Arama

Ne Diyor Bu Burçlar?! - Sayfa 6

Güncelleme: 30 Temmuz 2014 Gösterim: 158.272 Cevap: 96
cicikiz - avatarı
cicikiz
Ziyaretçi
28 Ağustos 2006       Mesaj #51
cicikiz - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaslar Bu Burclarin Aciklamasi cok ilginc yazilmis ... yazana eline saglik gercekten cok komik yazmis..... ben herbirini okumaktan zevk aldim ve cok güldüm, umarim sizlerinde hosuna gider ...... selamlar

Sponsorlu Bağlantılar
KOÇ


Sözünde duramayan, özgüveni olmayan, gıcık şahsiyet. Hayat boyu illa birileri onu iteleyecek. Var ya, bütün ev kuşları, ana kuzuları genelde bu burçtan çikar. Bunun sevdası bile bir halta yaramaz. Genelde platonik takılır haspam. Yoktur ki cesaret denen şeyin zerresi bunda, gidip de söylesin. Hadi bir mucize oldu zar zor söyledi ve siz de bir halt edip buna uydunuz. Eğer uçarı, hayatla eğlenen, aşkta heyecan arayan bir kişi iseniz bittiniz kuzum siz. Duygusal takılır bu koçlar. Sıkıcı mı sıkıcıdır. Her an ahlanmaya meyillidir. Ona bir şeyi bin kere anlatın anlamaz. Bir de anladım havaları ve sonunda anlattığınız şeyin tam tersine yorumları yok mudur.Deli olursunuz. Soru sorup ne olduğunu anlamaya kapasitesi yetmez. Ama toplum tarafından sevilir. Niye, çünkü kendinden başka kimseye bir zararı yoktur. Öyle hileyi, yalanı becerecek zeka yoktur ki onda. Siz ona fıkra anlatın o gülsün, bir şey anlatın o dinlesin. Başka bir işe yaramaz. Kıskanç, gıcık ve sıkıcıdır.





(21 Mart-20 Nisan


BOĞA


Bunun var ya, insan beynini yormaktan başka bir şey yaptığı yoktur. Orda burda arkanızdan atar tutar. Hele de size karşi ilgisi var ve siz ona karşi kayıtsızsanız yandınız demektir. O zaman her şey beklenir bundan. Yerin dibine sokar sizi. Artık saçınızı başinızı mı yolarsınız, sinirden alkole mi başlarsınız, o sizin tercihiniz. Melek yüzlü şeytandır bu boğalar. İntikamcıdır. Hayatta pek bi halt olmazlar. Ailelerinin durumu iyi değilse vay hallerine. Her şeye löp diye konmak isterler. Çok param olsun, en güzel sevgili benim olsun, olsun, olsun, olsun.... Kendini dünyanın merkezi sanır. Sizden çikari varsa sizden iyisi yoktur bunlar için. Genelde evde kalmışların burcudur. Ya evlenmezler, ya da geç evlenirler. Zaten kim ne yapsın bu uyuzları. Erkenden mezara sokar sizi. Bunun tek boğalığı burcunun ismidir. Aslında akreptir bu akrep.








(21 Nisan-21 Mayıs)


İKİZLER


Dönek, iki yüzlü, karakter çorbasi, tek başina tek bir işe bile yaramayan asalak. Tatlı dilli yılan. Bu var ya, bu, hayatı boyunca onu bunu sömürüp durur. Bol organizasyonlu, bol dedikodulu, fesat mı fesat, defolu tipin tekidir. 'Hadi arkadaşlar şunu yapalım...' 'Aaa ayıp ettin tabii ki gelirim....' 'borcum olsun... ' en çok yalanlarından bir kaçıdır. Çok iyi yalan söyler. Gevezedir de. Sır tutamaz. Boştur bunun ağzı. Ayaklı Gazete dedikleri türdendir. Gezsin, tozsun, eğlensin, o kadar. Öyle sıkıya mıkıya gelemez fazla. Laf olsun diye konuşur, evlenmek için evlenir, desinler diye yapar. Bir sözü diğerini tutmaz. Yanında kimse olmayınca da korkağın tekidir. Habire birilerinin, bir şeylerin arkasından konuşur. Onun arkasından konuşur, bunun peşinden konuşur. Ha babam konuşur. Güvenilmez tipin tekidir bu. Ama şeytan tüyü vardır bunlarda. Kendini affettirmeyi iyi becerir. Çabuk kandırır karşisındakini. En dikkat edilmesi gereken burç grubudur.





(22 Mayıs-21 Haziran)







YENGEÇ


Kendini akıllı sanan, saftoriğin biridir. Herşeye kolayca inanır. Gidenin ardından asırlarca yas tutar. Bir de bir gün herşeyin iyi olacağına ilişkin paranoyası yok mudur. Gel de çildirma. Onu dış görünüşünden daha çok ilgilendiren bir şey yoktur bu dünyada. Birkaç iltifatta yelkenleri suya indiriverir hemen. Bencilin tekidir. Her şeyin en iyisini, en doğrusunu kendisinin bildiğini sanır. Sanki bu dünyaya yüce bir görev için gelmiş gibi davranır. En az bir koç kadar ana kuzusudur bu. Bir de hayat boyu yaslanacağı bir duvar olsun ister. Bir gün melek, bir gün şeytandır. Yani bir türlü çözemezsiniz onu. Sürekli gelgitlerde yaşar. Tehlikelidir. Insanı kolayca avucunun içine alır. Eğer nefretini kazanmışsanız dikkat. Böyle durumlarda öfkesi henüz tazeyken pek çevresinde durmayın. Çünkü o zaman yapmayacağı şey yoktur. İlişkilerinde zordur. Birini severse onu sanki malı gibi sahiplenir, ama gözü de sürekli dışarıdadır. Bu uyuzla dostluk neyse de, aşk asla. Çünkü kaprisleriyle sizi hayatınızdan bezdirir.


ASLAN

Bu aslan var ya aslan. Bu komedi şey kendisinin gökten zembille indiğini sanır. Bu ıssız bir adaya düşse, yanında isteyeceği üç şeyden biri aynadır. Kendinde şeytan tüyü olduğunu düşünür. Sanki bu olmasa çevresindeki hiçbir şey düzgün gitmeyecek zanneder. Oysa en büyük yamuk kendisidir. Bunu bir odaya iki gün kapatın kesin ölür. Hele bir de odada ayna yoksa iki gün bile sürmez. Özgürlügü asla vazgeçemeyeceği şeydir. Saftır aslında bu. Kuş kadar beyni olan bir insan bile bunu kolayca kandırabilir. Öyle ince detaylardan pek anlamaz. Bir yalan söylediğinde ya da gizli bir iş yaptığında kısa sürede kendini ele verir. Çünkü plan yapacak, yaptığı planı doşru düzgün uygulayacak, hadi diyelim uyguladı, saklayıp gizleyecek kadar potansiyel yoktur onda. Sakın bu aslan megolamanına nasıl göründüğünüze dair bir şey sormayın. Çünkü siz kendinizi ne kadar mükemmel hissederseniz hissedin, o
olumsuz bir şey bulacaktır. Bu şahsiyetle kavga ettiğinizde, size
saldıracağı ilk konu dış görünüşünüz olacaktır. Kilonuzdan tutun da, gözlerinizin şaşilığına, dudaklarınızın inceliğine kadar v.s ne varsa onu fazlasıyla ilgilendirir. Ruh sağlığınız açısından tehlikelidir.


BAŞAK


Hemen hemen her şeye kolayca uyum sağlar. Çünkü başka türlü ortam yapamaz, çevre genişletemez. Sırf çevresindekiler eksilmesin diye kendi fikirlerini savunmaktan korkar. Zaten kim karşisında her söylediğine he diyen bir tip istemez ki. Bunun en sinir bozucu huyu, insanlarla konuşurken onların, rahatsız edecek kadar gözlerinin içine dik dik bakmasıdır. Genelde efendi takılır. Ama içten içe her türlü çilginligi yapmaya meyillidir. Şipsevdidir, sessizdir, kuruntuludur ve genelde dalgındır. Sizinle konuşurken çogunlukla kafasından başka şeyler geçer. Yaptığı iyilikleri en ufacık bir hatanızda her an başinıza kakabilir. Fazla alaturkadır. Ayrıca saplantılı tipin tekidir. Şipsevdiliğine rağmen birine kafayı taktığı zaman karşisındakini bayana kadar zorlar. ilişkilerinde romantik olmaya çalisir. Ama bir süre sonra can sıkar. İçmeyi pek bilmez. Hele de morali bir şeye bozuksa ki, genelde bir şeye bozuktur, içmeye gidilecek en son kişidir. Hadi iyi niyetiniz size bir halt etti ve gittiniz, o zaman yanınızda onu bir nebze susturmak için bir bant bulundurun. Normalde pek konuşmayı ve diyalog kurmayı bilmeyen bu şahıslar, içtiklerinde yerdeki taşla bile konuşurlar. Onlar için yarın değil, bugün önemlidir. Genelde karakteri oturmamış kişilerdir.


(24 Ağustos-23 Eylül)


TERAZİ


Mıy mıy terazi, dır dır terazi, ıyy bu var ya bu bıdı bıdı konuşur. Soğuk nevalenin tekidir. Bunu en çok kendisi sever, sonra annesi, sonra varsa teyzesi... sonra, sonra bunu kimse çok sevmez. Canınız sıkıldığında en son arayacağınız kişi olmalıdır. Çünkü sizin ufak bir moral bozukluğunuzu dahi depresyona kadar **ürür. Kafasını her şeye takar. Gelgit akıllının tekidir. Bir gün size çok yakın davranır, ertesi gün bir bakarsınız suratınıza dahi bakmıyor. Sırlara, gizemli şeylere çok meraklıdır. Müthiş bir dedikodu deposudur. Kim kiminle ne yapmış, bilmem kim nerde ne etmiş, miş de miş miş... Hemen hemen çogunu bir yerlerden duyar, görür, bilir. Yapmacık beyinlinin tekidir. Akıllı takılır, takıldığıyla kalır. İnsanı boğan, sıkan bir havası vardır. Başta zor bir ihtimalle de olsa size çekici ve ilginç gelse bile, sonrasında mazoşist değilseniz şayet, kaçacak delik ararsınız. Yemeğe düşkündür. Özentinin tekidir. Çevresi tarafından robot, soğuk ve dengesiz olarak tanınır. Tatminsizdir. Son not olarak, çok fazla dikkate alınacak biri değildir.

(24 Eylül-22 Ekim)



AKREP


Çevresine genelde ılımlı ve temiz kalpli havası veren akreplerin, insanları dumura uğratmakta üstüne yoktur. Kuşkucu, kıskanç ve iki yüzlünün biridir. Size ne zaman hangi yüzünü göstereceğini de asla kestiremezsiniz. Bazen şefkatli, sıcak, bazen de saldırgan ve soğuk bir buzdolabı gibi olur. Sizin yüzünüze gülüyor olması, asla size karşi iyi niyetler beslediğinin garantisi değildir. O tam bir tiyatrocudur. Hat safhada bencildir. Bu var ya bu, öyle melun bir şeydir ki, Allah bunun şerrinden düşmanımı bile korusun. Kafaya koydu mu yapar bu. Vücut dilini çok iyi kullanır. Yüz mimikleri en çok olan insan tipidir. Her olaya, her şeye bir mazereti vardır. Çok dikkatli ve akillidir. Avına sinsi sinsi yaklaşir. Eğer çevrenizde bir akrep varsa, bence onunla kesinlikle dost olmaya çalisin. Kıskançlığı yüzünden yapmayacağı şey yoktur bunun. Sürekli ilginin kendisinde olmasını ister. İnsani çileden çikaracak kadar kendine güveni vardır. Burcunun adi gibi akrebin tekidir. Melek yüzlü şeytan lafı sanki bunun için söylenmiştir.



(23 Ekim-22 Kasım)

YAY


Ah sen var ya sen... Düzenbazlar düzenbazı, dedikoducu ve bir o kadar geyik insan. Senin adam olman için kafana taş düşmesi veya birinin başina balyozla vurması falan mı lazım? Nedir bu gevezelik. Bu konuşur, konuşur, çenesi de yorulmaz. Beleşe bayılır. Ben yaptım, ben ettim havaları yok mudur bunun, insanın gırtlağına yapışıp boğası gelir. Heyecan manyağıdır bu. Bağımsızlığına en düşkün burçtur. Duruma, ortama göre anında değişirler. Nabza göre şerbet verirler. Buna gazı verdin mi bir daha tutamazsın. Bir şeyi abartmağa bayılır. En ufacık, en basit olayı bile süsleyip öyle anlatırlar size. Dikkat yoksunudur bu yaylar. Allah bunların sevgililerine de sabır versin. Bir insan ancak bu kadar kaprisli olur dedirtir insana. Bardağın hep dolu tarafını görecek kadar, hayattaki olumsuzluklara gözlerini kapatırlar. Sıkılınca kaçarlar. Eğer sonunda bir çikarlari yoksa, mücadele etmeyi pek sevmezler. Bunların burcunun adı yay değil çakal olmalıymış aslında. Bunlar için hayatta kendilerinden daha önemli hiçbir şey yoktur. Biten ilişkilerinin ardından konuşur, kızdığı arkadaşlarının arkasından atar tutarlar. Bu yüzden pek güven vermezler insana. Daha nasıl güven versin ki, sırf heyecan için yaşayan, dedikoducu tip demedik mi? Bir şey biliyoruz da söylüyoruz herhalde.



(23 Kasım-22 Aralık)









OĞLAK


İnatçı keçi seni. Seni gurur budalası, pire için yorgan yakan şapşal seni. Dobralıkla patavatsızlığı bunun kadar karıştıran başkası yoktur şu cihanda. Her an bir siniri krizi geçirmeye müsaittir. Onun için o daha iyi, bu daha kötü gibi bir ayrım genelde yoktur. İki şey arasında kıyas yapamayacak kadar absürt ve gereksiz bir insandır. Bu nedenledir ki, çok mecbur kalmadıkça saçlarınızın yeni şeklini, kıyafetinizde yaptığınız değişikliğin nasıl olduğunu, bu rüküşten veya daha doğrusu bu garip insandan başka birine sorsanız iyi edersiniz. Yani biraz kaz kafalının tekidir. Onun aklı fikri arkadaşlarıdır. Sonra da onlardan yer nanayı, görür Hanya’yı Konya’yı. Özel hayatının didiklenmesinden hiç hoşlanmaz. Sanki kimin umurundaysa, bunun kendi gibi sıkıcı kurallarla boğulmuş özel hayatı. Eğer bir filmi onunla birlikte izleme gafletine düştüyseniz şayet, size durup dururken, oyuncunun en son ne söylediğini sorar. Filmin her sahnesinde yorum yapar, o da olmadı absürt bir şey bulur kafanızı karıştırır. Olmadık yerde güler, olmadık yerde soru sorar. Onu sorar, bunu sorar... Sanki mezar taşina yazdıracak, yıllarca bilmem kimlerin canına tak ettirip ögrendigi onca gereksiz bilgiyi.


