Arama

Renkterapi - Renkler ve Anlamları

Güncelleme: 27 Nisan 2014 Gösterim: 109.846 Cevap: 9
gamble_ - avatarı
gamble_
Ziyaretçi
7 Ocak 2007       Mesaj #1
gamble_ - avatarı
Ziyaretçi
Yaşamımız renklerle doludur; renkler güneş enerjisinde olduğu gibi çeşitli enerjiler yayarlar ve bizleri etkilerler; giysilerimizin renkleri; eşyalarımızın hatta arabamızın renkleri rasgele değil, dikkatle ve renk bilgisiyle seçilmelidir. Yanlış kullandığımız bir renk sizi yorgun düşürüp, hasta edebilir, kendinize olan güveninizi kaybettirir ve çabalarınızı boşa çıkarır.
Buna göre;
Sponsorlu Bağlantılar

Kırmızı
Siz, sert, cesur, enerjik, hırslı, tutkulusunuz. Kırmızı renge dokunduğunuzda seksüel bir pizzaya dokunmuş gibi olursunuz. Bu renk sizi sarıyorsa agresif ve vurucusunuz demektir. Ama yüksek egonuz aşk ateşinizi de söndürebilir. Kırmızı renk kan basıncını yani tansiyonu etkiler, kırmızı giymeniz veya bu rengin hakim olduğu bir ortamda bulunmanız tansiyonunuzu etkileyebilir. Aksiyon ve eylemleriniz yine bu rengin kontrolu altındadır, bu rengi seçtiğinizde yaşamı dolu dolu hisseder ve tüm zevkleri bir an önce peşpeşe yaşamak istersiniz, başarabilirsiniz de ama çok büyük bir yorgunluk hissedeceğinizi unutmayın. Kırmızıyı çok sık kullanıyorsunuz hazırlıklı olun ve hiç unutmayın ki sağlığınızı düzenli olarak izlemelisiniz.
Yaşamda seçmiş olduğunuz dal veya işiniz için kırmızı önemli bir konsantrasyon rengidir, olayların derinine iner ve ayrıntıları kullanabilirsiniz ama bu rengin insanlari için o an önemlidir, geleceğe yönelik planlar yapmazlar ve tedbir almayı pek düşünmezler. Uyumlu olmaya çalışırlar. Ama aslında çevresindekiler onun için basamaktır ve onlari itici güç olarak kullanırlar. Toplum ile ilgilidir kırmızıyı seven insan ve bu insan gözlemlenmekten çok hoşlanır, önemli olan ilgi çekmesidir.
Kırmızı çok sevilen ve gücü simgeleyen renktir; kırmızı kullanıyorsanız siz bir savaşçısınız ve meydan okumaya bayılıyorsunuz. Ve siz bünyesi sağlıklı, iyimser ve yüksek ruhlusunuz aynen Şeytan gibi ama kötülük için yaratılmış Şeytan'dan söz etmiyorum, ilahi bir varlık olan Şeytan'ı kasdediyorum. seks dünyanız inanılmazdır; kırmızı seksin simge rengidir; insanlarla ilişkiniz direkt ve dinamiktir, liderlik güdüsü sizde doğal olarak vardır. Geleceğe yönelirken güvenlik önlemlerini son anda alırsınız, cesaretiniz çok ünlüdür, bu da kendinize olan güveninizi arttırır. Kırmızının müzikteki karşılığı do notasıdır.
Tercihiniz pembe ise çocuksu bir kişilik verir, çabuk küser ve alınabilirsiniz, size kötülük yapıldığında sadece acı acı gülümser ve yapılan kabalığı anlayıp hemen özür dilenmesini beklersiniz. Fakat dost, sıcak ve yardım seversiniz, hatta gücünüzü aşan yardımları dahi vaadedersiniz. Nazik, kibar ve vericisiniz.
Eğer kırmızıyı sevmiyorsanız rahatınızı bozmak istemiyorsunuz demektir; gerilim ve korkulara karşı deneyimlisiniz, hayal kırıklıklarından bıktığınız gibi barış ve güvenliğe öncelik veriyorsunuz. Fiziksel huzurdan çok ruhsal huzuru seviyorsunuz. Sonuç olarak gardrobunuzda ve çevrenizde daha çok koyu mavi ve nane yeşilini seçmelisiniz.

Sarı
Sarı güneş ışığının ve altının rengidir; zekayı, arzuları ve ruhsal gelişimi simgeler. Siz sarı rengi seven biri olarak belki de büyük düşüncelerin ve umutların insanısınız. Büyük düşünürlerin ve ideoloji yaratıcılarının favori rengi genelde sarıdır. Bu renk sıradanlığın dışında olmayı amaçlayan insanların rengidir, farklılık getirir ve sizi ayrıcalıklı yapar. Sarı rengi seviyorsanız bilin ki, bu renk kendinize güvenmenizi kırmızıdan daha çok size sağlar. Düşünceleriniz çoğu zaman yoğundur ve büyük planlar yapmayı hep sürdürürsünüz. Siz başarılı olmak için başkalarından daha fazla avantajlara doğal olarak sahipsiniz. Sosyal, etkileyici ve iletişimcisiniz.
Eğer siz portakal rengini seviyorsanız kolay dost olursunuz, her zaman tebessüm ederek teşekküre hazırsınız, küçük diyaloglarla etkili ve olumlu sonuçlar almayı becerebilirsiniz. Büyük hayalleriniz var demiştim, bu nitelik aşk yaşamınıza da yansır ve bir ömür boyu sürse de hayalinizdeki eşi ve aşkı bulamazsınız. Bunun farkında olduğunuz için de hem arayışınızı sürdürür hem de bulamayacağınızı bilirsiniz. Siz bir politikacı olarak doğdunuz, bunu her zaman anınsayın, başarılarınız garantidir, mesela bir seçime girseniz kesin oylarınız hep vardır. Sizinle çalışmak zevktir ve sizinle çalışmak isteyenler çoktur ve hep vardır. Sıcacık gülümsemeniz insanların kalbini ısıtır ve onları rahatlatır. Siz yaşam ve güven dolusunuz. Organizesiniz, işinizin ehlisiniz ama temponuz düşüktür. Altın rengi ise yüksek idealler için uygundur ve sağlığı simgeler, güç katar.
Herkesin güneşe veya güneşin rengine ihtiyacı vardır, sarı rengi değerlendirirken daima bunu düşünün. sarı işin size yaşamı, sağlığı ve güzelliği getirir ama aynen güneşte yanmak gibi bu rengi de aşırı kullanırsanız aynen güneş yanığı gibi olursunuz. Belli zamanlarda ve bilhassa gün batimlarında veya geceleri kullanmanız olumludur. Ayrıca sarı renk çevrede yardım ve destek enerjileri sağlar, bu renk sayesinde daha çok desteklendiğinizi kısa zaman içinde görürsünüz. Eğer odanız sarı renkle döşenmişse, kendinizi sürekli enerjik ve güçlü hissedeceksiniz demektir. Sarının müzikteki karşılığı mi notasıdır. Portakal renginin ise re notası.
Sarı rengi sevmiyorsanız yaşamınızın çok parlak olması sizi rahatsız ediyor demektir, belki de rüyalarınız sık sık büyük güçler veya engelleyemediğiniz nedenler yüzünden yarım kalmış ve bozulmuştur; yeniliklerden ve değişimlerden korkuyorsunuz. şeker pembesi ve salata yeşilini renk olarak gardrobunuzda ve çevrenizde kullanmak için seçebilirsiniz.

Mavi
Deniz mavisini seven insan düzen ve disiplini de sever. Açık mavi ise, sakinleştirici ve huzur vericidir, duygusallığı ve duyarlılığı her an ortaya çıkabilir. Mavi gözlü insanlar genelde tahrik edici ve teşvik edicidir. Öte yandan onların duygularını anlayamazsınız, kendilerini davranışlarıyla ortaya koyarlar. araştırmacılar mavi gözlü insanlarin olayların nedenlerini görme yönünde güçlü sezgilere sahip olduklarını söylerken mantık güçlerinin kuvvetini de vurguluyorlar. Mavi gözlü insanlar gerçek bir strateji uzmanıdırlar, herşeyi önceden uzun uzun planlarlar. yaptıklarından kolay tatmin olmazlar ve yeterli olup duracaklari bir yer yoktur. ekip çalişmalarına uygun ve çok yararlıdırlar ama ona değer vermezseniz sizi o anda bırakıp giderler.
Eğer maviyi ve mavinin tonlarını kullanan, seven biriyseniz sakin bir yaşamı seçmiş birisiniz. size bariş dolu, streslerden arınmış bir dünya gerekir, uyumlu çevreler ve sınırsız özgürlük için herşeyinizi verebilirsiniz. mavinin çok değişik tonlamaları farklı etkiler yaratir; koyu maviler örneğin çivit ve gece mavisi yatıştırıcı ve sakinleştiricidir. Mavi genelde insanların rahatlamak için farkında olmadan, içgüdüsel olarak seçtikleri renktir. Mavinin müzikal notası sol, civit mavisinin ise la'dır.
Bu rengin insanları çok çalışkan, sebatkar, iradeli, dikkatli ve gayretlidir. mavinin insanları dostluk ilişkilerinde hızlı ve spontanedirler, o an tanıdıkları insanlarla hemen derin ve çok yakın dostluklar kurarlar. eğer maviyi seviyorsanız, seks güdüleriniz yüksektir ama kırmızıyı kullanmak sizin için yararlı olacaktır.....Unutmayın mavi inceliğin ve nezaketin rengidir. Mavi yaratıcılık, hayalcilik, zeka, ciddiyet, güvenilirlik ve idealizm getirir. Bu rengi seviyorsanız siz sadık, vefalı ve çok bilmişsiniz.
Mavi renk günümüzde kesin olarak stres çözücüdür. size
soğukkanlılık, sükünet, olgunluk ve pozitif atmosfer getirir. Seks yaşamınızda eğer çok ateşli ve hiızlı olmayan ama uzun saatler süren, soğukkanlı, ustaca ve etkisini günlerce sürdüren orgazmlar istiyorsaniz yatak odanızın ve yastık veya çarşaflarınızın mavi ve mavi tonlarında olmasını sağlayın. Mavi sizi dayanıklı kılacaktır.
Eğer mavi rengi sevmiyorsanız değişimler sizin içindir. Bir iş konusunda veya özel yaşamınızda karar verirken hata yapmaktan çok korkuyorsunuz demektir. İlişkileriniz inançlarınızla bir bütündür ve ilişkilidir. Yaşamın köşeli ve sivri uçlarından kaçıyorsunuz belki de çok yara aldınız. Daha özenli, özgür ve barışçı yaşamak istiyorsunuz yani her insan gibi sakinliğe ihtiyacınız var mavi renk sizin bu yönünüzü daha çok ortaya çıkarabilir öyleyse daha çok parlak pembe ve elma yeşilini renkleriniz olarak seçebilirsiniz; çevrenizde ve gardrobunuzda bu renklerin bulunmasına özen gösterin.

