR 5. dakikada Gürcistan'ın sol kanattan kazandığı köşe atışında ceza sahasına yapılan ortaya Kvirkvelia kafayı vurdu. Meşin yuvarlak, az farkla yandan auta çıktı. 7. dakikada sağ kanattan Hamit'in ceza sahasına ortasında boş pozisyondaki Arda'nın kafa vuruşunda top, yandan auta çıktı. 37. dakikada Gürcistan, ceza sahası sağ çaprazı önünden serbest atış kazandı. Atışı kullanan Kvirkvelia'nın direkt kaleye gönderdiği topu kaleci Volkan, son anda kornere çeldi. 39. dakikada ceza sahası dışından Tuncay'ın sert vuruşunda kaleci Revishvili, topu iki hamlede kontrol etti. 41. dakikada ceza sahası sağ çaprazı önünden Burduli'nin sert vuruşunda top, üst direğe çarparak, oyun alanını terketti. 51. dakikada Gürcistan defansının arkasına atılan topu kontrol eden Gökdeniz, kaleci Lomaia ile karşı karşıya kaldı. Ceza sahasından Gökdeniz'in vuruşunda Lomaia, mutlak bir golü önledi. 70. dakikada Gürcistan'ın ceza sahası dışından kazandığı serbest atışı Demetradze kullandı. Demetradze'nin direkt kaleye gönderdiği topu kaleci Volkan, rahatlıkla kontrol etti. 75. dakikada Gürcistan'ın ceza sahası dışından kazandığı serbest atışı Gogua kullandı. Gogua'nın sert vuruşunda kaleci Volkan, son anda topu köşeden kornere çeldi. Aynı dakika içinde sol kanattan paslaşılarak kullanılan köşe atışında, ceza sahası sol köşesinden Gogua'nın ortasında arka direkte boş pozisyondaki Siradze, kafayla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0 77. dakikada sol kanattan Mehmet Aurelio'nun ceza sahasına ortasında Gökdeniz kafayı vurdu. Kaleci Lomaia, yatarak mutlak bir golü önledi. 86. dakikada ceza sahası sağ çaprazı önünden Hamit Altıntop'un ortasında arka bölümde boş pozisyondaki Gökdeniz'in kafa vuruşunda kaleci Lomaia, topu kontrol etti. 89. dakikada Gürcistan ceza sahasında kaleci Lomaia'nın topu kontrol ettiği pozisyonun ardından Servet, rakibine faul yaptı. Faulün ardından iki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşanırken, karşılaşmanın hakemi, Servet'e sarı kart gösterdi. 90+2'de ceza sahasında Mujiri, kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda pas vermek isteyince Volkan, topu kontrol etti. 90+3'te orta alandaki ikili mücadelede rakibine faul yapan Tümer'e, karşılaşmanın hakemi sarı kart gösterdi. Pozisyonun ardından iki takım oyuncuları arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. STAT: Boris Paichadze HAKEMLER: Roman Lajuks , Sergejs Braga , Janis Pukijans (Letonya) GÜRCİSTAN: Revishvili (Lomaia dk. 46 ), Shashiashvili , Salukvadze , Khizanishvili , Burduli (Ashvetia dk. 82 ), Eliava , Menteshashvili , Tskitishvili , Kvirkvelia (Gogua dk. 67 ), Demetradze (Benashvili dk. 87 ?), Siradze (Mujiri dk. 77 ) YEDEKLER: Ghvinianidze, Merebashvili TEKNİK DİREKTÖR: Klaus Toppmöller TÜRKİYE: Volkan , Sabri (Mehmet Topuz dk. 63 ), Aydın , Servet , İbrahim Üzülmez , Hamit , Tugay (Gökhan Ünal dk. 79 ), Mehmet Aurelio , Arda (Tümer dk. 63 ), Tuncay (Gökdeniz dk. 46 ), Halil (Fatih Tekke dk. 46 ) YEDEKLER: Serkan Kırıntılı, Can Arat, Hakan Arıkan TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim GOL: Siradze (dk. 75) SARI KARTLAR: Menteshashvili, Tskitishvili, Lomaia (Gürcistan), Hamit, Tugay, Sabri, Servet, Tümer (Türkiye) Son Düzenleyen MaKaLeLe; 07-02-2007 @ 23:28. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi | |
|
| | #22 (mesaj-linki) | |
| Cvp: EURO 2008 - Avrupa Futbol Şampiyonası"Oyunu resmen çirkinleştirdiler" 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri C Grubu'nda Mart ayında Yunanistan ve Norveç ile oynayacağı önemli maçlar öncesi Gürcistan ile oynadığı hazırlık maçından 1-0 mağlubiyetle ayrıldı. Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te oynanan karşılaşmanın son bölümünde iki takım futbolcuları arasında gergin anlar yaşandı. Karşılaşmanın ardından milli futbolcu Servet Çetin, sahaya istedikleri oyunu yansıtamadıklarını ve rakiplerinin maçı çirkinleştirmeye yönelik oynadığını belirterek, "Bugün istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Hakeminde bunda payının olduğunu düşünüyorum. Bu bahane değil ama, oyun oynamamıza izin vermedi. Bizim için önemli olan Yunanistan ve Norveç maçı. Umarım bu maçlardan da galibiyetle döneceğiz" dedi. Maçın başından sonuna kadar sahada gerginliklerin yaşandığını belirten Servet, "Biz buraya hazırlık maçı için geldik. Sonuçta misafir takımız. Gürcistan takımının biraz daha sakin olması gerekirdi. Rakip takım oyunu çirkinleştirmek için elinden geleni yaptı" diye konuştu. Milli futbolcu sahada yaşadığı gerginlik anını ise şöyle anlattı: "Benim pozisyonumda kaleci topu eline almamıştı. Ben hamlemi topa yapmıştım, fakat kaleciye ufak bir temasım oldu. Ondan sonra benim üzerime yüklendiler. O pozisyonun ardından Gökdeniz'e çok sert bir darbede bulundular. Bu yüzden saha biraz karıştı." Gürcistan maçıyla ilk kez milli olan Kayserisporlu genç oyuncu Aydın Toscalı ise, ""İlk kez Milli formayı giydiğim için heyecanlıydım. Elimden gelen mücadeleyi vermeye çalıştım. Fatih hocam ne dediyse yapmaya çalıştım. Fatih hocam bundan sonraki maçlarda da görev verirse, herzaman oynamaya hazırım" ifadelerini kullandı. Hamit Altıntop ise, maçta elllerinden geleni yapmaya çalıştıklarını vurgulayarak, "2-3 gol atabilirdik ama olmadı. İnşallah o golleri Yunanistan ve Norveç'e karşı atacağız" dedi. Hamit, maçın son anlarda yaşanan gerginlik ilgili olarak, "Gerginliği onlar başlattılar. Ama biz onlara katılmadık, bu önemliydi. Karakterimizi, kişiliğimizi gösterdik. Bu nedenle arkadaşlarımın hepsini kutluyorum" diye konuştu. Milli futbolcu Alman basının da yer alan Bayer Münih ile sözleşme imzaladığı şeklindeki haberle ilgili olarak ise yorum yapmak istemediğini söyledi. Bu arada maçın ardından milli futbolcu Fatih Tekke stattan Trabzonspor'dan eski takım arkadaşı Şhota ile kol kola çıktı. Terim de sertlikten şikayetçi Ay Yıldızlı ekibimizin, Gürcistan karşısında aldığı 1-0'lık mağlubiyetin ardından Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim Gürcistan'ın çok sert bir oyun sergilediğini ifade etti. Maçın ardından basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, Yunanistan ve Norveç maçları öncesi