MSN Messenger'a Yeni Yüzler Yapın Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > MSN Messenger Türkiye Forumları > Diğer MSN Messenger İçerikleri
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 01-11-2008   #1 (mesaj-linki)
CrasHofCinneT - avatarı
MSN Messenger'a Yeni Yüzler Yapın

Messenger'ınızı hayal gücü ve yeteneğinizi kullanarak oluşturduğunuz emoticon'larla süsleyin.

Artık iletişim kurmanın yegane yolu olan MSN Messenger, Microsoft'un en sık güncellediği yazılımlar arasında. Çoğu iş yerinde yasaklanmasına rağmen bir türlü vazgeçemediğimiz bu yazılım sayesinde sevdiklerimizle anında mesajlaşabiliyoruz. Uzaktaki kullanıcılar ile sesli ve görüntülü görüşmemizi de sağlayan MSN Messenger, insanlık adına büyük bir hizmet sunuyor olsa da duygu ve düşüncelerin ifadesinde yetersiz kalabiliyor. Bunun için klasik gülücük, üzüntü, sevinç vs. gibi emoticon'ların yanı sıra diğer kullanıcılar tarafından yapılan birçok emoticon bulunuyor.

Netin yüzü soğuktur

Arkadaşınıza yaptığınız bir şaka, söylediğiniz bir söz jest, mimik ve tonlamalarınızın görünmemesi yüzünden yanlış anlaşılabiliyor. İşte bu yüzden emoticon'lar büyük bir önem teşkil ediyor. Google'da yapacağınız ufak bir arama sonucu karşınıza binlerce farklı emoticon gelecektir. Bunların içinden genelde kullandığınız, duygularınızı anlatan birçok emoticon bulabilirsiniz.

Ancak isterseniz şu kıllı, bıyıklı smiley'lerden tutun, halay çeken dayılara kadar hayal gücünüzün sınırlarını zorlayarak kendi emoticon'larınızı da oluşturabilirsiniz.
Bunun için öncelikle iyi bir grafik çizim programına ihtiyacımız var. Ufacık bir emoticon oluşturmak için para harcamayacağımıza göre, Gimp bu iş için kullanacağımız temel yazılımımız olacak. Az çene çok iş diyerek kolları sıvayalım; ilk emoticon'umuzu (Ferruh diyelim biz ona) oluşturuyoruz.

• Adım 1
    Dosya menüsünden Yeni alt menüsünü seçin ve 25 x 25 piksellik bir çalışma alanı oluşturun. Gelişmiş Seçenekler pencerede görüntüleniyorsa, X ve Y çözünürlüklerini 72,000'de bırakabilirsiniz.

• Adım 2
    Çalışma alanımız oldukça küçük olduğundan zoom yapmamız gerekiyor. Büyük çözünürlüklü bir çalışma alanı açıp daha sonra da küçültebilirdik. Ancak iki kaş iki göz çizmek için detaya inmeye gerek yok.

• Adım 3
    Yeterli büyüklükte zoom yaptıktan sonra Araçlar penceresinden Ellipse Tool'u seçerek ekranın tam ortasına bir yuvarlak oluşturun. Şimdi yuvarlağı doldurmamız gerekecek. Bunun için Blend Tool seçeneğini seçin.

• Adım 4
    Renk olarak Sarı ve beyaza yakın renkleri seçtikten sonra yuvarlağın en üstünden, en altına doğru farenin sol tuşuna basıp aşağı doğru çekin. Böylelikle yuvarlağın içini iki renk arasında geçiş olacak şekilde doldurmuş olacağız.

• Adım 5
    Şimdi Ferruh'a kaş, göz ve bıyık çizme zamanı. Biraz makyajlayıp insan içine çıkacak hale getirelim. Burada yeteneğiniz ve hayal gücünüz konuşacak. Bizden çıka çıka böyle bir tip çıktı işte…

• Adım 6
    Ferruh'un şekli şemali ortaya çıktığına göre artık kaydetmemiz gerekecek. Dosya menüsünden Kaydet'i seçin ve GIF uzantılı bir isim vererek istediğiniz bir klasöre kaydedin. İlk emoticon'umuzu oluşturduğumuza göre artık MSN'imizde kullanabiliriz. Bunun için MSN konuşma penceresinde iken emoticon düğmesine tıklayın ve ardından "Tümünü Göster" seçeneğini seçin. Açılan yeni pencerede “Oluştur” düğmesine tıklayıp “Resim Bul” bölümünden, az önce çizdiğimiz emoticon'un konumunu belirtin. Emoticon'un (fer) yazdığımızda çıkmasını istediğimiz için 2. Metin kutusuna bunu girdik. Son olarak ifadenize isim verin ve Tamam'a basın. Bundan sonra arkadaşlarınızla sohbet ederken (fer) yazdığınız takdirde ekrana bizim Ferruh'un resmi çıkacak.
(Alıntı) Kaynak: PC World Online
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 21-11-2008   #2 (mesaj-linki)
SessizÇığlık - avatarı
Cvp: MSN Messenger'a Yeni Yüzler Yapın

ben bunları paintte yapıyorum...bu kadar uğraşma değer mi
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
messengera, msn, yapın, yeni, yüzler
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
MSN Messenger'a Yeni Yüzler Yapın Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Sorularınız İçin Önce Arama Yapın Sonra Yeni Konu Açın Blue Blood Bilgisayar Bileşenleri (Hardware) 0 09-09-2008 22:58
Sorularınız İçin Önce Arama Yapın Sonra Yeni Konu Açın Blue Blood Cep Telefonları (Mobil Dünya) 0 09-09-2008 22:50
Sorularınız İçin Önce Arama Yapın Sonra Yeni Konu Açın Blue Blood Diğer MSN Messenger Programları 0 09-09-2008 22:31
Sorularınız İçin Önce Arama Yapın Sonra Yeni Konu Açın Blue Blood Dinamik Görüntü Resimleri 0 09-09-2008 22:01
Yeni Türkü - Seseler Yüzler Sokaklar MaRCeLLCaT Türkçe Şarkı Sözleri 0 23-02-2008 16:38