(23 Aralık-20 Ocak)



KOVA


Görgüsüzün biridir. Yaşantısı boyunca kompleksleriyle hem kendisini hem de çevresindekileri canından bezdirir. Özentidir, ayrıca basmakalıp tipin de biridir. Değişime pek açık olduğu söylenemez. Okul hayatının parmakla gösterilen parlak çocugu değildir. İş hayatında ise hep kolay işleri tercih eder. Potansiyeli daha fazlasına izin vermez. Olsa da olur, olmasa da olur tipin tekidir. Yemeğe olan düşkünlüğü de ayrı bir mevzudur. Genelde obezler bu burçtan çikar. Yani yakınınızda bunlardan bir iki tane olması sakıncalı değildir. Genelde sizi kompleksleriyle bunaltır ama onun dışında, diğerlerine göre daha zararsızdır. Yıllar sonra bir anıyı hatırlayıp efkarlanır bu yaylar. Pek nostaljiklerdir. Onu bunu yıllar sonra hatıra olur diye saklamaya bayılırlar. Her ne kadar içlerinden bazıları, ağır abi, hanım ağa gibi bir görüntü çizseler de, hemen hemen hepsi sulu gözlü, duygusal tiplerdir.





(21 Ocak-19 Şubat)







BALIK


Ah sana ne desem bilmiyorum ki. Saf mısın, **** mısın? Yüz yıl yaşasa, olgunlaşacağına daha da bir çocuklasir bu. Ona kırılır, buna alınır, küser, kızar.... Ayyyy... İnsanın bunu düşünürken bile içi daralır. Hayatta zaman zaman önüne çikan fırsatları bir türlü değerlendiremeyen beceriksizin tekidir. Yaşamı boyunca kolay yoldan para bulmayı hayal eder. Zaten uyumadığı anlarda, çok az istisnai durum dışında genelde hayal kuruyordur. Hep çeliskilerle doludur. Bir de sanki hiç olumsuz huyu yokmuş gibi, bir kuru inadı vardır ki... Tam bir karın ağrısı, baş belasıdır. Bunun huyuna, suyuna git, sonra canın ne istiyorsa yaptır buna. Ama bana sorarsan kendin yap daha iyi. Tam bir bunalımdır. Bir şeye moralinin bozulması için nefes alıyor olması bile yeterlidir. Ona sorsan hayatta en büyük acıları bu çekmistir, gelen buna vurmuştur, giden buna vurmuştur. Ah zavallı daha ne yapsındır ki. Bunun bindiği gemi batar, tuttuğu dal kırılır. Anılarla yaşamağa bayılır. Geçmişinden asla sıyrılamaz. Dış görünüşe çok fazla önem verir. Öyle lider olmak gibi bir kaygısı yoktur, kıyıda köşede kendine bir yer bulsun yeter. Onu mutlu etmek neredeyse imkansız gibidir. Herhangi bir şeye bile hemen sevinebilir, ama asla mutlu olmaz. Şahsiyetsiz, karamsar,
olsa da olur ama olmasa acaba daha mı iyi olurdu dedirten tuhaf insanın tekidir.



(20 Şubat-20 Mart)
BuckLes - avatarı
BuckLes
Ziyaretçi
29 Ağustos 2006       Mesaj #52
BuckLes - avatarı
Ziyaretçi

Rus arastirmaci Sofi Tram Semen, ilk astroloji > sistemini Türkler'in olusturdugunu ve burçlarin gerçekte 36 tane oldugunu iddia etmis. Astroloji tarihini arastiran Sofi Tram Semen Türk astrolojisini gün isigina çikarmis. Rus arastirmacinin, 'Türk Astrolojisi' adli çalismasina göre, Hun-Karaçay Türklerinin olusturdugu astroloji 12 degil 36 burçtan olusuyor. Iste Türk astrolojisine göre burçlar:
Sponsorlu Bağlantılar


"TORUK (21 Mart-31 Mart): Irade sahibi, gururlu, serefli, iyi yüreklidir. Iyi bir yöneticidir.


HIMMIY (1 Nisan-10 Nisan):
Iyimser, idealist, romantiktir.


HUTTUS (11 Nisan-20 Nisan):
Hassas, mantikli, dürüst, kiskanç ve irade sahibidir.


HUNTA (21 Nisan-30 Nisan):
Inatçi, zevk sahibi, kirilgan ve duygusaldir.


ÇOLPANCI (1 Mayis-10 Mayis):
Duygu tutsagidir. Çocuk ruhlu temiz kalpli ve sadiktir.


KÖLKÖL (11 Mayis-21 Mayis):
Enerji dolu, askta sahane, kahraman yapili ve iktidarcidir.


ÇAMAY (22 Mayis-31 Mayis):
Mantikli, temiz ahlakli, idealist, fikirde önder, yeteneklidir.


KÜYLÜ (1 Haziran-10 Haziran):
Düzeni sever. Güç sembolüdür. Ihaneti kabul etmez.


KUSMUS (11 Haziran-21 Haziran):
Mantikli, parlak, iyimser, elestirici, sen ve sanslidir.


SEZGEK (22 Haziran-30 Haziran):
Mizmiz, tatli dilli, içine kapanik, inatçi, yetenekli, sendir.


KUSDÜGER (1 Temmuz-11 Temmuz):
Duygulari mantigindan üstündür. Yemegi sever; sanata ve siyasete yeteneklidir.


GONDARAY (12 Temmuz-22 Temmuz):
Iyi bir hafizaya sahiptir, his dünyasi zengindir.


ÖTGÜR (23 Temmuz-31 Temmuz):
Zeki, gururlu, çekicidir. Maddi problemlerini büyütür.


KÜSÜMMÜ (1 Agustos-12 Agustos):
Dedikoduyu, iste önder ve bir numara olmayi sever.


KÜNLÜ (13 Agustos-23 Agustos):
Duygusal, gururlu ve askta önderdir. Psikolojiye meraklidir.


SINÇIMA (24 Agustos-1 Eylül):
Serefli, dürüst, insancil, yaratici, zeki ve otoriterdir.


ATÇAK (2 Eylül-13 Eylül):
Iyimserdir ama depresyona da müsaittir. Gururlu ve hassastir.


KILLI (14 Eylül-23 Eylül):
Otoriter, gururlu, sabit fikirli, süper zekali ve insancildir.


CANAKKI (24 Eylül-3 Ekim):
Sorumluluk tasir. Yetersizlik kompleksi vardir. Gösterisi sever.


BAN (4 Ekim-12 Ekim):
Duygusaldir, zor iste arkaya bakmaz. Ask tutsagidir.


CEMIS (13 Ekim-23 Ekim):
Altinci hissi kuvvetlidir. Uygun zamani seçmekte üstüne yoktur.


BATIK (24 Ekim-1 Kasim):
Çift karakterli, cesur, gaddar, önderdir. Mükemmel arkadastir.


HIRTLI (2 Kasim-12 Kasim):
Çabuk karar verir ve kararlarini bozmaz. Suç komplekslidir.


TUTAMIS (13 Kasim-22 Kasim):
Dinci, idealist, degiskendir.Mistik konulara meraklidir.


USLU (23 Kasim-2 Aralik):
Objektiftir. Hosgörülü, gözlemci, otoriter bir yapisi vardir.


KUTAS (3 Aralik-12 Aralik):
Mistik, sabit fikirli ve kiskançtir. Anlasilamaz huylara sahiptir.


TUSANAK (13 Aralik-21 Aralik):
Güçlü bir karakteri vardir. Iktidarcidir. Emir vermeyi sever.


TUTAR (22 Aralik-1 Ocak):
Zor durumlardan kolayca çikar. Sik küser. Arkadasi azdir.


BEÇEL (2 Ocak-12 Ocak):
Karamsardir. Disi ve içi farklidir. Kötülügün karsisinda zayiftir.


PIRSIUAY (13 Ocak-20 Ocak):
Genis bir mantiga sahiptir. Uzun yasar. San sever.


BALAUZ (21 Ocak-1 Subat):
Mantikli, gaddar, önder ve dehadir. Bilim adami olabilir.


CANTAY (2 Subat-10 Subat):
Titiz, mantikli, zekidir. Astronomiyle ilgilidir.


ERGÜR (11 Subat-18 Subat):
Askta hayalcidir. Önder fikirleri vardir. Psikolojisi hassastir.


SÖNEGEY (19 Subat-28/29 Subat):
Dengesizdir. Çekici, gizemli, kurnaz, nazik ama serttir.


CANNAN (1 Mart- 9 Mart):
Iyi yürekli, tatli dilli, zarif ve hüzünlüdür. Baskalarina baski yapabilir. Mistik ve pratik hayat arasinda bocalar.


SATIK (10 Mart-20 Mart):
Sanatkar, özgür, depresif ve sehvet düskünüdür. Rahatsiz bir ruha sahiptir. Sinir hastaliklarina yakalanabilir".

green almond - avatarı
green almond
Ziyaretçi
1 Eylül 2006       Mesaj #53
green almond - avatarı
Ziyaretçi
Doğduğunuz günün denk geldiği bir renk var..Bu renk sizi anlatıyor..
Şimdi aşağıdaki tablodan doğduğunuz güne karşılık gelen rengi bulun ve aşağından anlamını okuyun..

adszbn7

Şimdi sıra geldi renklerin anlamlarına..

KIRMIZI: Şirin ve sevgi doludur. Genellikle neşeli ve hareketlidir, ama arada mutsuz olduğu anlar da yok değildir. İnsanlarla iyi ilişkiler kurar, çekingenlik yapmaz.

MOR: Gizemli, çekici, anlayışlı, insanları etkilemeyi seven, asla bencil olmayan bir yapısı vardır. Arkadaşları arasında oldukça popülerdir. Gününün nasıl geçeceği belli olmaz çünkü psikolojik durumu çok çabuk değişir.


KREM: Yarışma ruhuna sahip ve sportiftir. Kaybetmeyi asla sevmez ve çoğunlukla neşelidir. Güvenilir ve dışa dönüktür. Doğruyu bulmak için uzun süre beklemeyi tercih eder.


BEJ: Sakindir ama hemen strese girebilir. Küçük şeylerden mızmızlanır. Sezgileri güçlüdür ve çalışkandır, bencilliği hiç sevmez. Ayrıca merhametlidir. Arkadaşları için her türlü fedakarlığı yapar.


GRİ: Çekici, hayat dolu, dost canlısıdır. Hayal gücü fazlasıyala yüksektir. Duygularını asla gizlemez bazen bencil olur. Başkalarının gününü aydınlatır, doğru sözü doğru yerde söyler.


BEYAZ: Tutkulu ve hırslıdır. Bu yüzden çabuk kıskanır ve herşeye kolay tepki vermez. Asil bir ruhu vardır, takdir etmeyi de bilir. Bazen kendini diğer insanlardan farklı ve üstün görür..


YEŞİL: Her ortama ayak uydurur, kolaylıkla yeni insanlarla
tanışır. Zarif, lüksü seven, kendine güvenen, sağlığına düşkün, kararlı, sabırsız ve başkalarını yönlendiren biridir.

SİYAH: Sağlam yaratılışlı, cesur, güçlü, bağımsız ve girişkendir. Acıma duygusu pek yoktur. Bir karar almadan önce uzunca bir süre düşünür, ayaklarını yere sağlam basar.


ALTIN: Neyin doğru neyin yanlış olduğnu bilir. Neşeli, adil ve dışadönüktür. İnsanları etkilemeye çalışmaz. Çok kolay huzursuzluğa kapalır.


ZEYTİN YEŞİLİ: Sakin ve yumuşak mizaçlıdır. Şiddeti sevmez,kavgadan her zaman uzak durur. Yerine göre davranmasını ve konuşmasını iyi bilir. Hassas, nazik ve neşelidir. Kıskançlıktan hoşlanmaz. Adalet duygusu gelişmiştir.


PEMBE: Her zaman yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalışır. Diğer insaları korumayı ve onlara yardım etmeyi sever. Ancak zaman zaman olumsuz düşüncelere sahiptir.


KAHVE: Hareketli ve sportiftir. Başkalarını kendine yaklaştırmaz, kimseyle kolay kolay yakınlık kurmaz. İdeal olan dostu bulmak adına arayış içindedir.


SARI: Abartısız, müşfik, cömert ve tatlı biridir. İnsanlara güvenir, ilişkilerde lider olma ruhuna sahiptir. Asla altta kalmayı sevmez. Başkaları için karar vermeye bayılır.


MAVİ: Kendine fazla güvenemeyen, gerektiği zaman cesur olabilen bir yapıya sahiptir. Artistik bir doğası vardır. Kalbinin sesini dinlemek yerine mantığını kullanamayı tercih eder.


KESTANE: Zeki,güçlü,bağımsız ve ne yapacağını bilen biridir. Sosyal olmayı sever ancak başkalarını düşünmeden kendi bilidğini de yapmaktan kaçınmaz. Espriden anlar. Akıllı ve pratik olmasına rağmen tembelliği de sever.


LACİVERT: Dikkat çekici,zevkli,yaşamayı seven ve hayata bağlı biridir.Genellikle yaptığı işe konsantre olmakta güçlük çeker.Birisine kızdığı zaman çokçzor affeder.


TURUNCU: Sorumluluğu ve uyumlu ilişkiler kurmayı sever. Bir şeye ulaşmak için çok çalışır, rekabetçidir. Arkadaşlık konusunda kimseye güvenmez ancak doğru insanı bulunca ona sonsuza kadar güvenebilir.


TURKUAZ: Duyguları aniden ve kolay değişebilir. Genellikle yanlızdır. Seyahat etmeyi sever. Sadık ve iyi bir dinleyicidir, fakat anlatılanlara kolay inanır.