son hazırlık maçlarını yaptıklarını ifade ederek, "Başka hazırlık maçı için zaman da yok zeminde yok. Kazancıyla kayıbıyla bizim üzerinde ciddiyetle durduğumuz bir maç. Hatalarımızı telafi etmeye, iyi yaptığımız şeyleri daha iyi yapmak için güzel şeyler bunlar. Zaten pek hazırlık maçı gibi olmadı. Hazırlıktan çok daha ileri gitti" şeklinde konuştu. Terim maçın bir basın mensubunun "Gürcistan çok sert oynadı. Hakem maçın sonlarına doğru Gürcistan'a biraz prim tanıdı gibi" sorusuna gülerek "Biraz mı ! Allah rızası için biraz adelet dağıtın. Bişey söylemiyorsak kibarlığımızdan" yanıtı verdi. | |
|
| | #23 (mesaj-linki) | |
| Cvp: EURO 2008 - Avrupa Futbol Şampiyonası"Gürcüler'in yaptığı terbiyesizlik" Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, maç sonrasındaki basın toplantısında gerilim ve alkışı bir arada yaşadı. Önce maçın hakemini eleştiren ve maçın görüntülerini FIFA ve UEFA'ya göndereceklerini belirten Terim, "Eğer bu hakem FIFA ise, bizim hakemlerin ayda maç yönetmeleri gerekir" diyerek, Türk hakemlerini göklere çıkardı. Buna rağmen hakem odasına gidip, üçünü de tebrik ettiğini belirten Fatih hoca, Neden tebrik ettim? Duydum ki FIFA hakemiymiş. Başkasının da canını yakmasın, hakkını yemesin. Tekmeler, küfürler hoş değil. Dostluk maçının karşılığı bu olmamalı. Bizim ülkemiz şunu bilmeli ki, her konuda bir şey olduğu zaman bizler haksız çıkıyoruz. Haklı çıkmak için sakin kalmadık, tam tersi Yunanistan maçını düşündüğümüz için sakin kaldık" ifadesini kullandı. Terim şöyle devam etti: "Oyuncularımıza en ufak bir ceza Yunanistan maçına yansır diye tembih ettik. Biz iddialı bir takımız, dostluk maçında fire veremeyiz. Ancak bizlerin insan olduğunu unutan bazıları zaman zaman bu konuda bizi eleştiriyorlar." Milli Takım çalıştırıcısı, bir Türk gazetecinin, "Dostluk maçında çok gergin bir ortam vardı. İstiklal Marşı'nda ayağa kalkmayanlar bile oldu" sözleri üzerine Terim, "Bir insan, bir ülkenin marşında ayağa kalmıyorsa bu terbiyesizliktir. Biz onların milli marşına saygı duyuyoruz, alkışlıyoruz" yanıtını verdi. Bu sözlere Gürcü gazeteciler tepki gösterdi "2008'de final oynayacağız" Gürcistan ile oynadığı hazırlık maçını 1 - 0 kaybeden A Milli Futbol Takımı yurda döndü. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri Grubu'nda Mart ayında oynayacağı Yunanistan ve Norveç maçları öncesi son hazırlık maçında deplasmanda Gürcistan ile karşılaşan Türkiye, maçın ardından özel uçakla 01:30'da İstanbul'a geldi. Sabri hakemden yakındı Futbolcuların moralsiz olduğu gözlenirken, genç oyuncu Sabri, maçın hakeminin karşılaşmayı çok kötü yönettiğini ve Gürcistanlı futbolculara avantaj sağladığını belirterek, "Rakip takımın oyuncuları kasıtlı tekmeler attı. Hakem buna izin verdi. Dostluk maçı olmasına rağmen hiçde dostluk maçı havasında olmadı. Mağlup olmamız kötü oldu bizim için, ancak bu önemli değil. Yunanistan ve Norveç maçlarını kazanarak bu gruptan çıkacağız. Eksiklerimiz var. Eksik arkadaşlarımızında katılımıyla daha da iyi olacağımıza inanıyorum." "Bizi zorladılar" Futbol Federasyonu Asbaşkanı