Arama

Karbonhidrat hangi besinlerde bulunur?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 26 Mayıs 2016 Gösterim: 36.522 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Eylül 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Karbonhidrat hangi besinlerde bulunur?
EN İYİ CEVABI Safi verdi

Karbonhidrat Nedir?


49249d1464123241 karbonhidratlar ve beslenmedeki onemi karb

Sponsorlu Bağlantılar
Karbonhidratlar vücudumuza enerji sağlayan besin maddelerinde en fazla bulunan besin öğesidir. Daha çok bitkisel kaynaklı besin maddelerinde yaygın olarak bulunur. Bitkiler klorofil, güneş enerjisi, su ve karbondioksiti kullanarak rbonhidratları sentezlerler.

Karbonhidrat kaynakları
Karbonhidratlar bitkisel besinlerde yaygındır. şeker ve nisasta saf karbonhidratlardır. Tahıllar ve tahıl ürünleri, kurubaklagiller, kuru meyveler, bal, pekmez, tahin helvası en zengin karbonhidrat kaynaklarıdır.
Hayvansal besinlerden süt ve süt ürünlerinde bulunur. Süt ve süt ürünleri dışındaki hayvansal besinlerde çok az bulunduğundan bunlar iyi bir karbonhidrat kaynağı değildir.

Günde Ne Kadar Karbonhidrat Tüketilmeli?
Günlük karbonhidrat ihtiyacı bireyin yaşına cinsine fiziksel aktivite ve özel durumlarına göre değişmekle birlikte, enerji ihtiyacının ortalama % 50-60’ını karbonhidratlar karşılamalıdır.
Örneğin, günlük enerji gereksinimi 2100 kkal olan bir bireyin karbonhidratlardan gelen enerji miktarı % 60 olduğu düşünülürse;
2100 x (60/100) =1260 kkal
Bir gram karbonhidrat 4 kkal enerji verdiğine göre 1260/4 = 31 5 gram karbonhidrat tüketmesi gerekir.
  • 1 su bardağı süt 9 gram
  • 1 dilim ekmek 15 gram
  • 1porsiyon meyve 12 gram
  • 2- 3 kaşık pilav 12 gram
  • 1 adet köfte yok
  • 1 yumurta yok
  • 10 gram şeker 10 gram 
DEVAMI Karbonhidratlar ve Beslenmedeki Önemi
Son düzenleyen Safi; 26 Mayıs 2016 10:11
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
26 Mayıs 2016       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.

Karbonhidrat Nedir?


49249d1464123241 karbonhidratlar ve beslenmedeki onemi karb

Sponsorlu Bağlantılar
Karbonhidratlar vücudumuza enerji sağlayan besin maddelerinde en fazla bulunan besin öğesidir. Daha çok bitkisel kaynaklı besin maddelerinde yaygın olarak bulunur. Bitkiler klorofil, güneş enerjisi, su ve karbondioksiti kullanarak rbonhidratları sentezlerler.

Karbonhidrat kaynakları
Karbonhidratlar bitkisel besinlerde yaygındır. şeker ve nisasta saf karbonhidratlardır. Tahıllar ve tahıl ürünleri, kurubaklagiller, kuru meyveler, bal, pekmez, tahin helvası en zengin karbonhidrat kaynaklarıdır.
Hayvansal besinlerden süt ve süt ürünlerinde bulunur. Süt ve süt ürünleri dışındaki hayvansal besinlerde çok az bulunduğundan bunlar iyi bir karbonhidrat kaynağı değildir.

Günde Ne Kadar Karbonhidrat Tüketilmeli?
Günlük karbonhidrat ihtiyacı bireyin yaşına cinsine fiziksel aktivite ve özel durumlarına göre değişmekle birlikte, enerji ihtiyacının ortalama % 50-60’ını karbonhidratlar karşılamalıdır.
Örneğin, günlük enerji gereksinimi 2100 kkal olan bir bireyin karbonhidratlardan gelen enerji miktarı % 60 olduğu düşünülürse;
2100 x (60/100) =1260 kkal
Bir gram karbonhidrat 4 kkal enerji verdiğine göre 1260/4 = 31 5 gram karbonhidrat tüketmesi gerekir.
  • 1 su bardağı süt 9 gram
  • 1 dilim ekmek 15 gram
  • 1porsiyon meyve 12 gram
  • 2- 3 kaşık pilav 12 gram
  • 1 adet köfte yok
  • 1 yumurta yok
  • 10 gram şeker 10 gram 
DEVAMI Karbonhidratlar ve Beslenmedeki Önemi
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

1 Haziran 2016 / laa Cevaplanmış
26 Mayıs 2016 / Misafir Cevaplanmış
10 Kasım 2016 / Misafir Cevaplanmış
26 Mayıs 2016 / Misafir Cevaplanmış
26 Mayıs 2016 / Misafir Cevaplanmış