| | #1 (mesaj-linki) | |
| Azerbaycan'da Eğitim Azerbaycan'da eğitimin tüm diğer Türk devlet ve topluluklarına göre çok ileri seviyede olduğu görülür. 1991 istatistiki verilere göre Ba4775 okulda 1.503.000 öğrenci okumaktadır. Bugün okul sayısı 5.000'e, öğrenci sayısı 1.600.000'e ulaşmıştır. Azerbaycan da 6.500 kültür tesisi, 4.605 adet kütüphane, 125 müze, 125 müzik okulu, 43 halk tiyatro salonu, 3.680 kültür evi bulunmaktadır. Okuma yazma oranı %97.5'dür. Bakü-Azerbaycan Devlet Üniversitesi ve buna bağlı Enstitüler bütün bilimsel, teknik, sağlık, sanat kollarını içerir boyutlardadır. Çok sayıda yabancı öğrenci bulunmaktadır türk öğrencilerin sayısı hergeçen gün artmaktadır. Son Düzenleyen CrasHofCinneT; 01-06-2008 @ 02:02. Sebep: Başlık ve içerik düzenlendi | |
|
| | #2 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Azerbaycan'da Eğitim Azerbaycan'da Eğitimin Püf Noktaları Orta Asya ülkelerindeki üniversiteler, Türkiye'den gelecek öğrencilere kapılarını açtılar. Üniversitelerin ücretleri ise diğer ülkelere göre daha ucuz ve avantajlı. ÖSS ile Türkiye'den herhangi bir üniversiteye giremeyecek olan öğrenciler üniversite hayallerini gerçekleştirmek için yurtdışına yöneldiler. Öğrenciler için Orta Asya ülkelerindeki üniversiteler, hem eğitimi, hem de diğer ülkelere göre daha ucuz olması nedeni ile iyi bir alternatif. Orta Asya ülkelerindeki üniversitelere gitmek isteyen öğrencilerin yapacağı tek şey; YÖK'ün denklik birimini arayıp, gitmek istediği üniversitenin veya bölümün tanınıp tanınmadığını öğrenmek. Bugüne kadar bu ülkelerde öğrenim gören öğrenciler çoğunlukla mağdur olduğu için öğrencilerin denklik konusunu mutlaka öğrenmeleri gerekiyor. İstanbul Valiliği Türk Dünyası Koordinatörlüğü'nde görevli Azerbaycan, Kırgızistan ve Türkmenistan eğitim temsilcileri bu ülkelerde üniversitelerin imkânlarını ve barınma sorunlarını nasıl çözebileceklerini anlattılar. Sosyal bölümlerde sorun yok Bir öğrencinin Azerbaycan'da üniversite okuması için ÖSS'den 120 puanı aşması yeterli. Mezun olunduğunda sosyal bölümler için denklik sorunu yok. Tıp ve mühendislik fakülteleri mezunlarının da denkliği sınava girdikten sonra kabul ediliyor. Bu iki bölümdekilerin denkliklerinin kabul edilmesi için görüşmeler de sürüyor. Azerbaycan'da öğrenciler bir yıl Azerice veya Rusça hazırlık görüyorlar. Öğrenci için okul ücretleri ise Batı ve ABD üniversitelerinin yarısından bile az. Azerbaycan'da hazırlık dönemi için 500 dolar ödenirken, diğer sınıflarda bölüme göre 700 ile bin 300 dolar arasında ücret ödeniyor. Yalnız tıp fakülteleri için 2 bin dolar ödemek gerekiyor. Öğrenciler barınma sorunu ise üniversitelerin yurtlarında kalarak çözebilecekleri gibi, kendileri de ev tutup kalabiliyorlar. Azerbaycan'da tüm Orta Asya ülkelerinde olduğu gibi ev kiraları çok ucuz. YÖK Denklik Birimi: 0 312 298 71 55 – 0 312 298 70 00 Azerbaycan'daki bazı üniversiteler Bakü Devlet Üniversitesi Azerbaycan Devlet Medeniyet ve İnce Sanatlar Üniversitesi Azerbaycan İnşaat Mühendisleri Üniversitesi Azerbaycan Tıp Üniversitesi Nahcivan Devlet Üniversitesi Özel Çağ Eğitim Kurumları'na bağlı Kafkas Üniversitesi Özel Garb Üniversitesi Azerbaycan Teknik Üniversitesi | |
|
| | #3 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Azerbaycan'da Eğitim
ben bu sene gidiyorum umarım çok güsel olur şu anda orda olan biri varsa fikir verebbilir mi
| |
|
| | #4 (mesaj-linki) | |
Simdi Iyi okullar , , , burada/.,,./,Tsk ederim anlatdiginiz icin ! ! !
| |
|
| | #5 (mesaj-linki) | |
özel üniversitemi bunlar açıklar msınız lütfen
| |
|
| | #6 (mesaj-linki) | |
sadece başında özel yazanlar özel, dierleri devlet üniversiteleri.
