Call of Duty: World at War Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: GLOBAL :: > Bilgisayar (PC) Oyunları
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 09-10-2008   #1 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı
Call of Duty: World at War

Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 09-10-2008   #2 (mesaj-linki)
Cvp: Call of Duty: World at War

Call of Duty 5: World at War

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Call of Duty 5: World at War

Yapımcı Treyarch

Yayımcı Activision

Oyun Motoru Proprietary

Çıkış Tarihi
11 Kasım 2008
14 Kasım 2008
12 Kasım 2008

Tür Birinci Şahıs Nişancı Oynanış Biçimi Tek oyunculu, çok oyunculu, kooparatif çok oyunculu Platform PC, PlayStation 3, Wii, Xbox 360, NDS Ortam Türü Blu-ray Disc, DVD, DVD-DL, Wii Optik Disk

Sistem Gereksinimleri İşlemci: AMD 64 3200+/Intel Pentium 4 3.0GHz veya üstü
RAM: 8 GB boş HDD alanı, 512MB RAM (XP)/1GB RAM (VISTA)
Ekran Kartı: Shader 3.0 destekli veya daha üstü, 256MB Nvidia Geforce 6600GT/ATI Radeon 1600XT veya üstü Giriş Birimi Gamepad
Klavye ve Fare
Wii Remote ve Nunchuck ile Wii Zapper

Call of Duty: World at War, Call of Duty serisinin 5.oyunudur ve eski oyunlara göre birçok değişiklik de bulunmaktadır. Treyarch tarafından geliştirilip Activision tarafından 14 Kasım 2008'de Avrupa içinde yayımlanacaktır. Birinci Şahıs Nişancı (FPS) türünde bir oyundur.

Oyun Motoru

Oyun motoru olarak serinin önceki oyunu olan Call of Duty 4'ün motoru olan Proprietary kullanılmış. Motor yüksek çözünürlükte bile birçok bilgisayarı kasmaması sayesinde oyun büyük ilgi görmüştür.

Konu ve Oynanış

2.Dünya Savaşı'nın Pasifik Cephesi'ni ve Doğu Cephesi'ni konu edecektir. Oyuna ağaçlara tırmanabilme, alev silahı gibi yeni silahlar ve farklı hareketler eklenmiştir. Call of Duty: World at War, Call of Duty serisine büyük bir yenilik getireceği belirtilmiştir. Oyunun Pasifik bölümünde yüzme yeniliği eklenmiştir. Artık oyuncular suda ilerleyebilecektir.

Çoklu Oyun Modu

Call of Duty: World at War, ayrıca bir yenilik daha getirecek ve artık oyuncular tek kişilik oyuncu modundaki görevleri (ikiye bölünmüş ekranda veya çevirimiçi olarak) beraber bitirebilecekler. Ek olarak çok kişilik oyuncu modunda da 64 kişilik sunucularda karşılıklı oynayabilecekler. İlk kez Call of Duty: United Offensive'de seriye eklenen araçlar da World at War'da olacak.

İlk trailer 21 Haziran 2008'de gösterilecek.

PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo Wii, Nintendo DS ve PC sürümleri bulunan World at War, COD 4'te olduğu gibi yine aynı grafik motorunu kullanıyor.

Geçtiğimiz yıl satışa sunulaan ve büyük bir başarı gösteren Call of Duty 4: Modern Warfare'den sonra yine aynı başarıyı yakalamak isteyen Activision Blizzard, şu sıralar oyuna son şeklini vermekle meşgul olduğu belirtiliyor.
Eski 11-10-2008   #3 (mesaj-linki)

Call of Duty World at War : Fire and Destruction Trailer

Eski 14-10-2008   #4 (mesaj-linki)

" Rahat!!!! " " Hazır ol!!! " Klavye & mouse omzaa! " " - Emredersiniz komtanımm!!! "

