Türk tarımcı (Elazığ 1903). Halkalı Yüksek ziraat mektebi'ni bitirdi (1927). Almanya'da fermantasyon teknolojisi öğrenimi gördü (1928-1932). Dönüşünde Ankara Yüksek ziraat mektebi şarapçılık laboratuvarı baş asistanlığına getirildi. Aynı kadroyla Ziraat sanatları enstitüsü’ne geçti (1933), profesörlüğe yükseldi (1945), üç dönem dekanlık (1945, 1960, 1970), 22 yıl fermantasyon teknolojisi profesörü olarak görev yaptı. Türkiye’de yerli üzüm ve şaraplardan arı maya yetiştirilmesi, arı mayanın kullanılmasının sağlanması ve şarapçılık teknolojisinin ülkeye yerleşmesinde katkıları oldu. Çalışmaları nedeniyle yurt içinde ve dışında çeşitli ödüller kazandı.
Kaynak: Büyük Larousse
Sponsorlu Bağlantılar
Biyografi Konusu: Arif Akman nereli hayatı kimdir.