Football Manager 2007 Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: GLOBAL :: > Bilgisayar (PC) Oyunları
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 13-11-2006   #1 (mesaj-linki)
INIFERNO
Football Manager 2007

Championship Manager ile menajerlik oyunları dünyasına bomba gibi giren ve eidosla yollarını ayırdıktan sonra kabuk ve isim değiştiren efsane serinin son oyunun incelemesi ile karşınızdayım.Football Manager 2007 de yeni neler var.Daha ne kadar bu oyuna kapılıcaz.Eksikler giderilmiş mi?Yoksa efsane oyun eskisi kadar iyi değil mi?Hepsini bu yazıda bulacaksınız.

Öncelikle oyunun CD'sini aldık ve setup işlemi için CD-ROM' a koyduk. O da nesi oyunun kurulumuna bir türlü başlıyamıyoruz. Ekranda boş bir form çıkmakta. Javanın eksik olduğunu öğrenip hemen netten java yazılımın güncel sürümünü indirip kurmayi deniyoruz. Oyunu bu sefer kurmayı başarıyoruz ama sorunlar bitmiyor. Oyunda bir İngilizce dil takıntısı var. Oyunu başarı ile kursanız bile PC'nizdeki tüm ayarlari İngilizceye çevirmeniz gerekecek. Demoda da aynı sorunla karşılaşanlar bunun hazırlığını daha önceden yapmışlardır. Ama yapmayanlara şimdiden soyelemek isterim ki ya İngilizce klavyeye alışın yada başka bir kullanıcı hesabı açarak tüm dil ayarlarını İnglizce yapın. Kurulumu bu kadar sorunlu olan başka bir oyun tanımıyorum. Umarım bunu yakında gelecek olan yama ile düzeltirler.

Oyun Sonunda Açıldı, Uykusuz Geceler Başlasın

FM 2007 gene FM serilerinden alıştığımız klasik açılış ekranı ile karşımıza geliyor. Eski serilere göre biraz daha modern bir dizaynı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. New Game diyerek oyun giriş yapıyoruz. İlk dikkatimi çeken olay loading sürelerinin eski serilere göre daha hızlı olması oldu. Ayrıca loading'ler esnasından oyun hakkında küçük ipuçları veren yazılar hazırlanmış. Bu sürelerde bu yazılara göz gezdirerek de vakit geçirebilirsiniz.

İlk loading ekranını geçtikten sonra karşımıza oyunda yer almasını isteğimiz ligler çıkıyor. Oyunda olmayan lig yok diyebilirim. Türkiye'de ligi de alt ligleri ile tamamen oyuna aktarılmış. Daha önceki serilerde de zaten Türkiye ligi mevcuttu oyunda. Oyuna getirebileceğim en büyük eleştirilerden biri Türkiye ligi konusunda olacak. Ne yazık ki son senelerde Türkiye liginin veritabanında büyük yanlışlıklar yer almakta. Özellikle bu sene veritabanı oldukça kötü hazırlanmış. Örnek vermek gerekirse Okan Koç hala çok iyi bir futbolcu olarak gözükmekte. Umarım gelecek resmi yama ile Türkiye ligi üzerinde birçok hata düzeltilir.

Oyunda oynamak isteğimiz ligleri seçimini yaptıktan sonra kısa bir kurulum gerçekleşiyor ve oyunda canlandıracağımız karakter hakkında bilgilerin istendiği ekrana ulaşmayı başarıyoruz. Bu ekranda göze batan en büyük yenilik artık bir geçmişimizin de olması. Eskiden ya ünlü bir futbolcu olabiliyorsunuz ya da ünlü olmasa da futbol oynamış biri olarak kendinizi gösterebilirisiniz. Bu seçimin ilerde medyanın bize olan yaklaşım şeklinde belirleyici rol oynadığını belirtmek isterim.

Tüm bu bilgileri verdikten sonra takımımızı seçiyoruz ve devam butona basarak FM 2007 dünyasına tam manası ile giriş yapıyoruz. Dizaynın bir önceki sürüme göre daha modern bir hal aldığını söylemiştim. Takım ekranında da bu modern çizgiyi fark etmemizin yanında göze batan en büyük yenilikler kısa yol tuşları olmuş. Artık tek bir tuşla taktik ekranına ulaşabiliyoruz. Yerlerine koyulan ikonlarla da daha anlaşılır olmuş bu yeni yol.

Oyuna bu sene getirilen en büyük yenilik hiç kuşku yok ki feeder club(Besleyici Takım) olayı olmuş. Mesela Türkiye liginden Galatasaray'ı yönetiyoruz. Kadroda çok genç yetenek var ama ne yazık ki fazla süre alamıyorlar. İşte bu durumda olaya feeder kulüpler giriyor. Hemen bu genç oyuncumuzu daha önceden belirlediğimiz bir feeder kulübe göndererek orda pişmesini sağlıyoruz. Feeder kulüpleri yönetimimiz belirlemekte, biz yönetime bu yöndeki isteğimizi belirtiyoruz onlarda bizlere seçenekleri sunuyor. Bu kulüplere sadece oyuncu göndermiyoruz. Bazılarından oyuncu alırken öncelik hakkı kazanıyoruz bazılarından özellikle Asya ülkelerinden gelen takımlar sayesinde kendi formalarımızı Asya pazarına sokabiliyoruz.

Feeder club olayı sadece büyük kulüpler için geçerli değil. Mesela ligimizde yer alan Bursaspor kendisine parent club(büyük kulüpler) bir kulüp seçerek ondan oyuncu alabiliyor. Bu sayede daha küçük bütçeli takımlarda kendileri geliştirebiliyor.
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 14-11-2006   #2 (mesaj-linki)
PiSiK0PATR - avatarı
Cvp: Football Manager 2007

Football Manager Ve Champions Manager Yamalarını data güncellemelerini veri tabanlarını Football Manager Championship Manager Türkiye Resmi Sitesi ve Futbol Basketbol Haber Portalı ten bulabilirsiniz
Eski 19-11-2006   #3 (mesaj-linki)
INIFERNO
FM 2007 yamaları

4 büyükler yüz paketi

İNDİR!!!!!

bunu açıp program files\sports in...\football manage...\data\graphics\pictures\players\large içine atınız...

FM 2007 Hızlı açılış
Oyunun başındaki reklamları görmeyin..Hızlıca açılsın FM...
İndir!!!!
----------------------------------------------------------------------
Türkiye Ligi Klüp logoları FM 2007e uygun

indir!!!

-----------------------------------------------------------------------
Fm2007 SCOUT(GÖzlemci-Oyuncu arayın bulsun,en iyileri)

İndir
------------------------------------------------------------------------

Oyuncuların özellikleri renkleniyo..Yani 15 üzeri kırmızı,15 altı yeşil,10un altı sarı gibi...İndir....
Çıkan dosyaları fm de orjinal yerlerini bulup yapıştırın..Güzel bi özellik...
-------------------------------------------------------------------------
Lighting Skin 07

İNDİR
-------------------------------------------------------------------------
Arama yaparken oyunculara yıldız veriyo ve daha iyi anlıyorsunuz hangi oyuncunun iyi oynadığını.....

----------------------------------------------------------

Türkçe yama

http://rapidshare.com/files/1684827/..._Yama.rar.html
Eski 23-11-2006   #4 (mesaj-linki)
PiSiK0PATR - avatarı
FM 2007

Football Manager 2007 Gold Demo
Sürüm : Vanilla
Boyut : 79.4 Mb
Kullanım İzni : Özellik Kısıtlamalı (Demo)
Dil : Ingilizce
İşletim Sistemi : Windows XP
Üretici Firma : Sports Interactive
Eklenme Tarihi : 14-10-2006 (eGowiCh)

Tanıtım:
Dünyanın en popüler futbol menajerlik oyunu Football Manager serilerinin bu yılki versiyonu olan Football Manager 2007, Sports Interactive tarafından vitrine çıkartıldı. Merakla beklenen Football Manager 2007 Demo yayınlandı!

20 Ekim'de sevenleriyle buluşacak olan Football Manager 2007, harika yeniliklerle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Football Manager 2006'ya nazaran daha gerçekçi ve kaliteli bir oyun bizleri bekliyor.

