Arama

Astrolojide Evler ve Etkileri - Mars

Güncelleme: 16 Haziran 2009 Gösterim: 12.857 Cevap: 0
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
16 Haziran 2009       Mesaj #1
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Mars

Sponsorlu Bağlantılar
Doğum haritasında Marsın bulunduğu ev, kişinin gücünü ve ihtiraslarım hangi alanda kullana­cağını belirler. Enerjisini sonuç alabilecek biçimde nerelerde kul­lanması gerektiğini gösterir. Mars sert bir etki almışsa, bulunduğu ev, yaşamının hangi alanlarında çatışmalar çıkabileceğine dikkat çeker.

Birinci evde Mars'ın işlevi

Dışadönük, kavgacı, enerji do­lu birisiniz. Fiziksel yapınız erkek­si, güçlü, kuvvetli, sert bir görünü­şe sahiptir. Hayata seyirci kala­maz, olayların içine hemen katılır­sınız.Özellikle Mars Öncü burçlar­dan birindeyse çok atılgansınız. Mars birinci evde Burçlar Kuşa­ğındaki doğal birinci ev olan Koç burcu gibi etki eder. Bu nedenle de harekete geçmeden önce dü­şünme alışkanlığınızı edinmeniz yararınızadır.
İhtiraslı, gayretli, çalışkan, ya­rışma içgüdüsü olan bir kişi oldu­ğunuz için tanınmak, toplumun, beğenisini kazanmak istersiniz. Mars sert bir etki aldıysa, dikkafalı ve bencil olma tehlikesi var.
Kendinizi yeterince güçlü his­settiğiniz zaman, istediğiniz şeyi almak konusunda hiç vicdan ra­hatsızlığı duymazsınız. Başkaları­nın doğrularına, duygularına de­ğer vermezsiniz. Savaşkan ve vah­şi yönleriniz ortaya çıkar, iş haya­tında rakibi alt etmek için her yo­lu denersiniz. Fiziksel güç göste­rilerini de seversiniz. Sporun da bu türüne ilgi duyarsınız. Mars bi­rinci evde kişiye güçlü bir yapı verdiğinden erkekler için daha uy­gun bir konumdur. Fiziksel gücü­nüzü iyi kullanırsanız, sıradan bir insanın yapabileceği işin iki katı­nı, aynı sürede yapabilirsiniz.
Doğum haritanızın diğer bö­lümleri zekâ ve kişisel disiplini vurguluyorsa, çok büyük başarıla­ra ulaşabilirsiniz. Kişisel işleriniz­de özgürlüğünüze düşkün olduğu­nuzdan, başkalarının işinize karış­masını hoş görmezsiniz. Örgütle­me ve de yöneticilik yeteneğiniz olmasa bile, eylem gücünüz, ken­dinize saygıruz ve cesaretiniz ön­der olmanıza yardımcı olur. Mars sert bir etki aldıysa, kavgalara yat­kınsınız. Daha da öte, kaba duygu­sal etkileriniz sağlık ve güvenlik­le ilgili en ufak önlemleri bile al­mamanıza neden olur. Yüzünüzde ya da başınızda bir iziniz olabilir. Hastalanınca ateşiniz yükselir.
Mars, Toprak grubu bir burçta ise; Bencil, açgözlü, haris, hain, dikkatli, kadınlara düşkün, kavga­cı, kimi durumlarda içki seven bi­ri olursunuz.
Mars, Hava grubu burçların­dan birinde ise, gezmeyi ve deği­şikliği seven, dirençli ama bahtsız sayılırsınız.
Mars, Su grubu bir bu'çta ise, iyi bir denizci oturama, içkiye, ka­dına düşkün olursunuz. Mars Ak­rep burcunda ise, kimyagerlik ve tıp doktorluğu sizin için en iyi mesleklerdir.
Mars Ateş grubu bir burçta ise cesur, dirençli, dikkafalı, yücegö-nüllü, öfkeli ama disiplinli bir ki­şisiniz. Kızıl saçlı olabilirsiniz. Er­kekseniz erken yaşta saçlarınız dökülebilir.

