Arama

Astrolojide Evler

Güncelleme: 31 Temmuz 2014 Gösterim: 43.737 Cevap: 6
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Nisan 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Astroloji 'de evler burçlar gibi 12 adettir. Doğu ufkundan başlayarak saat yönünün tersine doğru sıralanırlar. Bunların anlamları sırasıyla şöyledir:
  • 1.Ev (koç Burcunun evi): Kişilik, maske, dışa gösterdiğimiz yüz, beden, sağlık, kişisel farkındalık.
  • 2.Ev (boğa burcunun evi): Maddi güvence isteği, maddi kazanç, para kazanma ve harcama.
  • 3.Ev (ikizler burcunun evi): İletişim, kısa yolculuklar, bilgi, eğitim, yakın akrabalar, komşular.
  • 4.Ev (yengeç burcunun evi): Yuva, ev, dünya, geldiğimiz yer, anne, ebeveynler.
  • 5.Ev (aslan burcunun evi): Yaratıcılık, yaratıcı kişiliğin sergilenmesi, sanat, aşk, eğlence, çocuklar, kumar.
  • 6.Ev (başak burcunun evi): İş, çalışma, hizmet etme, faydalı olma, pratiklik, sağlık, kişisel gelişim, temizlik, ayrıntılar.
  • 7.Ev (terazi burcunun evi): İkili ilişkiler, ortaklık, anlaşmalar, evlilik, eş.
  • 8.Ev (akrep burcunun evi): Ölüm ve yeniden doğum, yenilenme, dönüşüm, gizli ilimler, miras, ortak paralar.
  • 9.Ev (yay burcunun evi): Seyahat, yurt dışı yolculukları, uzak ülkeleri dolaşma, felsefe, din, yüksek öğrenim.
  • 10.Ev (oğlak burcunun evi): Kariyer, şöhret, başarı, yükselme, dünyaya karşı olan sorumluluklarımız ya da hedeflerimiz.
  • 11.Ev (kova burcunun evi): Arkadaşlar, gruplar, grup çalışmaları, organizasyonlar içinde ortak hedefler için çalışmalar.
  • 12.Ev (balık burcunun evi): Bilinçdışı, kolektif bilinç, ruhsal çalışmalar, içe çekilme, içe dönüş, kapanma, izolasyon.
Gezegenlerin Evlerle olan ilişkisi
Evler kolektif değer ve anlamları ifade ederler. Astrolojide bir gezegen bulunduğu evin anlamını öne çıkarır. Mesela Güneş; 1. Evde bulunuyorsa(koç burcunun evi): kişinin burcu(güneşin bulunduğu burç) ne olursa olsun Koç burcunun özelliklerini sergilemesine neden olacaktır. Bu durumda kişi yengeç(güneşin bulunduğu burç) burcuysa ve Güneşi birinci evdeyse, koç burcu gibi atak, canlı, girişimci, zafer kazanma isteğiyle dolu bir karakter çizecektir.
Sponsorlu Bağlantılar

2. Evde bulunuyorsa(boğa burcunun evi): Boğa burcunun özellikleri öne çıkacak ve kişi maddi güvence arayışı ön plana çıkacaktır. Bu kişi özbenliğinde Maddi güvence arayışı, para kazanma isteği ve maddi değerleri sevmeye karşı yatkınlık duyacaktır.

3. Evde bulunuyorsa(ikizler burcunun evi): İkizler burcunun özellikleri ön plana çıkacak ve kişi insanlarla konuşma, bilgi alışverişinde bulunma, haberleşme, yakınlarıyla görüşma isteği, iyi eğitim alma ve kısa yapılan yolculuklara karşı yatkın olucaktır.

4. evde bulunuyorsa(yengeç burcunun evi): Yengeç burcunun özellikleri ön plana çıkacak ve kişi evi sevmeye, evde oturmaya, evle ilgilenmeye yatkınlık duyucaktır.

Verilen örneklerin devamı da anlatıldığı gibidir. Bu şekilde bu örneklemeler gezegenler içinde yapılabilir. Mesela Mars birinci evindeyse, asabiyet, kavga etmeye yatkınlık, maço bir hava, her şeyi elde ederim edası kişinin karakterinde bariz bir şekilde görülür.

Yorum yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar
Bunlarla birlikte kişinin Yıldız Haritası'nda 8.evde ya da 6.Evinde gezegenlerin bulunması, o kişinin sağlık sorunları yaşayabileceğini ya da 8.Evdeyse erken ölüceği gibi kavramlar asla astrolojide söz konusu değildir. Mesela 8.Evinde güneşi olan biri doğum anından itibaren ölümü ve doğumu sorgulamaya yatkın, seks yapma isteğine karşı güçlü duygular, gizli ilimlere merak duymaya yatkınlık verecektir. Güneşi 8. evde olan çoğu insanda en çok görülen şey seks yapmaya karşı görülen güçlü duygulardır. Güneşi 8.evde olan birçok insanın ölümü çok nadir aklına getirmesi de söz konusudur.

Evlilik ya da Ortaklık
Evlilik ya da ortak ilişkiler için Yıldız Haritasında 7. Eve bakılır. Öncelikle Kişinin bir başkasıyla olan uyumundan çok, kişinin kendi içinde Evlilik ilişkisine nasıl bir yaklaşım içinde olduğu önemlidir. Mesela Mars'ı 7.Evde olan biri, ikili ilişkilerde Mars gezegeninin sembolize ettiği özelliklerden etkilenecektir. Mars Savaşı, Kazanmayı, elegeçirmeyi gösterdiği için, kişide ikili ilişkilerde daima bir hararet, bir canlılık bir heyecan arayışı içinde olucaktır. Böyle biri genellikle beraber olduğu insanın devamlı kendisiyle ilgilenmesini, ilgilenmediğinde ise sudan bahanelerle kavga çıkartmaya sebeb olabilecektir.

Eğer Mars 7. Evde ve Yükselen Burçla karşıt açı içindeyse, o zaman bu kişi genel anlamda kavga çıkartmaya, ahkam kesmeye, aşırı erkeksi tavırlar gösterme meyli içinde olucaktır. Bu açıya sahip biri, ben yaparım, ben ederim, ben kazanırım, ben sahip olurum gibi güçlü tavırlar sergiler.

Aynı şekilde Uranüs'ü 7. Evde olan birisi, ikili ilişkilerde Uranüsün gösterdiği etkileri ikili ilişkilerde bilinçdışı arıyacaktır. Mesela, Uranüs Aykırılık, yenilik, farklı olma, asi olma, başkaldırma gibi konuları içine alır. Uranüs'ü 7. Evde olan biri ikili ilişkilerde özgürlük, modernlik, bağımsızlık arayışı içinde olur. Bu durum genellikle sık sık sevgili değiştirme ya da birisiyle uzun süreli bir ilişki kurma olasılığını düşürücektir.

Kariyer, Ün ve Şöhret Evi
Astrolojide Kariyer, şöhret ve Ün 10. Evle( MC - Medium Coeli - Gökyüzü Tepe Noktası ya da Orta noktası ) alakalıdır. Bu Ev Oğlak burcunun evidir. 10. Evde bulunan gezegenler ve bu Evin Aldığı açılar, kişinin yaşamındaki hedefleri belirleyecektir. Güneşi 10.Evde bulunan birisi genellikle kendisini kanıtlama ve önemli görme eğilimi içinde olur. Böyle bir insan genellikle kendi kendisinin patronu olmak isteği içindedir. Ay'ı bu evde olan birisi ise güdümsel olarak, bilinç dışı kendisini hep birşeyleri başarma isteği içinde olucaktır.

Mars'ı 10.Evde olan biri ya da marsı Mc'ye açı yapan biri işinde hırslı ve daima yükselmek isteği içinde olur. Daima hayatta birşeyleri başarmak ve elde etme isteği doğrultusunda yaşamak isteği içinde olucaktır.
KENCISii - avatarı
KENCISii
Ziyaretçi
18 Aralık 2007       Mesaj #2
KENCISii - avatarı
Ziyaretçi
Evler,kişinin günlük yaşam çalışmalarını nasıl ve hangi yönde ortaya koyduğunu, bulunduğu burca ve burçtaki gezegene bağlı olarak davranışların nelerden etkilendiğini gösterir... Bu alanların her biri insan hayatındaki gelişimi anlatmaktadır. İçinde bulunduğumuz dönemlerdeki gelişimimizin yönleri ve temel kalıplarını evler işaret eder

Sponsorlu Bağlantılar
1.EV: Kişilik, tip, karakter evidir.
2. EV: Para ve değerler evidir.
3. EV: Sosyal yaşam ve beynin hangi burçta çalışacağını gösteren evdir.
4. EV: Aile ve toplum evidir.
5. EV: Aşk, şans, çocuklar evidir.
6. EV: Günlük yaşam, rutin işler, fiziksel ve ruhsal sağlık evidir.
7. EV: Sevgi, evlilik, ortaklık ve denge kurma evidir.
8. EV: Ölüm ve seks evidir.
9. EV: Din, yüksek eğitim ve uzun yolculuklar evidir.
10. EV: Disiplin ve meslek, kişinin toplumdaki yerinin evidir.
11. EV: Dostluklar, umutlar ve akıl evidir.
12. EV: Hayaller ve iç alem evidir.

1.EV
Doğal burcu : Koç

Yöneten gezegenler: Mars,Pluto

Güçlü gezegen: Güneş

Şifre: Ben, ilk çevre

Yükselen burçta denilen birinci ev, bir doğum haritasındaki en duyarlı noktadır. Kişiliğimizin biçimlenmesini etkileyen kalıtım, doğum, eğitim, bakım, uzay-zaman-madde parametrelerini ve bilinçli kontrolünüzün az olduğu, yaşama başladığınız çevreyi simgeler. Birinci evi tanımlayan "BEN" ve "TEMEL BEN"dir Kimiz biz? Hangi sıfatlar bizi en iyi şekilde tanımlar? Tenimizin, saçımızın ya da gözlerimizin rengi nedir? Bünyemiz güçlümü, zayıf mı; iyimser bir insan mıyız, kötümser bir insan mı? Dış dünyaya nasıl bir kişilik yansıtmaktayız? İşte yükselen burcumuzun ve ilk evimizin yansıttığı bazı yönlerimiz bunlardır.

Her şeyden önce biz insanlar, karşıt yönleri bir arada barındıran varlıklarız. Anlamadığı şeye esir olan, arzuladığını sandığı şey tarafından ayartılan varlıklar. Bir tarafımız hep bu çelişkiyi giderip kendimizi bir bütün haline getirme arayışındadır. Bunu ne ölçüde başaracağımız, ilk evimizde olup bitenlerle ne ölçüde başa çıktığımıza bağlıdır.

Yükselen burç ve ilk ev, kişiliğimizin dışa yansıyan yönlerini yansıtır. Bu yönlerimiz doğuştan aldığımız, ve kazanmak için çaba sarf etmemizin gerekmediği yönlerdir. Yükselen burç ufuk çizgisine denk geldiği için, yaşama ilişkin kişisel bakış açımızı temsil eder. Ancak çoğu zaman yükselen burcumuzun ardına saklanırız. Görüşlerimizin ardına gizleniriz. Uzağı göremez olur, görüşlerimizden başka bir şeyimiz olmadığına inanırız. Derine bakmayı unuturuz.

