Arama

Ne Diyor Bu Burçlar?! - Sayfa 10

Güncelleme: 30 Temmuz 2014 Gösterim: 158.198 Cevap: 96
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
17 Nisan 2010       Mesaj #91
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

bugünkü yengeç ve oglakburcunu sorcaktım gelişmeler ne ikisi nasıl bir beraberlik sürcekmi

17 Nisan 2010 - Bugün(Oğlak)
Duygusal bir gündesiniz. Yaşama pembe gözlüklerle bakabileceksiniz. Böylece gününüz huzurlu ve mutlu geçecek. Bu moralli halinizi devam ettirebilirseniz his ve çalışma hayatınızda bunun olumlu yansımalarını görürsünüz. Pozitif enerjinizi kaybetmeyin. Enerjinizi arttıracak doğal yiyeceklere yönelin. Olumlu düşünen insanlarla beraber olmaya çalışın. Bunun faydasını göreceksiniz. Fazla ağır yükler taşımayın kollarınızda problem yaratabilir.


17 Nisan 2010 - Bugün(Yengeç)
Arkadaşlıklar, geleceğe yönelik yatırımlar ve projeler, sizin için ön plana çıkacak konular. Herşeyin istediğiniz gibi olması için biraz daha beklemeniz gerekiyor. Katılacağınız davet ve toplantılarda yaratıcılığınızla her zamankinden daha fazla dikkat çekeceksiniz. En ufak bir eleştiri bile sizi çileden çıkartmaya yetiyor. Sevdiğinizi bu yüzden çok üzüyorsunuz. Kendinizi affettirmeye çalışmalısınız. Haftasonu kaçamağı yapabilirsiniz. Bu sağlığınıza da iyi gelebil
pesimist - avatarı
pesimist
Ziyaretçi
12 Aralık 2010       Mesaj #92
pesimist - avatarı
Ziyaretçi
Astrolojinin sagligimizla yakindan iliskisi vardir. Burclar gezegenler ve evler belli organlari temsil eder. Herkesin ozel yildiz haritasi kisinin saglik ve hastalik
durumlari hakkinda bilgi verir.
Sponsorlu Bağlantılar
Burclarimiz vucudumuzdaki hassas organlarimizi gosterir. Gezegenlerin dustugu evler burclar ve aralarinda olusan acilar ne tur hastaliklara istidatli oldugumuzu belirler.
Her burc zit burcunun temsil ettigi organlar acisindan hassastir.

Bu konuda kesin karar vermek kolay degildir. Burclara bakip da; Ben bu hastaliklara yakalanirim!..demek yanlistir. Burca dusen bir gezegenin durumu cok onemlidir.
Burclarla diger gezegenlerle 1 ve 6. evlerde yaptigi aclilar cok iyi degerlendiriilmelidir.
Sert acilar hastaliklara sebep olurkenyumusak acilar genellikle fazla sorun getirmez.

Ayrica dogumdan evvel anne karninda iken alinan Gunes ve Ay tutulum etkileri hastaliklarin altinda ne gibi sebepler yattiginin aciklanmasi yonunden enteresandir. ..

KOC BURCU

Bas bolgesi hassastir. Bas agrisi ates yukselmesi migren yuz nevraljisine sik rastlanir.
Bas kafatasi sah damari yuzle ilgili sorunlar beyin iltihabi adele rahatsizliklari ileri yaslarda yuksek tansiyon gorulebilir. Asiri heyecen ve telas beyni zorlar.

Aceleci ani ve atak olus yuzunden kazalara aciktir. Kanamaya istidatlidir.Adrenalin bezi fazla calisir.

Terazi burcundan gelen zit etki bobrek ve bel bolgesinde de hassasiyet verir.

Koclar genelde sik hastalanmazlar bunyeleri oldukca saglamdir. Zaten yataga bagli kalmak hic mi hic hoslarina gitmez. Henuz tam iyilesmeden ayaga kalkarlar. Her konuda oldugu gibi tedavi icinde kendi kafasina gore hareket ederler.

BOGA BURCU

Bogaz boyun ve ense bolgesi hassastir. Troid bezi yutak ses telleri bademcikler kulaklarla ilgili saglik sorunlari sik gorulur. Kilo almaya istidatlidir. Kilo ile ilgili diyabetik rahatsizliklar tansiyon astim soguk alginligi anjin hassas organlarla ilgili
iltihaplanmalar olabilir. Asiri yemek vucudun hastaliklara karsi savunma sistemini bozabilir. Akrep burcundan gelen zit etki ile cinsel organlar salgi bezleri bosaltim sistemi de hassas olabilir. Erkeklerde prostat kadinlarda yumurtalik ve rahim hastaliklari gorulebilir.

Bogalar genel olarak kuvvetli bir bunyeye sahiptirler. Kendilerini daima genc hissderler. Yaslanmayi kabul etmezler. Acik havayi gezmeyi ve yurumeyi sevdikleri icin sagliklari genellikle iyi olur.

İKİZLER BURCU

Sinir sistemleri pek guclu degildir. Ayrica omuzlar kollar ve eller hassastir. Koprucuk kemigi kiriklari omuz ve kol agrilari olur parmaklarla ilgili sorunlar sinirsel rahatsizliklar gorulebilir. Kekemelik konusma ile ilgili problemlere rastlanabilir.

Sindirim sistemleri cok calisir. Bu yuzden kilo almalari zordur. Fazla merak sinir sistemini yorar. Vucud direnci azalir yorgunluk uykusuzluk gorulur.

Yay burcundan gelen zit etki ile kalca ve bacakla ilgili siyatik agrilari romatizma karaciger hassasiyeti allerjiler gorulebilir.

İkizler insani dinlenmeyi pek bilmedigi icin asiri yorgunluklar yasar.
Genelde zayif bunyelidirler. Yerinde durmayi beceremeyen ikizlerin hastaligi kendine sorun olur... Uykuya ve dinlenmeye zaman ayirmalidirlar. ..

YENGEC BURCU

Gogus kafesi memeler ve mide en hassas bolgeleridir. Gastrit ulser 12 parmak bagirsagi pankreas bagrisak iltihaplari gorulebilir. Hazimsizlik sorunlari olur. İleri yaslarda kilo sorunlari yasanabilir.
Duygulardaki ani degisikler duygusal hassasiyet mideyi etkiler. Usutme gaza neden olur. Hava degisikliklerinden cabuk etkilenirler. Lodos hava asiri bas agrisi yapar.

Sut bezleri iyi calisir. Memelerle ilgili rahatsizliklar kadin ureme sistemi bozukluklari gorulebilir. Gunes isinlarina karsi hassasiyet vardir. Vucut enerjisini yitirir yorgunluk olur.

Oglak burcundan gelen zit etki ile iskelet sistemi dizler ve deri hassasiyeti olur.

Yengeclerin bunyeleri kuvvetli degildir. Aci agri rahatsizliklara dayaniksiz olur. hastaligini cok buyutur. endise ve evham yuzunden ufak bir seyi abartabilirler. Bakimi zor bir hasta olurlar.

ASLAN BURCU

Kalp ve sirt bolgeleri hassastir. Kalp rahatsizliklari kalp romatizmasi carpinti gorulur. Kalp krizi riskleri oldukca fazladir. Dengeli bir yasam asiri yorulmamak ve uzulmemek saglikli kalmalari icin cok onemlidir. İleri yaslarda kilo sorunlari olur ki bu kalp krizi riskini artirir.

Sirt adele agrilari omurga ve bel kemigi rahasizliklari olabilir. Moral bozuklugu saglik direncini azaltir. Mikrobik hastaliklara istidat artar ates yukselir.

Kendilerine guvenmeleri ve etrafin begenisini kazanma cabalari yuzunden cesurca davranislari kazaya ugramalarina kiriklara sebeb olabilir.

Kova burcundan zit etki ile dolasim sistemi rahatsizliklari bacak agrilari bacagin alt kisminda hassasiyet gorulebilir.

Aslanlarin bunyeleri genellikle guclu olur. Hastalandiklari zaman asiri ilgi isterler. Rol yaparak durumlarini dramatik hale sokarlar. Guclu bunyeleri sayesinde cabuk ayaga kalkarlar. Hastaliklara karsi cok dayaniklidirlar.

BASAK BURCU

Sindirim ve merkezi sinir sistemleri hassastir. Psikomatik hastaliklar gorulur. Hastalik hastasi olabilirler. Asiri titizlikten dolayi sinirsel kokenli yaralar rahatsizliklara yakalanmalari mumkundur.

Bagirsak sorunlari kolit karin zari iltihabi ayaklari usutunce mide yanmasi hazimsizlik gaz rahatsizliklari olur.