İkinci evde Mars'ın işlevi

Maddi kazançlara tutkunsu­nuz, iş konularında atılımcı olma­nızdan ötürü, iyi kazanır ama çok harcar, genellikle kazandığınız ka­dar çabuk harcarsınız.
Büyük kuruluşlarda çalışmak yerine, kendi atılımlarınızla kendi işinizin sahibi olmak istersiniz. Para ve iş konularında yarışmacı bir yaradılışınız var. Kazanma ye­teneğiniz ile kendinizi korursunuz.
işiniz mekanik ilişkilere bağlı olabilir. Kişisel servetinize sahip çıkar, size ait bir şeyi başkaları al­maya kalkarsa çok öfkelenirsiniz. Diğer yandan bağış olarak ya da iyi izlenim bırakmak amacı ile ma­lınızı verebilirsiniz.
Kayıplarınız ağır ve beklenme­dik zamanlarda olun Düşünme­den, nedensiz yere spekülasyon­lara girebilirsiniz. Mars sert bir et­ki almışsa, maddesel değerlere çok düşkünsünüz. Doğum harita­sında diğer etkenler aynı şeyi vur-guluyorsa, hırsızlık, döğüşkenlik, tutkuları doyurma ve servet kazan­ma amacıyla diğer ahlaksızlıklar görülebilir.

Üçüncü evde Mars'ın işlevi

Kavgacı ve hareketli bir ente­lektüelsiniz. Dünyaya çekidüzen vermek için gelmiş, iyi bir muha­bir olabilirsiniz. Tehlike anında ça­buk düşünmenize rağmen çatış­malara yatkınsınız.Alaycı bir konuşmanız var. Bil­gi almak amacıyla kendinizi kav­gacı gösterirsiniz. Birçok gazete habercisinin ve politik yorumcula­rın Mars'ının üçüncü evde olduğu unutulmamalıdır; çünkü Mars po­litika ile ilgili olan Oğlak burcun­da en güçlü durumdadır. Telefon, basın, posta gibi ha­berleşme araçları, ya da motorlu taşıt araçları ile çalışırsınız. Gün­delik hareket, kısa yolculuklar çok hoşlandığınız şeylerdir. Ancak de­miryolu yolculukları sizin için teh­like olabilir.
Kardeşleriniz, yakınlarınız ya da komşularınız tarafından engel­lemeler ve zarar görebilirsiniz. Dikkafalı ve inatçısınız. Mars sert bir etki aldıysa alaycı ve kavgacıy-sanız daha da tahammülsüz bir dozaj kazanabilir. Sözleşme, an­laşma ve toplumsal ilişkilerinizde güçlüklerle karşılaşabilirsiniz.

Dördüncü evde Mars'ın işlevi


Anadan doğma çevrecisiniz, iyi bir ortam yaratma konusunda tutkularınız olduğundan, enerjini­zin büyük bir bölümünü yuvanıza harcarsınız.Mars sert bir etki aldıysa, aile kavgalarınız sıkça olur. Mars Yen­geç burcundaysaevle ilgili onarım işlerinden hoşlanırsınız.
Ekoloji ve çevre sorunları ile il­gili çalışmalar yapar, çevrenizi ge­liştirmek için çok enerji harcarsı­nız. Dördüncü ev Mars için iyi bir konum değildir; çünkü Mars'ın en güçsüz durumda olduğu Burçlar Kuşağının doğal 4. evi Yengeç burcudur.
Mars kötü etki aldıysa ana-baba ile çatışmalarınız olabilir. Evinizde huzur bulabilmek, uyum sağlayabilmek için duygularınızı iyi kontrol etmeniz şart olur. Doğ­duğunuz yerden uzaklaşırsanız, daha iyi aile ilişkilerine kavuşabi­lirsiniz.
Yaşlılık günlerinizde sıkıntı çe­kebilirsiniz. Dördüncü ev hiçbir yönden Mars için iyi bir konum değildir.