İlk ev aynı zaman da bedenimizle ve genel görünüşümüzle de ilgilidir. Sağlık durumumuz da bu evde yansır. Yükselen burcu yöneten gezegen genellikle haritanın yöneticisi olarak kabul edilir. İlk ev tamamen kişinin kendisiyle ilgilidir. Bedensel özellikler, yüz hatları, davranışlar, genel sağlık durumu. Ayrıca yaşamın başlangıcıyla da ilgilidir. Kökenimizdeki baskın davranışlar, geçmiş yaşamlardan getirmiş olabileceğimiz anılar ve davranışlar.

Birinci ev doğmuş olanın kişiliğini, mizacını, aynı zamanda da fiziki görünümünü belirler. Bununla beraber, bir kişi olarak, miras ve çevrenin haricinde bütün sahip olduğu şeyleri belirler.
2.EV
Doğal burcu: Boğa

Yönetici gezegeni: Venüs

Güçlü gezegen : Ay

Şifre : Sahip olma

İkinci ev kişiliğinizin gereksindiği maddesel olanakları belirler. Maddesel serveti arttırmak toplumsal ilişkilerle ilgili olduğundan kişi, toplum ve insanlarla ilişkin derslerini ikinci evden alır. Doğal burçlar kuşağında ikinci evin yöneticisi Venüs ile Ay bu evde güçlü durumdadır... Para, para, para. İşte ikinci evin ilgi alanı. Fakat tabii ki iş bu kadar basit değildir. Para denince işler karışır. Bu ev, para kazanma yeteneğimizle, parayı harcama biçimimizle, parasal sorunların üstesinden nasıl geldiğimizle ilgilidir. Borçlarımız, aldığımız krediler, yatırımlarımız. Borsacıları en çok ilgilendiren ev burasıdır, çünkü mali durumumuzu bu ev gösterir. Daha derin bir açıdan bakacak olursak, ikinci ev güvenlikle ilgilidir. Banka hesabımızın kabarık olması, ya da araba, mücevher gibi mal varlıklarımızın olması bize güven verir. Bunlara bağlanır, kendimizi belli bir ölçüde de olsa bunlarla tanımlarız.

Doğanın; sahipliğini ve bunları çoğaltmanın kapasitesi hakkında bilgi verir. Bu miras ve vasiyette, bağış yoluyla kazancı ve bu işlere olan istidatını göstermektedir.
3.EV
Doğal burcu: İkizler

Yönetici gezegen: Merkür

Güçlü Gezegen: Jupiter

Şifre: Düşünme, haberleşme

Üçüncü ev ,günlük düşünce alışverişi yaptığınız kişiler,kardeşler,komşular ile ilgilidir.Kişinin düşünme ve konuşma yeteneği ile düşüncelerini ortaya koyuş biçimini ve çevresine karşı entelektüel tepkilerini gösterir. Zihin üçüncü evle açılır İnsanların yaratıcılık ve sezgileri ile bunları kendisi yada başkalarının yararına kullanma yeteneği üçüncü evle birleşir. Yazarız, okuruz, konuşuruz, iletişim kurarız. Üçüncü ev, duygularımızı, düşüncelerimizi, hayallerimizi, nefretimizi, sevgimizi, umudumuzu ifade etmeyi öğrendiğimiz bir okul gibidir. Ancak, bunları sözle ya da yazıyla ifade etmek şart değildir. Söylediklerimiz ya da, kızdığımızda, korktuğumuzda, üzgün olduğumuzda bedenimizin konuştuğu dil de bunları ifade eder. Bunlar dile getirilmeyen acı ya da tatlı düşüncelerdir. Bu evde, bilgi sınıflanmış ve geniş bir alana yayılmış bir halde bulunur. Bu nedenle bu ev Zodyak'ın Internet'i gibidir. Birinci ev sözel desteğe ihtiyaç duyarsa hemen üçüncü eve başvurur. Üçüncü ev, naklen yayın yapan bir verici istasyonu gibidir. Bu nedenle bilgisayarların üçüncü ev tarafından yönetilmesine şaşmamak gerekir. Üçüncü ev, doğası gereği başka insanları da kapsar. Gündelik hayatı paylaştığımız komşular, kardeşlerimiz, sık sık karşılaştığımız ve yaşamımızı etkileyen insanlar. Bu ev, bu insanların kendilerini değil, bizim onlarla ilgili olarak yaşadıklarımızı, onlara ilişkin düşüncelerimizi yansıtır. Üçüncü ev günlük yaşamımızla, küçük ama yaşamsal düşüncelerle, yaşamımızı oluşturan olaylarla ilgilidir. Çarşıya çıkmak hep birlikte maça gitmek, ya da deniz kenarında küçük bir dinlence. Üçüncü evle ilgili meselelerde başarılı olmak için şu iki şeyi belirlemek gerekir. Yakın çevremiz nelerden meydana geliyor ve bu çevre içinde biz neyi hedefliyoruz? Gerisi kendiliğinden gelecektir.

İlk önce doğanın mentalitesini ve genel olarak hem cinslerine kişiliğini gösterdiği şekilleri belirler. Aynı zamanda kısa seyahatleri gösterir ki bununla beklenmedik olarak gerçekleşenler kastediliyor. Aynı zamanda kız ve erkek kardeş (veya abi, abla ), yakın komşularla ilişkiler. Bunların arasında yaptırımlı çok entelektüel ilişkileri ve bilgileri saymak gerekir.
4. Ev

Doğal burcu: Yengeç

Yönetici gezegen : Ay

Güçlü gezegen: Jüpiter, Neptün

Şifre: Aile,yuva

Dördüncü ev kendiniz için yarattığınız çevre koşullarını yönetir.Burçlar kuşağında dördüncü ev olan yengeç burcunun yöneticisi Ay, bilinçaltı düşünceler ile otomatik duygusal cevapların yarattığı etki-tepki ilkesini gösterir. Dördüncü ev yaşamın başlangıcı ve sonu ile ilgilidir:Kişinin ev yaşamını,sevdiklerine eşine olan ilgisini bildirir Ayrıca satma, ev tutma,yeme içme doğum ve ölümle ilgilidir. Bu ev gece yarısıdır. Karanlık, kuytu köşelerde gezinen gölgeler. Fısıldayan hayaletler. Geçmişten gelen, uzak geleceğin hayaletleri; işittiğimiz hayaletler. Bazen hayaletin sesi annemizinkine benzer, bazen babamızınkine. Bu ev, kişinin çocukluğu süresince kendisine en yakın bulduğu kişiyi temsil eder. Çocukluk yıllarımız, şu anki kişiliğimizi belirleyen ilk deneyimler, dördüncü evde bulunmaktadır. Bu ev yuvamızı, kendi küçük cennetimizi, yerleşip kök saldığımız yeri temsil eder. Burası, dış dünyadan kaçıp sığındığımız yerdir ve ailemizi ya da aile saydığımız kişileri içine alır. Yaşamın sonu da bu evle temsil edilir, bu gezegende geçireceğimiz son yirmi yıl buraya denk düşer. Bu Jung'un kolektif bilinçdışı evidir, bizi diğer insanlara bağlayan ruhsal bağdır. Saplantılarımızın, korkularımızın oluşturduğu gölgemiz de burada yaşar. Bu evden sağ salim çıkmak için gölgemizi gün yüzüne çıkarmak, onun bilincine varmak gerekir.

Doğanın; doğum yerini ve evini belirler. Miras konusundaki özellikle babanın görüş açısını, babanın kendisini açıklar. Bir başka anlamda da evlerin, toprakların ve toprakla ilgili olarak tüm mülkiyeti, özellikle de maden ocaklarını gösterir. Buradan hayatın son senelerini, ölüm yeri ve maddenin genel olarak bitimi çıkarılabilir.

5. Ev

Doğal burcu: Aslan

Yönetici yıldız: Güneş

Güçlü gezegen: Pluto

Şifre: Yaratıcılık

Beşinci ev yaratıcılığı gösteren evdir, güneşin yaratıcı gücünün evrensel yaşam güçleri yardımı ile kişinin kendisine bir çıkış bulduğu kuvvet alanıdır.Beşinci ev aynı zamanda mahkemeler duygusal ilişkiler,çekicilik,tutku,eğlence ile ilgilidir Kişi yaşam sevinciyle dolar; sevdiği ile yaşamın içinde aynı yer ulaşır Beşinci evi tanımlayan sözcükler yaratıcılık spekülasyon,zevk,eğlence,tutku ve risktir. Bizi en çok ne tatmin eder? Yaratıcılığımızı kullanmak mı? Çocuklar mı? Seks mi? Kumar mı? Romantik ilişkiler mi? Doğa mı? Bunların tümü beşinci evde bulunur. Burası, bizi mutlu eden şeyleri bulduğumuz yerdir. At yarışları, kumar ya da seks, dışa dönük zevklerdir. Ama beşinci evde içe dönük zevkler de yer almaktadır. Sözgelimi, dünyaya bakışımızla, deneyimlerimizle, algılarımızla yoğrulmuş bir sanat eseri, ruhumuzun derinliklerindekini açığa çıkarır. Bir insanın sekste bulduğu tatmini, bir başkası meditasyon da bulur. Yoga, hem fiziksel hem de ruhsal bir rahatlama sağlar. Hayvanlar, mal sayıldıkları için genellikle altıncı evdedirler, ama günümüzde çoğumuz zevk aldığımız için evlerimizde hayvan besleriz. En saf haliyle eğlence de bu evdedir, sadece eğlenmek için yaptığımız şeyler. Paten kaymak, sörfle ya da yelkenle denize açılmak gibi. Çocuklar da bu eve dahildir, özellikle çocuklarımızla ilişkimiz ve çocuk sahibi olmak.

Doğanın; bağlılıklarını, zevkini, oyununu ve kalp isteklerini belirler. Çok ender olarak ta cinsel hayatı içerdiği bir anlamı vardır. Çocuklarını da belirler

6. Ev

Doğal burcu: Başak

Yönetici gezegen: Merkür

Güçlü gezegen: Uranüs

Şifre: iş sağlık

Altıncı ev beşinci evdeki yaratıcılığın verimini görmek için ayrıntılı yöntemlerle sıkı çalışmayı simgeler.Altıncı evde kişi kendini tanıyıp gerekli basit işlerle karışık ayrıntıları anlayarak sahneyi bırakmasını öğrenir. Altıncı ev kişinin beslenme, giyinme, düzenliliğini, dış görünüşü yönetir. Aynı zamanda yaşadığı topluma uyumunu, işlerine nasıl tepkiler verdiğini gösterir. Altıncı evi tanımlayan sözcükler çalışma, sağlık, iyi beden, hizmet, iş, kişisel çabadır. Altıncı ev, iş hayatımızla ilgilidir. Mesleğimizde her gün yerine getirdiğimiz işler. Hastalıklar da bu eve dahildir. Ancak bu evde karşımıza çıkan hastalıklar genellikle ölümcül değildir, bu tür hastalıklar sekizinci eve aittir. Bu evde genelde beslenmeyle ilgili ya da iş hayatımızdan kaynaklanan hastalıklar bulunur. Çalıştığımız alanda kendimizi gerçekleştirebiliyor muyuz? İşimiz, faturalarımızı ödememizi sağlamanın dışında bize bir şey veriyor mu? Altıncı evle ilgili karşımıza çıkacak sorunların üstesinden gelmek için, yapmaktan zevk aldığımız, kendimizi geliştirebileceğimiz bir alana yönelmeliyiz. Sonra da kendimize bu işle hayatımızı kazanıp kazanamayacağımızı sormalıyız. Yanıt olumluysa, bu işi yapmak bizi her açıdan tatmin edecektir.

