Arama

Ne Diyor Bu Burçlar?! - Sayfa 8

Güncelleme: 30 Temmuz 2014 Gösterim: 158.269 Cevap: 96
KENCISii - avatarı
KENCISii
Ziyaretçi
18 Aralık 2007       Mesaj #71
KENCISii - avatarı
Ziyaretçi
BURÇ GRUPLARI
blank
Sponsorlu Bağlantılar
element Burçlar özelliklerine gore çeşitli sınıflar içinde dizilirler. Astrolojinin dört elementi (ateş,hava,su ve toprak) tüm maddesel yapıların ve organik bütünlerin yapı taşlarıdır. Her element icimizde işleyen temel bir enerji ve bilinç türünü temsil etmektedir. Her insanda bu dört element bulunur, ancak her insanın bilinci bazı enerji türlerine diğerlerinden daha fazla ayarlanmıştır.

Her burcun kendisine gore özellikleri, olumlu ve olumsuz yanları vardır. Ancak hiçbir burç bir diğerinden üstün veya eşsiz sayılamaz. Burçlar özelliklerine gore belirli gruplara ayrılırlar. Ortak özellik taşıyan burçların birbirleriyle anlaşma oranı da yüksektir.

Burçlar çeşitli şekillerde gruplanmışlardır. Bu gruplamalardan bir tanesi ve en önemlisi de 4 ana elemente göre gruplamadır. Bunlar ateş, toprak, su ve hava olarak nitelendirilebilir. Her elemente bağlı 3 adet burç bulunur.

Ateş Grubu Burçlar : Koç, Aslan ve Yaydır. Toprak Grubu Burçlar : Boğa, Başak ve Oğlaktır. Hava Grubu Burçlar : İkizler, Terazi ve Kovadır. Su Grubu Burçlar : Yengeç, Akrep ve Balıktır.
KENCISii - avatarı
KENCISii
Ziyaretçi
18 Aralık 2007       Mesaj #72
KENCISii - avatarı
Ziyaretçi
KOÇ

Sponsorlu Bağlantılar
Şifre: Etkinlik, atılganlık, kendine aşırı güven ve acelecilik.

Koç'ların olumlu huyları : Serüvenci atılımcı, cesur, çok enerjik, özgürlüğüne düşkün, yaklaşımlarında dolambaçsız.

Koç'ların olumsuz huyları :Bencil , kendini ön planda tutan atılgan , çabuk sinirlenen, hicivci, kavgacı, kaba

BOĞA

Şifre : Varlıktan hoşlanma, değişmezlik, pratiklik,karalılık amaca bağlılık.

Boğa'ların olumlu huyları : Pratik , güvenilebilir, sabırlı, iş yaşamında uyumlu, dayanma gücü yüksek, değerbilir, lüksü ve iyi yiyecekleri sever, soğukkanlı, kararlı, iradeli,sıcak kalpli,sadık sevecen.

Boğa'ların olumsuz huyları : Haris, tembel, hoşgörüsüz, can sıkıcı, değişmez görüşlü,esneklikten yoksun, inatçı, kinci, obur.

İKİZLER

Şifre : Konuşkanlık , yatkınlık, zeka

ikizlerin olumlu huyları : Uyumlu , her işe yatkım,entelektüel , mantıklı, çabuk kavrayan, canlı, konuşkan, eğlenceli, hareketli, yazı yazmaya ve yabancı dillere yetenekli, zamana uyan gençlik dolu

ikizlerin olumsuz huyları : Değişken,huzursuz, kurnaz, yersiz bir biçimde meraklı, kararsız iki yüzlü, sinirlerini kontrol edemeyen, dedikoducu, yüzeysel, diken üzerinde yaşayan.

YENGEÇ

Şifre : Koruyucu, duygusal, evcil, amaca bağlı, tuttuğunu koparan

Yengeç'in olumlu huyları : iyi kalpli, duyarlı, sevimli,hayal gücü ve analık ve babalık içgüdüsü güçlü, koruyucu, vatansever, önlemci,amacından şaşmaz, cin fikirli, becerikli, zeki, iyi bir yuva kurucu.

Yengeç'in olumsuz huyları : Aşırı duygusal,fazla heyecanlı,alıngan çabuk sinirlenen, değişken, somurtkan,kendi kendine acıyan, bağışlamaz, denesiz, dağınık, övgüye dadanamayan, zayıf bir karakteri gizleyen katı dış görünüşlü.

ASLAN

Şifre : yaratıcılık , etkileyicilik, güçlülük, yetke, canlılık.


Aslan'ın olumlu huyları : Yüce gönüllü, eli açık, yaratıcı, coşkun, heyecanlı, iyi bir örgütleyici, geniş düşünceli.

Aslan'ın olumsuz huyları : Dogmatik, kabadayı, kendini büyük gören, züppe, hoşgörüsüz, sabit fikirli, kibirli, iktidar delisi.

TERAZİ

Şifre : uyumluluk, birliktelik, denge,sevgi

Terazi'lerin olumlu huyları : büyüleyici, uyumlu geçimli, duygusal, diplomatik, ülkücü, zarif

Terazi'lerin olumsuz huyları : kararsız, kinci, havai, değişken, flörtçü, kolay etkilenebilen, safdil.

AKREP


Şifre : tutkulu, gayretli,becerikli,ağzı-sıkı

Akrep'lerin olumlu huyları : güçlü duygu,amaca bağlılık,sezgi gücü, anlayışlılık, ince fikirlilik,süreklilik,kararlılık.

Akrep'lerin olumsuz huyları : kıskançlık,gizlilik,kuşkuculuk,inatçılık, başına buyrukluk.

YAY


Şifre : özgürlük aşkı, geniş fikirlilik, coşku, araştırmacılık.

Yay'ların olumlu huyları : İyimser, güler yüzlü, sokulgan, açık düşünceli, uyumlu, felsefe ve yargı yeteneği olan, özgürlük seven, dürüst, güvenilir.

Yay'ların olumsuz huyları : Abartıcı, huzursuz, aşrı uçlarda, dikkatsiz, fazla iyimser, sorumsuz, kaprisli, taşkın, patavatsız.

OĞLAK

Şifre : Hesapçılık, önlemcilik.

Oğlak'ların olumlu huyları : güvenilir, kararlı, tutkulu, özenli, düzenli, sabırlı, disiplinli.


Oğlak'ların olumsuz huyları : katı görünüşlü, çok kesin tavırlı, kötümser, tutucu, basit, cimri.

KOVA

Şifre : Bağımsız, insancıl

Kova'ların olumlu huyları : İnsancıl, bağımsız, arkadaş canlısı, iradeli, yaratıcı, devrimci ruhlu, bağlı, ülkücü

Kova'ların olumsuz huyları : Anlaşılmaz, dik kafalı, usulsüz, sabit görüşlü, huysuz, geleneklere karşı gelen.

BALIK

Şifre: hayalci, duyarlı

Balıkların olumlu huyları: Sevimli, duygusal, dünyevi olmayan, duyarlı, uyumlu, kolay etkilenen, iyi kalpli, merhametli, anlayışlı

Balıkların olumsuz huyları: dikkatsiz, gizliliği seven, kolayca altüst olan, yaşamın gündelik akışına ayak uyduramayan, zayıf iradeli, kararsız

KENCISii - avatarı
KENCISii
Ziyaretçi
18 Aralık 2007       Mesaj #73
KENCISii - avatarı
Ziyaretçi
Buyrun hanımlar ücretsiz hizmetimizdir.

KOÇ: Bu maço erkek, kontrolü elinde tutmak ister ve maceraya bayılır. Baştan çıkarma: Korunmayı bekleyen masum kız rolünü oynayın.

BOĞA: Kafa oyunlarını değil yatak oyunlarını sever.
Baştan çıkarma: Tahrik edici bakış.

İKİZLER: Aşkta onun için orman kanunu geçerlidir.
Baştan çıkarma: Birkaç gün aramayın, sonra telefon edip onu çok özlediğinizi söyleyin.

YENGEÇ: Bu su burcu erkeğinin sert kabuğu altında yumuşak bir kalbi vardır.
Baştan çıkarma: Erotik kokular

BAŞAK: Tam anlamıyla mükemmelcidir.
Baştan çıkarma: Gösterişli bir kıyafet ve klasik giyimli kadını çok beğenir.

ASLAN: Bu deli boğa, bütün gözlerin üzerinde olmasını ister.
Baştan çıkarma: Bir yabancıyla flört edin. Deli olacaktır.

TERAZİ: Lükse meraklı terazi erkeği güzel sever.
Baştan çıkarma: Yandan yırtmaç.

