Arama

Birkaç haftalık kedi yavruları anneleri yoksa eğer nasıl beslenir? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 11 Temmuz 2018 Gösterim: 156.474 Cevap: 70
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
27 Ağustos 2011       Mesaj #11
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı
Teamoore adlı kullanıcıdan alıntı

Yavru kedicikler yetişkin olma yolunda hatta anne babaları kadar oluyorlar. Süt içme ihtiyaçları var mı?

Süt,tüm kedilerin sevdikleri bir besindir Benim kedim 6 yaşında olduğu halde zaman zaman süt içebiliyordur(keyfine göre) Kısaca 1 yaşını geçen yavru kedicikler et,mama türü besinlerle beslenebilecekleri gibi süt de içebilirler Ama yeni doğmuş bir yavru kediciğin mutlaka kendi annesinin sütü ile beslenmesi gerekiyordur(zorunlu ihtiyaç).
Sponsorlu Bağlantılar
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
28 Ağustos 2011       Mesaj #12
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
nötrino adlı kullanıcıdan alıntı

Süt,tüm kedilerin sevdikleri bir besindir Benim kedim 6 yaşında olduğu halde zaman zaman süt içebiliyordur(keyfine göre) Kısaca 1 yaşını geçen yavru kedicikler et,mama türü besinlerle beslenebilecekleri gibi süt de içebilirler Ama yeni doğmuş bir yavru kediciğin mutlaka kendi annesinin sütü ile beslenmesi gerekiyordur(zorunlu ihtiyaç).

Yetiskinler de seviyor demek ki. Ve belki de tuylerine de faydali olur. Aslinda tom&jerry deki tom'dan goruyordum sevdikleriniMsn Happy ama hep sanki kucuk kedicikler icin buyuklere gerekmez gibi bir algi vardi...
Sponsorlu Bağlantılar
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
13 Eylül 2011       Mesaj #13
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

benim iki haftalık bir kedim var bizim buralarda pek petshop yok.. bu yüzden pamuğumu besleyek kedi biberonunu alamıyorum.sizce eczanelerde satılan bebek biberonlarını ona mama vermek için kullanabilir miyim.acil cevap yazarsanız memnun olacağım..

Evet kullanabilirsiniz
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
14 Eylül 2011       Mesaj #14
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

biz bahçe içinde bir sitede yaşıyoruz ve sitede yaklaşık 8-10 civarında evcil kedi var. Biz bir ara bahçede dolanırken arkadaşla minik bir kedi yavrusu gördük yalnız hiç yeni doğmuşada benzemiyordu biz bir süre bekledik ama annesi gelmedi sonra biz bahçedeki kedilere bu kediyi yaklaştırdık sonuçlar kötü ya kaçıyolar yada kediye tıslıyorlar hırlıyorlar biz süt verdik bahçeye bıraktık ikide bir peşimizden geliyor neyse en sonunda bıraktık bahçeye arkasını dönünce fırladık kaçtık 10 dk sonra ben evdeyken sitede küçük bir kız var kapıyı çalıyor komşumuz daha doğrusu açtım kapıyı baktım ece kucağında kedi ama kedide tüyleri diken diken sordum niye tüyleri böyle oda bilmiyorum dedi sonra benim babam kedilerden nefret eder annem kapıdan çıktı babam da bahçede çalı buduyor şimdi babam kucağımda kediyi görse kızar fırladım arka bahçeye bıraktım yarınsabah baktım bu bir köşede uyumuş şimdi size soruyorum ben bu kediyle ne yapabilirim not: kediyi eve hayatta alamam lütfen yardım edin!!

Yakınınızda veteriner varsa ona bırakın Msn Happy
Rower - avatarı
Rower
VIP MazessezaM
24 Ocak 2012       Mesaj #15
Rower - avatarı
VIP MazessezaM
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ilk defa doğum yapan kedi yavrularını yermi ?


  • Kediler ölü doğan yavrularını tamamen içgüdüsel olarak yer. Erken doğum yapmışsa ve yavrusu halen yaşıyor dahi olsa o bebeğin yaşamayacağını hissedip onu yemeye de kalkışabilir. Hayvanların bazı hareketlerinde anlam aramak lüzumsuz. Çünkü onlar ortalama bir zekaya sahip olmadıklarından çok güçlü iç güdü ve sezgilerle donatılmış.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Gölgen misali yanındayım!Msn Thunder
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
25 Mart 2012       Mesaj #16
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

apartmanımızın bodrum katına bir kedi 6 tane yavru kedi doğurmuş onları beslemek istiyorum yazık, ne verebilirim? Msn Happy