| |
|
| | #7 (mesaj-linki) | |
Azerbaycan'a büyük hayallerle gidip, hayatınızın en büyük hatasını yapmayın. Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi - Rusça İşletme bölümünü kazanıp oraya gidip belli bir süre kaldıktan sonra, Azeri halkının Türk öğrencilere bakış açısı, düşünce yapılarının bizimkilerden kat kat geride olması sebepleriyle ( Türkiye'nin 70'li yılları hatta belki de daha da geri ) okulu bırakmış biri olaraktan sakın ve sakın gideyim demeyin. Siz onlara bir nevi yurttaş gözüyle bakar iken onlar sizlere "Yürüyen Bankamatik" gözüyle baktıklarından dolayı, sizlere karşı da davranış tarzları o şekilde gelişiyor. Tamamen yapmacık ve çıkarcı bir tutum söz konusu. Sizlere ansiklopedik bilgiler vermiyorum. Bizzat oraya gidip, orda belli bir süre okuyup, gitmeden önce Azeri halkına ve Azerbaycan'a büyük sempati duymasına karşın şimdi tamamen antipatik duygular besleyen, görmüş yaşamış biri olarak söylüyorum. Son olarak bu söylediklerim Türkiye'de belli bir süre yaşamış veyahut yaşamaya devam eden Azerbaycan vatandaşları için geçerli değil. Onlarla da tanışma imkanı buldum ve bu sebeple onları üst tarafta yazdıklarımdan ayrı tutmak zorunda hissettim. Saygılar. | |
|
| | #8 (mesaj-linki) | |
buda bi bakış açısı.yalan diyemem ama 4 senedir burdayım.hakkaten zor ama imkansız değil.
| |
|
| | #9 (mesaj-linki) | |
yukadrsa SPUNİK kullanıcı isimli arkadaşıma aynen katılıyorum. İnsanların bakış açısından daha da önemli bi konu daha var AZERBAYCANDA OKUMAYA GITTIGINIZDE ne vereceksiniz ve karşılığında NE ALACAKSINIZ ... ortalama 400 dolar aylık harcama 3 üncü sınıf bir evde bizim gecekondu die tabir ettiğimiz tür evlde 2 kişi kalmaşartıyla , harcamanız var on aydan 4000 dolar gidiş gelişiniz ve okul paranızı da işin içine katarsanız 6000 doları buluyor , extradan sizden çıkacak harcamalarıda içine dahil etmeliyiz gözden kaçan sehap etmediğimiz harcamalar die düşünürseniz 5 sene x 7000 dolar = 35 000 dolar cebinizden çıkacak unutmayın bu sadece yaşamsal harcamadır ( yemek + evkirası + ev gideleri + diğer telefon v.s ) birazdaha iyi yaşayım derseniz bundan çok daha fazlasını harcarsınız. 5 sene burda eğitim alacaksınız , yada aldığınızı düşünerek kendinizi kandıracaksınız . onlarca üstünüzde oynanan psikolojik oyunlarla cebinizdeki ne var ne yok bırakacaksınız ve en acısıda gençliğimizden 5 seneyi çürüteceksiniz ve çürüttüğünüz bu 5 seneyi yüz binlerce dolarla geri alma şansınız yokkken üstüne üstelik birde paranızdan olacaksınız.... BAKIN BU HUSUS ÖNEMLİ , bir bataklık gibi düşünün ilk geldiğimiz seneler olayın ne oldugunu algılamak yeni bir mekana gelmiş olmanın vermiş olduğu merakla bir seneyi tamamlıyorsunuz sonra durumu yavaş yavaş idrat ederken 2 senenizi harcamış oldugunuzu ve öss den sonraki bilgilerinde kaybolduğunu farkediyorsunuz. 2 SENENİZ GİTMİŞ , SABREDELİM BU İKİ SENİN HESABINA KATLANMAYA BAŞLIYORSUNUZ . YANİ ARKADAŞLAR YAZSSAM İNANIN SAYFALARCA YAZARIM . YAŞAMIŞ GÖRMÜŞ BİRİ OLARAK YUKARDAKİ ARKADAŞIN YAZMIŞ OLDUKLARI İNSANLARIN SİZE BAKIŞ AÇISI İLE ALAKALIYDI BENDE EĞİTİMLE ALAKALI BİLGİ VERMEK İSTEDİM . oturun bir sene daha hazırlanın öss ye , bu kayıp değildir sizin için arkadaşlar buna emin olun ... burda her geçen gün ekonomik olarak tutunmak daha da zorlaşıyor psikolojik olarak ta ... ÇOK İYİ DÜŞÜNÜN BU BİLGİLERİDE DEĞERLENDİRİP ÖYLE KARAR VERİN | |
|
![]() |
| Etiketler |
| Yok |
| azerbaycan ozel universiteleri, |
Azerbaycan'da Eğitim Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Eğitim Nedir? | Blue Blood | Eğitim Bilimleri | 3 | 3 Hafta Önce 12:59 |
| Eğitim - Eğitim Nedir - Eğitim Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 30-10-2008 03:30 |
| Azerbaycan'da Nevruz | Bia | Azerbaycan | 1 | 07-06-2008 01:23 |
| Azerbaycan'da Ulaşım | Gabriella | Azerbaycan | 0 | 22-05-2008 21:08 |
| Eğitim Bilimleri | Blue Blood | Eğitim Bilimleri | 0 | 19-11-2007 12:23 |