Yeşil
Araştırmalara göre yeşil gözlü insanlar çabuk tepki veren esnek insanlardır. İçgüdüsel olarak hemen o anda olayları değerlendirir ve yargılarlar, işte o ilk düşünceleri önemlidir çünkü genelde doğruyu bulurlar. Durup dururken ortada kaldıklarını sanırlar ama bu onlar için salt bir duygudur. Yeşil gözlü insanları bir düzene veya klasmana sokamazsınız, sizi her an şaşırtırlar. İnsan sevecen ve besleyici, onunla yaşamaktan zevk alırsınız, size zevk verir, kendinizi sıcak bir günde ulu bir meşenin altında serin bir gölgede bulursunuz. bilimsellik, sevecencilik, maceraperestlik, yenilikçilik sizin özelliklerinizdir. Özellikle doğa yeşili; uysal, etkili, ruhsal, gizemli ve duyarlı olmanızı sağlar. Yeşilin müzikteki notası fa'dır.
Yeşil biliyorsunuz doğanın veya doğal canlılığın rengidir. Saygı uyandıran, dikkat çeken bu renk aynı zamanda bağımsızlığı simgeler; kalıplardan kurtulmayi ve gelenekleri yenilemenin gereğini anlatır. Yeşili seven biriyseniz size en yakın rahatlatıcı renk mavi olacaktır. Mavi-yeşil renkler yaratıcıdır; moda, gastronomi sanatı ve dekorasyon için mavi-yeşil renkleri sevmeniz önemlidir. Bu renkleri seven ve bu konularla ilgilenen başarılı olacaktır.
Gücünüzü ve yeteneklerinizi biliyorsunuz, tavır ve eylemleriniz titizdir. Belki de yaşamsal deneylerinizin sonuçlarını ve kişisel güvenliğinizi ömrünüzün ilk yıllarında alacaksınız. Eğer siz bir kadınsanız duygusallığınız olağanüstüdür ve sezgileriniz genelde hep doğruyu gösterir. Zarif ve espritüelsiniz ama bilgiçlikten hoşlanıyorsunuz.
Evinizi dekore ederken canlı çiçeklerin çokluğu ve arzulanması aslında yeşile olan ihtiyaçtan kaynaklanir. Bu rengin hakim olduğu odalarda hele yatak odanızsa çok daha rahat uyursunuz ama odanıza canlı çiçek koymayın çünkü siz uyurken bitkiler biliyorsunuz karbondioksit yayarlar. Onların yerine yapay yeşilleri, yeşil kumaşlı eşyaları veya yeşil ve yeşil tonda boyanmış duvarları tercih edin.
Eğer yeşil ve tonları sizi rahatsız ediyorsa bu renkle kendinizi yanlız ve agresif hissediyorsunuz. Başkalarının sizin başarılarınızı ve atılımlarınızı negatif olarak etkileyecekleri korkusu içinizde uyanıyor. Yapınızdaki doğal kiskançlığı bu renk daha çok ortaya çıkarıyor. Sorunlarınızı psikolojik olarak çözmek ve etkili olmak istiyorsanız güneş sarısını ve altın renklerini seçebilirsiniz; arada bir kahverengiyi deneyin ve çevrenizde biraz da denizce mavisi bulundurun. Bu renklerin çevrenizde ve gardrobunuzda bulunmasi sizi olumlu etkileyecektir.

Mor
Mor duygu rengidir, çok özel bir renktir, mistik bir yücelik getirir ve metafizik gücü simgeleştirir. Mor imparatorlukların, dinlerin, ölümün, cazibenin ve sevginin sembol rengi olarak yüzyıllar boyu kullanılmıştır. Mor rengi
mistikler, büyük sanatçılar, düşünürler, toplumları düşünce ve ideallerle yönlendirenler tarafından seçilir ve kullanılır. Büyük, ölümüne ve çok özel aşklar mor rengin aşklarıdır onlardan sürekli mor renk yayılır. Bu renk nedeni anlaşılmaz bir bütünlük ve birlik sağlar çünkü bu gizemli gücün önünde mor bir sis ve buğu vardır. Müzikte mor rengi veren nota si'dir.
İstemediğiniz sorumluluklar sizin için çekilmezdir, bu duruma zorunlu olarak düşerseniz asla mutlu olamazsınız. Çevrenizde bu rengi yayan bir ortam bir şekilde muhakkak olmalıdır, yoksa yaşama küsebilirsiniz. Siz zor karar veren ve aslında çevreye yani sıradanlığa uyumsuz birisiniz. bu da ayrıcalığınızdır. Bütün yeni çağ aktiviteleri başta astroloji olmak üzere, parapsikoloji, kristaller ve ruhsal şifa sizin için doğal ve uygun konulardır.
Eflatun seçilmiş ve mükemmeliyetçi bir renktir, seçilmişler içindir. Manevi enerjiyi simgeler, ruhsal yetenekleri geliştirir, sır küpü olmanızı sağlar. Zeka düzeyinizi arttırır.
Mavinin ve kırmızının karışımı olan mor size korunma güdüsü sağlar, kendinizi sanki sağlam bir kalkanın arkasında gibi hissedersiniz. Bu renk kokteyli sizi sakinleştirebileceği gibi aynı zamanda da uyarıcıdır. Örneğin bu renklerin yani mavi tonların ve kırmızının yani morun hakim olduğu odalarda sevişmeyi deneyin; göreceksiniz ki çokşey farkli olacaktir.
Mor renk size güç verir, yeteneklerinizi pozitif olarak etkiler. Konsantrasyonu arttırır aynı zamanda da meditasyon için çok uygun bir renktir. Mor renkli bir ışığın veya enfraruj bir lambanın yandığı bir odada oturup kendinizi dinlemeniz ve sizi yoran düşünceleri yarım saat için olsa da kafanızdan atmanız tahmininizden öte size dinlendirecek ve sakinleştirecektir. Yanlız şunu hiç unutmayin, bu renk sizi ancak rahatsız etmediği sürece kullanmalısınız; bunun göstergesi ise uykularınızdır.
Mor renk sizi rahatsiz ediyor ve sevmiyorsaniz sizi korkutan güçler demektir; beklenmedik tehlikeler düşlüyorsunuz ve ani sürprizlerden korkuyorsunuz. İlişkilerinizin daima dengeli ve dozunda olmasını istiyorsunuz; çok sıcak ve çok soğuk ilişkiler size göre değil. kendinizi dengelemek için çevrenizde ve gardrobonuzda çimen yeşili ve pembe renkleri bulundurun.

Siyah
Siyah yanlızlığın rengidir, gizemli görünmekten hoşlanır, siyahı seven insan sürekli olarak en büyük sırlari bilen kişi olmanın gayreti içindedir. Eğer siyahı seviyorsanız siz kadere aldırmayan karşı birisiniz. Öte yandan da süper bir demogog ve ikna edicisiniz; mantığınıza kimse kolay direnemez; muhakkak bir şekilde derdinizi veya düşüncenizi anlatırsınız. Dikkat edin siyah dengenin, hazır olmanın ve kendine hakim olmanın rengidir. Aynı zamanda da bilgeliğin ve yıkıp yeniden yaratmanin...
Eğer aşkta aldanmışsanız ki siyah renk aşkda aldanmayı da simgeler, bilin ki yaşama karşı çok cesur ve korkusuzsunuz ve başınıza gelen dertleri dahi siz yönlendirirsiniz. Hissettikleriniz çok zengindir ve duygusallığınız inanılmaz biçimde farkli olabilir. Siz güçlü, alıcı, disiplinli, özgüvenli ve kudretlisiniz.
Siyahın yakınında bulunan gri ne gerilimi, ne de süküneti simgeler ancak kaçışı simgeleyebilir. Eğer renk seçiminizde listenin başinda gri varsa, siz herşeyin önüne bir duvar çekmek istersiniz. Dışardan gelen etkiler bu duvar tarafindan engellenmelidir ve korunmalısınız. Olayları uzaktan kumanda ile kontrol etmek istersiniz; yerinizden kalkıp savaşmak sizin için zor ve hatta imkansız bir eylemdir.
Gri zor ve karamsar bir renktir kolay rahat ettirmez. İçe kapanıklık ve acıya katlanmak hatta acıdan zevk almak bu rengin etkileri içindedir. Gri rengi kullanan insanların mutlulukları da, üzüntüleri de süreli olmaz, kısa dönemlerde hızlı dönüşümler ve değişkenlikler gösterirken yanisıra da tekrarlar yaparlar. Gri; durağan ve kısıtlayıcıdır, altında ateş yakarsaniz o zaman harekete geçebilir, tutucudur, kuralcılığı ve gelenekçiliği ile gurur duyar. Pasif, zaman zaman stresli, bireyci, tarafsızdır. Yine yakın bir renk olan gümüş renk ise, sürekli gerçeği arayıcılık ve romantizm verir.
Siyah uç renktir yani marjinaldir; yapılan renk testlerinde ilginçtir fiziksel olarak çok güzel ama duygusal olarak acımasız birçok kişinin siyahı seçtikleri görülmüştür. Ve siyah geçiş rengidir; iki dünya arasında köprüdür.
Siyah ve gri sizi itiyor rahatsız ediyorsa yani sevmiyorsanız yaşamınızın aktif ve açık olmasını istiyorsunuz; yaşam sizin için ağır tempolu ve sıradan olmalı. Siyah renk öte anlamda ölüm korkusunu da simgeler, bilinmeyen sizi ürkütüyor ve kabus oluyor. Kaderden korkuyorsunuz ve kaderinizin efendisi olmanın yollarını arıyorsunuz. Kırmızı ve sarıyı çevrenizde ve de gardrobunuzda kullanmayı deneyin, daha rahat edeceksiniz.

Kahverengi
Kahverengi toprağın rengidir yani doğumun ve bereketin rengi, yaşam orada döllenir ve büyür. Kahverengiyi seven insanlar fiziksel olarak çok duyarlıdırlar, tenleri çok hassastır ve sinirleri mükemmel bir alıcı olarak çalışır. Bir dokunun bin duyarsınız. Renk listenizin başında eğer kahverengi varsa, özel bir çevreye daima ihtiyaç duyarsiniz, kendinizi ancak bu çevrede güvenli hissedersiniz. Fiziksel rahatlık sizin için çok önemlidir, rahat bir yaşamı yitirirseniz sinirleriniz buna dayanmayabilir. Gerek duygusal, gerekse de maddesel güvensizlik sizi hasta edebilir. Huzursuz, gerilimli ve sıkıcı atmosferlerden daima kaçmalısınız, yüksek elektrikli ortamlar sizi dünyaya küstürebilir.
Her ne kadar finansal işlerde veya para konularinda doğal olarak yetenekliyseniz de size bu konularda bir danışman şarttır, bu size güven verir.
O bir dünyasaldır; tam bir madde insanı. Her an her konuda birşeyler satmaya çalışır, herşeyi bilir ve doğru tahmin eder hatta onun herşeyi eleştiren ve geleceği belirleyen konuşmalari sırasında can sıkıntısından uyuyabilirsiniz. Dürüst, güvenilir, namusludur, ilişki ustasıdır ve destekleyici. Kahverengi gözlü insanlar çoğu zaman duygularına göre davranırlar, yanlizlık onlara göre değildir ve her an birilerine ihtiyaçlari vardir. Sevilmeye sonsuz gereksinmeleri vardır, sevilmemek onlar için ölüm demektir. Sevgileri bencil değildir ama farklı olma çabaları yüzünden öyle sanılabilir. çok sempatik ve çekici olabilirler.
Kahverengi renk olarak yardımseverlik rengidir. Etkiler, sizin çevreyle olan uyumunuzu sağlar ama aynı zamanda kurban edicidir veya kurban olmayı simgeler, kişinin kendini veya en sevdiği şeyi feda etmesini ister. Öte yandan sonbaharda yaprakların sarıdan kahverengine dönmesini hatırlarsanız bu rengi daha iyi anlamlandırırsınız, kendinizi olgun ve deneyimli göstermek istediğiniz anlarda kahverengini deneyin ama sürekli değil.
Kahverengini sevmiyorsanız ve sizi rahatsız ediyorsa, bilin ki siz birisini değil birilerini istiyorsunuz. Çabuk düşünüyorsunuz ama davranışlarınız ağır ve temkinli. Çok ortada olmak sizi korkutuyor ama en önemlisi kahverengi sizde yeterince önemsenmediğiniz duygusunu yaratıyor. Yeşil rengin tüm tonlarını çevrenizde ve gardrobunuzda bulundurabilirsiniz.

Beyaz
Beyaz parlak ve ihtişamlidir; beyaz rengin bulunmadiği bir duygu düşünülemez. beyaz kişisel değildir ve bazı insanlar için sıkıcıdır. Geleneksel olarak beyaz saflığı, temizliği ve el değmemişliği simgeler, bilindiği gibi de bakireliğin sembolüdür. Renk testlerinde tepki uyandıran bir renk olarak pek beyaza raslanmaz. Bu rengi seçen insanlar doğasında tepkisizlik ve sessizlik vardir, uzmanlar beyazın hak ve adalet rengi olduğunu belirtiyorlar.
Beyaz öncelikle bilinmeli ki, tüm renklerin bütünüdür ve içinde bütün renklerin anlamlarını ve güçlerini taşır. Fakat yanısıra da deneyimsizliği ve acemiliği de anlatir. Gerek beyaz gerekse de siyah insan denen varlığın toplam yaşam gücünü gösterirler. Gelinliklerin ve gelin odalarının beyaz olmaları saflığın ve bakireliğin simgesi olduğu kadar, aynı zamanda da yeni başlangıçların, geçmişin unutularak herşeye yeniden başlamanin göstergesidirler.
Beyaz için fazla söylenecek söz yok demin dediğim gibi beyaz tüm renklerin bir sentezi ama gizem dilindeki temel anlamı saflık ve deneyimsizliğin yanısıra içinde bilgeliği ve sonsuzluğu bulundurmasi yani iki ucu. hem saf, lekesiz, hem de yaşam ve ölümün tüm bilgisine sahip. Öyleyse beyazı yaşamınızda kullanıyorsanız, ya kendinizi saf, çocuksu, deneyimsiz ve siğinacak yer arıyor gibi göstermek istiyorsunuz, ya da siz bilginize, ruhsal ve maddi gücünüze haddinden çok fazla güveniyorsunuz. Öylesine ki, karşınızda kimsenin durmasina tahammül edemiyorsunuz. Dikkatli olun ve beyaz rengi kullanırken iyi düşünün.
Beyaz rengi sevmiyor ve kullanmıyorsanız deneyimsizlik ve gösteriş sizi rahatsiz ediyor, hatta korkutuyor. Yaşamınızı doğal duygularla yaşamak amacıdasınız. Birşeyin değişmesinden rahatsizlik duyuyor ve yenilikleri merak etmiyorsunuz.


Saygılarımla

Son düzenleyen Blue Blood; 7 Ocak 2007 17:51
gamble_ - avatarı
gamble_
Ziyaretçi
8 Ocak 2007       Mesaj #2
gamble_ - avatarı
Ziyaretçi

Kırmızı
Sponsorlu Bağlantılar
şkın ve arzunun rengidir. Mutluluğu temsil eder ve kişinin iştahını açar. En uyarıcı renk olarak kabul edildiği için insanların üzerinde canlandırıcı, kışkırtıcı ve heyecan verici bir etki yaratır. Tansiyonu yükseltir, kan akışını hızlandırır. Ne kadar parlak olursa olsun, hiçbir renk kırmızı kadar dikkat çekmez. Aşk rengi kırmızı olanların; kendine güvenen, coşkulu, bazen de kontrolsüz bir yapıları vardır. İhtiraslı bir aşkla bağlanırlar. Ancak her zaman yeni bir aşk için hazırlardır.

Yeşil
Güven ve huzur veren bir renktir. O yüzden bankaların logolarında çok kullanılır. Yatak odası için rahatlatıcıdır. Yeşil yaratıcılığı körükler üretkenliği artırır. Yeşil alanda insanların daha az mide rahatsızlığı çektiği saptanmıştır. Sakinleştirici etkisinin yanı sıra, dostluk, şefkat ve ümit duygularına olumlu etkisi vardır. Aşk rengi yeşil olanların; durgun, dengeli, ağırbaşlı ve istikrara önem veren bir yapıları vardır. Aşkta özgürlük ve doyumsuzluk ararlar.

Siyah
Gücü, haşmeti ve tutkuyu temsil eder. Batıda siyah matemi temsil eder, oysa Orta Asya`da siyah mutluluktur. Siyah, fonda kullanılırsa karamsarlığı çağrıştırır. Aşk rengi siyah olanlar; tutkulu, dominant, iktidarcı bir aşk partneri olurlar. Aşkı çok yoğun ve dolu dolu yaşarlar. Ancak onlar için monotonluk dayanılmaz bir durumdur. Aşkta monotonluk onları bezdirir.

Mavi
Sakinlik simgesidir. Dinlendirici ve serinletici etkisi vardır. Araplar mavinin kan akışını yavaşlattığına inanır. Nazar boncuğu o yüzden mavidir. Batıda intiharları azaltmak için köprü ayaklarını maviye boyarlar. Huzur verir ve kişinin gerginliğini azaltır. Özellikle açık mavi tonları kişinin iş ve ev ortamında sık olarak kullanması gereken renklerdir. Aşk rengi mavi olanlar için; güven ve sadakat hayatlarının vazgeçilmez unsurlarıdır. Tutkulu bir aşk yaşarlar. Başarıyı temsil etmelerine rağmen, en ufak bir şüphe ve güvensizlik, aşk hayatında başarısızlığın kapılarını aralar.

Lacivert
Kozmik renk olarak kabul edilir. Sonsuzluğu, otoriteyi, verimliliği simgeler. Özellikle önemli iş görüşmelerinde tavsiye edilen bir renk tonudur. Lacivert giyen kişiler kendilerini çok daha karizmatik ve inandırıcı hissederler. O yüzden dünyadaki firmaların yarıdan fazlası logolarında laciverti kullanır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, sezgiyi artırır. Ayrıcalık duygusu verir. Aşk rengi lacivert olanlar; havalı, sansasyonel, çok konuşulan ilişkiler ararlar. Aşkta değişimci ve çekicidirler.

Mor
Nevrotik duyguları açığa çıkardığından, insanların bilinçaltında korku hissini yarattığı saptanmıştır. Hafızayı tazeleyici bir etkisi olduğu düşünülür. Eskiden beri ihtişam ve lüksün son basamağı olarak düşünülür. Tarih, yüksek sınıfların, saray mensuplarının daima morla bezendiklerini kaydeder. Aşk rengi mor olanların; asilliği ve fazileti ön plana çıkaran, hayal dünyası zengin, sanata düşkün bir yapıları vardır. Aşkta ruh ikizlerini ararlar.

Pembe
İnsanları rahat hissettiren ve dinlendiren bir renktir. Bu yüzden bazı büyük mağazalar tezgahtarlarına pembe üniforma giydirir ki, müşteriler kendilerini rahat ve huzuru hissetsin. Pembe çocuk rengidir aynı zamanda. Şefkat, aşk ve sevgi duygularının harekete geçmesinde etkilidir. Uyum, neşe, şirinliğin ve sevginin simgesidir. Aşk rengi pembe olanların; heyecan dolu ve eğlenceli bir aşk hayatları vardır. Sevdiklerine yoğun sevgi ve şefkat gösterilerinde bulunurlar.

Sarı
Geçiciliğin ve dikkat çekiciliğin sembolü. Sarı güneşin rengi olduğu için kişinin günlük hayatına hakim olan renktir. Özellikle açık sarı, kişiye huzur verir. Morali bozuk olan kişiler, sarı rengin hakim olduğu ortamlarda kendilerini gevşemiş, hafiflemiş hissederler. Zihinsel faaliyetleri her yönden harekete geçirir. Aşk rengi sarı olanların; hırslı, zeki, entelektüel, bazen de bencil olan bir yapıları vardır. Aşkta umut duygusu aşılarlar. Neşeli ve sevecen aşıktırlar. Aldatmaya meyillidirler.

Beyaz
İstikrarı, devamlılığı, temizliği simgeler. Beyazın kişiyi dengeye kavuşturduğu ve canlandırdığı da söylenir. Nazik, yumuşak, alçakgönüllü ve asil bir renktir. Ayrıca beyaz masumiyetin, saflığın da sembolüdür. Aşk rengi beyaz olanların; mor rengindeki gibi asilliği ön plana çıkaran bir yapıları vardır.

Kahverengi
Tam bir denge rengidir. İnsan hareketlerini hızlandırır. Kahverengi ağırlıklı olan yerlerde uzun süre oturmak güçtür. Aşk rengi kahverengi olanların; dengeli, doğal bir aşk yaşantıları vardır. Vericidirler. Paylaşımcı ve sakin bir ilişki ararlar.

Turuncu
Neşenin ve bilgeliğin rengi olarak tanımlanır. Sosyalleşmeyi ve yardımlaşmayı arttırır. Aşk rengi turuncu olanların; duygusal, hassas ve yapıcı bir yapısı vardır. Canlı, yaratıcı bir aşk yaşarlar.


TenderYeşil benim rengimRose


Dark Face - avatarı
Dark Face
Ziyaretçi
3 Haziran 2011       Mesaj #3
Dark Face - avatarı
Ziyaretçi
Karakter analizi sonuçlarına göre renginiz ve siz...

BEYAZ renge göre karakter analizi

Kadınlar:
Beyaz rengi seven kadınlar, kalbinin saf ve temiz duygularla yüklü olduğunu ortaya koyuyor demektir. Nezaket kurallarına uyabilen, yumuşak, alçakgönüllü biri olmanın yanında, asil ve iyilikte onun meziyetleri arasında sayılabilir. Gösterişli ve gürültü patırtılı neşeli bir yaşam onun için cazip değildir. Evi onun her şeyi, başka insanlara yardım da hedefidir. Neşeli olabilir ancak genel olarak sakin ve sessiz bir yapıdadır. Yaratılış gereği düzeni olması, elinin her işe yatkın olması ve becerileri onun diğer yanlarıdır. İtinalı ve pozitif düşünce tarzı, zaman içinde sert ve acımasız birisi yapsa dahi adaletli ve doğru insan olması başkalarına karşı dürüst davranmasını sağlamaktadır.
Erkekler:
Beyaz seven bir erkekler karakter analizi sonuçlarına göre korkak ve de çekingen bir yapıda değil, tersine zalim ve soğukkanlı bile olabilirler. Heyecanını dışarı yansıtmayan, sabit ve sakin yapılı bir insan kimliği bu kişilerin karakter analizi sonucunu göstermektedir. Onların yaşamında telaş olmaz, aşırı derecede titiz yapıdadırlar. Pratiğe önem verirler, güçlü bir hafızaları olması için ise hiç bir çaba göstermezler. Sabırlı, enerjik ve aşırı güven duygularına sahiptirler. Sağlam yapılı vücutları, sır dolu ikilemli de bir kişilikleri vardır. Bir de cömert ve kişilere yardımda atılgan olmak hiçbir zaman için çekinmezler.

