Çengelköy SK Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Spor :: > Türkiye'de Futbol > Diğer Takımlar
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 15-10-2007   #1 (mesaj-linki)
RuffRyders - avatarı
Çengelköy SK

Boğaz içinde Bir Futbol Limanı Çengelköy
KULÜBÜMÜZ 1980 YILINDA EFSANE BAŞKANIMIZ RAHMETLi HASAN ÖZAYDIN VE ARKADAŞLARI TARAFINDAN KURULDU. KURULUŞ AMACI TÜZÜĞÜNDE DE BELiRTiLDiĞi GiBi BAŞTA ÇENGELKÖY OLMAK ÜZERE, ÇEVRE SEMTLERDEKi GENÇLiĞiN SPORLA iŞTiGAL EDEREK, BEDENSEL VE RUHEN GELiŞMELERiNi SAĞLAMAKTI. RESMi RENKLERiNi SARI LACiVERT OLARAK OY BiRLiĞi iLE KABUL EDEN YÖNETiM KURULU, YER ALACAKLARI LiGDE ŞAMPiYONLUK KOVALAYACAK GÜÇLÜ KADRONUN KURULMASI iÇiN KOLLARI SIVADI. ÇENGELKÖY 1980-81 SEZONU SONUNDA iLK ŞAMPiYONLUK APOLETiNi OMUZLARINA TAKARAK KUPAYI KALDIRDI. TÜRK FUTBOLUNUN VE FENERBAHÇE "PUŞKAŞ" LAKAPLI EFSANE KRAMPONU ERGÜN ÖZTUNA'NIN TEKNiK PATRONLUĞUNDA ELDE EDiLEN BU ŞAMPiYONLUK, COŞKU VE HEYECAN ARTIRDI. 1981-1982 SEZONUNDA 2. AMATÖR KÜMEDE HEDEF 12 DEN VURULARAK 2. ŞAMPiYONLUK GELDi. 1. AMATÖR KÜME ANA AMACI OLAMAZDI VE OLMADI DA. SEZON SONUNDA ÜST, ÜSTE 3. ŞAMPiYONLUĞU TADAN ÇENGELKÖY 1982-1983 SEZONUNDA RAKiPSiZ VE ETKiN FUTBOLUYLA ALKIŞLARIN ODAĞI OLDU.

PROFESYONEL LiG'E MERHABA
SEZON SONUNDA TÜRKiYE FUTBOL FEDERASYONU, ALDIĞI KARARLA TÜRKiYE ÜÇÜNCÜ PROFESYONEL LiG'i YENiDEN ORGANiZE ETTi. HASAN ÖZAYDIN GÖNLÜNDEKi HEDEFi YAKALAMANIN MUTLULUĞU iLE 15 MiLYONLUK KATILIM BEDELiNi FUTBOL FEDERASYONUNA YATIRARAK ÇENGELKÖY SPOR KULÜBÜNÜ ÜÇÜNCÜ PROFESYONEL LiGiNiN MÜCADELE TRAFiĞiNE DAHiL ETMEYi BAŞARDI. iLK SEZONUNDA KÜMEDE TUTUNAN VE iLERiSi iÇiN UMUT VEREN ÇENGELKÖY SPOR KULÜBÜNDE SÜRPRiZ BiR GELiŞME YAŞANDI. 1985-1985 SEZONUNUN iKiNCi YARISINDA BAŞKAN HASAN ÖZAYDIN, BAŞARILARLA DOLU 4,5 SEZONUN ARDINDAN BAŞKANLIKTAN AYRILDI. PROFESYONELLiKTE PEŞ, PEŞE 5 SEZON GEÇiREN KULÜBÜMÜZ, ÖZVERi YÜKLÜ DiRENCiNi DAHA FAZLA SÜRDÜREMEDi VE 1988-1989 SEZONU SONUNDA iSTANBUL 1. AMATÖR KÜME MÜCADELESiNi iÇERSiNDE YERiNi ALDI. BU ARADA TOPLANAN YÖNETiM KURULU SARI-LACiVERT OLAN RENKLERiNi, YEŞiL-BEYAZ OLARAK YENiLEDi RENK DEĞiŞiKLiĞiNi GÜNDEME GETiREN SEBEP iSE; ÇENGELKÖY'ÜN SiMGESi MANOLYA'NIN ANA RENGi "BEYAZ" iLE SEMTiN GENEL BiTKi ÖRTÜSÜNÜ ORTAK RENGi OLAN "YEŞiL"'iN ÇENGELKÖY'Ü TEMSiL ETMESiNi DAHA DOĞRU OLACAĞI YÖNÜNDEKi FiKiR BiRLiĞi iDi. KÜME DÜŞMENiN TARiFSiZ ÜZÜNTÜSÜNÜ YAŞAYAN ÇENGELKÖYLÜ, ASiL NADiR VE BiROL NADiR SPONSORLUĞUNDA TAZE KAN DEPOLAR. GÖREVE GELEN iHSAN ÇAĞLAR BAŞKANLIĞINDAKi YÖNETiMiN iDDiALI BiR EKiP KURMASIYLA 1989-1990 SEZONU SONUNDA SEMERESiNi VERiR VE KULÜBÜMÜZÜN iSA ERTÜRK'ÜN TEKNiK DiREKTÖRLÜĞÜNDE, AMASYA'DAKi BARAJ MAÇLARINDA TÜRKiYE ŞAMPiYONU OLARAK 3. PROFESYONEL LiG'E YENiDEN DÖNER.

