Arama

Hindi Eti İçin Terbiye Sosu Tarifi

Güncelleme: 9 Ekim 2008 Gösterim: 15.114 Cevap: 0
GÜLGECELER - avatarı
GÜLGECELER
Ziyaretçi
9 Ekim 2008       Mesaj #1
GÜLGECELER - avatarı
Ziyaretçi
Hindi Eti İçin Terbiye Sosu

Sponsorlu Bağlantılar
MALZEMESİ
2 adet orta boy limonun suyu ve 1 limon kabuğunun rendesi
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 adet sarmısak (dövülmüş)
Yarım yemek kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı tuz, karabiber ve kimyon
TARİF
Yukarıdaki tüm malzemeler derin ve yayvan bir karıştırma kabına boşaltılıp, karıştırılır.
Hindi etleri içine koyularak, her taraflarının bu sosla iyice kaplanması sağlanır.
Pişirmeden 25-30 dakika önce bu sosa yatırmanız yeterli olacaktır.
İster yağda, ister yağsız tavada, fırın ızgarada veya barbeküde, her bir yüzünü 7şer dakika pişirerek servise sunabilirsiniz.
Pişen hindi eti pembe rengini kaybedip, kahverengi sarı rengi dönüşecektir.


Benzer Konular

19 Aralık 2013 / sıkıcı kzı Soru-Cevap
9 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
9 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
9 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
22 Temmuz 2012 / büşra_sarah Taslak Konular