Benden bu kadar..
NihLe - avatarı
NihLe
Ziyaretçi
2 Eylül 2006       Mesaj #54
NihLe - avatarı
Ziyaretçi
Koc:
Ben oncu olmak istiyorum!
Boga:
Yasamak ve yasattirmak!
Ikizler:
Yeni ve heyecan veren seyler bulmaliyim!
Yengec:
Rahat yasamak / hissetmek istiyorum!
Aslan:
Kendimi kanitlamam lazim!
Basak:
Cevreme nasil yararli olabilirim?
Terazi:
Bir butun olabilmek icin "sana" ihtiyacim var!
Akrep:
Sebepleri olusturmak istiyorum!
Yay:
Nasil buyuyebilirim?
Oglak:
Bir hedefe ulasmak istiyorum!
Kova:
Ben mukemmel bir bireyim!
Balik:
Hepimiz birbirimizle baglantiliyiz!


Koc
Ben bilirim gerisi bos,
Istiyorsan pesimden kos.
Emir almam, ben veririm,
Onderiyim bu felegin...

Boga
Tek dilegim vardir
Bolca para, zengin sofra...
Cok bir sey mi istedigim,
Guvencemdir bunlar benim...

Ikizler
Zekam parlak, dilim oynak,
Her konuya elim kivrak,
Sikintiya hic gelemem,
Bir de karar verebilsem!...

Yengec
Tezcanliyim, duygusalim,
Dokunsalar akar yasim,
Annem, babam, cocuklarim,
Ben onlarsiz ne yaparim...

Aslan
Ben yarattim bu dunyayi,
Bir de donse etrafimda!.
Her dedigim hemen olsun,
Zenginlik ve un beni bulsun...

Basak
Yazdim, cizdim, notlar aldim,
Her bir seyi ayarladim,
Yoktur bende bozuk, yamuk,
Mukemmeli ben yasattim...

Terazi
Ben muziksiz yasayamam,
Hele sevmeden hic duramam.
Danissam da her konuda,
Bildigimden sasmam asla...

Akrep
En guclu suphesiz benim,
Herkesi ezip gecerim.
Hele bana ters yapani
Dogduguna pisman ederim...

Yay

Maceradan, maceraya,
Kosmak asil isim benim
Toplarim hep ilim, irfan,
Bilgeliktir sanim benim...

Oglak
Cimrilik mi, benimkisi?
Hesabini bilmek gerek.
Gunler aylar dusunurum
Kararlarim sasmaz benim...

Kova
Taklitciligi hic sevmem,
Istesem de beceremem,
Orijinaldir fikirlerim,
Takip edilecek olan benim...

Balik
Bir dunyam var, sirca saray
Dokunursan kirilirim.
Ben gelemem gerceklere,
Avunurum hayallerle...

Eger siz bir Kocsaniz:
Koc'dan kozmik iliski zevki alirsiniz.
Boga, size sahip cikar,

ikizler de size sahip cikar; ama sasirtabilir.
Yengec, size guven verir. Aslan, sizi mutlu eder,
Basak'la hersey rutin olacaktir.
Terazi'den cok sey ogrenebilirsiniz.
Akrep'ten uzak durmaniz yararli olur.
Yay size keyif verecek ve etkileyecektir.
Oglak, sizi gelistirir ve ilerletir.
Kova zor istir.
Balik sizi tutamaz.

Eger bir Boga'ysaniz:
Koc sizi sever; ama yorabilir.
Boga dusunsel arkadasiniz ve rehberinizdir,

Ikizler kozmik iliskinizi saglar.
Yengec sizi hayal evreninde tutuklar.
Aslan size guven duygusu verir.
Basakla uyumlu ve mutlu olursunuz.
Terazi celiskiler getirir ve sasirtabilir.
Akreple zitlasir; ama ondan cok sey ogrenirsiniz.
Yay sizi atesler; ama tukenebilirsiniz.
Oglak guvencelidir; ama tutuculugu sizi sIkabilir.
Kova sizin kariyerinizi etkiler; ama arti veya eksidir.
Balik sizin icin iyi ve guzel bir sustur ama bikabilirsiniz.

Eger bir Ikizler'seniz:
Koc'tan hoslanir; ama bikabilirsiniz.
Boga egonuza ve degiskenliginize katlanamaz,

Ikizler sizsiniz ve de ikiniz bir arada..!
Yengec ****** gelebilir.
Aslan sizin kozmik baginizdir.
Basak size guvenlik verir.
Terazi ile uyumlu ve huzurlu olursunuz.
Akrep mi? Bakin onu yoramazsiniz.
Yay'dan cok sey ogrenebilirsiniz.
Oglak yukunuzu paylasabilir.
Kova heyecan vericidir; ama vizyonlariniz farklidir.
Balik sizi gelistirir ve ilerletir.

Eger bir Yengec'seniz:

Koc sizi gelistirir ve umut verir.
Boga'ya hayran olabilirsiniz; ama sadik kalin,

Ikizler size dayanamayabilir.
Iki Yengec yanyana nasil yururler?
Aslan kolay olmayacaktir.
Basak mi? Evde mutlu olursunuz.
Terazi size guvenlik verir ve kozmik baginizdir.
Akrep ile uyumlu ve mutlu olursunuz.
Yay, ogretici; ama zorlayicidir.
Oglak'tan cok sey ogrenirsiniz.
Kova ile ayni kaba sigmazsiniz.
Balik hos olabilir; ama ruzgar degisebilir.

Eger bir Aslan'saniz:
Koc'la farkli otlaklari paylasip arada bir bulusun.
Boga sizi gelistirir ve gelecegi gosterir,

Ikizler sizi zengin edebilir; ama nasil?
Yengec'ten memnun olurken, sIkilabilirsiniz.
Iki aslan bir arada kukremezse iyi bir birliktelik olabilir.
Basak basaktir; ama onu yemeye kalkmayin.
Terazi isinize yarayacak, size destek olacaktir.
Akrep size guvenlik verir.
Yay ile uyumlu ve mutlu olursunuz ve de kozmik iliskinizdir.
Oglak sizi tasiyabilir.
Kova'dan her seyi ogrenebilirsiniz.
Balik mi? Hos, romantik; ama gecici olacaktir.

Eger bir Basak'saniz:
Koc mantiginizi guclendirir.
Boga sizin gizli gucunuzdur.
Ikizler sizin kariyerinizi etkiler.
Yengec sizi sakinlestirir.
Aslan sorumlulugunuzu paylasabilir.
Basak sizi isitir.
Terazi sizi olcer, bicer ve tartar.
Akrep, korkunuzdur.
Yay sizin icin sinirsizliktir ve guven verecektir.
Oglak'la uyumlu ve ve mutlusunuz.
Kova sizin kozmik baginizdir.
Balik'dan cok sey ogrenebilirsiniz.

Eger bir Terazi'yseniz:
Koc'tan cok sey ogrenebilirsiniz ve kozmik baginizdir.
Boga karizmatiktir; ama onu sinirlamayin.
Ikizler'i idare edebilirseniz, basarirsiniz.
Yengec sizi gelistirir ve guclendirir.
Aslan sizi sevecektir ve beklentileri ciddidir.
Basak kadar duzenli ve istikrarli misiniz?
Terazi iki tane olursa, is Yargitay'a gidebilir.
Akrep'in gizemi etkileyecektir; ama sadece bir donem.
Yay cok eglendirici olabilir.
Oglak size guvenlik duygusu getirecektir.
Kova ile uyumlu ve mutlu olursunuz.
Baligi dengelemekle korkutmazsaniz, mesele kalmayacaktir.

Eger bir Akrep'seniz:
Koc'la erotik sovlara hos geldiniz.
Boga'dan cok sey ogreneceksiniz.
Ikizler kozmik iliskiyi saglar.
Yengec'ten sIkilabilirsiniz.
Aslan sizin kariyerinizi etkiler.
Basak eger seksiyse, keyifli olabilir.
Terazi sizi aydinligi cikarabilir.
Akrepler bir arada gunesi unutabilirler.
Yay mi? Zor is dogrusu, iki cambaz misali.
Oglak gizeminizi artirabilir.
Kova size guvenlik ve guc verecektir.
Balik'la uyumlu ve mutlu olursunuz.

Eger bir Yay'saniz:
Koc ile uyumlu ve de mutlusunuz.
Boga, sizin iyi dostunuzdur.
Ikizler'lerden cok sey ogrenebilir, yararlanabilirsiniz. Yengec kisa
donemde sizi mutlu edecektir. Aslan sizin kozmosla olan iliskinizi
saglar. Basak, size yasam yolunda gelisim getirir.
Terazi ve Yay estetik olarak guzeldir.
Akrep? Dedim ya iki cambaz.
Yaylar cok seyi paylasirlar; ama en cok da dostlugu.
Oglak bunaltip kisitlayabilir,
Kova ile kozmolojik boyutlar yasayabilirsiniz.
Balik, size guven saglayacaktir.

Eger bir Oglak'saniz:
Koc size guven verir.
Boga ile uyumlu ve cok mutlu olursunuz.
Ikizler kisa bir sure sonra sizi cildirtabilir.
Yengec'den cok sey ogrenirsiniz.
Aslan gucunuzu artiracaktir.
Basak ekonomik guvencenizdir.
Terazi sizin ilerlemenizi saglar ve kozmik baginizdir.
Akrep cok keyifli baslayacaktir; ama ne zamana kadar?
Yay zevk verecektir; ama uzun surmez.
Oglaklarin ikisi bir inat heykeli olusurabilirler.
Kova size gore zannedebilirsiniz; ama sinir koymazsaniz.
Balik sizi sinirlendirir, duygularina erismelisiniz.

Eger bir Kova'ysaniz:
Koc size asIksa, sadik kalmalisiniz.
Boga size guvenlik ve guc verir,
Ikizler'le uyumlu ve mutlu olursunuz.
Yengeci kucumsememelisiniz.
Aslan'dan cok sey ogrenebilirsiniz.
Basak ruhunuzu dinlendirebilir.
Terazi'ye sIk sIk hesap vermelisiniz,
Akrep sizi gelistirir ve ilerletir.
Yay kozmik bilincinizi saglar.
Oglak, olacak is degil, ucamazsiniz.
Iki Kova duzeni degistirebilirler.
Balik size pasif gelebilir, duygularini ogrenmelisiniz.

Eger bir Balik'saniz:
Koc sizi yorabilir; ama kontrolu kolay olabilir.
Boga yaraticidir, ruhunuzu tesvik eder, guc verir,

Ikizler size guven ve huzur verir.
Yengec ile uyumlu olursunuz.
Aslan cazibelidir; ama dolasmayi sever.
Basak'tan cok sey ogrenebilirsiniz.
Terazi ilginc ve ekonomik olabilir.
Akrep gizeminizi ikiye katlar; ama siz bilirsiniz.
Yay sizi evrimlestirir ve gelistirir.
Oglak size gore degildir, pamukla demir gibi.
Kova evrensel iliskilerinizi saglar,
Iki balik akvaryumdan kolay kolay cikamazlar.
BuckLes - avatarı
BuckLes
Ziyaretçi
3 Eylül 2006       Mesaj #55
BuckLes - avatarı
Ziyaretçi
Burçların amaçları

KOC

Var olmak - Koc'un hedefi budur.

Koc dunyaya savascilik, canlilik ve hayatta kalma gudusu ile Silahlanmis
olarak gelir. Her turlu yildirmaya, puruze ve kuskuya
Ragmen istek ve iradenin ustun gelebilmesi yetenegini temsil eder.
Durustluk, didismecilik, heveslilik, bagimsizlik ve cesaret Koc'un
Kaynaklaridir. Bos teorilere kafa yormayan, gereksiz duygusal Inceliklerle
vakit harcamayan, disa donuk bir idealisttir.
Gelisimsel hedefleri; yaratmak, yenilikler ortaya koymak, Ilerlemeyi,
onculuk etmeyi saglayacak degisimi uretmektir.
Stratejisi hemen eyleme gecmektir. Koc tecrubesi yasayan kisinin
Surekli hissettigi "su an" dusuncesidir. Gecmise dair bir kaygi Tasimaz.
Gelecegin neler getirecegi ile ilgilenmez, cunku gelecek
Henuz yoktur. Urettigi cok sayida dusunceyi uygulamakta gosterdigi
Isteklilik Koc'un sabirsizligini ortaya cikartir. Bu sabirsizlik
Koc'un golgesini olusturur. Hevesini kaybettigi anda yeni bir Projeye
yonelir. Ancak ates ettikten sonra nisan alma egilimi
Nedeniyle girisimlerini ve projelerini sonuclandirma olasiligi Dusuk olur.
Kaynagi olan cesaret ve mucadeleyi yasamdaki amacini
Gerceklestirmek icin kullanamazsa atesliligini ilgisiz bir hedefe Yoneltip
ise yaramaz hale gelebilir.

Ogrenmesi gereken; doyum icin sabretmek, hicbir cikar gozetmeden Yaratmak
ve gelisimine yardimci gerilimlerden kacmamaktir.

BOGA

Huzuru bulmak ve onu korumak - Boga'nin hedefi budur.

Dinginlik. Sinirsiz bir karmasIklik icinde yine de Sade olmak.
Kavranamayacak kadar derinlige sahip olmak, ancak bunun uzerinde
Konusmaya ihtiyac duymamak. KarmasIkliktan kusku duymak Boga'nin
kaynagidir. Icgudusel bir
Sekilde, kendi sessizligi ve sadeligini bulabilecegi ortamlari Arar. Sabit
bir is. Guven veren iliskiler agi. Sonsuz bir
Pratiklikle kozasini orer. Dogal olarak denge, guvenlik ve huzur Sunan
herhangi bir seye ilgi duyar.
Boga'nin stratejisi sonsuz sadelestirmedir. Varolusa ait Melodramlar
yoktur. Sadece hayatin ozuyle -saglik, gercek, ask ve
Sessizlikle- basbasa kalana kadar ve buna sevgiyle karisIk saygi Duygusuyla
yaklasana kadar yasamin yavas yavas azalmasi vardir.
Boga'nin golgesi IC huzuru dissal guvenceyle karistirmaktir. Gercekte icsel
guvenceden dogan huzuru aramasina ragmen, bunun dis
Dunyada yansimasi olan, para, varliklar ve insanlararasi Deneyimsel-dengeyi
saplanti haline getirebilir. Bu yuzden inatci,
Materyalist, gunluk duzenini bozma korkusuyla kendini sIkintidan Patlatan
biri haline gelebilir. Guvence zihinsel duzeyde de bir
Hareketsizlige donusebilir. Inatciligi ve irade gucu gibi kaynaklar Golge
olarak esnek olmamayi, deneyimlere Dar kaliplar icinde, hayal
Gucunden yoksun tepkiler vermeyi dogurur.