AKREP: Seks arzusu çoktur.
Baştan çıkarma: Devamlı istekli görünün ve ipuçlarını hiç kaçırmayın.

YAY: Bu erkeğin hayatı uzun süren bir partidir.
Baştan çıkarma: Yeni pozisyonlar öğrenin.

OĞLAK: Verici ve hep kazanmak isteyen erkektir. Erotik arzularınızı yerine getirmeyi görev bilir.
Baştan çıkarma : Akıllı kadından hoşlanır.

KOVA: Bu hayalperest için seks manevi bir deneyimdir. Kozmik birleşmeye hazırlanın.
Baştan çıkarma: Bu hippi ruhlu adam kur sevmez. Sutyeninize güle güle giyin.

BALIK:
Şair ruhludur. Yüksek frekanslı
yatak oyununa hazırlanın. Baştan çıkarma: İlk hareket sizden gelsin.
NihLe - avatarı
NihLe
Ziyaretçi
18 Aralık 2007       Mesaj #74
NihLe - avatarı
Ziyaretçi
Koc (21 Mart-20 Nisan)
Bunlar Zodyak'in ilk burcu olduklari icin pek severler her seye atlamayi. "Aman ben yapayim, onu da ben yapayim, hepinizi ben yoneteyim." demeye bayilirlar. Hayir yaptiklari da bir sey olsa icim yanmaz. Baslarlar bir hevesle, gerisi fis! Bunlar sadece gundelik islerde degil askta da boyledir. Ayran gonulluluk etmeden duramazlar. Bir ona saldirilar bir oburune. Kendilerini dunyanin en yaratici, en basarili insanlari zanneden koclar isimleriyle musemma bir ask hayati surerler; tepelerinden boynuz eksik olmaz...

Boga (21 Nisan-21 Mayis)
Bunlara ver yesin. Baska bir sey bilmezler. Bir de parayi cok severler. Haklarini yememek lazim, bonkordurler ama sadece kendilerine. Uyumsuzdur, bunlar bir de, isterler ki herkes bunlari sevsin. Milletin de isi gucu yok sizi sevecek zaten. Bulundugu ortamda kendisinden daha cok sevilen birini gorduler mi hemen baslarlar miziklamaya. Cok guzel/yakisikli olduklarini zannederler. Dikkat ederseniz zannederler diyorum! Cunku oyle olmadiklarini biz biliyoruz.

Ikizler (22 Mayis-21 Haziran)
ikizlerin tek derdi vardir; meshur olmak. Ama bunlarin arasindan pek meshur cikmamistir nedense. Yeteneksizlikleriyle ilgili olabilir mi acaba?Cok saf olan bu burcun insanlari herkes tarafindan sevildiklerini dusunur.Hani meshur olacaklar ya! Bir de hic laf dinlemez bunlar. Once gelir sana akil danisirlar, sen yol gosterirsin ama tam tersini yaparlar.. Bir cogu sizoiddir bunlarin. Karakter bolunmesi cok yaygindir bu burcta. En unluleride Dr. Jekly/Mr.Hyde'dir.

Yengec (22 Haziran-22 Temmuz)
Bu gariplerim agla agla helak olurlar. Sorsaniz Zodyak'in en saf, en temiz burcu oldugunu iddia eden Yengecler, aslinda kendilerine acindirmak hususunda ozel bir yetenege sahiptirler. Herkes onlari duygusal zanneder ama onlar tam kurttur. Ysterler ki; herkes onlarla ilgilensin, evden hic cikmasinlar ama butun isleri de gorulsun. Sirf goruntuyu kurtarmak icin de "evcimen" derler kendilerine. Halbuki alakasi yok. Kafalari calismadigi icin para kazanamazlar, paralari olmadigi icin de disari cikip yiyemezler.

Aslan (23 Temmuz- 23 Agustos)
Aslanlara sorsaniz dunyada onlardan daha ince zevklisi yoktur. Her seyin en guzelini giymek, en pahali kokulari surmek isterler. E tabi ben de bu kadar pis olsam etrafimdaki kesif kokuyu dagitmak icin pahali parfumler kullanirdim. Evet, dogru tahmin ettiniz; yikanmaz bunlar daha dogrusu keselenmezler. Bu burcun insanlari dusuncesizdir ve insanlari kirip kirmadiklarini pek onemsemezler. Isleri gucleri plan kurmaktir ama yaptiklari butun planlar milletin parasini ic etmek ve parfum almak uzerinedir..

Basak (24 Agustos-23 Eylul)
Basak burcu insanlari hakikaten hastadir, ruh hastasi. Titizlik, temizlik, hijyen, duzen, simetri yuzunden kafayi yemislerdir. Milletin isine burunlarini sokmaktan buyuk zevk alirlar. Hicbir seyi begenmezler, kimseyi yanlarina yaklastirmazlar. "Armudun sapi, uzumun copu" diye diye evde kalan o kadar cok Basak burcu insani vardir ki saymakla bitmez. Bunlara Zodyak'in "bakireleri" ve "hizmetcileri" de denir. Valla ben bakire kalabilen bir hizmetci gormedim ama Ulu Zodyak oyle diyorsa oyledir, n'apalim?

Terazi (24 Eylul- 23 Ekim)
Herkes bunlari dengeli karakter, sanat sevici, guzelliklere duskun, adalet duygusu gelismis kisiler olarak tanir ama bu burca mensup olanlar kavga etmeyi pek severler. Yok yere kavga cikartmaktan acayip hoslanirlar. Isterler ki kavga gurultu eksik olmasin. Tabi bunun bir de sebebi vardir. Once ortaligi kizistirip kavga cikartirlar ondan sonra millet birbirini yerken "Durun, yapmayin!" falan diyerek takdir toplarlar. Ama yemez Turk cocugu, cikardim iste foyanizi meydana. Bu burctan uzak durun cunku evine cagirdigi misafiri ac birakmakla kalmaz ertesi gun muhakkak kendini davet ettirip evde ne var ne yoksa siler supurur. Cekirge surusu maazallah!

Akrep (24 Ekim- 22 Kasim)
Sorsaniz Zodyak'in en karizmatik burcudur bunlar. Yalan! Kim kaybetmis karizmayi da siz bulasiniz be? Akrep burcu insanlari kendilerine yuklenen bu misyonu yurutebilmek icin alttan alttan bakarlar, sessiz otururlar, sorulmadikca cevap vermezler ama siz onlari bir de dogal ortamlarinda gorun. Her turlu sebeklik mevcuttur bunlarda. Akrep burcunu Haydar Dumen yonetir. Tembelliklerinden yataktan cikamazlar, goruntuyu kurtarmak icin de yatakta harika" izlenimi vermeye calisirlar. Halbuki yalan, kimildayamazlar ki sevissinler. Akrepler gaddar ve bencil olurlar hic acima duygusu yoktur bunlarda. Ayrica deve gibi de kin guder develer...

Yay (23 Kasim-22 Aralik)
Bunlar "Hayattan acayip zevk aliyoruz biz!" izlenimi vermeye calisan bir grup saftir. Guya ozgurluk, istedikleri gibi yasamak, hayatin tadini cikartmak, kimseye bagli kalmamak prensipleridir. Yalan! Bilseler ki evlenecekleri kisi onlari paraya bogacak hayatlarinin sonuna kadar iki adim oteye gitmezler, tunedikleri yerde oylece otururlar. Ne oldu? Niye gezmiyorsunuz? Bunlar duyguyla dusunceyi ayiramazlar. Hangisini dusunduklerini hangisi duyduklarini karistirirlar. Bu yuzden de bir cok Yay burcu insani "Yer cekimini ben buldum, ampulu ben icat ettim!" diyerek rezil olmustur.Arkadaslik etmeye gerek yoktur ama selam alinip verilebilir.

Oglak (23 Aralik- 20 Ocak)
Zodyak kusaginin en paraci, en cikarci, en mikrop burcu bunlardir. isterler ki her sey onlarin olsun. Calismayi cok severler ama calismazlar. cunku baskalarini calistirip is yapiyor goruntusu vermeyi daha cok severler. Bunlara yayik da denebilir. Zira sutun kaymagini bunlar toplar. Hayata hep gec kalan bu miymiklar, Arap ati gibi sonradan acilirlar. Ne zaman ki insanlari kullanmayi kesfederler; o zaman baslarlar para basmaya. bunlar acayip hirslidir, o kadar ki; hirslari yuzunden babalarini bile tanimazlar. Sizi taniyacaklarini zannediyorsaniz ya Yengecsinizdir ya da saf. Ama ikisi de ayni kapiya cikiyor nasilsa...