SARI renge göre karakter analizi
Kadınlar:
Sarı rengin parlak ancak koyu ton olanını seven kadın, dedikoduya meyilli fazla olan bir insandır. Davranış, hareketlilik bakımından da durağan bir tablo sergilerler. Yüzleri boş ve manasız baktığı zaman bilesiniz ki, konuşulan konu ağır, onlar bakımından oldukça çok yüksektir. Ancak konu hafifleyip de dedikodu safhasına girdiği zaman, işte onları o an tutamazsınız. Sarıyı seven bu kadınlar özünde negatif kimseler değillerdir. Ama, bilmek isteme, herkesle en ince detayına kadar alakadar olmaları, her şeyi bilmek istemeleri, bu kişileri çekilmez kılmaktadır. Cömert olamamalarına karşı, şayet pozitif bir günlerinde iseler herkese yardım edebilirler.
Erkekler: Bir erkeğin önüne pek çok renk koyup da seç dediğinizde, şayet sarı rengi seçer ise, o erkek bilmeyerek de olsa biraz korkaklığını ortaya koyuyor anlamı taşır karakter analizi açısından. Ama onu korkutan manevi anlamda korkular değil, maddesel anlamdaki korkulardır. Düşüncelerini dobra olarak söylerler, karşı düşüncelerden de zerre kadar çekinmezler. Herkesin kendisine merakla bakmasın neticesinde hoşlanan yapısı itibarıyla ara sıra, rengarenk kıyafetler de giyebilirler. Kendi ile alakalı konularda büyük övünç duyarlar, sözleri ara sıra abartı noktasına varmaktadır. İnsanlarla iyi geçinen bir yapısı olmasının yanı sıra kadın arkadaşları azınlıktadır.

TURUNCU renge göre karakter analizi
Kadınlar:
Sıcakkanlı yapının sahibi, iyi kalpli, dost bir insan istiyor iseniz, turuncu ve bu rengin tonlarını seven bir kadın olukça idealdir. Onların gösterdikleri karakter analizi belirtileri soğukluk, sertlik onların kitabında yok gibi bir şey diyebiliriz. İnsanlara göstermiş oldukları ilgi daima dengeli ve sevecendirler. ne çok uzak ne de yakın davranırlar. Tam olarak orta kararın her an için aşırılıktan çok daha iyi olduğunu savunurlar. Kendisine bir zarar verildiği takdirde bağışlayıcıdır, asla kindar olmayan, kızdıklarında kesinlikle bağırıp çağırmayan tiplerdir. Bu kişinin en büyük meziyetlerinden biri de, hakkını savunma bunu karşısındakine onu kırmadan, üzmeden yapmasını çok iyi bilmesidir.
Erkekler: Turuncu rengi seven erkekler ise de aynı turuncu seven kadınlarda olduğu gibi, dengeli, ılımlıdırlar. Anlayış gücü, sabır gücü, sevecenlik, dayanma gücü onlarda da vardır. Hoşlarına gitmeyen bir şeylere ise asla müsaade etmezler. Böylelikle bir kişi orta yaş gurubunda ise, bütün çocukların sevdiği saydığı bir baba, bir dost olmaları onların karakter analizi belirtileridir. Şayet çocukların yapmalarına müsaade edilmeyen şeylere onlar, alçakgönüllü ve sevecen kişilikleri sebebinden izin verirler. Ama hiçbir an için de çocuklarının şımarmasına izin vermezler. Kavgalar, tartışmalar onların barış sever karakterleriyle hiç bağdaşmadığından dolayı bu gibi durumlardan daima kaçarlar. Bu belirtiler karakter analizi sonuçlarının bariz göstergeleridir.

PEMBE renge göre karakter analizi
Kadınlar:
Ahenkli, neşeli kadınların rengidir pembe. Yürek kıpırtıları sanki uçar gibi olan, mutlu kişilerdir bunlar. Ancak, asla aşırılıkları, hafif davranışları yoktur. Gereken durumlarda ise ciddi, ağırbaşlı, sorumluluklarının bilincinde olabilirler. Hayatın, pek çok ağır konu ve gerçeklerden oluştuğunu bilirler ve sadece neşe için yaşamamayı öğrenmiş bir ruh halleri vardır. Utanma hisleri, çekingenliklerini saklamasını becerdikleri gibi, bunu çok nadir olarak dışa vururlar, coşku, ateşli olma, fırtınalar içersinde yaşamaktan oldukça çok uzaktırlar.
Erkekler: Pembe rengi tercih edenlerin karakter analizi belirtileri, manevî anlamda yapıları çok güçlü olamayan kişilerdir. Onlarda cesaret, atılımcılık aramamalısınız. Yavaşlıkları onları uysal yapı sahibi yapmıştır, konuşmaları da bu doğrultudadır. Bitmek bilmeyen, devamlılık arz eden bir sinir, heyecan durumu içersindedirler. Alınganlık, hassasiyet durumları da bu sebeptendir. Onlar için dost kazanma, çevrelerinkileri memnun etme en baş görevdir. Olayların beraberindeki tartışmaların dozu arttıkça oradan kaçmak açısından şayet bir yol bulamazsa, bu seferde her söylenileni yapması kaçınılmazdır. Ancak bütün bunları da yapar iken, kendilerinin tersine etrafın huzurunu daha çok düşünürler.

KIRMIZI renge göre karakter analizi
Kadınlar:
Kırmızı, tüm renklerin içinde en çok ilgi uyandıran bu rengi seven kadınlar, neşeli, yaşam dolu, hayattan zevk almasını bilen kariyer sahibi kişilerdir. Dengesizdirler de bazı zamanlar. Hemen heyecana kapılırlar, çabuk kızarlar, öfkelenirler. Amatörce de olsa dans etmekten, şarkı söylemekten hoşlanırlar, bundan zevk alabilirler. Asla somurtkan, durağan bir durumda olamazlar. Etrafları onlar açısından önemli değildir. Her kim ne düşünürse düşünsün umurlarında olmaz, kendi yaşamlarının arkasında durarak; Bu benim yaşantım, size ne oluyor der gibi bir ifade ile kendilerini anlatırlar.
Erkekler: Korkusu asla olmayan, cesur, sosyal olan bu kişiler, tam bir karakter analizi belirtisidir. Onlara kabadayı bile dersek abartmamış oluruz. Tehlike sinyali onlar için günlük, olağan bir davranışlardandır. Gülmek istedikleri durumlarda bile tehlikeye girerek gülerler. Daima kendi bildikleri en doğru olduğu için, toplum adetleri onları asla ilgilendirmemektedir. Şaşırtıcı işler yapmak konusunda da üstlerine yoktur, küçük ya da büyük olmaları onların havai olmalarının önüne kesinlikle geçemez. Bu onların yaramazlıklarla dolu olan dünyalarının bir parçasıdır. Gene de onlar çevrelerinin rengi tanınır, gerek onlarla gerek de onlarsız bir çevre zor düşünülür diyebiliriz.

SİYAH renge göre karakter analizi
Kadınlar:
Siyah renk seven, hüznün ve kederin kadınıdır. Yaşam serüvenleri hayal kırıklıkları ve aldanmalarla geçer. Çevreden yaşam dolu, neşeli görülseler de somurttukları günler boyunca hayalet gibi gezdikleri de olmaktadır. Aslında içteki gerçeklerin bir biçimde dışa vuruş şeklidir, nedeni ise o dışa vuran taraf, onların gerçek yüzleri olmasıdır. Bu kadınların kimi de sert ve soğuk olurlar. Siyah rengin parlak, gösterişli olanını seçen kadınlar ise, öbürlerine hiç benzemezler, neşeli, mutlu, huzurdan hoşlanan, keyif alan kişilerdir.
Erkekler: Siyah
renk seven erkekler, düşünce özgürü ve düşünceli olanlardır aynı anda sert kişiliklidirler. Yaşamdan zevk almayı bilmezler, şayet böyle bir zevk alma olayı onlar için, günah sayılır, soğuk kalmayı tercih ederler. Ancak başkalarının yaşamı söz konusu olduğunda, karışmadan duramazlar, tepede olduklarında herkesin hayatını kontrol etmek gibi bir dürtüleri ortaya çıkar, durmadan öğüt verirler, bunu da iyi niyetle yaparlar ancak, çevreleri bunu asla anlayamaz, bu yüzden de negatiftirler, bu hayat, gelecek hayatların bir hazırlık dönemi niteliğindedir.

YEŞİL renge göre karakter analizi
Kadınlar:
İğneleyici tarzdaki cevapları seven, alaycı, hazır cevap insanlardır. Özellikleri de kıvrak zekalı olmalarıdır, bu rengi seven kadınların, yaşamda başarılı olamayanları genel olarak, alaycı, pısırık, fesat duygular taşımalarındandır. Çoğu zaman bir alaycı üsluba, espri savurganlığına sahiptirler. Bu nedenle ağız dalaşında onlarla baş edebileceğinizi hiç düşünmemelisiniz. Etraflarına karşı duyarlı olmaları, olanı biteni anlamalarına oldukça çok yardımcı olur. Ancak beyinleri hareketlidir, bedenleri değil. Çoğunda sabırsızlık mevcuttur, uzun, yorucu işler onların ilgisinde değildir, insanı yarı yolda bırakırlar.
Erkekler: Yeşil huzursuz, düşüncesiz erkeklerin sevdiği bir renktir. İyi kalplidirler, istemeden de olsa ara sıra kalp kırabilirler. Para pul onlar bakımından önemli değildir, bu yüzden ellerindeki paranın en azından yarısını dağıtırlar. Her şey onları mutlu edebilir, başkalarına da çok fazla güven duyarlar. Eğlence hayatı, zevk onların sembolleridir. Eğlenemedikleri günlerin kaygısına düşerler, yeşil rengi seven kadınlar gibi onlarda esprili, sohbetleri dinlenen kişilerdir. Kendisini dinleyen birilerini buldukları zaman uzunca anlatılarda bulunmaktan hiç kaçınmazlar. Nedeni ise onlar güzel konuşma gibi bir meziyete sahip olduklarını bilirler. Bunun yanında sorumluluk sahibi olma duygusundan uzaktırlar. Ancak her şeye rağmen sevimli insandırlar, geçinilmesi kolay, karşısındaki kişiyi mutlu eden bir karakterleri vardır.

