Arama

Nikeforos Gregoras

Güncelleme: 8 Aralık 2015 Gösterim: 1.600 Cevap: 1
[WoL]bL - avatarı
[WoL]bL
VIP -Dream is Destiny-
19 Temmuz 2012       Mesaj #1
[WoL]bL - avatarı
VIP -Dream is Destiny-
Nikeforos Gregoras
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Bizans astronom, tarihçi, eğitim ve din konularında polemik adamı, Heraclea Pontica'da doğmuştur(yaklaşık 1295 - ö. 1360)
Erken yaşlarında, Konstantinopolis'e yerleşti. Orada kazandığı ün ile II. Andronikos Palaiologos'un dikkani çekti ve chartophylax (arşivlerin muhafızı) olarak atandı. 1326 yılında, Gregoras, günümüze kadar ulaşmış bilimsel eserinde takvimde reform önermiştir. Ancak impartor yaratacağı rahatsızlık korkusu ile bu öneriyi red etti. Bu reform yaklaşık iki yüz yıl sonra Papa XIII. Gregory hemen hemen aynı çizigde devreye alınmıştır.
1328 yılında Andronikos, torunu III. Andronikos Palaiologos tarafından tahtan indirilince, Gregoras aynı kaderi paylaşıp görevlerini bıraktı. Calabria'nın ünlü keşişi Barlaam ile polemiğe girdi, kelimelirin savaşından galip çıktı. Bu ona geniş bir şöhret ve çok miktarda öğrenci kazandırdı.
Gregoras, yaşlı Andronikos'a sonuna kadar sadık kaldı. Onun ölümünden sonra, torununun ihsanının kazanıp, Yunan ve Latin kiliselerinin birleştirilmesi ile ilgili 1333 yılında Papa XXII. Yuhannes'in elçileri ile yürütülen ancak başarısız olan görüşmelerin başına atandı. En son İsihazm tartışmalarının parçası oldu ve doktrinin en büyük destekçisi Gregorius Palamas'un şiddetli bir muhalifi oldu. 1351 yılında, sinod Palamas'ın doktrinini tanıdıktan sonra, Gregoras karara razı olmayı red etti, sonucunda iki yıl bir manastıra hapsedildi. Hayatının sonu hakkında bir bilgi yoktur.
1204 ile 1359 yılları arasını kapsayan 37 kitaplık Historai Romae (" Roma Tarihi") baş eseridir. Çalışma, Georgios Pachymeres'in çalışmalarını kısmen destekler kısmen devam ettirir.



Son düzenleyen Safi; 8 Aralık 2015 21:30
Biyografi Konusu: Nikeforos Gregoras nereli hayatı kimdir.
She's remembered everything and now i am dead..
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
14 Ekim 2015       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Nikeforos Gregoras

Sponsorlu Bağlantılar
Ad:  Nicephorus Gregoras.JPG
Gösterim: 333
Boyut:  37.7 KB