Oynanabirlik ve Gerçekçilik
# Maç motorunda hem görsel açıdan hem de yapay zeka bakımından birçok geliştirme yapılmış. Artık yedek oyuncularınızın maç esnasında kulübeden çıkıp ısınmaya başladığını görebileceksiniz.
# Devre arası ve maç sonu yapabildiğiniz takım konuşmalarını artık maç öncesi de yapabileceksiniz. Ayrıca mevcut konuşma seçeneklerinin yanı sıra birçok yeni seçenek eklenmiş. Konuşma yaparken daha çok alternatife sahip olacaksınız.
# Rakip takımın taktiğini detaylı olarak görebilme imkanı tanınmış. Böylece rakibinizi analiz ettikten sonra kendi taktiğinizi oluşturabileceğiniz veya düzenleyebileceğiniz bir bölüm hazırlanmış.
# Maç sonunda takımınızın durumunu daha iyi görebilmeniz için detaylı istatistiklere ulaşabileceksiniz. Takımınızın nerelerde eksik olduğunu, nerelerde güçlü olduğunu rahatça tespit edebileceksiniz.
# Size sorulan sorularda ve basın toplantılarında birçok yeni seçenekle karşılacaksınız. Oyuncuları ve hakemleri eleştirebileceksiniz. Hakemler hakkında hakarete varacak boyutta konuşursanız, federasyon tarafından size çeşitli cezalar verilebiliyor.

Görsellik
# Her seride olduğu gibi, bu seride de yeni bir tema (skin) hazırlanmış. "Flexion" adı verilen tema oldukça güzel olmuş, oyuna yeni bir hava katmış.
# Ana ekran (snapshot) üzerinde birçok görsel değişiklik yapılmış. Takımın durumunu, maç sonuçlarını görebileceğiniz bu bölümü, birçok seçenek arasından kendiniz oluşturabileceksiniz.

Kulüpler/Oyuncular Arası İlişkiler
# Belki de oyunun yenilikleri arasında en güzeli olan Pilot Takım uygulaması ile gerçek hayattaki gibi bir kulüple genç oyuncularınızı yetiştirmek için "Pilot Takım" anlaşması yapabileceksiniz. Bu anlaşmaya göre, pilot takımınıza oyuncularınızı kiralık yollayabilecek veya o takımdan kiralık oyuncu alabileceksiniz.
# Oyuncularla daha derin bir şekilde iletişim kurabileceksiniz. Oyuncu iletişiminde birçok sürpriz bizi bekliyor.

Transferler ve Yönetim
# Takımınızın yıldızına iyi bir teklif geldiğinde, siz teklifi reddetseniz bile yönetim isterse oyuncuyu satabilecek. Artık yönetim oyuncu satışında sizi dinlemek zorunda kalmayacak.
# Kulübünüzün yönetiminin görevi bırakması sonucunda gelen yeni yönetim kurulu dilerse size daha iyi bir kontrat önerebilecek veya başka bir hocayla çalışmak istediklerini belirtip sizin tüm emeklerinizi hiçe sayabilecek.
# Kulüp yönetimi, sizden habersiz yeni projelere imza atıp stadyumu geliştirebilecek veya yeni antrenman tesisleri yaptırabilecek.

Altyapı ve Oyuncu İzleme
# Artık genç yıldızlar hep büyük takımlardan çıkmayacak. Alt liglerin takımlarından yeni Pele'ler çıkabilecek.
# Gerçekteki gibi Brezilya veya Arjantin gibi Güney Amerika ülkelerine gözlemci göndererek yeni yıldızlar keşfedebileceksiniz.
# Gözlemcilerinize büyük iş düşüyor. Gözlemcileriniz de zaman zaman hata yapabiliyor ve sizi hayal kırıklığına uğratacak oyuncu bulabiliyor. Gözlemci raporunda süper yetenek diye bahsedilen oyuncuyu satın aldıktan sonra hayal kırıklığına uğramaya hazır olun.
# Koç ve antrenörlerinizin raporları daha anlaşılır ve detaylı hale getirilerek takımınızdaki problemleri çözmeniz kolaylaştırılmış.

Diğer
# Yeni başlayanlar için oyunun çeşitli kısımlarına ipuçları eklenmiş.
# Tek tıklamayla orijinal veritabanına geri dönebilmeniz sağlanmış.
# Ve daha birçok sürpriz yenilik...

Football Manager 2007 Demo, geçtiğimiz senelerde de olduğu gibi iki versiyon olarak sunuluyor: Strawberry ve Vanilla.

Strawberry; 11 ligin (Brezilya, Danimarka, İngiltere, Finlandiya, Fransa, İtalya, Norveç, Portekiz, İskoçya, İspanya ve İsveç) oynanabildiği, 9 dil (İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Fransızca, Felemenkçe, Norveççe, Portekizce, İsveççe ve Danca) seçeneğinin sunulduğu, grafik olarak tüm takım formaları ve oyuncu resimleri ile beraber gelen bir yapıdadır.

