Konya Spor Kulübü Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Spor :: > Türkiye'de Futbol > Diğer Takımlar
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 06-06-2007   #1 (mesaj-linki)
P.u.S.u - avatarı
Konya Spor Kulübü

KONYASPOR KULÜBÜ TARİHİ

1922 YILINDA BAŞLAYAN UZUN BİR YÜRÜYÜŞÜN TARİHİ; KONYASPOR...

1922 yılında kurulan Konya Gençlerbirliği, amatör olarak bir çok başarılar elde ettikten sonra 1965 yılında dönemin Futbol Federasyonu Başkanı sayın Orhan Şeref Apak’ın teşvikleriyle ismini KONYASPOR olarak değiştirdi. Bu isim değişikliğin yanında Meramspor ve Çimentospor kulüpleri de KONYASPOR bünyesine katıldı ve siyah beyaz renkleri aldı. Bu adım KONYASPOR’un profesyonel futbol şubesine ilk adımı oldu.

Konyaspor 1965-1966 Türkiye 2. liginin ilkyarısını tamamen Konyalı futbolculardan kurulu bir kadroyla tamamladı .İkinci yarıda ise Konyaspor profesyonel takımının tarihinde ilk Konya dışından gelen oyuncusu Ankara Gençlerbirliği'nden İlhan oldu. Daha sonra Petrol Ofisinden Genç milli Baha takıma dahil edildi.

Konyaspor 1981 yılında şehrimizin diğer köklü kulübü İdmanyurdu ile birleşerek (yeşil beyaz) renkleri ve (çift başlı kartal) amblemini alarak gücünü ikiye katladı.

Konyaspor 22 yıllık profesyonellik mücadelesinin ardından 1987-1988 sezonunda 2. ligde şampiyon olup, tarihinde ilk kez 1. futbol ligine çıktı. Bu tarihte Konyaspor'u Özkan Sümer çalıştırmıştı. Konyaspor 1. ligde 5 sezon kalarak, bu 5 sezon boyunca toplam 160 karşılaşma oynamış, 47 galibiyet 33 beraberlik ve 80 yenilgi almıştır. 1992-1993 sezonunda temsilcimiz 2. lige döndü.

KONYASPOR’un profesyonel lig boyunca başkanlıklarını şu isimler yaptı. Mehmet Ortaer, Veli Nurullahoğlu, Orhan Tütüncü, Kazım Özbay, Mehmet Saim Çetin,Ömer Armağan, Eşref Eşrefoğlu, Ahmet Onocak, Kamil Civelek, Oğuz İyioldu, İsmail Çapar, Sezai Arısoy, Fahrettin Hiçdönmez, Ömer Civelek, Servet Acar, Sedat Varol, İrfan Mescioğlu, Veysel Büyükmumcu, Halis Ünal, Ahmet Yüzbaşıoğlu, Mehmet Çolakoğlu, Mehmet Düzel, Mustafa Bülbül, Süleyman Çınar, Ahmet Öksüz, Kudret İrdirençelebi, Algün Tunçalp, Metin Ortakakarpuz, Bahtiyar Demir, Numan Erkan, Sait Gönen, Mehmet Oktut, Ahmet Hamdi Uçarok, Mevlüt Sarı, Mustafa Bayram ve Mehmet Köseoğlu.

10 yıllık 1. futbol ligi hasretini 2002-2003 sezonunda sona erdiren Konyaspor, şu anda Turkcell Süper Lig'i olarak adlandırılan ligde Anadolu’dan yükselen bir takım olarak dikkatleri çekmektedir. Süper lige çıktığı 2002-2003 sezonundan bu yana yaptığı transferler ve altyapı çalışmalarıyla Konyaspor,günü birlik başarılar yerine kalıcı başarıları hedeflemektedir. Ahmet Şan’ın başkanlığını yaptığı yönetim kurulu, Konyaspor Futbol takımını şehrimize yakışır seviyelere çekmekle kalmayıp kulube, kurumsal bir kimlik kazandırmak için gece ve gündüzlerini vermektedirler. Yönetim Kurulu, gelecekte tesisleriyle ve diğer branşlarıyla büyük başarılara imza atmaya hazır bir Konyaspor için, halkın da desteğiyle çalışmalarını sürdürmektedir.