Affan Keçeci de, maçta yaşanan gerilimin, Gürcistanlı futbolcuların dünya üçüncüsü bir takımı yenme arzusundan kaynaklandığını ifade etti. Keçeci, "Dünya üçüncüsü bir takımız. Gürcistanlı oyuncularda böyle güçlü bir takımla oynamanın gururunu yaşadılar. Hakem çok kötü bir yönetim gösterdi. Sonuç olarak yenildik. Neticede bu bir hazırlık maçıdır ve biz de takım olarak eksiklerimizi gördük. Yunanistan ve Norveç ile oynayacağımız maçlar için iyi bir hazırlık maçı oldu. Biz bu akş** takım olarak zaman zaman iyi oynadık. Tabi hocanın bakış açısı çok önemli. Genç bir takımız ve hocamız da takımın son durumunu görmüş oldu. Biz gruptan çıkacağız. İnşallah da 2008'de Avrupa Şampiyonası'nda final oynayacağız" dedi. Mağlubiyet manşete taşındı Türkiye A Milli Takımı'nın Gürcistan karşısında deplasmanda aldığı 1-0'lık yenilgi, UEFA'nın resmi İnternet sitesinde de yer aldı. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) resmi İnternet sitesi www.uefa.com'da Türkiye'nin Gürcistan karşısında aldığı mağlubiyet okuyuculara 'Türkiye kaybederken Gürcistan seviniyor" başlığıyla aktarıldı. Dün gece oynanan tüm maçlardan kısa özetlerin verildiği haber kısmında Türkiye'nin mağlubiyetinin başlıkta verilmesi ve ilk haber olarak yer alması dikkat çekti. UEFA editörleri, Türkiye'yle birlikte Mısır'a 2-0 mağlup olan İsveç'in de 'kötü bir gece' yaşadıklarını bildirdi. 2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde bundan sonra oynayacakları maçlarda bu başarımları göstermelerinin mümkün olmadığını ifade ettiler. UEFA'nın resmi sitesi, Türkiye'nin mağlubiyetini hayal kırıklığı yaşatan yenilgi olarak da belirtti. Haberde, Gürcistan'ın maçın ikinci yarısında David Siradze'nin attığı kafa golüyle Karadeniz'deki komşusu Türkiye karşısında ilk galibiyetini aldığına da vurgu yapıldı. | |
|
| | #24 (mesaj-linki) | |
| Cvp: EURO 2008 - Avrupa Futbol Şampiyonasıİrlanda'yı İrlanda kurtardı Çarşamba gecesi toplam 46 ülke hazırlık karşılaşması yaparken, Avrupa Kupası'nda D Grubu'nda yer alan iki ülkeden San Marino ve İrlanda'nın kendi aralarında grup maçı vardı. Son 5 dakikasında 2 gol kaydedilen karşılaşmanın ilk yarısı golsüz beraberlikle tamamlanırken, ikinci yarının 5. dakikasında Kevin Kilbane'nin golü İrlanda'yı deplasmanda öne geçirirken, bitime 5 dakika kala San Marino'da Mauro Marani'nin golü, skorda eşitliği sağladı. Uzatma dakikalarında Stephen Ireland*'ın golü İrlanda'ya 3 puanı getirirken, İrlanda'yı maç fazlalığı ile 3. sıraya yükseltti. San Marino ise 4. maçından da mağlubiyetle ayrılarak son sıradaki yerini korudu. Ireland: İngilizce İrlanda anlamına gelmektedir. | |
|
| | #25 (mesaj-linki) | |
| Cvp: EURO 2008 - Avrupa Futbol ŞampiyonasıGenç Milliler yine galip: 2-0 17 Yaşaltı (B) Genç Milli Futbol Takımı, Ukrayna ile yaptığı 2. özel maçı da 2-0 kazandı. 2 takım arasında önceki gün Tarsus'ta yapılan ilk maçta da milli takım, 2-0 galip gelmişti. | |
|
| | #26 (mesaj-linki) | |
| Cvp: EURO 2008 - Avrupa Futbol Şampiyonası
[quote=makalele81;340310] Genç Milliler yine galip: 2-0 gencler geliyor insallah türkiyenin geleceyi parlak | |