Evhamli oluslari ulsere neden olabilir karasevda hastaligina da tutulmalari mumkundur.

Balik burcundan aldiklari zit etkiler sonucu ayaklari oldukca hassas olur..

Basaklarin bunyesi kuvvetli degildir fakat saglik kurallarina temizlik ve beslenmelerine dikkat ettikleri icin saglikli olurlar. Hastalik konusunda asiri titizlenmmeleri kendilerini sik sik hasta sanmalarina neden olur. Tedaviye ilaclara cok itina ederler. Baskalarina da ogut verebilir.

TERAZİ BURCU

Bobrekler ve bel bolgesi en hassas kisimlardir. Sirtin alt tarafinda adale kemik ve sinir uclari agrilari olur. Yorgunluk agir yuk tasimak belde agri yapar. Siyatik ve bel fitigina yol acabilir.

Nefrit lumbago soguk alginligi bulasici hastaliklara karsi direncleri azdir. Sismanlamamak icin sik sik yapilan rejimler sagliklarini bozar.

Zit burc olan koctan gelen sert etkilerle bas bolgesi gozler hassas olur. Gorme bozukluklari gozde cesitli rahatsizliklar kizarma kanlanmma sisme gibi durumlar olabilir.

Terazilerin canlari cok tatlidir. Zor bir hasta olurlar Asiri ilgi ve sevgi gormek naz yapmak isterler. Aksi halde huysuz olurlar.

AKREP BURCU

Ureme ve genital organlari hassas olur. Kasik agrilari mesane idrar yollari genital organlarla ilgili rahatsizliklar gorulmesi mumkundur.

Erkekte prostat kadinda rahim ve yumurtalik rahatsizliklari olabilir. Kalin bagirsak sorunlari iltihaplanma polip fitik basur cinsel salgi bezleri ureme organlari hastaliklarina istidat vardir. Asiri hirsli oluslari sinir gerilimlerine yol acar. Sinir ve asabiyet gorulebilir.

Boga burcundan aldiklari zit etki ile bogaz koku ve tad alma organlari da hassas olur.

Burclar icinde en guclu bunyeye sahip olanidir. iradeleri ile hastaliklarla savasirlar. Tedavi icin gerekli her seyi yapmaktan cekinmezler. Cabuk iyilesirler.

Aslinda kan ve igneden cok korkarlar. Ama acimasizca korkularinin uzerine gidebilirler. Zayif ve caresiz gorunmekten nefret ederler.

YAY BURCU


Karacigerleri ve bacaklarin ust kisimlari hassastir. Kalcalar ve uyluk bolgesi ile ilgili kilo sorunlari olur.

Romatizma siyatik gut kuyruk sokumu agrilari cekebilirler. Dislerle ugrasmalari gerekebilir. Dis eti rahatsizliklari kemik erimesi gorulebilir.

Karaciger hassasiyetinden kaynaklanan allerjiler kansizlik zafiyet olabilir. El ve ayaklar soguk olur.

İkizler burcundan aldiklari zit etki ile sinir sistemleri zayiftir. Sinirsel kokenli rahatsizliklar gecirebilirler. Cigerler ve bronslar da hassastir.

Bunyeleri guclu degildir. Kucuk hastaliklari bile onemli gibi abartabilirler. Ama iyimser oluslari sayesinde kendilerini birakmazlar. Hasta olduklari zaman bile hareketliliklerini Kaybetmezler. Her zaman kullanabilecekleri bir enerjileri vardir.

OGLAK BURCU


Vucutlarinin hassas kisimlari kemikler ve deridir. İskelet sistemi disler eklemler diz kapagi ve cesitli ortopedik sorunlari olabilir. Romatizma agrilari cekebilirler.

Deri hastaliklari egzama ciban sivilce gorulebilir. Asiri sabir mide rahatsizliklari na yol acar. Mide asiti cok salgilanir.

Yengec burcundan gelen zit etki mide ve sindirim sistemlerinin hassasiyetine sebeb olur.

Agir kanli sakin oluslari sinir sistemlerinin saglam olmasini saglar. Acilara cok dayaniklidirlar. Baskalarinin hemen sikayet ettikleri agrilara onlar gunlerce dayanirlar. Kimseye belli etmezler.

Kendilerine dikkat ederler. Hemen doktor ve ilaca sarilmazlar. Gerektigi zaman da tedaviyi disiplinli bir sekilde uygularlar. Etrafini rahatsiz etmeyen bir hasta olurlar.

KOVA BURCU

Adeleleri ve dolasim sistemleri hassastir. Kan dolasimi kan serumu ile ilgili sorunlar olur. Zehirlenme yuksek ates kramplar bacak damarlarinda varis gorulebilir.

Adele agrilari baldir bilek topuk kisimlari rahatsiz olabilir. Bilek burkulmalari olur. Dislerde sorunlar cikabilir.

Aslan burcundan aldiklari zit etki ile kalpleri ve omurgalari hassas olur.

Kovalar genellikle kendilerine iyi bakarlar. Saglik konularina akillica yaklasir tibbi gelismeyi takip ederek saglikli kalmayi basarabilirler.

İdealleri umut ve hedefleri dus kirikligina ugrarlarsa sagliklari bozulabilir. Ama akilci yoldan kendilerine yeni bir yon cizerek cabuk toparlanirlar.

BALIK BURCU

Ayaklari ve sinir sistemleri oldukca hassastir. Psikomatik rahatsizliklara istidatlari coktur. Karamsar ve agresif olduklari zamanlarda icki ilac uyusturucu gibi maddelere meyl ederler. Fazla yemek yuzunden kilo sorunlari olur.

Ayaklarini iyi korumali dar ayakkabilar giymemeli ve usutmemelidirler. Gut nasir tirnak iltihaplari taban ayak defarmasyonu gibi sorunlari olabilir.

Vucutlari su tutmaga cok musaittir. Sulu seylerden zehirlenme gorulebilir. Mikrobik haastaliklara direncleri azdir. Cabuk usutebilir mikrop kapabilirler. Lenf sistemleri de zayiftir.

Basak burcundan gelen zit etki ile bagirsaklari ve sindirim sistemleri de hassas olur.

Hasta olunca guvenlerini kaybeder evhamli olurlar. Bu yuzden gecimsiz davranabilirler. Her seyden bir mâna cikarir hayal guclerini olumsuz yonde calistirarak kendilerini mutsuz ederler.
pesimist - avatarı
pesimist
Ziyaretçi
17 Nisan 2011       Mesaj #93
pesimist - avatarı
Ziyaretçi
Burçlar - Sağlık, Spor, Fiziksel Özellikler

KOÇ
Koç burcu canlı ve enerjiktir çok çalışır çok gezer ve ikisinde de aşırılığa kaçabilirsiniz ölçünüz yoktur. Anlık yaşar ve gelecekten korkmazsınız.

Sabırsız Koç spor ve rejim dahil herşeyin sonucunu hemen görmek ister. Fiziksel bedeniniz ise her zaman sizin kafanızdaki programa uymayabilir. Doğanın daha yavaş işleyen hızına alışmalısınız. Sürekli hareket halinde olduğunuzdan kilo probleminiz yoktur.

Yönetici gezegeniniz “savaşçı” Mars sayesinde takım sporlarında başarılı olursunuz. Mars inanılmaz bir güç dayanıklılık güven ve motivasyon verir. Rekabet duygunuz çok gelişmiştir ve kararlılığınız ile rakibinizi mutlaka yenmek istersiniz. Kazanmaya indeksli Koç hep kazanmak ister ve de çoğu zaman kazanır.

Yorucu ağır aktiviteler sizi sakinleştirir ve kendinizi harika hissetmenizi sağlar. Futbol basketbol boksuzakdoğu sporları sörf paten kayma ip atlama gibi enerjik spor ve aktiviteler Koç burcuna göredir. Mars metallerden demiri yönetir ağırlık çalışmalı aletli jimnastik denemelisiniz.

Koç burcu olarak bu sporları yaparken çok ısınabilirsiniz sürekli su içmeyi ihmal etmeyin. Yiyeceklerde baharat ve acıyı seversiniz ızgara et ve balıklara acılı soslar ekleyebilirsiniz.

Gerginlik yüzünden sık sık başınız ağrıyabilir. Koç burcu vücütta başı yönetir dişler de başın içindedir bu yüzden diş bakımınızı ihmal etmemeli ve düzenli olarak dişçinize gitmelisiniz.


