Arama

John Venn

Güncelleme: 8 Aralık 2015 Gösterim: 7.671 Cevap: 2
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
4 Nisan 2012       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Vikipedi, özgür ansiklopedi
220px Venn John signature
John Venn FRS (4 Ağustos 1834 – 4 Nisan 1923), Britanyalı mantıkçı ve filozoftur. O Venn şemasını tanıtımından sonra ünlenmiştir, Olasılık, Mantık, İstatistik, ve Bilgisayar Bilimleri, Kümeler Kuramı dahil birçok alanında kullanılmaktadır. John Venn 1923'te Cambridge'de öldü ve yakınlardaki Trumpington Churchyard (Dahili) de gömüldü.
Gonville ve Caius College, Cambridge, vitray pencere Venn ve Venn şeması anısına.
Sponsorlu Bağlantılar
309px Venn stainedglass gonville caius
Venn Binası, Hull Üniversitesi
Venn Building2C University of Hull

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 8 Aralık 2015 20:45
Biyografi Konusu: John Venn nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀
buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
23 Haziran 2012       Mesaj #2
buz perisi - avatarı
VIP Lethe
John Venn(4 Ağustos 1834 - 4 Nisan 1923)

Sponsorlu Bağlantılar
İngiliz matematikçi ve filozof. 4 Ağustos 1834’te İngiltere’de doğdu. Babası Henry Venn kilisede görevliydi ve İngiltere kraliçesinin yakın dostuydu. Ayrıcalıklı bir aileden geliyordu. Büyükbabası John Venn de Katolik mezhebinin faaliyetlerine başkanlık ediyordu. Köleliği kaldırma ve hapishane- lerde reformu savundu ve misyoner faaliyetleri destekledi. Babası da Protestan hareketinde önemli rol aldı. Afrika ve doğu ülkeleri için misyonerler derneğini kurdu ve genel sekreterliğini üstlendi.
John Venn çok katı yetiştirilmişti. Nesillerdir Katolik kilisesine hizmet eden ailesi gibi onun da papaz olacağı düşünülüyordu. 1853’te Cambridge Gonville and Caius College’a girdi ve ikinci yılında matematik bursu kazandı. Başarılı bir öğrencilik hayatı oldu. Mezun olduktan sonra iki yıl papaz olarak çeşitli kiliselerde çalıştı.1862 yılında, bu defa ahlaki bilimlerde ders vermek üzere, Cambridge’e geri döndü. Mantık ve olasılık teorilerine ilgi duydu ve felsefeye merak sardı. De Morgan, Boole, John Austin, ve John Stuart Mill’in çalışmalarını inceledi.
Boole’in matematik mantığını genişleterek dünya çapında tanınmasını sağlayan, kümelerin kesişim ve birleşimini temsil eden Venn şemasını ortaya koydu. Şans Mantğı, Sembolik Mantık, Deneysel Mantığın Prensipleri kitaplarını yayınladı. 1883’te Cambridge’de doktora derecesine erişince din adamlığını temelli olarak bıraktı.
Bu tarihten sonra Venn’in ilgisi tarihe –Cambridge Üniversitesinin tarihine- yöneldi. Oğluyla yürüttüğü çalışmalarında 1349 1887 tarihleri arasındaki öğrencilerin ve eğitmenlerin biyografik listesini oluşturdu. Bu liste 13 500 kişiye yakındı.
Çok yönlü bir insan olan Venn’in bir diğer yeteneği de makine yapmaktı. Bu özelliğinin yanı sıra iyi bir tırmanıcı, başarılı bir botanist ve dil bilimciydi.

Not: Kaynağı bilmiyorum.





In science we trust.
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
4 Ağustos 2014       Mesaj #3
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
John Venn

John Venn FRS, Britanyalı mantıkçı ve filozoftur. O Venn şemasını tanıtımından sonra ünlenmiştir, Olasılık, Mantık, İstatistik, ve Bilgisayar Bilimleri, Kümeler Kuramı dahil birçok alanda kullanılmaktadır.

John Venn 1834'te Hull, Yorkshire'da doğdu. Onun annesi, Martha Sykes, Swanland'dan, Hull yakınlarına geldi, John sadece üç yaşına geldikten sonra öldü.

John Venn 1923'te Cambridge'de öldü ve yakınlardaki Trumpington Churchyard (Dahili) de gömüldü.

İngiliz matematikçi ve filozof. 4 Ağustos 1834'te İngiltere'de doğdu. Babası Henry Venn kilisede görevliydi ve İngiltere kraliçesinin yakın dostuydu.

Ayrıcalıklı bir aileden geliyordu. Büyükbabası John Venn de Katolik mezhebinin faaliyetlerine başkanlık ediyordu. Köleliği kaldırma ve hapishanelerde reformu savundu ve misyoner faaliyetleri destekledi. Babası da Protestan hareketinde önemli rol aldı. Afrika ve doğu ülkeleri için misyonerler derneğini kurdu ve genel sekreterliğini üstlendi.

John Venn çok katı yetiştirilmişti. Nesillerdir Katolik kilisesine hizmet eden ailesi gibi onun da papaz olacağı düşünülüyordu. 1853'te Cambridge Gonville and Caius College'a girdi ve ikinci yılında matematik bursu kazandı. Başarılı bir öğrencilik hayatı oldu. Mezun olduktan sonra iki yıl papaz olarak çeşitli kiliselerde çalıştı.1862 yılında, bu defa ahlaki bilimlerde ders vermek üzere, Cambridge'e geri döndü. Mantık ve olasılık teorilerine ilgi duydu ve felsefeye merak sardı. De Morgan, Boole, John Austin, ve John Stuart Mill'in çalışmalarını inceledi.

Boole'in matematik mantığını genişleterek dünya çapında tanınmasını sağlayan, kümelerin kesişim ve birleşimini temsil eden Venn şemasını ortaya koydu. Şans Mantğı, Sembolik Mantık, Deneysel Mantığın Prensipleri kitaplarını yayınladı. 1883'te Cambridge'de doktora derecesine erişince din adamlığını temelli olarak bıraktı.

Bu tarihten sonra Venn'in ilgisi tarihe Cambridge Üniversitesinin tarihine yöneldi. Oğluyla yürüttüğü çalışmalarında 1349 1887 tarihleri arasındaki öğrencilerin ve eğitmenlerin biyografik listesini oluşturdu. Bu liste 13 500 kişiye yakındı.

Çok yönlü bir insan olan Venn'in bir diğer yeteneği de makine yapmaktı. Bu özelliğinin yanı sıra iyi bir tırmanıcı, başarılı bir botanist ve dil bilimciydi.

Sabah.com.tr
🌘 🚀

Benzer Konular

17 Haziran 2011 / _Yağmur_ Matematik
 John 5
25 Ekim 2015 / estudiantes Müzik ww
24 Kasım 2013 / Intersect Edebiyat
26 Haziran 2009 / careless_WhispeR Sinema ww