PC Görünümü Üye Ol
Forum Ana Sayfa
Damak Tadı > Havuçlu Lahana Turşusu Tarifi
«Önceki KonuSonraki Konu»
GÜLGECELER20:21, 9 Ekim 2008 
HAVUÇLU LAHANA TURŞUSU

Malzemeler:
1 adet orta boy lahana
1 kg sirke
10 dis sarimsak
7 kg havuç
tuz, su
limon
1 bag maydanoz
Yapilisi:
1) Lahanin dis yapraklarini temizleyin. Iri parçalar halinde dograyin.
2) Sarimsaklari temizleyin.
3) Havuçlari temizleyin, 2 cm kalinliginda dograyin.
4) Lahanalari havuçlari kavanoza yerlestirin, aralarina sarimsaklari koyun.
5) Üzerine sirke ve tuzlu suyu dökün. Limonu dilimleyip lahanalarin üstüne yerlestirin. Maydanozlari uzerine yerlestirin.
6) Kavanozun kapagini iyice kapatin, serin bir yerde 10-15 gün olmaya birakin.
NOT: Tuzlu su 4 su bardagi suya 1 çorba kasigi hesap edilerek konur.
Benzer Konular:
Cevap
«Önceki KonuSonraki Konu»
Hızlı Cevap
Kullanıcı Adınız:
Doğrulama
Mesaj:
Tüm Damak Tadı Konuları
Benzer Konular
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi
Havuçlu Sepet Kurabiye Tarifi
Lahana Turşusu Tarifi
Salçalı lahana turşusu nasıl yapılır?
Havuçlu Kek Tarifi