Beşinci evde Mars'ın işlevi

Büyük ihtimalle aşk ve zevk peşinde koşan birisiniz. Cinsellik, duygusallık konularında duygusal ama kavgacısınız. Güçlü cinsel is­tekleriniz yüzünden eş bulmakta acele edersiniz. Mars kötü bir et­ki aldıysa, cinsel kıskançlık ve sa­bırsızlıklarınız nedeniyle, kavgalar çıkarırsınız. Mars çok kötü etkiler aldı ise cinsel tutkularınız, evlilik dışına kayar. Eşinizi aldatma eği­limi...
Keskin araçlarla çalışan hey­keltıraş gibi sanatçıların Mars'ı da beşinci evde bulunur. Yarışmalı açık hava sporlarını seversiniz. Çocuklarla, gençlerle birlikte ça-iışmamz, size önderük ve iktidar duygusu verir.
Mars iyi etkiler almışsa, öğren­cileri başarılı olan iyi bir öğretmen olabilirsiniz. Ancak Mars ters et­kiler aldıysa sorumluluk da taşı­yorsanız, diktatör ve baskıcı biri olursunuz.
Çocuksuz kalabilirsiniz; ço­cuklarınız kazaya uğrayabilir ya da ölebilirler. Kumar, bahis ya da spekülasyon nedeni ile para kay­bedebilirsiniz. Kadınsanız gözden düşebilir, rezalet çıkarabilirsiniz.

Altıncı evde Mars'ın işlevi

Enerjisini ve hünerini işinizde gösteren birisiniz, işiniz, çok güç harcamayı gerektiren makina ya da keskin araçlarla ilgilidir. Maki' nist, ağır ekipman operatörü, çe­lik işçisi ya da makina mühendisi olabilirsiniz. Besin hazırlama, kon­feksiyon gibi işlerde keskin araç kullanan kişilerin Mars'ı genellik­le altıncı evde bulunur.
Çok çalışan birisiniz. Tembel kişilere dayanamazsınız. Hüner ve dikkatinizi işinizde sergiler, işini­zi iyi yapıp tamamlamakla yükse­lirsiniz.
Mars, işvereni simgeleyen Oğ­lak burcunda güçlü olduğu için iyi örgütlenmiş bir işte çalışabilirsi­niz. Size hizmet eden kişilerden zarar görür ve soyulursunuz. Mars kötü bir etki almışsa fazla çalış­maktan hastalanabilir ya da iş ka­zasına uğrayabilirsiniz.
İşveren, işçi ya da birlikte ça­lıştığınız kişilerle anlaşmazlıkları­nız olur. Ayrıntılarla ilgilendiğiniz için ana konuyu göremeyebilirsinlz.
Mars, Değişmez burçlardan bi­rinde ise vücutta taş, kalp hasta­lığı, boğaz ağrısı; Değişken burç­ta ise verem, akciğer zayıflığı, Ön­cü burçta ise yanıklar, böbrek has­talığı, romatizma, sıtma, haşlan­ma tehlikeleri vardır.

Yedinci evde Mars'ın işlevi

Hiç kimseyle anlaşamıyorsu­nuz. Ortaklıklarınızda ya da top­lumsal çalışmalarınızda kavgacı bir yaklaşımınız var. Eşiniz, orta­ğınız ya da yakın arkadaşlarınız da, kavgacı kişiler olabilir.
Mars iyi etkiler aldıysa başka­larıyla birlikte çalışma eğiliminiz olabilir; ancak hem kendiniz, hem de ilişkide bulunduğunuz kişiler atılgan olurlar. Mars'kötü etkiler aldıysa, ilişkileriniz kavga ve an­laşmazlıklar sonucu kopma, ayrıl­ma, boşanma ile biter. Maddi ko­nulardaki çalışmalarınız genellik­le anlaşmazlık konusu olur. Sık sık mahkemelik olur, genellikle de kaybedersiniz, iş yaşamınızda sü­rekli düşmanlarınız olur. Ortaklık kurma isteğinize karşın bu konu­da hep başarısız olursunuz. Sürek­li tartışmalar yapar, ama sonunda yine kendinizi incitirsiniz.
Mars sert bir etki aldıysa, kibar davranmayı öğrenmelisiniz. Mars yedinci evde zararlı durumda ol­duğu için başkalarını bencil ne­denlerle ya da yarışma isteği ile etkilemeye çalışma huyunuzdan vazgeçmelisiniz.

