Arama

Esra Sönmezer

Güncelleme: 2 Haziran 2012 Gösterim: 8.948 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
2 Haziran 2012       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Esra Sönmezer :kiss2:
91093d64a4704276abfa75706993be18

Sponsorlu Bağlantılar
İstanbul’da doğan Esra Sönmezer, Arnavut kökenli büyük bir ailenin tek çocuğu. 2002 yılında katıldığı Türkiye güzellik yarışmasında 1. seçildi. Aynı yıl, ülkemizde gerçekleşen Dünya Güzellik yarışmasında Türkiye’yi temsil etti ve dünya 4. sü oldu. Fakat yarışmada haksızlığa uğradığını düşündüğü için tacını kabul etmeyerek sahneye attı.. Güzellik yarışmasının ardından, TURKCELL reklamlarında 1 yıl boyunca oynadı, fakat 2002 yılında annesini ansızın kaybetmenin acısıyla uzun yıllar çalışma hayatına ara verip, eğitimini tamamladı.. 2004 ‘ten 2007 yılı sonuna kadar Erdem Siyavuşgil’ den şan, solfej ve musiki dersleri aldı.. 2007 yılında Müjdat Gezen'in Teşviği ile Müjdat Gezen ‘Aktör Studio’ oyunculuk okuluna girerek, tiyatro, muzik,dans,diksiyon ve sinema dersleri almaya başladı.. Esra Sönmezer, egitimine halen daha devam etmekte.

Tiyatro ve Esra
Oda Tiyatrosu’nda Meyhane’de Tiyatro, Müjdat Gezen ile birlikte “Jüri'' adlı Kabarede ”, “Savaşma Seviş”, “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” , ''Falcılar Sokağı'' adlı tiyatro oyunların da çeşitli roller aldı. Sunucu, Oyuncu, Taçsız Kraliçe Esra Sönmezer’in 10 parmağında 10 maarifet! Tiyatroda Adile Naşit, Sinemada Türkan Şoray ve Filiz Akın'ı örnek alıyor. Çok yönlü ve eğlenceli kişiliği, görsel sanatlara sahne, dans ve tiyatroya olan yatkınlığı, bol bol sohbet etmeyi seviyor olması Sönmezer’in meslek seçiminde etken olmuş. Geleceğe yönelik çalışmalarında sunuculuk ve oyunculuk üzerine kariyer yapmak isteği ağır basan Esra Sönmezer, ‘her iki meslekte de insanlara gerek duygularınızı iyi aktarabiliyor gerekse de yaşama dair önemli mesajlar verilebiliyorsunuz’ dedi. Bu durum beni çok keyiflendiriyor, kaliteli ve faydalı işler yaparken, insan önünde olmak, bir şeyler paylaşmak ve insanlara herhangi bir bilgi aktarırken beni dikkatle dinlemeleri ise ayrı bir mutluluk’ diyor.

Sunuculukta sağlam adımlarla ilerliyor!
2008 yılından, 2010 yılına kadar, TRT 2 ekranlarında, ''HAYATIMIZ SİGORTALI'' adlı ekonomi programını başarıyla hazırlayıp sundu. Sönmezer TRT ekranlarında kendini yetiştirdiğini ve TRT 'nin en büyük okul olduğunu söylüyor. Türkiye’nin en iyi sunucusu olmak için çok çalışarak sağlam adımlarla ilerliyor. TRT'nin ardından,çeşitli özel kanallarda bir çok TV programlarını başarıyla sundu. Şu anda Cine 5 ekranlarında bir yildır ''Doğal Yaşam'' isimli sağlık programını sunmakta. Ayrıcada hafta içi her gün Cine 5 ekranlarında ''Esra'nın Yemek Günlüğü'' adlı programıda sunuyor.. Her gün ekranda izleyici ile buluşan Sönmezer, programlarından keyif aldığını ve ileriye yönelik çok farklı program formatları üzerinde ki çalışmaları hayata geçirmeyi planlıyor. Düzenli ve disiplinli bir yaşam sürmeyi tercih eden Taçsız Kraliçe, yaptığı işi çok önemsiyor ve saygı duyuyor. Çalışma başlamadan iki saat öncesinden iş yerine giderek tüm hazırlıklarını yapıyor. Yapılması gerekenleri öncesinden planlayıp programlıyor.

Msn Inlove

f798d47b79104ed0b3e60e3765c90d44

Öğrenmenin sonu yok, ben hep öğrenci olacağım!
Müjdat Gezen’in teşviği ile 2007 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezinde oyunculuk eğitimi almaya başladı. Sunuculuktaki başarısına önemli ölçüde katkısı olan oyunculuk eğitimi sırasında birçok tiyatro oyunlarında sahneler de aldı. Her şeyin en iyisini yapmayı bir yaşam biçimi haline getiren Esra Sönmezer, beyaz perde, televizyon ve dizi projelerinde de başarılı sonuçlar alacağım diyor.

Komik Kraliçe
Günlük hayat içinde komik ve eğlenceli bir kişiliğe de sahip olan Sönmezer’i komedi oynarken görenler büyük bir şaşkınlık yaşarkenken ayrıcada hayran kalıyor. ‘5 dakika önce gördükleri top model gibi duran kızın, sahnede bir anda nasıl değişebildiğini izleyici gördüğünde, şaşkınlıktan küçük dillerini yutuyorlar. Buda bana ne denli başarılı olduğumu gösteriyor ve de çok mutlu oluyorum.

(V)

aff8598a513e4680b63f1be5630b23d1

O Bir Spor Tutkunu
8 yaşında, Yıldız Alper bale okuluna girerek 5 yıl boyunca bale eğitimi alıp önemli resitallerde sahne alıp, okulunu temsil etti. Fakat spor tutkusundan dolayı orta okul döneminde, okulunda ki Atletizim faaliyetlerinde çalışıp ve eğitim alıp 3 yıl boyunca okulunu, okullar arası Atletizim müsabakalarında temsil etti. Ardından özel bir Karate okuluna girerek hayali olan spor dalını seçti. Kahverengi kuşak (1.kyu) kazandı. 3 Yıl ara verdiği Karete sporuna , siyah kuşak ve Dan. sahibi olmak için devam etmeye başladı.


Biyografi Konusu: Esra Sönmezer nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀

Benzer Konular

20 Nisan 2008 / KENCISii Moda tr
22 Nisan 2015 / TiglonBoYs Spor tr
8 Nisan 2009 / Harry Kewell Spor tr
26 Temmuz 2008 / TiglonBoYs Tiyatro tr
15 Temmuz 2015 / Jumong Sinema tr