| | #1 (mesaj-linki) |
Msn Messenger'da Yasaklı Kelimeler MSN'de bu kelimeyi kullanamazsınız! Bu haberde vereceğimiz kelimenin geçtiği mesajlar, karşı tarafa iletilmiyor. Bakalım Microsoft, bu ilginç duruma ne diyecek? Bu denemeyi yapmak için MSN'i açın ve listenizde çevrimiçi olan birisine 'rahip' yazıp gönderin. Sonuç, maalesef olumsuz. Maalesef mesajınız karşı tarafa gitmedi. Bu sansürün ve denetlemenin neden yapıldığı konusunda herhangi bir açıklama yok. Bu engellemenin, sadece Türkiye'deki MSN kullanıcıları için yapıldığı da söylenenler arasında. Ancak yurtdışındaki bilgisayar kullanıcılarına da bu kelimeyle ilgili sansürün uygulandığı, basit denemelerle ortaya çıkıyor. Diğer Yasak Kelimeler de Var mı? shiftdelete.net'in haberine göre; Bu uygulama, Microsoft tarafından uygulanan sansürün hangi boyutta olduğu sorusunu da akıllara getiriyor. Yasaklanan diğer kelimelerin ne olduğu merak konusu. MSN kullanıcıları, yasaklanması muhtemel kelimeleri denemeye başladılar bile. rahibe papaz piskopos imam bunları da ben buldum | |
|
| | #2 (mesaj-linki) |
Cvp: Msn Messenger'da Yasaklı Kelimeler
kullanmıyordum ben o kelimeleri zaten | |
|
| | #3 (mesaj-linki) |
Cvp: Msn Messenger'da Yasaklı Kelimeler 'rahip' var şuan, Ayrıntı: MSN'de inanılmaz bir yasak ortaya çıktı. Türkçe olarak RAHİP yazdığınızda iletiniz sansüre uğruyor... MSN'i açın ve listenizde çevrimiçi olan birisine 'rahip' yazıp gönderin. İletiniz gönderilmiş gibi gözükse de karşı tarafa ulaşmıyor, ulaştırılmıyor. Rahip kelimesini cümle içinde kullandığınızda da bütün cümle sansüre uğruyor ve karşı tarafa iletilmiyor... Ancak rahip kelimesini büyük harfle (RAHİP) yazınca sorun olmuyor...Çünkü İngilizce'de bildiğiniz gibi büyük "İ" harfi yok... Aynı kelimeyi büyük olarak İngilizce harflere uygun yazınca, yani RAHİP yerine RAHIP yazınca sansür hemen devreye giriyor.... Nadir olarak da bu kelime yerine 'maalesef mesajınız karşı tarafa' iletilemedi uyarısı geliyor. Bu sansürün ve denetlemenin neden yapıldığı konusunda herhangi bir bilgi yok. Bu engelleme sadece Türkçe Rahip kelimesi için geçerli... Rahibin İngilizcesini yazdığınızda mesele olmuyor... Kaynak: İnternet Haber | |
|
| | #4 (mesaj-linki) |
Re: Msn Messenger'da Yasaklı Kelimeler virtuecat verdiğin kelimeler gidiyor karşıdakilere | |
|
| | #5 (mesaj-linki) |
Cvp: Msn Messenger'da Yasaklı Kelimeler
evet bu kelimeler karsıya gidiyor | |
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| |||||
| vBulletin®, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. ~ SEO by vBSEO ©2007, Crawlability, Inc. Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler. Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız. If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately. | |||||