Ahmet ŞAN - Başkan Doğum Yeri/Tarihi :Konya Derebucak 1963 Eğitim :Berlin Teknik Üniversitesi - İşletme İş :KOMPEN A.Ş. Genel Müdürü

Mustafa YAYLA - 2. Başkan, Muhasip Üye Doğum Yeri/Tarihi :Konya 1952 Eğitim :Üniversite-İşletme Fakültesi İş :Gıdasan A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı

Arif ÇELİK - Başkan Yardımcısı, Dış İlişkiler Sorumlusu Doğum Yeri/Tarihi :Konya 1962 Eğitim :Üniversite - İşletme Fakültesi İş :Çelikler Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Tenis Federasyonu İl Temsilcisi
Ali EGEMEN - Başkan Yardımcısı, Kurumsallaşma ve İdari İşler Sorumlusu Doğum Yeri/Tarihi ozantı 1970 Eğitim :Üniversite İş :Yeminli Mali Müşavir

Hamdi BEZİRCİ - Başkan Yardımcısı, Finansal Kaynak Sorumlusu Doğum Yeri/Tarihi :Konya 1962 Eğitim :Kimya Mühendisi İş :Bezirci İnş. Nak. Taah. San. Tic. A.Ş.
Beğer Mağazacılık Ltd.Şti. (Konya Boyner)
Elit İnş. Dayanıklı Tüketim Mad. Tic. A.Ş. (Konya Kelebek Mobilya)

Hasan DAĞLI - Futbol Sube Sorumlusu Doğum Yeri/Tarihi :Konya 1967 Eğitim elçuk Üniversitesi - Mimarlık İş eha İnşaat A.Ş. Genel Müdürü

Mehmet BEZİRCİ - Basın Sözcüsü Doğum Yeri/Tarihi :Konya 1967 Eğitim :Üniversite İş :Bezirciler Petrol A.Ş. Sahibi

Memduh OĞUZ - As Başkan (Hukuk İşleri) Doğum Yeri/Tarihi :Erzurum 1964 Eğitim :Hukuk Fakültesi (Yüksek Lisans) İş ğuz Hukuk Bürosu Yöneticisi Memduh OĞUZ aynı zamanda İl Disiplin Kurulu Başkanlığı ve Ceza Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütmektedir.
Celalettin ÇAKICI - As Başkan (Stadyum Sorumlusu) Doğum Yeri/Tarihi :1973 Eğitim :
İş :Elit Atılım Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı

Zeki ÇİMEN - Asbaşkan (Reklam İşleri Sorumlusu) Doğum Yeri/Tarihi :Konya 1965 Eğitim :Lise İş araylılar Madeni Eşya A.Ş Sahibi

Ahmet BAYDAR - Asbaşkan (Tesisler Sorumlusu) Doğum Yeri/Tarihi :Konya 1967 Eğitim :İktisat (Yüksek Lisans) İş :ABK Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı
Özel İdeal Öğrenci Yurtları Kurucusu

Veli KURT - As Başkan Doğum Yeri/Tarihi :Konya 1961 Eğitim :Üniversite - İktisat İş oğuş Oyuncak Ltd. Şti. Sahibi

Mehmet Güven ÖTEN - As Başkan Doğum Yeri/Tarihi :Beyşehir 1969 Eğitim :Üniversite İş :Özel Gündoğdu Koleji Müdürü

Kemal KORKMAZ - As Başkan Doğum Yeri/Tarihi :Kulu 1956 Eğitim :Lise İş :Korkmaz Beton Tesisleri Sahibi

Kamil AKKANAT - İstanbul Temsilcisi Doğum Yeri/Tarihi erebucak 1960 Eğitim :Üniversite İş :Akkanat Holding Yön.Kur.Üyesi

Hasan YILDIRIM - Ankara Temsilcisi Doğum Yeri/Tarihi :Konya 1978 Eğitim :Üniversite-İ.İ.B.F İşletme Bölümü İş :Karpet A.Ş Yön.Kur.Bşk.