Fiziksel Özellikler
Fiziksel yapıları uzun yüzlü ve uzun boyludurlar. Kolları ve bacakları güçlüdür. Esmer ve kıvırcık saçları vardır. Bakışları delici ve keskindir. Sağlıklı bir ciltleri vardır. Spor yapmaya meraklı oldukları için de bir çok spor salonlarında Koçlara rastlayabilirsiniz. Güzel dişleri olan Koçların; gözlerini dikerek gülümsemesiyle çevrelerini etkisi altına alırlar.



BOĞA
Boğa burcu olarak dünyayı tüm duyularınız ile algılarsınız. Bir şeye dokunmak sesini duymak tadına bakmak kokusunu almak sizin için çok önemlidir. Seks güzel yemekler okşanmak bazı kumaşların cildinize dokunuşu ve müzik çok hoşunuza gider. Boğa burcu atletik değildir rahatınıza çok düşkün olduğunuzdan tembel tembel oturmaya bayılırsınız. Yemeklere ve çikolataya düşkün olduğunuz ve televizyon internet karşısında hareketsiz saatler geçirdiğiniz için kolaylıkla kilo alabilir ve bu fazla kilolarınızdan kurtulamayabilirsiniz.

Kendinize uygun aktiviteler seçmeye ve bunu eğlenceli bir hale getirmeye çalışın. Spor salonunda giymek için yeni ve hoş giyecekler satın alın. Arada bir spor sonrasında kendinizi sauna ve masajla ödüllendirin.

Hoşunuza giden bir aktivite bulduğunuz zaman sonuna kadar değerlendirin. Bisikletinizle gidilmemiş yerler keşfedin. Boğa burcu yeşillik ve çiçekler içinde olmaya bayılır. Bahçede çalışarak hem hareket etmiş hem de bir şeyler yetiştirmiş olacaksınız. Zevk aldığınız bir şey bulursanız onu devam ettirirsiniz.

Yeme alışkanlıklarınızı birdenbire değiştirmeyin. Kendinizi tamamen aç bırakarak bir sonuç alamazsınız. En iyisi yavaş yavaş sağlıklı yemek alışkanlıkları edinmek olacaktır. Bu şekilde bıkmadan metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.

Venüs size son derece hoş bir ses vermiştir. Hatta bazılarınız çok güzel şarkı sözleri söyler. Kış aylarında boğazınız sık sık şişebilir ve faranjit olabilirsiniz. Kahvaltınızdan portakal suyunu eksik etmemeliboğazınız şiştiği zaman tuzlu su ile gargara yapmalı çayınızı bal ile içmelisiniz.

Fiziksel Özellikler
Kısa boylu sağlam bir boyun yapısına sahiptirler.Kısa bir boyun ve mahmur bakışlıdırlar. Esmer tenli olup koyu ve sıcak bakışlı kişilerdir. Saçlar gür ve kıvırcık olabilir. Özellikle boğa kadınları genç yaşlarda çok güzel olmalarına karşın ileri yaşlarda aşırı nişastalı yiyecekler tükettikleri için yüz hatları hantallaşır ve kalın bir bedene sahip olurlar



İKİZLER

İkizler burcu olarak programsız ve anlık yaşamayı sevdiğinizden yemek zamanı ya evde hiç bir şey yoktur ya da siz de yemek pişirme isteği yoktur. Her durumda da hazır sağlıksız yemeklerle beslenir ve kendinizi kötü hissedebilirsiniz.

İkizler aynı anda iki şey birden yapar. Yemek yerken konuşmak ya da okumak yerine yemeğe konsantre olmalısınız aksi takdirde yediğinizi unutabilirsiniz. İkizler burcu genellikle kilolu değildir. Bunun sebebi sinirsel bir enerjiye sahip olup sürekli hareket halinde olmanız ve hiç yerinizde duramamanızdır. Zayıf olmanın sağlıklı olmak demek olmadığını unutmayın ve doğal taze sebze ve meyvelerle beslenmeye özen gösterin. İkizler yazarların burcudur masanızın başında dalıp saatler geçirmeyin arada bir kalkıp dolaşınkısa egzersizler yapın. Hem kafanız dağılacak hem de sağlığınıza iyi gelecektir.

Kilo probleminiz olursa bilin ki bu sinirsel geriliminizin sonucudur. Sinirli olduğunuz zamanlar sakinleşmek için hızlı bir şekilde abur cubur atıştırma alışkanlığınız olabilir. Bunun yerine elma gibi faydalı meyveler yemeye çalışın.

Akciğerler ve vucüdunuzun üst bölgelerinin güçlenmeye ihtiyacı vardır. Koşmak ve aerobik iyi gelecektir. İkizler burcu genellikle hızlı ve hareketli sporlardan zevk alır. Yavaş yapılan sporlara meditasyon gerektiren yogaya pek sabrı yoktur. Bronşit gibi akciğerlerle ilgili sorunlara açık olduğundan özellikle sigaradan uzak durmalıdır.

İkizler burcu sinirsel gerilimden doğacak hastalıklara açıktır. Bu yüzden herkesten daha çok gevşemeye ve bakış açınızı değiştirmeye ihtiyacınız vardır. Sık sık hafta sonu kısa gezilere çıkmaya çalışın. Ortam değiştirerek gevşeyip rahatlamanız kolay olacaktır. B-komplex vitaminleri almalısınız. Abur cuburdan uzak durmalı sağlıklı ve doğal yiyecekleri sık sık ama az miktarda yemelisiniz.

Fiziksel Özellikler
Güzel bir fiziğe sahiptirler. Uzun boy biçimli bir beden uzun kol ve bacaklar koyu kumral saçlarkahverengi gözlere sahiptirler. Gözleri keskindir ve uzağı çok iyi görürler. Gözlemcilikleri çok güçlüdür




YENGEÇ
Yengeçler sürekli endişe içindedirler ve bundan en çok hassas mideleri etkilenir. Duygusal çalkantılar içinde iken bir şey yememeye çalışın. Bazı Yengeçler moralleri bozulunca yemekte teselli ararlar bazıları ise hiçbir şey yiyemezler. En iyisi böyle durumlarda orta karar olmanızdır. Ne kendinizi tamamiyle yemeğe verin ne de açlığa terk edin.

Yengeç insanının sık sık değişen duygusal durumlarına sebep olan yöneticisi Ay’dır. Ay’ın değişen konumuna karşı çok hassassınızdır. Özellikle dolunay zamanlarında kendinizi ve çevrenizdekileri fazla ciddiye almayın gevşemeye çalışın. Stresle başa çıkmanıza yardımcı olacak B vitamini içeren vitamin ve yiyecekleri ihmal etmeyin.

Yengeç insanı duyarlı bir yapıya sahiptir. Eğer bir spor ya da egzersiz sonucu kendinizi iyi hissederseniz bunu yapmaya devam edersiniz. Su elementi olduğunuz için su sporlarından ve su kenarlarında bulunmaktan zevk alırsınız. Suyun üzerinizde güçlü sakinleştirici bir etkisi vardır. Fırsatını buldukça yüzün sahilde koşun sörf yapın yelkenle açılın kürek çekin suyla ilgili ne yapabiliyorsanız onu yapın. Aşırı derece yorucu ağır egzersizler size göre değildir. Siz özellikle ritmik akışı olan düzenli olarak yapılan sporlardan zevk alırsınız.

Yengeç Zodyak’ın “besleyen” ve “doyuran” burcudur. Sevdikleriniz için hazırladığınız harika yemekleri sadece tatmak bile şişmanlamanıza sebep olabilir. Hem çok iyi olduğunuz hem de çok zevk aldığınız yemek pişirme işinden vaz geçmenize gerek yok. Hafifaz kalorili yemekler yapabilirsiniz.

Özellikle Yengeç kadınları aldıkları tuz miktarına dikkat etmeliler. Vücudunuz fazla su tutabilir. Adet öncesinde ise bu sizde rahatsızlık yaratabilir. 40 Yaşında sonra her yıl düzenli olarak mammogram çektirmelisiniz. Yemek alışkanlıklarınıza dikkat edin.

Yengeç kadın ve erkeklerinin parlak ve duru ciltleri vardır ve onları olduklarından daha genç gösterir. Aynı şekilde bu hassas cilt güneşten zarar görebilir soğuk bir ülkede yaşıyor olsanız bile yaz-kış güneş koruyuculu nemlendiricinizi kullanmayı ihmal etmeyin.


Fiziksel Özellikler
Gerçek Yengeç Burcu insanı fiziksel olarak; soluk beyaz tenli orta ve kısa boylu yuvarlak yüzlüdür. Gözleri genelde gri veya mavi gözlüdür. Saçları mat ve kahverengi olur. Yengeç kadınları tartışmasız çok güzeldirler. Ay gezegenini simgeleyen güzel yüzleri vardır. Vücut yapıları gençliklerinde güzeldirler.Yaşları ilerledikçe dikkat etmezlerse kilolu tombul bir vücutları olur.