Ogrenmesi gereken; harekete ve degisime gonullu olmak, gelisim icin Esnek
olabilmektir.

IKIZLER

Hayret duygusuna erismek - Ikizler'in hedefi budur.

Ikizler algilamak ve kendisini gozlemle tika basa doldurmak icin Dogmustur.
Her zaman hareket halinde bulunmalidir. Uyanik bir akil
Ikizler'in temelidir. Merak, yerinde duramamak, bunlar Ikizler'in
Kaynaklaridir. Fiziksel Canliligi akilda DA surer, bu DA ona bir
Baska kaynak saglar: Ogrenme, anlama yetenegi. Bu hizli zihinsel
faaliyetler yargi ve
Mantik gucune sahip olmaya yonelik degildir. Ham algilamaya Yoneliktir.
Dusunmek degil, gormek onemlidir. Sadece dunyaya sahit
Olmak ister.

Ikizler'in Ana stratejisi deneyimdir. Ayni anda birden fazla hayat Yasamak
onu tembellikten uzak tutar. Diger insanlarin
Deneyimlerinden ogrenmek icin dinler. Acik fikirli ve sasirmaya Gonulludur.
Bilgiyi toplar, baglantilar kurar ve yayar.
Ikizler'in surecinin asiri hizlanmasi onun golgesidir. Bu surec
Yuzeysellikle sonuclanabilir. Tatsiz gerceklerle yuzyuze gelmeye
Zorlanirsa bilgiyi yeniden yapilandirabilir. Ayrica fazla yayilma, Dagilma,
sinirlilik ve her seyin surekli krize donustugu, anlamsiz,
Heyecanli ve kararsiz yasam tarzi DA soz konusudur. Asiri Yorgunluk,
derinlikten yoksunluk ve nihayet duygusal tukenme
Yasayabilir.

Ogrenmesi gereken; durup biraz nefes almak, sirf "akil bilgisi" ile
Yetinmeden gonulden bir katilimda bulunmaktir.


YENGEC

Kusursuz duyarlilik - Yengec'in hedefi budur.

Her ayrintiyi hissetmek, hayatin uyumsuzlugunu gormek, her seye Ragmen
yasamin sundugu her seyi sevmek, kabullenmek ve ona
Guvenmek. Tum bunlar Yengec'in konularidir. Duygularin lisanini cok akici
bir sekilde konusmasi, IC dunyasinin
Zenginligi Yengec'in kaynaklaridir. Yengec'te, subjektiflik ve Duygusal
yogunluk sonuna kadar aciktir. Stratejisi korunmaktir.
Yengec kabugunda saklanip veya icine kapanip guc toplayarak bu IC
Sureclerini korumak zorundadir. Sefkat ve ilgi Yengec'in kendini
Koruma gudusunden daha guclu ozellikleridir. Anaclik, koruyucu olmak,
yardimci olmak sevginin guvenli bir
Cesididir. Radikal bir kendini koruma, guvenli sevgi onceleri Iyidir, AMA
bir sure sonra Yengec'in cesaretini toplayarak
Kabugundan cikmasi -baska bir deyisle, gercekten sevme cesaretini Bulmasi-
gerekir. Boyle oldugunda aktif olarak dunyayla butunlesir.>Once kendi ruhunun sisli diyarlarini arastirmak icin kullanmasi Gereken
incelikli bakim surecini -iyilestirici, yardimci ve
Rahatlatici rollerini- dunyaya aktarir. Anaclik Yengec'in en yuksek ifade
bicimi -ayni zamanda golgesidir.
Iliskide oldugu insanlardaki hassasiyeti ve kederi kendine cekerek Onlarin
kendilerini guvende hissetmelerini saglar. Ustlendigi
Annelik rolunun sonucunda kendisini, gereksinimlerini ve firtinali IC
dunyasini affedicilik ve anlayislilik perdesi ile ortebilir.
Diger yandan guvenlik icin gelistirdigi savunmalar gelisiminin
Onunu keser.

Ogrenmesi gereken; kabugundan siyrilmak, acilabilmek, guvenmek ve Sevgi
icin riske girmektir.


ASLAN

Kendini ifade etmek - Aslan'in hedefi budur.

Icsel durumunun dissal sembollerini yaratmak. Sicak, ozguvenli ve Kendini
ifade Eden bir tarzda dunyaya ait oldugunu hissetmek
Aslan'in konularidir. Yaraticilik, tiyatrosallik, yasam sevki: sevgi ve
begeni toplayan
Bir performansin tum unsurlari Aslan'in kaynaklarini olusturur. Butun
geleneksel yaraticilik alanlari Aslan'in icsel dunyasini
Disari cikarma kanallaridir. Oyunculuk, dans, hikaye anlatma, ovgu
Alisverisi, hepsi de Aslan'in patikasinda bulunur. Aslan dolaysiz
bir yaratici kulvar sectiginde daha iyi parlar. Sahnede olmak, Dikkat
cekmek icin guclu bir istek soz konusudur.
Stratejisi ictenlik ve risk alabilmektir. Kendimizi bu stratejilere Gore
ortaya koyar -ve bunun icin alkislanirsak- kendimizi guvenli,
Dunyadaki yerimiz konusunda olumlu hissederiz. Hayat bize daha dostca ve
zevkli gelir. Bu Aslan'in gelisimidir.
Aslan'in golgesi riski goze alip kendini ortaya koydugunda ve
Alkislanmadiginda ortaya cikar.
Bu durumda Aslan icine kapanir ve bir daha asla riske girmez. Insanlarin
onayini alma arzusuyla kendisine ters dusse de
"insanlari memnun etme" ve gosteri krizine kapilabilir. Icine kapanma,
genellikle kibire ve egomaniye yol acar. Ikinci durumda
ise gosteri hicbir amaca hizmet etmeyen bir patirtiya donusur. Duygusal
iliskilerinde gururu onu basit bir sekilde sevgiyi
Istemekten alikoyabilir. Arzuladigi ilgi ve onayi gormezse kalbi Kadar
gururu da yaralanir.

Ogrenmesi gereken; kendi ic surecleriyle ilgili somut kanitlari, Durust,
yaratici, hesapsiz bir sekilde ortaya koymak. Onaylanmaktan
Bagimsiz guven duygusunu gelistirmektir.


BASAK

Kusursuzluk - Basak'in hedefi budur.

Kendi potansiyellerinin en ust, en aritilmis duzeyine cikmaktir. Hangi
doruga ulasirsa ulassin hedefi daha yukaridir. Saflik, doyum,
Anlam icerme, zor isler ve ulasilmasi zor hedefler Basak'in konularidir.
Basak'in ana kaynagi kisisel donusume (transformasyona) duydugu Aclik ve
mukemmellik duygusudur.
Gerceklerle ilgili kili kirk yaran, vicdanli bir durustlugu vardir.
Mukemmel ile gercek arasindaki gerilim Basak'in buyumesini
Hizlandirir, yonlendirir ve onu degisime zorlar. Asla halinden Memnun,
kayitsiz degildir. Repertuarinda tembellik yer almaz.
Kisisel onemini abartmaya karsi kendini sigortalamis olmasi onu Mutevazi
yapar. Stratejisi hizmettir. Basak kendisine icsel olarak
Bakar, parlatilabilecek ozelliklerini bulur ve pragmatik Gercekciligiyle
yollar bularak bunlari dunyaya sunar. Ozen, dikkat
Ve sabir gerektiren isler, sorumluluk duygusu, insanlara hizmet Basak'a cok
dogal gelir.
Golgesi kaynagi olan kusursuzluk anlayisinin carpitilmasiyla ortaya Cikan
sakatlayici ve yok edici oz elestiridir. Bunu dis dunyaya
Elestiricilik, alaycilik ve cevresindeki herhangi bir seye (veya Her seye)
olumsuz bakarak yansitabilir.

Ogrenmesi gereken; kendisini affetmektir. Kendisini yargilama Kapasitesini
kendisini oldugu gibi kabullenerek torpulemelidir.
Aksi taktirde, ****** bir suphe ve kendini kisitlama cizgisine Gider. Icsel
bir eksIkligini ozverili davranarak saklama
Duygusundan kurtulmalidir. Detaylarda kaybolmadan butunu Gorebilmesi icin
gerekli ile gereksizi ayirmasini ogrenmesi Sarttir.


TERAZI

Uyum - Terazi'nin hedefi budur.

Her saglikli Terazi davranisinin altinda -bilincli veya bilincsiz-
Sakinlesmek amaci yatar. Gerilimi atmak, ortayi bulmak, sinirleri
yatistirmak icin Terazi adim adim hedefe dogru harekete gecer. Terazi'nin
kaynagi paradoks ve ikileme karsi yuksek toleransidir.
Tum butunlerin birbirini tamamlayan yarimlardan olustugunun Bilincinde
olmasidir. Terazi her konunun iki yonunu de tartar.
Karsit felsefeler, karsit secenekler - hepsini kabul eder. Ortayi Arar ve
dengeyi orada bulur.
Iliskiler bu burcun kendisini gelistirdigi alanlardir. Bu alandaki
Stratejisi kibarliktir. Kibarlik bir baskasini nasil
etkiledigimizin algisiyla kismen hareketlerimizi ayarlama kabiliyetidir
veTerazi bu hunerle doludur. Kaynaklarinin ve
stratejilerinin carpitilmasiyla Terazi'nin golge yonu ortaya cikar. Akil
ucsuz bucaksizdir, iki olasiligi barindirabilir. Ancak hayat
Daha dar kapsamlidir. Terazi, gunluk hayatta yol ayrimina geldiginde secim
yapmak zorunda kalir. Ikileme olan hosgorusu
Renksizlige ve kararsizliga donusebilir. Nezaket sig yuzeysellige Ve gercek
catismalarla acikca yuzlesmemeye dogru cozulebilir.
Terazi iliskide sahte bir tatlilik, sabir ve uysallik maskesi Altinda kendi
bireyligini tamamen bastirma pahasina, mutlu bir uyum
Goruntusu yaratabilir. Kendi gereksinimlerinin izini kaybedecek Kadar bir
baskasinin bakis acisini anlayip benimseyebilir.

Ogrenmesi gereken; kendi ozunden odun vermeden kisisel ozelliklerinden odun
vermektir.


AKREP

Bilincsizi bilincliden ayirmak - Akrep'in hedefi budur. Butun sahteciligi
yok edip, korkunun duvarlari arasinda
Saklananlari aciga cikarmak.

En temel gercegi veya hayatini donusturecek son kavrayisi aramak uzere
bilincinin derinliklerine dalmak.
Rahatlatici her yalani, yatistirici her yari-dogruyu, her sahte pembe
tabloyu bozmaya, kendini tanimaya kesin bir sekilde kararli
Ve keskin bir akil. Bunlar Akrep'in kaynaklaridir. Icgudusel olarak
kuskucudur. "Ne gorursem goreyim, gercek bundan fazladir." Akrep bu
icsel yolculukta golgelerin kapanina dusmezse arastirarak, Hissederek icsel
araziyi algilayarak olgunlasir ve derinlesir.
Stratejisi, saglikli suphe ve kendinden bir adim uzaklasip perspektif
kazanmaktir.
Akrep bu ice bakis sirasinda iki golge arasinda sIkisir: kendini cok fazla
tanimak veya cok az tanimak. Bunlardan birine
Yakalandiginda butun yogunlugu zehire donusur. Kendini tanima perspektifi
kaybedecek kadar hizli gelisirse,
Akrep'in bulduklari bazen yuzlesebileceginden cok fazla olur. KarmasIk,
cozulemez bir ruhsal durumla cokebilir. Kendini az tanima
DA ayni oranda olumsuzdur. Kendisi hakkinda tatsiz veya korkutucu bir seyi
kasitli olarak bilincinden uzak tutmaya calisabilir. Bir
Sure sonra, bilincdisina itilen fakat ortadan kaybolmamis Kaygilarin
kaynaginin izi silinip nedeni bilinmeyen bir
doyumsuzluga donusur. Ve Akrep yanlis hedefe yonelir: para, guc, Bir toz
tanecigi barindirmayan ev.

Ogrenmesi gereken; yasamin verdigi icsel vizyonu baskalariyla Mutevazi bir
sekilde paylasmak, kendini asiri ciddiye almaktan
biraz vazgecip kendine gulebilmektir.


YAY

Hayatin anlamini kesfetmek - Yay'in hedefi budur.

Yay'in dusuncesi hayatimizin gorunurdeki tum gelisiguzelliginin Arkasinda
muthis bir Duzen olduguna guvenmektir. Bu duzenin
anahtarini deneyimle, arastirmayla, gunluk yasamin akil koreltici
kaliplarini kirmaya istekli olmakla bulur. DegisIk dusunce
Bicimlerine acik kalma ihtiyacinda olan Yay'in bunun icin secebilecegi
yontemlerden biri yolculuktur. Boylelikle
kendisininkinin disinda kalan kulturlerle gonullu, acikkalpli Iliskiler
gelistirilebilir. Esas dusuncesi hem ic, hem de dis
dunyanin ufuklarini genisletmektir. Yay'in stratejisi, hayati bir seruven
gibi, guvence dusunmeden
yasamak ve arkasina saklanmakta oldugunu farkettigi her fikir veya Gorusu
gonullu olarak bir kenara birakmaktir.
Bu stratejiler icin ozgurluk zorunludur. Cosku, maceracilik, neseli bir ruh
bunlar Yay'in kaynaklaridir. Hemen uyum saglayabilir,
esnektir, sIkintilardan kolay kurtulabilir. Bu kaynaklar Yay'in ayni
zamanda golge yonunu aciga cikartirlar.
Pembe gozlukleri, hevesleri ve tedbirsizligi ile bir cok batakliga
korlemesine yuruyebilir. Her seyi bildigini sanmak, kibir,
lutufkarlik, asiri iyimserlik, boyunu asma ve yanlis degerlendirme Yuzunden
Yay bir anda trajedinin burcuna donusebilir. Diger golgesi
insan iliskilerinde yasanan gercek yakinliktan kacinmasinda yatar. Bir
goletin yuzeyinde sicrayarak ilerleyen bir tas gibi yasamda
Kayarcasina ilerler ve ancak o kadar ogrenir.

Ogrenmesi gereken; yogunlugu ve odaklanmayi saglamak, ogrendiklerini
hazmetmek ve icsellestirmek, iliskilerinde kendisini
ortaya koymak, arayisin zenginligi ve derinligi icin paylasmaktir.


OGLAK
Insanin dogasi ile toplumsal kimligini birlestirmek - Oglak'in hedefi
budur.