MAVİ renge göre karakter analizi
Kadınlar:
Mavi rengi tercih eden kadınlar son derin duygulara sahiptirler. Bir şeye sevinmeye görsünler, onu abartma yolu ile en üst noktaya çıkarırlar, üzüntüleri de aynı bu biçimde gösterirler. Duygusal alanda da iniş, çıkışları ani, hızlı olur, tıpkı sevinç ve üzüntüde olduğu gibi, bu duygu kontrolsüzlüğünden doğan ahenksizlik onları şaşkına çevirir. Bana neler oluyor böyle dediğini duyar gibi olursunuz. Daimi olarak korkuları vardır, her türlü telkin, tedavilere rağmen o korkuları ile yaşamayı tercih ederler. Korkunun temel kaynağı da kendisidir, o bunu bilerek korkar. Çevrelerine karşı ise sevgi dolu, cömerttirler. Çevreleri onlar bakımından oldukça çok önemlidir, nedeni ise kendisinden kaynaklanan şikayetleri devamlı olarak çevresine aktararak teselli bulurlar. Bu hal kimseyi gücendirmez, tersine o kişinin samimi biri olduğuna inanırlar, ona saygı gösterirler.
Erkekler: Mavi rengi seven erkekler, kadınlarına nazaran çok daha sakin, daha dengeli olurlar. Çalışıp, yaşamlarını kazanmak zorunda olduklarının farkındadırlar. Onların iş hayatlarında fırtına estiren duygusal hislere de yer yoktur. Mavi rengi seven erkekler iş yaşamlarında duygularına duvar çekerler. Yöntemi değil, içlerinin sesini dinleyerek çalışmayı tercih ederler. Bu sebepten de yönteme dayanan işlerde başarı gösteremezler, ancak sisteme dayanmayan işlerde hep bir numaradırlar.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
melike - avatarı
melike
Ziyaretçi
3 Kasım 2011       Mesaj #4
melike - avatarı
Ziyaretçi
KIRMIZI: Güçlü, canlılığı uyaran, fiziksel cesaret veren, uyarıcı, görsel etki bırakabilen, gerginlik ve saldırganlık yaratabilen bir renktir. "Savaş ya da kaç" içgüdüsünün aktif hale gelmesi ile ilişkilidir.

YEŞİL: Evrensel sevgi, huzur, yenilenme, güven verme, çevresel farkındalık, denge ve barış gibi duygular yaratır.


MAVİ: Temel olarak teskin edici, konsantrasyon artırıcı, zihinsel dinlenmeye yardımcı, huzur verici olarak etki bırakırken, soğuk ve duygusuz etki de bırakabilmektedir.


SARI: Heyecan, kendine güven, dışa dönüklülük, dostluk ve yaratıcılık hissi yaratır. Göz en fazla sarı renge duyarlı olduğu için, çabuk algılanabilmektedir. Bu ise sarıyı favori renkler arasına sokmaktadır.


BEYAZ: Genellikle saflığın ve temizliğin sembolüdür. Doğruluk ve güven veren bir anlam taşır. Ancak gözü çabuk rahatsız eder.


SİYAH: Ciddiyet ve ağırbaşlılığı çağrıştırır. Çoğu zaman keder, ölüm ve karanlığın ifadesidir.


GRİ: Renksizdir. Güçlü bir duygu yansıtmaz.


MOR (Menekşe): İnsanda karamsarlık, pişmanlık, korkaklık, yaratabileceği gibi tam tersi duygular da yaratabilmektedir. Gücün ve ruhsallığın gücü olarak algılanabilmektedir.


TURUNCU: Güneşin parlaklık ve sıcaklık hissini verir. Güçlü bir aktiflik etkisi vardır. Dışa dönük ve yaşam gücünü artıran bir anlam yaratır.


PEMBE: İncelik, saadet ve zevk veren duyguları ifade eder. Bunlar ise kadınsı duygular olarak kabul edilir. Bu nedenle kulüpler tarafından fazla rağbet görmemektedir.


KAHVERENGİ: Ciddiyet, sıcaklık, sağlamlık gibi hisler yaratır. Daha çok yetişkinlere hitap eder. Zaman zaman melankolik duygular da yaratabilir.



Sevgilerimle ve saygılarımla
Msn Happy
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Heulwen - avatarı
Heulwen
VIP VIP Üye
16 Kasım 2011       Mesaj #5
Heulwen - avatarı
VIP VIP Üye
Renklerin etkileri, anlamları, renklerdeki psikolojik etkiler

Mavi, yalnızlığı, üzüntüyü, depresyonu, bilgeliği, güveni ve sadakati simgeler. iş görüşmelerine mavi giyerek gitmek kararlılığı ve bağlılığı ifade eder.

Mavi, en popüler renklerden biridir. Fakat yiyeceklerle ilisşkili olarak mavi kullanılacağında dikkatli olmak gerekir çünkü mavi doğal bir istah kapatıcıdır ve bazr durumlarda itici etki yaratabilir.
Mavi, bütün renkler arasında en iştah kapatici renktir. Doğada mavi renkli yiyecek çok ender bulunur. Mavi yiyecekler insana itici gelir çünkü ilk çağlarda atalarımızz yiyecek ararken zehirli yada bozulmuş yiyeceklerden uzak durmayı öğrendiler. Genelde bu yiyecekler mavi, mor yada siyah olarak görünüyordu. Deneyler sırasında katılımcılara mavi boya katılmış yiyecekler ikram edildiğinde hemen hemen hepsi iştahini kaybetti.
Mavi, sinir sistemini rahatlatır. Kırmızının aksine zihni rahatlatan bir etkisi vardır ve insanların biraz daha düşünceler içine dalmasına yol açabilir. Huzurlu ve sakin bir mavi yatak odası için ideal bir renk olabilir, çünkü vücudun sakinleştirici kimyasallar salgılamasına yol açar. Fakat mavinin daha koyu tonları soğuk ve iç karartıcı gelebilir.
Mavi, ile boyanmış ortamlar, cok koyu renkli olmadığı sürece üretimi arttırır. Araştırmalar göteriyor ki, öğrenciler mavi odalarda daha yüksek notlar almakta ve halterciler daha ağır yükleri kaldirabilmektedir. Ayrıca insanlar mavi renkle yazılmış yazıları daha fazla akılda tutabilmektedirler.


Kırmızı, sıcak, ateş, kan, şehvet, aşk, samimiyet, güç, heyecan ve agresiflik gibi kavramları simgeler. Kan basıncını ve solunumu hızlandırabilir. insanları çabuk karar almaya ve beklentileri arttırmaya teşvik edici bir etkisi vardir.

Kırmızı, dikkat çekici bir renktir. Kırmızı renkteki kelimeler ve objeler insanların dikkatini hemen çeker. Dekorasyon ve dizayn yaparken kırmızı cisimlerin mükemmel olması önemlidir çünkü insanlar bu objeleri hemen farkedecektir. Arabalar konusunda kırmızı renk ile hırsızlık oranı arasında pozitif bir korelasyon vardır.

Kırmızı, duygusal olarak oldukca yoğun ve aşırı bir renktir. Kırmızı kıyafetler ruhu canlandırıcı olabilir. Bazı durumda kırmızı kıyafet enerji ve güç mesajı gonderir ama aynı zamanda catışmalara davet çıkarabilir.

Kırmızı, hakimiyet kuran bir renktir. Zemin olarak değil, vurgu yapmak için kullanılmalıdır.

Kırmızı, odalar insanı huzursuz eder fakat kırmızı renklerin dağınık olarak kullanıldığı odalar insanların zamanı unutmasına yol açar. işte bu yüzden barlarda ve gazinolarda kırmızı renge ağırlık verilir. Ayrıca iştahı açma etkisi nedeniyle restorantlar sık sık kırmızı rengi dekorasyon için kullanırlar.



Sarı, parlak limon sarısı gözu en çok yoran renktir. Bu parlak renkten yansıyan ışık gözleri aşırı derecede uyarır ve rahatsızlığa yol açar. Aynı zamanda sarı renk metabolizmayı hızlandırır. Odayı parlak sarıya boyarsanız bebeklerin ağlamasına ve büyüklerin sinirlenmelerine yol açarsınız. Ayrıca sarı sayfalı not defteri ve bilgisayar ekranında sarı renkli arka fon pek iyi bir fikir değildir; beyninizi uyararak konsantrasyonu arttırabilir fakat gözleriniz için zarar vericidir.

Sarı, az miktarlarda kullanıldığında parlaklık ve sıcaklık hissi verir. Şakacılığı, aydınlığı, yaratıcılığı, samimiyeti ve hayata karşı rahat bir tutumu simgeler. Tıpkı güneşli bir gün gibi davet çekicidir. Sarı güneş ışığı gibidir: kendinizi iyi hissetmek için orda olmasını istersiniz ama gözünüzün içine girmesini istemezsiniz.

Sarı, rengin pek çok farklı tonu vardır. Saf sarı bütün diğer tonlar arasındaki en neşeli ve güneşli olanidir. Fakat bir parça koyulaşmış haline bakmak daha keyiflidir. Soluk sarı dikkati, çürümeyi, hastalığı, kıskançlığı ve hilekarlığı simgeler. Sarı söz konusu olduğunda seçilen ton oldukça önemlidir.

Sarı, bu neşeli güneş rengi dikkat toplayan bir renktir. Bütün renkler arasında en gözle görülen ve dikkat çeken renktir.

Sarı, pek çok dinde ilahi varlığı simgeleyen bir renktir.



Yeşil, pek çok kavramla ilişkili olarak gelir, bunların içinde en güçlüsü ve evrensel olano doğadır. Buna bağlı olarak ayrıca yaşamı, gençliği, yenilenmeyi, umitleri ve dinçliği simgeler. Bazı kültürlerde orta yaşlardaki gelinler, doğurganlığı simgelemesi için yeşil giyer.

Yeşil, gözler için en rahat renktir ve görme gücünü arttırır. Sakinleştiricidir ve sinir sistemi üzerinde doğal bir etki yapar. Televizyona çıkmadan önce insanlar oturup sakinleşmek için yeşil renkli odalara alınırlar. Yeşil aynı zamanda hastanelerde de popüler bir renktir çünkü hastaların rahatlamasını sağlar.

Yeşil, rengin farklı tonları farklı mesajlar iletir:

  • Koyu Yeşil - Soğukluk, erkeksilik, tutuculuk ve zenginlik kavramlarını ifade eder.
  • Zümrüt Yeşili - Olumsuzluk.
  • Zeytin Yeşili - Barış.
  • Sarımsı Yeşil - Tüketicilerin en son tercih ettiği renk.
Yeşil, aynı zamanda Amerikan kültüründe parayı simgeler.


Portakal, sıcaklık , memnuniyet, verimlilik ve sıhhat ile ilişkilendirilir. Güçlü ve cömert bir görünümü vardır.

Portakal, en cok istah ile ilgili olan renktir.

Portakal, renginin gizliliği olmayan, geniş kapsamlı bir cazibesi vardır. Örneğin bir ürünün herkese uygun olduğunu ifade etmek için kullanılabilir yada pahalı bir uygun fiyatlı gibi algılanması sağlanabilir.



Siyah, tartışmalı bir renktir. Bir taraftan karanlık güçler, suç ve kötülük ile düşünülürken diğer taraftan sadakat, sebat, dayanıklılık , ihtiyat, bilgelik ve güvenilirlik ile ilişkilendirilir. Bir tarafta yönetim ve güç anlamına gelirken diğer tarafta acı, keder ve yas anlamına gelir.

Siyah, pek çok insan için kıyafet rengidir. Bazıları siyahi güçlü ve ciddi görünmek için kullanır. Bazıları ise daha zayıf gösterdiği için tercih eder. Ayrıca siyah sık ve zarif olarak kabul edilir.



