Arama

Birkaç haftalık kedi yavruları anneleri yoksa eğer nasıl beslenir? - Sayfa 8

En İyi Cevap Var Güncelleme: 11 Temmuz 2018 Gösterim: 156.381 Cevap: 70
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
20 Şubat 2016       Mesaj #71
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı

Yavruları aldım eve dönerken bağıran bir dişi kedi gördüm karnı sarkmış olduğundan doğum yapmış olduğunu anladım. Yavrulardan birini önüne koydum hemen boynundan tuttu ve koşarak kaçtı. Yaklaşık 1 saat geri dönmesini bekledim ama gelmedi ve yağmur yağmaya başladı mecbur eve gittim. Bugün tekrar dışarı çıkıp annelerini aradım ama ne anneyi ne de götürdüğü yavruyu bulabildim.

Büyük bir olasılıkla bebek kediciklerin annesi. Bunun yanında yavrularını kaybetmiş ve minik bebeği kendi yavrusu sanan başka bir anne kedicik de olabilir tabi. Ama her iki durumda da anne kedicik bebek kediciği mutlaka besleyecektir. Anne kedicik ile bebek kediciği bulabilmeniz zor. Anne kedicik bulunduğunuz mekanı biliyor ise zaten diğer bebek kedicikler için dönecektir. Ama tersi bir durum söz konusuysa çok zor bir ihtimal!

Sponsorlu Bağlantılar
Alıntı

Daha sonra veterinerden 2 paket happypati milk kitten ve biberon aldım. Tarife göre hazırladım ve yavrulara içirdim biberonla. Bir kolinin içine yastık koydum bir de sıcak su torbası koydum 4-5 saatte bir sıcak su torbasını boşaltıp tekrar dolduruyorum. Yavruları 1-2 saatte bir besliyorum ama yavrulardan biri diğerlerinden daha küçük boyutta ve diğerleri biberonu kendi emerken ona ben sıkarak içiriyorum ve içerken bağırıyor. Sorunu ne acaba?

Sıcak su işlemini daha sık yapmalısınız çünkü bu aşamadaki bebek kediciklerin vücut ısıları ciddi bir şekilde sağlanmalıdır. 3 saatte bir sıcak su torbasını değiştirebilirsiniz. Gerekli sıcaklık, düzenli ve yerinde bir beslenme sağlandığında karnı doyan ve üşümeyen bebek kedicikler genelde uyurlar. Minik yavruları, özellikle mama yerken sıkıntı çeken bebek kedicik başta olmak üzere mutlaka muayene ettirin. Bebek kediciğin sorununun ne olduğunu bilemeyiz ama bu aşamadaki ve ilgili durumdaki bir bebek kediciğin mutlaka iyi bir Veteriner kontrolünden geçmesi gerekli. O zaman bir şeyler netleşebilir (bebek kedicikleri bulduğunuz andaki durumları hakkında da Veterinere detaylı bilgi vermelisiniz)!

Alıntı

Ek olarak su da vermem gerekir mi zaten mamayı hazırlarken içine su katıyorum.Tuvaletlerini peçete yardımıyla yaptırıyorum. Yemek yemeyen dişi, diğer ikisi erkek. Birkaç tane sorum var. Yavrular tuvaletlerini yaparken ve yemek yerken hep kirlendiler nasıl temizleyebilirim? Daha göbek kordonları düşmemiş ve gözleri kapalı kaç günlüklerdir?

Şırınga yardımıyla ılık su içirebilirsiniz. Bebek kediciklerin tuvalet ihtiyaçlarını giderdikten sonra ılık suyla ıslatılmış pamuk yardımıyla hafif masaj şeklinde genital bölgelerini temizleyebilirsiniz. Aynı yöntemle yine mamayla kirlenmiş bölgeleri de temizleyebilirsiniz. Göbek bağı düşmemiş bebek kediciklerin göbek bağları ıslak ise kedicikler yeni doğmuştur ve bu aşamadaki bebek kediciklerin göbek bağları kuruyup düşene kadar her türlü mikroba karşı itinalı bir bakım sağlanmalıdır. Bu bağlamda bebek kediciklere dokunurken eldiven kullanmalısınız ve Veterinerinize sorarak batikon kompresi işlemini (sabah-akşam) uygulamalısınız. Göbek bağı kuru ise bebek kedicikler birkaç günlük olabilir. Yeni doğmuş bebek kediciklerin gözleri ise yaklaşık 2 hafta içerisinde açılmaya başlar!

Alıntı

Ben haftaiçi okula gidiyorum ve haliyle 9 saat evde olmayacağım bu süre boyunca aç kalmaları sorun olur mu? sabah besleyip evden çıksam sonra okuldan gelince tekrar beslesem de arada 9 saat var. 9 saat aç kalamazlar derseniz yavruları sabah bahçede dolaba koyacağım ve komşu gelip bir kere besleyecek ama komşu da yaşlı nasıl besleyecek bilemiyorum mama dışarıda soğumuş olur bir de, Ne yapmalıyım?

Bu aşamadaki kedicikleri dolap, sepet...vs ne olursa olsun dışarıya bırakmanız bebek kedicikler için hiç iyi olmayacaktır. O nedenle komşunuza güveniyorsanız eve gelip minik yavruları beslemesine izin vereceksiniz. Beslenme süresi 3 ya da 4 saatte bir olabilir. Sabah beslenmiş olan bebek kedicikler, siz gelinceye kadar 3 saatte bir beslendikleri düşünülürse 3 kez daha beslenmiş olacaklardır. Aynı zamanda eş zamanlı olarak sıcak su işlemi de 3 saatte bir tekrarlanmalı. Hazırlanan mama ise ne çok sıcak ne de çok soğuk olmalı. Orta düzeyde ılık ve vitaminli, besleyici bir mama ile beslemelisiniz minik canları!
Son düzenleyen Safi; 11 Temmuz 2018 20:06

Benzer Konular

14 Mart 2015 / Ziyaretçi Cevaplanmış
27 Ekim 2013 / Misafir Soru-Cevap
8 Haziran 2014 / Misafir Cevaplanmış
7 Kasım 2011 / Teamoore Soru-Cevap
18 Mart 2013 / Misafir Soru-Cevap