2. LiG SINIRINDAKi HÜZÜNLER.
TEKNiK DiREKTÖR OLARAK MEHMET ÇAKIROĞLU'NU TAKIMIN BAŞINA GEÇiREN iHSAN ÇAYLAR YÖNETiMi 1990-1991 SEZONUNDA, SERGiLEDiĞi ÜST DÜZEY BAŞARI GRAFiĞi iLE 2. PROFESYONEL LiG'iN EŞiĞiNDEN DÖNER. ÜSKÜDAR ANADOLU iLE YAŞANAN SOLUK, SOLUĞA ZiRVE YARIŞINDA KULÜBÜMÜZ, ZiRVEYi SON 90'DA 1 PUANLA RAKiBiNE KAPTIRIR. 1991-1992 SEZONUNDA iHSAN ÇAĞLAR BAŞKANLIĞI BIRAKIR. GÖREVi MÜMTAZ KARAKAŞ DEViR ALIR. BU SEZON ÇENGELKÖYLÜNÜN BAŞARI YOLUNDAKi iNATÇIĞININ BiR KEZ DAHA BELGELENDiĞi DÖNEM OLUR. TEKNiK DiREKTÖR OLARAK BiR KEZ DAHA iSA ERTÜRK iLE EL SIKIŞILIR. LiGiN ZiRVESiNi SON HAFTAYA KADAR ZORLAYAN SPOR iLE NEFESLERiN TUTULDUĞU SON 90 DAKiKA ViRAJINDA ŞAMPiYONLUK AVERAJLA ZONGULDAK SPOR'A KAPTIRIRKEN SEMTTE MORALLER DiBE VURUR.

SÜRPRiZ DÜŞÜŞ VE ÇiLELi YILLAR
BAŞKAN MÜMTAZ KARAKAŞ, GÖREVi YUSUF ŞEKER'E DEVREDER. 1993-1994 SEZONU BAŞINDA TEKNiK SORUMLULUĞA DAVUT ŞAHiN GETiRiLiR. YÖNETiM, SON ÜÇ SEZONUN FLAŞ EKiBiNi TUTMAKTA ZORLANIR VE YENi BiR EKiP OLUŞTURULUR. SEZON iÇiNDE GÖREVDEN AYRILAN DAVUT ŞAHiN'iN YOKLUĞUNU FAZLASIYLA HiSSEDEN ÇENGELKÖY, UMULMADIK BiR ŞEKiLDE KÜME DÜŞMENiN ŞAŞKINLIĞINI YAŞAR. FUTBOL, ATLETiZM VE HENTBOL OLMAK ÜZERE 3 FARKLI BRANŞTA 450 SPORCUNUN FAALiYET GÖSTERDiĞi KULÜBÜMÜZ 2004-2005 SEZONUNDA KULÜBÜMÜZE ÖMER SEYFi AKTÜLÜN VE ARKADAŞLARI YÖNETiM KURULU GÖREViNE GELEREK 2 YIL SÜRE iLE HiZMET ETTiLER. 2006 - 2007 SEZONUNA GiRiLiRKEN BAYRAĞI BU SEFER MEHMET CEVAHiR TÜRK DEVRALDI VE DAHA iLERi GÖTÜRMEK iÇiN GÜÇLÜ BiR YÖNETiM KURDU
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 23-09-2008   #2 (mesaj-linki)
RuffRyders - avatarı
Cvp: Çengelköy SK

Çengelköy SK Kadrosu

Boğazın Akıntısına Kapılmadık Sana Kapıldığımız Kadar

Tamam be anne bana para vermiyor ÇENGELKÖY ama arkadaşlık, kardeşlik veriyor, dostluk sunuyor bu çocuğuna. Bir sürü kardeşi, abisi var bu çocuğunun burada. Onlar beni buradakiler gibi zile basıp çağırmıyorlar tamam ama bizim yüreğimiz bir. Biz her gece uykudan önce buluşuyoruz sen eve son haliyle bakarken. Hep beraber ÇENGELKÖY' müze gidiyoruz. gülüyoruz, eski günleri düşünüyoruz. Gülme be anne biz farklıyız sokaktakinden. Yalan değil anne. Biz dövüşüyoruz. Hem de ölümüne. Ama merak etme! Ağabeylerimiz tam düşecekken tutuyor kolumuzdan. Bazen polisler alıyor bizi ama kimse kimseyi bırakmıyor ki. Bazen senin içinde kavga ediyoruz ÇENGELKÖYLÜ olma ruhuyla..Mantık arama anne. Biz karşılıksız seviyoruz. Hem de öyle böyle değil. Statta Yeşil Beyaz görüyorum ya bazen ağlıyorum.Üzülme anne. O aşkı gördüğüm için, yalnız kalmadığım için ağlıyorum....

Ne olur kızma anne. Bazen yalan söylüyorum sana. Sonra oradan buradan para bulup maça kaçıyorum. Eve gelince diyorsun ''maça mı gittin?'' diye. Ben ''hayır'' derken açığı veriyorum. ''sesin kısılmış" diyorsun. Sonra ne söylesem çare olmuyor.Fırsat oldukça deplasmanlara gidiyoruz. İnanılmaz eğlenceli geçiyor. Merak etme aç kalmıyorum. Deplasmandan puanla dönünce harika sohbetler başlıyor o kısık seslerle. Puan alamayınca zaten insanın ne konuşası geliyor nede nefes alası... . Senin çocuğunun sevdasının üstüne karabulut gibi çöktü. Git diyoruz gitmiyor yüzsüz. Bize çapulcu, pravakatör diyor...

Neyse anne... Hadi ben maça gidiyorum. Merak etme! Paramı dikkatli kullanırım, fazla terlemem. Sağa sola bulaşmam. Hadi hoşça kal Canım ANNEM..

ÇENGELKÖY HAYRANI BİR GENÇ !!!
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
Çengelköy
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama