Arama

Format Atma - Nasıl Format Atılır? (Resimli) - Sayfa 3

Güncelleme: 22 Ekim 2018 Gösterim: 2.966.706 Cevap: 66
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
16 Mart 2008       Mesaj #21
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alıntı
serveryilmaz adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar bana kim yardım cı olur bilmiyorum. b ilgisayarım acayip yavaşladı. her türlü virus programı ile tarama yaptım virüsleri sildim. bi r sürü ayar yaptım. xp yi yeniden yükledim. ama kurulu sistemin üzerine onarma yaparak. çünkü bende format yapmaktan korkanlardanım. merak ettiğim konu şu. ben bilgisayarımdaki herşeyi feda etmeye hazırım. b enim istediğim bilgisayarın tümüne format atmak. yani hard disklerde hiç bir şey bırakmadan bunu yapmak.

Sponsorlu Bağlantılar
şimdi arkadaşım senin anlattığın bu format sadece windowsun kurulacağı dizine mi format atıyo yoksa hard diskin tamamına mı ben onu anlamadım. cahilliğimi bağışlayın. pek teknik bildiğim söylenemez.

yardımcı olursanız sevinirim.

birde format atarken bu cd sürücüler hard diskler bunların tanıtımı falan da yapılacak. bende pek donanım yok. bilgisayarın kendi donanımı var. kamera falan onları kurarım tekrar da. benden bişeyler isteyecekmi format atarken ben onu anlamadım. arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim.

Sadece Windows'un kuruluğu olduğu bölüme format atabilirsiniz. Harddisk, cd-rom gibi aygıtlar için sürücü yüklemeniz gerekmemektedir. Windows XP bunları otomatik olarak tanır.
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
27 Mart 2008       Mesaj #22
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
yimake adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar acil yardım format atarken hata yaptım ve iki tane işletim sistemi oldu ikiside c de birini silmem lazım fakat bir türlü silemedim işletim sistemi xpi

Bir dakika! XP yanına XP kurduğunuzu mu söylüyorsunuz yoksa ben mi öyle anladım sadece. Benim aklımdaki şekilde yaptıysanız o tam olarak format sayılmaz (Normal oturum açıkken XP cd sini açıp oradan yükseltme veya yeni kurulum yaparak format attığınızı düşünüyorsanız iki tane olduğunu sanabilirsiniz. İki tane kullanıcı adı bulunur ve birisine giremezsiniz). Böyle bir durumdan bahsediyorsunuz galiba.
Sponsorlu Bağlantılar

Başka bir durumda, aynı bölüme iki tane aynı işletim sistemi (XP-XP, Vista-Vista) kurulmasına izin vermeyecektir

Hatta aynı bölüme XP ve Vista birlikte yüklenemez.
Son düzenleyen Safi; 22 Ekim 2018 02:32
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
28 Mart 2008       Mesaj #23
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
yimake adlı kullanıcıdan alıntı

hayır yanlış anlamadın acılışta iki tane işletim sistemi çıkıyor ve ikiside çalışıyor artı ikiside c.de ikisinede giriyorum aynı bölümde xp xp var

Herneyse sen silmek istiyordun. Kullanılmayan XP nin nerede olduğunu tartışmaya gerek yok. Bilgisayarım üstünde sağ tıkla ve özellikler de. Burada açılan küçük pencerede Gelişmiş sekmesine gel. Başlangıç ve Kurtarma başlığı altındaki ayarlar düğmesine bas. Burada da düzenle diye bir düğme daha bulunur. Açılan not defteri ilk açılışta görmüş olduğun işletim sistemi listesini verir, yani boot sektörün başlangıcı. Burada kullanmadığın işletim sistemini sil ve CTRL + S veya dosya başlığından kaydet diyerek çık. Şu anda Vista kurulu olduğu için örnek olarak veremiyorum ancak üst üste aynı tipte yazı olur

Microsoft Windows XP Professinal /fastdetect /noexecute gibi

bunların partitionlarına dikkat etmelisin. Birinde 1 yazar diğerinde 2. Yanlışı silersen geri alma seçimin tabiki var. Ancak yine de yanlış yapmamak için dikkat et.

Doğruluğunu tespit ettikten sonra kullanmadığın XP ni Shift + Delete le silebilirsin.
Son düzenleyen Safi; 22 Ekim 2018 02:34
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
7 Nisan 2008       Mesaj #24
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alıntı
roseered adlı kullanıcıdan alıntı

sevgili arkadaşlar ya benim soniya marka pc cam cd'yi disk sürücüsüne yerleştirdikten sonra,kamera yükleme programlarının tamamını sonia kamera cd yükledim!..sonradan donanım algılama sihirbazım karşıma çıkıveridi,ordan yükle tuşuna bastım ama yükleme sırasında beni yarıyolda bırakıyoo...benden uygun bir dosya yolu istiyor ,oysa indirdiğim uygun dosyaları indiremiyorum !..örneğin Autorun exe ve menu exe uygun dosyalar gösterilirken pc de bu dosyaları bulamadım..yada cd sürücüsünden tekrar sorunsuz nasıl yükleyebilirim..ilgilenen arkadaşlarıma şimdiden teşekür ederim

Uygun dosya yolu olarak CD sürücünüzü göstermeniz yeterli olabilir.

Aygıt Yöneticisi > Sürücüsünü yükleyeceğiniz aygıt > Sağ tık > Sürücüyü Güncelleştir > Listeden ya da belirli bir konumdan yükle > Çıkarılabilir ortamda ara (disket, CD-ROM) > İleri

Bu işe yaramazsa;

Aygıt Yöneticisi > Sürücüsünü yükleyeceğiniz aygıt > Sağ tık > Sürücüyü Güncelleştir > Listeden ya da belirli bir konumdan yükle > Arama. Yüklenecek sürücüyü ben seçeceğim > İleri > Disketi Var... > Gözat... > CD-ROM sürücünüze girin, alt klasörlerine bakın (driver vs) > İleri
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
29 Mayıs 2008       Mesaj #25
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
BiliBon adlı kullanıcıdan alıntı

Yha Ben Bu Pc Dilinden Anlamam Arkadash Ne YapcamM Pc AçılırKen F2 ye bascan sonra.....Ama Dosyaları Nereye Atıcam Yani SaklıcamM Nereye Format Atıo Bu Pc NOLUR YARDIM NOLUR YARDIM

Bunun cevaplanması oldukça uzun bi zaman alabilir. Size bunları söylemek yerine çok basit bir şekilde sanal olarak format atmayı öğretecek bir program var. Bu programı indirip denemeye başlarsanız format atmanın ne kadar kolay bişey olduğunu görebilirsiniz. Sadece şunu diyeyim. Nereye format attığını söylemek zor çünkü bunu siz seçiyorsunuz.

Dosyaları nereye atacağım derken; işletim sistemi C sürücüsünde kuruluysa D sürücüsüne almalısınız. Buradan yola çıkarak işletim sistemi C deyse C ye format atmalısınız.
Son düzenleyen Safi; 22 Ekim 2018 02:34
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
4 Haziran 2008       Mesaj #26
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alıntı
mask01 adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba arkadaşlar burda anlatılanları iyice okudum.Ve ilk kez pc ye format atmayı deneyecem.Yalnız şöyle bir sorunla karşılaştım Cd Room Drive yok Msn Happy
Evet benim biosa del tuşu ile giriliyor boot bölümünde CD room veya DVD diye bişey Yok malesef..Ne yapmam gerekiyor sizce?

yani şu seçenekler var(boot menüsünde)
>boot device priority
>boot settings configuration
>security

evet arkadaşlar gördüğünüz gibi CD Roomu 1 aygıt olarak ayarlayamıyorum çünkü yok Msn Happy

Boot Device Priority altından CD-ROM'u seçeceksiniz.
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
6 Haziran 2008       Mesaj #27
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Alıntı
scelimx adlı kullanıcıdan alıntı

Merb yine ben Format Cd'sini Taktım son çare format atıcam fakat atmadan önce sormam gereken bişi var harddisk c:\ d:\ diye ayrılmış durumda d:\'ye yedekledim herşeyimi o kısma bişi olsun istemiyorum sadece c:\ kısmına atabilmek için ne yapmam gerekiyor.. teşekkürler

Format işlemini başlattıktan sonra Windows'u nereye, ne şekilde kurmak istediğiniz soruluyor. C: sürücüsünü seçmeniz yeterli. Konunun ilk mesajlarını inceleyin.
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
7 Haziran 2008       Mesaj #28
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
scelimx adlı kullanıcıdan alıntı

Evet Formatı İstediğim şekilde Kurdum ve Yeniden Aranızdayım NeutralizeR Sen Bu internet portalında 1 numarasın senin yerini dolduracak kimseye rastlamadım yardımların için teşekkürler.. E bukadar iltifata bi soru daha sorayım format attım fakat nette ekranın kaydırma çubuğu ile aşağı veya yukarı çekince sayfa donuk akıyo.. pencereleri sürüklerkende..
acaba ekran kartı driver'ı gerikli anlamına mı geliyo bu..
Ekran kartıma baktım asus en6200/128mb driver'i indirdim fakat yükleme yapacağım bi dosya gelmedi bu konuda yardımınıza ihtiyacım var..

Evet, ekran kartı driver ı yüklenmediği için ekranda yavaş hareket etme oluyor.
İşletim sistemi belirtilmediği için her iki sistem içinde driver verdim.