Mehmet ÜZÜMCÜ - Altyapı Sorumlusu Doğum Yeri/Tarihi :Konya 1973 Eğitim :Üniversite İş :Arpesan Mak. İnş. Gıda San. Tic. Ltd. Şti. ve Marcha Mobilya Dekorasyon Ltd. Şti.

Bünyamin SARITAŞ - Altyapı Sorumlusu Doğum Yeri/Tarihi :Konya 1972 Eğitim :Lise İş arıtaş Makine A.Ş Yön.Kur.Bşk.

Hasan ÇAVUŞOĞLU - Amatör Branş Jimnastik Sorumlusu Doğum Yeri/Tarihi :Aydın 1965 Eğitim :İnşaat Mühendisi İş :TED Konya Koleji Kurucusu
Çavuşoğlu İnş. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı

M.Ali KUNTOĞLU - Yönetim Kurulu Üyesi Doğum Yeri/Tarihi :Konya 1963 Eğitim :Üniversite-İşletme Fakültesi İş :Hedefsan A.Ş Yön.Kur.Bşk.

Mehmet Han ÇOPUR - Yönetim Kurulu Üyesi Doğum Yeri/Tarihi :Konya 1975 Eğitim :Üniversite İş :Bera Otelleri Genel Müdürü

Yakup KÜÇÜK - Yönetim Kurulu Üyesi Doğum Yeri/Tarihi :Konya 1965 Eğitim rtaokul İş :Genmot A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

Celal CANDAN - Yönetim Kurulu Üyesi Doğum Yeri/Tarihi :Konya 1970 Eğitim :Hukuk Fakültesi İş :Avukat

Konyaspor Resmi Sitesi...

Buradan...

Son Düzenleyen Kral_Aslan; 25-06-2007 @ 17:02.
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 21-07-2007   #2 (mesaj-linki)
Dark-Line
Cvp: Konyaspor

Konya da turnuvada

Konyaspor, hazırlıklarını Almanya ve Hollanda'da oynanacak 'Sporx Cup Futbol Turnuvası'na katılarak sürdürecek. Konya ile birlikte Bursa, CSKA ve Hapoel ekiplerinin yer aldığı turnuvada dün CSKA, Hapoel'i 4-0 yendi. Konya ilk maçını yarın 19.00'da Hapoel ile yapacak. Bursa ise salı günü maç yapacak.

Fotomaç
Eski 29-07-2007   #3 (mesaj-linki)
Dark-Line

Konya lige hazır

Konyaspor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam Türkiye ve Almanya'da yaptıkları hazırlık kampları sonrası lige hazır hale geldiklerini söyledi. Tecrübeli teknik adam, "Bu sezon ligde söz sahibi olmak istiyoruz. Geçen yılki kadromuzu koruduk. Türkiye kupasını kazanmak ve Avrupa'ya açılmak en büyük hedefimiz olacak" diye konuştu.
Eski 22-08-2007   #4 (mesaj-linki)
_aSiLPreNs_ - avatarı

