Ziyaretçi
Havuç
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Havuç (Daucus carota), maydanozgiller (Apiaceae) familyasından, koni biçimindeki etli kökü için sebze olarak yetiştirilen iki yıllık otsu bir kültür bitkisi.
Akdeniz ülkelerinde, Afrika'da, Avustralya'da, Yeni Zelanda'da ve Amerika'da çok yaygın olan bir sebzedir. 60 türlerden fazla bilinmektedir. Toprak altında bulunan etli ve yumuşak bünyeli köklerinden istifade edilebilir. Havuç, A vitamini bakımından çok zengindir. Aynı zamanda diğer vitamin ve besin maddelerine de sahiptir.En yaygın olan biçme havuç (Daucus sativus, Daucus carota).
Ayrıca Bkz: Havuç - Havuç Nedir - Havuç Yetiştiriciliği
Sponsorlu Bağlantılar
Havuç (Daucus carota), maydanozgiller (Apiaceae) familyasından, koni biçimindeki etli kökü için sebze olarak yetiştirilen iki yıllık otsu bir kültür bitkisi.
Akdeniz ülkelerinde, Afrika'da, Avustralya'da, Yeni Zelanda'da ve Amerika'da çok yaygın olan bir sebzedir. 60 türlerden fazla bilinmektedir. Toprak altında bulunan etli ve yumuşak bünyeli köklerinden istifade edilebilir. Havuç, A vitamini bakımından çok zengindir. Aynı zamanda diğer vitamin ve besin maddelerine de sahiptir.En yaygın olan biçme havuç (Daucus sativus, Daucus carota).
Değişik renklerde havuç türleri.
Ayrıca Bkz: Havuç - Havuç Nedir - Havuç Yetiştiriciliği