ASLAN
Ateş elementi olan Aslan mutlu ve sıcakkanlı bir insandır. Sağlıklı beslenerek ve düzenli aralıklarla spor yaparak kalbinizi sağlam tutmalısınız. Sosyal ortamlarda mutlu olduğunuz için tek başınıza egzersiz yapmamalısınız. Bir spor klubüne üye olmalı aerobik sınıflarında herkesle birlikte spor yapmalısınız. Müzik sevdiğiniz için yüksek sesli müzikle egzersiz zevkli olacaktır. Özellikle dişi Aslanlar müzikle birlikte dans ederek kalorilerini yakmaya bayılırlar. Erkek Aslanlar ise biraz maçodurlar kickbox tekvando gibi sporlarla ormanların kralı olduklarını hissetmek isterler.

Aslan burcu olarak sırtınızı ve omuriliğinizi güçlendirmeniz gerekmektedir. Hızlı yürüyüşler ve yoga gibi egzersizler hem sizi güçlendirecek hem de daha esnek olmanızı sağlayacaktır. Oyun oynamaktan çok zevk aldığınız için futbol basketbol gibi sporlarla eğlenirken form tutabilirsiniz. Seyahat edeceğiniz zaman sıcak yerlere gitmelisiniz Aslan burcu soğuktan nefret eder.


Fiziksel Özellikler
Aslan burcunun tipik fiziksel özellikleri: Boyları genelde uzun ve kemikleri kalındır. Omuzlar geniş kaslar gelişmiştir. Açık renk saçlı pembe beyaz tenli büyük ve yuvarlak başlıdır. Gözleri iyi görür. Kadınları saçlarını çok severler. Dış görünüşlerine çok önem vermeleri yüzünden onları her an bakımlı görebilirsiniz. Yürüyüşleri farklıdır ve girdikleri yerlerde gözle hemen üstlerinde toplanır. Fiziksel çekiciliğinin farkında oluşuonu daha gururlu ve ben merkezci yapar



BAŞAK
Başak burcunun alt karın ve bağırsakları stresten en çabuk etkilenen bölgesidir. Yapacağınız en iyi şey ilaçlar almak yerine hayat tarzınızı değiştirmek olacaktır. Egzersiz ve meditasyon ile tüm vücudunuzu gevşeterek rahatlayabilirsiniz. Metabolizmanız hızlı işlediği için kilo almaya eğilimli değilsiniz.

Başak burcuna “gevşemesini” söyleyemezsiniz. Çalışkan Başak sürekli bir şeyler yapmak üretken olmak ister. Siz Başak normal bir günde en az iki kişilik iş yaparsınız. Başkalarının ara verip dinlenmeye ihtiyaç duyduklarını unutmayın. Herşeyi tek başınıza yapmaya kalkışmayın sorumluluklarınızı ve günlük işleri paylaşmayı öğrenmelisiniz. Diğerlerinin işleri sizin değil kendi programlarına göre yapacaklarını ve kusursuzluğun her zaman mümkün olmadığını unutmayın.

Bütün burçlar içinde en sağlıklı en taze sebze ve meyvelerle beslenen burç Başak’tır. Başak sonbahar hasat zamanını temsil ettiği için buna şaşırmamak gerekir. Dengeli beslenebilmek için farklı gıdalar tüketmelisiniz. Özellikle demir eksikliğine dikkat etmelisiniz. Planlı ve organize Başak bu konuya da dikkat edecektir.

Her şeyi aşırı uçlarda algılama eğiliminiz var. Aşırı bir diyet yapıp daha sonra kendinizi yemeye verebilirsiniz. Stresten kurtulmak için her türlü aktiviteye ihtiyacınız vardır. Egzersiz programınızı sıkıcılıktan kurtarmalı bisiklet ya da yürüyüş gibi eğlenceli şeyler ilave etmelisiniz. Herşey çok programlıdüzenli bir proje olmak zorunda değil.

En önemlisi ise arada bir başka şeylerle de ilgilenmeniz olacaktır. Başak burcu çok evhamlıdır sürekli endişe içindedir. Sevgili Başak sabah yeni bir gün doğar bunu unutmayın.

Fiziksel Özellikler

Başak burcunun tipik fiziksel özellikleri: Uzun bir boy ince bir bel yüzü pembe beyaz veya esmerdir. Saçları koyu renk ve genelde uzun olur. Sağlıklı saç tellerine sahiptirler. Gözleri insanın içini okur gibi baktığı için de hemen onun etkisinde kalırsınız Farklı bir karizması vardır. Sistemli ve kuralcı yapıları dış görünüşlerine de yansır. Onları asla dağınık ve gelişigüzel göremezsiniz. Kıyafetleri klasik fakat etkileyicidir. Daima kaliteli yaşamaktan hoşlandıkları için bütçelerini yansıtan hoş kıyafetleri kullanırlarfakat abartıya kaçmamak şartıyla.



TERAZİ
Terazi burcu spor klubünde fazla sosyal olmaktan oraya gidiş sebebini bile unutabilir. Hoş insanlara göz atmaktan tanıdıkları ile dedikodu yapmaktan spor yapmaya fazla vakti kalmayabilir. Gene de aşırı uçlara gitmemelisiniz. Bu sefer de aşırı yorgun düşebilir veya bir yerinizi incitebilirsiniz. Dengenizi korumalısınız.

Sizin kadar bakımlı burç az bulunur. Teraziler kendilerine çok iyi bakarlar. Rafları bakım kremlerişampuanlar ve kozmetik ürünleri ile doludur ama yediklerine o kadar dikkat etmezler. Tatlıya karşı zaafları vardır. Kendinize bunu tamamen yasaklamayın onun yerine azaltın. Tamamen kesmeye kalkarsanız daha fazla yemeye başlayabilirsiniz. Terazinin atıştırma huyu kilo almasına sebep olur.

Terazi’nin sosyal hayata ve gece hayatına olan düşkünlüğü uykusuz kalmasına sebep olur. Gece çok geç olmadan evinize dönmeye çalışın.

Terazi ortaklık burcudur bir başkası ile takım olarak yapacağınız sporlar size göredir. Çift kişi tenissquash basket futbol voleybol yelkencilik gibi partner gerektiren sporları denemelisiniz.

Alt sırt bölgenize dikkat etmeli sırt kaslarınızı güçlendirmeli ve böbrek sağlığınız için de bol su içmelisiniz.

Fiziksel Özellikler
Terazi burçlarının fiziksel yapıları çok güçlüdür. Zodyak’ın en güzel kişileri diyebiliriz. Uzun boylu ince vücutlu düz kahverengi saçlı yuvarlak yüzlü düz kahverengi saçlı beyaz tenli ve koyu renk gözlüdürler. Tartışmasız girdikleri çevrelerde dikkati hemen çekerler. Tavırları çekici ve büyüleyicidir. Gülümsedikleri zaman çevrelerine yaptıramayacakları şey yoktur. Sosyal yaşantılarıyla aşk yaşantıları paralel giderse mutlu olurlar. Nazlı ve kaprislidirler. Modayı takip etmedikleri halde kendilerine yakışanı bilirler


AKREP

Yoğun kararlı ve ketum Akrep burcunun güçlü duygularını dışa vurmaya herkesten fazla ihtiyacı vardır. Yaptığınız herşeye ya hep ya hiç diyerek saplantılı bir kararlılıkla yaklaşırsınız. Diyet yapmaya karar verdiğinizde aşırıya kaçabilirsiniz bu da sağlığınıza zarar verebilir. Akrep burcu kafasına koyduğunu mutlaka başarır.

İçinizde biriken kızgınlıkları ve yoğun duyguları uygun aktivitelerle dışarı boşaltarak hem stresten kurtulabilir hem de sağlıklı olabilirsiniz. Boks uzun mesafe koşu ya da squash içinizdeki enerji ve stresi size zarar vermeye başlamadan dışarı atacaktır. Rekabetçi bir yapınız olmasına rağmen gevşemeye çalışırken yanlız olmak istersiniz. Bu yüzden takım ve gurup sporlarından hoşlanmazsınız. Yürüyüş koşu bandını kullanabilir ağırlık çalışabilir ya da jimnastik yapmayı deneyebilirsiniz. Yoga ve meditasyon ile de rahatlayabilirsiniz. Egzersizin seks hayatına olan olumlu katkısı ise ateşli Akrep burcunu motive edecektir.

Akrep burcu üreme organlarını yönetir. Fiziksel ilişkisi olmayan bir Akrep kendini çok yanlız ve mutsuz hissedebilir. Eğer ilişkinizdeki fiziksel beraberlik yeterince iyi değilse karşınızdaki ile bunu konuşmalısınız.

Derin ve yoğun duygulara sahipsiniz. Bir sorununuz olduğu zaman bunu biriktirmeden yakınlarınızla paylaşmanızda fayda var. Akrep insanı bir derdi olduğu zaman bunu aylar sonra dile getirebilir. Kendinizden beklentileriniz herhangi bir insanın sizden beklediklerinden çok daha fazladır.

Her güne mümkün olduğu kadar fazla şey sığdırmaya çalışırsınız. Arada bir başınızı kaldırıp etrafa bakınmanız iyi olacaktır. Saplantılı ve takıntılı olmaya eğiliminiz var biraz daha dengeli olmaya çalışmalısınız.

Fiziksel Özellikler
Akrep’lerin fiziksel yapıları oldukça ilginçtir; orta yada daha uzun boylu olabilirler. Kalın fakat düzgün bir bedenleri vardır. Yuvarlak yüzleri olur. Saçları koyu renk ve dalgalı hatta kıvırcıktır. Gözleri inanılma çekicidir. Baktıkları her şeyi adeta eritirler. Bir Akrebi bakışlarından kolayca tanıyabilirsiniz Karizmatik ve vurgulayıcı giyinirler. Sıra dışı bir görünüşleri vardır fakat asla marjinal değildirler. Takı takmaktan hoşlanmazlar eğer gerekirse pahalı bir mücevher veya otantik bir takıyı tercih ederler.



YAY
Şanslısınız! Yay burcu olarak en az bir spor dalında başarılı olacağınız kesin. Olimpiyat şampiyonlarının çoğu Yay burcundan çıkar. Kuvvetlisiniz doğal bir ritme sahipsiniz hızlısınız ve kazanacağınıza inanıyorsunuz. Aynı zamanda dışa dönük komik ve sosyalsiniz. Egzersiz yaparken arkadaşlarınızla bir arada olmaktan ve dostça rekabetten hoşlanırsınız.

Okçuluk eskrim dağcılık binicilik kürek gibi sporlarla formunuzu korurken heyecanlanacak konsantre olacak ve eğleneceksiniz. Burcunuzun semboli yarı insan yarı at at şeklindeki mitolojik yaratıktır atlara özel bir ilginiz olabilir. Yay burcu seyahati yönetmektedir bu yüzden kamp yapmak dağa tırmanmakrafting gibi seyahat etmenizi sağlayacak aktiviteler size çok uygundur.

Nerede ise tüm sporlara meraklısınızdır ve bu yüzden vücudunuz arkadaşlarınızı kıskandıracak formdadır. Yay burcu sağlam kafanın sağlam vücutta olduğunun farkındadır ve düzenli olarak ikisini güçlendirmek için yollar bulur.

En büyük zaafınız yağlı yiyeceklere olan düşkünlüğünüzdür. Jüpiter tarafından yönetildiğiniz için kalorili yiyeceklere meraklısınızdır. Burcunuz kalçayı yönettiği için eğer kadınsanız fazla kilolarınız burada toplanacaktır. Erkek yaylar’ın aldıkları kilo ise daha çok bel bölgesinde toplanacaktır. Kısıtlanmayı ve engellenmeyi sevmediğinizden diyet yapmanız zor olacaktır ama gene de çok hareketli olduğunuz için aklınıza koyarsanız kolayca zayıflayabilirsiniz. Küçük yaşlardan itibaren kemiklerinizi (özellikle kalça kemiklerinizi) güçlendirmek için kalsiyum almalısınız.

Fiziksel Özellikler
Uzun boy ince ve yağsız beden çekici bir yüz kahverengi saçlar pembe-beyaz tenleri vardır. Kendilerine daima güvenen ve iyimser yüzleri bakışlarına yansımıştır. Parlak ve çekici bir gülümseyiş şekilleri vardır. Sıra dışı ve farklı giyinmekten hoşlandıkları için onları fark etmemek mümkün değildir. Çocuksu yapıları ile asla büyümezler.


OĞLAK
Oğlak burcu çok hırslıdır ve hep önde olmak ister. Kendini çalışmaya o kadar kaptırır ki çoğu zaman saatin ne kadar geç olduğunun farkına bile varmaz. Bunun sonucu olarak o saatte ne bulursanız onu yer ve çoğu zaman sağlıksız gıdalarla beslenmiş olursunuz. İşleriniz ne kadar yoğun olursa olsun önceden planlayarak daha iyi ve sağlıklı yiyecekler yiyebilirsiniz.

Oğlak burçları kendilerini çok zorlarlar ve özellikle tembellik yaptıklarına inandıklarında kendilerini çok eleştirirler. Fiziksel olarak formda olup iyi gözükmek ister ve bunun iş hayatlarına olumlu etkisi olduğunu düşünürler. Bu doğru olsa bile bu yüzden kendinize eziyet etmemelisiniz.

Bir toprak elementi olarak doğada yürüyüş koşu gibi egzersizlerle kendi temponuzu kendiniz belirlemek istersiniz. Oğlaklar ayaklarının altında toprağı hissetmekten zevk alırlar dağcılık golf tam size göredir.

Oğlaklar gençken bile eklem yerlerinde sorunlar yaşayabilirler. Esnekliğinizi korumak için sürekli egzersiz yapmalısınız. Özellikle dizlerinize dikkat etmelisiniz. Ağırlık çalışarak vücudunuzu güçlendirebilirsiniz.

Fiziksel Özellikler
Fiziksel özellikleri; kısa boy ince yapı uzun ince bir yüz. Uzun belirgin bir çene. Saçlar genelde siyahtır. Beden dar ve uzun bacaklara sahiptirler. Dizleri genelde çıkıntılıdır. Güzel bir yüz yapıları vardır. Fotojenik oldukları için model dünyasında sık sık Oğlaklara rastlarız. Ciltleri yıllar geçtikçe daha genç olur Soğuk görüntüleri onları ulaşılmaz bir hava estirse de kendilerine güvenen bir tablo da ortaya çıkarır. Kendinden emin tavırlarıyla herkesi kendine hayran bırakmasını bilir.


KOVA
Kova son derece entelektüel ve akıllıdır. Kafasının içinde yaşarken fiziksel bedenini tamamen unutur ve bir rahatsızlığı olunca çok şaşırır.Zayıf noktanız ayak bileklerinizdir dans ederken buz pateni jimnastik ya da kayak yaparken özellikle dikkat etmelisiniz. Bu tip aktiviteleri yaparken bandajla bileklerinizi desteklerseniz kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Dolaşım sisteminiz hassas olduğu için spor yaparken kendinizi sıcak tutmanızda fayda var.

Bilgisayar başında oturmak kalçalarınızı genişletebilir sürekli egzersiz yapmalısınız. İnternette olduğunuz için buradan sağlıkla ilgili bilgiler bulabilirsiniz. Elektronik aletlere meraklısınızdır egzersiz video kasetleri ile canınızın istediği saatte istediğiniz egzersizi yapabilirsiniz. Aynı şeyleri yapmaktan sıkıldığınız için farklı bir çok kaset almanızda fayda var.

Zor konsantre olmanıza rağmen yaptığınız işte kendinizi kaybedebilir ve düzenli yemek yemeyi unutabilirsiniz. Siz koşuşturmalarınızın arasında atıştırmaktan yanasınız ne yediğinize hiç dikkat etmezsiniz. Önceden planlamalısınız. Farklı ve egzotik şeylerden hoşlandığınız için tropik yerlerden ithal edilen meyveler hoşunuza gidebilir abur cubur yerine bu tip meyvelerden atıştırabilirsiniz.

Yeni trendler hep ilginizi çeker. Diyet beslenme ve egzersizde de yeni akımları takip edersiniz. Sağduyunuzu kullanın ve son çıkan mucize diyet ve zayıflama haplarına şüphe ile yaklaşın.

Kova sosyal bir burçtur siz diğer insanlarla birlikte iken daha mutlusunuzdur. Başkaları ile birlikte olmak size enerji verir. Bir gurup arkadaşınızla spor yaparsanız eğlenirken form tutabilirsiniz.

Fiziksel Özellikler
Kova burcunun fiziksel özellikleri: Orta ve uzun bir boy düzgün bir beden açık sarı saçlar koyu renk gözler en belirgin özellikleridir. Özellikle Kova kadınlarının yüzleri çok güzeldir. Yaşlanıncaya kadar kendilerine bakarlar


BALIK
Günümüzde ince ve formda olmak önemli sayılsa da hayaller aleminde yaşayan Balık insanı için pek önemli değildir. Kafanız o kadar doludur ki bakmanız gereken bir bedeniniz olduğunu hatırlayınca çok şaşırırsınız. Yoğun yaratıcı ruh hallerinizden birine girdiğiniz zaman kendi fiziksel varlığınızdan çok uzaklaşırsınız.