Kova (21 Ocak- 19 Subat)
Bunlarin isi gucu "Bakin biz ne kadar akilliyiz!" demektir ama henuz aralarinda toplanip bir akilli ornegi gosterememislerdir. Bu burcun insanlarinin yaptiklariyla soyledikleri birbirini tutmaz. Surekli entel-kuntel bunalimi yasarlar ama ilginctir ki entel falan da degildirler. Burca kova denmesi bir tesaduf degildir ama teneke denseydi daha aciklayici olabilirdi. Cunku hepsi tinnn!lar. Kendilerine acayip guvenirler. Hayir nelerine guvendiklerini anlayabilsem tamam. Boyle iste sahsiyetsiz, tiyniyetsiz bir burctur.

Balik (20 Subat- 20 Mart)
Balik burcu denince akla gelen ilk kelime "hayalcilik" olur. Aslinda dogrudur. Baliklarin bir cogu beyin nakli hayaliyle yasar. Cok duygusal olduklarini soyleyerek sorumluluk almaktan kacinirlar. Hemen saf degistirirler, ruzgar nerden eserse o tarafa yatarlar. Tembellik en buyuk ozellikleridir. Bir de gercekle hayali ayirt edemezler. Kendi dunyalarinda yasarlar. Hemen asik olan bu tiplerin sevgili diye sectikleri ya bir demet maydanozdur ya da daha akli basinda olanlar biraz daha pahali bir urun olan tuvalet fircasini tercih eder.
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
12 Ocak 2008       Mesaj #75
nünü - avatarı
Ziyaretçi
12 burç, yaymış oldukları ışın türüne göre 4 e ayrılır.
Bu gruplamada, her gurbta yer alan burçlar birbirleri ile 120 derecelik açı yaparlar....
burc gruplari
ATEŞ GRUBU BURÇLAR
kocikon
KOÇaslanikon
ASLAN
yayikon
YAY
Ateş yapısının en önemli özelliği benlik duygusunun çok kuvvetli olmasıdır. Kendileri daima birinci plandadır. Canlarının istediğine hemen sahip olmak, akıllarına esen her şeyi hemen yapmak isterler. Beklemeğe tahammülleri yoktur.
Kendilerini çok beğenirler, özgüvenleri fazladır ve daima çevrelerine hükmetmek isterler. Dünyanın kendi eksenleri etrafında döndüğüne inanırlar. Başkalarının onlara gıpta ettiğini düşünürler.
Daima zirvreye taliptirler. İkinci adam olmak istemezler.
Yaratıcı,cömert, sıcak ve çekicidirler. Hayat enerjileri, yaşama sevinçleri çoktur. Devamlı aktif olmak, hayatı dolu dolu yaşamak, sevgiyi hissetmek isterler.
Yalnız kalırlar ve terkedilirlerse dünyaları başlarına yıkılır, çok mutsuz olurlar. Küllenmeğe başlayan ateş misali....
* * *
TOPRAK GRUBU BURÇLAR
bogaikon
BOĞAbasakikon
BAŞAKoglakikon
OĞLAK
Toprak grubunda şartlanmalar, alışkanl›klar ve maddecilik birinci planda gelir.
Son derece sabit fikirli olup, yeniliklere kapalıdırlar. Riskler ve ani değişikliklerden hoşlanmazlar. Paraya bağlı, çok hesaplıdırlar. Hareketleri, düşünmeleri, karar vermeleri, konuşmaları ağırdır.
İyice emin olmadan harekete geçmezler. Mantıklı, disiplinli ve düzenli davranırlar.
Son derece mütevazidirler, gösteriş yapmazlar.
Pratik ve güvenli hareket ederler. Yalandan, sululuk ve iki yüzlülükten hoşlanmazlar. Arzu ve istekleri genellikle maddi plandadır.
Çok konuşmazlar, laubalilik istemezler. Yeni bir şeye adapte olmada, yapmada zorlanırlar; ama bir kere akıllarına yatıp bağlanırlarsa da artık ondan kolay kolay sapmaz, geri dönmezler...
* * *
HAVA GRUBU BURÇLAR
ikizlerikon
İKİZLERterazikon
TERAZİkovaikon
KOVA
Hava gurubu burçların ortak özelliği havai olmalarıdır. Bir konuya çabuk adepte olur fakat çabuk bıkar ve bırakırlar. Sürekli sebat gösteremezler Hele sahiplenmeğe niyetli değilseler anlamağa bile zahmet etmezler..
İstikrarsızdırlar, çok sık karar değiştirirler. Bu özellikleri yüzünden, yalancı olduklarını düşünenler olabilir.
Her şeye, her konuya açıktırlar ama çabuk bıkarlar. Bu yüzden hedefe ulaşmaları zor olur.
Çok yönlüdürler, parlak ve pratik bir zekaya sahiptirler. Çok hareketlidirler.
Ne zaman, nerede, ne yapacaklarını takip etmek çok zordur. Asla bıraktığınız yerde durmazlar. Orijinallik ve yaratıcılıkta çok başarılıdırlar.
Dışa dönüktürler. Bencil olmayıp, etraflarını düşünen ve onlara faydalı olabilen kimselerdir.
* * *
SU GRUBU BURÇLAR
yengecikon
YENGEÇakrepikon
AKREPbalikikon
BALIK
Su grubunun ortak özellikleri içinde en önemlisi duygusallıktır. Hassas, çabuk değişen, içe dönük kimselerdir.
Bir de, tabiatlarının ihtiyaçları ağırbasar. Yani yemeğe, içmeğe, rahat etmeğe, sexe düşkündürler. Susmayı da pek başaramazlar.
Duygularını kontrol edememe ve haksızlığa uğradıklarını düşünmeleri yüzünden öfkeli ve kırıcı olurlar. Küsme, somurtma ve kıskançlıkları vardır.
Merhametli ve yardımsever olurlar. Başkalarının ihtiyaçlarını hisseder ve verirler...
Sezgi yönleri çok kuvvetlidir. Mistik, felsefi, dini konulara yatkındırlar.
Akıl ve mantıktan ziyade hayal dünyalarının zenginliği, sezgileri ve hissettikleri doğrultusunda yaşarlar...
KENCISii - avatarı
KENCISii
Ziyaretçi
24 Mart 2008       Mesaj #76
KENCISii - avatarı
Ziyaretçi
2008 Merkür Gerileme Tarihleri:

-28 Ocak - 19 Şubat 2008
-26 Mayıs - 19 Haziran 2008
-24 Eylül - 15 Ekim 2008
Merkür Gerilemesi

Arkadaşlarınızın “Olamaz – Merkür yine gerilemek üzere!” dediğini duymuş olabilirsiniz. Eğer astrolojiyi bilmiyorsanız, bunun ne anlama geldiğini merak edebilirsiniz. Merkür gerilemesi tüm gezegen etkileri içinde toplumun ve astrolojiden az anlayanlar dahil herkesin en çok ilgisini çeken etki olarak görünüyor. Nedeni çok açık – bu fenomen herkesi eşit olarak etkileyen ve etkisi her zaman çok belirgin olan, nadir durumlardan biridir. Yaşamınızdaki olayların bu dönemlerde nasıl değiştiğine dikkat etmeye başladığınızda bu gezegenin yarattığı karmaşanın kanıtlarını görmeye başlayacaksınız.

Merkür gerileme dönemlerini takip etmek üretkenliğinizi artırmanıza izin verebilir ve en azından ortaya çıkabilecek bazı karışıklıkların önüne geçmenize yardımcı olabilir.

Merkür Gerçekten Geri Gider mi?

Merkür gerçekten geri gitmez. Eğer astronomi ile ilgilenen ve gezegenleri gözlemleyen biri iseniz Merkür’ün geriye doğru hareket ettiğini görebilirsiniz, aynı eski çağlardaki astrologların yüzyıllar önce yaptıkları gibi. Bir süre sonra –Merkür’ün durumunda üç buçuk haftalık bir dönemde- gezegen ters yöne dönecek yine “ileri” doğru gitmeye başlayacaktır.

Merkür Güneş’e en yakın gezegen olduğu için yörüngesi Dünya’dan çok daha kısadır. Senede yaklaşık üç ya da dört defa Merkür Dünya’yı geçer işte o zaman Merkür’ün gerileme dönemini yaşarız. Eğer Mars’dan, Merkür ve Dünya’yı izleme şansınız olsa idi bu defa Dünya geri gidiyor gibi görünecekti çünkü Merkür çok hızlıdır ve eğer bir benzetme yapmak gerekirse Dünya’yı “toz, duman“ içinde bırakır. Merkür uyandığı ve hızlandığı zaman, aynı yanınızdan hızla geçen bir tren gibi, güçlü bir hava akımı ve “rüzgar” oluşturur. Merkür’ün gerilediği zaman yarattığı hava akımı ve karmaşa Dünya üzerinde günlük hayatlarımızda hissettiklerimize çok benzer.