Erman Özgür'ü ceza uslandırdı

Konyaspor, Turkcell Süper Ligi'nin 3. haftasında deplasmanda oynayacağı Ankaraspor maçının hazırlıklarına başladı. Tatlıcak M. Tevfik Lav Tesisleri'nde Teknik Direktör Nurullah Sağlam yönetiminde yapılan antrenman düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından taktik çalışmayla tamamlandı. Antrenmana sakatlığı nedeniyle tesislerde tedavi olan kaptan El Saka ve Ümit Milli Takım kampında bulunan kaleci Eray Birniçan katılmadı. Başarılı orta saha oyuncusu Erman Özgür, antrenman sonrası yaptığı açıklamada, Ankaraspor'un sezona kötü başladığını belirterek, "Ankaraspor kadro kalitesi yüksek bir takım. Geçen sene deplasmanda mağlup olduğumuz bir takım. İlk iki maçta ortaya koyduğumuz mücadeleyi bu maçta da göstererek istediğimiz sonucu almak istiyoruz" dedi. Kırmızı kart cezası nedeniyle ilk iki haftada forma şansı bulamayan Erman Özgür maçları dışarıdan seyrederken çok zorlandığını ifade ederek, "90 dakikanın ne kadar uzun bir zaman olduğunu dışarıda oturduğum zaman daha iyi anladım. Saha kenarında maçı izleyip de bir şeyler yapamamak çok kötü. Ama bu hafta cezam bitiyor. Büyük konuşmayayım, ama bir daha böyle cezalı olup da bu sıkıntıyı yaşayacağımı hiç zannetmiyorum" diye konuştu. Kayserispor maçında taraftarların çok güzel bir görüntü oluşturduğunun da altını çizen Erman Özgür, "Ben buraya geldiğimden beri ilk defa bu kadar coşkulu Konyaspor taraftarı gördüm. Bazen maçı bırakıp taraftarları izledim. Seyircileri izlemekten çok keyif aldım" dedi.

22.08.2007
Eski 26-09-2007   #5 (mesaj-linki)
Kral_Aslan - avatarı

Ünal Karaman Konyaspor'da

Lige çok kötü bir başlangıç yapılması nedeniyle Nurullah Sağlam ile yollarını ayıran Konyaspor, teknik direktör sorununu Ünal Karaman ile anlaşarak çözdü. Prensip anlaşmasına varılan Karaman, önüzümdeki günlerde resmi sözleşmeyi imzalayacak.

Sağlam'ın yerine Hikmet Karaman, Ersun Yanal ve Samet Aybaba gibi isimlerle görüşen Yeşil beyazlılar, son oarak ümit milli takımının teknik patrnu Ünal Karaman'da karar kıldı. Başarılı teknik adamla dün çıkmaza giren görüşmelerin bugün tekrar başladığı ve prensip anlaşmasına varıldığı belirtilirken, Karaman'ın yarın Konya'ya giderek başkan Ahmet Şan ile ayrıntıları görüşeceği kaydedildi. Anlaşma Konyaspor resmi internet sitesinden de duyuruldu.

Teknik Direktör Ünal Karaman ile uzun vadeli bir anlaşma yapmayı düşündüklerinin altını çizen Şan'ın “Hocamızla en az 3 yıllık anlaşma yapmayı planladık. Yıllar sonra Konyalı bir teknik adamı takımımızın başına getirme arzusundayız. İnşallah bunu da gerçekleştiririz” ifadesi de sitede yer aldı.
Şan, son olarak kendilerini her türlü kolaylığı gösteren Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'a da teşekkür etti.

29 Haziran 1966 Konya doğumlu olan Karaman, futbola Konyaspor genç takımında başlamış daha sonra, Gaziantepspor, Malatyaspor, Trabzonspor ve Ankaragücü gibi ekiplerde forma giymişti. Karaman, 2007'nin başından bu yana Ümit milli takımın başındaydı.
Eski 08-11-2007   #6 (mesaj-linki)
Kral_Aslan - avatarı

El Saka gönderildi

Uzun yıllardan beri Türkiye'de forma giyen ve Gençlerbirliği Oftaşspor maçı öncesi kadro dışı bırakılan Konyaspor'un Mısırlı defans oyuncusu El Saka'nın sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi.