Beyaz, saflığı, temizliği ve masumiyeti simgeler. Pek çok kültürde gelinler beyaz giyer. Ayrıca temizliği simgeler. Doktorlar, hemşireler ve labaratuvar teknisyenleri steril olmak için beyaz giyerler.

Beyaz, ışığı yansıtırve ortamı serin tutar. Dolayısıyla yaz ayının kıyafet rengidir. Genel olarak serin ve canlandıran bir his verir.



Mor asalerin rengidir. Lüks hayar zenginlik ve zarefeti simgeler. Aynı zamanda romantizimin duygusallığın ve tutkunun rengidir.

Mor, doğada ender bulunan bir renktir. ilkel zamanlarda insanlar bazı deniz kabuklularını kullanarak mor rengi elde etmişlerdir. Oldukça zor bir çalışmadır. Bazı insanlar mor rengi, gösterişli havasından dolayı dekorasyonda kullanmayı sever. Bazıları ise suni bir renk olarak algılar.



Kahverengi, toprağın ve ahsabin rengidir. Sağlam ve güvenilir bir his verir. Kahverengi doğal, rahat ve açıkk bir atmosfer yaratmayı sağlar. Durağanlık, güçlülük, olgunluk ve güvenilirlik mesajları iletir.

Kahverengi, genelde erkeklerin favori rengidir.

Kahverengi, bazı tonları yıpranmış ve eskimiş havası verir.



Pembe, en romantik ve narin renktir. Aynı zamanda sakinleştirici bir etkisi vardır. Araştırmalar gösteriyor ki, pembe insanları yatıştırıyor ve kalplerini yumuşatıyor.

Dr. Alexander Schauss, hapishane demirleri pembeye boyadığında mahkumların arasında agresif davranışın azaldığını ifade etmiştir. Dr. Schauss'a göre "insan sinirlenmek istese bile pembe rengin yakınında başarılı olamaz. Kalp kasları yeterince hızlı hareket etmez. Pembe enerjiyi çeken bir sakinleştirici gibidir. Hatta renk körleri bile pembe ile sakinleşmişlerdir" . Fakat sonradan yapılan araştırmalar gösteriyor ki bu tur bir etki []maalesef kısa sürelidir. Görünüşe göre vücut normal seviyesine geri döndüğünde bu sefer daha agresif bir ruh haline girebiliyorlar.
Candy_Girl - avatarı
Candy_Girl
Ziyaretçi
2 Ocak 2012       Mesaj #6
Candy_Girl - avatarı
Ziyaretçi
200px ColorRotateHr


İki ana rengin karışımıyla ortaya çıkan ara renk, karışıma katılmayan ana rengin tamamlayıcısı olur. Kırmızı için yeşil, mavi için turuncu, sarı içinse mor tamamlayıcı renk işlevi görür. Aynı zamanda birbirlerine karşıt olan bu renkler birlikte kullanıldıklarında da denge oluştururlar.

Sarı: En parlak renk. Dikkat çekmek için çığlık atar; bu yüzden uyarı ışıklarında sarı tercih edilir. Ayrıca dikkat çekiciliğinden dolayı dünyada taksiler sarıdır. Sonbaharın da baskın renkleri sarı ve sarı-turuncu, duygularımızı yakalayan, güçlü bir çekiciliğe sahiptir. Neşeyi anlatır. Sarı zeka ,incelik ve pratiklikle de ilgilidir. Toplumsal yaşamı ve birlikte çalışmayı yansıtan bir anlamı vardır. Geçiciliğin sembolüdür.Sarı ayrıca hüzün ve özlemin rengidir. Sonbaharın tüm hüzünlü güzelliğinde onun her rengini izlemek mümkündür.

Kırmızı: En uzun dalga boyuna sahip olan kırmızı renk, özellikle de koyu bir arka plan ile birlikte kullanıldığında öyle şiddetlidir ki, bir görüntüde yer alan küçücük kırmızı bir leke bile görüntünün her yerini etkiler. Bu renk canlılık ve dinamizmle ilgili bir renktir. Mutluluğu temsil eder. Kırmızı renk, fiziksel olarak; ataklığı, canlılığı ve duygusal bağlamda; bir işi sonuna kadar götüren azmi ve kararlılığı gösterir.
İştah açar. O yüzden dünyadaki gıda firmalarının çoğu logosunda kırmızıyı kullanır. Kırmızı tansiyonu yükseltir, kan akışını hızlandırır. Yanlış bir inanış vardır; boğaların kırmızıya saldırdığı sanılır. Oysa boğalar renk körüdür. Kırmızıya değil, kendilerine sallanan koyu renkli beze saldırır.

Pembe: Kırmızı ile mavinin birleşmesi ile elde edilen pembe renk, kırmızı gibi canlılık verir ama daha yumuşaktır. Mavi renk erkeklerin, pembe ise bayanların rengi olarak bilinir. Neşe ve mutluluk veren bir renk olan Pembe aynı zamanda hayallerin ve aşkın rengidir.

Mavi: Dünyanın hakim rengi olan mavi çekingen bir renk; dinlendiriciliği ve edilgenliği anlatır. Koyu tonlarda ya da yoğun olarak kullanıldığında moral bozan, kasvet veren, açık tonlarda ya da beyazla karışık kullanıldığında, yatıştırıcı ve güven veren bir etki yaratır.Vücudumuzda boğaz bölgesini yansıtan bir renktir. Mavi renk gökyüzünün ve geniş ufukların, denizin simgesidir. Sınırsızlığı ve uzak bakışlılığı simgeler. Huzuru temsil eder ve sakinleştirir. Araplar mavinin kan akışını yavaşlattığına inanır, nazar boncuğu o yüzden mavidir. Batıda intiharları azaltmak için köprü ayaklarını maviye boyarlar. Duvarları mavi olan okullarda çocukların daha az yaramazlık yaptığı saptanmıştır.

Yeşil: Sessizliği anlatır. Duygusal olarak bizi en çok etkileyen bir organımız olan kalp organının , bu rengin yaydığı enerji alanında olduğu düşünülür. Doğanın ve baharın rengidir. Güven veren renktir. O yüzden bankaların logolarında hakim renktir. Yeşil yaratıcılığı körükler. Bu yüzden büyük lokanta mutfaklarında yeşil tercih edilir. Hastanelerde de yeşil rahatlatıcı özelliği nedeniyle kullanılır. Yeşil alanda insanların daha az mide rahatsızlığı çektiği saptanmıştır.

Mor: En kısa dalga boyuna sahip olan mor, geleneksel olarak asaletle ilişkilendirilir. Yakınlık ve güzelliğe de işaret eder. Eskiden beri ihtişam ve lüksün son basamağı olarak düşünülür. Tarih , yüksek sınıfların, saray mensuplarının daima morla bezendiklerini kaydeder. Nevrotik duyguları açığa çıkardığından, insanların bilinçaltını korkuttuğu saptanmıştır. İntihar edenlerin beğendiği renktir.

Nötr renkler, beyaz, siyah ve kurşuni gibi tarafsız renklerdir. Bunlar belli başlı bir renk özelliğinden ziyade, çeşitli renklerin elde edilmesine yardımcı olurlar. Nötr renkler, dinlendiricidir; doyurucu manalı ve olgun bir etkileri vardır. Bunlardan siyah renk, derinlik ve karanlık beyaz ise aydınlık, temizlik ve yakınlık hissi yaratır.
Renklerin özelliklerine göre, meydana getirdiği ve aksettirdiği değişik havadan, insan ruhu çeşitli şekillerde etkilenir. Yerine göre bir huzur, ferahlık ve sakinlik verebileceği gibi tersine kötümserliğe de neden olabilir. Bununla beraber renklerin üzerimizde bıraktığı etkiler; özel durumumuza, ruh halimize ve tabiat şartlarının mevcut reaksiyonlarına bağlıdır.

Bu renklerin elde edilişi...