Astrolojide “yukarıda ne varsa, aynısı aşağıda da vardır” kuralına inanırız. Yani bununla, gökyüzündeki gezegen yörüngeleriyle aşağıdaki insan aktiviteleri arasında çok yakın bağlantı olduğunu söylemek isteriz. Bu fikir tüm astrolojiyi kapsar ve akılda tutmak için oldukça iyi bir kavramdır.

Merkür’ün Yönettiği Yaşam Alanları

Merkür dinleme, konuşma, öğrenme, okuma, araştırma, pazarlık ve görüşme, satma ve satın alma dahil iletişimle ilgili her türlü konuyu yönetir. Merkür ayrıca resmi kontrat ve anlaşmaları, aynı zamanda kitap, senaryo ve tez gibi tüm önemli yazılı dökümanları yönetir.

Bu gezegenin ilgili olduğu konular arasında bilgisayar kodlaması dahil her çeşit kod, ulaşım, nakliye ve seyahat de yer alır. Merkür gerilediği zaman bu alanlarda karmaşa yaşanır ve olaylar kontrolden çıkar.

Bu neden olur? Bir gezegen gerilediği zaman, astrolojik olarak dinlenme ve uyuklama modundadır. Bu nedenle gerilerken, Merkür’ün yönettiği aktiviteler iyi çalışan ve uyanık bir gezegen tarafından denetlenmenin faydasını göremezler. Sonuç olarak belirli bir oranda kargaşa ortaya çıkar.

Merkür Gerileme Döneminde Neleri Yapmalı ve Neleri Yapmamalısınız

Merkür gerilerken önemli adımlar atmayın. Zaten bu dönemlerde gelecekle ilgili hiçbir şey başarılı bir şekilde yerine oturmayacaktır – bir planı uygulamaya başlamanın nerede ise imkansız olduğunu fark edeceksiniz. Gerileme döneminde başkalarının karar vermekte zorlandığını göreceksiniz. Bir karar verilse bile, daha sonra Merkür düzeldiği zaman ya da çok daha sonra değişime uğrayabilir.

İletişimle ilgili herhangi bir şey yapmak için iyi bir zaman olmayacaktır; dergi, İnternet sitesi kurmak ya da reklam ve tanıtım kampanyası yapmak gibi. Merkür gerileme dönemleri iletişim sektörü ile ilgili olmasa dahi herhangi yeni bir girişim başlatmak için zayıf zamanlar olarak kabul edilir.

Benzer bir şekilde, yeni bir anlaşma için kontrat imzalamak hatta el sıkışmak için uygun bir zaman değildir. Size ne söylense ve siz ne düşünseniz bile, ortam çok akışkan ve değişken olacaktır. Mutlaka karşınızdaki kişilerin kötü niyetli olması gerekmiyor sadece hiç kimse daha sonra koşulların nasıl olacağını tam olarak kestiremiyor. Eğer yeni bir işe başlarsanız, en başta işi kabul ederken düşündüğünüz pozisyonda çalışmayabilirsiniz. Eğer yönetici iseniz, işe alacağınız elemanı seçerken zorlanabilirsiniz o yüzden eğer mümkünse işe almayı geciktirin. Eğer bir ev satın alırsanız, daha sonra hiç beklemediğiniz problemlerle karşılaşabilirsiniz.

Bir Kararı Daha Sonraki Bir Tarihe Erteleme İmkanınız Yoksa Ne Olacak?

Birkaç hafta bekleme imkanınız yoksa ne olacak? Böyle bir durumda hemen imza atmanız ya da bir karar vermeniz gerekebilir. Bu kararı verirken koşullarla ilgili şartların değişebileceğini düşünerek hareket edin ve esnek olun. Örneğin eğer harika bir daireye bakıyorsanız sözleşmeyi hemen imzalamanız gerekebilir yoksa fırsatı kaçırabilirsiniz. Yine de bunu yapmadan önce pek çok soru sorun. Eğer bir ev satın alıyorsanız, evi baştan aşağı kontrol etmesi için iyi bir mühendisle anlaşın ya da bir iki mühendisten fikir alın.

Tam tersi olarak, eğer eski bir durumu bitirmek için geri dönerseniz kafanız çok daha açık ve net olacaktır. Merkür geçmişte kalan konuları kapatmanıza olanak sağlar. Diyelim ki, bir sözleşme imzalayacaktınız ama bir nedenden dolayı ertelendi ve şimdi de Merkür gerilemesi başladı. Ya da biri ile yeniden bağlantı kurmak için geçmişe dönüyorsunuz. Eğer bu kişiyi önceden tanıyorsanız veya bu firma ile önceden bir ilginiz oldu ise cevabınızı gönül rahatlığı ile verebilirsiniz.

Başka Ne Gibi Şeylere Dikkat Etmeliyim?

Merkür posta ve bilginin yayılmasını yönettiği için önemli evraklar gönderirken özellikle dikkatli olun. Eğer bir faks gönderirseniz mutlaka karşı tarafı arayıp dökümanı yolladığınızı haber verin aksi takdirde ellerine hiç geçmeyebilir! Eğer bir ofiste çalışıyorsanız ve önemli bir belgenin fotokopisini çekiyorsanız orijinalini saklamayı ihmal etmeyin. Aynı şekilde email yolladığınız kişilere dikkat edin – yanlış birine özel bir mail gönderebilirsiniz veya gönderdiğiniz bir mail yanlışlıkla aynı anda başkalarına da gidebilir.

Üzerinde çalıştığınız bir projede müşteriniz aniden fikrini değiştirebilir ve size yeni talimatlar vermeye başlayabilir ve bu da şimdiye kadar yaptığınız bazı işlerin boşa gitmesine neden olabilir. Yanlış anlaşılmalar da olabilir o yüzden, bu dönemlerde diğer kişinin söylediğini düşündüğünüz şeyleri özetleyerek not almaya çalışın. Fazladan çaba gösterin – bunu yaptığınıza memnun olacaksınız!

Merkür gerileme dönemlerinin, bilgisayarların çökmesine ve makinaların yıpranma belirtileri göstererek acil tamirat gereksinime neden olduğuna dair kötü bir şöhreti vardır. Herhangi bir Merkür gerileme döneminden önce bilgisayarınızı yedekleyin. Eğer kişisel bilgisayarınıza yeni bir program (ya da işiniz İnternetle ilgili ise yeni bir ağ) kurmayı planladıysanız gerileme döneminin bitmesini bekleyin. Bu dönemlerde tuhaf şeyler olabilir. Örneğin aniden, geçmişte size hiç problem yaratmamış olsa bile, tüm sistem çöktüğü zaman hard diskinizin hatalı olduğunu keşfedebilirsiniz.

Merkür ticareti ve satışları yönettiğinden gerileme dönemlerinde pahalı bir şey satın almamaya veya satmamaya çalışın. Çoğu zaman aradığınız ürünün stoklarda kalmadığını öğrenebilirsiniz. Ya da eğer bir şey satın alırsanız – bir araba, bilgisayar, mücevher gibi – daha sonra bu kararınızdan pişmanlık duyabilirsiniz. Eğer ev satın alıyor veya satıyorsanız aksama ve gecikmeler bekleyin. Gerileme döneminde satın alacağınız tek pahalı şey, daha önce satın aldığınız bir şeyi geri götürüp değiştirirken olabilir.

2005’de Merkür gerileme dönemi Kasım ve Aralık aylarındaki hediye verme sezonuna denk geldiği için özellikle çok sinir bozucu olabilir. Sadece pahalı şeyler satın almak değil onları postalamak da için de kötü bir zaman çünkü adreslerde yanlışlık olabilir ya da paket yeterince sağlam olmayabilir ve ürün zedelenebilir. Kendinize bir iyilik yapın ve yılbaşı alışverişini daha erken yapın! Neyse ki, bu sene Merkür daha çok Kasım ayında gerileyecek ve 3 Aralık 2005’de düzelecek ve alışveriş yapanları rahatlatacak.

Eğer araba ile seyahat ediyorsanız yanınıza fazladan haritalar alın, yeterince benzin olduğunu, doğru adrese sahip olduğunuzu ve yol tarifini iyi bir şekilde aldığınızı kontrol edin. Eğer arabanızdan tuhaf sesler geliyorsa, yola çıkmadan mutlaka baktırın – yolda bir problemle karşılaşmak istemezsiniz! Eğer uçakla gidiyorsanız uçak şirketini arayın ve kalkış saatini kontrol edin. Bavulunuza iyi görünen bir etiket koyun ki, kaybolmasın ya da yanlış havalanına gitmesin!

