| | #1 (mesaj-linki) | |
| Half-Life 2 Asıl savaş şimdi başlıyor Öncelikle oyunu edinme problematiğini denklem denklem bir çözelim. Half-Life 2, üç farklı paket olarak piyasaya çıkmış, bunların arasında Türkiye'de satışa çıkan versiyon, temel paket olan 2 DVD'lik "Bronze". İlk (ve tabii ki en şık) alternatif bunu edinmek. Diğer alternatif, Steam'den oyunu indirmek ama "Ben bununla uğraşamam!" deyip bütün oyun hevesinizi kaçırmanız da mümkün. Gigabaytlarca yer kaplaması yetmezmiş gibi Valve Server'ları, itibiti bağlantınızla sızabileceğinizden çok daha yoğun. Sonuç; bitmek bilmeyen, 256kb bağlantınız dahi olsa hiç heves etmemeniz gereken bir download. Ancak biz ve forumlara bakılırsa neredeyse diğer tüm oyun sevenler bu CD'leri çalıştıramıyor. Üstelik 4 CD'nin oyunun tüm nimetlerini içermesini beklemeyin. Tabii bir de "alternatif" son alternatif var, o da Amerika'dan gelecek bir tanıdığınıza, yalvar yakar içi posterdir, şapkadır tıka basa dolu "Gold" paketini getirtmek.Half-Life 2 Puan: Sistem Gereksinimleri: 1.2 GHz işlemci, 256 MB RAM, 128 MB ekran kartı, 3.9 GB HDD Half-Life 1998 yılında piyasaya çıktığında aksiyon oyunları dünyasında senaryonun önemli bir yer alabileceğini önceden hazırlanmış sahneler (scripted scenes) ile kanıtlamış oldu. Oyuncular kendini bir filmin içindeymiş gibi hissediyorlardı. "Önüne çıkanı öldür" felsefesi geride kalmıştı. İlk Half-Life aksiyon oyunları dünyasında bir devrimdi. Half-Life 1'den 5 sene sonra Valve oyunun ikincisini, Half-life 2'yi duyurdu. Half-Life'ın sonunda kahraman bilim-adamımız Gordon Freeman, gizemli karakter G-Man'nin teklifini kabul etmek zorunda kalıyordu. Half-Life 2 bu noktadan 10 yıl sonra başlıyor. Fakat Gordon aradan geçen 10 yılda ne olduğunu bilmiyor ve kendini City17 adlı şehirde buluyor. Dr.Breen adlı bir bilim-adamının yönettiği, sıkı koruma altındaki şehirde neler olup bittiğini anlamaya çalışıyor Gordon Freeman. Macera sırasında ilk oyundan tanıdık yüzlerle de karşılaşıyoruz. Sadık koruma görevlisi Barney Calhoun, iş arkadaşlarımız Dr. Eli Vance ve Dr. Kleiner ile oyun boyunca sıkça karşılaşacağız. Tabi yeni karakterlerde olacak. Bunlardan en önemlisi ise Dr. Eli Vance'in kızı Alyx Vance. Birçok görevde Alyx yanımızda yer alıyor. Oyunda 4 yıl boyunca geliştirilen Source grafik motoru kullanılıyor. Bu motor DirectX 9.0'un tüm yeniliklerini sonuna kadar kullanıyor aynı zamanda kullandığı fizik motoru sayesinde oyunun oynanışına büyük yenilikler getiriyor. Oyundaki çoğu objeyi düşmanlarınıza karşı bir silah olarak kullanabiliyorsunuz. Ayrıca bir sürü kullanılabilir araçta bulunuyor. Half-Life 2, oyunculara sunduğu mod seçenekleri, sinemasal hikayesi ve sunduğu muhteşem oyun deneyimi ile ilk Half-life'ın hala devam eden krallığını kaldığı yerden devralmakla kalmıyor çıtayıda çok daha yükseltiyor. hl2_inc1.gif Oyuna ilk başladığımız zaman Dr. Wallace bizi karşılıyor ve oyuna başlıyoruz. Half-Life 2’nin çıkması biraz Zor oldu ama sonunda çıkmayı başardı. Yıllar önce yapımına başlanan Half-Life 2’nin kodlarının çalındığı söylendi. Yani yapımcıların o kadar emeği boşu boşuna gitti. Half-Life 2’yi oynayan herkes eskisinden ne kadar farkının olduğunu görmüşlerdir. Half-Life 2 grafik konusunda çok başarılı olmuş Counter - Strike Source gibi…Half-Life 2 de variller, kutular, duvarlar, silah modelleri gibi bir çok modelleri değiştirmişler. Tabi ki bir oyunda ne kadar grafik konusunda iyi şeyler görürsek o oyunun yüksek bir sistem gereksinimin olduğuna anlamamız gerekir. Half-Life 2 ise bu konuda yapacağını yapmış ve oyunun istediği ekran kartı 128 MB… Ve Valve bu oyunda Havok grafik teknolojisini kullanmış. Yapay Zeka eskisinden bir farkı yok gibi zaten bu oyunda Yapay Zeka iyi hazırlanmış. Mesela oyunu oynayan kişiler öldürdüğü bir düşmanın yerine kolay kolay başka düşmanın gelmediğini ve düşmanların birbirlerinden haberdar olduklarını fark etmişlerdir. Oyun ilk çıktığı zaman Multiplayer olmadı. Ama şu anda oyunu Multiplayer olarak oynanabiliyor. Multiplayer Half-Life 2 de tutulacağa benziyor. Çünkü Half-Life 2 Multiplayer git gide yaygınlaşıyor. Oyunda sese önem verilmiş oyun müziğinin yer yer değiştiği fark ediliyor. Örneğin; heyecanlı bir bölüme girdiğiniz zaman heyecanlı bir müzik çalıyor , hareketli bir bölüme girdiğiniz zaman ise hareketli bir müzik çalıyor. Seslerin gerçeklik düzeyi çok yüksek kısacası oyunda ki sesler gerçek sayılacak derecede. Patlama sesleri silah, konuşma, yürüme, araba sesleri ve diğerleri özenerek yapılmış. Son olarak eğer imkanınız varsa bu oyunu bir yerden temin edip mutlaka oynayın, memnun kalacaksınız. Son Düzenleyen RuffRyders; 20-02-2009 @ 00:46. | |
|
| | #2 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Hilf Life 2
oyun üstünde zaten senlerce 150 den fazla insan çalıştı ama sı olmayan bi oyun herşeyiyle mükemmel oolmus özellikle bi hikayede ilerlemek te çok hoş bi ayrıntı fps oyunlarında görmeye alışkın olmadığım efektler olduğundan ilk aldığımda çok şaşırmıstım ama oynadıkça güzel oldu bitirmeye çalısıyorum bakalım hayırlısı | |
|
| | #3 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Hilf Life 2 BU OYUNUN ESKI SURUMUNU OYNADIM COK HOSUMA GITTI ACEPPE SIZDEN RICA SIZ DOWLOAD INI KOYA BILIRMISINIZ MADEM COK MEMNUN KALCAZ SIZ BUNU BIZLERLE PAYLASTINIZ SAYIN ThinkerBeLL cok tesekkur ederım sızı basarılarının devamını ve bunun ındır lınkı koycanız demı sımdıden tesekkur ederım paylaşımcı kardes lıgın devam eder inşsalla | |
|
| | #4 (mesaj-linki) | |
sitede korsan diye tabir edilen bandrollü herşeyin yayınlanması yasaktır skywalker o yüzden indir linki olmucak biraz para biriktir oyun çıklaı çok oldu fiyatıda düşmüştür orjinalini al herkes böyle yapsa orjinal oyun satışları artsa her oyun içinde birde türkçe dil desteğiyle çıkacak ama böle olmadığı için oyun çıkar yama yamadan sonnra türkçe güncelleme bekleriz lütfen böyle yapmayalaım dikkat edelim | |
|
| | #5 (mesaj-linki) | |
HEHE makelele olur alırım saol yarımın için | |
|
| | #6 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Hilf Life 2 çok mukemmel bı oyunn oyunu bıtırdım grafıkler superr ama benım ekran kartım fazla ıyı değildii o halde bıle mukkemmel geldı bana bıde ek paketı çıktı epsone one dıye onuda bıtırdım 2. pakette cıkacak son baharda onu merakla beklıyomm | |
|
| | #7 (mesaj-linki) | |
Oyun çok iyiydi bencede.Ama asıl güzelliği CS : source idi.Hala daha bu cs yi yıkacak bi online kapışma oyunu yapılamadı..
| |
|
| | #8 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Half Life 2 ya kardeş oyun güzel ama ben bu oyunu nasıl indirecem bana bunu söylesen nekar memnun olaç** biliyormusun | |
|
| | #9 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Hilf Life 2 | |
|
| | #10 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Half Life 2 Gerçekten mükemmel bir oyun. İtiraf etmeliyim ki ilk oynamaya başladığımda bazı yerlerde oyun hilelerini kullanmak zorunda kalmıştım ))) | |
|
![]() |
| Etiketler |
| half, life |
Half Life 2 Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Half-Life 2: Episode Two | RuffRyders | Bilgisayar (PC) Oyunları | 6 | 11-04-2009 23:00 |
| Half-Life 2 - Ravenholm | NeutralizeR | Oyun Mekanları | 4 | 15-11-2008 10:26 |
| Half-Life | RuffRyders | Klasik Oyunlar | 0 | 06-02-2008 08:07 |
| Half Life | Blue Blood | Flash Oyunlar | 1 | 25-02-2007 00:46 |
| Half-Life 2: Episode One | MaKaLeLe | Bilgisayar (PC) Oyunları | 0 | 07-02-2007 03:33 |