Anneleri varsa hepsine destek olursanız çok iyi olur. Onları beslemek için ilk zamanlarda bebek sütü verebilirsiniz. Yani marketlerde bebekler için bulunan besleyici toz halinde bulunan sütlerden.
Rower - avatarı
Rower
VIP MazessezaM
12 Nisan 2012       Mesaj #17
Rower - avatarı
VIP MazessezaM
Alıntı
madrigal adlı kullanıcıdan alıntı

Bizim apartmanın kömürlüğünede bi kedi 3 tane yavru doğurmuş daha 3 günlükler bizim apartmanın sahibi onları oradan alıp çöpe atmış. Sonra bi kadın onları farkedip bi kartona koymuş ve çöpün yanına bırakmış. etrafta oynayan çocuklarda onları farkedip bana getirmişler bende anında veterinere götürdüm şöyle bi baktı 2 hafta yaşarlar dedi kabullenemedim tabii. toz sütlerden verdi bana bide şırınga. bi kediciğin ayagındada kangren var onun için merhem verdi her iki saatte bir kedileri şırıngayla besliyorum ve kedinin ayağına sabah akşam merhem sürücem napıcagımı gerçekten bilmiyorum daha önce hiç bu kadar kücük kedicikler görmemiştim. ölmelerini istemiyorum bana fikir verin lütfen ölmesinler Msn Sad


Aşağıdaki bilgileri okuyup yavru kedilerin bakımı ve beslenmesi hakkında bilgi edinebilirsiniz.


Bir Ayliktan Küçük Yavru Kedi Beslenmesi

Gözleri açilmamis bir yavru kedi 15 günlükten büyük degildir. Yavrunun beslenmesini, buldugunuz andaki fiziksel durumuna göre saglanamiz gerekebilir. Ayrica kendi basina beslenemeyecegi için onu doyurmak size düsecektir.
Ilk olarak bir veterinerden yardim isteyin. Götürebiliyorsaniz klinige götürün ya da telefonla bilgi alin.

Henüz kendisi beslenemeyen kedilerin beslenmelerini saglamanin en saglikli yolu yavru kediler için yapilmis olan biberonlardir. Biberon temin etmeniz mümkün degilse damlalik veya ignesiz bir siringa da isinizi görebilir. Siringa ya da damlalik temin edemiyorsaniz bir plastik eldiven, temiz ve düz bir poset acil durum çözümü olabilir. Plastik eldivenin sadece bir parmaginin ucunu, posetin bir kösesini igne ya da makas yardimiyla 1-2 milimetre delmeniz gidanin gelmesi için yeterlidir. Açtiginiz delik küçük olursa yeteri kadar beslenemeyebilir, fazla büyük olursa da bogulmasina yol açabilir. En kisa zamanda biberon temin ederseniz emin olun beslenmesini daha kolay yapacaksiniz.

Siringa veya damlalik ile beslerken de dikkat edilmesi gereken en önemli nokta gidayi kediye verirken nazik ve yavas olmaktir. Gidayi asla çok hizli enjekte etmemelisiniz. Siringa ya da damlaligin açisini çok iyi ayarlamalisiniz. Siringayi veya damlaligi geriye, bogazina dogru tutarsaniz kedinin bogulmasina sebep olabilirsiniz. Siringanin sadece ucunu, yani bir kaç milimlik bir kismini kedinin agzina sokmalisiniz.
Kediyi siringa veya damlalikla beslemenin en kolay sekli, yüzü size dönük olacak sekilde dizinize ya da kucaginiza aldiktan sonra ensesindeki deriyi nazikçe geriye dogru çekerek agzinin hafifçe açilmasini saglamak olacaktir. Direnmeye çalisabilir. Bu durumda biraz sakinlesmesini saglayin ve beslemeye bir süre ara verin.
Bu sekilde tutumakta zorlaniyorsaniz kedinin basini nazikçe avucunuza alarak dizinizde tutabilirsiniz. Çok fazla hareket etmesine izin vermeden siringayi agzinin yan tarafina yerlestirip gidayi yavas yavas enjekte edebilirsiniz. Siringayi biberon pozisyonunda da tutabilirsiniz ama emmeye çalisacagi için damagini zedelemesi söz konusu olabilir. Genellikle siringa ile beslenen yavru kedilerin agzinda yaralar olusur. Bu duruma meydan vermemek için siringayi mümkün oldugunca kedinin damaklarina degdirmemeye çalisin.

Biberonla besleyecekseniz yasina en uygun olan biberon agizligini tercih etmelisiniz. Petshoplarda yavru kediler için uygun büyüklükte biberonlar bulabilirsiniz. Bebekler için kullanilan biberonlari tercih etmeyin. Meme agizlari çok genis olacagindan dolayi yavru yeteri kadar beslenemeyebilir.
Veterinerinizin tavsiye ettigi sekilde ve miktardaki mamayi biberona doldurduktan sonra kediyi bir havluya sarin. Beslenme sirasinda asiri heyecanlanip çok hareketlenecegi için tirnak darbeleri almaniz ve yaralanmanizi engellemek için havlu önlem olabilir. Ayrica beslenirken dökülebilecek gidanin da havlu yardimiyla dagilmasini engellemis olursunuz..

Dik bir sekilde oturup, kediyi kucaginiza alin. Kediyi tutarak sirtini kendinize yaslayin. Arka patileri kucaginizda ön patileri elinizde olacak sekilde tutun. Diger elinizde biberonu nazikçe agzina yerlestirmeye çalisin. Ilk anda ne oldugunu anlamayacaktir. Biberonun içindeki gidadan bir miktar agzinin kenarlarina damlatin. Tadini aldiktan sonra yeniden biberonu agzina yerlestirmeye çalisin. Bir kaç beceriksiz hamleden sonra biberonu emmeye baslayacaktir. Biberonu emmeye basladiktan sonra ön patilerini serbest birakin böylece biberonu ön patileriyle tutabilecektir. Bir kaç kez ara vererek dinlenmesini saglayin ve düzgün beslenip beslenmedigini kontrol edin. Biberonla bile bogulma riski yasayabilirler.

Doydugu zaman biberonu birakacaktir. Içinde gida kaldiysa bitirmesi için zorlamayin. Eger verdiginiz miktarin yeterli olduguna eminseniz biberondaki gidayi bitirdikten sonra tekrar doldurup vermeyin. Beslenmesi bittikten 15-20 dakika sonra tuvaletini yaptirin.

Annesiz bebek kediler günde en az 4 defa beslenmelidir. Beslenmenin hemen ardindan bebegin karninda bir genisleme olabilir ancak bu genislemenin asiri olmamasina dikkat edilmelidir. Dogumdan sonra birkaç hafta boyunca bebek kediler yemekten ve uyumaktan baska hiçbirsey yapmayacaklari için sürekli miyavlamalari üsüdüklerine veya aciktiklarina isaret edebilir.

Evde hazirlanan mamalar çogu zaman bebek kedilerin beslenmesinde tercih edilir. Ancak birebir kedi sütüne bagli kalinarak hazirlanan ve içinde her türlü vitamin ve minareli barindiran kedi mamalarini da veterinerinizden temin edebilirsiniz (örnek kitty milk ve milkopet). Bebek kediyi sürekli sütle beslemek kesinlikle tavsiye edilmez. Bu tür beslenme sekli ciddi boyutlarda ishale yol açabilir. Ama yinede inek sütüyle beslenecekse laktozsuz olanlari tercih edilmelidir.

Acil durumlarda kalindiginda bir kaç ögün ya da gün için örnek mama karisimi su sekilde olabilir.
1 su bardagi yari yariya sulandirilmis süt 1 tatli kasigi seker 1 çay kasigi fosfo-kalsiyum granül
Sütü sulandirmaktaki ya da laktozsuz süt kullanmaktaki amaç, kediye anne sütünden baska bir süt verileceginden dolayi olusabilecek alerjik reaksiyonu engellemektir. Laktozsuz süt kullanmak, sütün kedide gaz yapmayacagi anlamina gelmez. Ayrica sulandirilmis sütle beslenen kedinin rasitik olmasi kaçinilmazdir.

Veterinerinize danisarak, prematüre bebek mamasi, kitty milk veya milkopet toz mamalari paketlerin arkalarinda bulunan tarife göre hazirlanarak verilebilir.

Bu gibi durumlarda kullanilacak en dogru beslenme sekli, premium mama markalarinin kediler için ürettikleri bakim mamalarini kullanmaktir. (Örn: Hill's a/d)
Yine veterinerinize danisarak Multi Tab veya Vidaylin Surup gibi vitaminlerden bir kaç damla verebilirsiniz.
Gölgen misali yanındayım!Msn Thunder
Teamoore - avatarı
Teamoore
Ziyaretçi
13 Nisan 2012       Mesaj #18
Teamoore - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
madrigal adlı kullanıcıdan alıntı