Bazı kişiler seyahatlerini tamamen iptal ederler, eğer seyahatiniz işle ilgili ise, belki de bu akıllılık olacaktır. Yine de bu dönemlerde yapılan tatil amaçlı yolculuklar harika geçebilir – her şeyden uzaklaşırsınız ve evdeki herkes sizi özler! Gerileme döneminde, çocukluğunuza ait çok sevdiğiniz ama uzun zamandır görmediğiniz bir yere seyahat etmeye çalışın. Çok eğlenceli olabilir!

Bu dönemlerde unutkanlık bir sorun olabilir. Uçak biletiniz ya da pasaportunuz cebinizde olması gerekirken evde masanızda bırakmış olabilirsiniz. Cep telefonu veya eldivenlerinizi taksinin arka koltuğunda unutabilir veya araba ya da ev anahtarınızı unuttuğunuz için dışarıda kalabilirsiniz!

Bu dönemlerde aşkta bile karışıklık yaşanabilir. Çiftlerin birbirlerini yanlış anlamaları komik olaylara neden olabilir. Aniden bir sonuca varmamaya çalışın – netleşene kadar çaba gösterin. Sevgiliniz ya da eşiniz de fikrini değiştirebilir. Örneğin, eğer kız ya da erkek arkadaşınız önce “Ayrılmak istiyorum”, daha sonra “Hayır, ayrılmayalım! Gerçekten öyle söylemek istememiştim” diyebilir. Bunun nedeni ise bu etki altında insanların sağlıklı düşünememeleridir. Merkür gerileme dönemleri kafaları karıştırabilir.

Merkür’ün her gerileme döneminde Zodyak’ın 12 burcundan bir ya da ikisinde olduğunu aklınızda bulundurun. Eğer gerileme kendi burcunuzda gerçekleşirse, yaşamınızdaki gecikmeler ve karmaşa her zaman olduğundan biraz daha fazla göze batabilir. Bu durumda çok daha dikkatli olmalı ve teklifleri, fikirleri, yaratıcı çalışmaları ve tüm planları iki kere kontrol etmeli ve hataları bulmaya ve varsayımları düzeltmeye çalışmalısınız.

Merkür Gerilerken Doğduysam Ne Olacak?

Merkür gerilerken doğan kimselerin bu dönemin karmaşasına bağışıklığı olduğu söylense bile ben bunun doğru olduğundan emin değilim. (Benim için geçerli değil – ben de Merkür gerilerken doğmuşum ve her zaman bu dönemleri çok zor geçiririm. Bu belki de Merkür’ün yönettiği yayıncılık işinde çalıştığım içindir!)

Yıldız haritanızı kontrol ederek bu dönemlerin birinde doğup doğmadığınızı bulabilirsiniz. Eğer gerileme dönemi doğduysanız, Merkür’ün yanına küçük bir “R” harfi olacaktır.

Bu safhada doğanların, karmaşık kavramları yaratıcı bir şekilde düşünmelerine yardımcı olan felsefi ve derin bir yaklaşımları vardır. Bu dönemlerden birinde doğan bebeğiniz için asla endişelenmeyin – bebek sahibi olmak için her zaman iyidir!

Merkür Gerileme Dönemleri Tamamen Kötü müdür? Hiç de Değil!

Merkür gerileme dönemleri sinir bozucu olabileceği gibi; planlarımızı yeniden yapmamız, değerlendirmemiz, gözden geçirmemiz ve düzeltmemize olanak sağlayarak faydalı da olabilirler. Bazen hayatın akışı içinde kendi temel varsayımlarımız ya da eylemlerimiz üzerinde fazla düşünmeden telaşla sürükleniriz. Merkür gerilemesi durmamıza, bakmamıza dinlememize ve enerjimizi daha verimli bir yöne aktarmamıza izin verir. Aynı zamanda belirli durumlara son noktayı koymamıza yardım eder.

Gerileme dönemlerinde eski arkadaş ve akrabalarla biraraya gelmek oldukça sık rastlanan bir durumdur ve bu gezegenin gerileme yörüngesinde olmasının en olumlu ve eğlenceli taraflarından biridir. Eğer Merkür gerilemesi sırasında eski bir arkadaş ya da tanıdıktan haber alırsanız, bunun önemli bir nedeni olacağını hissediyorum. İkinizin birlikte yapması veya planlaması gereken bir şey olabilir.

Durumlara daha yakından ve derinlemesine bakmak hepimiz için faydalı olabilir ve bu da Merkür gerilerken olur. Acele etmek isteseniz bile bunun nerede ise imkansız olduğunu göreceksiniz. Merkür gerileme dönemleri yapışkanların üzerinde yürümeye benzer ama bazen böyle yapmak çok hayırlıdır!

İşte Merkür gerilemesinin size yardımcı olabileceği ortak noktalar:

o Belki de yanlış bir yöne sapmış bir proje üzerinde çalışıyorsunuz. Merkür gerilediği zaman ekip ya da müşteriniz projenin düzeltilmesi ya da değişiklik yapılması gerektiğini somut bir şekilde anlayacak. Eğer durumu kanıtlamak için ikna edici bir konuşma yaparsanız işler sizin istediğiniz gibi gelişebilir.

o Bir iş teklifini hemen kabul etmediniz ve beklediniz; daha iyisi karşınıza çıkabilir.

o Pahalı bir şeyi istediğiniz halde satın almadınız; birkaç hafta içinde göz diktiğiniz şey indirime girebilir.

o Eğer bir toplantı ya da görüşme ertelenir veya iptal olursa, büyük olasılıkla çok işinize yarayacak ilave bilgiler toplamak için daha fazla zamana sahip olacaksınız.

o Kayıp eşyalar bulunabilir. Aslında o güzel bileziğiniz hiç kaybolmamış – kitaplığınızda en sevdiğiniz kitabın arkasında imiş!

Merkür gerileme dönemlerinde daha başka neler yapmalısınız?

Dolaplarınızı ve dosyalarınız düzenlemek için harika bir zaman olacaktır. Uzun zamandır giymediğiniz giysilerinizi toplayın ve bir yardım derneğine verin. Ayakkabılarınızı boyayın, hangilerinin tamire ihtiyacı olduğuna karar verin ve hazır bunları yaparken hangi aletlerin tamire ihtiyacı olduğunu da belirleyin. Bu dönemlerde çok meşgul olmamıza rağmen bu işleri yapmak için tuhaf bir şekilde daima daha fazla zaman buluruz.

Merkür içinden “yeniden” geçen her şeyi yönetir – yeniden değerlendirmek, yeniden yapmak, yeniden gözden geçirmek, yeniden tasarlamak ya da yeniden değinmek gibi. İnsan doğası gereği, her zaman karşımıza çıkacak yeni fırsatları duymak isteriz. Ama aslında gerçekten yapmamız gereken şey, işimizin kalitesine odaklanmak ve onu en iyi duruma getirmeye çalışmaktır. Bu sürekli en yeni fikirleri kovalamaktan daha yararlı bir şeydir. Merkür gerilemesi detaylara inmenize ve performansınızı mükemmelleştirmenize izin verir.

Merkür gerilediği zaman her şeyin kötüye gideceğini zannetmeyin – bazen olaylar lehinize gelişir. Eğer bir ev için teklif verdiniz ve kabul edilmediyse, Merkür gerilediği zaman satıcı size geri dönebilir ve yeniden teklif vermenizi isteyebilir. Hatta bazen Merkür gerilerken insanlar durumları yeniden değerlendirir ve ortaya daha önce olduğundan daha avantajlı durumlar çıkabilir.

Gördüğünüz gibi Merkür gerilemesi tamamen kötü değil – buna güvenebilirsiniz!

KENCISii - avatarı
KENCISii
Ziyaretçi
24 Mart 2008       Mesaj #77
KENCISii - avatarı
Ziyaretçi
2008 Tutulma Tarihleri:
-7 Şubat Kova burcunda Güneş tutulması
-21 Şubat Başak burcunda Ay tutulması
-1 Ağustos Aslan burcunda Güneş tutulması
-16 Ağustos Kova burcunda Ay tutulması
Tutulmalarla Nasıl Başa Çıkılır

Bu yazı bir tutulmaya hazırlanırken dikkate almanız gereken noktaları gösterecektir. İlk olarak iki deyimi tanımlayalım: güneş tutulması ve ay tutulması.

Güneş tutulması Ay, Güneş ile Dünya’nın arasına geldiği zaman ve Güneş’in ışığını kestiği zaman oluşur. Güneş tutulması daima yeniaydır ve yeni başlangıçları vurgulama eğilimindedir.