|
| | #27 (mesaj-linki) | |
| Cvp: EURO 2008 - Avrupa Futbol Şampiyonası"Atina'da böyle oynamayız" Fatih Terim, Gürcistan’da yaşananları unutamadığını belirtirken, "Yenilgiden dersler çıkardık. Kanat organizasyonları düzelecek. Yunanistan ile yapacağımız karşılaşmada daha farklı bir Milli Takım sahada olacak" dedi. Hürriyet Gazetesi'nin 09 Şubat 2007 tarihli haberine göre A Milli Takım, Gürcistan ile oynadığı hazırlık maçını 1-0 kaybederken, yenilgiden çok oynadığı futbol herkesi şaşırtmıştı. Prova mart ayında yapılacak olan Yunanistan ve Norveç maçları öncesi tat vermemişti. Fatih Terim de, Gürcistan karşısında oyuncularının verdiği taktiği istediği gibi uygulayamadığını söyledi. Teknik patron, karşılaşma öncesi ve sonrası yaşanan gerginlikleri hala unutamadığını, dostluğa yakışmadığını ifade ederken, şunları söyledi: "Gürcistan ile dost olduğumuzu düşünüyorum. Hala da düşüncelerim pozitif. Fakat maç dostane geçmedi. İyi anlatalım, orada da ters anlaşılmayalım. İstiklal Marşı çalındığında ayağa kalmayacaksın, sahada oyuncularıma küfredeceksin, tekme atacaksın. Böyle dostluk beni çok üzdü. Ümit ederim bir daha böyle tatsız olaylar yaşanmaz. Dostluğa da bir leke gelmez." Liderlik sürecek Oyuncularının 90 dakika boyunca ellerinden geleni yaptıklarını sözlerine ekleyen Fatih Terim, uygulamak istedikleri sistem konusunda sıkıntı yaşadıklarını açıkladı. Milli Takım’ın teknik patronu, "Tugay çok iyi oynadı. İlk kez milli olan Aydın’ın zekası ve tekniği olumluydu. Genel olarak 90 dakikada iyi bir performans sergilemedik. Futboldan çok saha öncesi ve sonrası yaşanan olaylara canım sıkıldı. Sonuç ne olursa olsun, kim ne derse desin Türkiye grubunda liderdir. Lider olmaya devam edecektir. Gürcistan maçındaki kanat organizasyonunu düzelteceğiz. Dersler çıkardık. Yunanistan ile oynayacağımız Euro2008 grup eleme maçı daha farklı olacak. Sahada da daha farklı bir Milli Takım izlenecek" dedi. "Trabzon son durağım değil" Trabzonspor'a ara transferde maceralı bir şekilde gelen Türk vatandaşı Mısırlı oyuncu Ayman Abdelaziz, Trabzonspor'da şampiyonluk yaşamak istediğini, ancak bordo - mavili takımın son durağı olduğunu sanmadığını söyledi. "İlk dönem kötüydü" Ayman, ligin ilk yarısında Trabzonspor'un kötü bir dönem geçirdiğini ifade ederek, "Ancak gerek futbolcular gerekse de taraftarların ilk devreyi akıllarından çıkarması ve etkilerini üzerlerinden atmaları gerek. Şu anda sahada ilk devredekinden çok farklı bir takım var. Çok diri ve çok güçlüyüz. Sadece şanssızlık var üzerimizde. Ama bu şanssızlığımızı kıracağız. Takım iyi oynuyor" dedi. Gol bölgelerinde sıkıntı yaşadıkları şeklindeki görüşe katılmadığını da vurgulayan Ayman, "Sadece şanssızlık var. Türkiye' nin en iyi hücum hattı, en iyi santrforları bizde. Umut, Ersen, Yattara ve Gökdeniz kaliteli oyuncular. Şimdi Ceyhun da geldi. Öndekiler çok iyi oyuncular yani. Bu şanssızlığı her takım her zaman yaşayabilir. Mesela Gençlerbirliği'nde de yaşadık. 