Bizim apartmanın kömürlüğünede bi kedi 3 tane yavru doğurmuş daha 3 günlükler bizim apartmanın sahibi onları oradan alıp çöpe atmış. Sonra bi kadın onları farkedip bi kartona koymuş ve çöpün yanına bırakmış. etrafta oynayan çocuklarda onları farkedip bana getirmişler bende anında veterinere götürdüm şöyle bi baktı 2 hafta yaşarlar dedi kabullenemedim tabii. toz sütlerden verdi bana bide şırınga. bi kediciğin ayagındada kangren var onun için merhem verdi her iki saatte bir kedileri şırıngayla besliyorum ve kedinin ayağına sabah akşam merhem sürücem napıcagımı gerçekten bilmiyorum daha önce hiç bu kadar kücük kedicikler görmemiştim. ölmelerini istemiyorum bana fikir verin lütfen ölmesinler Msn Sad

Zıtlıklar dunyası için bir yanda hayvan kurtarmaya, can kurtarmaya çalışan melek gibi bir insan, diğer yanda gaddar yüreksizz şeytan gibi bir insan ki canları çöpe atmış. Onun çocuğunu çöpe atsalar, ne hisseder acaba?

Sorunun cevabına gelirsek, umarım yaşatırsın onları çabanla, şırınga ile o toz sütü iyice normal süt kıvamına getirip vermeyi ihmal etme. O süt çok önemli. Doymaları önemli. Diğer hasta olanın da merhemini ihmal etme. Bunlar benim bilgim dahilinde diyeceklerim, bu konuyu ve kedilerle ilgili uzmanlık sayfalarını iyi oku, Allah kolaylık versin.
madrigal - avatarı
madrigal
Ziyaretçi
13 Nisan 2012       Mesaj #19
madrigal - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Teamoore adlı kullanıcıdan alıntı

Zıtlıklar dunyası için bir yanda hayvan kurtarmaya, can kurtarmaya çalışan melek gibi bir insan, diğer yanda gaddar yüreksizz şeytan gibi bir insan ki canları çöpe atmış. Onun çocuğunu çöpe atsalar, ne hisseder acaba?

Sorunun cevabına gelirsek, umarım yaşatırsın onları çabanla, şırınga ile o toz sütü iyice normal süt kıvamına getirip vermeyi ihmal etme. O süt çok önemli. Doymaları önemli. Diğer hasta olanın da merhemini ihmal etme. Bunlar benim bilgim dahilinde diyeceklerim, bu konuyu ve kedilerle ilgili uzmanlık sayfalarını iyi oku, Allah kolaylık versin.

İnanın içim gidiyor şu küçücük canlara. Annelerinden ayrılmış yavrulara ne kadar iyi bakılabilirse o kadar iyi bakıyorum ama bende okula gidiyorum buralarda kedilere iyi bakan bi kadın tanıyorum ona bırakmalıyım yoksa bakıcam hiç istemem gitmelerini :/
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2012       Mesaj #20
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Alıntı
madrigal adlı kullanıcıdan alıntı

Bizim apartmanın kömürlüğünede bi kedi 3 tane yavru doğurmuş daha 3 günlükler bizim apartmanın sahibi onları oradan alıp çöpe atmış. Sonra bi kadın onları farkedip bi kartona koymuş ve çöpün yanına bırakmış. etrafta oynayan çocuklarda onları farkedip bana getirmişler bende anında veterinere götürdüm şöyle bi baktı 2 hafta yaşarlar dedi kabullenemedim tabii. toz sütlerden verdi bana bide şırınga. bi kediciğin ayagındada kangren var onun için merhem verdi her iki saatte bir kedileri şırıngayla besliyorum ve kedinin ayağına sabah akşam merhem sürücem napıcagımı gerçekten bilmiyorum daha önce hiç bu kadar kücük kedicikler görmemiştim. ölmelerini istemiyorum bana fikir verin lütfen ölmesinler Msn Sad

Sık sık karşılaştığım olaylar ne yazık ki anneleri olmadan yaşayamıyorlar muhtemelen ölüceklerdir. Veterinerin sizi yönlendirdiği gibi yapmanızdan başka çare yok gibi.

Bir ihtimal daha var eğer bir anne kedi bulabilirsen yavruları sahiplenebilir bir keresinde böyle bişey görmüştüm. Anne kedi başka yavru kedileride yavrularıyla bir tutmuştu besleyip temizliyordu onlarıda. Msn Happy

Benzer Konular

14 Mart 2015 / Ziyaretçi Cevaplanmış
27 Ekim 2013 / Misafir Soru-Cevap
8 Haziran 2014 / Misafir Cevaplanmış
7 Kasım 2011 / Teamoore Soru-Cevap
18 Mart 2013 / Misafir Soru-Cevap