Ay tutulması Dünya, Ay ile Güneş’in arasına geldiği ve Güneş’in Ay’dan yansıyan ışığını kestiği zaman oluşur. Ay tutulması daima dolunaydır ve çoğu zaman bitişleri ve tamamlanma noktalarını vurgular.

Şimdi, sizi beklenmedik bir şekilde etkiledikleri zaman tutulmalarla en iyi şekilde başa çıkabilmeniz için aklınızda tutmanız gereken bazı noktaları gözden geçirelim.

1. Tutulmalar horoskoplarımızdaki dramatik “joker” kartlarıdır. Oldukça hızlı bir şekilde bir evrim ve olgunluk seviyesinden, daha yüksek başka bir seviyeye geçebilmemiz için bizi sarsarlar.

2. Tutulmalar büyük yaşamsal olayların haberlerini getirirler: bir bebeğin doğumu, evlilik, terfi ya da kariyerde yükseliş, önemli bir seyahat, hayati bir iş anlaşmasının imzalanması, bir insanın kendi işini kurması, ev satın almak ya da satmak, ülkenin öbür ucuna taşınmak, eve bir hayvan almak (ya da kaybetmek), ameliyat veya sağlıkla ilgili önemli bir gelişme, üniversiteden mezun olmak (tutulma üniversite eğitiminin başladığı tarihi de vurgulayabilir), boşanmak, kitap yayınlamak ve diğerleri. Ayrıca önemli buluşmalar ve ayrılıklar ya da birinin işini değiştirmesi, tutulmalarda sık rastlanan olaylardandır. Ne olursa olsun, evrenin sizi ilerletmeye niyetli olduğu belirginleşecek.

3. Bir tutulmayı izleyen olaylar, normal bir yeniay ya da dolunayın getireceği olaylardan daha fazla ağırlığa sahip olacaktır. Aslında bir tutulma turbo yeniay ya da dolunay gibidir – çok daha fazla güç ve enerjiyle yüklüdür. Tutulma sanki kaderinizde yazılıymış gibi görünen bir olay getirebilir. Eğer yıldız haritanızda tutulmanın etkilediği bir gezegen varsa, hayatınızda hiç beklemediğiniz yön değişiklikleri olabilir. Tutulmanın sizi etkilemesi için mutlaka burcunuzda oluşması gerekmiyor. (Daha fazla bilgi edinmek için kendi yorumunuza bakın.)

4. Eğer bir tutulma doğum gününüze denk geliyorsa, onu izleyen sene kesinlikle olaylarla dolu olacaktır. Hayat tarzınızda ya da yıldız haritanızın bir bölümüyle ilgili alanda büyük değişimler yaşayabilirsiniz.

5. Eğer bir tutulma doğum gününüze, doğum gününüzün yakınlarına ya da yükselen burcunuzun herhangi bir derecesine denk geliyorsa, sağlığınıza dikkat edin zira her zamankinden daha fazla yorgun olabilirsiniz.

6. Tutulma yakınlarında duyduğunuz haberleri ciddiye alın. Genellikle bir durumu tersine çevirme imkanı yoktur. Eğer tutulma sırasında biri hoşunuza gitmeyen bir haber getirirse, en azından gelecek dört ay içinde bu durumu değiştirme şansınızın fazla (hatta belki de hiç) olmadığının farkına varın. Bu haberleri itiraz edilemeyen kararlar olarak görün ve ilerlemeye çalışın.

7. Tutulmalar hayatınızda dokundukları alanlara, gerçeğin parlak ışıklarını tutarlar. Tutulmalar çoğu zaman aydınlatıcı olarak görev yapar ve farkında olmadığınız bir durumu ortaya çıkarırlar. Aynı zamanda önemli yaşamsal kararlarda katalizör görevi üstlenirler. Ayrıca bir tutulma sırasında yakınınızdaki bir insanın gerçek karakterini en sonunda anlayabilirsiniz.

Gökyüzünden elinize bir yapboz parçasının düştüğünü hayal edin. Bu yeni bilgi parçası bulmacanızdaki genel tabloya eklendiği zaman, anlayışınızı değiştirecek ve bir anda kafanızda bir ampul yanması gibi yeni bir kavrayış getirecektir. Kendi kendinize “İlk defa anlıyorum!” diyebilirsiniz. Şimdi durum hakkında tüm resme sahipsiniz ve sizin için ne anlama geldiğini ve bundan sonra ne yapmanız gerektiğini daha doğru ve gerçekçi olarak değerlendirebilirsiniz. Olgunluk ve tecrübe kazanacaksınız.

8. Bir tutulma sizi etkilemese bile (kendi burcunuzun yorumunda anlatacağım), yine de sadece kendi çevrenizde değil, tüm dünyada genel anlamda müthiş bir hareketlenme olduğunu fark edeceksiniz. Medya yeni haberlerle dolu olacak.

Özel hayatınızda, arkadaşlarınız ve aileniz gibi yakın çevrenizdeki insanlardan pek çok önemli hayati haber duyabilirsiniz (#2 daha önce listelediğimiz gibi). Bu zamanda başkalarına yardım etmeniz istenebilir, onun için programınızı hafif tutmaya bakın. Hayatın büyük bir ivmeyle hızlanarak ileriye doğru akıp gittiğini hissedebilirsiniz.

9. Tüm tutulmalarda bir şey biter ve yeni bir şey başlar. Bir tutulma dönemi sırasında, başladığınız yere geri dönüşü olmayan ve yepyeni bir yere giden bir köprünün üzerinde yürüyormuş hissine kapılabilirsiniz. Arkanızdaki kapı kapanır ve kilitlenir. Geriye dönemezsiniz zira tutulmadan sonra, daha önce sizin için hiçbir zaman net olmayan şeyleri bilecek ve anlayacaksınız. O bakımdan, artık gerçekten de eve dönemezsiniz.

10. Bir tutulma sırasında ultimatom vermeyin ve büyük kararlar almayın. Sabırla bekleyin ve birkaç hafta sonra havada daha az statik elektirik olduğu zaman harekete geçin. En iyisi kendiniz bir şey başlatmadan başkalarının mesajlarına tepki vermektir. Diğer bir deyişle böyle zamanlarda harekete geçmek yerine başkalarını dinlemek daha iyidir.

Diyelim ki, bir anlaşma imzalamanız gerekiyor, eğer bu anlaşma tutulma zamanı karşınıza çıktıysa sorun yok zira anlaşmayı siz başlatmadınız, başkası başlattı. Yine de diyelim ki, erkek ya da kız arkadaşınızla önemli bir konuşma yapacaksınız çünkü mutsuzsunuz. Bunu tutulmadan çok daha sonra yapın.

İlki, birinin talep ettiği şeye cevap verme eylemi (iyi), ikincisi ise tutulma zamanı sizin karar verdiğiniz bir eylem (pek iyi değil) oluyor. Eski çağlardaki astrologlar, bir tutulma zamanı harekete geçerseniz, planınız beklediğiniz şekilde yürümez diye yazmışlardır. İşte bu nedenle tutulma zamanı başkalarının fikirlerini dikkate almalı, ama o zamanda kendi kendinize yeni bir teklif ya da karar vermemelisiniz.

11. Bir tutulma sırasında kendinizi her zaman olduğunuzdan çok daha fazla duygusal hissedebilirsiniz, özellikle de bu bir ay tutulması ise (dolunay). Görüşünüz zayıf ya da bilgi parçaları eksik olabileceğinden, duyduklarınız hakkında düşünmek için mümkün olduğu kadar fazla zaman kazanın. Eğer size biri yeni bir teklif ile gelirse, üzerinde çok dikkatli düşünün. Ancak her yönüyle inceledikten sonra hoşunuza gidiyorsa devam edin.

12. Tutulmalar tarafından getirilen haberlere – çoğu zaman hiç yoktan ortaya çıkan – çok çabuk cevap vermek gerekebilir. Tüm zekanızı kullanın! Daha önce denildiği gibi, normal programınızı mümkün olduğu kadar hafif tutun, zira anında ilgilenmeniz gereken bir şey ortaya çıkabilir.

13. Bir tutulmayı “iyi” ya da “kötü” olarak yargılamakta aceleci davranmayın – tutulmalar ani olaylar getirirler ama onların gerçek anlamını anlamak haftalar sürer. Eğer bir tutulma yüzünden acı çekerseniz, evrenin sizin için daha iyi bir şey düşündüğünü aklınızdan çıkarmayın. Sabırlı ve açık olun.

14. Tutulmalar, yapabileceğinizi hiç düşünmediğiniz şeyleri yapmanıza yardımcı olurlar. Örneğin kitap yazmak, ya da albüm yapmak için bir teklif alabilirsiniz. Tutulmalar bazen size yeni bir kapıyı açarlar – daha önce girmeniz imkansız olan bir kapıyı.

15. Tutulmalar, zaman kavramımızla oynarlar. Aylar ya da yıllar geçmesi gerektiğine inandığınız olayları bir anda kapınıza getirirler. İşte size bir tutulmanın nasıl işleyeceğine dair bir örnek:

Alışık olmadığınız güzel bir arazide at biniyorsunuz. Yolun üç kilometre ilerisinde (hayatın sonraki bölümünde) yüksek bir taş duvarı (ciddi bir engel ya da büyük bir proje) atlamanız gerektiği söyleniyor. Manzara (hayat) dikkatinizi dağıtıyor ve aniden karşınızda belirene kadar bu engeli unutuyorsunuz. Atlamaya (risk almaya) hazır olduğunuzu hissetmiyorsunuz, zira o duvarı atlayıp sağ kalacağınıza inanmıyorsunuz! Bu sizin için büyük bir aşama! Ama yine de yapmak istediğiniz bir şeyi simgeliyor, o nedenle (korku ve istek gibi) çelişkili duygular içindesiniz. Belki de geçici bir panik yaşayacak ya da durmak isteyeceksiniz. Yine de atınız (içsel gücünüz) atlamak için eğitilmiş ve siz dizginleri çekmeye fırsat bulamadan, kendinizi havada uçarken buluyorsunuz. At sizin adınıza bunu yapıyor. Mükemmel bir şekilde yere iniyorsunuz. Atınız da, siz de iyisiniz – ama eliniz ayağınız titriyor.

Hepsi bir anda oldu! Engelin yaklaştığını biliyordunuz ama manzara (günlük hayat) dikkatinizi dağıttığından, o kadar çabuk geleceğini beklemiyordunuz. Buna rağmen şimdi kendinizi çok şey başarmış hissediyorsunuz – yaptığınızla gurur duyuyorsunuz ve buna da hakkınız var! Düşünecek zamanınız olsaydı, deneyecek cesareti bulamayabilirdiniz. Sevgili okuyucum, tutulmanın size getirdiği duygu işte budur.

16. Tutulmanın zamanlamasıyla ilgili bir bilgi. Tutulma tarafından size getirilen bir mesajı genelde tutulmanın oluştuğu tarihin dört gün yakınlarında alırsınız ama her zaman değil. Hatta bazen bir dolunay ay tutulmasının etkisini iki hafta öncesinde ya da altı ay sonrasında başka bir gezegen gelişmeleri tetiklediği zaman hissedebilirsiniz. (Yine de çoğunlukla haberler tutulma sırasında ya da bir ay sonrasında ve artı ya da eksi dört gün içinde ortaya çıkacaktır – bu eğer hemen bir şey olmazsa izlemeniz gereken zaman dilimidir.)

17. Tutulma yakınlarında aldığınız TÜM haber ve sinyallere dikkat edin. Çoğu zaman haberler çok belirgin ve dramatik bir şekilde ortaya çıksa bile bazen bu haberler bir dedikodunun parçası ya da gizli bir sır gibi belli belirsiz ortaya çıkabilir.

18. Güneş tutulmaları, ay tutulmalarından farklı bir şekilde çalışır ve başlangıçları vurgular. (Bir şey yine bitiyor olabilir ama dikkatiniz bu bitişten çok bir başlangıç üzerine yoğunlaşmıştır.) Değişimler aylar boyunca aşama aşama gerçekleşebilir. Yine de, bu değişimlerin haberleri ve zamanlaması çoğu zaman bir sürpriz olarak gelir. Eğer bir güneş tutulması doğum gününüze ve birkaç gün yakınlarına düşüyorsa, bunun etkilerini kesinlikle tüm sene boyunca hissedeceksiniz. Değişimler bir sonraki doğum gününüze geldiğinizde tamamlanmış olacak.

Bunu yararlı bulduğunuzu umarız! Belki de tutulmaları yaşarken bu listeye yeniden bakmak istersiniz.

KENCISii - avatarı
KENCISii
Ziyaretçi
24 Mart 2008       Mesaj #78
KENCISii - avatarı
Ziyaretçi
AY BOŞLUKTA V/C

Ay dünyanın etrafındaki turunu yaklaşık 28 günde tamamlar ve bu arada her burçta yaklaşık iki buçuk gün geçirir. Her burçtan geçerken farklı gezegenlerle açılar yapar ve etkileri birkaç saat etkili olur. Ay burç değiştirmeden önce belirli bir gezegene son önemli açıyı yapar ve yeni bir burca geçene kadar boşlukta kalır. Ay’ın boşlukta olduğu zaman Ay’ın dinlenme zamanıdır. Bu süreç içinde başlanan girişimler boşa gidebilir ve sonuç vermeyebilir. Ay boşlukta iken elimizdeki rutin işlere devam etmek ve şartları zorlamamak daha yararlıdır. Önemli kararlar ve yeni atılımlar için Ay’ın boşluktan çıkmasını ve daha etkin bir duruma gelmesini beklemek daha uygundur.
KENCISii - avatarı
KENCISii
Ziyaretçi
24 Mart 2008       Mesaj #79
KENCISii - avatarı
Ziyaretçi
Ocak

Hirsli ve ciddi kisilik
Ögrenmeyi ve ögretmeyi sever
Insanlarin zaaflarini ortaya çikarmayi sever
Çok elestirir
Akilli ve planli programlidir
Çok çalisir ve üretkendir
Duyarli ve derin hisleri olan biridir
Insani nasil mutlu edecegini bilir
Asiri dikkatlidir
Bünyesi kuvvetlidir
Zor heyecanlanir
Romantiktir ama askini ifade etmekte zorlanir
Çocuklari sever
Evcil ve sadik bir es olur
Kolayca kiskanir
Sosyal yönden zayiftir

Subat

Somut seylere önem verir Degiskendir
Sessiz utangaç ve agirkanlidir
Kendine güveni pek yoktur
Dürüsttür
Özgürlügüne düskündür
Bazen saldirganlasir
Kesin olmayan islerden hoslanmaz
Inatçidir
Hayallerinin pesinden gider
Batil inançlara egilimlidir


Mart

Çekici kisilik
Utangaç ve tutucu
Esrarengiz
Cömert ve sempatik
Rahatina düskün
Duyarli
Hizmet etmekten zevk alir
Güvenilir
Nezakete önem verir
Iyi bir gözlemcidir
Intikamcidir
Seyahat etmeyi sever
Dikkat çekmeyi sever
Dekorasyona meraklidir
Tempolu müzikleri sever
Çok degiskendir


Nisan

Aktif ve enerji doludur
Çabuk karar verip çabuk pisman olur
Sefkatlidir
Mantigini dinler
Diplomatiktir
Insanlari teselli etmeyi sever
Dostlarinin sorunlariyla yakindan ilgilenir
Cesurdur
Maceraperesttir
Sevgisini ve ilgisini belli eder
Hafizasi güçlüdür
Bas ve gögüs hastaliklarina egilimlidir


Mayis

Sert yapili
Kolay sinirlenir
Kolay ilgi çeker
Fiziksel güzellige önem verir
Motivasyona ihtiyaci yoktur
Sistematik çalisir
Hayal kurmayi sever
Ileri görüslüdür
Kolay sakinlestirilir
Anlayislidir
Kulak ve boyun bölgesi hassastir
Edebiyat ve sanatla ilgilidir
Evde oturmayi sevmez

Haziran

Ayni anda birden fazla sey düsünür
Nazik ve tatli dillidir
Hassastir
Komik ve eglencelidir
Konuskandir
Kolay arkadas edinir
Kolay incinir
Gribe yatkin bünyesi vardir
Çok inatcidir

Temmuz

Iyi bir sirdastir
Anlasilmasi güç biridir
Asiri gururlu
Baskalarinin düsüncelerine asiri önem verir
Sokulgandir
Kin tutmaz
Sempatiktir
Yanliz olmayi sever
Kolay ögrenir
Arkadas sikintisi çekmez
Mide sorunlari olabilir
Zor ikna olur
Agir isleri sever

Agustos

Sakalasmayi sever
Korkusuzdur
Liderlik özellikleri vardir
Ruhbilimle ilgilenir
Kolay provoke edilir
Dikkatli ve tedbirlidir
Bagimsizligina düskündür
Yol göstermeyi sever
Romantiktir

Eylül

Insanlarin hatalarini yüzüne vurmayi sever
Detaylarla ugrasir
Iyi bir konusmacidir
Sadik ve güvenilirdir
Sorumluluk almayi sever
Bilgi ve kültüre önem verir
Spor ve seyahati sever
Iliskilerinde seçicidir
Hislerini kendine saklar