Zayıflamak istiyorsanız kafanızda canlandırabileceğiniz bir hedef seçmelisiniz: buzdolabınızın üstüne bir resminizi ve onun yanına da fiziğine hayran olduğunuz birinin resmini yapıştırın. Balık burcunun hayal gücü çok geniştir bu özelliğinizi değerlendirin.

Balık insanı egzersiz yapmayı sıkıcı bulur ama müzik eşliğinde dans ederek spor yapmak cazip gelecektir. (Balık burcu dans ve müziği yönetir.) Hoş spor giysileri seçerseniz moraliniz düzgün olur ve kendinizi iyi hissedersiniz.

Duyarlısınız ve keyfinize düşkünsünüzdür ne yaparsanız yapın kendinizi iyi hissetmek istersiniz. Balık burcunun bazen çok yemesinin sebebi budur. O kadar zevk alırsınız ki doyduktan sonra bile yemeğe devam edersiniz.

Yüzme buz pateni kürek çekme kano su kayağı surf gibi sporlar Balık burcuna çok cazip gelir. Sudan nefret ediyorsanız deniz kenarında koşabilir ya da yürüyebilirsiniz. Ayaklarınız en hassas yeriniz olduğu için rahat ayakkabılar seçmelisiniz. Balık burcu ayakları yönetir step bale modern bale dans gibi aktivitelerle egzersiz yapabilirsiniz.

Her zaman çevresine yardımcı olan Balık insanı başkalarının duygularını sünger gibi emme kabiliyetine sahiptir. Başkalarının negatif duyguları sizi yıpratabilir arada bir kendi başınıza kalarak yenilenmeye ihtiyacınız vardır. Kendinize ayırdığınız bu zamanı egzersiz yaparak değerlendirebilirsiniz. Yoga gibi meditasyon tarzı aktiviteler size çok iyi gelecektir.

Yönetici gezegeniniz Neptün aynı zamanda ilaçları yönettiği için bir çok ilacın sizde yan etkileri olabilir.Yeni bir ilaç almadan mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Balık insanlarının vücudu ödem yapmaya müsaittir. Çoğu Balık tuz sevdiği için bu durumu daha da artırır buna dikkat etmelisiniz. Fazla alkol ise vücudunuzu susuz bırakabilir aşırıya kaçmamaya çalışın.


Yemekte çok seçici sayılmazsınız.Yanınızdakine ikram etmek sizin için daha önemlidir. Size hizmet edilmesinden çok zevk aldığınız için en sevdiğiniz şey restoranda yemek yemektir. Dışarıdan yemek getirtmeye de bayılırsınız. Hiç olmazsa sağlıklı düşük kalorili doğal yemekleri seçmeli ve hazır yemeklerden uzak durmalısınız. Aslan da Terazi burcu gibi parti ve gece hayatından hoşlanır. Fazla içki ve geç saatlere kadar uykusuz kalmak sağlığınıza zarar verebilir. Ölçüyü kaçırmamalı ve durmanız gerektiği yerde durmalısınız.


Fiziksel Özellikler
Balık etinde olup kol ve bacakları kısadır. Soluk tenli açık kahverengi gözlü uykulu gibi mahmur gözleri vardır. Kilo almaya meyillidir. Yaşı ilerlediği zaman alın açılır ve şakaklardan beyazlamaya başlar. Her şeye çok çabuk ağladıkları için gözleri ıslak gibidir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 4 üye beğendi.
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2011       Mesaj #94
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Alıntı
pesimist adlı kullanıcıdan alıntı

Burçlar - Sağlık, Spor, Fiziksel Özellikler

KOÇ

...

Fiziksel Özellikler
Fiziksel yapıları uzun yüzlü ve uzun boyludurlar. Kolları ve bacakları güçlüdür. Esmer ve kıvırcık saçları vardır. Bakışları delici ve keskindir. Sağlıklı bir ciltleri vardır. Spor yapmaya meraklı oldukları için de bir çok spor salonlarında Koçlara rastlayabilirsiniz. Güzel dişleri olan Koçların; gözlerini dikerek gülümsemesiyle çevrelerini etkisi altına alırlar.


Aha ben Msn Grin Spor salonuna ilgim yoktur ama... Msn Thinking
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
pesimist - avatarı
pesimist
Ziyaretçi
8 Mayıs 2011       Mesaj #95
pesimist - avatarı
Ziyaretçi
BURÇLARIN SEVİLMEYEN KÖTÜ YÖNLERİ
Koç Burcu
Bencil , kendini ön planda tutan atılgan , çabuk sinirlenen, hicivci, kavgacı, kaba

Boğa Burcu
Haris, tembel, hoşgörüsüz, can sıkıcı, değişmez görüşlü, esneklikten yoksun, inatçı, kinci, obur.

İkizler Burcu
Değişken, huzursuz, kurnaz, yersiz bir biçimde meraklı, kararsız iki yüzlü, sinirlerini kontrol edemeyen, dedikoducu, yüzeysel, diken üzerinde yaşayan.

Yengeç Burcu
Aşırı duygusal, fazla heyecanlı, alıngan çabuk sinirlenen, değişken, somurtkan, kendi kendine acıyan, bağışlamaz, dengesiz, dağınık, övgüye dayanamayan.

Aslan Burcu
Dogmatik, kabadayı, kendini büyük gören, züppe, hoşgörüsüz, sabit fikirli, kibirli, iktidar delisi.

Başak Burcu
Kuruntulu, ince eleyip sık dokuyan, geleneklere aşırı bağlı, zorluk çıkaran, önemsiz şeyler üzerinde fazlaca duran.

Terazi Burcu
Kararsız, kinci, havai, değişken, flörtçü, kolay etkilenebilen, safdilli.

Akrep Burcu
Kıskançlık, gizlilik, kuşkuculuk, inatçılık, başına buyrukluk.

Yay Burcu

Abartıcı, huzursuz, aşrı uçlarda, dikkatsiz, fazla iyimser, sorumsuz, kaprisli, taşkın, patavatsız.

Oğlak Burcu
Katı görünüşlü, çok kesin tavırlı, kötümser, tutucu, basit, cimri.

Kova Burcu
Anlaşılmaz, dik kafalı, usulsüz, sabit görüşlü, huysuz, geleneklere karşı gelen.

Balık Burcu
Dikkatsiz, gizliliği seven, kolayca altüst olan, yaşamın gündelik akışına ayak uyduramayan, zayıf iradeli, kararsız.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
ZeRRe - avatarı
ZeRRe
Ziyaretçi
7 Kasım 2011       Mesaj #96
ZeRRe - avatarı
Ziyaretçi
Burçlara göre renkler
Koç:kırmızı ve parlak renkler
Boğa:Mavi ve yeşil
İkizler:Beyaz,yeşil,gümüş rengi ve sarı
Yengeç: Soğuk mavi,gümüş rengi,inci rengi ve beyaz
Aslan: Sarı,turuncu,altın rengi,kırmızı
Başak:Şeftali rengi,pastel mavi,altın rengi
Terazi:kraliyet mavisi,gök mavisi,ametist rengi
Akrep:Koyu kırmızı,kahverengi,siyah,gri
Yay:Lila,leylak,mor,ametist rengi
Oğlak:siyah,gri,menekşe,koyu kahverengi
Kova:tüm renkler
Balık:mor,menekşe,deniz yeşili
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Efulim; 11 Kasım 2011 16:11 Sebep: İfadeler kapatıldı.
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
30 Temmuz 2014       Mesaj #97
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Burçların Lanet Özellikleri
MsXLabs.org


KOÇ ( 21 Mart-20 Nisan)

Sözünde duramayan, özgüveni olmayan, gıcık şahsiyet. Hayat boyu illa birileri onu iteleyecek. Var ya, bütün ev kuşları, ana kuzuları genelde bu burçtan çıkar. Bunun sevdası bile bir halta yaramaz. Genelde platonik takılır haspam. Yoktur ki cesaret denen şeyin zerresi bunda, gidip de söylesin. Hadi bir mucize oldu zar zor söyledi ve siz de bir halt edip buna uydunuz. Eğer uçarı, hayatla eğlenen, aşkta heyecan arayan bir kişi iseniz bittiniz kuzum siz. Duygusal takılır bu koçlar. Sıkıcı mı sıkıcıdır. Her an ahlanmaya meyillidir. Ona bir şeyi bin kere anlatın anlamaz. Bir de anladım havaları ve sonunda anlattığınız şeyin tam tersine yorumları yok mudur.Deli olursunuz. Soru sorup ne olduğunu anlamaya kapasitesi yetmez. Ama toplum tarafından sevilir. Niye, çünkü kendinden başka kimseye bir zararı yoktur. Öyle hileyi, yalanı becerecek zeka yoktur ki onda. Siz ona fıkra anlatın o gülsün, bir şey anlatın o dinlesin. Başka bir işe yaramaz. Kıskanç, gıcık ve sıkıcıdır.