Vanilla; 2 ligin (İngiltere ve İskoçya) oynanabildiği, sadece İngilizce dil seçeneğinin sunulduğu, grafik olarak kısıtlı bir yapıdadır.

İnnDireceğiniz Vanilla versiyonu 79.4 Mb, Strawberry versiyonu ise 260 Mb boyutundadır.

İsterseniz Football Manager 2007 Gold Demo Strawberry'i buraya tıklayarak innDirebilir, böylece oyunu daha fazla özellikle oynayabilirsiniz.

ÖNEMLİ UYARI : Football Manager 2007 Demo, Türkçe Windows XP kurulu bilgisayarlarda çalışmamaktadır. Bu sebeple oyunu sorunsuz bir şekilde oynayabilmeniz için birtakım değişiklikler yapmanız gerekmektedir.

Yapmanız Gereken Değişiklikler
# Eğer bilgisayarınızda Football Manager 2007 Demo kuruluysa, Denetim Masası > Program Ekle/Kaldır'dan FM 2007 Demo'yu kaldırın.
# "C:\Documents and Settings\{Kullanıcı Adınız}\Application Data\Sports Interactive Ltd\" dizinindeki "Football Manager 2007" klasörünü silin.
# Denetim Masası > Bölge ve Dil Seçenekleri'ne girin. 'Bölgesel Seçenekler' sekmesinden "Türkçe" olan dili "İngilizce (İngiltere)" olarak değiştirin. Ardından 'Diller' sekmesinden 'Ayrıntılar' tuşuna tıklayın. Aynı şekilde "Türkçe" olan dili "İngilizce (İngiltere)" olarak değiştirin. Seçiminizi yaptıktan sonra "Tamam"a tıklayın ve 'Gelişmiş' sekmesine girin. Buradan da dili "İngilizce (İngiltere)" olarak seçin ve "Tamam"a tıklayın. Böylece bilgisayarınızın dili İngilizce olacaktır.
# Football Manager 2007 Demo'yu yeniden kurun ve sorunsuzca oynayın.

Eski 23-12-2006   #5 (mesaj-linki)
MaKaLeLe - avatarı

sırf artık cafeler fm oynamayayım diye bi pc aldım kendime bu yıl paraya kıyıp iyi bişey olsun istedim ve aldım ama fm 2007 çıktı ve unicode sorunu olduğunu öğrendim oyuna girerken kullanıcı değiştir bölge ayarlarını değiştir gerçekten bıktım oyundan ve sildim pc den dünyada en çok fm oynanan ülkelerden biri olara sırf korsan oyun aldığımız için adamlar türkçe dil paketini eklemiyo ve haklılar mümkün olduğunca orjinal oyun almaya çalısalım artık umutlar 2008 e kaldı ...
Eski 01-01-2007   #6 (mesaj-linki)
MaTTo - avatarı

Ya bu manager2007 tam bi felaket o kadar çakma cd aldım hala yukleyemedım bole dandıklık gormedım ya
Eski 01-01-2007   #7 (mesaj-linki)
eSTeL - avatarı

Oyun güzeL ama diL sorunu var.Windows'ta bir oturum daha aç orada ki BöLge ve DiL SeçenekLeri ayarLarını ingiLizce yaparsan çaLışır.FarkLı bir oturum açmadan da yapabiLirsin ama oyundan her çıktığında ayarLarı tekrar Türkçe'ye çevirmen gerekecek.Biraz zahmetLi oLuyor en iyisi farkLı bir oturum açıp oyunu oraya kurmak.
Eski 01-01-2007   #8 (mesaj-linki)
eSTeL - avatarı
FM 2007 kuruLumu <ResimLi AnLatım>

1- İlk once tum indirdiginiz partLarı bir kLasorde topLayın,bundan sonra winrarLa partLarı herhangi bo$ bi kLasore cıkartın.

2- Cıkarttıktan sonra kar$ınıza partLardan cıkan bu dosyaLar geLicek.

3- Buradan iLk parta sağ tıkLayıp winrarla ac dedginiz zaman a$agıda goreceginiz .bin ve .cue dosyaLarı cıkacak.$imdi yapmamız gereken bin dosyasını “mount “etmeye.