Oglak butunlugun semboludur. Gorulmez kisisel oz ile gozle gorulur
Toplumsal tavrin birlesmesi Oglak'in gelisimsel hedefidir.
Oglak toplum icindeki yerini olusturabilmek icin yenilgiler,
Belirsizlikler, kucuk kazanclarla gecen uzun zamanlar ve engellerle
Karsilasir. Baskilara dayanabilmek icin iki kaynaga sahiptir: sabir Ve oz
disiplin. Diger burclarin aksine, o bekleyebilir. Kararini
Verdikten sonra, baskilara aldirmadan rotasini cizer. Hedefe Erismek icin
dogal duygularin kontrol edilmesi ve yonlendirilmesi
Gerekir. Sakincali olan bunlarin tumuyle bastirilabilir olmasidir. Oglak'in
diger kaynagi icgudusel pratikliktir. Hayallerin
Hayatindaki yeri o hayallerin gerceklesebilmesi olasiligina Baglidir. En
ustun anlamda zirveye tirmanmak ister. Kendisine
Saygisi zaten vardir ve kim oldugunu bilmektedir. Stratejisi erken gelisim
donemlerinde yalniz basina zaman
Gecirmektir. Ardindan toplumun var ettigi dunyaya girer. Tek hedefi Vardir.
Kendine dogal geleni yapmak. Aldigi toplumsal rolde kendi
Ozbenligini ifade edebilmek. Ovguye ve yergiye kayitsiz kalarak Amacinda
ilerlemek.
Sogukkanliligi ve duygularini kontrol altina alabilmesi ayni Zamanda
Oglak'in golgesidir. Kendisiyle ve asil duygulariyla
Baglantisi kesilirse, kararliligi duraksarsa, sogukkanliligi Carpitilir.
Bu, disarda olaylara ve hayatin gelismelerine duygusal
Tepkilerin bastirilmasi olarak gozlenir. Oglak buz gibi bir kayaya Donusur.
Bu gidisatin ilerisinde Oglak diger golgesiyle karsilasir.
Bu da dogal yalnizliginin yozlasmasidir. Yani kimsesizlik. Hâlâ Gucludur,
ama artik kotu duygulari ve istekleri vardir. Kendi
Yolunu kaybettigi icin baskalarinin yolunu saptamaya calisir. Guc Pesine
duser. Tek amaci otoritesinin alanini genisletmektir. Icinde
Bulmasi gereken saygi ve onayi disarida bulmaya calisir. Kalbinin
Isteklerine kulagini tikar, ait olmadigi bir toplumsal rolun ve
Sorumluluklarin kurbani olarak olur.
Ogrenmesi gereken; umutsuzluga ve hayalkirikligina kapilmadan, Korku dolu
dusunceleri bir tarafa birakmaktir. Kendine ozgu ve ozel
Olan yolu bulup, bunun icin kendine guvenmek, yani kaderini bulup, Onu
kabullenmektir.


KOVA

Bireyligin gelistirilmesi - Kova'nin hedefi budur.

Kova toplumun kendisiyle ilgili beklenti ve planlarini kendi gercek
bireyliginden ayirmak, kendi hayatini yasama hakkini savunmak icin
hic bir destege ihtiyac duymadan dunyanin onunde durmak ister. Kova'nin
kaynagi dehasi ve inatciligidir. Deha yeniyi ogretilmeyen
Yollarla dusunebilme yetenegidir. Ve Kova bu yetenekle donatilmistir.
Farkli dusunur. Ana akim disindaki dusunce alanlari
onu miknatis gibi ceker. En olumcul dusmani kabile icgudusudur. Kova
pedersahi hiyerarsilere karsi icgudusel bir guvensizlikle
dogar.Tek stratejisi taviz vermeden kisisel ozgurlugunu ve bireyligini
Korumaktir. Kova kimse onunla ayni fikirde olmasa bile,
secimlerinin dogru oldugundan emindir. Kendisine dogru uzanmis suclayici
parmaklara inatciligi ile karsi durur.
Ayni inatciligi onun golgesidir. Kendi hayatini bicimlendirmek Konusunda
direnecegine, geleneksel rolu izler. Ve mevcut ozgurluk
duygularini daha guvenli gorunen arenalarda sergiler. Dahi yok olur. Diger
golgesi olan sembolik isyan baslar. Bireyligini ve
Olagandisi deneyimler yasama hakkini savunacagina, bu enerjiyi anlamsiz
tuhaf davranislari savunarak harcar. Bireyligi
gelismeyince bu eksantrikliklerin arkasina gittikce daha cok saklanir. Suni
oz Guvenine karsin, mesafeli, hatta belki soguk gozlerin altindaBosluk ve kayip bir insan bulunur.Ogrenmesi gereken; gercek gereksinmelerini ve dunyadaki gercek Amacini belirlemek, kabul edilme arzusu ve sosyallesme ugruna
Bireyliginden taviz vermeden kendini ifade etmektir.

BALIK

Kendini a$mak, farkindalik - Balik'in hedefi budur.

Balik yasamin dramalari karsisinda kendini asma, esinlenme ve sukunet
deneyimleme yonumuzu temsil eder. Balik burcu ruhsal
Deneyimler yasamak, fizikotesi dunyalara ulasmak veya bir hapishane Gibi
gordugu bedeninin sinirlarindan kurtulmak icin buyuk istek Duyar.
Empati, duygudaslik ve sefkat Balik'in kaynaklaridir. Balik'ta Kisilik
esnektir. Degisken kosullara gore egilir, bukulur ve akar.
Baska insanlari anlamak, onlara sefkat duymak ona dogal gelir. Bu Dunyanin
degerlerine onem vermez. Balik, dinleyen ve yargilamadan
Dusunen buyuk spirituel danismanlarin burcudur. Balik'in amacina Erismek
icin yasamimizin adimiz, rutbemiz ve seri numaralarimizdan
Fazlasini icermesi gerekir. Balik ustun anlamda dunyayi gozlemlemek Yerine,
dunyayi gozlemleyen akli gozlemler.
Balik'in stratejisi dunyayi birakmaktir. Yontemi, objektif evrene Inanci
yikmak uzerinde yogunlasmistir. Balik, yaratmak icin bu
Kesinlikten kurtulmalidir. Balik "buyuk kacisin" burcudur. Dunyadan Kacisin
degil, daha ziyade guclendirdigimiz egolarimizin zulmunden Kacisin. Rekabetten uzak durmak, yardima hazir olmak, sefkat, Merhamet -
eger Balik bu davranislari gelistirebilirse, dunyasal
Varliklarinin inis cikislarini, kaygilarini olgunlukla, Agirbaslilikla
izleyebilirse cok canli ve uyarici bir hayat onun
Gelisimsel hedefini destekler. Sadece olaylarin ve nesnelerin Zihinden
bagimsiz oldugu dusuncesinden kacinmasi gerekir.
Balik objektif dunyadan subjektif dunyaya kactiginda golgesiyle Karsilasir.
Zihni hayaller, etkilenmeler seliyle ve urkutucu duygu
Dalgalariyla dolar. Kendini asma durtusunu ve bunu nasil yapacagini
sasirir. Benliginin derinliginden gelen bu patlamalar yaraticiliga
Yonlendirilmezse gucunu tuketir. Gerceklerden kacar. Bu kacis bir Ilham
icermez. Sadece uyusma ve hissizlesme icerir. Her zorlukta
Geri doner. Zevklerinin icinde kendini kaybeder. Ve kotu kaderinin Kurbani
oldugu duygusu ile kendi zamaninin gelecegi gunu bekler.
Ogrenmesi gereken; net bir kimlik duygusu gelistirmek, hayal Dunyasinda
kaybolmadan, esinlerini objektif dunyada evrensel Yaraticiliga donusturmektir.
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
8 Eylül 2006       Mesaj #56
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Tek damlasi bile degerli olan, damarlarimizda tasidigimiz kan hakkinda neleri biliyoruz, ya bilmediklerimiz....Vücut agirliginin %7-8'ini kan olusturuyor. Tek bir damlasi bile bircok konuda etken.

Cesitleri karakterimzi belirliyor, ozelliklerinin degismesi hastaliklara yol aciyor. Dikkat kan araniyor! Radyolardan sık sık duydugumuz bir anons bu. Belki, o anda bunun onemini dusunmeyiz ama, en basitinden bir yerimiz kanadiginda damlayan kanin ne derece degerli oldugunu anlariz. Hepimizin de bildigi gibi, kan vucudumuzdaki en onemli yapi taslarindan biri...

Damarlarimizda dolasan ve bircok hayati fonksiyonu bulunan bu kirmizi renkli sivinin en onemli gorevi hucrelere oksijen tasimasi...Ayrica hayati onemi olan maddeleri hucrelere tasiyor ve zararli olan metabolizma artiklarinin disari atilmasini sagliyor. Kan bedenimize canlilik vermek icin yaratilmis bir yasam sivisidir. Bedenimizde dolastigi surece onu isitir, sogutur, besler, korur, ona enerji verir ve icindeki zehirli maddelerin atilmasini saglar. Bedenimizdeki haberlesmenin neredeyse tamamini ustlenir. Ayrica damarlarda olusan her yırtıgı anında kapatır. Sistem boylelikle kendini surekli olarak yeniler.

Dunyada kan gruplarinin dagilimi:
O Rh pozitif, her 100 kisiden 40'i
O Rh negahtif, her 100 kisiden 7'si
A Rh pozitif, her 100 kisiden 34'u
A Rh negatif, her 100 kisiden 6'si
B Rh pozitif, her 100 kisiden 8'i
B Rh negatif, her 100 kisiden 1'i
AB Rh pozitif, her 100 kisiden 3'u
AB Rh negatif, her 100 kisiden 1'i

En eski kan grubu "0" grubu oldugu belirtiliyor, herkes O grubundayken insanlar cok kucuk bir alanda yasiyorlardi, ayni yemegi yiyor, ayni organizmalari doluyorlardi ve bu yuzden degisim gereksizdi.
Ancak nufus arttiginda ve gocler hizlandiginda degisimler ivme kazandi. Sonrasinda gelisen A ve B gruplarinin gecmisi ancak 15 bin - 25 bin yil oncesine uzaniyor. AB grubu ise cok yenidir. O grubu avci, A grubu ciftci, B grubu gocebe ve AB grubu ise modern olarak degerlendiriliyor.
Kan gruplarina gore kisilik tahlili
O grubu : Kendine guvenen, cesaret
A grubu : Sinirli ve hassas
B grubu : Uyumlu ve yaratici
AB grubu : En cekici ve ilginc

En cesur ve guclu "O" grubu:
Bu kan grubu tasiyan herkes gucu, dayanikliligi, kendine guveni, cesareti, sezgiyi ve tanri vergisi bir iyimserligi genetik hafizalarinda tasirlar. Melodik mizac ozelligine sahiptirler. Bunlar yasamin tadini en iyi cikaran, dunya nimetlerinden en genis bicimde yararlanan kisilerdir. Hayati bir melodi gibi yasar ve kavrarlar. Icinde bulunduklari ortama cok iyi uyum gosterirler. Tum insanlarla ve butun varliklarla anlasirlar. Onlara ters dusmeden, olumlu iliskiler kurmayi basararak yasarlar. Bu engin uyum duzeni icinde, onlerine sunulan olanaklardan rahatlikla yararlanirlar. Amacladiklari sonuca, buyuk ugraslara kalkismadan, kolayca ulasirlar. Onlarin bu basarilarindaki en buyuk etken, dis dunyayla sudaki hidrojenle oksijen gibi uyumlu olmalaridir.
Modaya, havaya, zamana hemen uyuverirler. Herhangi birine cok degisik ve ters gelebilecek bir ortam dusunelim. Onlar bu ortam icinde dagilip sasrimaz, urkup sinmez, bir koseye cekilip donup kalmazlar.
Hemen uyum gosterirler. Sivri ve uc dusunceleri, ayri fikirleri ve egilimleri yoktur. Saglikli bir bunye ve iyimserlikle desteklenmis liderlik ozellikleri (guc, etki- guvenilirlik) ve basari icin
gerekli guduler size kalan O grubu mirasidir.

En paylasimci "A" grubu
Kalabalik insan topluluklari ve yerlesik ama daha kirsal yasam gerilimleri bas edebilmek uzere ortaya cikmistir. Psikolojik ozelliklerin bazilar kalabalik insan topluluklari ve yerlesik ama daha
kirsal yasam gerilimleri bas edebilmek uzere ortaya cikmistir. Psikolojik ozelliklerinin bazilar, kalabalik cevresel kitlelerin ihtiyaclarina katlanabilmekle gelisir. Uyumlu mizac ozelligine
sahiptirler. Bu grup icinde yer alanlar, duyan, hisseden, surekli olarak arastiran, cevrelerindeki kisiler ile baglanti ve uyum saglamaya calisan kisilerdir. Dis dunyadaki tum degisikliklere karsi duyarlidirlar. Ancak asiri duyarliliklari, cevrelerinde buyuk uyum guclugune dustuklerinde onlarin geriye dogru kacmalarina ve iclerine kapanmalarina neden olur.

Uyumlular, icinde bulunduklari toplumun en ilgi cekici ve en renkli varliklaridir. Ancak dayanma ve uyum saglama yeteneklerinin yetersiz kaldigi ortam ve kosullarda cozulurler. Acinacak, zavalli insanlar olurlar. Buyuk bir olasilikla, bu olusumun icindeki bireyde olmasi gereken en onemli ozellik, paylasimci yapidir. Ilk A'lar, karmasik bir hayatin meydan okumalarina karsi duyarlidir, kurnaz, istekli ve akilli olmak zorundaydilar. Ancak butun bu niteliklerin tek bir yapida toplanmasi gerekiyordu. Belki de bu bugun bile A'larin daha gerilimli bir yapiya sahip olmalarinin bir nedenidir.
Sikintilarini iclerine atarlar. Fakat patladiklarinda da dikkatli olmalisiniz. O gruplarinin cok basarili oldugu gerilimli ve sikisik liderlik pozisyonlarina A'lar pek uygun degildir. Bu onlarin lider olmayacaklari anlamina gelmiyor. Ama icgudusel olarak, cikar gozeten liderligi istemezler. A grubunda diger druplardan daha az grip goruldugu bilinmektedir. Ayrica viruslerin etkisi, AB grubunda da diger gruplara gore daha azdir.

En uyumlu "B "grubu
Irkların karışması, yeni topraklar ve yabancı iklimlerle karşı karşıya kalan ilk B gruplarının yaşamlarını sürdürebilmek için uyumlu ve yaratıcı olmaları gerekiyordu.


