Arama

Acun Ilıcalı

Güncelleme: 24 Nisan 2012 Gösterim: 22.106 Cevap: 0
su meleği - avatarı
su meleği
Ziyaretçi
24 Nisan 2012       Mesaj #1
su meleği - avatarı
Ziyaretçi
Acun Ilıcalı
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

acunilica3

Doğum Tarihi: 1972
Doğum Yeri: Erzurum

Mesleğe Spor muhabirliği yaparak başlayan Türk televizyon yapımcısı ve sunucusu


Özel Hayatı

Ailesi Erzurum'un Ilıca ilçesindendir. İlk ve ortaokulu Edirne İstiklal İlköğretim Okulu'nda okudu. Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi'ni ve Gazi Üniversitesini bitirdikten sonra İngilizce Öğretmenliği'ni kazandı. Ancak okulu bitirmeyip, televizyonculuğu seçti.

19 yaşındaki ilk evliliğinden Banu 2. evliliğinden ise Leyla ve Yasemin adlarında 3 kız çocuğu sahibidir. Acun ılıcalı'nın eşi Zeynep Ilıcalı'dır.
21 yaşındayken anne ve babasını trafik kazası sonucu kaybetti. Kendisi de ciddi bir motosiklet kazası yaptı. Kendi ağır yaralı olarak kurtulurken arkadaşı hayatını kaybetti.


Kariyer

1995 yılında bir kot dükkanı açarak ticarete atıldı; . Bir arkadaşı vasıtasıyla İlker Yasin'le tanışan Acun , futbol bilgisiyle onu etkilemeyi başarınca denenmek üzere işe alındı. Beşiktaş muhabiriyken futbolcularla samimi olup özel roportajlar yapmayı başarınca yıldızı parladı. Daha sonra Şansal Büyüka'nın ekibine transfer oldu.

Televole'nin spor magazin olduğu yıllarda bu program içersinde kendine ait bir bölüm sunmaya ve bu bölüm dahilinde dünyayı dolaşmaya başladı. Daha sonra bu bölümü 2002 yılında Acun Firarda adı ile ayrı bir program yaparak sundu. Bu kapsamda 105 ülke gezdi. Dokun Bana ve Biri Bizi Gözetliyor programlarının kadrasonda yeralıp yardımcı sunuculuk yaptı. 2005 yılında Acun Medya adlı prodüksiyon şirketini kurdu. Fear Factor, Survivor Türkiye-Yunanistan, Survivor Aslanlar-Kanaryalar, Var Mısın Yok Musun ve Yetenek Sizsiniz programlarının yapımcısı, jürisi ve sunucusudur. Ayrıca Uğur Dündar'ın sunduğu Yoksa Rüya mı ve Behzat Uygur'un sunduğu Söyle Söyleyebilirsen programlarının yapımları da Acun Ilıcalı tarafından gerçekleştirilmiştir.

Başta Türkiye'deki üniversiteler olmak üzere, Anadolu'da stand-up gösterileri yapmaktadır. Stand-up gösterilerinde meslek hayatı boyunca başına gelenleri komik bir dille izleyicilere aktarmaktadır.

2005 yılında Acun Medya adlı prodüksiyon şirketini kurdu. Fear Factor, Survivor Türkiye-Yunanistan, Survivor Aslanlar-Kanaryalar, Var Mısın Yok Musun ve Yetenek Sizsiniz programlarının yapımcısı, jürisi ve sunucusudur. Ayrıca Uğur Dündar'ın sunduğu Yoksa Rüya mı ve Behzat Uygur'un sunduğu Söyle Söyleyebilirsen programlarının yapımları da Acun Ilıcalı tarafından gerçekleştirilmişti.

Başta Türkiye'deki üniversiteler olmak üzere, Anadolu'da stand-up gösterileri yapmaktadır. Stand-up gösterilerinde meslek hayatı boyunca başına gelenleri komik bir dille izleyicilere aktarmaktadır. Show Tv'nin '81 İl 81 Okul' adlı sosyal sorumluluk projesinde yer aldı ve programda 3 milyon 725 bin 563 YTL yardım toplandı.

Biyografi Konusu: Acun Ilıcalı nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

19 Mart 2008 / Gabriella X-Sözlük