Arama

StartUpLite - Windows'un Açılış Programlarını Düzenleyici

Güncelleme: 3 Mayıs 2009 Gösterim: 1.991 Cevap: 0
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
3 Mayıs 2009       Mesaj #1
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Tanıtım:
Bilgisayarınızda bir problem oluştuğunda genellikle bunu bilgisayarınızın bir sonraki açılışında ağırlaşmasından veya farklı şeyler olmasından anlayabiliriz.
Sponsorlu Bağlantılar

Bilgisayarınıza kurduğunuz programlar ve benzeri uygulamalar bilgisayarınız açılırken kendilerine kolaylık sağlamak için açılış komut dosyanıza çeşitli başlangıç kayıt anahtarları eklerler.

Bunlara örnek olarak; Adobe Reader Hızlı Çalıştırma Eklentisinden, Java Güncelleme Kontrolcüsüne, MSN Messenger Başlatıcısına kadar onlarca program sayılabilir.

Bu tip yardımcı programlar zamanla arttıkça bilgisayarınız ağır açılmaya başlar. Normalde bir Windows XP İşletim Sisteminin açılması için önce donanım testi ardından açılış komut dosyasında var olan komutlar uygulanır sonra da kullanıcının kişisel ayarları yüklenir. Donanım testini işletim sisteminin yapısı gereği mecburen beklemek zorundayız.

Fakat yukarıda bahsettiğimiz programların çoğunu başlangıçta çalıştırmasak fazla bir şey kaybetmeyiz. Aksine bazılarını kullanmazsak bilgisayarımızın açılış hızı artar.
Mesela; Adobe Reader Hızlı Çalıştırma ve Java Güncelleme Kontrolcüsünü her açılışta test ettirmek yerine aklımıza geldikçe javanın ve adobenin sitesinden kendimiz de bir tıkla yapabiliriz.

Bazı virüs, solucan, trojan ve benzeri kötü amaçlı yazılımlar da bulaştıkları bilgisayarların açılış komut dosyalarına kendileri için birtakım çalıştırma kodları eklerler.

Malwarebytes Yazılımın oluşturduğu StartUpLite programı bilgisayarımızın açılışında hangi programların veya eklentilerinin çalıştığını kısa bilgilerle beraber bize gösterip, isteğimize göre bu işlevleri kaldırmak, engellemek veya etkisiz kılmamız konusunda bize birkaç tıklama ile yardımcı oluyor.

Sadece Windows'un standart Dosya Aç – Güvenlik Uyarısı'na onay verdikten sonra hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Programın Kulanımı :
Program açıldığında ekrana bilgisayarınızın açılış komut dosyasında kayıtlı olan açılış komutları ve kısa bilgileri içeren program penceresi gelir.
Bu listeden işlem yapmak istediğiniz programların yanlarında bulunan komut butonları ile uygulamak istediğiniz işlevi seçip pencerenin sağ alt köşesinde bulunan Contunie butonuna basınız.
Karşınıza işlemin yapıldığını ve bir sonraki sistem açılışında geçerli olduğunu anlatan İngilizce bir mesaj gelecektir.
Tavsiyemiz bu mesajdan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmanızdır.

Uygulanabilecek İşlemler :
Disable = Devre Dışı Bırak
Remove = Sil/Kaldır
No Action = İşlem Yapma

ÖNEMLİ NOT : Açılış programları listesinde ne olduğundan emin olmadığınız veya anlamadığınız programlar üzerinde işlem yapmamaya özen gösteriniz. Aksi taktirde sisteminizle ilgili sorunlara yol açabilirsiniz.


StartUpLite - Windows'un Açılış Programlarını Düzenleyici

Sürüm : 1.07 Boyut : 199 Kb Kullanım İzni : Ücretsiz (Freeware) Dil : Ingilizce İşletim Sistemi : Windows 2000/2003/XP/Vista



ѕнσω мυѕт gσ ση ツ

Benzer Konular

28 Nisan 2007 / Misafir Bilgisayar
4 Eylül 2015 / alisinanberdan Soru-Cevap
15 Mayıs 2012 / Misafir Soru-Cevap