B grupları yerleşik A grupları kadar düzenli ve uyumlu bir konfora gereksinim duymazken O grularından da daha az kararlılık sahibidirler. Bu özellikler B gruplarının her hücresinde mevcuttur. Biyolojik olarak B gruplar diğer gruplardan daha uyumludur. Ritimli mizaç özelliğine sahiptir. Davranışlarında akılcı, sistemli, düzenli ve iradelidir. Başkalarının tepki ve eğilimlerini dikkate almaksızın, kendi düşünce ve kararları doğrultusunda ilerler. Onu bir demiryolu üzerinde giden, önüne çıkan engelleri ezen veya birlikte sürükleyen bir lokamotife benzetebiliriz.

Çevrelerine egemen olmak ve yönetmek isterler. Gözüpek, inatçı, otoriter ve serttirler. Mantık ve irade, onlarda daima duygulardan daha önce gelir. Bu mizaca sahip bulunanların tipi, asker, uzman ve danışmandır.

Bir çok yönüyle B grupları bütün olası seçeneklerin en iyisine sahiptirler. A gruplarının zihinsel ve duygusal olarak uyarılmış edimlerinin yanı sıra O gruplarının saldırgan ve keskin fiziksel
tepkilerine ait öğeleri de içlerinde barındırırlar.

B gruplarının farklı kişiliklerle daha kolay ilişkiye girebilmelerinin nedeni, genetik doğaları gereği daha uyumlu olmalarındandır. Çünkü kendilerini rekabet ve savaşlara karşı daha az eğilimli hissederler. Onlar diğerlerinin bakış açısından da bakabilirler. Empati yetenekleri vardır.

En çekicisi "AB" grubu Bu grup sinirli ve hassas A´larla dengeli B´lerin birleşmesiyle oluşmuştur. Sonuç ise tinsel, yaşamın özellikle sonuçlarının pek farkında olmadıkları bir takım etkenlerini kucaklayan, biraz parça parça bir karakterdir. Kompleks mizaç özelliği gösterirler. diğer üç mizacın tüm özelliklerini, karmaşık ve karışık bir biçimde bu kümede yer alan kişilerde görülür. Bu üç özellik, farklı yoğunluklarla bir arada bulununca, kişi birbiriyle uyuşmaz eğilimlerin elinde adeta oyuncak olur.

Böyleleri, dengeleri için gerekli olan dinamik bir düzenleme, güçlü bir irade ve iyi bir disiplinle karşılaşana değin, çelişen, karmaşık duygu, düşünce ve eğilimlerin elinde bocalayan, kaprisli, kararsız ve tutarsız bir kişi olur çıkarlar. Bununla birlikte çevrelerine önem vermeleri, sosyal tutum ve yargıları önemsemeleri, mantıklı düşünme yetisine sahip olmaları gibi olumlu yönleri onları başarıya ulaştırabilir."

Çoğu kez onlar detaylarla uğraşıp kendilerini yormazlar. AB grubu, kan grupları arasında en çekici ve en ilginç olanıdır. Ama onların doğal karizması ardında hep kırık kalpler bırakır.

Kan grupları arasında AB çok ender görülür.A grubuyla B grubunun karışmasından meydana gelen bu kan grubuna dünya nüfusunun ancak %5 ´i dahildir.Ve de bu grup,kan gruplarının en yenisidir. Bundan 10-12 yüzyıl öncesine kadar böyle bir kan grubu yoktu.Doğudaki istilacı güçlerin batıdaki ülkeleri ele geçirmeleri üzerine farklı uluslar birbirlerine karıştılar. Doğuyla batı uygarlığının karışması sonucunda AB kan grubu ortaya çıktı. M.S. 900 yıllarından itibaren AB kan grubu oluştu. A ve B gruplarındaki Avrupalılar´ın evlilik yoluyla bir araya gelmedikleri kesindi. Ancak doğudan batıya akın başladıktan sonra farklı kan grupları birleşebildi.

Kan grubu-Kişilik ilişkisi


Kan gruplarının insan kişiliği ile yakından ilgisi olduğu anlaşıldı. Japon uzmanlar farklı kan gruplarının erkekler ve kadınlar üzerindeki etkilerini konu alan bi araştırmasının sonuçlarını açıklarken, "Insan vücudunun kimyası ile kişilik arasında önemli bağlar var. Kan grupları bunlardan biri." dedi

A Grubu Kadını
Para harcamasını çok sever. Seksi iç çamaşırlarına düşkündür. Çocukları çok sever ve çocuk sahibi olduktan sonra eşini ihmal eder. Değişikliği seven biridir.

A Grubu Erkeği
Düzenli yaşamayı sever. Iyi bir dost ve konuşmacıdır. Birlikte olacağı kadını seçerken çok titiz davranır.

B Grubu Kadını
Istek doludur. Sekse hiç hayır demez. Para konusunda eli ya çok açıktır ya da cimridir

B Grubu Erkeği
Özgürlüğünün sınırlanmasından nefret eder. Kadınlara saygısı sonsuzdur. Hep neşe dolu bir aileye sahip olmak ister. Yemek konusunda son derece titizdir.

AB Grubu Kadını
Erkeklerin yüreğini hoplatan elbiseler giymeye bayılır. Para konusunda tutumludur. Yemek pişirmekte, mükellef bir sofra hazırlamakta üzerine yoktur.

AB Grubu Erkeği
Aile içinde mutlaka sözünün dinlenmesini, isteklerinin yapılmasını ister. Hoşgörülü ve kararlıdır. En iyi aşıklar bu gruptan çıkar. Eşine ev işlerinde yardım etmekten çekinmez.

0 Grubu Kadını
Mutfak masraflarından kısarak kendine hoş elbiseler alır. Çocukları biraz ele avuca geldiğinde hemen çalışma hayatına dönmek, toplumdaki yerini almak ister. Yemek yapmakla fazla uğraşmak istemez. Pratik yemekleri tercih eder.

0 Grubu Erkeği
Aşık olduğu zaman birlikte olduğu kadını çok kıskanır. Kalabalığı sevmez. Son derece hareketli, çalışkan ve hırslıdır. Sevgilisine veya eşine sık sık hediye almayı sever.
Son düzenleyen Blue Blood; 8 Eylül 2006 02:36
BuckLes - avatarı
BuckLes
Ziyaretçi
22 Eylül 2006       Mesaj #57
BuckLes - avatarı
Ziyaretçi
Doğum gününüze göre Siz hangi yemeksiniz


Ocak 1 - 9 ~ Musakka
Ocak 10 - 24 ~ Kuru Ustu Pilav
Ocak 25 - 31 ~ İmam Bayıldı
Şubat 1 - 5 ~ Kokareç
$ubat 6 - 14 ~ İşkembe
$ubat 5 - 21 ~ Köfte
$ubat 22 - 28 ~ Tantuni
Mart 1 - 12 ~ Suşi
Mart 13 - 15 ~ İmam Bayıldı
Mart 16 - 23 ~ Kuru Ustu Pilav
Mart 24 - 31 ~ Kokareç
Nisan 1 - 3 ~ İmam Bayıldı
Nisan 4 - 14 ~ Tantuni
Nisan 15 - 26 ~Kuru Ustu Pilav
Nisan 27 - 30 ~ Köfte
Mayıs 1 - 13 ~ Suşi
Mayıs 14 - 21 ~ İşkembe
Mayıs 22 - 31 ~ İmam Bayıldı
Haziran 1 - 3 ~ Kuru Ustu Pilav
Haziran 4 - 14 ~ Köfte
Haziran 15 - 20 ~ Musakka
Haziran 21 -24 ~ Suşi
Haziran 25 - 30 ~ Kokareç
Temmuz 1 - 9 ~ Kuru Ustu Pilav
Temmuz 10 - 15 ~ Musakka
Temmuz 16 - 26 ~ İşkembe
Temmuz 27 - 31 ~ Kokareç
Agustos 1 - 15 ~ Suşi
Agustos 16 - 28 ~ Kuru Ustu Pilav
Agustos 29 - 31 ~ Köfte
Eylul 1 - 14 ~ İşkembe
Eylul 15 - 27~ Kokareç
Eylul 28 - 30~ Musakka
Ekim 1 - 15 ~ Suşi
Ekim 16 - 27 ~ Köfte
Ekim 28 - 31 ~ Tantuni
Kasim 1 - 16 ~ İmam Bayıldı
Kasim 17 -30 ~ Kokareç
Aralik 1 - 16 ~ Musakka
Aralik 17 - 25 ~ Suşi
Aralik 26 - 31 ~ İşkembe

Musakka
Cekici ve populersiniz.. Kolayca arkada$ edinebiliyorsunuz.. Kendinden emin tavirlarinizla grup icinde liderlige yaki$iyorsunuz.

Kokareç
Utangac ve sevimlisiniz. Tanimadiginiz insanlarla konu$mayi sevmez ama arkada$larinizla her$eyi payla$abilirsiniz. Arkada$ seciminde oldukca dikkatlisiniz. Sevilen birisiniz.

Suşi
Yerinde duramayan birisiniz.Cok arkada$iniz var ve sosyal ya$aminiz cok renkli. Dedikoduyu biraz seviyorsunuz. Sizi taniyan sizin gibi biri daha olmadigini du$unuyor. Dikkat cekmeyi cok seviyorsunuz.

Tantuni
Esrarengiz birisiniz. Ne zaman nasil
davranacaginiz pek belli olmuyor. Cogu $eyden ilk sizin haberiniz oluyor bu yuzden cok ilgi goruyorsunuz.

Kuru Ustu Pilav
Sessiz sakin ama cok zekisiniz. Dost canlisi, sevilmeyi bekleyen tavirlariniz ilgi cekiyor. Kucuk bir arkada$ grubu size yetiyor. Fazla populer olmasaniz da yakinlarinin el ustunde tuttugu birisiniz

İmam Bayıldı
Siz lider olmak icin dogmu$sunuz. Sozunu dinleten, dedigini yaptiran birisiniz. Kararli tavirlariniz cevrenizdekileri etkiliyor. Insanlarin arkada$ olmak isteyebilicegi birisiniz.

Köfte
Uyumlu, sicakkanli birisiniz. Size nasil davranilmasini istiyorsaniz siz de herkese oyle davraniyorsunuz. Sadik ve durustsunuz, yapmacik insanlara ve dedikoduya kar$isiniz.

İşkembe
Cok hassas ve narinsiniz. Kolay a$ik oluyorsunuz.
Ne cok utangac ne cok giri$kensiniz. Arkada$ grubunuzda kirilmamasi icin kollanan biri Cekici ve populersiniz.. Kolayca arkada$ edinebiliyorsunuz.. Kendinden emin tavirlarinizla grup icinde liderlige yaki$iyorsunuz.



ilkay86 - avatarı
ilkay86
Ziyaretçi
7 Şubat 2007       Mesaj #58
ilkay86 - avatarı
Ziyaretçi
Anne Boğa Burcu İse...
Tutucu, kuralcı ve koruyucu.
Çocuğu Koç: Anlayış orta düzeyde; anne çocuğunu yeterince algılamayabilir veya koruyamayabilir.
Çocuğu Boğa: Anlayış iyi düzeyde; çocuk annesinin kararlılığını kabul eder ve uygular.
Çocuğu İkizler: Bazı yanlış anlaşılmalar karşılıklı olabilir; annenin titizliği ve kuralcılığı çocuğun dengesini bozabilir.
Çocuğu Yengeç: İlişki samimi ve anlaşılırdır hatta sıcaklık tahmin edilenin çok üstündedir; çocuk aile sevgisine annesi kadar önem ve öncelik verir.
Çocuğu Aslan: Anlayış eşşizdir; çocuk ailenin yaşadığı tüm ortamlardan zevk alır ve mutluluk duyar.
Çocuğu Başak: Anlayış iyi düzeyde; çocuk anne kadar sorumluluk duygusuna sahiptir.
Çocuğu Terazi: Anlayış mükemmel; annenin streslerini çocuk kolaylıkla yumuşatabilir.
Çocuğu Akrep: Anlayış mükemmel; çocuk kendisini güvende hisseder.
Çocuğu Yay: Bazı anlaşmazlıklar ve uyumsuzluklar olabilir; çocuk çevreye açılmak ve özgür olmak ister.
Çocuğu Oğlak: Anlayış iyi; çocuk annenin gösterdiği ilgi ve sevgi bağlarına öncelik ve önem verir.
Çocuğu Kova: Anlayış ortanın altında; çocuk sıradan ve tekrarlanan herşeyden nefret eder.
Çocuğu Balık: Anlayış iyi; buna karşın çocuk normalin üzerinde bir dikkat ve özen ister.




Anne Koç Burcu ise...
Aktif, güç verici, heyecanlı ve hareketli.
Çocuğu Koç: Anlayış mükemmel; çocuk annesinin ritmini ve tarzını izleyecektir.
Çocuğu Boğa: Anlayış orta düzeyde; anne ile çocuk arasında kısa süreli dargınlıklar oluşabilir.
Çocuğu İkizler: Anlayış iyi düzeyde; anne ile çocuk anyı zevkleri paylaşırlar.
Çocuğu Yengeç: Anlayış orta düzeyde; annenin psikolojik değişkenlikleri çocuğu rahatsız eder.
Çocuğu Aslan: Anlayış eşşizdir; çocuk annenin tüm tutku ve isteklerini yerine getirir.
Çocuğu Başak: Anlaşmazlıklar olabilir; anne çocuğun karakterini anlamakta zorlanacaktır.
Çocuğu Terazi: Anlayış iyi düzeyde; anne çocuğunun ne olursa olsun tüm isteklerini anlar ama çocuk bu avantajı kullanamayabilir.
Çocuğu Akrep: Anlayış orta düzeyde; çocuk annenin ilgisizliğinden üzüntü duyabilir.
Çocuğu Yay: Anlayış mükemmel; çocuk tüm önerilere açıktır.
Çocuğu Oğlak: Uyuşmazlıklar olabilir: çocuk annenin güdülerine ve etkilerine her zaman cevap veremez.
Çocuğu Kova: Anlayış iyi düzeyde; çocuk anneyle tüm oyunları ve gezileri paylaşır.
Çocuğu Balık: Bazı yanlış anlaşılmalar ve yanılgılar olabilir; çocuk içe dönük ya da kapanık olabilir.