Ekim

Herkesle sohbet etmeyi sever
Ilgi odagi olmak ister
Yalanciligi yapmacikligi sevmez
Arkadaslarina çok önem verir
Çabuk kirilip cabuk toparlanir
Kararsizdir
Duygusaldir
Kendine kolay güvenmez
Etrafindan çabuk etkilenir


Kasim

Eglenceli kisilik
Insanlari kolay etkiler
Çaliskan ve sorumluluk sahibi
Kontrolu ele almayi sever
Enerjik ve çevresini motive eden biridir
Iyi bir liderdir
Içten ve yardimseverdir
Adil davranir
Sürprizleri sever
Hatalari affetmez
Iradesi güçlüdür
Derin duygularla sever
Herkesi oldugu gibi kabul eder
Sir saklamayi bilir


Aralik

Sadik ve cömert
Sabirsiz
Birlikte vakit geçirmesi eglenceli kisilik
Azimli
Sosyal yönü kuvvetli
Dostlarini kendinden fazla düsünür
Kizginligi uzun sürmez
Sevildigini hissetmek ister
Espri anlayisi gelismistir
ayhşim - avatarı
ayhşim
Ziyaretçi
5 Nisan 2008       Mesaj #80
ayhşim - avatarı
Ziyaretçi
KOÇ
Koçlar gittiği her yerde, her zaman ilgi odağı olmak isterler ve bunun için ellerinden geleni yaparlar. Bu sebeple pek çok arkadaşı vardır ve arkadaşları arasında oldukça popülerlerdir. Kararlı kişilikleri olmasının yanında, kendilerine oldukça güvenirler. Koçları bakışlarından ve kendilerinden emin duruşlarıyla anlayabilmek mümkündür. Çoğu Koç’un kaşları kalın yapıdadır.

BOĞA
Rahatlarına oldukça düşkündürler, eğlenceyi, gece gezmelerini çok severler. Her şeyin en iyisine sahip olmak istedikleri için iş hayatlarında çok çalışırlar. Ev yaşamından çok hoşlanırlar. Dostları ve güvendiği arkadaşları için yapamayacağı fedakârlık yoktur. Boğaların ayırt edilecek en önemli özelliği de dediğim dedik ve inatçı olmalarıdır. Dalgalı saçları ve kalın boyunları vardır.

İKİZLER
İnsanlarla bir araya gelerek uzun sohbetler yapmayı, dostlarıyla birlikte vakit geçirmeyi çok severler. İlgi alanları çok geniştir ve pek çok şeyle aynı zamanda uğraştıklarından kimi zaman arkadaşlarına vakit ayıramazlar. Ne zaman ne yapacaklarını önceden kestirmek oldukça zordur. Bir an ağzından bal damlayarak sizinle sohbet ederken, beklenmedik bir anda sinirden köpürebilirler. İkizler çoğunlukla ince ve uzun tiplerdir.

YENGEÇ
Yengeçler tamamen sürprizlerle doludur. Bir an çekingen; bir an oldukça haylaz olabilirler. İlk tanıştığınızda size hemen ısınamasalar da kısa bir süre sonra kaç yıllık dostunuzmuş gibi sizinle vakit geçirebilirler. Yengeçleri çözmek hiç de kolay değildir, en yakınındaki bile onların içinde saklı kalanları anlayamaz. Yengeçlerin en güzel özelliklerinden biri de çok ince düşünceli olmalarıdır, minik hediyelerle sürprizler yapmayı severler. Arkadaşlarına çok bağlıdırlar ve her şeylerini onlarla paylaşmaya hazırdırlar. Dışarıda gece gezmelerinden ziyade evde kanepesinde oturmayı tercih eder.

ASLAN
Tüm Aslanlar için ortak olan bir nokta; kafalarını koyduklarını gerçeğe dönüştürmek için ölesiye mücadele edebilecek olmalarıdır. Bunun yanında spot ışıklarının kendi üzerinde olmalarından hoşlanırlar. Aslanlar çevresindekilerden her zaman daha fazla ilgi görmek istedikleri için kıyafetleri, hareketleri ve konuşmalarıyla ilgiyi üzerlerine toplamayı başarırlar. Yönetmeyi ve lider olmayı sevdiklerinden genelde yüksek konumlarda çalışırlar. Gür saçları ve insanlara tepeden bakışlarıyla kendilerini hemen belli ederler.

BAŞAK
Koyu renk derin bakışları ve beyaz tenleriyle hemen dikkat çekerler. Her zaman şık ve tarz sahibidirler. Bir arkadaş topluluğunda Başakları sürekli etrafını gözlerken bulabilirsiniz. Başakların içgüdüleri ve insanları çözümleyebilme yetenekleri oldukça fazladır. Başakların diğer bir özelliğiyse başkalarını sürekli eleştirirken kendilerine gelen eleştirilere karşı hoş görülü olmamalarıdır. Başaklar kolay kolay kimseye inanmazlar ve bu yüzden genelde yalnızdırlar.

TERAZİ
Teraziler lüks kavramıyla ilgili her şeyden çok hoşlanırlar. Bu burcun kadınları ve erkekleri cazibeleri ve karizmalarıyla çevresindekileri hemen etkilerler. Terazi erkekleri kadınlara nasıl davranılması gerektiğini oldukça iyi bilirlerken kadınlarıysa çekici görüntüleri ve cazibeleriyle erkeklerin başını döndürürler. Anlayışlı ve uyumlu yapıları sayesinde insanlarla olumlu ilişkiler kurarlar.

AKREP
Akrep burçları cesur hareketleri ve herkese meydan okuyan bakışlarıyla kendinden emin bir görüntü sergilerler. Kafalarına koyduğu her şeye ne olursa olsun ulaşırlar ve mücadeleci kişilikleriyle bazen çok kalp kırabilirler. Ancak akrepler çoğunlukla temiz kalpli ve dürüsttürler. Sevdiklerine aşırı bağlı olmalarının yanında onlar için her türlü fedakârlığı yaparlar. Konuşma ve kendilerini ifade edebilme yetenekleri sayesinde çevresinde pek çok insan vardır.

YAY
Özgürlüklerine düşkün ve maceracı ruhludurlar; bu yüzden bir Yayla karşılaştığınızda onu başından geçen ilginç maceraları ve tatil hikâyelerini birilerine anlatırken görebilirsiniz. Spor aktivitelerinden büyük zevk alırlar ve enerjileri hiç bitmez, sürekli bir yerden baka bir yere koştururlar, yeniliklere açıktırlar. İşlerine bağlı ve azimli olmaları sayesinde iş hayatlarında iyi konumda olurlar. Yaylar uzun ve atletik bir yapıya sahiptirler.

OĞLAK
Bir Oğlakla tanıştığınızda ilk izleniminiz onun ne kadar ciddi olduğu olabilir; ancak Oğlaklar aslında oldukça ince bir mizah duygusuna sahiptirler ve bu yetenekleri sayesinde insanları etkilemeyi başarırlar. Her zaman sakin ve kontrollüdürler, bir Oğlak’ı kızdırmak zordur ama kızdığı zaman yeri göğü ayağa kaldırır ve öfkesi kendiliğinden dininceye kadar da onu sakinleştirmek çok zordur. Adil ve kararlı oldukları için başarılı bir lider figürü çizerler. Oğlaklar çoğunlukla ince yapıya sahip olurlar.

KOVA
Kovalarla ilgili ilk izleniminiz onların ne kadar kendini beğenmiş ve ulaşılmaz olduğudur. Ancak onlar tanıdıktan sonra hiç de göründükleri gibi olmadığını anlarsınız. Kovalar aslında yumuşak tabiatlı ve arkadaş canlısıdır. Bağımsızlıklarına fazlasıyla düşkündürler ve ona limitler koyulacak olunursa karşısındakinden uzaklaşırlar. İçlerinden geldiği gibi yaşamaktan hoşlandıkları gibi mantıklarından çok kalplerinin sesini dinlemeyi tercih ederler.

BALIK
Bir balıkla konuştuğunuzda onun aslında sizin yanınızda değil de başka bir dünyada olduğunu düşünürsünüz. Balıklar kendi dünyalarında, kendi rüyalarını görürler; başkalarının dediğini önemsemezler, sadece kendi doğruları ona hayatında yön verir. Bu yüzden bir Balık’ı sözlerinizle yönlendirmek imkânsızdır. Balıklar bulundukları ortama çok kolay uyum sağlarlar, nerede nasıl davranılması gerektiğini çok iyi bilirler.

Benzer Konular

20 Mart 2016 / RuffRyders Forum Oyunları
1 Mart 2015 / Siyah Cin Soru-Cevap
1 Nisan 2012 / BİTKİN Soru-Cevap
6 Mayıs 2012 / 123456789123456 Soru-Cevap