Evet arkadaşlar. Yanlış duymadınız. Activision karargahı, FPS ordusu askerlerine yeni bir görev çağırısı yaptı. Call of Duty: Modern Warfare ile azcık gözümüz medeniyet gördü. Tam 2. Dünya Savaşı sendromunu üzerimizden atmıştık ki, yeniden o günlere döndük. Peki ben bu konuda ne diyorum ? - Saldırgan bir eğilim göstermek kaydı ile, gözüme kestiğim ve hareket eden herşeyi vururum. Mission Complete der, tüfeğimi sırtıma dayayıp günbatımına doğru yürürüm. Acı yok, health pack var arkadaşlar. Klavye & mouse koordinasyonuna güvenen bütün babayiğitler için bu böyle biline....
Call of Duty serisinin, kendisine FPS oyunları dünyasında hatrı sayılır bir yer sağladığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Şimdiye kadar çıkan FPS oyunlarının neredeyse % 70' i ( belki de daha fazlası ), 2. Dünya Savaşı' na ilişkin tarihi bilgilere sadık kalarak, ya da bunu bir miktar fantastik öğeler ile süsleyerek, bu konuyu ısıtıp ısıtıp önümüze koydu. Oynadığım onca FPS oyunu ardından, öldürdüğüm düşman sayısı bakımından kendimi ikinci bir Hitler gibi hissediyorum diyebilirim. Hayatım boyunca Stalingrad' a gitmemiş olmama rağmen, nerede soteye yatılır, hangi evin çatısından sniper atışı yapmak daha uygundur ezbere biliyorum ( tahminen birçoğunuz da biliyorsunuzdur ). Pearl Harbor kıyılarını o kadar iyi etüd ettim ki, sanırsınız yakınlarda bir yerlerde yazlığım var FPS türünü severek oynayan biri olarak sürekli 2. Dünya Savaşı konulu oyunlar ile karşı karşıya kalmak bana bıkkınlık vermişti. Sonra nasıl olduysa bünyem bunu kabullendi, hatta bir süre sonra arada bir ihtiyaç bile duymaya başladı. Call of Duty 4: Modern Warfare ile Infinity Ward' ın getirdiği yeni soluk ile " Allah razı olsun " demiştim içimden, ama istemsiz bir şekilde birşeyler içimi kemiriyordu. Call of Duty 5: World at War' ın geleceği haberini duyduğumda " Ohh be, eski alışkanlık ne de olsa kolay vazgeçilmiyor " dedim içimden.

Call of Duty serisini ister single campaign olsun, ister multiplayer olsun, her yönü ile zevk alarak oynadım. Doğruyu söylemek gerekirse Call of Duty 3' ü oynama fırsatım olmadı, ki 8 ay gibi kısa bir süre içerisinde biraz acele ile çıkmış bir oyundu. Kaldı ki Treyarch Studios tarafından yapılan bu oyunun PC' ye gelmemesi bende extra bir antipati yaratmıştı. Oyunun diğerlerine göre pek de başarılı olmadığı duyumlarını aldıktan sonra, oyunu oynayamamış olmama üzülmedim açıkcası. Ardından Infinity Ward " Al sana Call of Duty " dercesine Modern Warfare' i çıkardığında ise, Activision' a olan öfkem yatıştı.

