Arama

Blog neler hakkında olabilir?

Güncelleme: 18 Şubat 2015 Gösterim: 1.681 Cevap: 1
iceslush - avatarı
iceslush
VIP ETC
3 Şubat 2015       Mesaj #1
iceslush - avatarı
VIP ETC
Blog konuları sizce neler olabilir?
Aklımda blog açmak gibi bir fikir var fakat temasının ne olacağı konusunda kararsızım. Aklınıza gelen konuları paylaşırsanız sevinirim. Benim aklıma film yorumu teması geldi,oldukça iyi bir konu aslında,sadece belirli türdeki filmleri yorumlamayı düşünüyorum.
Son düzenleyen _EKSELANS_; 18 Şubat 2015 14:10
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic813898_4.gif
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2015       Mesaj #2
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
En Popüler Blog Konuları

Sponsorlu Bağlantılar
Blog yazılarınızın okunabilmesi ve dolayısıyla para kazanabilmeniz için seçtiğiniz konuların büyük kitlelerin ilgi alanlarına hitap etmesi gerekir. Yani sadece parmak arası terlikleri konu alan bir blog açabilirsiniz ancak hitap ettiğiniz kişi sayısıda buna göre azalacaktır. Ayrıca parmak arası terliğin çoğunlukla sıcak mevsimlerde aranacağı düşünüldüğünde, kış geldiği zaman blog trafiğiniz oldukça azalacaktır.

Blog Açmaya Karar Vermek…

Blog açmaya karar verdikten sonra seçeceğiniz konuya çok dikkat etmelisiniz. Çevremizde birçok blog yazarının 3-5 yazıdan sonra bir daha sayfalarına uğramadıklarını görüyoruz. Blog yazmak, dikkat ve emek ister…En popüler blog konuları nedir diye anlatmaya başlamadan önce başarıya ulaşmış blogların ortak noktalarından bahsetmek istiyorum.

1. Sevdiğiniz konuyu seçin

Blog yazarlarının en çok dikkat etmesi gereken konu budur. Eğer sevmediğiniz ve sırf popüler diye bir konu şeçerseniz, iki hafta sonra “kim şimdi yazı yazacak” diye söylenmeye başlarsınız.

2. Ana kategori seçin

Tutkunuz bisiklet üzerineyse sadece yarış bisikletlerini anlatmaktansa tüm bisiklet türlerini konuya dahil edebilirsiniz. Alanınızı ne kadar genişletirseniz, o kadar fazla okuyucuya hitap edersiniz.

3. Devamlılık

Kesinlikle hiç durmadan yazabileceğiniz bir konuyu seçin. Yani uzmanlık alanınız veya hobiniz ile ilgili çok fazla yazacak şey yoksa bu işe hiç kalkışmayın çünkü bir ay sonra yazacak konu bulamayacağınız gibi, blog yazmaktan da soğuyabilirsiniz. En iyisi blog yazmaya başlamadan önce en az 100 tane konu başlığı bulun…

4. Para kazanmak

Blog yazarak para kazanmak için birçok yöntem bulunmaktadır ancak blogunuz ne kadar ticari bir kesime hitap ediyorsa para kazanma ihtimaliniz bir o kadar artacak demektir. Mesela moda ile ilgili yazılar yazmanız, e-ticaret sitelerinden reklam almanızı kolaylaştıracaktır.
İnatçılık: Kesinlikle vazgeçmeyin. İyi bir planla yola çıktıktan sonra ilk 6 ay blogunuza kimsenin gelmeyeceğini varsayın. Google Analytics’e hiç durmadan bakmak sadece moralinizi bozacaktır. Emeğinizin karşılığını mutlaka alacaksınız merak etmeyin….
Eğlenin! Siz blog yazarken ne kadar çok eğlenirseniz, inanın okuyucularda bir o kadar eğlencektir. Sıkıcı şeyleri kimse sevmez J

En Popüler Bloglar…


Gelelim en popüler blog konuları meselesine. Yukarıda belirttiğim maddeleri uyguladığınız taktirde blogunuzun tutmaması söz konusu bile değil ancak siz yine de en çok okunan konular üzerine yazılar yazmak ve hızlı sonuçlar almak istiyorsanız, aşağıdaki konular üzerine bir çalışma yapabilirsiniz. Ancak unutmayın ki, konunuz ne kadar popüler ise rekabet de o kadar fazla olacaktır.

1. Seyahat Blogları

Son birkaç yılın en trend blogları genellikle seyahat bloglarıdır. Turistik yerlerin, otellerin, yeme içme ve eğlence mekanlarının anlatıldığı bu bloglar inanın çok para kazanmaktadır J Dünyada birçok kişi çalıştığı işi bırakarak dünyayı gezip, gittikleri yerlerin bilgilerini ve fotoğraflarını bloglarına koyarak çok büyük kitlelere ulaşabiliyor. Daha sonra tatil sitelerinden aldıkları reklamlarla da, eski işlerinden çok daha fazla para kazanılabiliyorlar. Ayrıca gezdiğin ve gördüğün de cabası oluyor.

2. Yemek Blogları

Dünyada en çok okunan bir başka blog türü de; yemek bloglarıdır. Ancak bu konuda gerçektende iddialı olmalsınız. Bu konuda rekabet çok üst noktada, dolayısıyla yemek konusunda bir bog açacaksanız mutlaka farklılığa gitmelisiniz. Örnek: Tek malzeme ile yapılan yemekler veya 5 TL ile yapılabilecek yemekler…

3. Moda Blogları

En çok para kazanan bloglar hiç kuşkusuz moda bloglarıdır. Reklam alabilme oranınız çok yüksek olacağı gibi mutlaka bir okuyucu kitlesine de ulaşabileceksiniz. Anlattığınız veya tanıttığınız giyisiler birçok kişiye saçma gelse de, illa ki beğenen bir grup insan da olacaktır.

4. Teknoloji Blogları
Teknoloji blogları gerçektende uğraşması çok zor ancak iyi bir çizgi yakaladığınız takdirde size başarının önünü açabilecek bir konu başlığıdır. Teknoloji hakkında devamlı yazacak konular bulmak gerçektende çok geniş bir bilgi birikimi gerektirmektedir. Eğer böyle bir uzmanlığını yoksa bu işe hiç kalkışmayın derim.

5. Sosyal Medya

Sosyal medya, özellikle ülkemizde henüz çok iyi kullanılmaya başlanmadı. Dünyanın en çok facebook kullanan 3. ülkesi olabiliriz veya gündem maddemiz Twitter’da top topic olabilir ancak inanın kimse sosyal medya olgusunun detaylarına hakim değil. Sosyal medya araçlarını ve kullanım alanlarını anlatan iyi bir blog hazırlamanız, biraz saabrettikten sonra size inanılmaz bir geri dönüşüm sağlayacaktır.
Son olarak yukarıda belirttiğim bir konun altını tekrar çizmek istiyorum. Ne yaparsanız yapın, mutlaka sevdiğiniz şeyi yapın!
Haydi Kolay Gelsin!


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

4 Mart 2013 / KÜBRA KOYUNCU Soru-Cevap
2 Ekim 2006 / GusinapsE Akademik
3 Ocak 2012 / sema nur temiz Soru-Cevap