Sekizinci evde Mars'ın işlevi

Mars bu evde çok güçlü çalı­şır. Duygu ve tutkuları güçlü bir tip oluşturursunuz. Enerjinizi, da­yanma gücünüzü, işlerinizi ta­mamlamakta harcarsınız. Başka­larıyla ortaklaşa kazandığınız pa­ralara saldırgan bir tutumla sahip olmak isteyebilirsiniz.
Kuvvetli bir cinsel gücünüz ol­duğu söylenebilir. Doğaüstü bi­limlerle ilgileniyorsanız ve Mars kötü etkiler aldıysa, cinsel büyü­lere ilgi duyarsınız. Mars, Uranüs, Neptün ve Plüton ile olumlu aspektler varsa doğaüstü güçler, ruhsal güçler ve ölümden sonra­ki yaşamla ilgilenirsiniz.
Savaş ve çatışmalarda vahşi bir biçimde öldürülme tehlikesiy­le karşılaşabilirsiniz. Mars sekizin­ci evde iken ani ölümü, kötü etki aldıysa vahşi bir ölümü simgeler. Mars çok sert etkiler aldıysa ca­nilik eğilimleri bile görülebilir-: Ma­ceracı bir tiple evlenirsiniz. Miras, vergi ve kazançlar konusunda ke­sinlikle çatışmalarınız olur. Bu ki­şiler birçok yönde iyi olsun kötü olsun davranışlarını gizlemeye özen gösterirler.

Dokuzuncu evde Mars'ın işlevi

Her türlü edebi ve sosyal ko­nu sizi yakından ilgilendirir. Din, sosyal, felsefe ve eğitimle il­gili konuları, açıkhava sporlarını ve gezmeyi seven bir kişisiniz. Gö­rüş ve ülkülerinizi yaymak için her yola başvurursunuz. Mars iyi etki­ler almışsa, sosyal yenilik eylem­lerinde değerli bir önder olabile­cek bir kişilik ortaya çıkar. İnsan­lara ahlaklı davranışlar öğütlersi­niz. İnsanlara hizmet amacıyla fel­sefe, din ve yüksek eğitim kurum­larında çalışırsınız.
ilgilendiğiniz konuları eyleme döküp, yalnız düşüncede kalmadı­ğınızdan, çabalarınız çok etkili olur. Yabancı ülkeleri gezmekle ve ileri felsefe çalışmalarıyla ortaya koyabileceğiniz deneyler, serü­venler, yaşamak istersiniz. Sosyal militanlığınızı, politika alanında büyük örgütlere katılarak devrim­den eyleme kadar varan olaylarla ortaya koyarsınız.
Anlayışsız ve fanatik biri ise­niz, kin tutarsınız. Mars kötü etki aldıysa, diğer kuramlara hoşgörü göstermeden, kendi inanç ve ör­gütünüzü saldırgan bir tavırla yay­maya, benimsetmeye çalışırsınız.
Anlaşmazlığa düştüğünüz ki­şileri, onların deneyleriyle çevre­lerine sabır ve anlayış göstermek­sizin suçlarsınız. Belki onları orta­dan kaldırmayı bile denersiniz. Yalnız kendinizin önemli olduğu­nuzu hissetmenizi sağlayan felse­fe, din ve politika ile ilgili inanç­larınızın herkesinkinden üstün ol­duğunu düşünürsünüz.
Dikkafalılığınız, inatçılığınız ve kıskançlığınız sık sık yanlışlar yapmanıza neden olur. Mars, Su grubu bir burçta ise, uzun yolcu­luklar sizin için tehlikeli olabilir. Evlilik nedeniyle yakınlarınız, pa­ra kaybetmenize neden olurlar.