BOĞA
(21 Nisan-21 Mayıs)


Bunun var ya, insan beynini yormaktan başka bir şey yaptığı yoktur. Orda burda arkanızdan atar tutar. Hele de size karşı ilgisi var ve siz ona karşı kayıtsızsanız yandınız demektir. O zaman her şey beklenir bundan. Yerin dibine sokar sizi. Artık saçınızı başınızı mı yolarsınız, sinirden alkole mi başlarsınız, o sizin tercihiniz. Melek yüzlü şeytandır bu boğalar. İntikamcıdır. Hayatta pek bi halt olmazlar. Ailelerinin durumu iyi değilse vay hallerine. Her şeye löp diye konmak isterler. Çok param olsun, en güzel sevgili benim olsun, olsun, olsun, olsun.... Kendini dünyanın merkezi sanır. Sizden çıkarı varsa sizden iyisi yoktur bunlar için. Genelde evde kalmışların burcudur. Ya evlenmezler, ya da geç evlenirler. Zaten kim ne yapsın bu uyuzları. Erkenden mezara sokar sizi. Bunun tek boğalığı burcunun ismidir. Aslında akreptir bu akrep.

İKİZLER
(22 Mayıs-21 Haziran)


Dönek, iki yüzlü, karakter çorbası, tek başına tek bir işe bile yaramayan a*****. Tatlı dilli yılan. Bu var ya, bu, hayatı boyunca onu bunu sömürüp durur. Bol organizasyonlu, bol dedikodulu, fesat mı fesat, defolu tipin tekidir. "Hadi arkadaşlar şunu yapalım..." "Aaa ayıp ettin tabii ki gelirim...." "borcum olsun... " en çok yalanlarından bir kaçıdır. Çok iyi yalan söyler. Gevezedir de. Sır tutamaz. Boştur bunun ağzı. Ayaklı Gazete dedikleri türdendir. Gezsin, tozsun, eğlensin, o kadar. Öyle sıkıya mıkıya gelemez fazla. Laf olsun diye konuşur, evlenmek için evlenir, desinler diye yapar. Bir sözü diğerini tutmaz. Yanında kimse olmayınca da korkağın tekidir. Habire birilerinin , bir şeylerin arkasından konuşur. Onun arkasından konuşur, bunun peşinden konuşur. Ha babam konuşur. Güvenilmez tipin tekidir bu. Ama şeytan tüyü vardır bunlarda. Kendini affettirmeyi iyi becerir. Çabuk kandırır karşısındakini. En dikkat edilmesi gereken burç grubudur.

YENGEÇ
(22 Haziran-23 Temmuz)


Kendini akıllı sanan, saftoriğin biridir. Herşeye kolayca inanır. Gidenin ardından asırlarca yas tutar. Bir de bir gün herşeyin iyi olacağına ilişkin paranoyası yok mudur. Gel de çıldırma. Onu dış görünüşünden daha çok ilgilendiren bir şey yoktur bu dünyada. Birkaç iltifatta yelkenleri suya indiriverir hemen. Bencilin tekidir. Her şeyin en iyisini, en doğrusunu kendisinin bildiğini sanır. Sanki bu dünyaya yüce bir görev için gelmiş gibi davranır. En az bir koç kadar ana kuzusudur bu. Bir de hayat boyu yaslanacağı bir duvar olsun ister. Bir gün melek, bir gün şeytandır. Yani bir türlü çözemezsiniz onu. Sürekli gelgitlerde yaşar. Tehlikelidir. Insanı kolayca avucunun içine alır. Eğer nefretini kazanmışsanız dikkat. Böyle durumlarda öfkesi henüz tazeyken pek çevresinde durmayın. Çünkü o zaman yapmayacağı şey yoktur. İlişkilerinde zordur. Birini severse onu sanki malı gibi sahiplenir, ama gözü de sürekli dışarıdadır. Bu uyuzla dostluk neyse de, aşk asla. Çünkü kaprisleriyle sizi hayatınızdan bezdirir.

ASLAN
(24 Temmuz-23 Ağustos)


Bu aslan var ya aslan. Bu komedi şey kendisinin gökten zembille indiğini sanır. Bu ıssız bir adaya düşse, yanında isteyeceği üç şeyden biri aynadır. Kendinde şeytan tüyü olduğunu düşünür. Sanki bu olmasa çevresindeki hiçbir şey düzgün gitmeyecek zanneder. Oysa en büyük yamuk kendisidir. Bunu bir odaya iki gün kapatın kesin ölür. Hele bir de odada ayna yoksa iki gün bile sürmez. Özgürlüğü asla vazgeçemeyeceği şeydir. Saftır aslında bu. Kuş kadar beyni olan bir insan bile bunu kolayca kandırabilir. Öyle ince detaylardan pek anlamaz. Bir yalan söylediğinde ya da gizli bir iş yaptığında kısa sürede kendini ele verir. Çünkü plan yapacak, yaptığı planı doşru düzgün uygulayacak, hadi diyelim uyguladı, saklayıp gizleyecek kadar potansiyel yoktur onda. Sakın bu aslan megolamanına nasıl göründüğünüze dair bir şey sormayın. Çünkü siz kendinizi ne kadar mükemmel hissederseniz hissedin, o
olumsuz bir şey bulacaktır. Bu şahsiyetle kavga ettiğinizde, size
saldıracağı ilk konu dış görünüşünüz olacaktır. Kilonuzdan tutun da, gözlerinizin şaşılığına, dudaklarınızın inceliğine kadar v.s ne varsa onu fazlasıyla ilgilendirir. Ruh sağlığınız açısından tehlikelidir.


BAŞAK
(24 Ağustos-23 Eylül)


Hemen hemen her şeye kolayca uyum sağlar. Çünkü başka türlü ortam yapamaz, çevre genişletemez. Sırf çevresindekiler eksilmesin diye kendi fikirlerini savunmaktan korkar. Zaten kim karşısında her söylediğine he diyen bir tip istemez ki. Bunun en sinir bozucu huyu, insanlarla konuşurken onların, rahatsız edecek kadar gözlerinin içine dik dik bakmasıdır. Genelde efendi takılır. Ama içten içe her türlü çılgınlığı yapmaya meyillidir. Şıpsevdidir, sessizdir, kuruntuludur ve genelde dalgındır. Sizinle konuşurken çoğunlukla kafasından başka şeyler geçer. Yaptığı iyilikleri en ufacık bir hatanızda her an başınıza kakabilir. Fazla alaturkadır. Ayrıca saplantılı tipin tekidir. Şıpsevdiliğine rağmen birine kafayı taktığı zaman karşısındakini bayana kadar zorlar. ilişkilerinde romantik olmaya çalışır. Ama bir süre sonra can sıkar. İçmeyi pek bilmez. Hele de morali bir şeye bozuksa ki, genelde bir şeye bozuktur, içmeye gidilecek en son kişidir. Hadi iyi niyetiniz size bir halt etti ve gittiniz, o zaman yanınızda onu bir nebze susturmak için bir bant bulundurun. Normalde pek konuşmayı ve diyalog kurmayı bilmeyen bu şahıslar, içtiklerinde yerdeki taşla bile konuşurlar. Onlar için yarın değil, bugün önemlidir. Genelde karakteri oturmamış kişilerdir.

TERAZİ
(24 Eylül-22 Ekim)


Mıy mıy terazi, dır dır terazi, ıyy bu var ya bu bıdı bıdı konuşur. Soğuk nevalenin tekidir. Bunu en çok kendisi sever, sonra annesi, sonra varsa teyzesi... sonra, sonra bunu kimse çok sevmez. Canınız sıkıldığında en son arayacağınız kişi olmalıdır. Çünkü sizin ufak bir moral bozukluğunuzu dahi depresyona kadar götürür. Kafasını her şeye takar. Gelgit akıllının tekidir. Bir gün size çok yakın davranır, ertesi gün bir bakarsınız suratınıza dahi bakmıyor. Sırlara, gizemli şeylere çok meraklıdır. Müthiş bir dedikodu deposudur. Kim kiminle ne yapmış, bilmem kim nerde ne etmiş, miş de miş miş... Hemen hemen çoğunu bir yerlerden duyar, görür, bilir. Yapmacık beyinlinin tekidir. Akıllı takılır, takıldığıyla kalır. İnsanı boğan, sıkan bir havası vardır. Başta zor bir ihtimalle de olsa size çekici ve ilginç gelse bile, sonrasında mazoşist değilseniz şayet, kaçacak delik ararsınız. Yemeğe düşkündür. Özentinin tekidir. Çevresi tarafından robot, soğuk ve dengesiz olarak tanınır. Tatminsizdir. Son not olarak, çok fazla dikkate alınacak biri değildir.