Windows XP 32 bit için NVIDIA GeForce 6 serisi Driver'ı

Windows Vista 32 Bit için NVIDIA GeForce 6 Serisi Driver'ı
Son düzenleyen Safi; 22 Ekim 2018 02:35
torchbearer - avatarı
torchbearer
Ziyaretçi
23 Haziran 2008       Mesaj #29
torchbearer - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
caner_1616 adlı kullanıcıdan alıntı

değerli arkadaşların benim adım caner ben pc'ye ilk defa format atacağım kendim bir kere atmaya çalışmışdım ama yanlış bişeyler yapmışdım tabi o zamanlar benim internet falan yokdu şimdi oldu ve bu konun ilk anlatışlarını yazıcıdan çıkarttım (unuttursam bakarım diye Msn Grin)

şimdi benim 2 sorunum olacak

1) bu windows xp ye format atarken C ile D mi formatlanıyor yoksa sadece C mi eger sadece C ise D ye de nasıl atabilirim.

2) benim klavye USB girişlidir format atar iken Usb sistemi algılarmı yani kod. falan yazmak istediğimde yazarmı

yarın pc ye format atmayı düşünüyorum güvenliği için orjinal bir anti-virüs alacağım sorunlarıma cevap verirseniz sevinirim saygılarımla...

herkeze iyi günler Msn Grin

Hemen cevapları söyleyeyim,

1 - Harddisk C ve D diye iki bölümden oluşuyorsa format anında sistem size iki bölüm olduğunu ve hangisini seçmek istediğinizi sorar. C yi seçip format atmak isterseniz sadece bu bölüme biçimlendirme yapılır. İşletim sistemini C bölümüne kurduktan ve işlemler bittikten sonra yine format atma bölümünde bu defa D ye format atabilirsiniz.

2 - Sorun çıkartabilir de çıkartmayabilir de; bazı Windows kurma CD'leri SATA RAID destekli bileşenleri görmez, bunun içinde disketle yüklemek gerekir. Söylediğim sorun da sizinkine benziyor, Kurtarma CD sinin özelliklerine bağlı bir durum ancak yeni XP lerde böyle bir sorun yok. Bunun içinde herhangi bir kod veya işlem yapmanıza gerek yok.
Son düzenleyen Safi; 22 Ekim 2018 02:35
Magnifique - avatarı
Magnifique
Ziyaretçi
5 Ekim 2008       Mesaj #30
Magnifique - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
kaptankral adlı kullanıcıdan alıntı

ya arkadaşlar nasıl format atılıyo herkes teşekkür ediyo ben bulamadım yardımcı olun ya

Konunun ilk mesaj'ında 'Resimli Format Anlatımı' mevcuttur.

Alıntı
totemu adlı kullanıcıdan alıntı

ya lütfen biri banada yardm etsnnMsn Cry yeni laptop aldmm6 ay olldu asus vindowsm vista gayet güzel calısıoduu bi gün birden ekraım dondu ve hiç bir tuş acma kapamada dahillcalısmıoo Msn Confusedsu an sadece güvenli modda calıstırabiliorm bi çok kişi virüs dedii bnde tarama falan yaptm ama sonuç alamadmm format atsamm olurmuu ancak atmayıda bilmiyormm biri anlatrsa seviirmm Msn Thinking

Format atabilirsiniz... Konunun ilk mesaj'ında 'Resimli Format Anlatımı' mevcuttur bir göz atınız.

Alıntı
mahzen_atesi23 adlı kullanıcıdan alıntı

yaw arkadaslar format sifresini bilen var mı acil yardımcı olurlarmı acba

Google'den arama yaparak bulabilirsniz... (Yasal olmayan; Serial, Keygen, Crack vermek yasaktır...)

Alıntı
alpii_35 adlı kullanıcıdan alıntı

ya rkadas yaptım dediklerini yanlız ilk basta sabit disk bulunamadı diyor ne yapmam gerek

Vermiş olduğun bilgiler Sabit Disk'inin Sata olduğunu anlatıyor... Format atmadan önce HDD'yi tanıtman lazım. Anakart CD si yardımıyla bir disket oluşturucaksın. Sonra format'a başladığında altta; ''Raid Sata Driver Tanıtmak İstiyorsan F6'ya bas'' diye geçiyor o yazıyı gördüğünde F6'ya bas... Sonra disket'i tak ve tanıt... Tanıttıktan sonra format at... Kolay gelsin...Msn Happy
Son düzenleyen Safi; 22 Ekim 2018 02:35

Benzer Konular

15 Eylül 2013 / apologize Cevaplanmış
31 Mayıs 2010 / emreeeeee Cevaplanmış
11 Mart 2020 / ahmetseydi Bilgisayar
10 Mayıs 2013 / Misafir Cevaplanmış
21 Mayıs 2016 / ahmetseydi Bilgisayar