PC Görünümü Üye Ol
Forum Ana Sayfa
Cevaplanmış > (fog)(x)=2x+5 ve g(x)=3x-2 ise F(x) kaçtır?
1 23
«Önceki KonuSonraki Konu»
mervenur24521:14, 19 Aralık 2008 
Fonksiyonlar, birim fonksiyon, bileşke fonksiyon, fonksiyon soruları nasıl çözülür?
En iyi cevap sarisya tarafından gönderildi

mervenur bu soru şu şekilde çözülür:
(fog)(x) aslında f(g(x)) olarak tanımlıdır ve bu teoreme göre soruyu çözersek :
(fog)(x)=2(3x-2)+5 bu da öyleyse (fog)(x)=6x+1 olarak bulunur eğer sayısal bir değer isteniyorsa x=1 veya x=2 değerlerini yerine yazarak sonuç bulunur
Benzer Konular:
Etiketler:
  • fog fonksiyon
  • fog x
  • fonksiyonlar fog
Cevap
sarisya21:25, 19 Aralık 2008 
mervenur bu soru şu şekilde çözülür:
(fog)(x) aslında f(g(x)) olarak tanımlıdır ve bu teoreme göre soruyu çözersek :
(fog)(x)=2(3x-2)+5 bu da öyleyse (fog)(x)=6x+1 olarak bulunur eğer sayısal bir değer isteniyorsa x=1 veya x=2 değerlerini yerine yazarak sonuç bulunur
Cevap
Jarlen21:28, 19 Aralık 2008 
fog(x)=f(g(x))=f(3x-2)
f(3x-2)=2x+5
f(x)=2(3x-2)+5
f(x)=6x-4+5=6x+1
Cevap
Misafir19:57, 31 Ocak 2010 
ya ben bu soruları şu şekilde çözüyorum:
f(x)=3x-1 ve gof(x)=3x+4 ise g nedir?
gof=5x+4
gofof ' = (5x+4)of ' f i yok etmek için
g=(5x+4)o (x+1/3)
= 5x+17/3 olur.
Cevap
Misafir19:46, 20 Şubat 2010 
f(3x-2)=2x+5
f(x)=2.(x+2/3)+5
=2x+19/3

3x-2nin tersi 2x+5 te x yerine yerleştirilir.
Cevap
nötrino18:17, 27 Ağustos 2010 
Alıntı:
f(x)=f(x-1)+x f(0)=7 ise f(20)=? bu tür soruları çözemiyorum ltf yardım edermisiniz
Bu tür sorularda x 'e 1 den başlayıp fonksiyonu istenen [f(20) gibi mesela] sayıya kadar değerler verilerek çözüme gidilir.
Buna göre f(x) fonksiyonunda x yerine 1 yazıldığında;
f(1)=f(0)+1*f(0)=7 ifadesi oluşur
2f(0)=7 ise f(0)=7/2 bulunur Buradan f(1)=7 dir
f(2)=14 olur ve bu şekilde periyodik olarak işlem devam eder f(20) nin değerini bu şekilde hesaplayabilirsiniz



Alıntı:
şu soruyu nasıl çözüyoruz.
f(x)= 2x
g(x)=x kare +3

fog(1)-gof(0)=?
fog(1) fonksiyonu; f(x) fonksiyonunda x görülen yere g(x) fonksiyonunu yazıp buradanda x' e 1 değerini vermek anlamına geliyordur.
gof(0) fonksiyonunun anlamı da yukarıdakinin tersi işlemi gerektirir Yani bu defa g(x) fonksiyonunda x görülen yere f(x) fonksiyonunu yazıp x'e 0 değerini vermek anlamındadır

f(x)=2x=2*(x2+3)=2x2+6=2*1+6=8
g(x)=x2+3=(2x)2+3=(2*0)2+3=3 olur Buradan;

fog(1)-gof(0)=8-3=5 bulunur



Misafir adlı kullanıcıdan alıntı:
f(x)=2x+4 ise f(2) nedir?
f(x)=2*2+4=8 bulunur.
Cevap
nötrino15:23, 2 Ocak 2011 
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı:
f=2X+11 İSE F(0)+F(1)=?
f(x)=2x+11=>fonksiyonunda x yerine 0 ve 1 yazılıp çıkan sonuçlar toplanır;
f(0) için=>2.0+11=11
f(1) için=>2.1+11=13
f(0)+f(1)=>24 bulunur.
Cevap
Misafir14:13, 31 Ocak 2011 
f(x)=x^x-2 ise F(2x+1) F(x) ?2x^x-2
Cevap
Misafir22:23, 3 Şubat 2011 
(fog)(x):2x-3
(fog-1)(x):x+3 olduguna göre gog(x) nedir?
Cevap
Misafir20:17, 4 Şubat 2011 
R-->R fonksyonu için f(x)=2x-4

olduğuna göre...

(f. f *)(-2)
---------------- = kaçtır ? Bu soruda takıldım yardım edermisiniz lütfen .....
(fof*)(-2)
Cevap
1 23
«Önceki KonuSonraki Konu»
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adınız:
Doğrulama
Mesaj:
Tüm Cevaplanmış Konuları
Benzer Konular
f(x)=3x-4 ve g(x)=-x+5 olduğuna göre (fog)(x) kaçtır?
Nükleotid sayısı 1800 ve A/G=3 ise bu DNA molekülünde toplam nükleotid sayısı kaçtır?
Kate Bush - The Fog
F(2x-1)=3x+7 ise F(3) kaçtır?
Radiohead - Fog