Arama

Jilet izi nasıl geçer? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 4 Kasım 2016 Gösterim: 155.540 Cevap: 20
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Haziran 2012       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaslar bendede vardı bende bı ısım yazmısıtım.ama suan ızı bıle yok.ewet hıc ız dahı yok ben bıle yerını göremıyyorum.formulu ıse deri kavlatıcı krem.acnelyese alın eczaneden ve onu surun her gün masaj yaparak.derınız 3 4 gune kadar hafıfı hfıfı kavlayacak.bunu baya bı yapın ama sadece jılet yarası olan yerde. benım yaptığımda yara kıpkırmızı olmustu korkmustum ama yenı deri qeçer hemen tavsieyem budur.ilçata 2 3tl felan ... allah yardımcınız olsun ..
Sponsorlu Bağlantılar
dmt - avatarı
dmt
Ziyaretçi
1 Temmuz 2012       Mesaj #12
dmt - avatarı
Ziyaretçi
mrb arkadaşlar benimde kolumda jilet izleri var 5 yıl önce yapmıştıım fakat derin değiller bir çok ince çizgi bi kaç tanede kalın çizgi var. 2 ay önce franksiyonel lazer tedavisi yaptırdım acıbadem kayseri hastanesinde doktor 6 seansda %70 %80 gibi bi düzelme olur dedi. 2 seans gittim seans ücretleri 500 tlcikmiş. ama en ince çizgiler bile yok olmadı ve bu ay gitmiycem devam etmicem. boşuna onca para verdim insanların çaresizliğinden faydalanıyorlar bu yöntemi denemek istiyen arkadaşlar varsa vazgeçsin bence. kendi düşünceme göre eğer izleriniz derin değilse güneş yaksın. insanların o tuhaf bakışlarından kısakollu giyemiyoruz ama bence yaz boyu kimsenn göremeyeceği ortamlarda kollarınızı güneşle buluşturun güneş deriyi yakıyo ve soyuyor kararttığı içinde izler kayboluyor. benim daha öncesinden kolumun alt kısmında vardı ve bu şekilde yok oldular şimde ise orda hiç yok..boşuna paranızı dökmeyin ortaya . bi çok yorum ve araştırma yapmıştım bu lazer tedavisinde ama bi sonuç getirmedi. iyi diyenler külliyen yalan dolan.. işlem sonrası kabuk bağladı döküldü sonuç yine aynı ve şuan daha belirgin haldeler Msn Sad bir bayan olarak bunu taşımak çok zor . ve herkes gibi bende kurtulmak istiyorum ama olmuyor büyük bi hayal kırıklığı . . . hepinizin Allah yardımcısı olsun ...
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Eylül 2012       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
millet bi kere bu iş ilaçlarla olacak şey değil eger ızınız derınse ve ıyılestıyse ınceleyın o boslugu gyenı doku doldurmustur ve orda sınır yoktur acımaz. ben guneste yakmayı denedım aslında ıse yaradı o yenı olusan dounun rengı normal ten rengıne dondu ancak unuttugumuz bırsey varkı o yenı olusan dokunun yanında sıkısmıs olan eskı derı bu sefer orası ten rengınden daha koyu bır renk aldı şimdi aklımda daha farklı yontemler var tabıkı bu yontemler ılac yada doktor ıcermıyor ıse yararsa donerım.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Nisan 2013       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ben bio oil aldım onu deneyecegim ıyı gelecek gıbı hıssedıyorum

bende bıo oıl aldım. Daha 2 kez surdum psıkolojıkmı bılmem ama sankı bıraz etkıledı gıbı. Cok umıtlıyım bundan. Scarex contractubex vs. Vs. Bosuna para vermeyın bn bı faydalarını goremedım. Bıo oıl ıle ıyı olacak, hıssedıyorum.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Nisan 2013       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaslar benim de kolumda yara izlerim var, simdi soyleyecegim sey cok eski ve cok derin olmayan yaralar icin gecerli, yani digerleri de deneyebilir ama ise yarar mi bilmiyorum. Acnelyse ve Madecassol diye iki krem var bunlar catlak tedavisinde de kullanilir. Yaralar yeniyse sakin gunese cikartmayin, madecassol surun hep. Eger iyilesme bittiyse ve iz donemine geldiyseniz beyaz izlerin ustune ama bakin normal derinize degil sadece beyazlara biraz acnelyse surun, gunde 30 defa da yapmayin kendinize zarar verirsiniz. Sabah yapmayin gunese cikarsaniz izi kalir, gece surun sabah yikayin onu. Deriniz kizaracak soyulacak ve kasinacak, cok pis kasiniyosa kasiyin ama siz soymamaya calisin, krem soysa cok daha iyi... Sabah madecassol surun, aksam gelin, yikayin, acnelyse surun, sonra sabah yikayip madecassol derken bunu yara izleri tamamen gecene kadar tekrarlayin... Bende 15-20 gunde bitti, kesinlikle oneririm, ilaclar da pahali degil toplam 20 lira mi ne. Kolay gelsin.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Nisan 2013       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaslar benim de kolumda yara izlerim var, simdi soyleyecegim sey cok eski ve cok derin olmayan yaralar icin gecerli, yani digerleri de deneyebilir ama ise yarar mi bilmiyorum. Acnelyse ve Madecassol diye iki krem var bunlar catlak tedavisinde de kullanilir. Yaralar yeniyse sakin gunese cikartmayin, madecassol surun hep. Eger iyilesme bittiyse ve iz donemine geldiyseniz beyaz izlerin ustune ama bakin normal derinize degil sadece beyazlara biraz acnelyse surun, gunde 30 defa da yapmayin kendinize zarar verirsiniz. Sabah yapmayin gunese cikarsaniz izi kalir, gece surun sabah yikayin onu. Deriniz kizaracak soyulacak ve kasinacak, cok pis kasiniyosa kasiyin ama siz soymamaya calisin, krem soysa cok daha iyi... Sabah madecassol surun, aksam gelin, yikayin, acnelyse surun, sonra sabah yikayip madecassol derken bunu yara izleri tamamen gecene kadar tekrarlayin... Bende 15-20 gunde bitti, kesinlikle oneririm, ilaclar da pahali degil toplam 20 lira mi ne. Benimkiler ya cok az kaldi ben goremiyorum ya da cidden yok oldu, onca para verip estetige gideceginize bunu bir deneyin. Kolay gelsin.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Mayıs 2013       Mesaj #17
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ben bir tane atım sorun olurmu

arkadaşlar kesin çözüm uyluğunuzdan alınan 0,2 mm derinin iz olan yere yaması , eger kolunuz kıllıysa kıllarda çıkıyor.gerisi faso fiso , bu işide bırakın türkiyeyi dünyada en iyi yapan cengiz açıkel
youtubede izleyin , siteside var. bilimsel olarak kanıtlanmış insanları , daha kötü duruma düşürecek olaylara sevketmeyelim lütfen , tıp kabul etmiş dünya kabul etmiş . doktora danışmadan işlem yapmayaın bence.
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
5 Temmuz 2013       Mesaj #18
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Jilet izi geçer ama zamanla küçük çizikler 1-2 yil kalin olanlar 5 -10 yil sonra önemli olan bu zamani çabuklaştirmak..

1) yaranin üstünü kesinlikle güneşten koruyacaksin hücrelerin ölmemesi için
2)yara izi giderici kremler var 4-6 ay düzenli kullanacaksin
3)gece yatmadan önce ve duştan sonra kantoron yagi ile 5-10 dk masaj yapacaksin
4)duştan 1 saat önce iz üzerine traş köpüğü sürün deri yumuşayacaktir sonra kese ile çok bastirmadan keseleyin ölü hücreyi atar ve cildin yeni deri üretmesini sağlar
5)en önemlisi kesinlikle moralinizi bozmayin her şeyin çaresi vardir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Haziran 2014       Mesaj #19
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

benim kolunda daha yenı dün çektim 9 tane çok pişmasınm ve derin deilnormal çizik gibi çok pişmanın nasıl geçire bilirim yardım edin nolursununzz

