Arama

4 GB internet kaç saate denk gelir? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 7 Haziran 2014 Gösterim: 111.048 Cevap: 41
The Eniqmatic - avatarı
The Eniqmatic
Ziyaretçi
29 Haziran 2011       Mesaj #11
The Eniqmatic - avatarı
Ziyaretçi
Nasıl kullandığınıza bağlı.Sürekli video izlerseniz çok uzun süre 4gb kullanamazsınız.Normal forumlarda falan kullanarak 4gb internet fazlasıyla yeter.
Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Haziran 2011       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bunlar Günlük Mü ?
Sponsorlu Bağlantılar
yardımsever - avatarı
yardımsever
Ziyaretçi
3 Temmuz 2011       Mesaj #13
yardımsever - avatarı
Ziyaretçi
yha arkadaşlar iimisiniz arkadaş kaç saat dayanır 4 gb internet dio siz bitten fln bahsedionuz
nicely - avatarı
nicely
VIP VIP Üye
3 Temmuz 2011       Mesaj #14
nicely - avatarı
VIP VIP Üye
Kotalı ADSL'de kota neden dolar?


Kotalı ADSL kullanıcılarının en büyük şikayetlerinden ya da sorunlarından biri kotanın nedensiz yere dolup, taşmasıdır. Eğer siz de “Neden kotam bu kadar çabuk doluyor” diyenlerdenseniz, bu yazıyı dikkatli okumalısınız. Belki size ekstra kota sağlamayacak, ama kotanızın neden dolduğunu öğrenmenize katkı sağlayacak.
ADSL kullanıcılarının çoğu interneti genellikle; gazete okumak, haberleri takip etmek, alanlarıyla ilgili araştırma yapmak için kullanırlar. Türkiye’de bu kişilerin hemen hepsi de kotalı ADSL kullanmaktadır. Mevcut kotanın bu işleri yapmakla dolması neredeyse imkansızdır. Eğer ben de bunları yapıyorum ama kotam yine de doluyor diyorsanız, bir de aşağıdaki listede yazdıklarıma bakın. Bunlardan bir ya da birkaçı sizde de varsa, kotanızın dolmaması mümkün değil.

MSN’de görüntülü ve sesli görüşme yapıyor musunuz?
Ne yazık ki çoğu kimse MSN’deki görüntülü sohbetin ne kadar kota yediğinin farkında değil. Görüntülü sohbet sırasında saniyede 64 Kbit veri alışı olmakta. Eğer günde 1 saat görüntülü sohbet yapıyorsanız, bunun maliyeti aylık yaklaşık 850 MB’dir.
Youtube’da video izlemeye bayılıyor musunuz?

Hayatımıza girdiğinden beri bağımlılık yapan (en azından benim için) Youtube ne yazık ki tam bir kota düşmanı. Eğer günde 5 dakikalık 10 video izliyorsanız, sıkı durun, bunun maliyeti aylık tam 3 GB. Çünkü Youtube’daki 5 dakikalık bir video kotanıza 10 MB olarak yansıyor. Başka sitelerden izlediğiniz videoları da buna ekleyebilirsiniz, örneğin MetaCafe, MyNet ve haber sitelerindekileri.
İnternet üzerinden radyo ya da TV izlemek hobiniz mi?

İnternette birçok TV ve radyo yayını bulunmakta bunları izlediğinizde ya da dinlediğinizde kotanız büyük bir hızla eriyor olacaktır. Düzgün bir radyo yayını genellikle 64 Kbit üzerinden TV yayını ise en az 256 Kbit üzerinden yapılmaktadır. Bunun anlamı 1 saatlik kullanımda radyo 28 MB, TV ise 115 MB kotanızdan çalıyor demektir.
Bilgisayarınızda iyi bir Anti-virüs ve Anti-Spy programı var mı?

Bu programlar da ne diyorsanız, bence hemen öğrenin. Bilgisayarına bulaşmış olan bir virüs ya da casus yazılım, arka planda bağlantınızı kullanıyor olabilir ve sürekli bir yerlerden bir şeyler indiriyor olabilir. Eğer durup dururken internet bağlantı simgesi sürekli işlem yapıyor görünüyorsa bir şeyler ters gidiyor olabilir. Hemen bir AV ve AS ile sisteminiz taratmalısınız.
Güncellemeler kontrol altında mı?

Windows ya da bilgisayarınızda kurulu olan programların bazıları internet üzerinden kendilerini güncellemek isterler. Genellikle bu özellikleri aktif olur ve kullanıcıyı çoğu zaman uyarmadan bazen de güncellemeleri indirdikten sonra uyararak güncelleme işlemini yapabilirler. Benim tavsiyem başta Windows’un olmak üzere kullandığınız programların (belki AV’leri bunun dışında tutabiliriz) güncelleme özelliklerini manuel’e (elleye) getirmenizdir.
Kablosuz modeminizin güvenliği güven de mi?