Doğanın sağlığını ve aynı anda da beslenme veya giyinme gibi vücuduyla alakalı şeyleri belirler. Ayrıca kendi egosunun okült gelişimini belirten çok gizli ve çok özel bir ilişki vardır. Herhangi bir fonksiyonda kullanabileceği her insanla olan ilişkisini, ve sadece evcil anlamda değil, küçük ve özellikle vahşi hayvanlarla olan ilişkisinden bahseder. Bir de özel bir şekilde, tarımla beraber bununla alakalı bütün vurgunları eğlence harici bütün kazanca dair bilgi verir.


7. Ev

Doğal burcu: Terazi

Yönetici gezegen : Venüs

Güçlü gezegen: Satürn

Şifre : Ortaklık

Yedinci ev, ikili ilişkiler ve bizim eylemlerimize karşı diğer insanların verdiği tepkilerin nitelikleri ile ilgilidir. Hayatınızda seçeceğiniz eş ya da ortağınızın tipini de tanımlar. aynı zamanda anlaşmalar, sözleşmeler, yasal ilişkiler yakın dostlukları da kapsar ticareti yönlendirir. Yedinci evi tanımlayan sözcükler evlilik, birlikte yaşam ortaklık ve yakın ilişkilerdir. Aşık oluruz, evleniriz, bütün hayatımızı o özel kişiye bağlarız. Bağlılık, yedinci evi tanımlar. Gerek işte gerek özel hayatınızda yakın ilişkiler, eşitliğe dayanır. Alt ya da üst yoktur. Denge, bu ilişkilerin yürümesini sağlayan temel öğedir. Ama bağlılık bazen yerine getirilmesi güç bir söz de olabilir. Herhangi bir ortaklıkta, kendimizi her zaman eşimizin yerine koyarak hareket etmemiz, olayları onun gözüyle görmemiz gerekir. Kendimizi onun dünyasına yabancı hissediyorsak, bu ilişki bilincine varmamız gereken yönlerimize işaret ediyor olabilir. Genel olarak yedinci ev "açık çatışmalar" la, "açık düşmanlar" la da ilişkilendirilir. Bu evde yüzünüze gülüp arkanızdan sizi çekiştiren dostlara yer yoktur. Bu tür ilişkiler on ikinci evdedir. Burada düşmanlarımız kim, bilirsiniz.

Doğanın partnerlerini, özellikle evlenme aynı zamanda iş ve başka işbirliğinin gerektiği durumları belirler. Anlaşmazlıkları ve kendisine açıkça karşı gelen insanları gösterir.

8. Ev

Doğal Burcu: Akrep

Yönetici gezegenler : Mars ve Pluto

Güçlü gezegeni : Uranüs

Şifre : Veraset, miras

Sekizinci ev, vergi, miras, ortak çalışmaların sonucu olan ve evlilikle ortaya çıkan paralarla ilgilidir.Bu ev metafizik ve mistik deneyimler alanıdır aynı zamanda cinsellik, ölüm ve yeniden doğuş konularını yansıtır. Sekizinci evi tanımlayan sözcükler; cinsellik, ölüm, yeniden doğuş, miras, kalıtım ve birleşik kazançlardır. İç güdüler, uzak anılar, tuhaf yaşantılar, aşkınlık. Ölüm, seks ve vergiler. Ancak, ölüm kısmı ölmekten çok reenkarnasyon ve dirimle ilgilidir. Seks de bir bedensel haz biçimi olarak değil, bir aşkınlık biçimi olarak yer alır bu evde. Vergilere gelince onları başka bir gözle görmek pek mümkün değildir. Sekizinci evde vergiler, başka kimselerin parasal kaynaklarıyla ilgilidir. Miraslar ve başka kimseler sayesinde edindiğimiz kazançlar da bu evde yer alır. Sekizinci evin arketipleriyle başa çıkmak için, tükettiğimiz, bizi sınırlayan, bize ayak bağı olan şeyleri bilmek gerekir. Sahip olduğumuz şeyler mi bağlanmışız? Yoksa bizi bağlayan, bir ilişki mi? İş hayatımız mı? Bizi bağlayan her ne ise, sekizinci ev eskinin yerini yeniye bırakmasını sağlar.

Mümkün hayatın uzunluğunu ve sona erme şartlarını, vasiyetle alabileceği tüm kazancı belirler.

9. Ev

Doğal Burcu : Yay

Yönetici Gezegen : Jüpiter, Neptün

Şifre : Öğrenim

Dokuzuncu ev birlikte düşünme ile ilgili olduğundan, toplu düşünce sistemleri, felsefe, din, dinsel kuruluşlar, hukuk ve yasal sistemler ve yüksek eğitim gibi konuları etkiler. Öğrenim ve yayıncılık, ruhsal ve felsefe konularının diğer kuşaklara iletiminde rol oynar. Ahlak duygularını, insancıl özelliklerini nasıl kullanacağını gösterir. Kişinin ruhsal öğrenimini ve uzun yolculuklarını etkiler.

Dokuzuncu evi tanımlayan sözcükler; öğrenim, yolculuklar, uzak serüvenler, uzak ülkeler ve uzak insanlardır.

Dokuzuncu evin anahtar sözcüğü; Dünya görüşünüz. Dünya görüşünüzü farklı kültürlerden insanlarla paylaşırsınız, ya da dünya görüşünüz bu kültürlerden izler taşıyabilir. Yüksek öğrenim, spiritüel deneyimler ve inançlar, yabancı kültürler ve yabancı ülkelere geziler de bu evde bulunur. Yayın dünyası de bu eve dahildir.

İlmin ve dinin evidir. Büyük seyahatlerde yani hayatındaki önemli iş seyahatleri ile alakalıdır. Ruhsal gelişme alanındaki kapasitesini, çekimini ve dini eğitiminin doğal yapısını gösterir.

10. Ev

Doğal Burcu: Oğlak

Yönetici Gezegen : Satürn

Güçlü Gezegen : Mars

Şifre : Sosyal İzlenim

Onuncu ev kişinin sorumluluklarını ortaya koyarak, mesleki ve toplumsal saygınlığını, onur ve ününü, kariyerini, politika veya iktidar güçleriyle olan ilişkilerini gösterir.Kişinin hayatındaki iniş ve çıkışlar, ödül ve cezalar bu evde belli olur. Kişisel disiplin, başarıya ulaşmak için sıkı çalışma, irade ve sabır gösterme onuncu evin kapsamına girer. Onuncu evi tanımlayan sözcükler sosyal konum, tutku, onur, uğraş, meslek, kariyer ve iştir. Burası, bir gezegenin gökyüzünde ulaştığı en yüksek noktadır. Öğlen vakti. Her şeyin açık seçik göründüğü, ortada bulduğu bir zamandır. Bu ev, mesleklerimizin, uzmanlık alanlarımızın evidir. Bizi tanımayıp bir yerlere yerleştirme, bir kategoriye sokma gereği duyan insanların gözündeki imgemizi yansıtır.. Başka insanlarla olan ilişkilerimiz de bu eve dahildir. Patronumuz, bizim üzerimizde yetki sahibi olan herhangi bir kimse, otoriter bir anne ya da baba. Güneş'in ya da ayın onuncu evde ya da bu evin çizgisi üzerinde bulunduğu her zaman, şöhreti yakalama fırsatı doğar. Şöhret kesin olmasa da, önü açıktır.

Doğanın, kariyerini ve meşguliyetini belirler. Şöhreti ve hemcinsleri arasındaki saygınlık derecesi bu eve bağlıdır. İş verenini veya bunun gibi kendisinden üsttekini ve ülkesindeki otoriteler ile ilişkisini tasvir eder. Son olarakta anneyi tasvir eder.

11. Ev

Doğal Burcu : Kova

Yönetici Gezegenler : Uranüs, Satürn

Güçlü gezegen : Merkür

Şifre : Dostluk, arkadaşlık

Kişinin grup kurma, arkadaş edinme ve evrensel amaçlar üzerinde çalışma kabiliyetini gösterir. Dostluklar, arkadaşlıklar, insancıl tutumlar ile ilgili olduğundan kişiye zihinsel özgürlük verir. Duygusal ilişkilerden uzak, zihinsel yaratıcılığı ifade eden bir evdir. On birinci evi tanımlayan sözcükler, arkadaşlık, sosyal olaylar, sosyal değerler, umutlar, dilekler ve ideallerdir. Genellikle aynı düşüncede olduğumuz, ortak hedeflere, ortak gayelere, ortak ilgilere sahip olduğumuz kimselerle birlikte oluruz. Bu grup enerjisi, bu bilinç ortaklığı, kendimize ilişkin inançlarımızı değiştirmede son derece etkili olabilir. Başka insanların bizi desteklemesine, hayallerimizi gerçekleştirmemize yardımcı olur. İmkansız olan, gerçek olur. On birinci ev sosyal çevremizi, görüştüğümüz kimseleri, dostlarımızı kapsar. Bu insanlarla çok yakın ilişki içinde olmamız şart değildir. Yakın ilişkiler bu eve pek dahil değildir. Buradaki insanlar genellikle bizim de dahil olduğumuz bir çevrenin mensubu olan kimselerdir. Bu evden kazançlı çıkmak için öncelikle hayalimizin, hedefimizin ne olduğunu belirlememiz gerekir. Bu bilgi sayesinde çevremizde, kendimiz için istediğimiz şeyleri paylaşıp destekleyecek insanlar toplarız. Bunu karşılığında biz de onlara aynı desteği veririz.

Arkadaşların evidir. Doğanın doğal olarak çekici bulduklarını ve onlarla ilişkilerinin karakterlerini belirler. İhtirasını, fakat bu titizlikle ayırt edilmelidir ki bir yandan çekiminden öte yandan da isteğinden kaynaklanan ihtirasını göstermektedir.

12. Ev

Doğal Burucu : Balık

Yönetici Gezegenler : Neptün Jüpiter

Güçlü Gezegen : Venüs

Şifre : Üzüntü ve sıkıntı

On ikinci ev, kişinin dış etkenlere bağlı değişen ruhsal sağlığı ile ilgilidir. Bu evi etkileyen öğeler kişisel alışkanlıklar ve duygusal ihtiyaçlardır.Görev alanı, bilinci, bilinçaltının kapsamı ile oluşturup aydınlatma, geleceği görme ve bilinçaltı etkilerinin hangisinin yapıcı, hangisinin yıkıcı olduğunu ayırdetmektir. İyilik yapmak, yardımseverlik, sosyal hizmetler on ikinci ev kapsamındadır. On ikinci evi tanımlayan sözcükler, bitirilmemiş işler, gizli düşmanlar ve her çeşit sırdır.

Geleneksel astrolojide bu ev Zodyak'ın cehennemidir, aklı olan hiç kimse buraya yanaşmak istemez. Burası dertler evi diye bilinir, bu da size neyle karşılaşacağımız konusunda yeterince fikir veriyordur. Çağdaş astroloji bile, anlaşılmayan nedenlerden ötürü, bu ev zayıf bir ev olarak kabul edilir. Oysa on ikinci ev şafağın ardından Güneş'in yükseldiği evdir. Şafak zayıf olabilir mi? Gündoğumu sıkıntıya işaret olabilir mi? Ancak on ikinci evin kişisel bilinçdışını temsil ettiği söylenirse, bütün bunlar bir anlam kazanır. Bu ev sınırlarımızı, kullanmadığımız ya da kullanmak istemediğimiz enerjiyi, inkar ettiğimiz güçlerimizi temsil eder. Sözgelimi, çocukken anne ya da babamız tarafından bastırılan taşkınlıklarımız, ya da yeteneklerimiz, hayallerimiz. Bu ev, daha sonra bizi esir alacak olan yönlerimizi gömdüğümüz yerdir. Önümüzdeki iş, gömdüklerimizi gün yüzüne çıkarmaktır. Gizlenmiş olan serbest bırakılıp açığa çıktığında, artık ondan korkmamıza gerek kalmayacaktır. Bu enerjiyi olumlu bir yönde kullanabiliriz. Karmik astrolojide bu ev, geçmiş yaşamların tortularını, kapanmış hesapları, "karma" mızı temsil eder. Burada sorun şu; geçmiş yaşamların varlığı bir şekilde doğrulanabilse bile, o geçmiş şu an kadar önemli değildir. Emin olduğumuz tek şey, içinde yaşadığımız andır. Şu an aldığımız soluktur. Çoğu zaman on ikinci evde bulunan herhangi bir gezegen bizi harekete geçirir. Bunun nedeni, zaten içimizde varolan enerjiyi tanımamıza yardımcı olmasıdır.

Zorlanmanın, baskının evidir ve her tür isteğini şu veya bu şekilde sınırlandıracak bütün etkileri açıklar. Gizli düşmanlarını ve kendisine karşı yönlendirecek tüm karakterleri belirler. İlişkide bulunabileceği tüm gizli işbirlikleri ile de alakalıdır. Büyük hayvanları ve onlara nazaran doğanın kaderini açıklar. Son olarak, bulunabileceği ve disiplinin ön planda olduğu yerleri açıklar.

Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
18 Haziran 2009       Mesaj #3
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
ASTROLOJİ VE EVLER

Evler hayatımızın olaylarını ve gidişini tespit eden bölgelerdir.

Yükselen burç bulunduktan son­ra çevredeki gökküre 12'ye bölü­nür ve bu parçalardan her birisi bir ev olarak kabul edilir. Birinci ev ufuk çizgisinin altında başlar ve doğuya doğru gider. Bundan son­ra doğuya doğru 2. ev, 3. ev vs. gelir. Ufuk çizgisinin üzerinde ka­lan kısım 12. ev'dir.

Evlerin geniş­liğini belirleyen çeşitli sistemler vardır ve bunların herhangi birisi astroloğun tercihine ve tecrübe­lerinden aldığı sonuçlara göre kul­lanılır. Bazı ev sistemlerinde me­sela placidean sisteminde evlerin genişliği farklıdır. Son yıllarda özellikle Amerika Birleşik Devletlerinde popülarite kazanmış olan "eşit evler" sisteminde ise evler eşit genişlikte, yani her biri 30 derece­dir. Birinci ev Koç Burcu'yla uyumludur. Fakat bu birinci ev Koç Burcu'nun kapladığı alandır manâsına gelmez. Evler burçlar­dan bağımsızdırlar.

1. Ev
Bu ev kişiliğin dış yanını gös­terir. Kişilik, mizaç, fiziki yapı ve görünüş gibi şeyler birinci eve bağlıdır. Bencil çıkarları temsil eder. Birinci evde bulunan bir ge­zegen çok güçlüdür.

2. Ev
Mal sahipliği. Kişinin muktedir olduğu şeyler. Güvenlik. Her cins mal mülkü ve kişinin bu gibi şey­lere karşı olan tutumunu da gös­terir. Buradaki gezegenler bu şey­lere duyulan hislerini de anlatır.

3. Ev
Kardeşler, akrabalar, kısa yol­culuklar, mektuplar, kitaplar, aile bağları, okul hayatı, lisan, iletişim, çevre ile ilişki. Bu ev ayrıca ilgile­nilen konularda aydınlanmayı da gösterir.

4. Ev
Bu ev erkekte anneyi, kadında babayı gösterir. Ev hayatı, kişinin gizli hayatı, ikâmet edilen yer. Ev­cil hayat. Yuva, ana-baba, başlan­gıçları ve sonraları.

5. Ev
Çocuklar. Spekülasyonlar. Eğlenceler. Toplantılar. Gönül mese­leleri. Yaratıcılık. Zevkler. Tatiller. Teşebbüsler. Şans oyunları, insi­yatifi davranışlar. Şayet bu eve bir gezegen gelmişse kolaylıkla ken­dinde fazla musammaha ve gevşek­lik meydana gelebilir.

6. Ev
Sıhhat ve hastalık. Başkaları hakkındaki görevler. Hizmetçi ve uşaklar. Bakkal çıraklığı, lehimcilik. Elektrikçilik ve küçük memuri­yetler gibi işler.

7. Ev
ilk ev gibi, kişilikle ilgilidir. Bü­tün hissi ve mesleki yakın ilişkile­ri gösterir. Bu evin başlama sınırı üzerindeki herhangi bir gezegen iyi bir evliliğin veya Sexuel beraberliğin işaretidir. Arkadaşlar, düş­manlar ve tanışmalar da bu evle il­gilidir.

8. Ev
Bu ev mesela miras gibi para­ları gösterebilir. Doğum ve ölüm. Sexuel faktörler. İş, sermaye, sigorta, şirketler. 8. Ev ayrıca cürüm evidir de.

9. Ev

Öğrenim. Felsefe. Zihni kutup­laşmalar. Uzun yolculuklar. Yaban­cı diller. Fikirler. Rüyalar. Din. Mis­tisizm. İbadethaneler. Hukuk ve kayınbiraderler.

10. Ev

Emeller. İhtiraslar. Dış mesele­ler. Sosyal statü. Disiplin. Dışta görülen imaj. Meslek. İş veren, önemli mevkiiler.

11. Ev

Arkadaşlık. Kulüp faaliyetleri. Sosyete. Entellektüel zevkler. Ku­mar. İstekler.

12. Ev

Hastaneler. Hapishaneler, kendini feda. Şuursuz baştan çık­malar. Serbestlik ihtiyacı. Gizli iş­ler. Gizli düşmanlar.



Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
18 Haziran 2009       Mesaj #4
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
YÜKSELEN BURÇ

Yapılan hesaplarla 25 Aralık 1967 günü saat 06'da New York'ta doğan bebeğin horosopunda yükselen burcun Yay olduğu be­lirlendi. Onun için Yay burcunu yeniden bir gözden geçirerek önemli noktalarını kaydedin. Bu kimseyi şöyle tanımlayabiliriz:

Kişilik: Dışa dönük, iyimser, özgürlüğüne düşkün, ayrıntı üs­tünde durmayan, hareketli, neşe­li bir tip. Sağlık: iyi olacaktır fakat bu tipin açık havaya ve vücudunu çalıştırmaya ihtiyacı vardır. Zevk­lerine fazla düşünecek olursa ka­raciğeri rahatsızlanabilir. Meslek: Spor, felsefe, hukuk., eğitim, yazı alanları.

Yukarıda da belirtildiği gibi Yükselen burç da Güneş de önemli faktörlerdir. Yükselen burç insanın dış görünüşünü, dış yüzü­nü açıklar ve hayatın 40'ından sonrası için haber verir. Ancak asıl kişiliği Güneş belirtir. Ay da yıldız haritasında büyük öneme haizdir. Çünkü Ay insanın duygu­larını ve olaylar karşısındaki duy­gusal tutumunu gösterir, yani ka­rakterini belirler.

BURCUNDA
(Güneş Oğlak'ta)
Haritadaki Güneş, Oğlak bur­cuna ve birinci eve düşmüştür.
Oğlak burcunu da okumanız gerekir. Birinci evin özelliklerini de gözden geçirmelisiniz. Bu du­rumda şöyle bir kanıya varabilirsi­niz:
Kişilik: Hırslı, sabırlı, inatçı, bildiği gibi hareket eden, çalışma­sı sayesinde yükselecek, yavaş fa­kat tam olarak öğrenme yeteneği, Sağlık: Kemikler, dişler üstünde durmak yerinde olacaktır. Ayrıca soğuk algınlıkları ve ateşlenme başka rahatsızlıklara yolaçabilir. Meslek: Disiplin isteyen konular, askerlik, yöneticilik. Kendisinden eski kuşaklarla iyi anlaşabilir.
tıktan çok hislerle davranış, çev­reye kolayca uyum, yakınlarına kardeşlerine çok bağlı olma, mer­hamet. Bu tip iyi eğitilirse başarı­lı bir yazar olabilir. Aksi halde ha­yalleri yüzünden gerçeklerden uzaklaşacaktır.
Yükselen burcun Ateş, Gü­neş'in Toprak ve Ay'ın su grubu­na girmesinden ortaya oldukça dengeli bir durum çıkmaktadır. O halde bu kişi zekâ yönünden, par­lak zekâlı, yavaş ama tam olarak öğrenme yeteneğine ve aşırı hayal gücüne sahip olacaktır. Peki bu saydığımız özelliklerden en güçlü­sü hangisidir? Bunu zekâ gezege­ni Merkür'ün haritamızdaki konu­mu belirleyecektir.

BURCUNDA
ve 1. EVDE

Mars'ın ilk evde olması insana canlılık verir. Bu tip kişiler amacı­na ulaşmak için bütün gücüyle ça­lışır. Bu aynı zamanda çabuk öte­lenmesine, inat etmesine ve ani çıkışlar yapmasına da yol açabilir

BURCUNDA
ve 2. EVDE
Merkür'ün zekâ ve haberleş­meyi temsil ettiğini biliyoruz. Ha­berleşme ve insanlarla anlaşmada bu yıldız söz sahibidir. Merkür top­rak grubundan Oğlak'ta ve İkinci yani para evindedir. Bu durumda:
Kişi parlak zekâsını para ka­zanmaya yöneltecektir. Yavaş ama tam öğrenmiş yeteneğiyle çalışıp sebat edecek ve toplumda hayal ettiği duruma ulaşabilecek­tir. Sinir sistemi oldukça güçlüdür ama fazla yorgunluk ortaya sorun­lar çıkarabilir.

BURCUNDA
ve 3. EVDE
Venüs'ün üçüncü evde yer al­ması, bu çocuğun ferdi ilişkilere önem vereceğini gösteriyor.
Özellikle yakınlarına ve kar­deşlerine çok düşkün olacaktır. Çok iyi bir eğitim görmesi büyük ihtimal. Özellikle yabancı dillere karşı büyük sempatisi var ve ya­bancı dilleri kolaylıkla öğrenebilir. Ne var ki konusunda idealist ol­ması sonunda hayal kırıklıklarına uğrayabileceğini gösterir.

BURCUNDA

ve 6. EVDE
Jüpiter'in altıncı evde oluşu sanat çalışmalarında ve Boğa in­sanının seçtiği işlerde her şeyden sıyrılıp dinlenmeyi gösteriyor.

BURCUNDA
ve 9. Evde
Çok çalışması ve gayreti saye­sinde başarıya erişebilir ve lider, yönetici olabilir. Büyük projeleri gerçekleştirebilir. Yabancı ülke­lerde per rahat edemeyecektir. Aslan'ın cömertliği ortadan kalka­cak ve çotuk sıkı elli olacaktır. Felsefe ve din gibi konularda be­lirli kalıplara saplanıp kalacaktır.
Uranüs yedi yılda, Neptün on dört yılda ve Pluto ortalama yirmi yılda bir burç değiştirir. Onun için bu gezegenler kişisel yaşamdan çok, soydan gelen etkileri belirler­ler. Bununla birlikte bu gezegen­lerin düştüğü evler ve diğer güç­lerle yaptıkları açılar insanın özel yaşamını da etkileyebilir.

BURCUNDA

ve 10. EVDE 1

Terazi Burcu'nu dikkatle oku­yun ve özellikle meslekler bölü­münün üstünde durun. Bu çocuk, güzel sanatlar ve siyaset atanla­rında başarı sağlayabilir. Ayrıca güzelliklerin daima yaşamında önemli yer tutacağını da belirtme­liyiz.
Bu bilgilerden sonra Işıklar ge­zegenler, burçlar ve evlerin ilişki­lerini yorumlayabilirdik. Böylece bir insanın kişiliği ve özellikleri ol­dukça belirginleşebilirdi. Ancak ondan sonra tam bir yorum yapa­bilmemiz için önce yıldız ilişkile­rini incelememiz gerekir.

ve 10. EVDE 2

Pluto'nun Terazi'de ve en önemli evde oması meslek haya­tını ve başarıyı etkileyecektir. Ba­şarı için, yeni koşullara uyabilme gerekli. Aksi halde sık sık meslek değiştirebilir. (ÖĞLEN) de
BURCUNDA
ve 11. EVDE
Uranüs, Akrep burcunda kafa­nın iyi çalışmasını sağlayacaktır. Onbirinci ev aslında Uranüs'ün doğal yeridir, onun için çocuk öz-, gürlüğe düşkün, insanlığı seven, idealleri bulunan, dost canlısı bi­ri olabilir.
BURCUNDA
ve 12. EVDE
Neptün on ikinci evde doğal yerindedir. Onun için: Kişinin sez­gisi (ve medyumluk yeteneği) çok güçlü olacaktır. Neptün sayesin­de renklerden, güzel sanatlardan ve danstan zevk alabilir. Doğuştan iyi müzik kulağına sahip olacaktır.

Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
21 Haziran 2009       Mesaj #5
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Astrolojide Evler ve Etkileri;
Evler, kişinin günlük yaşam çalışmalarını nasıl ve hangi yön­de ortaya koyduğunu; bulunduğu burca ve bu burçtaki gezegene bağlı olarak, davranışlarının neler­den etkilendiğini gösterir. Evler, Doğu ve Batı ufkundaki gezegen ve burçların görünümlerinin baş­langıcı olan uzaydaki koordinat­larla biçimlenir. Ekliptik düzlemi­nin Doğu ufkunu kestiği nokta, Yükselen burç yada birinci evin başlangıç noktasıdır, batı ufkunu kestiği nokta ise, batan burç, ya­ni yedinci evin başlangıç noktası­dır. Tutulumun üst meridyenle ke­siştiği nokta, Başucu yada onun­cu ev başlangıç noktası; alt merid­yenle kesiştiği noktada, Ayakucu yada dördüncü ev başlangıç nok­tasıdır.

Bu 4 ana nokta, köşe noktala­rı adını alırlar ve Doğum haritasın­da en önemli, en duyarlı noktalar olarak kabul edilirler. Diğer sekiz ev, bu köşe noktalar arasındaki alanın üçer eşit parçaya bölünme­si ile elde edilir. Her biri üç ihtiva eden bu dört bölmenin tümüne 12 ev yerleşmiş durumdadır. Evler ar­tı yönde numaralanır ve her biri dairenin 1/12'si kadar bir alanı içe­rir. Doğum saati bilinmiyorsa, Gü­neş'in bulunduğu nokta, Yükselen burç kabul edilir ve bu tip Doğum haritalarına "Güneş haritası" de­nir. Evlerin yerleşimi kişinin do­ğum haritasında doğal burçlar ku­şağından değişik olabilir. Ancak burçlar kuşağındaki eve karşı ge­len burç, yönetici gezegen ya da Yükselen gezegen, bu eve aynı et­kiyi yapacaktır.

Birinci Ev
Doğal burcu: Koç
Yöneten gezegenler: Mars, Plüton
Güçlü gezegen: Güneş
Birinci ev (Yükselen de denir) bir doğum haritasındaki en duyarlı noktadır. Kişinin hayata karşı temel ilgi yönünü, deneylerini, ken­dini nasıl tanımladığını ve dış et­kilere nasıl tepki gösterdiğini be­lirler. Birinci evde bulunan geze­gen, özellikle ufukta bulunuyorsa, kişinin temel karakterini büyük öl­çüde tanımlar. Birinci evin bulun­duğu burçla, bu burcun yönetici gezegen, yahut Yükselen burçla aspekt oluşturan gezegen ve Yük­selen burcun yöneticisi ile yer de­ğiştiren gezegen ruhsal alışkanlık­larınızı etkileyebilir.

Birinci ev ve onu yöneten un­surlar, kişinin fiziksel görünüşüy­le kişisel alışkanlıklarını gösterir. Güneş ve Ay'ın bulunduğu ev ve burç da tipinizi etkiler. Yaşama gücünüz, kendiniz ve sağlık duru­munuz da Yükselen burç tarafın­dan etkilenir. Birinci ev kişiliğini­zin biçimlenmesini etkileyen kalı­tım, doğum, eğitim, bakım, uzay-zaman-madde parametrelerini ve bilinçli kontrolünüzün az olduğu, hayata başladığınız çevreyi, yani bebeklik günlerini simgeler. Fizik­sel olarak kendinizi, giyiniş, yürü­yüş, konuşma ve diğer belirgin özelliklerle bedeninizi gösteriş bi­çiminiz de Yükselen burçtan an­laşılır. Aynı zamanda gerginlik, öf­ke ve acıya karşı dayanıklılığınız­la enerjiniz ve çocukluktan kalma alışkanlıklarınızı da belirler. Birin­ci evi tanımlayan sözcükler, kişi­ler, ego, dış görünüş, başkalarına karşı olan "ben" ve enaniyettir.

Güneş bu evde güçlü olduğu için yaratıcı iradeyi ve hayat veren ilkeleri ortaya koyar. Güneş ufuk­ta ise, yada Yükselen burç ile kuv­vetli bir aspekt oluşturuyorsa ken­dini bilen, güçlü, iradesi sağlam ve olumlu yönleri kuvvetli birisi­niz. Bu evin doğal yeri Koç'tur ve Mars ile Plüton Koç'un ortak yö­neticisi olduklarından birinci evi güçlü bir biçimde etkilerler. Mars tutkulu eylemlerin gezegeni, Plü­ton ise iradeye dayanan enerjinin ruha dönüşmesi, yenilenmesi ve niyetlerin gezegeni olduğundan, iç ve dış etkenleri belirler. Birinci evde bulunan gezegenler, kişisel planlarınızı, takı seçimi, moda, enerji, kişisel ilgiler, özel işler ve kendi başına olmanın mekanizma­sını da belirlerler.

İkinci ev
Doğal burcu : Boğa
Yönetici gezegen : Venüs
Güçlü gezegen: Ay
İkinci ev ihtiyaç duyduğumuz maddi imkânları ve bunlardan ne kadar yararlanılacağını belirler. Doğal Burçlar kuşağındaki ikinci ev (Boğa Burcu), dengeli, değişmez ve Toprak grubu olduğu için parayla ilgili gereksinimlerin kaza­nılması genellikle düzgün ve sü­rekli çalışma ile katlanmayı gerek­tirir. Dış görünüş ve dayanıklılığı­nıza destek olacak olanaklar top­rakla ilgilidir.

Gereksindiğiniz şeylere sahip olabilmeniz için gerekli para ve di­ğer maddi değerleri kazanma yeteneğinizi belirler. Kazanma ve harcama yeteneğiniz, bu konular­da karşılaştığınız zorluklar, sahip olacağınız mülkün nitelik ve nice­liği ikinci evle anlaşılır. Arazi, üre­tim, gelir, servet, ticaret ve bu ko­nulardaki kayıp ve kazançları, hü­ner ve yeteneğinize bağlı olarak kişisel güvenliğiniz için nasıl kul­lanabileceğinizi gösterir, ikinci evi tanımlayan sözcükler; para, mad­decilik, lüks, konfor, servet, gelir, güvenlik ve ticari yeteneklerdir.

ikinci evin bulunduğu burç, burcun yönetici gezegeni, bu yö­netici ile yer değiştiren gezegen, yöneticinin bulunduğu burç ve onun ikinci evdeki gezegenlerle yaptığı açılar, maddi kazançlarını­zı nasıl arttıracağınızı, bunlardan nasıl yararlanılabileceğini, ileride olabilecek durumları ve çıkacak sorunları belirler. İkinci evin yöne­ticisi olan gezegenin oluşturduğu açılar da, aynı derecede önemli­dir. Venüs ile Ay bu evde güçlü durumdadır, ikinci evde bulunan gezegenler, kişinin kazanma gü­cünü, para durumunu, alım satımla ilgili kazanç ve kayıpları­nı ve diğer ekonomik seçimlerini etkiler. Serveti arttırmak toplum­sal ilişkilerle ilgili olduğundan ki­şi, toplum ve insanlara ilişkin so­rumluluk derslerini ikinci evden alır.

Güvenlik ve barışı gerçekleş­tirebilmek için kişi, kendine bağ­lı bir güvenlik sistemi geliştirme­lidir, ikinci evden aldığı deneyim­lerle kişisel zevki için servetini bencilce arttırmamayı, servetine göre beslenmeye; evine, giyimine ve başkalarını eğitmeye harcama­yı öğrenmeli, ayrıca uygarlığın ilerlemesine de yardım etmelidir.

Üçüncü ev
Doğal burcu: ikizler
Yönetici gezegen: Merkür
Üçüncü evin alanı bilinçli dü­şünce denir. Bilinçli düşünce se­çim ve yargılarınızda nelere dikkat edeceğinizi, ruhsal enerjinizi ne­reye yöneltmeniz gerektiğini belir­ler. Düşüncelerimizi nereye çevirdiğimizi görerek, kendi kendimizi sürekli bir biçimde geliştirip yara­tırız. Duygusal gereksinimlerimiz ve eylemlerimiz kendiliğinden dü­şünce yapımızı izler. Böylece dü­şünce biçimimizle kaderimizi çi­zer, kendi Cennet - Cehennemimi­zi kendimiz yaparız.

Üçüncü ev düşünce alışverişi yaptığınız kişiler, kardeşler, kom­şular ile ilgilidir. Kişinin düşünme ve konuşma yeteneği ile düşünce­lerini ortaya koyuş biçimi ve çev­resine karşı entellektüel tepkileri­ni gösterir. Üçüncü ev dergi, ga­zete, kitap, yazı telefon, televiz­yon, radyo, her çeşit konuşma ve haberleşme ile de ilgilidir. Zihin­sel olarak etkilediğimiz ve etkilen­diğimiz kişilerle gidiş - gelişlerimiz, kısa yolculuklarımız bu evle belirlenir. Doğuştan sahip olduğu­muz zihinsel verilerimiz ergin yaş­taki düşüncelerimizin tümünü içermese de, kişiyi evrensel dü­şünceye bağlayan sezgisel güç­lerle kendisini nasıl tanıdığını bil­dirir.

Zihin üçüncü evle açılır. Ger­çekte pratik düşüncelerle kısıtlan­mıştır. Duru bir mantık olmazsa, sezgiler, gafletler ve doğmalarla bozularak insanlığın yararına kul­lanılabilecek olanakların yitirilme­sine neden olur. Bu yüzden kesin ve mantıklı pratik nedenler, zihin­sel ve ruhsal gelişme için gerek­lidir, insanların yaratıcılık ve sez­gileri ile bunları kendisi yada baş­kalarının yararına kullanma yete­neği üçüncü evde birleşir. Üçün­cü evi tanımlayan sözcükler; en­telektüellik, yakın çevre, kısa yol­culuklar, ilişkiler, komşular, kar­deşler, yakınlardır. Üçüncü evde bulunan gezegenler kişinin aile yapısını, çevresi ile yakın ilişkile­rini, düşünce ve davranışlarını, günlük gereksinimleri hakkında konuşma ve kendini satma yete­neğini, kısa süreli planlarını etki­ler.

Dördüncü ev
Doğal burcu: Yengeç
Yönetici gezegen: Jüpiter, Neptün
Güçlü gezegen: Ay
Dördüncü ev, çevre şartlarını yönetir. Yani evinizi ve üzerinde yaşadığınız toprağı da yönetir. Tüm insanlar, kendi yararları için toprağın bir kısmını kullanır ve sa­hip oldukları şeyleri toplayıp, bir araya getirecekleri "yuva" olarak adlandırılan bir yer bulurlar. Ger­çekte yuva kendimizi rahat hissedebileceğimiz duygusal ve zihin­sel koşulları gerçekleştirdiğimiz yerdir. Bu yuva bilinçaltı duygula­rımızla isteklerimizi doyurur.

Burçlar Kuşağında dördüncü ev olan Yengeç burcunun yöneti­cisi Ay, bilinçaltı düşünceler ile otomatik duygusal cevapların ya­rattığı etki tepki ilkesini gösterir. Bu otomatik duygusal cevaplar ve alışkanlıkların büyük bir bölümü, çocukluğumuza bağlı olduğu için dördüncü ev, yaşamın başlangıcı (ana, baba ile ilgili koşullar) ve so­nu kendi yarattığımız değişmeye­cek koşullarla ilgilidir. Dördüncü ev son yıllarınızı geçireceğimiz ye­ri de gösterir. Kişinin aile bireyle­rine duygusal bağlılığını ve çocuk­larına, sevdiklerine, eşine olan sevgisini belirler. Yeme içme, uyuma, ev tutma, alıp satma, do­ğum, büyüme ve ölüm gibi olay­lar da dördüncü evle ilgilidir. Dördüncü evcil olaylar, mülk, servet, aile hayatıdır. Dördüncü evde bulunan gezegenler, kişinin bir aile yada gruba ait olma duy­gusunu, geleneklere bağlılığını, kişisel ilişkilerini, ev yapmayı etkiler.

Beşinci ev
Doğal burcu: Aslan
Yönetici gezegen: Güneş
Güçlü gezegen: Plüton
Beşinci ev yaratıcılığı göste­ren evdir. Beşinci ev çocukları ve özellikle uygulamalı bütün güzel sanatları, aşk ilişkilerini, eğlence yerlerini, sosyal çevreleri, kumar ve karaborsa spekülasyonlarını yönetir. Aynı zamanda çocuklarınızın ilk eğitim ve öğretimi ile il­gili konuları, spor çalışmalarını, sosyal olsun olmasın yaratıcılık açısından kendinizi ortaya koyuşunuzu ve toplumda sevilirliğinizi gösterir.

Yaratıcılık iradı gerektirdiği için kişiliğinizin dinamik güçleri Güneş yardımıyla ortaya çıkar ve aşk ile dramatize edilir. Kişi yaşa­ma sevinciyle dolan sevdiği ile ya­şamın akışı içinde aynı yere ula­şır. Bu birlikten çocuklar doğma­sıyla kişi doyuma ulaşır.

Beşinci ev, Güneş'in yaratıcı gücünün evrensel yaşam güçleri yardımı ile kişinin kendisine bir çı­kış bulduğu kuvvet alanıdır, insa­nın tanrı ile birlikte bir yaratma im­kânına sahip olduğu beşinci ev aynı zamanda mahkemeler, duy­gusal ilişkiler, çekicilik, tutku, din­lenme, eğlence ile de ilgilidir. Maddi artistik, ideolojik speküla­tif çalışmalar, risk gücü de beşin­ci eve bağlıdır.

Beşinci evi tanımlayan söz­cükler yaratıcılık, spekülasyon, eğlence, zevk, dinlenme, aşk, duy­gusal ilişkiler, tutku ve risktir. Be­şinci evde bulunan gezegenler, ai­le dışındaki çalışmaları, kişilerle ilişkili duyguları ve bu duyguları üretken biçimde ortaya koyup yönlendirme yeteneğini, serüven­ciliği ve riske atılma yetenekleri­ni etkiler.
Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi
Gerçekçi ol imkansızı iste...
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
21 Haziran 2009       Mesaj #6
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Altıncı ev
Doğal burcu: Başak
Yönetici gezegen: Merkür
Altıncı ev, sıkı çalışmayı sim­geler. Bu ev ve bu evdeki gezegen­ler, bu evin yöneticisi ve yönetici­nin oluşturduğu açıları, kişinin işi­ne yaklaşım biçimini, hizmetleri­ni, yararlı işler yapma ve kafasını pratik biçimde kullanma yeteneği­ni gösterir.

Evreni anlamanın anahtarı, ba­sit bir atomun yapısını ve ayrıntı­larını öğrenmektir. Bu da kendini bilmekle mümkündür, insanın iç güçlerinin nasıl çalıştığını anlaya­bilmek için zor bir çalışma gere­kir. Kafanın disiplinli eğitimi, kişi­nin gündelik iş ve sorumlulukları­nı ele almada hizmet ile çalışma­nın etkinliğini öğrenmesini gerek­tirir. Böylece altıncı evin nasıl bir öğrenme projesi olduğu görülür. Bu işler doğrudan doğruya kişiyi buna hazırlayan iyilik ve eğitim düzeyini ilgilendirir.

Altıncı ev kişinin sağlıklı kala­bilmek için davranışlarını, beslen­me ve besin hazırlama çalışmala­rını, giysilerini, düzenliliğini, dış görünüşünü ortaya koyar. Çalışmak, günlük çevremizi geliştirmek için gerekli sürekli ve ciddi bir iştir, bu görev heves, ilgi yada meslek olabilir. Bu nedenle altıncı ev kişisel seçimlerimizi içerdiğinden her türlü iş, hizmet, çalışma tekniği ve her düzeyde iş ilişkilerini yönetir. Bu evi tanımlayan sözcükler çalışma ve sağlıktır.

Altıncı evde bulunan gezegen­ler kişinin iş ilişkilerini, başkaları için yaptıklarını, başkalarının kişi için yaptıklarını ve iş çevresinde­ki diğer ilişkilerini, fiziksel ve duy­gusal sağlığı ile bunları etkileyen koşulları göz önüne serer. Burçlar kuşağında ilk altı ev ki­şisel önem taşır. Ancak yaşantı­mızın büyük bir kısmı başka in­sanlarla ve toplumla ilişki oldu­ğundan diğer altı ev grup ilişkile­ri ile ilgilidir. Son altı ev, ilk evle­rin etkilerinin kaynağına giderek yaşadığı topluma uyumunu işlevi­ni ve nasıl tepkiler gösterdiğini or­taya koyar.

Yedinci ev
Doğal burcu: Terazi
Yönetici gezegen: Venüs
Güçlü gezegen: Satürn
Yedinci evde "ben", ben olma­yanla doğrudan doğruya İlişkiye girer ve şifre "biz" olur. Bu ev başkaları ile tüm ikili ilişkilerimiz ve bizim eylemlerimize karşı başka­larının tepkilerinin nitelikleri ile ilgilidir. Yedinci ev seçeceğiniz eşi­nizin ya da ortağınızın tipini de ta­nımlar.

Bu ev ortaklık ve yakın dost­luklar, toplumsal ilişkiler, yasal olaylar, anlaşma ve sözleşme yap­ma ile ilgilidir. Satürn etkisinden ötürü karma çalışmaları, telafi ka­nunu ve bunların kişi üzerindeki etkileri de yedinci eve aittir. Ye­dinci ev insanın dünyada yaptık­ları ve onlara geri dönen davranış­ları, bu karmaşık örneklerin nasıl iş­lediğini belirler. Venüs Baro Bur­cu olan Boğa'nın yöneticisi, Sa­türn de iş anlaşmaları ile ilgili ol­duğundan yedinci ev ticareti yö­netir. Sosyal tanımınızın evi olup birleşik yada ayrı yollarla toplum­la bağdaşma biçiminizi belirler.

Yedinci evi tanımlayan söz­cükler evlilik, birliktelik, yarışma, ortaklık ve yakın ilişkilerdir. Yedin­ci evde bulunan gezegenler, kişi­sel zevklerinizi artan zevklere dö­nüştürmenizi, evlilik, ortaklık yada herhangi bir sosyal ilişkinin ni­celiğini ve süresini etkiler.

Sekizinci ev
Doğal burcu: Akrep
Yönetici gezegenler: Mars ve Plü­ton
Güçlü gezegen: Uranüs
Sekizinci ev, birleşik kazançla­rın evidir. Vergi, miras, ortak ça­lışmaların ürünü olan, yada evli­liğe ait paralar bu evle ilgilidir. Se­kizinci ev maddi eserlerin enerji­ye dönüşmesi ile ilişkili olduğu için, fiziksel bedenin ölümü ve bu olayla ilgili işlemler (cenaze, mi­ras vb.) de bu eve aittir.

Mekansız ve bedensiz ruhsal varlıkların yine yüce düzeylerde bulunmasını etkiler. Bu enerjiler metafizik, bilim, yüksek matema­tik ve atom fiziği gibi alanlarda or­taya çıkar. Mistik deneyler, beş duyu ile ulaşamayacağımız düzey­lerle bağlantı kurmak ve üst boyut varlıklarla görüşmek bu evle ilgi­lidir. Miras aynı zamanda bütün in­sanlığa ait olan kalıtımla da ilgili­dir. Sekizinci evin yönetim alanı­na cinsellik, ölüm ve yeniden do­ğuş da girer. Cinsellik İnsanların karşılıklı kendilerini vermelerini gösterdiği için bu evin alanında­dır. Ölüm ise, dönemlerin sonu olup, gerilimleri yansıttığı, yeni­den doğuş da duygulan yeniledi­ğinden sekizinci evle ilgilidir. Se­kizinci evi tanımlayan sözcükler cinsellik, ölüm, yeniden doğuş, miras, kalıtım ve birleşik kazanç­lardır. Sekizinci evde bulunan ge­zegenler, kişinin başkaları ile pay­laşacağı mallarla, paylaşılacak ka­zançların artıp eksilmesini etkiler.

Dokuzuncu ev
Doğal burcu: Yay
Yönetici gezegen: Jüpiter, Neptün
Dokuzuncu ev birlikte düşün­meyi simgeler, Toplu düşünce sistemleri, felsefe, din, dinsel kuruluşlar, yasal sistemler, hukuk, yüksek eğitim kurumları, kısaca sosyal kabuller ve uygarlığa yer­leşen bütün kurumlarla ilgilidir.