TURKUAZ................mavi + yeşil + beyaz
MOR........................kırmızı + mavi
YEŞİL......................sarı + mavi
PEMBE....................kırmızı + beyaz
TEN RENGİ.............kahverengi + beyaz + çok kırmızı
BORDO...................kırmızı + siyah
TURUNCU...............sarı + kırmızı
YAVRU AĞZI...........sarı + siyah + beyaz
GRİ.........................siyah + beyaz
AÇIK YEŞİL.............turkuaz + siyah
AÇIK YEŞİL.............mavi + yeşil + siyah + beyaz
KÜF YEŞİLİ.............mavi + yeşil + az siyah + beyaz
KAHVERENGİ.........sarı + siyah + kırmızı
KAHVERENGİ.........turuncu + siyah
KAHVERENGİ.........turuncu + mor
KAHVERENGİ.........kırmızı + yeşil
TABA-KREMİT.........kırmızı + kahverengi
TABANIN TONU......kahve + kırmızı + sarı
LACİVERT...............kırmızı + çok mavi
ALTIN SARISI..........sarı + kahve
HAKİ YEŞİL.............kahve + yeşil
ZEYTİN YEŞİLİ........mavi + açıkyeşil
YAĞ YEŞİLİ.............sarı + az siyah
GÜL KURUSU.........mor + kırmızı
AÇIK BAKIR.............yaldız + kahve + kırmızı
FÜME......................lila + mor
LİLA.........................mavi + kırmızı + az beyaz
sybelisis colorwheel1
Son düzenleyen _Yağmur_; 3 Ocak 2012 08:52 Sebep: Aktif linkler kaldırıldı.
aleyna_09 - avatarı
aleyna_09
Ziyaretçi
17 Nisan 2012       Mesaj #7
aleyna_09 - avatarı
Ziyaretçi
Renklerin insan psikolojisi ve davranışları üzerinde önemli etkileri olduğuna dikkat çeken uzmanlara göre, sevilen renkler aynı zamanda kişiliği de ele veriyor.Psikiyatrist Nihat Kaya´ya göre, son 10 yıldır geliştirilmeye çalışılan kromoterapinin (renklerle tedavi) geçmişi ilk çağlara kadar uzanıyor. Bu yöntemin işlevini çeşitli içimlerde ve sistemler içinde renkler kullanılarak kişilerin sinir sistemleri dengelemek ve böylelikle bazı hastalıkların önüne geçmek oluşturuyor.
Kromoterapide uygulanan başlıca sistemler, “hastaların giysilerinin rengini değiştirmek, pencerelerinde ayrı renklerde cam kullanmak, lambaların rengini farklılaştırmak, suyla belli renk birleşimi oluşturmak” şeklinde sıralanıyor. Kromoterapide renk dengelerinin yanı sıra meditasyon, iyi beslenme, uygun bir çevre düzeni gibi ayrıntılar da önem taşıyor. Kromoterapide renkler ve anlamları ise şöyle:
Mavi: Genellikle yıldızları, geceyi, insan sıcaklığını, kalıcı ve derin duyguları, düşünceyi ve dinlenmeyi simgeler. Maviyi sevenler genellikle romantik ve duygusal bir kişiliğe sahiptirler. Yalnız maviyi kesinlikle benimsemeyenlere de dikkat! Bu kişiler de romantiktir, ama duygularını farklı biçimde göstermektedir. Giyside mavi, sosyal bir kişiliğin göstergesidir. Çevreye uyumu hatırlatır. Mavi giyenlerin ´ciddi ve iyi bir insan´ olduğu imajı yaygındır. Yatak odası, banyo ve çalışma odası için ideal renktir. Sinir sistemi bozukluğuna da bire birdir. Bu nedenle sıkıntılı olduğumuz zaman denizi ya da gölü seyrederek yatışmamız, sakinleşmemiz söz konusu olabilir.
Kırmızı: Hareketi ve hızı simgeler. Kırmızı sevenler, duyguları yoğun yaşayan kişilerdir. Ne var ki, aşırı kırmızı sevgisi, kişide aynı zamanda despotik bir yan ve sinirli bir kişilik göstergesi de olabilmektedir. Başkalarının dikkatini çekmek isteyenler kırmızı renkli elbiseler giyerler. Yemek masasının kırmızı bir çiçekle ya da kırmızı peçetelerle süslemekte atmosferi daha sıcak bir hale getirebilir. Ayrıca erotizmin de vazgeçilmez renkleri arasındadır.
Sarı:Güneyin rengi; aynı zamanda umudun, ilginin, iyimserliğin ve evrensel aşkın rengidir. Sarıyı sevenler genellikle herkesle konuşan, geniş bir kültür hazinesine sahip sosyal tiplerdir. Elbiselerinde bu rengi tercih edenler, iyimser ve neşeli kişilerdir.
Kahve: Bu rengi sevenlerin tipik özelliği, heşeyin mükemmel olmasını istemeleridir. İçinde bulunulan ortamı sıcak gösteren bu renk oturma odası ve salon dekorasyonunda sıkça kullanılır.
Yeşil: Dikkatin ve konsantrasyonun rengidir. Bu, yemyeşil bir ormana dalan kişideki ilk refleksi olması ile izah ediliyor. Bu rengi sevenler, sağlam bir iradeye ve başkalarını kontrol etme yeteneğine sahiptirler. Aşırı yeşil, kişinin süper denetimini, hafif yeşil ise boşvermişliği simgeler.
Siyah: Varolma ve gençlik başkaldırısının tipik rengidir. Korku ve umutsuzluğun yanı sıra ölümü de çağrıştıran siyah seromoni ve tören giysisi rengi olduğu gibi cazibenin de rengi haline dönüşebiliyor. Ölçülü kullanılıdğı takdirde, dekorasyonda belli bir zerafetin işaretidir.
Beyaz: Bütün toplumların kutsal rengidir. bazılarında ´ölümü´ simgeleyen beyaz, aynı zamanda ´öteki hayatın´ başlangıcı sayılıyor. Bu rengi sevenler, çatışmadan uzak, farklı ve özgür bir dünyanın arayışı içinde olan insanlardır. Beyaz, aynı zamanda saflığın ve aydınlığın simgesidir.
Pembe: Kadınlara huzur veren bir renktir. Kimileri açık, kimileri daha sivri tonların düşkünüdürler. Oysa erkeklerin çoğu pembeyi ´iğrenç, sıradan´ bir renk olarak değerlendirir. Pembe, erkekleri kaçırır ve isteğini söndürür.
Mor: ´Erotizmin sonu´ anlamını taşıyan renktir. Mesleki açıdan da ikili ilişkiler açısından da seçilecek en yaşlı renktir. Sanatçı ruhlu insanların, meraklarını fantezileriyle yaşayanların tutkun oldukları bu renk, işin ehili aşıkların kopamadıkları renkler arasında yer alır.
Gri:Ağırbaşlılığın, sadakatin ve sessizliğin simgesidir. Bu rengi tercih eden insanlar, genellikle işlerine gereğinden fazla önem veren, ciddi ama asla hırslı olmayanlardır. İkili ilişkilerde de gözleri yukarda değildir.
esat - avatarı
esat
Ziyaretçi
20 Nisan 2012       Mesaj #8
esat - avatarı
Ziyaretçi
Renklerin Anlamları:
Beyaz: Saflığı, temizliği ve istikrarı ifade eder.
Siyah: Gücü, tutkuyu ve çoğu ülkede matemi temsil eder.
Mavi: Sonsuzluğu ve özgürlüğü ifade eder.
Yeşil: Doğanın ve huzurun rengidir.
-Koyu Yeşil - Soğukluk, erkeksilik, tutuculuk ve zenginlik kavramlarını ifade eder.
-Zümrüt Yeşili - Olumsuzluk.
-Zeytin Yeşili - Barış.
-Sarımsı Yeşil - Tüketicilerin en son tercih ettiği renk.
Kırmızı: Canlılık ve dinamizmin rengidir. Ataklık, azim ve kararlılığı ifade eder.
Sarı: En parlak ve dikkat çekici renktir. Neşe, zekâ, incelik ve pratikliği ifade eder.
Mor: Asalet, lüks ve itibarın rengidir.
Pembe: Neşe, güven ve rahatlığı ifade eder.
Turuncu: Dışa dönük olmayı ve güveni temsil eder
Lacivert: Sonsuzluk, otorite ve verimliliği ifade eder.
Kahverengi: Toprağın ve doğallığın rengidir.
Gri: Alçak gönüllülüğü ve dengeyi ifade eder.
Şeb-i Yelda - avatarı
Şeb-i Yelda
Ziyaretçi
11 Haziran 2013       Mesaj #9
Şeb-i Yelda - avatarı
Ziyaretçi
msxlabs.org