AKREP
(23 Ekim-22 Kasım)


Çevresine genelde ılımlı ve temiz kalpli havası veren akreplerin, insanları dumura uğratmakta üstüne yoktur. Kuşkucu, kıskanç ve iki yüzlünün biridir. Size ne zaman hangi yüzünü göstereceğini de asla kestiremezsiniz. Bazen şefkatli, sıcak, bazen de saldırgan ve soğuk bir buzdolabı gibi olur. Sizin yüzünüze gülüyor olması, asla size karşı iyi niyetler beslediğinin garantisi değildir. O tam bir tiyatrocudur. Hat safhada bencildir. Bu var ya bu, öyle melun bir şeydir ki, Allah bunun şerrinden düşmanımı bile korusun. Kafaya koydu mu yapar bu. Vücut dilini çok iyi kullanır. Yüz mimikleri en çok olan insan tipidir. Her olaya , her şeye bir mazereti vardır. Çok dikkatli ve akillidir. Avına sinsi sinsi yaklaşır. Eğer çevrenizde bir akrep varsa, bence onunla kesinlikle dost olmaya çalışın. Kıskançlığı yüzünden yapmayacağı şey yoktur bunun. Sürekli ilginin kendisinde olmasını ister. İnsani çileden çıkaracak kadar kendine güveni vardır. Burcunun adi gibi akrebin tekidir. Melek yüzlü şeytan lafı sanki bunun için söylenmiştir.

YAY
(23 Kasım-22 Aralık)


Ah sen var ya sen... Düzenbazlar düzenbazı, dedikoducu ve bir o kadar geyik insan. Senin adam olman için kafana taş düşmesi veya birinin başına balyozla vurması falan mı lazım? Nedir bu gevezelik. Bu konuşur, konuşur, çenesi de yorulmaz. Beleşe bayılır. Ben yaptım, ben ettim havaları yok mudur bunun, insanın gırtlağına yapışıp boğası gelir. Heyecan manyağıdır bu. Bağımsızlığına en düşkün burçtur. Duruma, ortama göre anında değişirler. Nabza göre şerbet verirler. Buna gazı verdin mi bir daha tutamazsın. Bir şeyi abartmağa bayılır. En ufacık , en basit olayı bile süsleyip öyle anlatırlar size. Dikkat yoksunudur bu yaylar. Allah bunların sevgililerine de sabır versin. Bir insan ancak bu kadar kaprisli olur dedirtir insana. Bardağın hep dolu tarafını görecek kadar, hayattaki olumsuzluklara gözlerini kapatırlar. Sıkılınca kaçarlar. Eğer sonunda bir çıkarları yoksa, mücadele etmeyi pek sevmezler. Bunların burcunun adı yay değil çakal olmalıymış aslında. Bunlar için hayatta kendilerinden daha önemli hiçbir şey yoktur. Biten ilişkilerinin ardından konuşur, kızdığı arkadaşlarının arkasından atar tutarlar. Bu yüzden pek güven vermezler insana. Daha nasıl güven versin ki, sırf heyecan için yaşayan, dedikoducu tip demedik mi? Bir şey biliyoruz da söylüyoruz herhalde.

OĞLAK
(23 Aralık-20 Ocak)


İnatçı keçi seni. Seni gurur budalası, pire için yorgan yakan şapşal seni. Dobralıkla patavatsızlığı bunun kadar karıştıran başkası yoktur şu cihanda. Her an bir siniri krizi geçirmeye müsaittir. Onun için o daha iyi, bu daha kötü gibi bir ayrım genelde yoktur. İki şey arasında kıyas yapamayacak kadar absürt ve gereksiz bir insandır. Bu nedenledir ki, çok mecbur kalmadıkça saçlarınızın yeni şeklini, kıyafetinizde yaptığınız değişikliğin nasıl olduğunu, bu rüküşten veya daha doğrusu bu garip insandan başka birine sorsanız iyi edersiniz. Yani biraz kaz kafalının tekidir. Onun aklı fikri arkadaşlarıdır. Sonra da onlardan yer nanayı , görür Hanya’yı Konya’yı. Özel hayatının didiklenmesinden hiç hoşlanmaz. Sanki kimin umurundaysa, bunun kendi gibi sıkıcı kurallarla boğulmuş özel hayatı. Eğer bir filmi onunla birlikte izleme gafletine düştüyseniz şayet, size durup dururken, oyuncunun en son ne söylediğini sorar. Filmin her sahnesinde yorum yapar, o da olmadı absürt bir şey bulur kafanızı karıştırır. Olmadık yerde güler, olmadık yerde soru sorar. Onu sorar, bunu sorar... Sanki mezar taşına yazdıracak, yıllarca bilmem kimlerin canına tak ettirip öğrendiği onca gereksiz bilgiyi.


KOVA
(21 Ocak-19 Şubat)

Görgüsüzün biridir. Yaşantısı boyunca kompleksleriyle hem kendisini hem de çevresindekileri canından bezdirir. Özentidir, ayrıca basmakalıp tipin de biridir. Değişime pek açık olduğu söylenemez. Okul hayatının parmakla gösterilen parlak çocuğu değildir. İş hayatında ise hep kolay işleri tercih eder. Potansiyeli daha fazlasına izin vermez. Olsa da olur, olmasa da olur tipin tekidir. Yemeğe olan düşkünlüğü de ayrı bir mevzudur. Genelde obezler bu burçtan çıkar. Yani yakınınızda bunlardan bir iki tane olması sakıncalı değildir. Genelde sizi kompleksleriyle bunaltır ama onun dışında, diğerlerine göre daha zararsızdır. Yıllar sonra bir anıyı hatırlayıp efkarlanır bu yaylar. Pek nostaljiklerdir. Onu bunu yıllar sonra hatıra olur diye saklamaya bayılırlar. Her ne kadar içlerinden bazıları, ağır abi, hanım ağa gibi bir görüntü çizseler de, hemen hemen hepsi sulu gözlü, duygusal tiplerdir.

BALIK
(20 Şubat-20 Mart)


Ah sana ne desem bilmiyorum ki. Saf mısın? Yüz yıl yaşasa, olgunlaşacağına daha da bir çocuklaşır bu. Ona kırılır, buna alınır, küser, kızar.... Ayyyy... İnsanın bunu düşünürken bile içi daralır. Hayatta zaman zaman önüne çıkan fırsatları bir türlü değerlendiremeyen beceriksizin tekidir. Yaşamı boyunca kolay yoldan para bulmayı hayal eder. Zaten uyumadığı anlarda, çok az istisnai durum dışında genelde hayal kuruyordur. Hep çelişkilerle doludur. Bir de sanki hiç olumsuz huyu yokmuş gibi, bir kuru inadı vardır ki... Tam bir karın ağrısı, baş belasıdır. Bunun huyuna, suyuna git, sonra canın ne istiyorsa yaptır buna. Ama bana sorarsan kendin yap daha iyi. Tam bir bunalımdır. Bir şeye moralinin bozulması için nefes alıyor olması bile yeterlidir. Ona sorsan hayatta en büyük acıları bu çekmiştir, gelen buna vurmuştur, giden buna vurmuştur. Ah zavallı daha ne yapsındır ki. Bunun bindiği gemi batar, tuttuğu dal kırılır. Anılarla yaşamağa bayılır. Geçmişinden asla sıyrılamaz. Dış görünüşe çok fazla önem verir. Öyle lider olmak gibi bir kaygısı yoktur, kıyıda köşede kendine bir yer bulsun yeter. Onu mutlu etmek neredeyse imkansız gibidir. Herhangi bir şeye bile hemen sevinebilir, ama asla mutlu olmaz. Şahsiyetsiz, karamsar,olsa da olur ama olmasa acaba daha mı iyi olurdu dedirten tuhaf insanın tekidir.

Kaynak:

Benzer Konular

20 Mart 2016 / RuffRyders Forum Oyunları
1 Mart 2015 / Siyah Cin Soru-Cevap
1 Nisan 2012 / BİTKİN Soru-Cevap
6 Mayıs 2012 / 123456789123456 Soru-Cevap