Infinity Ward' un Call of Duty: Modern Warfare' in devamını getireceğini düşünürken, bu tarz bir projenin zamanında Activision tarafından satın alınan Treyarch tarafından yapılacağını duyduğumda şok olmuştum. Ne de olsa Treyarch COD3 sebebi ile gözümde sabıkalıydı. Başta bu tercihin, Modern Warfare gibi bir sıçrayışın ardından Call of Duty serisine zarar vereceğini düşünsem de, 2008' in 4. çeyreğinde çıkacağı belirtilen World at War hakkında araştırma yaptıkça endişelerim biraz azaldı. Modern Warfare' in oyun motorunu miras alarak üzerinde ciddi bir çalışma yapan Treyarch, bu sefer Infinity Ward' dan hayli destek görmüş. Modern Warfare' in motoru üzerine yapılan uzun süreli çalışmalar ardından ( meğer Treyarch kendini affettirmek için COD3 'ün tamamlanmasından beridir bu proje üzerine yoğunlaşmış ) ortaya güzel şeyler vaad eden bir oyun çıkmış. Bu sefer oyun Pasifik & ilerleyen kısımlarda Berlin' de geçiyor. Şimdiye kadar aşina olduğumuz düşmanların üzerine bu sefer Japonlar ile karşı karşıyayız. Evet, bu güne kadar gördüğümüz düşman modelinden birazcık farklı. Bulunduğu mekana hakim, çok iyi kamufule olabilen ve neredeyse bir gerilla edasıyla bizlerle mücadele edebilecek bir düşman. Üstelik iş makinalı silahlarla da bitmiyor, Japonlar aynı zamanda sırtlarında katanalar ile çıkacaklar karşımıza. Muhtemelen karşımızdaki Japon' u öldürdükten sonra bu silahı elimize almamızı mümkün kılarlar, eğer ki güzelim katana öyle olduğu gibi yerde yatarsa, büyük bir hata olur açıkcası. Yine de bizde bu konuda boş değiliz, elimizde etrafı iki dakikada cehenneme çevirebilecek bir Flamethrower ( alev makinesi ) olacak. Evet doğru duydunuz, oyunun geliştirilmiş motoru sağolsun, flamethrower ile etrafı alevlere boğabilme imkanımız var. Japonlar ile çatışmak üzere oyununun bu kısmında bir Amerikan askeri olarak yer alıyoruz. Her ne kadar karakterle bütünleşmek ve senaryo bütünlüğünü hissedebilmek adına baştan sona aynı karakter ile devam etmek istesek de, oyunun bir kısmını Amerikan askeri, bir kısmını ise Almanya' nın düşüşü sırasında Berlin' de görev alan bir Rus askeri olarak yer alacağız. Yine de senaryo bütünlüğü olarak Modern Warfare' dan sonra kaliteyi korumak adına zekice bir senaryo yazılacağına inanıyorum.

Ve geldik oyunun en çarpıcı yanına.... Hem single player campaign, hemde multiplayer apayrı keyifler değil mi? Peki single player campaign' leri oynarken " keşke yanımda npc'ler yerine kanlı canlı takım arkadaşları olsaydı ", ya da multiplayer oynarken " keşke şu kurşunları birbirimize değil de, beraberce npc'lere saydıryor olsaydık " dediğiniz oldu mu ? İşte Call of Duty 5: World at War bize bu konuda yeşil ışığı yakmış durumda. Single player & multiplayer seçeneklerinin yanı sıra, aynı ekranı paylaşacak şekilde 2 kişi, ya da internet üzerinden max 4 kişiye kadar, Co-op modunda senaryo dahilinde ilerleyebileceğiz. İnsan' ın makineye karşı yarattığı üstünlüğün, co-op modunda daha da etkili olacağı ve dolayısıyla bunun oyunu çok kolay bir hale getirebileceği gibi bir durum önceden düşünülmüş durumda. Treyarch bu konuda içimizin rahat olmasını söyleyerek bizleri biraz daha ferahlatıyor.
Oyunun önceklikli olarak geliştirildiği platform Xbox 360 olmasına rağmen, World at War' un eşzamanlı olarak PC, PS3, DS & Wii ( özellikle Wii Zapper teknolojisi ile etkileşimli olması yönünde çalışılıyor ) gibi platformlarda da karşımıza çıkacak. Oyunun yeniden geliştirilen motoru olsun, senaryosu ya da gerçekçiliği olsun, Treyarch, Call of Duty 5' in şimdiye kadar yapılan en iyi 2. Dünya Savaşı oyunu olacağı konusunda iddialı. 2008' in dördüncü çeyreğine yaklaştığımız şu günlerde, bu iddia' nın aslını öğrenmek üzere sabırsızlıkla bekliyoruz...

Alıntıdır : CyberOyun
Eski 15-10-2008   #5 (mesaj-linki)

Call of Duty: World at War - Çıkış tarihi

Treyarch Studios tarafından geliştirilen ve Call of Duty serisi hayranları tarafından merakla beklenen Call of Duty: World at War 'un çıkış tarihi belli oldu.

Yapılan son açıklamaya göre oyun 11 Kasım 2008 tarihi itibari ile raflarda yerini alacak.

COD5: World at War için geliştirilen co-op mode ise en çok merak edilen yeniliklerden. Kankalar takımı, hazırlıklara şimdiden başlayın!!! Çünkü Call of Duty yeni co-op modu ile sizlere bu keyfi omuz omuza yaşama imkanı sunacak..