Siz de kablosuz modem kullananlardan mısınız? Peki modeminizin güvenlik ayarlarını yaptınız mı? Yapmadıysanız çok büyük bir tehlike altında olabileceğinizi biliyor musunuz? Bağlantı hırsızı komşunuz, sizden habersiz kablosuz bağlantınızı kullanıyor olabilir. Forumlarda bununla ilgili birçok mesaja rastlayabilir, kablosuz modemleri aramak için programlara ulaşabilirsiniz. Tehlike sadece kablosuz modem vasıtasıyla bağlantınızın kullanılıp, kotanızın dolması değildir. Esas tehlike, bu bağlantı üzerinden suç işlenmesidir. Bilişim suçlarının çoğu IP adresi ile tespit edilmektedir. Sizin modeminiz üzerinden yapılan bütün bağlantı ve işlemlerden siz sorumlusunuz. Bu nedenlerden mutlaka en kısa zamanda anlayan birinden yardım alıp, kablosuz modeminizin güvenlik ayarlarını yaptırınız.
Download yaparken indirdiğiniz dosyaların boyutlarını kontrol edin
Bir dakikalık bir mp3 dosyası 1 MB, bir dakikalık ham video dosyası 10 MB, DivX formatında bir film 700 MB, yüksek çözünürlüklü bir BMP resim dosyası 1 MB, JPEG resim dosyası 100-200 KB yer kaplar. Bu miktarları göz önüne alarak, indirdiklerinizin toplam boyutlarını hesaplamalı, indirme
işlemine onay vermeden önce de boyutlarını kontrol etmelisiniz?
Kullandığınız kota miktarını ay sonunda mı kontrol ediyorsunuz?

Kotanızı sık sık kontrol etmek, olası olumsuz durumları zamanında tespit edip, çözüm üretmenize yardım edecektir. Bu işlem için Telekom’un adslkota.ttnet.net.tr adresini kullanabileceğiniz gibi ücretsiz kota kontrol programlarını da (ey DSL) kullanabilirsiniz.
Şunu kesinlikle unutmayın, açtığınız her internet sayfası, indirdiğiniz her dosya, izlediğiniz her video, resim, dinlediğiniz her müzik kotanızdan belli bir miktar götürmektedir. Kotanızı doldurmamak için her şeyi dengeli kullanmalı ve kota kullanımınızı sürekli kontrol altında tutmalısınız.
Birbirimize tutundukça ;Bıçakların ucu kapanacak.. ~Smiley9TenderMsn Inlove
eskisanat - avatarı
eskisanat
Ziyaretçi
3 Temmuz 2011       Mesaj #15
eskisanat - avatarı
Ziyaretçi
1 ayda kullanılır

kota girdiginiz siteye bağlı olarak tükenir

oyun veya video daha çok kota tüketir(içerik indirme)

bağlı olduğunuz firmanın web sitesinden kotanızı öğrenebilirsiniz (dalga geçmiyorum(ücretsizdir))
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Ağustos 2011       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar 4GB internet facebookta kaç saat dayanır yani oyunlarla birlikte felan ... Lütfen Öğrenebilir miyim?
Rower - avatarı
Rower
VIP MazessezaM
4 Ağustos 2011       Mesaj #17
Rower - avatarı
VIP MazessezaM
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Arkadaşlar 4GB internet facebookta kaç saat dayanır yani oyunlarla birlikte felan ... Lütfen Öğrenebilir miyim?


Facebook sadece kendi basına 4GB kotayı hemen doldurmaz.
Sitede sadece mesajlara bakmak,yorum yazmak,sohbet etmek gibi vs seyler yapıyorsanız
kota uzunca bir süre yeterlidir.
Her gün düzenli olarak video,oyun,(farmville) gibi flash oyunlar oynuyorsanız kısa sürede kotayı doldurabilirsiniz.
Gölgen misali yanındayım!Msn Thunder
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Eylül 2011       Mesaj #18
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben 4 'lik bir internetin kaç saatlik bir kullanıma denk olduğunu öğrenmek istiyorum. öğrendiğim bu değer günlik mü aylık mı ? cevabınızı bekliyorum.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Kasım 2011       Mesaj #19
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Yaa Taam Net 4Gb Kaç Saat.
OnlyFourYou - avatarı
OnlyFourYou
Ziyaretçi
21 Aralık 2011       Mesaj #20
OnlyFourYou - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
KaNKaWaReZ adlı kullanıcıdan alıntı

1Mbit İnternet Kullanıcısı 4GB Veri 12 Saat.
2Mbit İnternet Kullanıcısı 4GB Veri 6 Saat.
4Mbit İnternet Kullanıcısı 4GB Veri 3 Saat.
8Mbit İnternet Kullanıcısı 4GB Veri 1.5 Saat.


Standart Ücretlendirme
Üst limit uygulamamız ile beraber cepten internet paketlerindeki paket aşım tutarınız, standart internet tarifesinde ise kullanım tutarlarınız en fazla KDV ve ÖİV dahil 199TL olarak faturalandırılacak olup, 199 TL üzerindeki kullanımlarınız için ek ücret alınmayacaktır. 199TL'den sonra bağlantı hızınız 128 kpbs'ye düşürülür.

"İnternet paketinizde kalan kullanımlarınızı INTERNET yazıp 5555'e ücretsiz kısa mesaj göndererek ya da Avea Müşteri Hizmetleri'nden (444 1 500) öğrenebilirsiniz. SMS ile yapılan bilgilendirmelerde son 48 saat içerisinde yapmış olduğunuz kullanımlar dahil olmayabilir."

WAP APN üzerinden gerçekleştirilen veri kullanımı için standart ücretlendirme 0.0073 TL / KB, Internet APN üzerinden gerçekleştirilen veri kullanımı için standart ücretlendirme 0.0021 TL / KB'dir.



bu hesaba göre 1 gb internet kaç paraya denk gelir
şimdiden teşekkürler

Benzer Konular

5 Aralık 2012 / Ziyaretçi Soru-Cevap
17 Temmuz 2014 / fatmafatoş Soru-Cevap
10 Temmuz 2013 / Misafir Soru-Cevap
1 Mart 2012 / Misafir Soru-Cevap