Konyaspor Kulübü'nün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Turkcell Süper Lig'in 11. haftasında deplasmanda oynanan Gençlerbirliği Oftaşspor maçı öncesinde Teknik Direktör Ünal Karaman tarafından kadro dışı bırakılan oyuncu Abdel Zaher El Saka ile yapılan görüşme sonunda anlaşmaya varılarak, sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiği bildirildi. Konyaspor'da üçüncü sezonunu yaşayan El Saka, bu sezon 9 maçta ilk 11'de yer alarak toplam 790 dakika sahada bulundu.
Eski 28-11-2007   #7 (mesaj-linki)
Demir YumruK

Şan görevi bıraktı

Konyaspor Başkanı Ahmet Şan özel işlerinin yoğunluğu gerekçesiyle istifa etti. Yönetim kurulu istifayı kabul ederek başkanlığa Mustafa Yayla'nın atandığını açıkladı. Basın sözcüsü Mehmet Bezirci, "Şan onursal başkanımız olacak. Martta genel kurul yapacağız. Yönetim krizi yok" diye konuştu.
Eski 04-12-2007   #8 (mesaj-linki)
Demir YumruK
Cvp: Konya Spor Kulübü

İnce hesap

Teknik patron Ünal Karaman, "Manisa, G.Antep ve Kasımpaşa maçlarını alacağız" dedi. 2. başkan Çelik, transfer turuna çıktı.

ÜÇ MAÇ ÖNEMLİ
MKE Ankaragücü'nü başarılı bir futbolla yenen Konyaspor'da sevinç var. Teknik direktör Ünal Karaman fikstüre dikkat çekerek, "Bu hafta da sahamızda Manisaspor'u ağırlayacağız. Sahamızda rakiplerimize puan vermek istemiyoruz. Manisa, Gaziantep ve K.Paşa maçlarını kazanırsak zirveye çıkarız" dedi.

TRANSFER ATAĞI
Konyaspor yönetim kurulu ise ilk yarının bitimini beklemeden transferde düğmeye bastı. Yeşil-beyazlı takımın ikinci başkanı Arif Çelik, Güney Amerika'ya gitti. Arjantin ve Brezilya'da temaslarda bulunacağını ifade eden Çelik, "Hocamız bize raporunu sundu. Takıma üç önemli yıldız almak istiyoruz" dedi.
Eski 08-12-2007   #9 (mesaj-linki)
Demir YumruK

Karaman uyardı

Konyaspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, Vestel Manisa maçı öncesi oyuncularını uyardı. Karaman, "Ligde 19 puanla 8. sıradayız. Eğer bu maçtan üç puan alırsak 4 basamak sıçrama şansımız var. Kendi sahamızda bu avantajımızı iyi kullanmak istiyoruz. Taraftarımız bizi desteklesin" dedi.
Eski 10-12-2007   #10 (mesaj-linki)
Demir YumruK

Konya fırtınası

Yeşil-beyazlıların gollerini Murat Hacıoğlu (3) ve Neca attı. Manisa'nın iki golü Holosko'dan geldi.

Konyaspor sahasında konuk ettiği Vestel Manisaspor'u 4-2 yenerek Süper Lig'de puanını 22'ye çıkardı. Mücadelede açık bir futbol sergileyen konuk takımın gollerini 1 ve 11. dakikalarda Holosko kaydetti. Maçın yıldızı Murat Hacıoğlu, Konyaspor adına 5, 52 ve 85. dakikalarda ağları havalandırdı. Yeşil-beyazlı takımdanNeca, 54. dakikada attığı golle farklı galibiyette rol oynadı.
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
Yok
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
Konya Spor Kulübü Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Kasımpaşa Spor Kulübü Kral_Aslan Diğer Takımlar 37 04-09-2009 14:59
Kayseri Spor Kulübü P.u.S.u Diğer Takımlar 74 09-03-2009 13:59
Denizli Spor Kulübü P.u.S.u Diğer Takımlar 37 08-05-2008 16:52
Ankara Spor Kulübü P.u.S.u Diğer Takımlar 25 03-05-2008 17:33