5 - 6 maç üst üstte gol atamadık, berabere kaldık. Şimdi aynısını burada yaşıyoruz ama geçeceğine inanıyoruz" diye konuştu. Takım olarak ilk hedeflerinin Fortis Türkiye Kupası olduğunun altını çizen Ayman, "Teknik heyet ve futbolcular olarak kupayı çok istiyoruz. Ligde 13. sıradayız ama puan farkı çok yok. Bunu kapatmak için çalışıyoruz. Gaziantep maçını alarak çıkışa geçeceğiz. Maçları tek tek düşünüyoruz. Her maçı alarak yolumuza devam edeceğiz" ifadesini kullandı. Ayman, Ziya Doğan' ın her gittiği takımda kendisini istemesini değerlendirirken de, "Ben sistem oyuncusuyum. Uzun zamandır çalışıyoruz. Ziya hoca ile birbirimizi hem oyun sistemi hem de insan olarak çok iyi tanıyoruz. Ben sistemli ve disiplinli bir futbolcuyum. Bu nedenle Ziya hocanın beni tercih ettiğine inanıyorum" dedi. "Hüseyin çok kaliteli" Ayman, orta sahada birlikte mücadele ettiği Hüseyin'i de değerlendirirken, "Hüseyin Türkiye'nin en iyi orta saha oyuncularından biri. Milli takımda oynuyor. Türk milli takımında oynamak da küçümsenecek bir şey değil. Çünkü Türkiye' de çok iyi oyuncular var. O nedenle Hüseyin iyi ve üst düzey bir orta saha oyuncusu bana göre. Yalnız oynuyordu. Bu nedenle işi zordu. Orta saha çok geniş bir sorumluluk alanı ve tek başına her yeri kapatmak çok zor. Ben geldikten sonra görevleri paylaşıyor ve birbirimize yardım ediyoruz. Hüseyin benim ben onun performanslarımızı artırıyoruz. Rekabet de takıma yarıyor" diye konuştu. "Avni Aker'in atmosferi müthiş" Ayman, Trabzonspor seyircisinin takımlarına desteğinin çok iyi olduğunu belirterek, "Avni Aker' de çıktığım ilk maçta kendimi çok iyi hissettim. Taraftarın önünde oynamak çok güzeldi. Dolu tribünler önünde futbolcu da canlanıyor, daha heyecanlı oynuyor. Taraftar, futbol için de çok iyi. Ben taraftardan etkilenmem. Çünkü görevimi en iyi şekilde yaparım. Trabzonspor taraftarından da bir baskı görmedim. Zaten şu anda taraftarımızın desteğine ihtiyacımız var ve onlar da bunu en iyi şekilde yerine getiriyor inancındayım" dedi. Ayman, Türkiye' deki Mısırlı oyuncu sayısının da her geçen gün artacağına inandığını vurgulayarak, "Mısır ve Türkiye hem coğrafya olarak hem de insan yapısı olarak yakın iki ülke. Mısır' da iyi oyuncular var. Teknik olarak iyiler ama mantaliteleri zayıf. Ama Türkiye' de oynamaya başladıkça profesyonel düşünceleri de artıyor" diye konuştu. Bu sezon şampiyonluk için görüş belirtmenin henüz mümkün olmadığını da vurgulayan Ayman, "Şampiyonluk konusunda görüş belirtmek için çok erken. Geçen yıl da aynı şey oldu. Son anda şampiyon değişti. Galatasaray iyi durumda ve Beşiktaş da iyi bir form tuttu bu sezon. Ne olacağı belli olmaz" dedi. Ayman, bugüne kadar Türkiye'de çeşitli takımlarda oynadığını da sözlerine ekleyerek, "Trabzonspor'un son durak olduğunu zannetmiyorum. Ama önce burada şampiyonluk yaşamak istiyorum" ifadesini kullandı. | |
|
| | #28 (mesaj-linki) | |