Onuncu evde Mars'ın işlemi

Mesleğinizde yükselmek için enerjik dolusunuz. En üst düzeye ulaşabilme, ün ve makam elde et­me tutkunuz var. Bu nedenle ge­nellikle politika, toplum yönetim, mühendislik ve askerlik sizin içip çok çekicidir.
Doğal onuncu ev, Oğlak burcun­da olduğundan bu evde Mars çok güçlüdür. Pratik yeteneklerinizin yardımıyla yapıcı ve etkileyici bir politik önder olabilirsiniz. Mesle­ğinizde yarışmaya önem veren tut­kularınızla üne ulaşırsınız.
Cesur ve kibirlisiniz. Çabuk yargıya varabilen bir kişisiniz. An­cak Mars Başucuna yakınsa iftira­ya uğrayarak gözden de düşebilir­siniz (özellikle kadınsanız). Mars kötü etkiler almışsa, yetki sahibi olabilmek için yasadışı yollara sa­pabilirsiniz. Yanlışlarınız ortaya çı­kınca, kötü ün ve birdenbire şans değişikliği bekleyebilirsiniz.
Doğum haritasında diğer un­surlar yardım etmiyorsa, insani değerleri hiçe sayan, maddeye düşkün bir kişi olursunuz. Meslek tutkularınızı ne pahasına olursa olsun gerçekleştirmeye çalışırsı­nız.

Onbirinci evde Mars'ın ilişkileri

Mars'ın etkileri olumluysa ar­kadaşlıklardan büyük yarar görür­sünüz. Enerjiniz grup çalışmaları­na ve arkadaşlarınıza yönelmiştir. Arkadaşlarınız kavgacı tipler, ge­nellikle erkekler olup, iş ve mes­lekle ilgili isteklerinize ulaşmanı­za yardımcı olurlar.
iyi bir mekanik yeteneğiniz ol­ması, yeni icatlar yapmanıza ne­den olabilir. Zihinsel alanda ise enerjinizi sosyal yenilikler için kullanırsınız. Mars kötü bir etki al­dıysa, sosyal kurallara uymayı sevmez, devrimci eğilimler gös­terirsiniz. Enerjinizi şartlara karşı koymaya değil, onları geliştirme­ye yöneltmeniz yerinde olur.
Arkadaşlarınız ve grup ilişkile­rinizde anlaşmazlıklar, tartışmalar olabilir. Arkadaşlarınızı hainlik yaparak sizi incitebilirler.
Yanlış yola yönelten öğütlerle etkilenir, zarar görebilir, para kay­bedebilirsiniz. Bu yanlış ve zarar­lı dürtüler yüzünden siz ya da ar­kadaşlarınız ölebilirsiniz.

On ikinci evde Mars'ın işlevi

ihtirasınızı ve eylemleriniz, bü­yük ölçüde biiinçaltınızdan etki­lenmektedir. İş ve diğer çalışma­larınızı gizli tutar başkalarının kar­şı çıkmasına bu yolla engel olmak istersiniz. Amaç tutku ve cinsel ilişkilerinizi gizler, genellikle kişi­sel varlığınızın ayırd edilemeyece­ği büyük bir kuruluşta çalışırsınız.
Mars kötü etki aldıysa, gizli düşmanlık yapabileceğiniz gibi, kendinizin de birçok gizli düşma­nınız olabilir. Soyguncu ve hırsız­lar tarafından yaralanabilirsiniz. Özellikle de Mars, Uranüs ya da Satürn'le olumsuz bakış açısı oluşturuyorsa. Cezaevine düşebi­lir, hastane, akılhastanesi gibi yer­lerde tutulabilirsiniz. Bu bilinçal­tı öfkelerinizi daha açık ve dürüst bir biçimde ortaya koymalısınız.

Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi

Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....

Benzer Konular

16 Haziran 2009 / asla_asla_deme Astroloji/Fallar
16 Haziran 2009 / asla_asla_deme Astroloji/Fallar
21 Haziran 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar
16 Haziran 2009 / asla_asla_deme Astroloji/Fallar
21 Haziran 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar