Arama

Ülkeler Ve Burç Karakterleri

Güncelleme: 30 Temmuz 2014 Gösterim: 3.411 Cevap: 0
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
30 Temmuz 2014       Mesaj #1
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Ülkeler Ve Burç Karakterleri
MsXLabs.org

Sponsorlu Bağlantılar

Gezmeyi görmeyi sevdiğiniz ülkelerin belli bir karakteri olduğunu biliyor muydunuz? O karakter yalnızca mimarisinden yaşam tarzından geçmiyor. Bizlerin olduğu kadar ülkelerin de burçları var. Aklınıza gelen ilk soru şu olabilir: “Ülkelerin burcu nasıl hesaplanır?” Bu gerçekten hesaplanılabilir bir şey. O ülkenin en son kurulma tarihine bakılarak kararın çıktığı saat ele alınır ve astrolojik haritası çıkartılır. İşin karışık kısmı şu ki bazı ülkeler birkaç defa cumhuriyetini ilan etti. İran’ın yönetim şekli değişirken tahmin edersiniz ki burcu da aynı kalmayacaktı. Gezmeye görmeye gittiğimiz ülkelerin tipik karakterleri artık coğrafyasından mı dersiniz yoksa burcundan mıdır bilinmez nedense o tipik karakterleri bulundukları burcun özelliğini taşıyor.


Almanya
18 Ocak 1871 yılında akşam saatlerinde bir sularında Almanya kuruluyordu. O yıllardan beri disiplini ile tanınan kuralcı düzenli ülkenin burcu Oğlak’tı. Yaşanan siyasi olayların ardından Almanya 3 Ekim 1990 yılında gece 12 sularında son halini aldı. Almanya Federal Cumhuriyeti doğdu. Böylece 3 Ekim tarihi itibariyle burcu Terazi oldu. Oğlak burcunun inatçı karakteri terazide bulunmaz ayrıca terazi burcu denge kurmaya çalışır. Bazen terazinin hangi tarafının ağır geleceği belli olmaz. Terazi karakterinin ana başlığı altında insan ilişkilerini organize etme isteği bulunur. Aynı zamanda Oğlak burcu gibi düzenli ve mükemmeliyetçidir. Bu karakter Almanya’nın yeni nesline bakıldığı zaman anlaşılabilir. 90’lı yıllardan sonra doğan genç nesil sanki anne ve babalarına göre daha uyumlu ve arabulucu karakterli.


Kanada ve A.B.D.
Kanada 1 Temmuz 1867 yılında gece 12’de kuruldu. Burcu ise yengeç. Yengeç burcu olan Kanada komşusu olan USA ile aynı burca sahip. USA 4 Temmuz 1776 yılında akşamüstü saat 5’te bağımsızlığını ilan etmişti. Her iki ülkenin de kontrol mekanizması yüksektir. Ev ve aile konusunda Yengeçler mükemmel karakterlidir. Amerikan filmlerindeki aileleri hatırlayın. Birbirlerine ne kadar uzak olsalar da aralarındaki bağ bir türlü kopmaz. Aile hayatlarında önemli bir yerde bulunur. Amerikan halkı için aile çok önemli ki bunu filmlerinde empoze ediyorlar. Yengeç burcunun bir diğer özelliği ise çok sessizlerdir. Tehlikeli yanının ne zaman nerden çıkacağı belli olmaz.


İran
1 Şubat 1979 sabah 9:30 saatleri civarında İslami Cumhuriyet yönetimine geçen İran’ın burcu Kova’dır. Kova burcu ileri görüşlü bugünde veya dünde yaşamak yerine yarında yaşamayı tercih eden bir burç olma özelliğini taşır. İran gibi kapalı kapılar ardında yaşayan bir ülkeyi düşünürsek Kova burcunun modern karakterini gözlemlemek oldukça zor. Ama hiç kimse kapalı kapılar ardında nasıl bir görüş yattığını tam olarak bilemez.


İsrail
İsrail 14 Mayıs 1948 yılında Tel Aviv şehrinde akşam üstüne doğru 4:37 tam olarak kurulmuş oldu. Boğa burcu olan İsrail amacına uygun olarak hırs ile çalışan boğa karakterine oldukça uymakta. Boğa burcu aynı zamanda paraya ve zevke düşkün bir burçtur.


İspanya ve Türkiye
Buna Akdeniz ülkesi mi olmak dersiniz yoksa iki ülkenin de burcunun aynı olmasına mı bağlarsınız bilinmez. Yalnız gerçek şu ki iki ülke insanı da birbirine benzer karakter taşımaktalar. İspanya 22 Kasım 1975 yılında bağımsızlığını ilan ederken ülkemiz 29 Ekim 1923 yılında çoktan Cumhuriyetini ilan etmişti bile. Akrep burcunun en bilinen özelliği arasında kıskançlık yatar. Düşünürseniz her iki ülkenin erkeklerinin maço kadınlarının da hırslı karakterler olduğunu göreceksinizdir. Akrep burcu cinselliğe düşkün bir burçtur. Bunu git gide yükselen nüfusumuzdan da takip edebilirsiniz.


İtalya
İtalya Cumhuriyeti 10 haziran 1946 yılında son kez kurulduğunda burcuda İkizler oldu. İkizler burcunun en belirgin özelliğinde konuşkan iletişimi güçlü bir kişilik yatar. İtalyan halkını düşündüğümüzde bunun ne kadar doğru olduğunu görmek mümkün doğrusu. İtalyanların konuşkan ve hareketli yapıları belki de ülkelerinin İkizler burcu olmasından kaynaklıdır.


Fransa
Fransa tarihi dünden bu güne birkaç defa yönetin değiştirmiş ama son ve 5. kez cumhuriyetini 5 Ekim 1958 yılında ilan etmiştir. Fransa’nın burcu Terazi. Teraziler’in özelliği arasında yalnızlıktan korkma ve buna bağlı olarak insan ilişkilerini düzenleme ve oluşturma isteği gelir. Terazi burçları aynı zamanda güzellik temasına hayatlarında büyük bir yer verirler. Aynı her zaman bakımlı ve güzel görünen Fransızlar gibi...

Kaynak:



Benzer Konular

21 Temmuz 2016 / Morrigan Anime Sanatı
14 Ekim 2017 / Morrigan Anime Sanatı
22 Ekim 2013 / Misafir Soru-Cevap
26 Aralık 2008 / dilailah Soru-Cevap