Arama

Çay Yapraklı Söğüt (Salix phylicifolia)

Güncelleme: 1 Aralık 2009 Gösterim: 1.660 Cevap: 0
Alvarez Ocean - avatarı
Alvarez Ocean
Ziyaretçi
1 Aralık 2009       Mesaj #1
Alvarez Ocean - avatarı
Ziyaretçi
Çay Yapraklı Söğüt - Çay Yapraklı Söğüt Hakkında - Çay Yapraklı Söğüt Bitkisi

Sponsorlu Bağlantılar
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Çay yapraklı söğüt (Salix phylicifolia), söğütgiller (Salicaceae) familyasından 2-3 m yüksekliğe kadar çıkabilen (bazen 5 m) çalı veya ağaççık formunda bir söğüt türü.

260px Salix phylicifolia I9677 Kiiltopaju C

Morfolojik özellikleri

Kabuk grimsi ve hafif çatlaklı, sürgünler genelde kırmızımsı kahverengindedir. Yapraklar sert ve derimsi açık parlak yeşil alt yüzeyi yeşilimsi-mavidir, 2-6 cm uzunluğunda 1-5 cm genişliğinde, önceleri ince tüylü daha sonra tüyler dökülür.
Kedicikler Nisan-Mayıs aylarında yapraklanma ile birlikte görülür. Erkek kedicikler 1.5-4 cm uzunluğunda ve 1-1.5 cm genişliğinde, dişi kediciklerde aynı uzunlukta fakat dar, gittikçe sivrilen ince boyunludur.


adszlp

Dağılımı

Çay yapraklı söğüt, nemli kayalık alanlarda yerel olarak çok sayıda görülür, genellikle karbonlu kireçtaşında, Lancashire ve Yorkshire'den Orkneys'in kuzeyinde dağılım gösterir. Ayrıca denizden 670 m yükseklikte İskoçya'nın dağlık bölgelerinde bulunduğu kaydedilmiştir. Çay yapraklı söğüt İrlanda'da çok nadir bulunur, Leitrim ilçeleri ve Sligo'ya ile yayılışı sınırlıdır. İzlanda'nın güney kıyıları yakınında bulunan volkanik bir ada olan Surtsey'de 1998 yılında ilk defa görülmüştür.



Benzer Konular

14 Ocak 2013 / Pasakli_Prenses Botanik
18 Şubat 2010 / _KleopatrA_ Botanik
2 Aralık 2009 / Alvarez Ocean Taslak Konular
9 Nisan 2009 / BrookLyn Botanik