Anne İkizler Burcu ise...
Neşeli ve ilişki kurucu.
Çocuğu Koç: Anlayış iyi; anne ile çocuk tüm dış ilişkileri paylaşabilirler.
Çocuğu Boğa: Bazı anlaşmazlıklar ve uyumsuzluklar olabilir; çocuk annesinin tüm zamanını alabilir.
Çocuğu İkizler: Anlayış iyi; ama çocuk beklenmedik tavırlar ve eylemler yapabilir.
Çocuğu Yengeç: Anlayış mükemmel; çocuk açıktır ve annesinin tüm duygularıyla ilgilenerek, kendisini sömürmesine izin verir.
Çocuğu Aslan: Anlayış eşşizdir; anne çocuğu yetiştirirken kendisine güven duygusunu tam anlamıyla geliştirir.
Çocuğu Başak: Anlayış iyi düzeyde; çocuk öğrenmekten büyük zevk alır.
Çocuğu Terazi: Anlayış mükemmel; anne çocuğun sanatsal yeteneklerinin gelişmesine önem ve öncelik verir.
Çocuğu Akrep: Bazı anlaşmazlıklar ve uyumsuzluklar olabilir; anne ve çocuk sabit değişkenlikler yaşarlar.
Çocuğu Yay: Anlayış iyi düzeyde; her ikisinin dünyasında da basitlik ve iyi huyluluk egemendir.
Çocuğu Oğlak: Bazı anlaşmazlıklar olabilir; çocuk sessiz ve soğukkanlıdır.
Çocuğu Kova: Anlayış mükemmel; çocuk ve anne arasında sürekli bir diyalog ve zekice bir ilişki vardır.
Çocuğu Balık: Bazı uyumsuzluklar olabilir; çocuk normalin ötesinde duyarlı ve en küçük olaylardan incinebilir.

Anne Yengeç Burcu ise...
Etkili ve her yaşta himaye edici.

Çocuğu Koç: Anlayış iyi; fakat çocuk bağımsızlığına ve kendisini savunmaya yani hakkını aramaya düşkündür.
Çocuğu Boğa: Anlayış ve ilişki mükemmel; çocuk ve anne herkesi ama öncelikle aile bireylerini ve yakın dostlarını severler.
Çocuğu İkizler: Bazı anlaşmazlıklar olabilir; çocuk eve çok bağımlı hatta eve kapanıktır.
Çocuğu Yengeç: Anlayış mükemmel; çocuk ve annenin tüm tutkuları aynıdır.
Çocuğu Aslan: Anlayış eşşizdir; ama anne ve çocuğu daima pozitif veya iyi ilişkileri tercih ederler.
Çocuğu Başak: Anlayış iyi düzeyde; çocuk mükemmellikten hoşlanır.
Çocuğu Terazi: Anlayış mükemmel; çocuk annenin yumuşaklığını ve sıcaklığını arar ve ister.
Çocuğu Akrep: Anlayış iyi düzeyde; anne çocuğa nelerin uygun ve yararlı olduğunu bilir veya uygun görür.
Çocuğu Yay: Bazı anlaşmazlıklar olabilir; çocuk dış dünyaya yönelir.
Çocuğu Oğlak: Anlayış iyi düzeyde; anne ve çocuk aralarındaki uyuma önem verirler.
Çocuğu Kova: Bazı anlaşmazlıklar olabilir; çocuk günlük tekrarlardan hoşlanmaz.
Çocuğu Balık: Anlayış mükemmel hatta eşşizdir; anne çocuğun rahatına ve güçlü olmasına çok önem verir.



Anne Aslan Burcu ise...
Çocuğuyla gurur duyan ve izleyici.

Çocuğu Koç: Anlayış farklı ve raslanmadıktır; anne çocuğunu nasıl başarıya ulaştırabileceğini iyi bilir.
Çocuğu Boğa: Anlayış ve ilişki mükemmel; anne ile çocuk tüm dış ilişkileri paylaşabilirler.
Çocuğu İkizler: Anlayış iyi düzeyde; anne çocuğa adaleti ve yaşamı öğretir.
Çocuğu Yengeç: Anlayış mükemmel; anne çocuğa destek ve yardımcıdır.
Çocuğu Aslan: Anlayış eşşizdir; çocuk duygularını ve ihtiraslarını anneye göre belirler.
Çocuğu Başak: Bazı anlaşmazlıklar olabilir; çocuk sessizliği ve sakin ortamları sever, zorlanmamalıdır.
Çocuğu Terazi: Anlayış mükemmel; anne çocuğün sanatsal yeteneklerini destekler ve ödün vermez.
Çocuğu Akrep: Anlayış iyi düzeyde; anne çocuğa üstünlüğün ne olduğunu öğretir.
Çocuğu Yay: Anlayış eşşizdir; çocuk annesinin tahrikleriyle başarı yollarını öğrenir.
Çocuğu Oğlak: Bazı anlaşmazlıklar olabilir; çocuk kontrol edilmekten hiç hoşlanmaz.
Çocuğu Kova: Anlayış farklı ve raslanmadıktır; anne çocuğun tutkularını destekler.
Çocuğu Balık: Anlayış mükemmeldir; anne çocuğun korkularını hemen hisseder ve yardımcı olur.


Anne Başak Burcu ise...
Endişeli ve koruyucu.
Çocuğu Koç: Bazı anlaşmazlıklar olabilir; anne çocuğunun doğal davranışlarını tam anlamıyla anlamayabilir.
Çocuğu Boğa: Anlayış ve ilişki mükemmel; anne ile çocuk aynı sorumluluk duygusunu taşırlar.
Çocuğu İkizler: Anlayış iyi düzeyde; anne çocuğunun gelişmesi için gerekenleri yapar.
Çocuğu Yengeç: Anlayış mükemmel; anne çocuğuna en iyi çevre korumasını sağlar, destek ve yardımcıdır.
Çocuğu Aslan: Bazı anlaşmazlıklar olabilir; çocuk gelecege yönelik planlamalardan ve gerçeklerden hoşlanmaz.
Çocuğu Başak: Anlayış iyi düzeyde; anne çocuğun kuşkularını giderir.
Çocuğu Terazi: Anlayış orta düzeyde; çocuk saygınlığını kazanmak için ısrarcıdır.
Çocuğu Akrep: Anlayış orta düzeyde; çocuk ketum ve ısrarcıdır, ciddiyetini korumak ister.
Çocuğu Yay: Bazı anlaşmazlıklar olabilir; çocuğun değişkenliğini annenin huzurunu bozar.
Çocuğu Oğlak: Anlayış iyi düzeyde; anne ve çocuk ortak planlamada mükemmeldirler.
Çocuğu Kova: Anlayış orta düzeyde; çocuk soğuk ve ilgisiz olabilir ve bu nedenle zor anlaşılır.
Çocuğu Balık: Bazı anlaşmazlıklar olabilir; çocukta saklı bir gerilim veya sinirlilik vardır, anneyi strese sokabilir.

Anne Terazi Burcu ise...
Fedakar ve bağışlayıcı.

Çocuğu Koç: Anlayış mükemmeldir; çocuk annesini ve onun yaptığı herşeyi sever ve en iyi olduğuna inanır.
Çocuğu Boğa: Anlayış ve ilişki mükemmel; annenin şefkati çocuğa tesellidir.
Çocuğu İkizler: Anlayış iyi düzeydedir; anneni duyarlılığı çocuğunu gelişmesini sağlar.
Çocuğu Yengeç: Bazı anlaşmazlıklar olabilir ama çocuk anneye itaat eder.
Çocuğu Aslan: Anlayış mükemmeldir ama çocuk bazen anneyi aşırı istekleriyle rahatsız eder.
Çocuğu Başak: Bazı yanlış anlaşılmalar olabilir; çocuk anneyi fazla meşgul edebilir.
Çocuğu Terazi: Anlayış farklı ve raslanmadıktır; ikisi bir bütündür.
Çocuğu Akrep: Anlayış orta düzeyde; çocuğun duyarlılığı ve acıları anneye aynen yansır.
Çocuğu Yay: Anlayış mükemmeldir; anne ve çocuğun istemleri aynı doğrultudadır ve beraberlikleri ilgi çeker.
Çocuğu Oğlak: Anlayış iyi düzeydedir; anne çocuğun kendine güveni azaldığında destek olur.
Çocuğu Kova: Anlayış mükemmeldir; çocuk annesini yatıştırır ve yumuşatır.
Çocuğu Balık: Anlayış mükemmeldir; çocuğun hayal gücü anneye yansır.


Anne Akrep Burcu ise...
Etkileyici ve öğretici.
Çocuğu Koç: Anlayış orta düzeydedir; çocuk çok sessiz ve hareketsiz olabilir.
Çocuğu Boğa: Anlayış ve ilişki mükemmel; her ikisinin de ruhsal değişiklikleri aynıdır.
Çocuğu İkizler: Anlayış orta düzeydedir; anne ve çocuk genelde aynı şeyleri paylaşırlar.
Çocuğu Yengeç: Anlayış mükemmel; anneni duyarlılığı çocuğunu gelişmesini sağlar.
Çocuğu Aslan: Anlayış mükemmeldir; her ikisinin eğilimleri aynı estetik anlayışa sahiptir.
Çocuğu Başak: Bazı yanlış anlaşılmalar olabilir; çocuk anneyi fazla meşgul edebilir.
Çocuğu Terazi: Anlayış farklı ve raslanmadıktır; çocuk annesinden neyi, nasıl isteyeceğin iyi bilir.
Çocuğu Akrep: Anlayış orta düzeyde; anne ve çocuk beraber yaşamakta zorlanabilirler.
Çocuğu Yay: Bazı yanlış anlaşılmalar olabilir; çocuğun bağımsızlık duygusu aşırı gelişmiştir.
Çocuğu Oğlak: Anlayış orta düzeyde; anne çocuğunu bazen zor anlar.
Çocuğu Kova: Anlaşmazlıklar olabilir; çocuk rahatsız edilmekten hoşlanmaz.
Çocuğu Balık: Bazı hoşnutsuzluklar olabilir; çocuk annesine tapar ama annesi tarafından strese sokulabilir.


Anne Yay Burcu ise...
Teşvik edici ve cesur.

Çocuğu Koç: Anlayış mükemmeldir; çocuk annesi gibi herşeyden emin olmak ister.
Çocuğu Boğa: Bazı yanlış anlaşılmalar olabilir; çocuk açık ortamlarda bulunmaktan hoşlanmaz.
Çocuğu İkizler: Anlayış iyi düzeydedir; anne gereken dinlenme ve eğlence ortamını yaratır.
Çocuğu Yengeç: Anlaşmazlıklar olabilir; çocuk annesini yeterince algılamayabilir.
Çocuğu Aslan: Anlayış mükemmeldir; anne çocuğun yaşam gücünü arttırır.
Çocuğu Başak: Bazı yanlış anlaşılmalar olabilir; çocuk anneyi izlemekte zorlanabilir.
Çocuğu Terazi: Anlayış farklı ve raslanmadıktır; çocuk sürprizleri ve kalabalığı sever.
Çocuğu Akrep: Bazı yanlış anlaşılmalar olabilir; çocuk annesinden kesin sonuçlar ister ve bekler.
Çocuğu Yay: İlişki görkemli ve çok iyidir; her ikisi aynı frekansta titreşirler ve bütünleşirler.
Çocuğu Oğlak: Bazı yanlış anlaşılmalar olabilir; çocuk annesi için genelde hep endişe duyar.
Çocuğu Kova: Anlayış mükemmeldir; annenin maceraperestliği ve cesareti çocuğu mutlu eder.
Çocuğu Balık: Bazı hoşnutsuzluklar olabilir; çocuk içe dönüktür ve kendisini izole etmek ister.

Anne Oğlak Burcu ise...
Gelenekçi, kuralcı ve sorumluluk duygusu yüksek.

Çocuğu Koç: Bazı yanlış anlaşılmalar olabilir; çocuk annesini ani davranışlarıyla şaşırtır.
Çocuğu Boğa: Anlayış mükemmeldir; anne çocuğun güvenliğini sağlar.
Çocuğu İkizler: Bazı anlaşmazlıklar olabilir; çocuk umulmadık tutumlara girebilir ve annenin kafası karışır.
Çocuğu Yengeç: Anlayış mükemmeldir; aralarındaki uyum yeterli ve etkindir.
Çocuğu Aslan: Anlayış mükemmeldir ama bazen inatlaşabilirler.
Çocuğu Başak: Anlayış mükemmeldir; çocuk annesi gibi herşeyi planlamak ister ve şansa bırakmaktan hoşlanmaz.
Çocuğu Terazi: Anlayış orta düzeydedir; çocuk pratik olmak ister ve anneye baskı yapar.
Çocuğu Akrep: Anlayış mükemmeldir ama anne bazen çocuğunu anlamakta zorlanabilir.
Çocuğu Yay: Bazı hoşnutsuzluklar olabilir; çocuk olmadık bir anda annesini asla dinlemez.
Çocuğu Oğlak: Anlayış mükemmeldir; her ikisi de aynı kişisel kontrola sahiptir.
Çocuğu Kova: Bazı yanlış anlaşılmalar olabilir; çocuk göze çarpmak ve ilgi görmek ister.
Çocuğu Balık: Bazı hoşnutsuzluklar ve anlaşmazlıklar olabilir; çocuk içe gerçeği değil gerçeğin hayallerini kurmaktan hoşlanır.


Anne Kova Burcu ise...
Büyüleyici ve sıradışı.

Çocuğu Koç: Anlayış mükemmeldir; çocuk annesi gibi bir sevgi evreni yaratmak ister.
Çocuğu Boğa: Anlayış orta düzeydedir; çocuk her konuda yavaş hareket eder.
Çocuğu İkizler: Anlayış mükemmeldir; çocuk hayaller kurar ve suralıran cevaplarını annesinden bekler.
Çocuğu Yengeç: Anlayış orta düzeydedir; çocuk kendisini tekralayabilir ve günlük yaşamak ister.
Çocuğu Aslan: Anlayış mükemmeldir; anne çocuğun tutkularını iyi anlar ve moral destek verir.
Çocuğu Başak: Bazı hoşnutsuzluklar olabilir; çocuk makul olmak isterken soğuk ve ilgisiz olabilir.
Çocuğu Terazi: Anlayış iyidir; anne çocuğun kuşkularını giderir.
Çocuğu Akrep: Anlayış mükemmeldir ama çocuk paylaşmaktan ve ilgi azlığından hoşlanmaz.
Çocuğu Yay: Anlayış mükemmeldir; çocuk tüm temel düşüncelerde anneyi tekrar eder.
Çocuğu Oğlak: Bazı yanlış anlaşılmalar olabilir; çocuk sessizliği, süküneti ve yansımaları sever.
Çocuğu Kova: Anlayış mükemmeldir; çocuk anneyle sıradışılığın dışındaki, herşeyi paylaşmak ister.
Çocuğu Balık: Bazı hoşnutsuzluklar ve anlaşmazlıklar olabilir; anne çocuğun gizli bahçesine giremez.