Merabalar,Oncelikle gecmis olsun yeni kesilmis jilet izlerinde derin olanlara dikis attirirsan
goruntu olarak daha iyi olur ,Ben deri nakli yapdirdim bundan 4 ay once istanbulda ama malesef izler altan hala gorunuyor aldiginiz risk cok buyuk zaten genel anestezi altinda yapiliyor ama ince cizgileri olanlar deri nakli yaptirabirler daha oncesinde 7 seans lazer yaptirdim kesinlikle hic bir etkisi yok en etkili yontem ince cizgi haline getirmek tabii iyi bir dokdor tarafindan
Hera - avatarı
Hera
VIP A'mour
29 Ekim 2015       Mesaj #20
Hera - avatarı
VIP A'mour
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Bir çok nedene bağlı olarak ortaya çıkmış ve görüntüsü anlamında şikayetçi olduğumuz kesik izleri yada doğrudan jilet vb. kesici aletler kullanılarak vücutta istemli yada istem dışı oluşmuş kesik izlerinin lazer, dermabrazyon ve estetik cerrahi gibi operasyonların dışında hem daha ekonomik hemde kişinin kendi başına gerçekleştireceği bir tedavi yöntemi olarak kimyasal asit uygulamalarıyla geçirmek yada vücuttan silmek mümkün.

Nedenleri hakkında yürütülebilecek laf kalabalığını bir kenara bırakacak olursak, deriyi katmanlar halinde soyarak oluşmuş olan izin tabakalar halinde deriden atılmasını sağlayan TCA uygulamasıyla jilet izlerini silebilirsiniz. Ancak burada belirtmek istediğim bir konu, bu asit yeni izlerin üzerine uygulanmaz, yara varsa kullanılmaz, yani tca eski jilet izlerinin üzerine uygulanmalıdır.

Jilet izi silmek için yapmanız gereken ilk aşama kullanacağınız tca oranına karar vermektir. Bu noktada kol ve bacaktaki jilet izleri için %40 tca kullanın, kadınlar için %30 daha uygun, göğüs bölgesindeki izler içinse %25 tca daha uygun, eğer jilet veya ustura izi yüzünüzdeyse bunun için %15 tca kullanacaksınız. Asit oranını belirlediniz asidi temin ettiniz, uygulamadan önce iki iş yapacaksınız, bu işler asiti sonlandırmak için sonlandırma suyu hazırlamak ve cildinizi yıkadıktan sonra süreceğiniz merhemi hazırlamak.

Sonlandırma suyunu hazırlamak için 1,5 litre damacana suyu alacaksınız, suyun içine bir tatlı kaşığı karbonat dökün ve iyice çalkalayın sonrasında buzdolabına koyun.
Tca sonrası merhem için madecassol, çinko oksit, b5 vitamini ve e vitaminine ihtiyacınız var. Bir tüp madecassol 40 gr kremdir, onun içerisine 10 gr çinko oksit, 10 ml b5 vitamini, 10 ml e vitamini ilave edip iyice karıştırın. Bu merhem cildinizdeki soyulmanın daha hızlı olmasını sağlayacak.

Bu hazırlıklardan sonra aside kulak çubuğunu batırıp jilet izlerinin üzerine sürün, bu sürme işlemi bittiğinde on saniye kadar bekleyip tekrar sürün. Jilet izi üzerine sürdüğünüz asiti cildinizde 1 dakika ile 1,5 dakika arasında bekleteceksiniz. Daha fazla bekletmeyin. Zaman dolunca hazırladığınız sonlandırma suyu ile bölgeyi iyice yıkayın. Biraz bekledikten sonra son kez normal suyla yıkayın ve havluyla çok nazik biçimde kurulayın. Son olarak hazırladığınız merhemi asit sürdüğünüz bölgenin üzerine sürün.

Merhemi 8 saat arayla bölge soyulana kadar uygulayın. Soyulma 5 ile 8 gün arasında başlar. Bu noktada kesinlikle kendiniz soymaya kalkmayın. Bunu tekrar yazıyorum merak edip soymayın, soymaya kalkmayın. Ayrıca asit sürdüğünüz yerleri güneşten, ışıktan, sıcak ve soğuktan koruyun. Kesinlikle üzerine sabun vb. maddeler sürmeyin, yıkamamaya özen gösterin. Soyulma bittikten sonra bir hafta kadar buna dikkat edin. Sonrasında bakım bitecek. Asit ayda bir kullanılır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 20 Nisan 2018 02:23

Benzer Konular

9 Ağustos 2016 / Misafir Soru-Cevap
11 Nisan 2015 / daMLa- Soru-Cevap
27 Temmuz 2012 / Misafir Cevaplanmış
4 Ekim 2009 / Misafir Soru-Cevap
22 Temmuz 2012 / Misafir Soru-Cevap