Arama

Ülkemizde hangi tür balıkçılık yapılır?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 6 Şubat 2015 Gösterim: 2.485 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Şubat 2015       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ülkemizde hangi tür balikçilik yapilir?
EN İYİ CEVABI _EKSELANS_ verdi
Türkiye’de Balıkçılık
MsXLabs.org

Sponsorlu Bağlantılar


balikcilik 1

Türkiye’de balıkçılık, var olan su kaynaklarına oranla gelişmiş sayılmaz. Ülkemiz balıkçılığı da deniz ve tatlısu balıkçılığı biçiminde ikiye ayrılarak incelenebilir. Balıkların büyük bölümü çevre denizlerde yakalanır. Ancak Türkiye’nin, açık denizlerde balık avlayabilecek balıkçı tekneleri yoktur. Deniz balıkçılığı daha çok kıyı balıkçılığı biçimindedir. Tatlısu balıkçılığı ise, deniz balıkçılığına oranla oldukça önemsizdir. Öte yandan Türkiye denizlerindeki balık çeşidi oldukça fazladır. Bunların bir bölümü yerli, bir bölümü de göçücü balıklardır. Denizlerimizden elde edilen başlıca balık türleri barbunya, hamsi, istavrit, kalkan, kefal, kolyoz, lüfer, palamut, sardalya, torik, uskumru vb’dir.
Tatlısu balıklarının en önemlileri ise alabalık, kızılkanat, tatlısu kefali, sazan, turna, yayın, yılanbalığı vb’dir. Türkiye’nin yıllık deniz balığı üretimi 525 bin ton (1997) dolayındadır. Bu miktarın en büyük bölümünü, hemen hemen tümü Karadeniz’de tutulan ve yıllık miktarı 290 bin ton dolayında olan hamsi oluşturur. Mevsimsiz avlanma, deniz kirliliği vb nedenlerle 1990’da hamsi avında çok büyük düşüşler oldu. Hamsiyi yılda yaklaşık 115 bin tonla istavrit, 27 bin tonla kolyoz, 14 bin tonla palamut ve 12 bin tonla lüfer, 12 bin tonla sardalya izler. Ancak, palamut ve lüferin miktarı, yıldan yıla önemli değişiklikler gösterir ve sıralamaları da değişebilir.
Tatlısu balıklarının yıllık üretimi ise yıllık 30 bin ton dolayındadır. En çok avlanan tatlısu balığı sazandır (yılda yaklaşık 1500 ton).


Son düzenleyen _EKSELANS_; 2 Şubat 2015 13:51
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2015       Mesaj #2
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Ülkemizde hangi tür balikçilik yapilir?

Türkiye, üç yanı denizle çevrili olmasına ve bir içdenizin bulunmasına karşın, balıkçılıkta gelişmiş bir ülke değildir. Avlanan balık miktarı yılda 400 bin tonu biraz aşar; bunun yaklaşık 240 bin tonu hamsi, 20 bin tonu kefal, 20 bin tonu sardalya, 15 bin tona yakını da istavrittir. Tatlı su ürünleri üretimi ise 50 bin ton dolayındadır.
Sponsorlu Bağlantılar
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2015       Mesaj #3
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Türkiye’de Balıkçılık
MsXLabs.org



balikcilik 1

Türkiye’de balıkçılık, var olan su kaynaklarına oranla gelişmiş sayılmaz. Ülkemiz balıkçılığı da deniz ve tatlısu balıkçılığı biçiminde ikiye ayrılarak incelenebilir. Balıkların büyük bölümü çevre denizlerde yakalanır. Ancak Türkiye’nin, açık denizlerde balık avlayabilecek balıkçı tekneleri yoktur. Deniz balıkçılığı daha çok kıyı balıkçılığı biçimindedir. Tatlısu balıkçılığı ise, deniz balıkçılığına oranla oldukça önemsizdir. Öte yandan Türkiye denizlerindeki balık çeşidi oldukça fazladır. Bunların bir bölümü yerli, bir bölümü de göçücü balıklardır. Denizlerimizden elde edilen başlıca balık türleri barbunya, hamsi, istavrit, kalkan, kefal, kolyoz, lüfer, palamut, sardalya, torik, uskumru vb’dir.
Tatlısu balıklarının en önemlileri ise alabalık, kızılkanat, tatlısu kefali, sazan, turna, yayın, yılanbalığı vb’dir. Türkiye’nin yıllık deniz balığı üretimi 525 bin ton (1997) dolayındadır. Bu miktarın en büyük bölümünü, hemen hemen tümü Karadeniz’de tutulan ve yıllık miktarı 290 bin ton dolayında olan hamsi oluşturur. Mevsimsiz avlanma, deniz kirliliği vb nedenlerle 1990’da hamsi avında çok büyük düşüşler oldu. Hamsiyi yılda yaklaşık 115 bin tonla istavrit, 27 bin tonla kolyoz, 14 bin tonla palamut ve 12 bin tonla lüfer, 12 bin tonla sardalya izler. Ancak, palamut ve lüferin miktarı, yıldan yıla önemli değişiklikler gösterir ve sıralamaları da değişebilir.
Tatlısu balıklarının yıllık üretimi ise yıllık 30 bin ton dolayındadır. En çok avlanan tatlısu balığı sazandır (yılda yaklaşık 1500 ton).


Benzer Konular

14 Ocak 2012 / dilara_19 Cevaplanmış
6 Nisan 2014 / msjjjjj Soru-Cevap
23 Mart 2014 / Misafir Soru-Cevap
5 Şubat 2013 / Misafir Cevaplanmış
12 Mayıs 2014 / Misafir Cevaplanmış