Arama

Bekir Coşkun

Güncelleme: 20 Haziran 2009 Gösterim: 4.892 Cevap: 0
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
20 Haziran 2009       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Bekir Coşkun
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

1945 yılında Şanlıurfa'da, memur bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. Anneannesi Ümmühan adında Gümüşhaneli bir Osmanlı Ermenisi'dir. Ankara’da Yüksek Gazetecilik Okulu’ndan mezun olduktan sonra 1974’te foto muhabiri olarak işe başladı. Daha sonra polis muhabirliği, parlamento muhabirliği yaptı. 1978’de Günaydın Gazetesi'ne geçti. Köşesinin adı Dokuzuncu Köy’dü. 1987’de Sabah Gazetesi'nde Onuncu Köy başlıklı köşesini yazmaya başladı. Köşe yazılarını halen Hürriyet Gazetesi'nde aynı isimle devam ettirmektedir. Şu ana kadar yayımlanmış 4 adet kitabı bulunmaktadır: "Dövlet", "Avukatımı İstiyorum", "Pako'ya Mektuplar" ve "Ben Pako".

bekircoskun

Köpeği Pako’nun adıyla kaleme aldığı yazılar yayımlanmış ve büyük ilgi görmüştür. TRT’de yayımlanan "Pako’ya Mektuplar" adlı dizi başta BBC olmak üzere altı AB ülkesi televizyonu tarafından satın alınmıştır. Hayvansever kişiliğiyle de bilinen yazar, keman çalabilmektedir, bir doğa ve deniz tutkunudur. Yaz ayları Ayvalık'ın Cunda Adası'nda ikamet etmektedir.
3 Mayıs 2007 tarihindeki "Göbeğini Kaşıyan Adam" yazısından ötürü pek çok yazar tarafından demokrasi karşıtı olmakla eleştirilmiştir. 15 Ağustos 2007'de Emin Çölaşan'ın yazılarına son verilmesi üzerine Hürriyet'ten istifa ettiği iddia edilmiştir, fakat 16 Ağustos 2007 tarihli yazısında istifa etmeyeceği mesajını vermiştir.
Vatandaşlıktan Çık Polemiği
Yazar Bekir Coşkun, başlığı "O benim 'cumhurbaşkanım' olmayacak..." olan köşe yazısında, Abdullah Gül'ün şeriat yanlısı biri olduğunu ve bunun geçmişte sarfettiği sözler ile sabit olduğu yönünde görüş bildirmiştir. Bu yazı üzerine Başbakan Erdoğan "İstemeyen vatandaşlıktan çıkar!" demek suretiyle, büyük eleştiri toplayan bir açıklama yapmıştır.
Coşkun, 2 Ağustos 2007 tarihinde Başbakan Erdoğan'a "Gidecek yerim yok..." yazısı ile cevap vermiş, ayrıca basına verdiği demeçler ile de "Nereye gideyim? Deve versin Arabistan'a gideyim" diyen hicivli açıklamalarda bulunmuştur.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Bekir Coşkun nereli hayatı kimdir.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

1 Ağustos 2008 / estudiantes Sinema tr
19 Kasım 2014 / Harry Kewell Spor tr
25 Haziran 2015 / _Yağmur_ Edebiyat tr
26 Ekim 2007 / estudiantes Spor tr
6 Nisan 2010 / LaSalle Edebiyat tr