Öğrenim ve yayıncılık, ruhsal ve felsefe kabullerinin diğer ku­şaklara iletilmesine yardımcı ol­mak da bu evin kapsamına girer. Uzun yolculuklarla elde edilen bil­giler de uygarlık ve kültürü anla­mamıza yaradığından dokuzuncu eve aittir. Dünya nimetleri için ya­pılan çatışmalar yıkıcılık ve kaosa neden olacağından, kişisel ve top­lumsal eylemleri yönetmek için toplu düşünmeye gerek vardır. Sevgi ilkesini ortaya koyan bu iç aydınlanma ile insanlar, evrensel bilinçle görüşmeler yapabilir ve insan kardeşlerini uyumlu bir bi­çimde yönetecek ruhsal aydınlan­maya ulaşabilir.

Dokuzuncu ev ki­şinin ahlâk duygularını, dinsel eği­limlerini, insancıl görüşlerini ve öğrendiklerini nasıl kullanacağını gösterir. Hem kendisini, hem de insanlığı daha iyi anlayıp geniş bir görüş açısı kazanmasını sağlar. Düşleri, ders çalışmayı ve kendini kanıtlamayı etkiler. Uzun yolcu­luklar, yabancı ülkeler, uzak akra­balar, müfettişler ile, öğretme ve öğüt verme durumunda olan kişi­lerle ilgilidir. Dokuzuncu evi ta­nımlayan sözcükler öğrenim, yol­culuklar, uzak serüvenler, uzak ül­keler ve uzak insanlardır. Doku­zuncu evde bulunan gezegenler, kişinin kendisini eğitim yoluyla daha iyi tanıyıp öğrenme fırsat ve yeteneğini, kendini kanıtlamasını, yolculuklarını, mesleğinden ve uzak yerlerden alacağı deneyleri­ni etkiler.

Onuncu ev
Doğal burcu: Oğlak
Yönetici gezegen: Satürn
Güçlü gezegen: Mars
Sosyal ilişkilerin ve toplumda yer edinmenin belirleyicisidir. Dördüncü ev, kişinin doğduğu or­tamın sosyal ve ekonomik duru­munu gösterdiğinden, karşıtı olan onuncu ev kişinin yükseleceğini mi, batacağını mı, yoksa aynı du­rumda mı kalacağını anlamamıza yardım eder.

Kişinin, önemli bir yere yük­selme yeteneğini yöneterek tutku­larını nasıl ortaya koyduğunu gös­terir. Otoritelerce ödüllendirilme­miz yada cezalandırılmamız da onuncu evden anlaşılır. Sahip ola­cağımız işçilerle ilişkilerimizi be­lirler. Mars'la ilgili olan iktidar ve yükselme tutkusu bunları kazan­mak amacıyla kaba yaklaşımlarla bozulursa, Satürn bunu engelleye­cek ve kişi en yüksek makamlar­dan hukuksal nedenlerle düşe­cektir.

Satürn etkisi örgütleme ye­teneğini, kişisel disiplini, sıkı ça­lışmayı, kişinin sosyal ve meslek alanında yükselebilmesi için sa­hip olması gereken irade ve sabrı gösterir. Satürn Terazi Burcu'nda güçlü olduğu için, kişinin toplum­sal ünü dengeli, davranışları da onurlu ise güvenliktedir. Ayrıca ki­şisel çabaya dayanan tüm uğraş­ları, hükümeti, toplumsal bürola­rı, bankalarla diğer para kuruluşlarını yönetir. Onuncu evi tanımla­yan sözcükler, sosyal durum, tut­ku, onur, uğraş, meslek, kariyer ve iştir. Onuncu evdeki gezegenler kişinin ana, baba va işverenleri ile uyumunu, otorite simgelerini, top­lumsal büroları, bürokratları ve bunlarla ilgili tüm koşulları etkiler.

On birinci ev
Doğal burcu: Kova
Yönetici gezegen: Uranüs, Satürn
Güçlü gezegen: Merkür
On birinci ev, yaratıcılığın na­sıl ortaya konduğunu ve konaca­ğını gösterir. Grup kurma, arkadaş edinme, evrensel değerler üzerin­de çalışma da bu evin işlevleri ara­sındadır. Bu konuların gerektirdi­ği konuşma ve düşünme yetene­ğini Merkür verir. Bağlılık ve kar­şılıklı sorumluluk duygusu, amaç­lar için çalışma isteği verir. Bunu da grupla yapar. Grup oluşunca ki­şi zihinsel emellerine ulaşır. Grup çalışmaları kişinin uyum yetene­ğinin ötesindedir, fakat herkesi il­gilendiren çözümler getirebilir. Ki­şinin yeni düşünceleri kavrayışın­dan evrensellik, evrensel düşün­ce ile olan bağlantısını ve yeni de­neylere açıklığını gösterir. "On birinci ev dostluklar, arkadaşlıklar, insancıl yaklaşımlarla ilgili oldu­ğundan kişiye zihinsel özgürlük sağlar. Beşinci ev doğrudan yada dolaylı olarak cinsel içgüdüye bağlıdır. Grup anlatımları ise yük­sek düzeyde zihinsel yaratıcılığa bağlıdır. Duygusal ilişkilerden uzak ve kişiye özgürlük sağlayan çalışmalardır.

Merkür, Satürn ve Uranüs il­keleri ego savunmalarından çok gerçeklere bağlı olduğundan kişi­sel değildir. Ayırt edilmesi gere­ken nokta, kişinin ana-babası, pat­ronu yada sevgilisine arkadaşça davranması değil, duygusal ve ki­şisel olmayan davranışlarının ni­teliğidir. On birinci ev etkileri, ki­şinin özgürlük düşkünlüğü, top­lum ve insanlığa bağlılığı ve özel gereksinimleriyle kaynaşma yete­neğinin üstündedir. On birinci evi tanımlayan söz­cükler, arkadaşlık, sosyal olaylar, sosyal değerler, umutlar, dilekler ve ülkücülüktür. On birinci evde gezegenler kişinin emellerini, ar­kadaş ve sosyal gruplarla olan iliş­kilerini, katıldığı sosyal ve politik çalışmalarla beklenmeyen olayları etkiler.

On ikinci ev
Doğal burcu: Balık
Yönetici gezegen: Neptün, Jüpiter
Güçlü gezegen: Venüs
On ikinci ev, dış etkenlerden ne derece etkilendiğimiz ve bun­ların ruhsal sağlığımızı nasıl etki­lediği ile ilgilidir. On ikinci evi et­kileyen öğeler, kişinin alışkanlık­ları ile belirgin duygusal gereksin­melerini gösterir. Bilinçaltını yö­netir. On ikinci evin özel tehlikesi, duygusal kısıtlama olasılığı ve bi­linçaltı alışkanlıklara ek olarak, duruma uygun olmayabilecek oto­matik tepkilerdir.

Geçmiş duygusal deneylerin kalıntıları, kendine acıma ve ken­dini bağışlama, gerçekle yüz yüze gelmeyi ve yaşama görevini ba­şarmayı engelleyebilir. Bu eğilim on ikinci evin başka bir tuzağı olan geçmişe sığınmaya neden olabi­lir. Nostalji bu evin hastalığıdır. Kişinin zihinsel gerçekleri kavra­ması genellikle fiziksel gerçekle­re dayanmaz.

On ikinci ev kişinin kendini en çok kandırabileceği yaşam alanı­dır. Diğer yandan on ikinci evin et­kisi kişiyi derin bir anlayış ve hiz­mete ulaştırabilir. Sevgi ilkelerine sıkı sıkıya bağlı ve sevgi gösteri­sini ilke olarak kabul eden bu se­vecen kişiler, bahtsız insanlara duygularını cömertçe verirler. On i­kinci ev, bir mistik aydınlanma ka­nalı olabilir. Kişi yüksek bilinç dü­zeyine, bu düzeyden de hayal gü­cü ile bilgeliğe ulaşabilir. Bu zen­ginlikle ilişki kurma, artistik yara­tıcılığa neden olur. Hastane, akıl hastaneleri, dinsel kuruluşlar, ıs­sız yerler ve karmaşık sorunlar üs­tünde çalışma imkânı da bu evle ilgilidir.

Bilinçaltı belleği yönettiğin­den karma ile en yakın ilişkisi olan evdir. Geçmişteki yanlışlarımızın ve doğrularımızın anılarını aynı tit­reşimle bize bağlar. Bilinçaltı anı­lar geçmişte bize zarar veren yada bizim zarar verdiğimiz kişilerle te­lepatik bağlantıyı ve gizli düşman­ları yönetir. Kişi on ikinci evin kı­sıtlamalarını, ancak karma yardı­mıyla bilinçli olarak yüz yüze gelir­se yenebilir. Bu koşulları kabul edip, yüz yüze gelip ve yanlışları­mızı düzelterek on ikinci evin kısıt­lamalarının üstesinden gelebiliriz. On ikinci evin görev alanı bilinci, bilinçaltının kapsamı ile oluşturup aydınlatma, geleceği görme ve bi­linçaltı etkilerin hangisinin yapıcı, hangisinin yıkıcı olduğunu ayırt etmektedir. On ikinci evi tanımla­yan sözcükler bitirilmemiş işler, gizli düşmanlar ve her çeşit sırdır. On ikinci evde bulunan gezegenler kişinin ihmal edilen gizli davranış­larla ilgili işleri tamamlama yete­neğini, sahne arkası olay ve kişi­leri, bütün gizli konuları etkiler.
Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi
Gerçekçi ol imkansızı iste...
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
31 Temmuz 2014       Mesaj #7
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Astrolojide Evler
MsXLabs.org


Bmx8B02

Astrolojide her ev hayatın farklı alanlarını yönetir. Nasıl burçlar ve gezegenler astrolojinin temel taşları ise evler de en az onlar kadar bilinmesi ve öğrenilmesi gereken bir konudur. Gezegenlerin sahip olduğu enerji bir çok değişken yolla ortaya çıkabilir.Evler ise bu enerjinin nasıl bir etki oluşturacağını gösterir.Eğer gezegenler bir oyunun aktörleri ise evler de aktörlerin rollerini oynarkenki varyasyonlarını gösterir.
İşte Astroloji evleri;

1. EV
Yönetici Gezegeni : Mars
Evin Sahibi : Koç Burcu
Kısaca ; kişilik, tip, karakter evidir.
Astrolojide birinci ev ağırlıklı olarak dış görünümümüz üzerinde etkilidir.Başkalarının bizi nasıl gördüğü yani kısaca dışa açık olan yönümüzdir.Dıştan gelen etkilere karşı tepkilerimiz veya uyum sağlama ayrıca kişinin dünyaya bakış açısını, aktiviteyi, kendini ispat tarzını, liderlik ve öncülüğün sınırlarını belli eder. Ayrıca vücut tipini belirlemede büyük ölçüde söz sahibidir. Vücut kısımlarından baş ve başta bulunan diğer organlar ile beyin ve kaslar bu evin etkisindedir. Dişler üzerinde de etkisi vardır.
Doğum haritasında birinci evin gerçek sahibi koç burcu yönetici gezegeni ise marstır.