| Cvp: EURO 2008 - Avrupa Futbol ŞampiyonasıEURO 2008'in bütçesi açıklandı İsviçre ve Avusturya'nın ev sahipliği yapacağı 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nin geçici bütçesinin 147 milyon euro olduğu açıklandı. EURO 2008'in Organizasyon Komitesi Başkanı Martin Kallen, Almanya Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinde verdiği röportajda, organizasyonlarla ilgili ekonomik bilgi verdi. Martin Kallen, 1 Mart'tan itibaren turnuvanın bilet satışlarına başlanacağını, Viyana'da Ernst-Happel Stadyumu'nda 29 Haziran 2008 tarihinde oynanacak final maçına kadar toplam 1 milyon biletin satılacağını ifade etti. Kallen, turnuvanın bütçesinin 147 milyon euro olarak hesaplandığını da bildirdi. Kallen, konuyla ilgili olarak, turnuvanın yapılacağı sekiz şehire (Basel, Berne, Cenevre, Zürih, Innsbruck, Klangenfurt, Salzburg, Viyana) 18 milyon 600'er bin dolar ayırdıklarını belirterek "Her şehir ayrıca UEFA'dan taraftar bölgesinde kullanmak için 375'er bin dolar alacak" dedi. Kallen, bilet satışlarının ise 138 milyon euro olmasının beklendiğini de ifade etti. Mart ayında ilk etapta 280'er bin adet bilet satılacak ve ulusal takımları maç yapacak olan her federasyon biletlerin yüzde 20'sini alacak. Bilet fiyatlarının 2006 Dünya Kupası'ndan daha ucuz olacağı da Kallen tarafından açıklandı. | |
|
| | #29 (mesaj-linki) | |
| Cvp: EURO 2008 - Avrupa Futbol ŞampiyonasıBir basamak yükseldik Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından her ay açıklanan dünya klasmanında Türkiye, 1 basamak yükselerek 26. sıraya çıktı. Yılın ilk sıralamasında 845 puanla 27. sırada bulunan Türkiye, bu ay klasmanda 20 puan birden kaybetmesine karşın 825 puanla 1 basamak yükselerek 26. oldu. FIFA tarafından her ay düzenli olarak açıklanan milli takımlar dünya klasmanında bu ay takımların çok puan kazanma ve kaybetmeleri dikkat çekerken, Brezilya, 4,5 yıl aradan sonra ilk kez birincilik koltuğunu başka bir takıma devretti. Geçen yıl Almanya'da yapılan Dünya Kupası'nda şampiyonluk kazanan İtalya, sadece 2 puan kazanmasına karşın, Brezilya 48 puan kaybedince klasmanın ilk sırasına oturdu. İtalyan milli takımı, böylece 1993 yılından bu yana ilk kez dünya klasmanının en iyi takımı olmayı başardı. Son 4 yıl içinde yapılan resmi ve dostluk maçlarının değerlendirilmeye alındığı klasmanda, İtalya 1562 puanla 1. olurken, onu 48 puan kaybederek ikinciliğe düşen Brezilya 1540 puanla izledi. Sıralamada Arjantin 3, Fransa 4, Almanya 5, İngiltere 6, Hollanda 7 ve Portekiz 8. olarak konumlarını korudular. Gürcistan ile yaptığı hazırlık maçını 1-0 kaybeden Milli takımın Avrupa Şampiyonası'ndaki rakiplerinden Yunanistan 3 basamak birden yükselerek 926 puanla 13., Norveç ise yine 3 sıra yükselerek 610 puanla 47. sırada yer aldı. Bosna Hersek'in 532 puanla 3 basamak yükselerek 55. sırada yer bulduğu klasmanda, son 2 ay içinde hızla yükselen Macaristan, bu ay içinde 20 puan kaybederek 64. sıraya düştü. Moldova, 2 basamak yükselerek 373 puanla 83, Malta ise 229 puanla 4 basamak yükseldi ve 114. sırada yer aldı. Bu ay yapılan klasmanda takımların yükseliş ve düşüşleri de dikkat çekiciydi. Geçen ayın klasmanında 9. sırada bulunan Nijerya, bir ay içinde toplam 554 puan kaybederek 27 sıra birden geriledi ve 36. sıraya yerleşti. Geçen ay içinde ilk 20 takım arasına girerek sürpriz yapan