Anne Balık Burcu ise...
Hassas, duygusal ve alıngan.
Çocuğu Koç: Bazı hoşnutsuzluklar olabilir; çocuğun karakteri anne için çok karmaşık olabilir.
Çocuğu Boğa: Bazı hoşnutsuzluklar olabilir; çocuk annesinin kişiliğini anlamakta zorlanabilir.
Çocuğu İkizler: Anlayış mükemmeldir; anne çocuğun yeteneklerini ve hayallerini zorlar.
Çocuğu Yengeç: Anlayış olağanüstüdür; her ikisi de aynı duyarlılıktadır.
Çocuğu Aslan: Anlayış mükemmeldir; anne çocuğuna gereken güvenliği sağlar.
Çocuğu Başak: Bazı hoşnutsuzluklar olabilir; çocuğun disipline ve dayanıklılığa ihtiyacı vardır.
Çocuğu Terazi: Anlayış iyidir; çocuk annesini büyüler.
Çocuğu Akrep: Anlayış mükemmeldir; her ikisi de aynı duyarlılıkta ve algı düzeyindedir.
Çocuğu Yay: Bazı yanlış anlaşılmalar olabilir; çocuk dışa dönüktür ve yerinde duramaz.
Çocuğu Oğlak: Anlayış orta düzeyde gelişir; çocuk kendisini ve annesini yeterince hisseder.
Çocuğu Kova: Anlayış orta düzeyde gelişir; çocuk çevresinde güçlü bir güven alanının bulunmasını ister.
Çocuğu Balık: Anlayış mükemmeldir; anne ve çocuk hissettikleri herşeyi çevreyle paylaşmak isterler.
Son düzenleyen ilkay86; 7 Şubat 2007 18:34 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Şubat 2007       Mesaj #59
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Cyrano Mantığında Burcunuz

Daima burçların iyi veya kötü yönlerini okuyoruz, gelin bir de onların entellektüel ahkamlarını dinleyin. Aralarında tanıdıklarınızı bulacaksınız.

Koç Burcu:
Koç'a göre yaşam: "Eğer bana bu dünyaya neden geldiğimi soracak olursanız, bilin ki ben artistim ve yaşamı tanıyıp, sesimi duyurmak için buradayım."

Boğa Burcu:
Boğa kendini anlatıyor; "Biz insanlar sıradan, ilkel ve egoist sürüngenleriz ama ben en iyisi ve en akıllısıyım; beni anlamayanlara acıyorum."

İkizler Burcu:
İkizler düşünüyor; " Her geçen gün beni daha mutlu ve daha bilge yapıyor ama acaba hangisi gerekli?"

Yengeç Burcu:
Yengeç dolunayda felsefe yapıyor; "Eşitlik iddiaları arttıkça insanlık aşağılara düşüyor; ne saçma; ben sizlerle eşitmiyim? "

Aslan Burcu:
Aslan ormanda dolaşıyor; "Krallar yıldızlar gibidir, doğarlar ve batarlar; olabilir çünkü asıl önemli olan ünvanların ve yapılanların kalıcı olmasıdır. Beni sakın unutmayın."

Başak Burcu:
Başak kuruntu yapıyor; " Bir arkeolog bir kadın için ideal bir kocadır; çünkü yıllar geçtikçe kadını ile daha çok ilgilenip, yakından araştırır. Beni araştırın."

Terazi Burcu:
Terazi talk-show'da; "Risk, risk, risk; şu dünyadaki en kötü şey işte bu. Kendinle barış ve gerçeği yüzle, yöntem belli ama kendimi tanımam da risk değil mi?"

Akrep Burcu:
Akrep aynaya bakıyor; " Herkes kendini bilge sanıyor, aman tanrım, bu ne büyük bir aptallık. Üstelik seksüel bile değiller; neyse, seks yapalım mı?"

Yay Burcu:
Yay üzülüyor; "İnsanlar o kadar karmaşık, gizemli varlıklar değiller ki, nedir bu felsefeler, arayışlar? Kötü sadece kötüdür. Sahi, ben kötü müyüm?"

Oğlak Burcu:
Oğlakça; " Bu gezegende bir tek insanın yaşamın tüm anlamını biliyor olması mümkündür ama siz onu tanımıyorsunuz ki, beni biraz anlasanız ne olur?"

Kova Burcu:
Kova tek kaşı yukarda sizi süzüyor;"Şimdi şu raporları bir an bırakın; evrenin tek ve sonsuz bir tapınak olduğunu ama bir çocuk tarafından yönetildiğini hiç düşündünüz mü?"

Balık Burcu:
Balık çok mutlu; "Bu, belki de mutluluk değildir, kimbilir? Yoksa bir tür melankoli mi? Ama birgün mutlu bir anı düşünebilirim nasılsa; neyse, alabilirmiyim?"
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Mart 2007       Mesaj #60
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Burcunuzun Detayları ( Tamamen geyik)

KOC:
Ugurlu gunu: corumun dusman isgalinden kurtulus gunu
Ugurlu sayisi: 69
Ugurlu rengi: Pembe
Ugurlu tasi: Bobrek tasi
En sevdigi cicek: Su cicegi
En sevdigi yemek: Koc yumurtasindan yapilmis omlet
En sevdigi muzik: Turkce sozlu hafif bati muzigi
En olumlu ozelligi: Otobuste yasli, gazi ve hamilelere yer vermek
En olumsuz ozelligi: (Erkekler icin) klozet kapagini kaldirmadan kullanmak,
(kadinlar icin)pacali don giymek
Anlastigi burclar: Dunuru ikizler olan akrepler
Anlasamadigi burclar: Ameliyatla koc olmus oglaklar
En buyuk arzusu: Bir Japon turistle fotograf cektirmek (vesikalik)

BOGA:
Ugurlu gunu: Anneler gunu
Ugurlu sayisi: Tavsandan 62
Ugurlu rengi: Yavru agzi
Ugurlu tasi: Musalla tasi
En sevdigi cicek: cicek Abbas
En sevdigi yemek: Sosyete mantisi
En sevdigi muzik: Asansor muzigi
En olumlu ozelligi: Sesli sesli dusunmek
En olumsuz ozelligi: (Erkekler icin) misafirlere surat asmak
Anlastigi burclar: Yaslilari karsidan karsiya geciren basaklar
Anlasamadigi burclar: Reha Muhtar izleyen teraziler
En buyuk arzusu: Matador olmak

IKIZLER:
Ugurlu gunu: Dunya 400 metre engelliler gunu
Ugurlu sayisi: Pi sayisi
Ugurlu rengi: Gecenin rengi
Ugurlu tasi: Ponza tasi
En sevdigi cicek: Siyah celenk
En sevdigi yemek: Dayak yemek
En sevdigi muzik: Jawsin kurbanlarina yaklasirken
fonda calan muzik
En olumlu ozelligi: Temiz aile cocugu olmak
En olumsuz ozelligi: Burunu karistirmak
Anlastigi burclar: Anne tarafindan Japon olan Yengecler
Anlasamadigi burclar: Tek tek basip bade suzen ikizler
En buyuk arzusu: ucuzler olmak

YENGEC:
Ugurlu gunu: Altin gunu
Ugurlu sayisi: Butun asal sayilar
Ugurlu rengi: Gokkusaginin sagdan sekizinci rengi
Ugurlu tasi: Okey tasi
En sevdigi cicek: Bir demet yasemen
En sevdigi yemek: Anne dolmasi
En sevdigi muzik: Fantezi
En olumlu ozelligi: Karsidan karsiya gecerken once
saga, sonra sola, sonra tekrar saga, en sonunda da
garanti olsun diye yukariya bakmak
En olumsuz ozelligi: Fotografta gozleri kirmizi cikmak
Anlastigi burclar: Bulgar gocmeni aslanlar
Anlasamadigi burclar: Sosyal demokrat kovalar
En buyuk arzusu: Liposaksin yaptirmak

ASLAN:
Ugurlu gunu: Muayyen gunu
Ugurlu sayisi: 1071
Ugurlu rengi: Haki yesili
Ugurlu tasi: Gobek tasi
En sevdigi cicek: Seviyor, sevmiyor yapilmis papatya
En sevdigi yemek: Kelle paca damardan tuzlama
En sevdigi muzik: Trakya Rock (E anadolu rock oluyorsa bu neden olmasin)
En olumlu ozelligi: Heybelide her gece mehtaba cikmak
En olumsuz ozelligi: Ihaleye fesat karistirmak
Anlastigi burclar: Parmaklarina uhu surup koklayan koclar
Anlasamadigi burclar: Dugunde oynamaya kaldiran kovalar
En buyuk arzusu: Sarelle musluguna agzini dayamak

BASAK:
Ugurlu gunu: 82 mezunlari pilav gunu
Ugurlu sayisi: Avogadro sayisi
Ugurlu rengi: siklamen
Ugurlu tasi: Ak tas
En sevdigi cicek: Cemil cicek
En sevdigi yemek: Gunun corbasi
En sevdigi muzik: Turk Halt Muzigi
En olumlu ozelligi: Karma felsefesine inanmak
En olumsuz ozelligi: Sari isikta kornaya basmak
Anlastigi burclar: Islikla Titanik in muzigini calabilen yengecler
Anlasamadigi burclar: Saclarini joleyle arkaya yatiran bogalar
En buyuk arzusu: Raki sisesinde balik olmak

TERAZI:
Ugurlu gunu: Ahmet Altan imza gunu
Ugurlu sayisi: 31
Ugurlu rengi: Sumuk yesili
Ugurlu tasi: Erol Tas
En sevdigi cicek: Abdullah Gul
En sevdigi yemek: Iftar yemegi
En sevdigi muzik: Yemek muzigi
En olumlu ozelligi: Matrix felsefesine inanmak
En olumsuz ozelligi: Marul yerine magrul demek
Anlastigi burclar: Yumurtanin tavuktan ciktigina inanan aslanlar
Anlasamadigi burclar: Tavugun yumurtadan ciktigina inanan aslanlar
En buyuk arzusu: Tuvalet kagidini isaretli yerinden koparmak

AKREP:
Ugurlu gunu: Cumartesileri cigkofte gunu
Ugurlu sayisi: Set sayisi
Ugurlu rengi: Taksi sarisi
Ugurlu tasi: Dis tasi (tartar)
En sevdigi cicek: cicek taksi
En sevdigi yemek: Isanin son yemegi
En sevdigi muzik: Dalin reklamlari muzigi
En olumlu ozelligi: (erkekler icin) Yolda yururken kizlara laf atmak
(kadinlar icin) kahkaha atmak
En olumsuz ozelligi: Buyuklerinin yaninda bacak bacak ustune atmak
Anlastigi burclar: Britney Spears in bakire olduguna inanan teraziler
Anlasamadigi burclar: Kontorlu telefonuyla caldirip kapatan yengecler
En buyuk arzusu: Evinde penguen beslemek

YAY:
Ugurlu gunu: carsambalari halk gunu
Ugurlu sayisi: 2 bucuktan 3
Ugurlu rengi: Fosforlu herhangi bir renk
Ugurlu tasi: Harry Potter felsefe tasi
En sevdigi cicek: Karidelen
En sevdigi yemek: Kadin budu kofte
En sevdigi muzik: Dogan gorunumlu sahinlerin geri vites muzigi
En olumlu ozelligi: Noel Babanin varligina inanmak
En olumsuz ozelligi: Iki bayram arasi nikah kiymak
Anlastigi burclar: Panik atak olan oglaklar
Anlasamadigi burclar: Dilini burnuna degdirebilen bogalar
En buyuk arzusu: Disneyland da arsa satin almak

OGLAK:
Ugurlu gunu: ogretmenler gunu
Ugurlu sayisi: Acilan sandik sayisi
Ugurlu rengi: Bukalemun rengi
Ugurlu tasi: Dikili tas
En sevdigi cicek: cicek Dilligil
En sevdigi yemek: Patlican oturtma
En sevdigi muzik: Sanat muzigi (sanat sanat icindir olanindan)
En olumlu ozelligi: Kurban derilerini Turk Hava Kurumu na bagislamak
En olumsuz ozelligi: Ayse Arman okumak
Anlastigi burclar: semsi pasa pasajinda sesi buzusen koclar
Anlasamadigi burclar: Donerciye Abi sogani az, doneri bol olsun diyen
akrepler
En buyuk arzusu: Bir donerci ustasiyla evlenmek

KOVA:
Ugurlu gunu: 8 mart dunya kadinlar gunu
Ugurlu sayisi: Gecerli oy sayisi
Ugurlu rengi: Askin Nur Rengi
Ugurlu tasi: Sabir tasi
En sevdigi cicek: Lale Mansur
En sevdigi yemek: umit ustanin yemekleri
En sevdigi muzik: Telefon bekleme muzigi
En olumlu ozelligi: Kopruden gecene kadar ayiya dayi demek
En olumsuz ozelligi: Tavlada zar tutmak
Anlastigi burclar: Kayincosu yay olan aslanlar
Anlasamadigi burclar: onceki hayatinda yengec olan kovalar
En buyuk arzusu: Dogusun bir klibinde rol almak

BALIK:
Ugurlu gunu: Kiyamet gunu
Ugurlu sayisi: Mac sayisi
Ugurlu rengi:gün rengi
Ugurlu tasi: Lule tasi
En sevdigi cicek: Mahsun Kirmizigul
En sevdigi yemek: sefin spesiyali
En sevdigi muzik: Geleneksel eskimo halay muzigi
En olumlu ozelligi: Koltuk altindan garip sesler cikartabilmek
En olumsuz ozelligi: Terli terli su icmek
Anlastigi burclar: Ilkokul ogretmeni boga olan ikizler
Anlasamadigi burclar: Kuzeni yengec olan akrepler
En buyuk arzusu: (Erkekler icin) bir kiz yurdunda görunmeden dolasmak, (kadinlar
icin) agdaya ihtiyac duymayacak sekilde tuysuz olmak...!!!

Benzer Konular

20 Mart 2016 / RuffRyders Forum Oyunları
1 Mart 2015 / Siyah Cin Soru-Cevap
1 Nisan 2012 / BİTKİN Soru-Cevap
6 Mayıs 2012 / 123456789123456 Soru-Cevap