Arama

Buğdayın ekmek olmasına kadar yapılan işlemler nedir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 13 Şubat 2016 Gösterim: 102.457 Cevap: 3
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Aralık 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ekmek Soframıza Gelene Kadar Hangi Aşamalardan Geçer? Buğdayın Ekmek olana kadar geçirdiği evreleri nelerdir?

buğday nasıl ekmeğe dönüşür?
EN İYİ CEVABI _AERYU_ verdi

Buğday Nasıl Ekmek Olur?


Sponsorlu Bağlantılar
Buğday tanelerinin yolcuğu soframıza ekmek olarak gelene kadar uzun bir yolculuğa çıkar. Buğday taneleri büyüdüklerinde çiftçiler tarafından makineler yardımı ile toplanmaktadır. Buğday tanelerinin büyümesi için toprak, su, güneş, havaya ihtiyacı vardır.

Toplanan buğday taneleri çuvallar ile değirmenlere götürülür. Değirmende buğdaylar öğütücüler ile öğütülürler eskiden taş değirmenler kullanılırdı günümüzde teknoloji aletlerinden faydalanılır. Un haline gelir ve çuvallar ile fırınlara dağıtılır. Fırında kazanın içinde yoğrulur hamur haline getirilir. Ustalar tarafından hamurlar ekmek halini alır fırının içerisinde taş ve normal ocaklarda pişirilmeye başlar. Bakkallara dağıtılarak halkın ihtiyacı karşılanır.

Kaynak:

Son düzenleyen ahmetseydi; 13 Şubat 2016 22:07
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Ocak 2014       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

temel besin maddemişz ne?

karbonidrat proteyin yag vitamin su ve minarel
Sponsorlu Bağlantılar
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
15 Ocak 2015       Mesaj #3
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi

Ekmek Soframıza Gelene Kadar Hangi Aşamalardan Geçer?


MsXLabs.org

Ekmeğin bizim elimize geçmeden evvel nasıl üretildiği pek çok kişi tarafından merak edilir. Bugün bu soru işaretlerini gidereceğiz. Buğdayın ekmeğe dönüşme safhasında pek çok kişinin emeği vardır. İlk önce çiftçiler buğday tohumlarını eker ve belli süre sonra bu buğdaylar büyür ve bunları makineler sayesinde toplarlar.

Ekmeğin toprakla işi bitmiş ve artık fabrikaya gönderilme aşamasına geçmiştir. Toplanan buğdaylar fabrikaya gönderilir burada öğütülerek una dönüşür. Daha sonra ise fabrika safhası sonlanır ve çıkan unlar paketlenir fırınlara gönderilir. Fırınlarda çalışan ustalar unları hamur yapma makinelerine döker içine un tuz maya ve su katar yoğurulur, hamur haline gelir. Ardından belli süre hamur dinlenir. Daha sonra ise ustalar bu hamurlara ekmek şekli vererek fırına girer. Pişen ekmekler raflara konulur ve halkla buluşur. Bu demek oluyor ki emeğin oluşum safhası şöyledir;

Buğday—> Un—> Hamur—> Fırın—> Ekmek —> Sofra

kaynak:
Son düzenleyen perlina; 16 Mart 2018 12:59
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
3 Nisan 2015       Mesaj #4
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.

Buğday Nasıl Ekmek Olur?


Buğday tanelerinin yolcuğu soframıza ekmek olarak gelene kadar uzun bir yolculuğa çıkar. Buğday taneleri büyüdüklerinde çiftçiler tarafından makineler yardımı ile toplanmaktadır. Buğday tanelerinin büyümesi için toprak, su, güneş, havaya ihtiyacı vardır.

Toplanan buğday taneleri çuvallar ile değirmenlere götürülür. Değirmende buğdaylar öğütücüler ile öğütülürler eskiden taş değirmenler kullanılırdı günümüzde teknoloji aletlerinden faydalanılır. Un haline gelir ve çuvallar ile fırınlara dağıtılır. Fırında kazanın içinde yoğrulur hamur haline getirilir. Ustalar tarafından hamurlar ekmek halini alır fırının içerisinde taş ve normal ocaklarda pişirilmeye başlar. Bakkallara dağıtılarak halkın ihtiyacı karşılanır.

Kaynak:
Son düzenleyen perlina; 16 Mart 2018 12:58

Benzer Konular

15 Ocak 2013 / Misafir Cevaplanmış
16 Temmuz 2011 / Ziyaretçi Soru-Cevap
18 Kasım 2017 / kralzero123 Cevaplanmış
22 Haziran 2015 / Misafir Cevaplanmış
18 Şubat 2014 / Misafir Taslak Konular