4-Daemon TooLs veya Isobuster programıyLa cıkardıgımız .bin dosyasını mount ediyoruz.
Oyunun setup dosyası kar$ımıza cıkıyor.

5-Setup’a bastıktan sonra oyun kendini kurmaya ba$Lar..

Tam oyuna hadi ba$LayaLım derken esas sorun ortaya cıkıyor.Bu anLatacagım sorunsa Turkce menuLu Windows kuLLananLar için gecerLi,eger ingiLizce kuLLanıyosanız bunLarı uyguLamanıza gerek yok.

Code:
The wizard cannot continue because of the following error: could not load wizard specified in /wizard.inf(104)
WARNING: could not delete temporary file C: DOCUME~1F.BLOCALS~1Tempismp005
WARNING: could not delete temporary file C: DOCUME~1F.BLOCALS~1Tempismp0052237955
WARNING: could not delete temporary file C: DOCUME~1F.BLOCALS~1Tempismp0053793052

Eger oyunu caLı$tımaya caLı$ırsanız kar$ınıza boyLe bir uyarı geLicektir.$imdi tek tek anLattıkLarımı uyguLarsanız oyuna sorunsuz bi $ekiLde ba$LayabiLİrsiniz.

1-Denetim masanına girin ve ordan boLge diL secenekLerine tıkLayın.

2-Turkce yazan yeri İngiLizce – İngiLtere oLarak degi$tirin.

3-Burdaki konumu “BirLe$ik KraLLık” oLarak degi$tirin.

$imdi yanında ki diLLer secenegine geLin.

1-Burdaki “ayrıntıLar” dugmesine basın.

2-Yanda gormu$ oLdugunuz gibi kLavyeyi de ingiLizce yapmanız gerekiyor.(maalesef en gıcık oLayı bu)

3-İngiLİzceyi secin ve “Tamam” a tıkLayın.

Son oLarak “GeLi$mi$” secenegini tıkLayın.

2- Ordaki “Türkçe” yazısını İngiLizce (ingiLtere) oLarak degi$tirin ve UyguLa deyip cıkın.

BiLgisayarınızı tekrardan ba$Latmak isterse “evet” deyin.

$imdi geLdi ba$ka bi sorun ,ama bunun da caresi var…Eger oyuna girerken siyah ekranLa kar$ıLa$ıyosanız veya “manager”ekLiyemiyosanız.A$agıda yazıkLarımı Lutfen dikkatLice okuyun.

1- C/Documens and settings/isminiz(Pc isminiz ne ise o kLasor)/appLication data kLasörüne girin.
Eğer göremiyorsanız yukarıdan araçLar/kLasör seçenekLeri diyip gizli dosyaLarı göster'i seçin.

2.AppLication Data kLasöründe Sports İnteractive kLasörüne girip
fm 2007 kLasörünü siLin.

Artık probLemsiz bi $ekiLde Fm 2007 yi oynayabiLİrsiniz,Evet biraz sorunLu ama yeni bi teknik cıkana kadar maalesef katLanmak zorunda kaLıcaz.

Umarım yardımcı oLabiLmi$imdir arkada$Lar…
Eski 06-01-2007   #9 (mesaj-linki)
KaRaYeL61

menejer hastasiyimdir süper oyun ya ...
Eski 17-02-2007   #10 (mesaj-linki)
managerpolat

ya ben her seyi yaptim yuklemelerde dahil ama .exe klasorunu acinca

please insert the correct CD-ROM,select OK and restart application

diye yazi cikiyo sanirim bu crack dosyasi istiyo ama nerden bulacam bana crack atamazmisiniz

msn den yardimci olmak isteyen arkadaslar

polata1987@hotmail.com
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
Yok
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
Football Manager 2007 Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Football Manager 09 batugol73 Bilgisayar (PC) Oyunları 1 22-06-2009 00:48
Football Manager 2005 mertcan_gfb Bilgisayar (PC) Oyunları 0 18-02-2008 10:17
Football Manager 2007'de Başarının Altın Sırları tsubasa Bilgisayar (PC) Oyunları 11 17-02-2008 11:53
Football Manager 2007 FENERBAÇE İncelemesi tsubasa Bilgisayar (PC) Oyunları 0 17-04-2007 20:58
Football Manager 2007 GALATASARAY İncelemesi tsubasa Bilgisayar (PC) Oyunları 0 17-04-2007 20:49