Renkler ve insan birbirlerine sımsıkı sarılırlar. Hiçbir insan yoktur ki, renklerin bir tonundan fazlasıyla etkilenmesin. Renkleri iç dünyamızın de-koruna göre bizler seçeriz. Seçtiğimiz renklerle de iç dünyamızın dekorunu, dış dünyamıza yansıtıp, paylaşmış oluruz. Belki de renkler, ruhumuzdan dış dünyamıza yansıyan şualardır. Renkler, dünyada insandan önce de vardı. İnsan dünyaya geldiğinde, renkleri hazır buldu. Bunların kendi iç dünyasına uygun olanım alıp, gerisini bırakmadı. İnsan, onlarla birlikte yaşamayı öğrendi. İnsan, renklere hükmedip, birkaç ana renkten, pek çok ara renkler üretebilir. Fakat insanın iç dünyasına hitap eden renge hiç kimse dokunamaz. İnsan onu hemen her yerde, aynı tonda, aynı canlılık ve parlaklıkta buluverir.
Renklerle insan kişiliğini tam olarak kategorize etmek elbette mümkün değildir. Renkler, kişilik hakkında ancak pratik birkaç fikir verebilir. Konunun uzmanları, uzun çalışmalardan sonra edindikleri bazı sonuç ve yorumlan açıklarlar. Renklerle insan ilişkisi ve kişiliği hakkında pek çok çalışma ve yorum vardır. Aşağıdakiler, bunlardan bize en tutarlı gelenlerin- dendir.
KIRMIZI: Kırmızı herkesin bildiği gibi, tutkunun rengidir. Bu rengi seven kişiler ise, tutku ve çalım meraklılarıdır. İç dünyalannda bastırdıktan fantezilerini bu renkle ifade etmek isterler. Ön plana çıkma meraklılarıdırlar. Kırmızı tutkunlannın çoğunda, panik atak ve agresif davranışlar dikkat çeker. Zarafet ve incelik gibi bir girişimleri pek fazla olmaz. Varsa ve yoksa onlar vardır. Onlann haricinde kimse yokmuş gibi yaşamaya özen gösterirler.
SARI: Favori rengi san olan kişilerin iç dünyaları hayli karmaşıktır. San seven kişiler çoğunlukla, daha güçlü bir portreyle karşılaştıklarında, onlann isteklerine pasif davranışlarla uyum gösterirler. Aslında kendi bildiklerini okuma meraklısı olan bu kimseler, idare-i maslahatçılıktan da geri durmazlar. San renk tutkunlan, yaşamın tadına tam olarak vakıf olamazlar. Her an için sıkıntılı ve huzursuz gibi bir halleri hemen göze çarpar. Yaşamlannda “bekle gör” politikası-nın vazgeçilmez yeri vardır. Kendileri plancı değildirler. Yapılan planlann da hemen hiçbirini beğenmezler. Eleştiri için bile zahmet edemeyecek kadar, fikir beyan etmekten kaçınırlar. Var olanla yetinmedikleri gibi, bul- duklan yeniye de daima burun kıvırmaktan geri durmazlar.
PEMBE: Pembeyi seven insanlar, kendilerini yenilemek, öğrenmek ve ilerlemek konusunda önemli bir çaba sarf edemezler. Gelişim yerine var olanla yetinmek onlan daha çok mutlu eder. İnatçı değillerdir. Dış dünyaları ve iç dünyaları sanki özel bir uyum örneğidir. İç dünyalanna hitap eden, hemen herkesle mükemmel bir uyum gösterirken, onlara hitap etmeyenleri de, öylesine idare ederler ki, hemen hiç kimseyi sert bir biçimde kırmazlar. Kimsenin etlisi, sütlüsü onları ilgilendirmez. Küçük objelerle kendilerini mutlu etmesini bildikleri gibi, etraflarmdakilerin mutluluğu için de gerekli vericilikten kaçınmazlar. Duygusaldırlar ama bunda da gayet ölçülüdürler. Bu renk tutkunlan için, gerçek gönül insanı demek yerin- dedir.
MOR: Bu rengi sevenleri herhangi bir konuda ikna etmek kadar zor ve sıkıntılı bir girişim yoktur. Bildiklerini de bilmediklerini de, kuşatmışçasına iddiaya kalkışmaktan çekinmezler. İddia ettikleri herhangi bir konuda mat olsalar bile, vaziyeti idare edip sonucu lehlerine çevirmekte pek ustaca manevraları vardır. İnatçılık diye bir kavramları yoktur. Bu, onların en tabi hâlidir. Kendileriyle muhatap olmayanlarla bin yıl bir arada kalsalar, muhatap olmazlar. Bu, onların içe dönüklüklerinden değil, yeniyle karşılaşmaktansa, iç dünyalarında fantastik düşler kurmayı tercih edişlerindendir. Ne aşk hayatlarında önemli bir başarının ne de iş yaşamlarında mükemmel sonuçların sahibi olamadıklarından yakınırlar. Bin bir türlü badirelere girip, çıkarlar ama bir çizik bile almadan kurtulmayı başarırlar.
SİYAH: Anaçlık, bu renk tutkunlarının mayasında var olan bir özelliktir. Bu renk tutkunlarının en önemli özelliği, ketum olmalarıdır. Ketumlukla birlikte, konuşmaları gerektiği yerde konuşmayıp, sonradan “şunları bunlan söyleyecektim ama yeri orası değildi” diyerek hayıflanırken, ketumiyetlerine de bahane üretmekten geri kalmazlar. Hemen her yerde otoritenin kendilerinin olmasını isterler. Bu onlarda öyle bir istemdir ki, her bulundukları yerde otorite kucaklarına bıraküsm, önlerinde herkes eğilsin, el – etek öpsün isterler de, bunun temini için hemen hiçbir şey yapmazlar. Abartıya bayılırlar. Onlar için bir, bini, bin, milyarı ifade eder. Ağdalı ve abar- tüı konuşmalarıyla kendilerini küçülttüklerini hemen hiç fark etmezler. Fiyaka ve çalımlüık, kırmızı renk tut-kunlarıyla âdetâ bir yarış içindedir.
YEŞİL: İç dünyalarında huzuru bulanların, doğallığın rengi olan bu ton, kişiyi alabildiğine mütevazı yapar. Yeşil renk tutkunlan, toprak gibi mütevazıdırlar. Ne kadar mütevazı olurlarsa o kadar huzurlu alacaklan- na öylesine imân etmişlerdir ki, hiçbir zaman onlan abartılı bulmak mümkün değildir. Kibir ve gurur onlara göre değildir. Fiyaka ve çalımlılık, doğa- lannda yoktur. Ne iseler o olduklannı haykırmaktan da geri durmazlar. Önder olma ve anaçlık yapmak gibi bir iddialan da yoktur. Önderlik ve anaçlık üzerlerine düştüğünde de, en mükemmel bir biçimde ifa etmeye çalışanlar, bu renk tutkunlandır. Bir lokma, bir hırka benzetmesi onlar için en uygun benzetmedir. Yaşamlarına baktığınızda, onları cimrilikten para harcamaya korkan tipler sanmak mümkündür.
Hattızatında cömertlikte sınır tanımazlar. Mutluluğun ne resmini ya-pabilirler, ne de tarifini ama kendüeri hem mutluluğun resmi, hem de örneğini oluştururlar. Fetbazlık ve kurguculuk, yaşamlarında hiçbir şekilde yer almadığı gibi, mürailikten de hoşlanmazlar. Zaten böyle bir şey yapmaya kalkışsalar da üstlerinden aşağı dökülür gider. İnatçı değil ama akılcıdırlar.
TURUNCU: Bu renk tutkunlannı mistik yoğunluğun tarafında bulmak mümkündür. İnanç, onlar için her şeyden önce gelir. Hiç boş zamanlan yoktur. Bir dakikayı kendilerine ayır- dıklan görülmez. İbadet düşkünüdürler. Öğrenmeye ve bilgiye fazla meraklı değillerdir. En sıkıntılı anlannda bile, işlerin yolunda gittiğine inanır, buna da başkalannı kolaylıkla inandırabilirler. İlginç rol yapma yetenekleri vardır. Tiyatro ve sinema gibi, görsel sanatta başarı elde ederler. Hırslı, aynı zamanda da azimlidirler, fakat disiplinsizlik ve dağınıklıktan hoşlanırlar. Gösteriş ve alımlılık, vazgeçilmez tutkuları arasındadır.
KAHVERENGİ: Romantik olmasalar da bu rengin tutkunlan, duygusaldır. Hem öyle duygusaldırlar ki, hemen biraz sonra ya kendileri veya binlerinin öleceğini görürcesine duygusallıktan ayrılmazlar. Aynı zamanda da neşelidirler. Her ne kadar yaşlanırlarsa yaşlansınlar, günlük yaşamlan- nın hemen bir bölümünü çocukluğa veya çocukça işler yapmaya ayırabilirler. Onlar için ne para ne de şöhret önemlidir. Zaten para ve şöhret hep önlerinden gelir. Siyasette, bilim ve fende başan sahibi olmak, onlar için sıradandır. Dehâlânn pek çoğunun bu tipler arasından çıktığı bilinmektedir. Lider vasıflan, onlan hemen her yerde aranan kişi yapar. Toprak kadar mütevazı değillerdir ama su kadar berrak olmayı hep başanrlar. İnançlany- la birlikte kararlüıklarım da kuşandıklarında, en sert kumandanlardan bile daha sert bir mizacın sahibi olu-verirler. Bir anda birkaç karakteri birden yaşamaları onlar için işten bile değildir. Neyi ciddi, neyi şaka olarak söylediğini anlamak için çok dikkatli olmak lazımdır. Yaşamlannın hemen büyük bir kısmında, hiçbir şeyi ciddiye almaz, ciddiyetten pek fazla da hoşlanmazlar. Sert ve yumuşak arası yapılan onlan mükemmel yönetici yapar.
GRİ: Soğukkanlılığın ve dura- ğankğm rengi olan gri tutkunlan, ha-reketlilikten ve neşelilikten hoşlanmazlar. Yapılannda bir yapaylık vardır ki, samimiyetsizlikleri hemen yüzlerinden okunuverir. Bu olumsuz yanlan dışında, öylesine sevgi doludurlar ki, bunu sadece iç dünyalannda yaşamayı hemen her zaman yeğlerler. İç dünyalannı başkalan da biliyormuş gibi davranır ancak, iç alemlerine ait hiçbir kınntıyı kimseyle paylaşmak istemezler. Kararsızlardır. Bir çorap alıncaya kadar, bütün renkleri ve modelleri elden geçirir, sonunda da hiç-birini beğenmez, sonraya bırakırlar. Serinkanlılığını aralayıp, onlan neşe-lendirecek veya heyecanlandıracak biriyle karşılaşmalan, bu tipleri bambaşka biri yapıverir. Yönlendirilmeye ve motive edilmeye son derece açıktırlar. Fikir alış verişi ve kolektif çalışmada başanlı, yaptıklanyla övünmeyen ve başanlannı pazarlamasını bilmeyen tiplerdir.
MAVİ: Arkadaş canlısı ve dostluk taraftan mavi renk tutkunlarının, hemen her ülkede, her şehirde ve her semtte bir dostlan veya ahbapları vardır. Ticaret ve mesleklerinde son derece başarılıdırlar. İnsan ilişkileri öylesine verimlidir ki, en olumsuz insanı bile birkaç zaman içinde, en olumlu biri hâline getirmeyi kolaylıkla başanrlar. İletişim ve sosyal bilimlerde ilerlemeleri sıradandır. Aritmetikle aralan hiç yoktur. Sayılar veya rakam- lann onlar için ifade ettiği önemli bir mana yoktur. Bundan ötürü müdür bilinmez ama parayla da araları hiç samimi değildir. Onlann cüzdanı hep başkalarında, başkalarının cüzdanı da kolaylıkla onlarda olabilir. Saygınlığı nasıl elde ettikleri merak konusudur. Hafızaları kuvvetlidir, dimağları ise çok seri çakşır. Zekilikte önlerinden giden bir başka insan tipine rastlanmaz. Zekâ ve bilgileriyle üstesinden gelemeyecekleri hiçbir iş yoktur. Bilimsel çalışmalarda sabırlı; dostluk, arkadaşlık ve kaynaşmada da son derece acelecidirler. Çocuklarınız arasında, mavi renk tutkunu biri bulunuyorsa, onlara özel eğitim aldırmanız gerekebilir. Çünkü; bu tutkunların zekâ seviyeleri ve kavrayış kabiliyetlerine, paket eğitim programları genellikle cevap veremez.
BEYAZ: Kırılgan, duygusal ve anaç mizaçlıların rengidir beyaz. Beyaz tutkunlan öylesine kınlgandırlar ki, bir kınldıklannda, parçalanan sırçalarını bir araya getirmek, hiçbir zaman mümkün değildir. Bu yüzden de onlarla geçim zordur. Hemen her işlerinde, düşünce ve yönelişlerinde, mü- kemmelliyetçilikten katiyen aynlmaz- lar. Mükemmel dışı bir eylem, düşünce veya davramş, onlan kınp parçalar. Anaçlık duygulanna rağmen fazla affedici
değillerdir. İkna edilmezlikleri, inatçı taraflannı hemen ele verir. Haya, iffet ve her ihtiyaçlannı pak ve temiz yönden temin, onlar için olmazsa olmazlar arasındadır. Beyaz renk tut- kunlannın zarifliği hemen herkeste hayretler uyandırır.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
27 Nisan 2014       Mesaj #10
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Renkterapi - Renkler ve Anlamları
MsXLabsorg

Koç burcu:

Savaşçı Mars’ın yönettiği Koç burçları için en ideal renk kırmızıdır. Bilhassa kırmızının açık tonları tamamen bu burcun mensuplarına hitap eder.

Boğa burcu:

Lüksün ve bolluğun kraliçesi olan Venüs’ün yönetimindeki Boğa burçlarının rengi yeşildir. Yeşil, Boğaların çok sevdiği güveni, parayı ve doğayı temsil eder.

İkizler burcu:

Zekayı ve hareketliliği temsil eden Merkür, İkizler burçlarının yöneticisidir. Bu burçtaki kişiler civa gibi hareketli ve hızlıdır. Renkleri gümüş, mavi, gri ve sarıdır.

Yengeç burcu:

Zarafet, temizlik ve anaçlık timsali Ay, bu burca mensup kişilerin yöneticisidir. Yengeç burçları yönetici gezegenlerinin rengi gibi beyaz ve krem renklerini ve diğer açık renkleri tercih etmelidirler.

Aslan burcu:

Güçlü güneşin yönetiminde olan Aslan burcu mensupları tıpkı yönetici gezegenlerinin renklerigibi sarı, turuncu ve kırmızı renkten hoşlanırlar. Ayrıca her türlü parlak ve gösterişli renkte onlar için uygundur.

Başak burcu:

Temiz, detaycı ve sağlıklarına titizlenen kişiler olan Başak burcu mensupları için yeşil renginin dingin tonları uygundur. Ayrıca mavi, kahverengi ve gri renkleri yöneticileri olan Merkür’den dolayı Başak burcunun renkleridir.

Terazi burcu:

Güzeller güzeli Venüs’ün yönetimindeki bu zarif burç için ideal renkler pembe, gül rengive gök mavisidir. Ayrıca yeşilin kimi tonları ve ametist rengi de Terazi burcuna hitap eder. Elbette renkler kadar estetik ve uyum da Terazi’ler için vazgeçilmezdir.

Akrep burcu:

Pluto’nun güçlü manyetik etkisi altında olan Akrepler için tartışılmaz renkler siyah ve laciverttir. Ayrıca koyu kırmızı, bordo ve mor renkleri de onların derin ve sarsılmaz tabiatlarının ifadesi olabilir.

Yay burcu:

Jüpiter’in iyimser elektriğinin etkisinde olan Yaylar için lila, leylak ve mor renkleri vazgeçilmezdir. Ametist rengi ve mavi de Yay burcu mensuplarının alicenap tabiatlarının birer temsilcisidir.

Oğlak burcu:

Disiplinli Satürn’ün yönetimindeki Oğlak burcu mensupları daha çok ciddi renkleri tercih ederler. Siyah ve koyu kahverengi onların ideal renklerindendir. Ayrıca gri, menekşe rengi ve koyu mavi de Oğlak burcunu ifade eden renkler arasındadır.

Kova burcu:

Elektriğin ve dehanın yöneticisi olan Uranüs gezegeni, Kova burcunun güzel insanlarının da yöneticisidir. Bu burçta doğanların ideal rengi kesinlikle ve kesinlikle elektrik mavisidir.

Balık burcu:

Okyanusları ve düşleri yöneten Neptün, Balık burcu mensuplarını da yönetir. Bu hassas ve narin insanlar uçuk beyaz renginden, uzak deniz yeşilinden ve elbette buğulu maviden etkilenirler.

Kaynak:

Benzer Konular

18 Mart 2013 / Ultra_Boy Cevaplanmış
16 Mart 2008 / HayLaZ61 Türkiye Cumhuriyeti
8 Şubat 2013 / kompetankedi Rüya Tabirleri
15 Ocak 2014 / Misafir Cevaplanmış
16 Ocak 2013 / Misafir Soru-Cevap