Alıntıdır : CyberOyun

Eski 23-10-2008   #6 (mesaj-linki)

Activision , Call Of Duty ' nin multiplayer (Çoklu oyuncu) modu beta testleri ' nin yakında başlayacağını duyurdu... Call of Duty, World at War ' a üye olan herkes beta sürümü test edebilecek..
Eski 15-11-2008   #7 (mesaj-linki)

Call of Duty: Modern Warfare” oynunu PC için yüklediğimizde, donanımsal olarak çok fazla gereksinime ihtiyaç duymasa da, toplam
oyun deneyiminin ve oynanabilirliğinin Crysis gibi oyunlardan daha iyi olduğu bir çok kullanıcı tarafından belirtilmişti. Bu güzel oyun deneyiminden sonra bir çok kullanıcı Call of Duty 5′i merakla beklemeye başlamıştı ve Call of Duty5: World at War ilk olarak Amerika’da satışa çıktı; birkaç gün içinde de ülkemiz de dahil olmak üzere tüm Avrupa’da satışa çıkıyor.

Oyun raflara girmeden evvel hemen 1.1 yaması da çıktı. O yüzden bu oyunu almak isteyenler ilk başta 1.1 yamasını sisteme indirerek ön hazırlık yapabilir.

Son Düzenleyen SeRCaX.TR; 15-11-2008 @ 10:33. Sebep: Video eklendi.
Eski 29-11-2008   #8 (mesaj-linki)
ayvet

Call of duty 5 hata
Arkadaşlar. Oyun bende çalıştı birkaç bölüm geçtim. Sonra oyuna tekrar girmek istediğimde aşağıaki hata çıkıyor:
It appears that of call of duty: World at war did you quit properly the last time it ran
Do you want to run the game in safe mode?

Thisi is reccomended for most people.
It will change your system settings but not your controls

Evet hayır iptal üç seçenek naparsan yap genede açılmıyor?

Oyunu tekrar tekrar sildim yükledim ekran ayarlarını değiştirdim ama bir türlü geçemedim engeli?
Şimdiden teşekkürler.
Eski 02-12-2008   #9 (mesaj-linki)
azg21 - avatarı

arkadaşlar bu oyunun nasıl oynanacağını resimli açıklama yapabilecek bi üstad varmı acaba bi kere kurup oynadım sonrası benim pc çöktü formatladım oyunu yeniden kurdum ama bi türlü oyuna giriş yapamıyorum new game diyip zorluk seçimini yapıyorum ama yine new game ye geri geliyorum bi türlü giriş yok yardım lütfen.....acil
Eski 09-03-2009   #10 (mesaj-linki)
deMeSVed - avatarı
Call oF Duty 5 te bir yeri geçemiyorum...?

Call oF Duty 5 te bir yeri geçemiyorum...? Bu konuda yardım ederseniz sevinirim. Şu uçaklı gemileri vurduğumuz bölümden sonra. Japonlarla savaştığımız bir yer var... Dinamitmi öyle bir bomba alıyoruz. 5 tuşu ile seçip atıp patlatıyoruz. O oyunda en son yeri havaya uçurmaya çalışıyoruz. 2 pencere ve bir tahta kapı nın olduğu yerde toplanıyor askerler. Orası bir türlü patlamıyor. O kapıyı nasıl havaya uçuracam. Yol gösterirseniz sevinirim...
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
call, duty, war, world
call of duty 5 nasil oynanir, call of duty 5 online nasil oynanir,
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
Call of Duty: World at War Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Call of Duty 3 (Playstation 3) MaKaLeLe Bilgisayar (PC) Oyunları 7 05-10-2009 13:06
Call of Duty 2 Multiplayer Fantastic 4 Bilgisayar (PC) Oyunları 14 02-09-2009 20:20
Call Of Duty 4: Modern Warfare (Demo) Ghostlover Bilgisayar (PC) Oyunları 2 29-09-2008 15:47
(Don't) Call Me NeutralizeR Karışık Flash'lar/Video'lar 1 10-02-2006 12:05