2. EV
Yönetici Gezegeni : Venüs
Evin Sahibi : Boğa Burcu
Kısaca ; Para ve değerler evidir.
Astrolojide ikinci ev parayı nasıl kazanacağımız, sahip olacağımız mal mülk, geçim durumumuz, maddi kayıplar ve ekonomik sorunları yönetir.Ayrıca kişinin mesleki ve ticari yetenekleri ve güven ve güvensizliğin dayandığı noktalarda ikinci eve bağlıdır.Vucut kısımlarından, ense, boğaz, ses telleri, tad alma duyusu, boyun ve troid bezi bu evin etkisindedir.
Doğum haritasında ikinci evin yönetici gezeni Venüs sahibi ise boğa burcudur.

3. EV
Yönetici Gezegeni : Merkür
Evin Sahibi : İkizler Burcu
Kısaca ; akıl ve zeka evidir.
Astrolojide üçüncü ev zeka, fikir düzeyi, ilim kapasitesi, iletişim, haberleşme gibi konuları yönetir. Problemlere yaklaşımı ve analizi kısaca sahip olunan bilgiyi nasıl değerlendirdiğinizi belirler. Yakın çevremiz, kardeşler, arkadaşlarımız hakkında fikir verir. Kardeş ilişkileri, yakın çevre ile olan iletişim, arkadaşlık ilişkileri, kısa yolculuklar, uzun vadeli olmayan plan ve projeler bu eve bağlıdır.Kişinin temel eğitim düzeyi üzerinde de etkisi vardır.Vucut kısımlarından eller, kollar, köprücük kemiği, omuz, solunum sistemi, akciğerler, dil, işitme duyusu, sinirler bu evin etkisindedir.
Doğum haritasında üçüncü evin yönetici gezegeni Merkür sahibi ikizler burcudur.

3. EV
Yönetici Gezegeni : Merkür
Evin Sahibi : İkizler Burcu
Kısaca ; akıl ve zeka evidir.
Astrolojide üçüncü ev zeka, fikir düzeyi, ilim kapasitesi, iletişim, haberleşme gibi konuları yönetir. Problemlere yaklaşımı ve analizi kısaca sahip olunan bilgiyi nasıl değerlendirdiğinizi belirler. Yakın çevremiz, kardeşler, arkadaşlarımız hakkında fikir verir. Kardeş ilişkileri, yakın çevre ile olan iletişim, arkadaşlık ilişkileri, kısa yolculuklar, uzun vadeli olmayan plan ve projeler bu eve bağlıdır.Kişinin temel eğitim düzeyi üzerinde de etkisi vardır.Vucut kısımlarından eller, kollar, köprücük kemiği, omuz, solunum sistemi, akciğerler, dil, işitme duyusu, sinirler bu evin etkisindedir.
Doğum haritasında üçüncü evin yönetici gezegeni Merkür sahibi ikizler burcudur.

4. EV
Yönetici Gezegeni : Ay
Evin Sahibi : Yengeç Burcu
Kısaca ; Aile ve toplum evidir.
Astrolojide dördüncü ev ; Kişinin hayatına temel teşkil edecek esasları ve sahip olacağı yaşam tarzını ,anne, baba, ebeveyn durumundaki kişilerle olan ilişkilerimizi yönetir. Örf ve adetler, kişisel bağlılıklar, alışkanlıklar, ev ve aileyi, duygusal güveni, duygusal kökenli ben imajını, korunma ve sahip olma ihtiyacını temsil eder. Kişinin annesini nasıl gördüğünü veya annenin kişiliğini gösterir. Vucud kısımlarından göğüs, memeler, süt bezleri, mide, dişi organlar ve göğüs kafesi bu evin etkisindedir.
Doğum haritasında dördüncü evin yönetici ay sahibi yengeç burcudur.

5. EV
Yönetici Gezegeni : Güneş
Evin Sahibi : Aslan Burcu
Aşk hayatı,tutkular ve sevgi ihtiyacı,kumar, piyango, borsa gibi riskli işler, eğlence ve zevkler, sosyal aktiviteler, serüven, önderlik, yaratıcılık, sanat, ego ve benlik üzerinde söz sahibidir. Ayrıca çocuklar, hamilelik ve doğumu da yönetir. Kişinin irade gücünü, kararlılığını, zevk aldığı alanları, yaratıcılığını ortaya koyma isteğini, kendini ifade etme ve dikkat çekme çabalarını anlatır. Vücut kısımlarından kalp, sırt, kan damarları, hayat, yaşam enerjisi, bel kemiği ve omurilik bu evin etkisindedir.
Doğum haritasında beşinci evin yönetici gezegeni güneş evin sahibi aslan burcudur.

6. EV
Yönetici Gezegeni : Merkür
Evin Sahibi : Başak Burcu
Kısaca ; Gündelik hayat, rutin işler ve sağlık evidir.
Gündelik hayat ve rutin işleri ve bu işlerde kullandığınız metotları yani çalışma yöntemlerini temsil eder.Temizlik, hijyen, topluma yararlı hizmetler, kişisel gayretler, memurlar, işçiler, iş ve iş ortamı, çevrecilik, moda, defileler, evcil hayvanlar gibi konular ve ayrıca kısaca genel vücut sağlığı üzerinde söz sahibidir.Vücut kısımlarından sindirim sistemi, karın bölgesi, sinir sistemi, bağırsaklar, apandisit bu evin etkisindedir.
Doğum haritasında altınca evin yöneticisi Merkür sahibi başak burcudur.

7. EV
Yönetici Gezegeni : Venüs
Evin Sahibi : Terazi Burcu

Kısaca ; Sevgi, evlilik, ortaklık ve denge kurma evidir.
Yedinci ev birden fazla kişi ile yürütülen faliyetler (ortaklıklar) yazılı yahut sözlü birliktelikler ve en önemlisi evlilik hayatı ile ilgilidir.Kişinin birlikte olacağı kişileri ve onlarla ilişkileri ve beklentilerini, insanlara bakış açısını belli eder. Ayrıca kişinin kendini harcamadan karşılıklı denge kurabilme gücünü gösterir. Romantik aşklar beşinci ev tarafından yönetilse bağlılık sözü verildikten sonra bu ilişki yedinci ev tarafından yönetilmeye başlar.Vücut kısımlarından pankreas, böbrekler, bel bölgesi adeleleri, kemik ve sinir uçları bu burcun etkisindedir.
Doğum haritasında yedinci evin yönetici gezegeni venüs sahibi terazi Burcudur.

8. EV
Yönetici Gezegeni : Mars ve Plüto
Evin Sahibi : Akrep Burcu

Kısaca ; Ölüm ve cinsellik evidir.
Astroloji de sekinci ev geniş anlamda, ölümler ve yeniden doğuşlar,cinsel tatminler ve tecrübeler ve cinselliğin duygusal tatmin ve değişik amaçlarla kullanılması gibi konuları kapsar.Çalışarak kazandığınız paralar ikinci ev tarafından yönetilsede çalışmadan kazanılan ödüller ve paralarla sekinci ev ilgilenir.Sizin ödemek zorunda olduğunuz veya size ödenmek zorunda olan nafaka vergi iadesi gibi konular ayrıca eşinizin parasal durumu da bu evin yönetimi alıtındadır. Vücut kısımlarından erkek ve kadın cinsel organları, üreme organları, kasıklar, mesane ve rektum bu evin etkisindedir.
Doğum haritasında sekizinci evin yönetici gezegeni mars kısmen de plüto sahibi ise akrep burcudur.

9. EV
Yönetici Gezegeni : Jüpiter
Evin Sahibi : Yay Burcu
Kısaca ; Din, yüksek eğitim ve uzun yolculuklar evidir.
Astrolojide dokuzuncu ev yapancı ülkelere yapılan uzun yolculuklar ve seyahatler ,yüksek öğretim din ve hukuk gibi konularla ilgilidir.Uluslararası ticaret ve yapancı insanlarla ilişkilerde bu eve dahildir.Allah veya tanrı kavramları; inançlar, soyut fikirler, felsefi düşünceler, yaşamın sırlarına dönük arayışlar, hayata gerçek bakış açısını ve hayatın anlamını algılayış şeklini ifade eder. Vücut kısımlarından karaciğer, kalçalar, mide, dizden yukarı kısım ve kas gücü bu evin etkisi altındadır.
Doğum haritasında 9.evin yönetici gezegeni Jüpiter sahibi ise Yay Burcudur.

10. EV
Yönetici Gezegeni : Satürn
Evin Sahibi : Oğlak burcu
Kısaca; Meslek ve kişinin toplumdaki yerini gösteren evdir.
Astrolojide onuncu ev kişinin mesleğini sosyal statüsünü ve toplumdaki rolünü gösterir. Kişinin bireysel başarılarını, mesleki kariyerini, toplum içindeki statüsünü, başarı ve başarısızlıklarını, ilişkisi olduğu insanlar üzerindeki otorite durumunu anlatır. Toplumda ne kadar tanınacağı ve kendini nasıl ifade edeceği bu evin yönetimi altındadır.Vücut kısımlarından İskelet sistemi, eklemler, deri, dizler ve dişler bu evin etkisindedir.
Doğum haritasında 10.cu evin yönetici gezegeni Satürn sahibi ise Oğlak Burcudur.

11. EV
Yönetici Gezegeni : Uranüs
Evin Sahibi : Kova Burcu
Kısaca ; Dostluklar , umutlar ve hayır işleri evidir.
Astrolojide onbirinci ev insanların çevresiyle ilişki durumunu, arkadaşlıklar ve sosyal çevre içinde yapılacak çalışmalar varılacak hedefleri, gerçekleştirilecek toplumsal değişimler ve bunlar için kurulacak dernekler ve hayır işlerini yönetir.Birey içerisindeki insanlara yararlı olma ve bu amaç uğrunda kurulacak dostluklar,gruplar,dernekler bir dersek 11.evin anlamı tam anlamıyla açıklamış oluruz. Vücut kısımlarından kan dolaşımı, kan basıncı, baldırlar, topuklar, lenf sistemi, adeleler bu evin etkisindedir.
Doğum haritasında 11. evin yöneticisi Uranüs sahibi ise KOVA Burcudur.

12. EV
Yönetici gezegeni : Neptün
Evin Sahibi : Balık Burcu
Kısaca hayaller ve bilinç altı ve iç alem evidir.
Astrolojide onikinci ev bilinç altını, hayalleri ve rüyaları bunun yanında ruhsal ihtiyaçları, korkuları, endişeleri,kişinin duyduğu güvensizlikleri,sırları, maddi ve manevi hapisler, darlık ve kısıtlanmalar üzerinde söz sahibidir.Kişinin ruhsal yapısını ve manevi kapasitesini gösterir.Gizli kapaklı işler ve ilişkiler ve bunun yanında gizli düşmanlarda 12.evin yönetimi altındadır.Vücudumuzun ayaklar, sinir sistemi, vücut sıvıları, lenflder bu evin etkisindedir.
Doğum haritasında 12. Evin yönetici gezegeni Neptün sahibi ise balık Burcudur.

Kaynak:

Benzer Konular

16 Haziran 2009 / asla_asla_deme Astroloji/Fallar
16 Haziran 2009 / asla_asla_deme Astroloji/Fallar
21 Haziran 2009 / KisukE UraharA Astroloji/Fallar
16 Haziran 2009 / asla_asla_deme Astroloji/Fallar
16 Haziran 2009 / asla_asla_deme Astroloji/Fallar