Arama

E vitamini hangi yiyeceklerde bulunur?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 24 Eylül 2013 Gösterim: 1.765 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
23 Eylül 2013       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
E vitamini hangi yiyeceklerde bulunur?
MsXlabs.org

E Vitamini
İnsanda karaciğerin yanı sıra yağlı dokularda, böbrekte, kalpte, kaslarda ve böbrek üstü bezi kabuğunda depolanır. A vitamini, doymamış yağ asitleri ve C vitamini gibi maddelerin oksidasyonunu önleyerek antioksidan özellik gösterir. Isıya ve pişirmeye karşı dayanıklıdır.
EN İYİ CEVABI Heulwen verdi
E Vitamini Hangi Yiyeceklerde Bulunur
MsXLabs.Org
Sponsorlu Bağlantılar

Başta tahıllar olmak üzere ıspanak, kabak, lahana, marul gibi yeşil sebzelerde, zeytinyağı, balık yağı, fındık, ceviz, ton balığı, sardalye, yumurta sarısı, domates ve patateste bol miktarda bulunur. Özelikle bir avuç fındık günlük E Vitamini ihtiyacını büyük oranda karşılamaktadır.

Ek bilgi;
Alıntı

Hangi besinlerde bulunur?

Başta tahılllar olmak üzere yeşil sebzelerde bol miktarda bulunur. Bitkisel yağlar ve buğday tanesi en iyi kaynağıdır.

Ayçekirdeği, 1/4 fincan, 26,8 mg
Badem, 1/4 fincan, 12,7 mg
Buğday, 1/4 fincan, 12,8 mg
Çiçek yağı, 1 servis kaşığı, 7,9 mg
Yer fıstığı, 1/4 fincan, 4,9 mg
Mısırözü yağı, 1 sevis kaşığı, 4,8 mg
Soya yağı, 1 sevis kaşığı, 3,5 mg
Balık yağı, 1 sevis kaşığı, 3 mg
Istakoz, 6 gr, 2,3 mg
Salmon filet, 6 gr, 0,6 mg


Son düzenleyen Efulim; 24 Eylül 2013 12:26 Sebep: İçerik.
Heulwen - avatarı
Heulwen
VIP VIP Üye
23 Eylül 2013       Mesaj #2
Heulwen - avatarı
VIP VIP Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
E Vitamini Hangi Yiyeceklerde Bulunur
MsXLabs.Org
Sponsorlu Bağlantılar

Başta tahıllar olmak üzere ıspanak, kabak, lahana, marul gibi yeşil sebzelerde, zeytinyağı, balık yağı, fındık, ceviz, ton balığı, sardalye, yumurta sarısı, domates ve patateste bol miktarda bulunur. Özelikle bir avuç fındık günlük E Vitamini ihtiyacını büyük oranda karşılamaktadır.

Ek bilgi;
Alıntı

Hangi besinlerde bulunur?

Başta tahılllar olmak üzere yeşil sebzelerde bol miktarda bulunur. Bitkisel yağlar ve buğday tanesi en iyi kaynağıdır.

Ayçekirdeği, 1/4 fincan, 26,8 mg
Badem, 1/4 fincan, 12,7 mg
Buğday, 1/4 fincan, 12,8 mg
Çiçek yağı, 1 servis kaşığı, 7,9 mg
Yer fıstığı, 1/4 fincan, 4,9 mg
Mısırözü yağı, 1 sevis kaşığı, 4,8 mg
Soya yağı, 1 sevis kaşığı, 3,5 mg
Balık yağı, 1 sevis kaşığı, 3 mg
Istakoz, 6 gr, 2,3 mg
Salmon filet, 6 gr, 0,6 mg


Son düzenleyen Efulim; 24 Eylül 2013 12:28 Sebep: Ek.

Benzer Konular

1 Haziran 2016 / Misafir Cevaplanmış
8 Mart 2013 / Misafir Soru-Cevap
1 Haziran 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
14 Haziran 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
15 Ocak 2014 / volf Cevaplanmış