Arama

IMEI No Öğrenme ve Sorgulama Nasıl Yapılır?

Güncelleme: 10 Haziran 2014 Gösterim: 425.508 Cevap: 1
aspire - avatarı
aspire
Ziyaretçi
2 Ekim 2011       Mesaj #1
aspire - avatarı
Ziyaretçi
IMEI No Nedir?
IMEI No Öğrenme ve Sorgulama Nasıl Yapılır?
Sponsorlu Bağlantılar

images2B252812529

Bütün mobil teknoloji cihazlarından telefonun kimliği diye nitelendirebiliceğimiz IMEI No.ları, tüm telefonlarda kolayca sorgulayabilir ve öğrenebilirsiniz.

IMEI (mobil cihazlar kodudur)

Telefonunuz ister son model telefon olsun, istersen eski bir telefon olsun, tek bir kod ile öğrenebilirsiniz.

IMEI NO ÖĞRENME KODU: *#06#
Normal arama yapar gibi yazın üstteki kodu.




BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen _EKSELANS_; 26 Haziran 2013 14:27 Sebep: düzenleme
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Haziran 2014       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
IMEI Sorgulama Nasıl Yapılır?
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Elektronik çağın, en büyük aktörlerinden biri de şüphesiz cep telefonlarıdır. Mobil Cihazların, hayatımıza girmesi ile bir çok alanda, eksik bilgi ve bilgi kirliliğinden dolayı, çeşitli sorunlar meydana gelmektedir. Bu problemlerin başında ise, mobil cihazların, kaçak veya orijinal olup KVK olarak bilinen bir garanti belgesinin olup olmaması.

Yani, çalıntı mı yoksa orijinal mi meselesi. Peki, bir mobil cihazın, çalıntı olup olmaması nasıl anlaşılır. Hangi yol veya yöntemler, güvenilir cep telefonlarına sahip olmak için bize yardımcı olur. Bu noktada IMEI kavramı karşımıza çıkar. International Mobile Equipment Identity yani Uluslararası Mobil Ekipman Kimliği olarak bilinen IMEI sorgulama, bize bir mobil cihazın kimliği hakkında bilgi verir.
İmei sorgulama yöntemlerinden bazılarını çeşitli işletim sistemlerini göz önünde bulundurarak sizinle paylaşacağız. Burada ilk ve en çok karşımıza çıkan sorgulama yöntemi; genelde eski işletim sistemi kullanan mobil cihazlarda; *#06# ( yıldız, kare, sıfır, altı, kare) tuşları çevrilerek aramaya tıkladığınıza karşınıza çıkan yöntemdir.

Bu yöntem tüm telefonlar için geçerli olmasına rağmen diğer işletim sistemleri için şu yolları izleyebilir ve IMEI sorgulaması yapabilirsiniz. Iphone ve IPad cihazlarında; ayarlar kısmına gelip genel kısmında hakkında menüsüne bakarsanız orada göreceksiniz. Ayrıca Android işletim sistemi kullanan telefonlarda; Ayarlar kısmında Telefon hakkında menüsünün alt kısmında görebilirsiniz. Blackberry ve Sony Ericssonların bazı modellerinde; Seçenekler ve Durum menüsü altında görebilirsiniz.

Son zamanlarda akıllı telefon dediğimiz telefonlarda imei clonlama yada imei klonlama işlemi yapılmaktadır. Başka bir ülkedeki kayıtlı telefonun kayıtsız telefonun kayıt edilme işlemi yapılmaktadır. Ucuz ve kayıtlı telefonun imei numarası yüksek kaliteli ve kaçak yollarla gelen telefonlar kayıt edilmektedir.
421 imei sorgulama

Telefonumda imei klonlama yapılmış mı?Eğer kaliteli bir teknoloji mağazasından aldıysanız bundan korkmanıza gerek yok ama biz size yine kafadaki soruları gidermek adına yapmanız gereken adımları anlatalım. Öncelikle yukarıda anlattığımız gibi; *#06# tuşlarına tuşlayarak ekranda beliren imei numarasını bir kağıda not alınız. Daha sonra telefonunuzu kapatıp telefonunuzun arkasını açınız. Telefonun arkasında yazan imei numarasıyla kağıda yazdığınız imei numarasını karşılaştırınız. Eğer numaralar eşleşiyorsa sorun yok demektir. Ama eşleşmiyorsa telefonda imei klonlama işlemi yapılmıştır.

2. Yöntem: Öncelikle *#06# yaparak imei sorgulamanızı yapınız. Daha sonra .:MCKS-Mobil Cihaz Kayt Sistemi:. adresine gidiniz. İmei numaranızı ilgili alana yazınız. Sorgulama işleminden sonra telefonunuzun modeli ve markasi belirecektir. Eğer telefonunuz ile uyuşmuyorsa imei klonlama işlemi yapılmıştır.

3. Yöntem:E-devlet üzerinden imei sorgulama işlemi:
Aşağıdaki linke tıklayarak telefonunuzun 15 haneli imei numarasını girdikten sonra imei sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.
Link: https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama

imei sorgulama yapmak çok kolay arkadaşlar. Bu sitede hem yazılı hemde videolu bir şekilde gösterilmiştir.
mei Sorgulama
Son düzenleyen _Yağmur_; 10 Haziran 2014 08:40 Sebep: içerik düzenlendi

Benzer Konular

4 Nisan 2013 / Misafir Soru-Cevap
1 Mayıs 2014 / Misafir Cevaplanmış
26 Mayıs 2014 / Misafir Soru-Cevap
1 Haziran 2009 / ozgurbozkurt Soru-Cevap
11 Şubat 2015 / _EKSELANS_ Telefon