Mısır, bu ay 273 puan kaybederek 23 sıra birden geriledi ve 42. oldu. Bu ay klasmana toplam 207 takım dahil edilirken, listenin son sırasını Guam 9 takımla birlikte paylaştı. Klasmanda ilk 20 sırayı alan takımlar ve puanları şöyle: 1. İtalya 1562 2. Brezilya 1,540 3. Arjantin 1,535 4. Fransa 1,496 5. Almanya 1,359 6. İngiltere 1,330 7. Hollanda 1,312 8. Portekiz 1,262 9. Çek Cumhuriyeti 1,193 10. İspanya 1,161 11. Ukrayna 1,018 12. Hırvatistan 987 13. Yunanistan 926 14. İsviçre 913 15. Romanya 912 16. İsveç 894 17. Kamerun 893 18. Danimarka 876 19. Meksika 857 20. İskoçya 854 26. TÜRKİYE 825 | |
|
| | #30 (mesaj-linki) | |
| Cvp: EURO 2008 - Avrupa Futbol ŞampiyonasıRüştü'nün parası kayıp!.. F.Bahçe ile TFF arasında bir başka savaş; Rüştü Reçber. 15 Kasım 2006 tarihinde İtalya'da oynanan İtalya - Türkiye dostluk maçında sakatlanan ve sahalara dönüşü Nisan ayı olarak tahmin edilen Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi Rüştü Reçber o tarihten bu yana hiçbir transfer taksitini kulüpten alamadı. Fenerbahçe ile garanti paraya anlaşan ve her ay transfer ücreti alan başarılı file bekçisi için Fenerbahçe Spor Kulübü, Futbol Federasyonu'na bir yazı göndermiş ve Rüştü'nün sakatlandığı Kasım ayından sahalara döneceği tarihe kadar alacağı transfer ücretinin, Federasyon tarafından ödenmesini talep etmişti. Bu süre zarfından Fenerbahçe'nin garanti para kapsamında Rüştü'ye ödemesi gereken 3 aylık transfer taksitinin kaleciye ödenmediği ortaya çıktı. Fenerbahçe Kulübü, bu taksitlerin Federasyon tarafından ödenmesi beklerken, Federasyon kanadı ise Kasım ayından bu yana yaptığı hiçbir toplantıda Fenerbahçe'nin Rüştü ile ilgili talebini görüşmedi ve bir sonraki toplantıya bıraktı. Futbol Federasyonu son olarak bu hafta yapacağı toplantıda Fenerbahçe'nin Rüştü ile ilgili talebini görüşeceği öğrenildi. Futbol Federasyonu 15 Kasım 2006'da sakatlanan kalecinin ameliyat ve tedavi masraflarını üstlenmişti. Ayrıca; Federasyondan alınan bilgilere göre Rüştü ile ilgili karar verilene kadar, milli kalecinin alacaklarının Kulübü tarafından sözleşmeye uygun şekilde ödenmesi gerektiği, daha sonra çıkacak karara göre gerekiyorsa Federasyonun bu parayı Fenerbahçe'ye geri ödeyeceği öğrenildi. Milli file bekçisi Rüştü Reçber ise Fenerbahçe ve Federasyon arasında yaşanana bu gelişmelere aldırmadan çalışmalarını profesyonelce sürdürüyor ve sahalara döneceği günü iple çekiyor. | |
|
![]() |
| Etiketler |
| 2008, avrupa, euro, futbol, Şampiyonası |
EURO 2008 - Avrupa Futbol Şampiyonası Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| 30 Adet EURO 2008 WLM İfadesi | NeutralizeR | MSN İfadeleri (Emoticons) | 24 | 05-02-2009 20:29 |
| 2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası | Kral_Aslan | Basketbol | 12 | 08-11-2008 19:42 |
| 2008 Formula 1 Sezonu - Avrupa Grand Prix | RuffRyders | Formula 1 | 0 | 25-08-2008 00:26 |
| UEFA EURO 2008 | virtuecat | Bilgisayar (PC) Oyunları | 1 | 30-06-2008 15:36 |
| Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) | Kral_Aslan | Avrupa Kupası | 0 | 24-06-2008 15:48 |