Arama

Yörük Çorbası Tarifi

Güncelleme: 30 Ağustos 2012 Gösterim: 1.516 Cevap: 0
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
30 Ağustos 2012       Mesaj #1
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
6a00d83451e9a369e201543

Sponsorlu Bağlantılar

Yörük Çorbası:

Malzemeler:

• 250 gr semizotu
• 200 gr haşlanmış nohut
• 200 gr haşlanmış kurufasulye
• 200 gr haşlanmış aşurelik buğday
• 3 litre su / et suyu
• 1 su bardağı un
• 250 gr yoğurt
• 1 limonun suyu
• 100 gr tereyağı
• tuz
• yarım çay kaşığı kırmızıbiber

Hazırlanması:

Suyu, nohut, kurufasulye ve buğdayı büyük bir tencereye alıp kaynatın. Yoğurt, un ve limon suyunu başka bir kapta çırpın. Kaynayan sudan bir kepçe dolusu alıp yoğurtlu karışıma azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Bu karışımı kaynayan suya ilave edip tuzla tatlandırın. 15 dakika pişirin.
Semizotlarını temizleyin. Semizotlarını iri parçalar halinde doğrayın (sadece yaprak olarak da atabilirsiniz). Kaynamakta olan çorbaya tereyağını ekleyin. 10 dakika pişirin. Çorbayı ocaktan indirmeye 5 dakika kala semizotunu ilave edin. Tuzunu ve biberi serpin. Sıcak servis yapın.

Kaynak:

Benzer Konular

6 Mart 2010 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
16 Ocak 2009 / TEKSİLAHJ0RDAN Taslak Konular
8 Mart 2013 / Gülgeceler Taslak Konular
27 Mayıs 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular